Ήλιος στους Οίκους: Ο ζωοδότης μοχλός του κόσμου στις αντιλήψεις των ανθρώπων!

ΉΛΙΟΣ στους Οίκους: Ο ζωοδότης μοχλός του κόσμου στις αντιλήψεις των ανθρώπων!

Ο ΄Ηλιος, με τη μαγική του δύναμη να δίνει ζωή, δεν θα μπορούσε να μη λογίζεται θεός, ούτε και να μη συνδέεται ευθέως και με άλλες όψεις της καθημερινής ζωής.

 Οι μυθολογίες των κοινωνιών και των πολιτισμών της οικουμένης βρίθουν από εξωφρενικές αναπαραστάσεις του αστεριού και ευφάνταστες ιστορίες για το πώς βρέθηκε εκεί πάνω.

Είναι ο Ήλιος εκείνος που δίνει δύναμη στους άλλους πλανήτες, γι ‘αυτό και ο πλανήτης αυτός παίζει ένα βασικό ρόλο στην αστρολογία.

Ο Ήλιος είναι η ουσία της μοναδικής μας ύπαρξης γιατί μέσα του φιλτράρονται και συνενώνονται όλες οι τάσεις, οι ανάγκες, οι ιδιαίτερες ικανότητες του χάρτη μας, αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην ζωή. Είναι το κέντρο της ύπαρξής μας που κρατά όλα τα κομμάτια του εαυτού μας ενωμένα. 

Αντιπροσωπεύει την αυτοέκφραση του ατόμου και συνδέεται με το συνειδητό τμήμα της ανθρώπινης προσωπικότητας. Φέρει τη ζωή, τη «λάμψη», την προβολή, τη δημιουργικότητα, την επιτυχία! Επομένως, ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος στον γενέθλιο χάρτη μας, δείχνει τον τομέα στον οποίο θα διαπρέψουμε και ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, αφού θα αποτελέσει πεδίο έκφρασης του ίδιου μας του εαυτού, μέσα από την αξιοποίηση της δημιουργικότητάς μας.

Πάμε να δούμε μαζί πώς είναι ο Ήλιος στους 12 οίκους και  πως θα μπορέσουμε να προβάλλουμε την ύπαρξή μας στο ταξίδι της συνειδητότητας και της δημιουργίας.  

Δε ξέρετε σε ποιόν οίκο βρίσκεται ο Ήλιος σας; Δείτε τον Αστρολογικό σας χάρτη: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (www.christosarchos.gr)

Από την Τόνια Χατζή

C:\Users\30694\Desktop\φωτο ΤΟΝΙΑ 2.jpg

Ήλιος στον 1ο Οίκο

Ο Ήλιος εδώ είναι σε μία πολύ ισχυρή θέση. Τα άτομα με τον Ήλιο στον Ωροσκόπο τους, εκπέμπουν μία απίστευτη ακτινοβολία χωρίς καν να προσπαθήσουν, προσελκύοντας την προσοχή των άλλων. Έχουν δύναμη, ισχυρό εγώ, μεγάλη αντοχή και κυνηγούν αυτό που θέλουν χωρίς δεύτερη σκέψη και συνήθως το κατακτούν. Παρόλο που είναι ευγενικοί και γενναιόδωροι μπορούν να γίνουν αρκετά σκληροί και αυταρχικοί όταν διακυβεύονται ζητήματα κύρους τους. Έχουν ηγετικές ικανότητες και τους αρέσει να επιβάλλονται.  Η υπερηφάνεια και ο εγωισμός είναι δύο αναπόσπαστα χαρακτηριστικά τους, αλλά θα πρέπει να καταφέρουν να σκέφτονται πιο συλλογικά και να μην γίνονται υπερβολικά εγωκεντρικοί ή ανταγωνιστικοί.

Είναι μια καλή θέση για πολιτικούς που θέλουν να προσελκύσουν, για κυβερνητικές θέσεις, για ηθοποιούς. 

Ήλιος στον 2ο Οίκο

Ο Ήλιος στον 2ο οίκο δηλώνει άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση που προέρχεται μέσα από τα υλικά αποκτήματα. Ο Ήλιος εδώ έχει την ανάγκη να περιστοιχίζεται από ομορφιά και ποιότητα και τα άτομα επιθυμούν τη δύναμη και την ασφάλεια από αυτούς που μπορούν να τους δώσουν το περιβάλλον που ονειρεύονται. Πολύ αισθησιακοί, εκπέμπουν σεξαπίλ που τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς στους άλλους. Στα συναισθηματικά τους είναι σταθεροί και αξιόπιστοι και επιδιώκουν σχέσεις οι οποίες διαρκούν στο χρόνο.  Μπορεί να γίνουν αρκετά κτητικοί με όσα είναι δικά τους, ακόμα και με τον σύντροφο τους. Θα πρέπει να προσπαθήσουν να αυτοπροσδιορίζονται λιγότερο με βάση αυτά που έχουν στην κατοχή τους και περισσότερο με τις προσωπικές τους αξίες.

Φοβερά επιδέξιοιδημιουργούν ένα περιβάλλον γοητευτικό, για αυτό και είναι καλή θέση για αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σχεδιαστές μόδας, στυλίστες, κοσμηματοπώλες, κομμωτές.

Ήλιος στον 3ο Οίκο

Τα άτομα αυτά αισθάνονται πληρότητα και αυτοπεποίθηση μέσα από τις επικοινωνιακές και διανοητικές τους δεξιότητες και αρέσκονται να μαθαίνουν και να μεταδίδουν τη γνώση. Έχουν έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών και χαρακτηρίζονται από προσαρμοστικότητα και ευελιξία. Τους αρέσουν  τα ταξίδια και να εναλλάσσουν παραστάσεις ακόμη και επαγγέλματα στη ζωή τους, αφού σιχαίνονται τη ρουτίνα. Είναι άνθρωποι αισιόδοξοι, επιστημονικοί  και αμερόληπτοι, αλλά πολλές φορές στην υπερβολή τους, μπορεί να γίνουν  δεσποτικοί και υπερόπτες. Παραμένουν νεανικοί ακόμα και μεγαλώνοντας, διψασμένοι πάντα για ζωή και σπάνια χάνουν τη φόρμα τους .

Ο Ήλιος εδώ είναι μια εξαιρετική θέση για δασκάλους, καθηγητές, συγγραφείς, δημοσιογράφους, για την τηλεόραση, για το σινεμά, για τις εκδόσεις, τις επικοινωνίες, για ηθοποιούς, ή κάθε είδους τέχνη.

Ήλιος στον 4ο Οίκο

Είναι πολύ σημαντικό για εσάς να ανακαλύψετε την ταυτότητά σας μέσω της ενδοσκόπησης αφού το ειδικό βάρος της εσωτερικής ανάπτυξης και του συναισθηματικού κόσμου είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη επιτυχία ζωής. Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί με την οικογένεια και το παρελθόν και θα πρέπει να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να αποδεσμευτείτε και να ξεχωρίσετε τις δικές σας επιθυμίες ανεξάρτητα από τους άλλους. Θέλετε να νιώθετε ότι ανήκετε κάπου και είστε εξαιρετικά προστατευτικοί με τους δικούς σας ανθρώπους, προστατεύοντας όμως πάντα την ιδιωτικότητα και την προσωπική σας ζωή. Διακριτικοί ,ντροπαλοί με παραδοσιακές αξίες και βαθιά αισθήματα οι άνθρωποι αυτοί δεν ξεχνούν ποτέ, ποιος τους πλήγωσε, ποιος τους πρόδωσε και ποιος τους βοήθησε στη δύσκολη στιγμή.

Ο Ήλιος στον 4ο οίκο είναι μια εξαιρετική θέση για κάθε στάδιο των κτηματομεσιτικών συναλλαγών.

Ήλιος στον 5ο Οίκο

Τα άτομα με ‘Hλιο στον 5ο οίκο επιδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους και επιζητούν να είναι το κέντρο της προσοχής. Αισθάνονται έντονη την ανάγκη για αυτοέκφραση και δραστηριότητα μέσα από ποιοτικές καταστάσεις. Έχουν  έμφυτη υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια και γι’ αυτό δε θα δεχτούν να τους υποτιμήσουν ή να τους αποδοκιμάσουν. Αν και φέρονται πολλές φορές εγωκεντρικά, είναι γενικά δοτικοί και γενναιόδωροι με τους ανθρώπους που αγαπάνε. Ωστόσο, μπορεί να επιμένουν να γίνει το δικό τους ή να αντιδρούν υπερβολικά όταν οι άλλοι τους αγνοούν ή τους κριτικάρουν. Έλκονται από τις ερωτικές σχέσεις και το φλερτ σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους και εμπλέκονται  σε σχέσεις σύντομες, έντονες, παθιασμένες. Εργάζονται σκληρά και συνεχίζουν, όταν όλοι οι άλλοι έχουν εξαντληθεί. Είναι συνήθως υγιείς και δυνατοί. Τους αρέσουν τα ανταγωνιστικά σπορ, αν και ο κυριότερος ανταγωνισμός είναι με τον εαυτό τους.

Πιθανότατα να εκφραστούν μέσα από την ηθοποιία, τη διδασκαλία, την τέχνη, τα σπόρ, το επιχειρηματικό ρίσκο.

Ήλιος στον 6ο Οίκο

Πρόκειται για μια παράξενη θέση του Ήλιου και δείχνει κάποιον που πρέπει να δουλέψει σκληρά για τη ζωή του. Άτομα οργανωτικά με μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό τους και τους άλλους. Οι εμπειρίες που χρειάζονται στη ζωή τους για να αναπτύξουν αίσθημα ταυτότητας έχουν να κάνουν με ζητήματα υγείας, καθημερινής ρουτίνας και εργασίας. Νιώθουν καλά με τον εαυτό τους όταν προσφέρουν, όταν οργανώνουν τα πάντα γύρω τους με τις πιο μικρές λεπτομέρειες, επιζητώντας να αγγίξουν την τελειότητα. Υπεύθυνα, πιστά και σοβαρά άτομα, χρειάζονται θετική ανατροφοδότηση για να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Αν η ανάγκη τους για αγάπη και εκτίμηση δεν ικανοποιηθεί εκδηλώνονται μια σειρά από ψυχοσωματικά προβλήματα.

Αναζητούν τις ιδανικές συνθήκες εργασίας σε επαγγέλματα «υπηρεσίας», όπως γιατροί, νοσοκόμες, κτηνίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, καθηγητές ατόμων με ειδικές ανάγκες, φυσιοθεραπευτές κλπ. 

Ήλιος στον 7ο Οίκο

Τα άτομα με τον Ήλιο στον 7ο οίκο μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους και βρίσκουν την ταυτότητά τους μέσα από συνεργασίες και σχέσεις. Διαθέτουν την ικανότητα να διαπραγματεύονται, να εξισορροπούν δύσκολες καταστάσεις και να αποκαθιστούν την αρμονία και την ηρεμία μέσα στις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιζητούν την αποδοχή των άλλων και είναι αρκετά ευαίσθητοι με το ζήτημα της απόρριψης. Όσοι έχουν τον Ήλιο τους σε σταθερό ζώδιο είναι πιθανό ότι μόλις βρουν τον κατάλληλο σύντροφο, να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί του έχοντας μια τάση να εξαρτώνται από αυτόν συναισθηματικά. Με τον Ήλιο σε μεταβλητά, ή παρορμητικά ζώδια υπάρχει πιθανότητα για πολλούς συντρόφους, για συχνή αλλαγή συντρόφων, ή για παράλληλες σχέσεις. Ωστόσο, δίνουν τον εαυτό τους πάρα πολύ, γι’ αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι δικές τους επιθυμίες δεν είναι λιγότερο σημαντικές από αυτές του συντρόφου/συνεταίρου. Να προσπαθούν να φέρονται αυτόνομα και να μην δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης.

Παρόλο που είναι μια καλή θέση για τον Ήλιο, δεν είναι τόσο καλή για καριέρα, επειδή είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το άστρο τους και όπου αυτό τους πηγαίνει. 

Ήλιος στον 8ο Οίκο

Τα άτομα σε αυτή τη θέση διαθέτουν ισχυρό ένστικτο, αλλά και έντονο μαγνητισμό, τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως όπλο για να επιτύχουν τους στόχους τους. Έχουν τάση προς τον μυστικισμό και ενδιαφέρονται για τα θέματα της μετά θάνατον ζωής. Ασκούν μεγάλη επιρροή στους γύρω τους και έχουν την επιμονή και την υπομονή να πάρουν αυτό που θέλουν. Δείχνουν αυτάρκεις και σκληροί, αλλά εσωτερικά είναι πολύ πιο ευάλωτοι και ανασφαλείς για αυτό θέλουν να ελέγχουν τις καταστάσεις και να κυριαρχούν πάνω σε αυτές. Είναι πολύ δημιουργικοί και το σεξ είναι σημαντική διέξοδος γι’ αυτούς. Τα αισθήματά τους είναι σταθερά αλλά ποτέ δεν τα εξωτερικεύουν.

Πρόκειται για μια πολύ πολιτική θέση, επειδή είναι ικανοί να έλκουν την υποστήριξη άλλων ανθρώπων και μπορεί να εκφραστεί σαν επιτυχία στις επιχειρήσεις, στη πολιτική, στις τέχνες, ή οπουδήποτε.

Ήλιος στον 9ο Οίκο

Σε αυτή τη θέση έχουμε τους ονειροπόλους, που έχουν τα πόδια τους στη γη,  τους θαρραλέους, τους πρωτοπόρους, τους λάτρεις της περιπέτειας, τους απαιτητικούς. Είναι προσανατολισμένοι στη καριέρα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αφήσουν πίσω τους οικογενειακούς δεσμούς, για να ακολουθήσουν απερίσπαστοι το δρόμο τους και να επεκταθούν. Είναι σοβαροί μελετητές με φιλοσοφικές τάσεις και ακαδημαϊκή γνώση, υψηλά ιδανικά και ηθική αλλά τους λείπει η διπλωματία για να κρατήσουν ισορροπίες  και για αυτό πολλές φορές παρουσιάζονται ως αλαζόνες και απόλυτοι. Ανήσυχα πνεύματα, με περιέργεια για το άγνωστο τους εξιτάρει η προοπτική εξέλιξης, ασχολούνται με υψηλές ιδέες και υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την επαφή με την πραγματικότητα. Γοητευτικοί άνθρωποι προσελκύουν άνετα τους άλλους, οικειότητα όμως επιτρέπουν μόνο σε ελάχιστους.

Έχουν έντονα πολιτικά πιστεύω, εν τούτοις τους λείπει η διπλωματικότητα για να επιβιώσουν πολιτικά. Εδώ ανήκουν οι εκδότες, οι δικηγόροι , τα τουριστικά επαγγέλματα, οι δημόσιες σχέσεις, οι αθλητές, οι φιλόσοφοι, αλλά και οι κληρικοί.

Ήλιος στον 10ο Οίκο

Ο Ήλιος στον 10ο οίκο είναι από τις πιο δυνατές ενδείξεις για επαγγελματική επιτυχία. Τους χαρακτηρίζει η ωριμότητα και η σοφία και είναι αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνουν, ειδικά όταν ηγούνται των καταστάσεων. Υπερηφάνεια, ηρεμία, ανοχή, προσωπικότητα είναι αυτά που οι άλλοι γύρω εκτιμούν και σέβονται. Φιλόδοξα άτομα προσανατολισμένα σε κοινωνικούς στόχους  προσπαθούν να αποκτήσουν κοινωνικό στάτους αλλά  συνήθως ανέρχονται την επαγγελματική κλίμακα με ελάχιστη προσπάθεια γιατί βρίσκονται στο σωστό μέρος, τη κατάλληλη στιγμή ή ευνοούνται από σημαντικούς ανθρώπους. Ηγέτες στον κύκλο τους, αρέσκονται να ελέγχουν τις καταστάσεις και μερικές φορές γίνονται υπεροπτικοί. Αναζητούν αποδείξεις και απτά αποτελέσματα και δεν ικανοποιούνται με θεωρίες. Δεν αποκλείεται να βιώσουν στη ζωή τους τη μοναξιά της κορυφής, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο η δύναμη που έχουν να προκαλεί φόβο στους άλλους και να απομακρύνονται ή να θυσιάζουν τις προσωπικές τους σχέσεις στο βωμό της καταξίωσης.

Αυτή μπορεί να είναι μια ιδεώδης θέση για πολιτικούς, επειδή είναι φιλόδοξοι και τους κεντρίζει η ισχύς.

Ήλιος στον 11ο Οίκο

Είναι άτομα με όραμα, υψηλά ιδανικά και τους αρέσει να κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια για το μέλλον. Πάνω απ’ όλα είναι ανθρωπιστές και αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους γύρω σας ισότιμα. Ανοιχτόμυαλοι, δημοκρατικοί και προοδευτικοί, οι απόψεις τους είναι αρκετά σταθερές και δεν τις διαπραγματεύονται εύκολα. Τους ενδιαφέρει να έρχονται κοντά με κοινωνικές ομάδες με τις οποίες μοιράζονται κοινές αξίες και πεποιθήσεις. Αν και φαίνονται εντελώς δημοκρατικοί στη συμπεριφορά τους προς τους άλλους, στη πραγματικότητα μπορούν να παρατήσουν μια ομάδα φίλων τους για μια άλλη που βρίσκεται ψηλότερα στη κοινωνική βαθμίδα και πιο κοντά με τα μεγάλα ονόματα και τη χλιδή. Είναι ζεστοί, χαριτωμένοι, αλλά δεν είναι καθόλου συναισθηματικοί. Οι κοντινοί τους άνθρωποι εξοργίζονται πολλές φορές με την αποστασιοποίησή τους από τα συναισθήματα.

Πολλοί βασιλείς, βασίλισσες, αυτοκράτορες και ηθοποιοί που υποδύονται ήρωες, έχουν τον Ήλιο τους σε αυτό τον οίκο, όπως επίσης και μεγάλοι καινοτόμοι, αυτοί που δημιουργούν καινούργια στυλ και μόδες.

Ήλιος στον 12ο Οίκο

Εδώ το Εγώ βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζονται ιδιωτικότητα και απομόνωση κατά διαστήματα, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τον πραγματικό σας εαυτό. Έχουν το χάρισμα να διαισθάνονται τι είναι αυτό που θέλουν ή αισθάνονται οι άλλοι, και νιώθουν πιο ολοκληρωμένοι όταν συμπαραστέκονται και μπορούν να προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους. Είναι προορισμένοι να αντιμετωπίσουν αντιξοότητες, αλλά  χρειάζεται να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να μπορέσουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους κυρίως σε βαθύτερο ψυχολογικό επίπεδο. Μαθαίνουν να συμβιώνουν με τους άλλους με δύσκολο τρόπο. Οι περισσότεροι έχουν μια τελείως ιδιωτική πλευρά που κρατάνε κρυφή, ακόμα και από τους στενούς τους φίλους.

Ο Ήλιος εδώ είναι των άκρων-δείχνει δραστηριότητες σε κλειστούς και απομονωμένους χώρους (νοσοκομεία, στρατόπεδα, φυλακές), αλλά και μυστικούς πράκτορες. Είναι καλή θέση για γιατρούς, νοσοκόμους, ερευνητές, αλλά και καλλιτέχνες και όσους ασχολούνται με τη μεταφυσική.

Πηγές από τα βιβλία : Β. Χρυσοστόμου « Μοντέρνα αστρολογία» και 

Μάριον Μάρτς& Τζόουν Μάκεβερς  « ο μόνος τρόπος να μάθετε αστρολογία»  εκδόσεις ΡΕΩ

Ο ΄Ηλιος στα 12 Ζώδια: Ο Ζωοδότης της Ζωής μας! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)