Η Σελήνη στα ζώδια: O εσωτερικός ψυχισμός μας

  Η Σελήνη στα ζώδια πριν δούμε αναλυτικά , ας μιλήσουμε για το τι συμβολίζει αστρολογικά . Αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό ψυχισμό μας , τις συναισθηματικές μας ανάγκες, την μητέρα , την οικογένεια, την μητρότητα, την γυναίκα.

  Εάν ο Ήλιος δείχνει την προσωπικότητα μας η Σελήνη δείχνει τον τρόπο διαχείρισης των συναισθημάτων μας ,τις κρυφές μας επιθυμίες ,την διάθεση μας, τις ευαισθησίες μας αλλά και τις φοβίες που μας διακατέχουν. Σχετίζεται με την γέννηση, το πεπτικό σύστημα, το στομάχι, το στήθος, τα υγρά του σώματος και την μνήμη. Επίσης αντιπροσωπεύει την πατρίδα, τον λαό, τις ρίζες μας, τους προγόνους και το σπίτι μας. Μας δίνει τα καλλιτεχνικά ταλέντα,  την δημιουργία ,την φαντασία και τα όνειρα που κάνουμε και επιθυμούμε στην ζωή μας.

  Η Σελήνη κυβερνάει τον Καρκίνο, είναι σε έξαρση στον Ταύρο, σε αδυναμία στον Αιγόκερω και σε πτώση στον Σκορπιό. Ας δούμε αναλυτικά την θέση της Σελήνης στα 12 ζώδια και πως λειτουργεί στο καθένα από αυτά ξεχωριστά.

Απο την Ανθή Καραταράκη

Η Σελήνη στα ζώδια: O εσωτερικός ψυχισμός μας 3

Σελήνη στον Κριό :

  Άτομα με Σελήνη στον Κριό λειτουργούν αυθόρμητα, παρορμητικά με βιασύνη χωρίς πολλές αναστολές. Αντιμετωπίζουν  τη ζωή σαν περιπέτεια, δρουν άμεσα χωρίς να σκέφτονται , μπαίνει μπροστά το συναίσθημα παρά η λογική. Ενθουσιάζονται πολύ γρήγορα και το ίδιο γρήγορα χάνουν το ενδιαφέρον τους. Είναι φιλόδοξοι και <ορμούν> με πάθος σε ότι θέλουν να κατακτήσουν. Πρέπει να δουλέψουν τα ξεσπάσματα θυμού που έχουν και να δέχονται συμβουλές .Να μάθουν να λειτουργούν με υπομονή και πίσω από την ανασφάλεια που τους διακατέχει,  να ζητούν βοήθεια.

  Η Σελήνη αυτή στον χάρτη μιας γυναίκας δείχνει ότι έχει την ανάγκη να κυριαρχεί στον σύντροφό της , ενώ στον άντρα ότι έλκει μια δυναμική σύντροφο. Επίσης παρόλο που αυτή η Σελήνη είναι σε άγονο ζώδιο, τα  άτομα  μπορεί να αποκτήσουν  παιδί  πριν ακόμη οι ίδιοι να είναι έτοιμοι. Διάσημοι με Σελήνη στον Κριό, ο ηθοποιός Marlon Brando, ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, ο πρόεδρος Charles de Gaulle.

Σελήνη στον Ταύρο :

  Άτομα με Σελήνη στον Ταύρο επιζητούν την συναισθηματική και υλική ασφάλεια. Είναι πιστοί, συνεσταλμένοι, συναισθηματικοί ,τρυφεροί , μην ξεχνάμε ότι είναι σε έξαρση σε αυτή την θέση. Πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση,  θα την μελετήσουν πολλή καλά και θα δράσουν αργά και σταθερά. Ιδιαίτερα αποφασιστικά άτομα με αναπτυγμένη διαίσθηση και κρίση ,θέλουν να διαπρέπουν με ότι καταπιάνονται και έχουν ψυχική ηρεμία. Συντηρητικοί και τυπικοί, προχωρούν με σταθερά βήματα χωρίς να παρεκκλίνουν από τον στόχο τους.

  Πρέπει να μην είναι τόσο κολλημένοι στις συνήθειες τους , λόγω του συντηρητισμού τους γίνονται στενόμυαλοι και επιδεικνύουν υπερβολικό πείσμα και υπερηφάνεια. Δύσκολα εγκαταλείπουν την οικογενειακή παράδοση και έχουν στενούς δεσμούς με την μητέρα τους. Θέλουν πιστή/ό  σύντροφο που να τους ενθαρρύνει στα φιλόδοξα σχέδια τους και επιθυμούν τις μακροχρόνιες σχέσεις σε φίλους και ερωτικούς συντρόφους. Διάσημοι με Σελήνη στον Ταύρο, ο συγγραφέας Oscar Wilde, ο ηθοποιός Gregory Peck, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton.

Σελήνη στους Διδύμους :

  Άτομα με Σελήνη στους Διδύμους έχουν ευμετάβλητη διάθεση , είναι πολλή επικοινωνιακά,  ομιλητικά , αγαπούν την δράση και την σωματική ή πνευματική άσκηση. Προσαρμόζουν τα συναισθήματα τους με βάση την στιγμή και ταυτίζονται πολλές φορές με ότι πιστεύουν οι άλλοι. Μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα,  λόγω γρήγορης αντίληψης, γιατί  αυτό τους δίνει ψυχική ηρεμία. Ο περίγυρος τους  μπορεί να τους βρίσκει ψυχρούς καθώς είναι συγκρατημένοι και καταπιάνονται  με πολλά πράγματα παράλληλα. Είναι αδύνατον σε μεγάλο ποσοστό  να είναι πιστοί και να τρέφουν για πολύ καιρό συναισθήματα για ένα άτομο.

  Πρέπει να πάψουν να ικανοποιούν τους πάντες, καθώς αυτό φτάνει στα όρια του ψυχαναγκασμού,  με αποτέλεσμα να έχουν συχνά νευρικές διαταραχές. Στην γυναίκα, η θέση αυτή μπορεί να δείχνει επιπολαιότητα,  ενώ στον άντρα ότι έλκεται από μια σύντροφο με πνευματικές ανησυχίες. Διάσημοι με Σελήνη στους Διδύμους , η ηθοποιός Brigitte Bardot, ο Γερμανός αστρολόγος –αστρονόμος Johann  Kepler, ο ηθοποιός Fred Astaire.

Σελήνη στον Καρκίνο :

  Άτομα με Σελήνη στον Καρκίνο είναι ευαίσθητα , συμπονετικά, εκφράζονται με τρυφερότητα και ρομαντισμό. Έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση , αισθάνονται καταστάσεις. Αγαπούν την οικογένεια και το σπίτι τους και διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την μητέρα τους. Περιποιούνται και φροντίζουν τους οικείους τους και δείχνουν μεγάλη κατανόηση και υπομονή. Δεν τους αρέσει η σπατάλη γι’ αυτό είναι πολύ καλοί διαχειριστές των χρημάτων τους. Η ευαισθησία που τα  διακρίνει τα κάνει δημιουργικά ,με καλλιτεχνικές αναζητήσεις και ταλέντα στις τέχνες ,μουσική , θέατρο.

  Σε ανδρικό ωροσκόπιο είναι πιο ευαίσθητοι συναισθηματικά και η σύντροφος που επιλέγουν να είναι περισσότερο μαμά. Σε γυναικείο ωροσκόπιο πληγώνονται πιο εύκολα ενώ είναι κυριαρχικά στο οικογενειακό περιβάλλον. Διάσημοι με Σελήνη στον Καρκίνο, η τραγουδίστρια  Aretha Franklin, η τραγουδίστρια Liza Minelli, η τραγουδίστρια  Janis Joplin.

Σελήνη στον Λέοντα :

  Άτομα με Σελήνη στον Λέοντα είναι αυθόρμητα , ειλικρινή και σκεπτόμενα πρώτα το εγώ τους , έχουν το κίνητρο, για να πετύχουν σημαντικές επιτυχίες στην ζωή τους. Έχουν έντονο ιδεαλισμό , είναι γενναιόδωρα , με ζωηρή φαντασία , συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εργασία και αυτό τους δίνει συναισθηματική και σωματική ευχαρίστηση. Είναι φιλόδοξα άτομα  και επιθυμούν την εξουσία και το κύρος, νιώθουν σπουδαία , εάν όμως δεν τους εκτιμούν γι’ αυτό που είναι φεύγουν. Ενώ δίνουν απλόχερα τα συναισθήματα τους, δυσκολεύονται να υποχωρήσουν ή να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο από αυτό που δίνουν.  Μαγνητίζουν σεξουαλικά, αλλά μπορεί να γίνουν υπερόπτες και κτητικοί.

  Σε ανδρικό ωροσκόπιο τα άτομα είναι ρομαντικά και εκπέμπουν σεξουαλικότητα, πολλές φορές όμως τείνουν να γίνονται εγωκεντρικά. Όπως στο ανδρικό έτσι και στο γυναικείο ωροσκόπιο, ψάχνουν σύντροφο με φινέτσα , καλό γούστο και φιλοδοξία. Διάσημοι με Σελήνη στον Λέοντα η ηθοποιός και τραγουδίστρια Barbra Streisand, ο ανθρωπιστής Mahatma Gandhi, ο εφευρέτης συστήματος γραφής για τυφλούς Louis Braille.

Σελήνη στην Παρθένο :

  Άτομα με Σελήνη στην Παρθένο είναι ντροπαλά,  πρακτικά , διαθέτουν κοινό νου, γενναιόδωρα  χαρίζουν τον χρόνο και τις υπηρεσίες τους, εξυπηρετώντας τους γύρω τους,   αλλά δυσκολεύονται  να καταλάβουν τα συναισθήματα τους. Αναζητούν την γνώση και την εφαρμόζουν στην καθημερινότητα τους , έχουν εξαιρετική μνήμη και τους ενδιαφέρει η υγεία και η υγιεινή. Γίνονται εξαιρετικοί δάσκαλοι και επειδή είναι σχολαστικοί και λεπτομερείς , είναι πολλοί καλοί υπάλληλοι καθώς είναι οργανωτικοί και ακολουθούν πάντα τις οδηγίες των ανωτέρων τους.

  Η θέση αυτή της Σελήνης σε ανδρικό ωροσκόπιο αναζήτα σύντροφο που δεν έχει πολλές συναισθηματικές απαιτήσεις και δεν θέλει την προσοχή και την προσκόλληση από τον ίδιο. Στο γυναικείο ωροσκόπιο δείχνει άτομα με πολλές συναισθηματικές ανασφάλειες και λόγο αυτού δείχνουν εντελώς ψυχρά και αδιάφορα. Διάσημοι  με Σελήνη στην Παρθένο, ο ηθοποιός Dustin Hoffman, η Πριγκίπισσα Άννα της Αγγλίας, η ηθοποιός Deborah Kerr.

 Σελήνη στον Ζυγό :

  Άτομα με Σελήνη στον Ζυγό είναι γοητευτικά , ευγενικά, φιλικά, κοινωνικά και πολλή αγαπητά. Δίνουν πάντα προτεραιότητα στις επιθυμίες των άλλων, για να είναι αποδεκτά στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Αποζητούν την επιβεβαίωση στην σχέση τους ,δένονται σε σημείο εξάρτησης και δύσκολα δίνουν τέλος αφού δεν μπορούν να μείνουν μόνοι. Λειτουργούν με διπλωματικό τρόπο για να αποφύγουν καυγάδες και δεν λένε ποτέ όχι. Δημοφιλή και τρυφερά άτομα στους συνεργάτες και τον σύντροφό τους ,δουλεύουν καλύτερα μέσα σε ομάδες, καθώς παίρνουν δύσκολα αποφάσεις ακόμη και για τους ίδιους.

  Σε ανδρικό ωροσκόπιο η Σελήνη στον Ζυγό αναζητά σύντροφο ,όμορφη, περιποιημένη με εκλεπτυσμένο  γούστο. Στο  γυναικείο ωροσκόπιο δείχνει μια γυναίκα που προσέχει το περιβάλλον που ζει από άποψη στιλ αλλά και την εμφάνιση της γενικότερα. Διάσημοι με Σελήνη στον Ζυγό, ο ηθοποιός Mel Gibson, ο ηθοποιός Burt Reynolds, ο χορογράφος και χορευτής Rudolf  Noureyev, ο πρόεδρος της Κούβας Fidel Castro.

Σελήνη στον Σκορπιό :

  Άτομα με Σελήνη στον Σκορπιό έχουν ανάγκη να γίνουν ένα συναισθηματικά με τον σύντροφό τους. Έχουν εμμονές και το σεξ  γι’ αυτά , εκτός από το πάθος , είναι ο τρόπος με τον οποίο ελέγχουν τον σύντροφό τους. Είναι δοτικά, περήφανα αλλά και κτητικά  άτομα με τους ανθρώπους που αγαπούν και με όσους του δείχνουν καλοσύνη. Με πολλές εμμονές, συνήθως εμπιστεύονται δύσκολα, φοβούμενοι την απόρριψη, με αυξημένη την διαίσθηση περισσότερο από όλα τα ζώδια.

  Σε ανδρικό ωροσκόπιο αυτή η Σελήνη αναζητά μια ήρεμη αλλά, ποθητή και αισθησιακή σύντροφο να κατανοεί και να διαισθάνεται τα θέλω και τις επιθυμίες του. Σε γυναικείο ωροσκόπιο είναι άκρως ερωτική ,ζηλιάρα και κτητική στον σύντροφο και τα παιδιά της. Διάσημοι με Σελήνη στον Σκορπιό, ο ηθοποιός Charlie Chaplin, η παιδαγωγός Maria Montessori, ο ταχυδακτυλουργός Uri Geller.

Σελήνη στον Τοξότη :

  Άτομα με σελήνη στον Τοξότη  είναι αισιόδοξα με πνευματικές ανησυχίες, κοινωνικά, με ενόραση. Αγαπούν τα ταξίδια, την περιπέτεια, την γνώση, φιλοσοφούν την ζωή και πάντα βλέπουν την θετική της πλευρά. Άτομα επικοινωνιακά και δραστήρια, ασχολούνται με φιλανθρωπικές οργανώσεις, τις τέχνες και τα σπορ. Αναζητά την ποικιλία και θέλει να έχει όση περισσότερη εμπειρία μπορεί, δεν μένουν ποτέ στάσιμα, πάντα ψάχνουν για κάτι καινούργιο που θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον. Ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις αντιδρούν  με χαμόγελο.

  Σε ανδρικό ωροσκόπιο,  δείχνει άτομα που επιθυμούν την ελευθερία τους και δύσκολα δεσμεύονται με γάμο καθώς αγαπούν την εργένικη ζωή. Ενώ σε γυναικείο ωροσκόπιο, δείχνει ανεξάρτητες γυναίκες που δύσκολα τις περιορίζεις στο σπίτι. Διάσημοι με σελήνη στον Τοξότη, ο φυσικομαθηματικός Albert Einstein, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Gerald Ford, ο ηθοποιός και τραγουδιστής  Bing Crosby.

  Σελήνη στον Αιγόκερω :

  Άτομα με Σελήνη στον Αιγόκερω είναι επιφυλακτικά ,πρακτικά, λόγω ότι η θέση της αυτή είναι σε αδυναμία, τα κάνει περισσότερο ψυχρά συναισθηματικά και ανασφαλή. Είναι φιλόδοξα, υπεύθυνα και ακούραστα άτομα μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους. Παίζει σημαντικό ρόλο το σπίτι και η οικογένεια, ενώ νιώθουν αμήχανα στις σχέσεις τους αφού φοβούνται την απόρριψη. Διακρίνονται για την εργατικότητα, την οργανωτική τους ικανότητα, καθώς με ότι καταπιάνονται το εκτελούν με πειθαρχία, σοβαρότητα και επιμονή. Έχουν αρχηγικές ικανότητες και συνήθως έχουν υψηλές διοικητικές θέσεις.

   Σε ανδρικό ωροσκόπιο επιθυμεί μία σύντροφο που να στηρίζει τα φιλόδοξα σχέδια του, δυναμική και να αγαπάει την οικογένεια. Σε γυναικείο ωροσκόπιο νιώθουν ανασφάλεια, φόβο και αναζητούν την συναισθηματική και οικονομική σταθερότητα. Διάσημοι με Σελήνη στον Αιγόκερω, ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Ναπολέων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Abraham Lincoln, η πρόεδρος της Ινδίας  Indira Gandhi, ο εφοπλιστής Σταύρος Νιάρχος.

  Σελήνη στον Υδροχόο :

    Άτομα με Σελήνη στον Υδροχόο είναι ανεξάρτητα, επαναστατικά , εκκεντρικά,  διαφορετικά και αυτό φαίνεται στον τρόπο συμπεριφοράς τους. Απρόβλεπτα, λόγω του κυβερνήτη τους Ουρανού, εάν νιώσουν καταπίεση είτε στην δουλειά τους είτε στην σχέση τους φεύγουν. Ιδεαλιστές και ανοιχτόμυαλα άτομα,  σύμμαχοι των αδυνάτων , ανθρωπιστές, η φιλία παίζει κυρίαρχο  λόγο στην ζωή τους, αφού ακόμη και να προχωρήσουν σε σχέση πρέπει να είναι φίλοι με τον σύντροφο τους. Όσο κοινωνικά άτομα είναι , αέρινα και ζωντανά τόσο αναζητούν την ηρεμία και την απομόνωση χωρίς να εμβαθύνουν στις σχέσεις.

   Σε ανδρικό ωροσκόπιο αναζητά μια σύντροφο πρώτα φίλη, απελευθερωμένη σεξουαλικά και με κοινά ενδιαφέροντα. Σε γυναικείο ωροσκόπιο επιθυμούν σύντροφο, επικοινωνιακό που δεν θα τις περιορίζει και θα καταλαβαίνει τις συναισθηματικές της ανάγκες. Διάσημοι με Σελήνη στον Υδροχόο, η συγγραφέας Charlotte Bonde, ο συνθέτης George Gerson.

  Σελήνη στους Ιχθείς :

Άτομα με Σελήνη στους ιχθύς είναι ευαίσθητα ,με φαντασία και δημιουργικότητα, με κατανόηση στα ανθρώπινα συναισθήματα. Ενδιαφέρονται για τη μεταφυσική, τις τέχνες και τους συναρπάζει το μυστήριο. Είναι ευάλωτα και συμπονετικά άτομα και προκειμένου να μην πληγώσουν τους άλλους πληγώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Ρομαντικά, αισιόδοξα,  πολλές φορές ξεφεύγουν από την πραγματικότητα, δημιουργώντας  ψευδαισθήσεις για να μην απογοητευτούν. Συμπονούν και φροντίζουν τους γύρω τους σε σημείο που πολλές φορές εκμεταλλεύονται την καλή τους διάθεση.

  Σε ανδρικό ωροσκόπιο επιθυμεί μια τρυφερή, αφοσιωμένη και ρομαντική σύντροφο που θα του δίνει δύναμη και θα είναι πάντα στο πλευρό του. Σε γυναικείο ωροσκόπιο αναζητά σύντροφο που να την καλύπτει συναισθηματικά δείχνοντας καθημερινά τρυφερότητα και αγάπη για το πρόσωπό της. Διάσημοι με Σελήνη στους Ιχθύς, η Hillary Clinton, η φυσικοχημικός Marie Curie, η σχεδιάστρια μόδας Coco Chanel.

        (Πηγή:Ο μόνος τρόπος να μάθετε αστρολογία)Μάριον Μαρτς ,Τζόουν Μάκεβερς.