Η Σελήνη στον Λέοντα Φέρνει Τύχη: Ποια Ζώδια Θα Ευνοηθούν από τις 16 έως τις 18 Απριλίου;

Η Σελήνη στον Λέοντα Φέρνει Τύχη: Ποια Ζώδια Θα Ευνοηθούν από τις 16 έως τις 18 Απριλίου;

Από τις 16 έως τις 18 Απριλίου, η Σελήνη ταξιδεύει μέσα από το ζωδιακό σημείο του Λέοντα, φέρνοντας μια περίοδο όπου η δημιουργικότητα, ο ενθουσιασμός και η προσωπική έκφραση έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή η αστρολογική φάση υπόσχεται να φέρει τύχη και ευκαιρίες για Λέοντες, Κριούς και Υδροχόους, ενισχύοντας διαφορετικές πτυχές της ζωής τους. Παρακάτω, θα αναλύσουμε πώς αυτή η Σελήνη στον Λέοντα ενδέχεται να επηρεάσει τα συγκεκριμένα ζώδια.

Λέων: “Φως στην Προσωπική Σκηνή”

Για τους Λέοντες, η Σελήνη στο ζώδιο τους ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την εξωστρέφεια. Είναι μια ιδανική περίοδος για να βρεθείτε στο επίκεντρο, να αναδείξετε τον εαυτό σας και να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει. Μπορεί να ανοίξουν πόρτες για νέες προσωπικές ευκαιρίες ή για να λάβετε την εκτίμηση που επιθυμείτε από άλλους. Επίσης, είναι μια καλή στιγμή για να ανανεώσετε την εικόνα σας ή να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο που θα σας φέρει στο προσκήνιο.

Κριός: “Δημιουργική Έκρηξη”

Οι Κριοί θα βρουν ότι αυτή η περίοδος φέρνει μια αναζωπύρωση της δημιουργικότητάς τους. Είναι μια εξαιρετική χρονική στιγμή για να εμπλακείτε σε δραστηριότητες που απαιτούν έκφραση, όπως η τέχνη, η γραφή ή η εκτέλεση. Αυτή η ενέργεια μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξαναβρείτε τη χαρά σε χόμπι ή συνήθειες που είχατε παραμελήσει. Μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες να ασχοληθείτε με νέα πρότζεκτ ή να προωθήσετε προσωπικά σας έργα, κερδίζοντας την αναγνώριση και την εκτίμηση που αναζητάτε.

Υδροχόος: “Συναισθηματικές Συνδέσεις”

Για τους Υδροχόους, η Σελήνη στον Λέοντα αναδεικνύει τις σχέσεις και τις συνεργασίες. Μπορεί να αναπτυχθούν νέες συναισθηματικές ή επαγγελματικές συνεργασίες που θα φέρουν στη ζωή σας καινοτομία και δημιουργικότητα. Είναι ένας κατάλληλος χρόνος για να επενδύσετε στην εμβάθυνση των σχέσεων σας, να βρείτε κοινά ενδιαφέροντα με άλλους και να ενισχύσετε την αμοιβαία κατανόηση και στήριξη.


Δίας και Ουρανός σε σύνοδο στον Ταύρο, 21 Απριλίου  – Ο κύκλος των καινοτομιών στο τώρα και στο χθες – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Ο Ουρανός μένει σε ένα ζώδιο για περίπου 7 έτη και ο Δίας για ένα έτος. Ο Ουρανός συμπληρώνει έναν κύκλο γύρω από τον ζωδιακό σε 84 έτη, ενώ ο Δίας σε 12. Οι δυο τους συναντώνται κάθε 14 χρόνια, σε έναν νέο συνοδικό κύκλο. 

Τώρα κλείνει ο κύκλος που ξεκίνησε το 2010-2011 με την αρχική σύνοδο στην μηδενική μοίρα του Κριού και στην συνέχεια, μετά από αναδρομές, στις 27ο Ιχθύων. Ο συνδυασμός των δύο αυτών πλανητών συχνά ξυπνά την περιέργεια και την επιθυμία ν’ ασχοληθεί κανείς με την μεταφυσική, το μυστήριο και το απόκρυφο, πέραν των επιστημών. Έτσι, η πιο πρόσφατη σύνοδος στους μυστηριακούς Ιχθύς φαίνεται να συνετέλεσε στο έντονο ενδιαφέρον των ανθρώπων για τέχνες όπως η αστρολογία, η αριθμολογία, ο διαλογισμός και οι εναλλακτικές θεραπείες. 

Υπάρχει μια ακολουθία στις συνόδους Δία-Ουρανού ανά ζώδιο και τους τελευταίους αιώνες γίνονταν ως εξής: Κριός – Ταύρος – Καρκίνος – Ζυγός – Τοξότης – Υδροχόος, μέχρι που αντικαταστάθηκε το 2011 ο Κριός από τους Ιχθύς. Με αυτό το μοτίβο, κάθε 84 χρόνια η σύνοδος γίνεται στο ίδιο ζώδιο, με 4ο διαφορά από την τελευταία, μέχρι που περνάει πια στο ζώδιο που προηγείται. 

Η τελευταία σύνοδος Δία – Ουρανού στον Ταύρο έγινε στις 8 Μαΐου 1941, στην 25η μοίρα του ζωδίου. Η προηγούμενη είχε γίνει στις 23 Μαΐου 1858 στην αναιρετική 29η μοίρα, ενώ οι δυο τους είχαν να συναντηθούν στον Ταύρο από το 1100. 

Ο Ουρανός βρίσκεται στον Ταύρο από τις 15 Μαΐου 2018, όμως οι δυο τους δεν έχουν την καλύτερη σχέση. Στο ζώδιο της υλικής ικανοποίησης, της αισθητικής απόλαυσης επί των γήινων, ο Ουρανός είναι ανήσυχος και ανησυχεί και εμάς. Σα να δημιουργείται μια σχέση αγάπης και μίσους για την ύλη και όσα έχει να μας προσφέρει. Κάποιοι αναζητούν την υλική αφθονία και προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να την αποκτήσουν, άλλοι διακατέχονται από τάση αμφισβήτησης της ύλης και της ασφάλειας που προσφέρουν τ’ αγαθά, τ’ αποκτήματα και τα χρήματα.