Η Σελήνη στους 12 οίκους του Αστρολογικού μας Χάρτη

  Η Σελήνη 12 στους οίκους του αστρολογικού μας χάρτη. Ο οίκος (το μέρος) στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη στο ωροσκόπιο μας, είναι και ο μεγαλύτερος τομέας της επίδρασής της. Είναι ο πλανήτης που χρωματίζεται από το ζώδιο που αντιπροσωπεύει, ενώ ο οίκος,  το περιβάλλον που θα εκδηλώσει την ενέργειά της.

   Αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό μας κόσμο, τον ψυχισμό μας,  αυτόν που γνωρίζουμε καλά μόνο εμείς, ενώ ο οίκος που βρίσκεται είναι το μέρος που νιώθουμε ασφάλεια να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Μας δείχνει τον τρόπο που αγαπάμε και πώς θέλουμε οι  άλλοι να μας εκφράζουν την αγάπη τους. Ο οίκος που βρίσκεται η Σελήνη μας είναι αυτός που νιώθουμε συναισθηματική πληρότητα, αλλά και αυτός που θα βιώσουμε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Είναι το σημείο που θα ζήσουμε αλλαγές και πολλές φορές αστάθεια, αφού γινόμαστε εύκολα ευμετάβλητοι και με ανίσχυρη λογική.

  Μιας και η Σελήνη είναι ο πλανήτης που κινείται πιο γρήγορα, ο οίκος που βρίσκεται μας δείχνει σημαντικά γεγονότα που θα συμβούν στην ζωή μας και τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε. Ας δούμε όμως αναλυτικά την Σελήνη σε κάθε οίκο και να μην ξεχνάτε ότι είναι το ίδιο σημαντική με τον Ήλιο και τον ωροσκόπο σας.

Αν δε ξέρετε σε ποιον οίκο έχετε τη Σελήνη σας μπορείτε να πάτε εδώ: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

            Από την    Ανθή Καραταράκη  

Η Σελήνη στους 12 οίκους του Αστρολογικού μας Χάρτη 3

Η Σελήνη στον 1ο Οίκο :

  Η  προσωπικότητα  σας  επηρεάζεται από το περιβάλλον και ιδιαίτερα από την σχέση με την μητέρα σας. Είστε άτομα προστατευτικά  με τον ίδιο σας τον εαυτό, αλλά και ευμετάβλητα, καθώς οι διαθέσεις σας αλλάζουν πολύ εύκολα. Εκφράζετε έντονα τα συναισθήματα σας και αναζητάτε την ασφάλεια και την ανεξαρτησία. Ενισχύονται ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά του ωροσκόπου σας και τονίζονται οι θετικές και αρνητικές ιδιότητες της Σελήνης.

  Έχετε αυξημένη διαίσθηση και στηρίζεστε περισσότερο στο ένστικτό σας παρά στην λογική. Είστε φιλόδοξοι, αναζητάτε την αναγνώριση και λειτουργείτε με πάθος, με ό,τι καταπιάνεστε. Στα αρνητικά αυτής της θέσης, είναι ότι δύσκολα κατανοείτε τα θέλω των ανθρώπων που σας περιβάλλουν, αφού προτεραιότητα σας,  είναι να καταλάβετε τον ίδιο σας τον εαυτό.

 Διάσημοι με Σελήνη στον 1ο Οίκο ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Francois Mitterrand και ο Συγγραφέας Marcel Proust.

Η Σελήνη στον 2ο Οίκο :

  Επιζητάτε την υλική και συναισθηματική ασφάλεια, όμως λόγω της μεταβλητότητας της Σελήνης ,υπάρχει οικονομική αστάθεια. Εάν νιώθετε ανασφάλεια, γίνεστε κτητικοί και πολλές φορές, συμπεριφέρεστε με εμμονή στους ανθρώπους που αγαπάτε. Στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, είστε επιφυλακτικοί και διστάζετε να δείξετε τι νιώθετε, μέχρι να σιγουρευτείτε για τους άλλους. Συνήθως η μητέρα είναι αυτή που σας παρέχει την οικονομική ασφάλεια, ή δέχεστε γενικώς  οικονομική βοήθεια από γυναίκες.

  Έχετε πολλές επιχειρηματικές ιδέες και διαπρέπετε στο εμπόριο, όμως θέλει προσοχή γιατί, με δύσκολες όψεις γίνεστε σπάταλοι ή το ακριβώς αντίθετο, τσιγκούνηδες. Γενικώς για εσάς, τα χρήματα είναι αυτά που σας δίνουν αυτοπεποίθηση και σπαταλάτε χρόνο και χρήμα για να δείχνετε καλά.

 Διάσημοι  με Σελήνη στον 2ο οίκο είναι η ηθοποιός Elizabeth Taylor και η ηθοποιός Drew Barrymore.

Η Σελήνη στον 3ο Οίκο :

  Ανήσυχα πνεύματα, καταπιάνεστε με πολλά πράγματα θέλοντας να μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε, με αποτέλεσμα να τα αφήνετε ανολοκλήρωτα. Έχετε πολύ καλή μνήμη, όμως δυσκολεύστε να μείνετε συγκεντρωμένοι όταν μελετάτε, αφού διασπάται η προσοχή σας. Πνεύματα ανήσυχα, δεν σας αρέσει η ρουτίνα της καθημερινότητας, γι αυτό ταξιδεύετε, γνωρίζοντας νέα μέρη και πολιτισμούς ,αφού σας εξιτάρει η περιπέτεια.

Είστε υπερπροστατευτικοί με τα αδέρφια σας και είναι σημαντικά πρόσωπα στην ζωή σας. Με άσχημες όψεις, κάνετε υπερανάλυση των καταστάσεων, δημιουργώντας εσείς οι ίδιοι εμπόδια στην επικοινωνία σας.

 Διάσημοι με Σελήνη στον 3ο οίκο ήταν, ο τραγουδιστής  Elvis Presley,ο βιομήχανος Henry Ford, και ο εφοπλιστής Σταύρος Νιάρχος.

Η Σελήνη στον 4ο Οίκο :

  Εδώ η Σελήνη είναι στο σπίτι της, είστε αφοσιωμένοι στην οικογένεια και το σπίτι σας. Τηρείτε τις οικογενειακές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας σας. Είστε άτομα διαισθητικά αλλά και εγωκεντρικά, με δύσκολες όψεις συχνά απομονώνεστε στον εαυτό σας. Εάν η Σελήνη βρίσκεται σε μεταβλητό ζώδιο, (δηλαδή Δίδυμο, Παρθένο, Τοξότη, Ιχθύ), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για συχνές αλλαγές κατοικίας. Το ένστικτο της μητρότητας είναι δυνατό, με δύσκολες όψεις όμως γίνεστε  ιδιαίτερα προστατευτικοί και κτητικοί με τα παιδιά σας.

   Είστε ευαίσθητοι και στοργικοί με τον σύντροφό σας και όσοι δεν έχετε ταίρι, αναζητάτε το άτομο που θα σας προσφέρει ασφάλεια και στοργή. 

 Διάσημοι με Σελήνη στον 4ο οίκο ήταν, η Evita Peron και ο συγγραφέας Truman Capote.

Η Σελήνη στον 5ο Οίκο

  Είστε ρομαντικοί και έχετε καλλιτεχνικό ταλέντο, δημιουργικότητα και την τύχη με το μέρος σας. Έχετε έντονο ερωτικό πάθος  και επιζητάτε την ενασχόληση του συντρόφου σας αποκλειστικά με εσάς. Σας αρέσει να ρισκάρετε σε τυχερά παιχνίδια, ωστόσο χρειάζεται προσοχή και σύνεση να μην φτάνετε στην υπερβολή. Σας αρέσουν τα σπορ και οι δραστηριότητες και έχετε πολλά καλλιτεχνικά ταλέντα.

  Με δύσκολες όψεις  νιώθετε μη θελκτικοί, ότι δεν σας  προσεγγίζουν ερωτικά. Σκέφτεται ότι σας έχουν περιορίσει οι υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένεια και τα παιδιά, με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι έχετε χάσει την ελευθερία σας. Πρέπει να προσπαθήσετε να μην νιώθετε ανασφαλείς και να δώσετε στα παιδιά σας την ανεξαρτησία τους. 

 Διάσημοι με Σελήνη στον 5ο οίκο είναι ο σκηνοθέτης Federico Fellini και η τραγουδίστρια και ηθοποιός Rosemary Clooney.

Η Σελήνη στον 6ο Οίκο

  Είστε άτομα εργατικά, αξιόπιστα και θέλετε να προσφέρεται στους άλλους. Δουλεύετε σκληρά και απαιτείτε το ίδιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε εντάσεις στην δουλειά σας και πολλές φορές ακόμη και να αλλάζετε εργασία. Έχετε εποικοδομητικές ιδέες και φροντίζετε πάντα να επιτυγχάνουν. Είστε ανήσυχα άτομα στην καθημερινότητα σας και έχετε πολλές μεταβολές στην ψυχολογία σας, βγάζοντας άγχος και συναισθηματική ένταση.

  Ενδιαφέρεστε για την υγεία, με αρνητικές όψεις μπορεί να γίνεται υποχόνδριοι, “κατά φαντασίαν ασθενείς” και να έχετε διαταραχές στην πέψη του φαγητού. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να ασκείτε το σώμα σας.

 Διάσημοι με Σελήνη στον έκτο οίκο ήταν η σχεδιάστρια μόδας Coco Chanel, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Giulio Andreotti.

Σελήνη στον 7ο Οίκο

  Είστε δημοφιλή άτομα και επιθυμείτε τις σχέσεις και τις συνεργασίες. Αναζητάτε τον έπαινο και την κοινωνική αναγνώριση από τον σύντροφο και τους συνεργάτες. Γενικώς δεν σας αρέσει η μοναξιά, θέλετε να βρίσκεστε σε σχέση  και αυτό πολλές φορές μπορεί να σας οδηγήσει σε πρόωρο γάμο. Παίζει σημαντικό ρόλο το αίσθημα ασφάλειας του σπιτιού, καθώς και ο ρόλος του συντρόφου, για να νιώσετε ολοκληρωμένοι.

  Με αρνητικές όψεις έχετε νευρικότητα και ταραχή όταν δεν βρίσκεστε σε σχέση και το μεταφέρετε και στους συνεργάτες σας. Γενικώς υπάρχει αστάθεια στις σχέσεις με εναλλαγή συντρόφων, νομίζοντας κάθε φορά ότι έχετε βρει τον ιδανικό. Θα πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας και να αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση που πρέπει.

 Διάσημοι με Σελήνη στον 7ο οίκο ήταν η Marilyn Monroe, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου, η πολυτάλαντη Cher.

Σελήνη στον 8ο Οίκο 

  Είστε φειδωλοί, με έντονο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους άλλους. Έχετε βαθιά ανάγκη να δεθείτε συναισθηματικά με τους άλλους και σας εξιτάρει το άγνωστο και το απαγορευμένο. Είστε πιστοί συνήθως και αφοσιωμένοι στον σύντροφό σας και δίνεστε ολοκληρωτικά. Το σεξ και τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά για εσάς, εάν δεν τα έχετε γίνεστε νευρωτικοί. Συνήθως  έρχονται  κληρονομιές από την πλευρά της μητέρας και είστε πολύ καλοί στο να διαχειρίζεστε χρήματα τρίτων.

  Εάν κάνει δύσκολες όψεις μπορεί να είχατε μια τραυματική εμπειρία κατά την παιδική σας ηλικία. Δίνει εμμονές και κτητικότητα για τον σύντροφο, θλίψη και άγχος για τον θάνατο. 

 Διάσημοι με Σελήνη στον 8ο οίκο ήταν ο σκηνοθέτης Alfred Hitchcock, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton.

Σελήνη στον 9ο Οίκο

  Είστε ανοιχτοί στις πληροφορίες, περίεργοι να εξερευνήσετε τον κόσμο και νέους,  πολιτισμούς. Ονειροπόλοι και στοχαστές, με νέες ιδέες, ποικίλα ενδιαφέροντα και χόμπι. Θέτετε υψηλούς στόχους, φιλοσοφείτε διαφορετικά την ζωή,  βλέποντας θετικά και προσμένοντας για κάτι καλύτερο. Ασυμβίβαστοι και ανικανοποίητοι,  αγαπάτε τα ταξίδια γιατί σας βοηθούν να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

  Είστε αυτοί που με την θετική σας ενέργεια και αισιοδοξία δίνετε δύναμη στους γύρω σας. Με δύσκολες όψεις δείχνει φανατισμό,  απελπισία ακόμη και περιορισμό στα ταξίδια. Η αγάπη σας για την έρευνα και την διδασκαλία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε πολλά εμπόδια. 

 Διάσημοι με Σελήνη στον 9ο οίκο ήταν ο συγγραφέας, Gustave Flaubert, η ηθοποιός Angelica Huston.

Σελήνη στον 10ο Οίκο

  Είστε φιλόδοξοι και κοινωνικοί. Για εσάς, προϋπόθεση για συναισθηματική ασφάλεια είναι να υπάρχει κοινωνική καταξίωση. Επιθυμείτε την αναγνώριση της δουλειάς σας από πολύ κόσμο, καθώς και το να γίνετε ευρέως γνωστοί. Δίνει αστάθεια στα επαγγελματικά. Ανησυχείτε για την γνώμη των ανωτέρων σας. Δεν σας απασχολεί τόσο η προσωπική σας ζωή,  όσο η καριέρα σας και το να νιώθετε χρήσιμοι στο κοινωνικό σας περιβάλλον.

  Με δύσκολες όψεις, μπορεί να υπάρχουν συγκρούσεις με έναν από τους γονείς σας ή πρόσωπα ιεραρχικά ανώτερα. Μπορεί να βιώσετε την απόρριψη στην δουλειά σας και να νιώθετε ανασφαλείς και απογοητευμένοι από ένα λάθος που μπορεί να κάνατε. Βγάλτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας και επενδύστε στην οικογένεια και τους ανθρώπους που σας αγαπούν. 

 Διάσημοι με Σελήνη στον 10ο οίκο ήταν ο αστρονόμος φυσικός Γαλιλαίος, ο ποδοσφαιριστής Pele, η ηθοποιός Meryl Streep.

Σελήνη στον 11ο Οίκο 

Είστε πρόθυμοι να εργαστείτε με μια ομάδα συναδέλφων ή μια παρέα φίλων για την επίτευξη των στόχων σας. Ιδιαίτερα οι γυναίκες, είστε πολύ δημοφιλείς σε ευρύ κύκλο φίλων και επηρεάζετε την γνώμη των ατόμων που συναναστρέφεστε. Νιώθετε ασφάλεια και προστασία μέσα από τις προσωπικές σχέσεις που έχετε με κοινωνικές ομάδες. Κάνετε όνειρα για το μέλλον και θέτετε υψηλούς στόχους που αν δεν ικανοποιηθούν, νιώθετε απογοήτευση.

  Με δύσκολες όψεις, μπορεί να γίνετε κτητικοί και απαιτητικοί με τους φίλους σας και να θυμώνετε όταν δεν ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες, όπως εσείς. Πολλές φορές μπορεί να σας επηρεάζουν αρνητικά και να χάνετε τον στόχο σας. 

 Διάσημοι με Σελήνη στον 11ο οίκο είναι ο ηθοποιός  Anthony Hopkins και ο σκηνοθέτης Brian de Palma.

Σελήνη στον 12ο Οίκο

Είστε ευαίσθητοι,  μοναχικοί, έχετε την ανάγκη να απομακρύνεστε από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Μπορεί να έχετε βιώσει δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις στην παιδική σας ηλικία. Έχετε ανάγκη να απομονωθείτε από όλους για να ισορροπήσετε με τον εαυτό σας. Αυτό, πολλές φορές, παρεξηγείται από το περιβάλλον σας, αφού δεν κατανοούν τα θέλω σας και σας δημιουργούν συναισθηματική ανασφάλεια.

  Με δύσκολες όψεις, νιώθετε ενοχές και επικρατεί σύγχυση στο μυαλό σας για λάθη του παρελθόντος. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να εμφανίσετε κάποια σωματική νόσο ή κατάθλιψη. Πρέπει να κατανοήσετε τις συναισθηματικές σας ανάγκες, και εκτός από το να βοηθάτε τους άλλους, πρέπει να δίνετε δύναμη καθημερινά και σε εσάς τους ίδιους.

  Διάσημοι με Σελήνη στον 12ο οίκο ήταν ο Κουβανός ηγέτης Fidel Castro, ο συγγραφέας William Blake,ο νομπελίστας υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Henry Kissinger.

 Πηγή (Ο μόνος τρόπος να μάθετε αστρολογία)

      March Marion,Joan McEvers