Ήλιος τετράγωνο Κρόνος στις 23.11.2023 – Η κοσμική πίεση απαιτεί αυτοκυριαρχία

Ήλιος τετράγωνο Κρόνος στις 23.11.2023 – Η κοσμική πίεση απαιτεί αυτοκυριαρχία

Ο Ήλιος που διελαύνει στο ζώδιο του αισιόδοξου Τοξότη σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Κρόνο στο ζώδιο των συμπονετικών Ιχθύων. Η όψη κορυφώνεται στις 23 Νοεμβρίου 2023 και επηρεάζει το 1ο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς, καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο από την 0η έως την 3η μοίρα αυτών των ζωδίων. Η όψη τετραγώνου είναι μια απαιτητική και περιοριστική όψη που μπορεί όμως να μετουσιωθεί θετικά σταθεροποιώντας και οριοθετώντας  ζητήματα του κάθε ζωδίου. Ο πλανήτης του Κάρμα ο Κρόνος αγγίζει τον Ήλιο, που συμβολίζει την αυτοπραγμάτωσή μας και το μάθημα που θα λάβουμε είναι σκληρό αλλα εξελικτικό. 

από τη Δημητροπούλου Νικόλ

Ήλιος τετράγωνο Κρόνος στις 23.11.2023 - Η κοσμική πίεση απαιτεί αυτοκυριαρχία 3

facebook: Nicole Dimitropoulou

email:[email protected]

Ας δούμε αναλυτικά πως θα επηρεαστούν τα ζώδια:

Κριός: Εσωτερικές πιέσεις

Η ενδοσκόπηση και η εσωτερικότητα απαιτούν την ενέργεια σας αυτή την εποχή. Έχετε τάσεις απομόνωσης και είστε ο αυστηρός κριτής του εαυτού σας. Το πνεύμα σας χρειάζεται ανατροφοδότηση για να ξεπεράσετε φοβίες και ενοχές. Αναζητάτε απαντήσεις μέσα από την φιλοσοφία και την πνευματικότητα. Ο ύπνος σας είναι περιορισμένος ή ανήσυχος και αυτό σας δημιουργεί αρνητική διάθεση. Ένα ταξίδι ή μια νέα εναλλακτική θεραπεία θα ήταν ευεργετική για σας. Μην αμελείτε την υγεία σας και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να επεξεργαστεί αυτή την ενέργεια. Δεχτείτε τις πιέσεις υπομονετικά και το σύμπαν θα σας ανταμείψει!!!

Ταύρος: Η ατομικότητα πιέζεται

Η ατομικότητα σας χρειάζεται ενίσχυση, γιατί ίσως νιώθετε ότι θέλουν να σας επιβληθούν. Η ένταξή σας σε ομάδες ή ομαδικές συνεργασίες σας πιέζουν. Κάποια φιλική σχέση έχει απαιτήσεις από εσάς ή έχετε απομακρυνθεί και αυτό σας δυσαρεστεί. Τώρα όμως οι φιλίες σας δοκιμάζονται και εναναπροσδιορίζονται. Το όραμά σας, οι στόχοι σας και τα όνειρά σας ίσως δεν έχουν την εξέλιξη που επιθυμείτε και αυτό σας δυσαρεστεί. Ακολουθήστε το ένστικτό σας, την εσωτερική σας φωνή και εκφραστείτε με σύνεση και ηρεμία. Η δημιουργικότητα μπορεί να εκφραστεί σε ομάδα και να γνωρίσετε την αξία της ομαδικής συνεργασίας !!!

Δίδυμοι: Κοινωνική πίεση

Η καριέρα σας είναι στο επίκεντρο αυτής της επιρροής και επιθυμείτε την αναγνώριση της αξίας και της επένδυσης που έχετε κάνει μέσα από τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Έχει μεγάλη σημασία για σας οι σχέσεις που έχετε χτίσει τόσα χρόνια να είναι αξιόπιστες και σταθερές. Η ανάγκη αυτή γίνεται αυτές τις μέρες πιο έντονη και πιεστική, μιας και οι ευθύνες που έχετε αναλάβει είναι πολλές και απαιτούν την ολοκληρωτική σας ενέργεια. Είναι κρίσιμη εποχή και δεν υπάρχει περιθώριο για επιπολαιότητες. Μια δυνατή στρατηγική πλαισιωμένη με υπομονή θα αναδείξει την αξία σας!

Καρκίνος: Συντονισμός με την κοσμική ενέργεια 

Η κοσμική αυτή ενέργεια σας πιέζει στην καθημερινότητά σας και η ανάληψη πολλών ευθυνών σας έχει κουράσει. Προσπαθείτε να φροντίσετε την υγεία σας και τη διατροφή σας και να έχετε μια ισορροπία, αλλά δυσκολεύεστε. Σε θέματα σπουδών ή νομικά θέματα συναντάτε δυσκολίες και εμπόδια και χρειάζεται να δώσετε όλη την ενέργειά σας. Θέλετε να τακτοποιήσετε και να οργανώσετε τη ζωή σας για να απολαύσετε μια πιο σταθερή καθημερινότητα. Επιθυμείτε να ταξιδέψετε για να ξεφύγετε από την απαιτητική καθημερινότητά σας, αλλά κι εκεί υπάρχουν δυσκολίες. Οργανώστε την ζωή σας θέτοντας προτεραιότητες και κάντε υπομονή. Θα αποδώσουν οι ενέργειές σας!!!

Λέων: Δυνατές συνειδητοποιήσεις

Η διέλευση αυτή σας φέρνει αντιμέτωπους με κάποιο είδος συμβολικού τελειώματος στη ζωή σας. Έρχεστε αντιμέτωποι με κλείσιμο υποθέσεων, κάποιο χωρισμό ή με δυνατές συνειδητοποιήσεις. Αλλάζετε στάση ως προς τις ερωτικές σχέσεις και κάνετε την αξιολόγησή σας. Στα οικονομικά νιώθετε κάποιο είδος περιορισμού ή ότι κάποια χρήματα που υπολογίζατε, δεν θα είναι ισάξια των προσδοκιών σας. Αν περιμένατε κάποια υλική υποστήριξη από κάποιον, μάλλον θα απογοητευτείτε. Στηριχτείτε στις δυνάμεις σας, επενδύστε στον εαυτό σας και εργαστείτε μεθοδικά και υπομονετικά. Η πνευματική μετάλλαξη που θα βιώσετε εν καιρώ θα είναι το δυνατό μήνυμα που θα λάβετε. Οι δυσκολίες περνούν, οι συνειδητοποιήσεις μένουν ως πολύτιμη γνώση για την πορεία της ζωής σας!

Παρθένος: Μαθήματα σχέσεων 

Η συγκρουσιακή όψη τετραγώνου αγγίζει τις διαπροσωπικές και οικογενειακές σας σχέσεις, τον σύντροφο της ζωής σας και τους συνεργάτες σας. Αγγίζει κομβικούς τομείς για την εξέλιξή σας. Πολλές ευθύνες και προβληματισμοί για την πορεία των σχέσεών σας. Ίσως αισθάνεστε μοναξιά και απομάκρυνση από αυτούς που αγαπάτε. Κρίνεται η αξιοπιστία των ανθρώπων γύρω σας και λαμβάνει χώρο ένα μοναδικό ξεκαθάρισμα. Οι σχέσεις που θα αντέξουν θα μακροημερεύσουν και θα γευτούν το δώρο της σταθεροποίησης και της διαχρονικότητας. Οι σχέσεις θα δώσουν εξετάσεις και εσείς θα αναθεωρήσετε τις προτεραιότητές σας. Επεξεργαστείτε με στωικότητα όσα συμβαίνουν και δεχτείτε τις εξελίξεις με ηρεμία. Τα μαθήματα είναι δύσκολα αλλά απαραίτητα για να προχωρήσετε!

Ζυγός: Εκφραστείτε

Η κόπωση και η πιεστική καθημερινότητα σας έχουν κουράσει. Αυτό αντανακλάται και στην υγεία σας και τη διάθεσή σας. Επικοινωνήστε τους προβληματισμούς σας, για να σας καταλάβουν και οι άλλοι. Μην αμελείτε τις ιατρικές σας εξετάσεις και τις καθημερινές σας συνήθειες που συμβάλλουν στον υγιεινό τρόπο ζωής. Ίσως νιώθετε ότι η εργασία σας δεν αναγνωρίζεται και δεν έχετε την αξία που περιμένετε. Οι απαιτήσεις που έχουν οι άλλοι από εσάς και εσείς από τον εαυτό σας θα σας φέρουν την επιβράβευση που επιθυμείτε. Εργαστείτε υπομονετικά, αφιερώστε χρόνο σε μικρές καθημερινές χαρές και οπλιστείτε με αισιοδοξία!!!

Σκορπιός: Κλείνουν κύκλοι

Οι ερωτικές σχέσεις της ζωής σας περνούν από έλεγχο και δοκιμάζονται. Είναι μια περίοδος της ζωής σας που επαναξιολογείτε κατά πόσο σας ικανοποιούν οι σχέσεις. Όσοι έχετε παιδιά επίσης αναλαμβάνετε πολλές ευθύνες και προσπαθείτε να διαχειριστείτε όσα προκύπτουν. Τα οικονομικά είναι στο επίκεντρο της προσοχής σας και του ενδιαφέροντός σας, γιατί συνδέονται άμεσα με τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει. Νιώθετε πιεστικά και η διάθεσή σας είναι βαριά. Οι δοκιμασίες αυτές θα λειτουργήσουν καθαρτικά και θα απομακρύνουν ανθρώπους που ο κύκλος της σχέσης έχει κλείσει. Επικεντρωθείτε στην υλοποίηση των στόχων σας και φροντίστε να είστε δημιουργικοί αξιοποιώντας τα ταλέντα σας και να περνάτε χρόνο ευχάριστα! 

Τοξότης: Υποχρεώσεις και ευθύνες

Η όψη αυτή θα περιορίσει την αυτοέκφρασή σας και θα σας πιέσει μέσα από την οικογένειά σας. Ίσως ψυχρανθούν οι σχέσεις με μέλη της οικογένειά σας ή γίνετε σκληροί με αυτά. Θέματα οικογένειας, ακίνητης περιουσίας και σπιτιού σας απασχολούν και διχάζεστε ανάμεσα στα θέλω και στα πρέπει σας, ανάμεσα στον εαυτό σας, τις επιθυμίες σας και στις υποχρεώσεις σας. Αυτή η σύγκρουση σε συνδυασμό με τις ευθύνες, σας κουράζουν και περιορίζουν την ελευθερία σας. Για τη θετική έκβαση αυτής της όψης δουλέψτε με σύνεση και αυτοκυριαρχία και αποφύγετε τις εντάσεις. Η ανάληψη ευθυνών και η υπομονή θα είναι οι σύμμαχοι σας! 

Αιγόκερως: Η δύναμη του λόγου

Εμπόδια στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις θα βιώσετε αυτές τις μέρες. Η συνεννόηση θα είναι δύσκολη και θα σας κουράσει όλο αυτό. Ίσως έρθετε σε σύγκρουση με τα αδέρφια σας ή με άτομα από τον συγγενικό σας κύκλο. Οι σπουδαστές και οι μαθητές πιθανόν να συναντήσουν κάποια δυσκολία στις υποχρεώσεις τους. Τα μεταφορικά μέσα και η μετακίνησή σας θα σας ζορίσουν και θα σας κουράσουν. Μείνετε ψύχραιμοι και σκεφτείτε, όλα όσα θέλετε να εκφράσετε. Πάρτε τον χρόνο σας και την κατάλληλη στιγμή μιλήστε με θάρρος και ευθύτητα. Μέσα από την έκφραση τόσο των ευχάριστων όσο και των δυσάρεστων συναισθημάτων απελευθερώνεστε και ξεκαθαρίζετε τις σχέσεις σας!

Υδροχόος: Η ασφάλεια βρίσκεται μέσα μας

Σας απασχολούν οι περιορισμοί και οι δοκιμασίες που βιώνετε σε οικονομικά θέματα. Ανάλογα με την αξία που δίνετε στα υλικά, επηρεάζεται και η ψυχολογική σας κατάσταση, καθώς και η αυτοεκτίμησή σας. Μπορεί να απομακρυνθείτε από κάποιο φιλικό σας άτομο ή να αποχωρήσετε από μια κοινωνική ομάδα που συμμετέχετε και νιώθετε ότι σας πιέζει. Το μάθημά σας είναι να επαναξιολογήσετε τις αξίες σας και να διαχειρειστείτε πιο συνετά τα οικονομικά σας. Σκεφτείτε αν εκεί που επενδύετε χρόνο και χρήμα αξίζει και σκεφτείτε ποιες είναι οι πραγματικές σας ανάγκες. Ίσως κλονίζεται η ασφάλειά σας και αυτό σας δημιουργεί άγχος. Να θυμάστε, η ασφάλεια βρίσκεται μέσα μας!

Ιχθύες: Ρεαλισμός

Οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί μαζί με τις δυσκολίες που βιώνετε εδώ και καιρό και απαιτούν σωματικές και ψυχικές δυνάμεις. Ίσως να νιώθετε απαισιόδοξοι και να σας βαραίνουν ψυχολογικά όλα αυτά και να απομακρύνετε ανθρώπους ή καταστάσεις από την ζωή σας. Είναι μια επίπονη διαδικασία αλλά και πολύ απελευθερωτική. Πολλές οι ευθύνες που έχετε αναλάβει και πολλά εμπόδια έχετε αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα που θα σας δυναμώσουν και θα σας εξελίξουν. Μετά από τις δοκιμασίες αυτές θα ακολουθήσει η αναγνώριση και θα λάβετε τα δώρα σας. Δουλέψτε μεθοδικά και υπομονετικά, αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας και φροντίστε να το κάνετε όσο πιο σωστά και υπεύθυνα γίνεται, γνωρίζοντας ότι είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά όχι μακροπρόθεσμη!

Σημείωση: Οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις πλανητικές συμπαντικές κινήσεις. Είναι όμως σημαντικό να θυμάστε ότι η επιρροή σε κάθε άνθρωπο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το προσωπικό ωροσκόπιο, γιατί είναι πολυσύνθετο, πολυπαραγοντικό και μοναδικό!!!! Χρησιμοποιείτε την αστρολογία ως πολύτιμο οδηγό με σεβασμό, ταπεινότητα και αντικειμενικότητα. Σκοπός της πανάρχαιας αυτής γνώσης είναι να λειτουργεί ως αυτογνωσιακό εργαλείο για την εξέλιξή μας, να μας δώσει απαντήσεις και να μας διδάξει να μετουσιώνουμε τους φόβους μας σε γνώση και δύναμη.