Ήλιος τρίγωνο Κρόνος 11/7/2024

Ήλιος τρίγωνο Κρόνος 11/7/2024

Την Πέμπτη 11/7/2024 πραγματοποιείται στο πλανητικό σκηνικό το τρίγωνο του Ηλίου, από το ζώδιο του Καρκίνου, με τον Κρόνο, από το ζώδιο του Ιχθύ, στην μοίρα 19ο19′.

Ήλιος τρίγωνο Κρόνος 11/7/2024 3

Βίκυ Αθανασοπούλου

[email protected]

Μια αρκετά ευνοϊκή πλανητική συγκυρία για όσους επιθυμούν την σταθεροποίηση των σχεδίων τους, αλλά και την εγκαθίδρυση αλλαγών στην ζωή τους, που με κάποιον τρόπο, θα έχουν ήδη δουλέψει πάνω σε αυτές. Προσοχή όμως, η εύνοια δεν θα έρθει από μόνη της, αλλά μέσα από την δική σας απόφαση να αναλάβετε ευθύνες και να «σηκώσετε μανίκια». Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για τον Κρόνο, τον απαιτητικό δάσκαλο και κριτή, οπότε η καταξίωση έρχεται έπειτα από αφοσίωση στον στόχο και αρκετή δουλειά. Η όψη αυτή έχει να κάνει και με παρελθοντικές καταστάσεις, καθώς ο Κρόνος μόλις έχει γυρίσει ανάδρομος από την 29η Ιουνίου 2024, και μπορεί να φέρει ένα αποτέλεσμα που ίσως το περιμένατε καιρό. Επίσης, λόγω της «υδάτινης» φύσης του τριγώνου, θα σας συμβούλευα να δώσετε την δέουσα προσοχή στην παράμετρο του συναισθήματος. Αξιολογήστε κατά πόσο εκφράζετε το βαθύ σας συναίσθημα σε αυτό που επιδιώκετε, γιατί εάν τελικά αυτό είναι αυθεντικό και πηγάζει από μέσα σας, δεν θα έχετε να φοβηθείτε την αποτυχία. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι η ενέργεια κάθε πλανήτη σε περιόδους αναδρομής μεταθέτει την προσοχή μας από τα εξωτερικά γεγονότα στις εσωτερικές διεργασίες της ψυχής μας.

Στον αισθηματικό τομέα, για αυτούς που επηρεάζονται άμεσα, θα μπορέσει να γίνει το παρακάτω βήμα στην ήδη υπάρχουσα σχέση τους, αλλά και για τους αδέσμευτους, η δημιουργία μιας νέας σχέσης που κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται σε στέρεες βάσεις, είναι μέσα στα πιθανά σενάρια. Σημειώστε επίσης, πως σε αυτές τις νέες σχέσεις πολύ πιθανή είναι η – κάπως μεγάλη – διαφορά ηλικίας μεταξύ των συντρόφων.

Στον οικονομικό τομέα, πιθανή είναι η αναγνώριση της προσπάθειάς σας στον επαγγελματικό σας χώρο, μέσω υλικών απολαβών, μετριασμένων βέβαια λόγω Κρόνου ανάδρομου, που όμως πολύ πιθανών να συνοδευθούν και με αύξηση των καθηκόντων σας. Σε γενικές γραμμές, ευνοείται επίσης η σύναψη οικονομικών συμφωνιών, η έναρξη νέων επιχειρήσεων, οι αγοραπωλησίες ακινήτων, παλαιών αντικειμένων, κλπ. Για λήψη τέτοιων αποφάσεων βέβαια, καλό θα ήταν να δείτε εξειδικευμένα το προσωπικό σας ωροσκόπιο.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι τα ζώδια του νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες) στις μοίρες 18, 19 και 20, ή οι γεννημένοι μεταξύ 9 και 12 εκάστου μηνός των αντίστοιχων ζωδίων. Σε δευτερεύουσα επιρροή έρχονται τα ζώδια της γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) που είναι γεννημένοι χονδρικά στα τέλη του δευτέρου και στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου τους. Με μια μικρή υποσημείωση/επιφύλαξη για τους Παρθένους, καθώς κατά την πραγματοποίηση της όψης, η Σελήνη θα βρίσκεται στο ζώδιό τους, σε συγκλίνουσα αντίθεση με τον Κρόνο, που ίσως τους παρουσιάσει μια πιο απαιτητική ημέρα.

Ας δούμε αναλυτικά τώρα πως η παραπάνω όψη θα επηρεάσει τους εκπροσώπους του ζωδιακού στις μοίρες που αναφέραμε παραπάνω (τέλος δευτέρου με αρχές τρίτου δεκαημέρου). Εάν είστε γεννημένοι ημέρα, διαβάζετε τα ζώδια με την σειρά, Ωροσκόπος, Ήλιος, Σελήνη. Εάν είστε γεννημένοι νύχτα, με την σειρά Ωροσκόπος, Σελήνη, Ήλιος. Σημειώστε επίσης ότι η παρακάτω ερμηνεία είναι ενδεικτική και διαφέρει σημαντικά από μια προσωποποιημένη πρόβλεψη που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας.

Κριός

Αγαπητοί Κριοί, ασχολείστε με θέματα που άπτονται του σπιτιού και της οικογένειάς σας, προτιμάτε όμως να δουλεύετε στο παρασκήνιο αυτήν την περίοδο. Μπορεί να σας αγχώνουν θέματα που σχετίζονται με ένα πρόσωπο της οικογένειάς σας, όμως μην αφήσετε τις άσχημες σκέψεις να κυριαρχήσουν. Σε ένα πιο εσωτερικό επίπεδο, έχετε την ευκαιρία να δουλέψετε με τον εαυτό σας και να σας αποκαλυφθούν ψυχολογικά μοτίβα και αγκυλώσεις που ίσως προέρχονται από τους γονείς σας και τις καταβολές που έχετε δεχθεί. Τώρα όμως, έχετε την δυνατότητα να τα απελευθερώσετε και να προχωρήσετε στην ζωή σας με ελαφρύτερο φορτίο.

Ταύρος

Αγαπητοί Ταύροι, βρίσκεστε σε μια πολυάσχολη περίοδο αυτή τη στιγμή, με αρκετά πράγματα να συμβαίνουν, με πολλές μετακινήσεις και συζητήσεις να λαμβάνουν χώρα. Φροντίστε οι κουβέντες σας να έχουν βάθος και ουσία ώστε να σας προσφέρουν και «ψυχική τροφή» εκτός από την χαρά της κοινωνικής συναναστροφής. Κατά τ’ άλλα, φίλοι βρίσκονται στο πλευρό σας και αντιλαμβάνεστε πως με κάποιους ανθρώπους αποκτάτε ένα ισχυρότερο δέσιμο, μέσα από κοινά μοιρασμένες εμπειρίες. Δεν αποκλείεται κάποιοι να αναθεωρήσετε την θέση σας σε μια ομάδα ανθρώπων που ίσως έχει πάψει να σας προσφέρει την ικανοποίηση που κάποτε λαμβάνατε συμμετέχοντας σε αυτήν. 

Δίδυμος

Αγαπητοί Δίδυμοι, στο προσκήνιο έρχεται η διαχείριση των οικονομικών σας και το πως μπορείτε να τα ενισχύσετε μέσα από το επάγγελμά σας. Θα μπορούσατε να συνάψετε νέες συμφωνίες αυτό το διάστημα, απλά προσέξτε τους όρους του συμβολαίου σας και τις ευθύνες που περιλαμβάνει. Το σίγουρο είναι πως θα απαιτηθεί η απόλυτη αφοσίωσή σας για να φτάσετε στον στόχο σας. Κατά τ’ άλλα, ενισχύεται η εικόνα σας και αυτό σας δίνει  αυτοπεποίθηση. Απ’ την άλλη, με τον Δία στο ζώδιό σας, χρειάζεται να αποφύγετε υπερβολές, καθώς μπορεί να αποκτήσετε δημοσιότητα για τους λάθος λόγους.

Καρκίνος

Αγαπητοί Καρκίνοι, η όψη αυτή έχει να σας προσφέρει ευνοϊκές εξελίξεις σε θέματα που σχετίζονται με νομικά θέματα, που ίσως μέχρι τώρα χρόνιζαν. Απ’ την άλλη, αυτή η χρονική στιγμή είναι η χρυσή σας ευκαιρία να αναπτύξετε ένα γνωσιακό σας αντικείμενο, να εμβαθύνετε σε πνευματικές αναζητήσεις, αλλά και να ταξιδέψετε σε μέρη που θα σας ανοίξουν τους ορίζοντες. Βάζετε βάσεις για θετικές αλλαγές στη ζωή σας, που θα σας κάνουν να επαναπροσδιορίσετε την μέχρι τώρα κοσμοθεωρία σας για το τι είναι ευτυχία. 

Λέων

Αγαπητοί Λέοντες, αυτή την περίοδο εργάζεστε παρασκηνιακά για αποκτήματα που θέλετε να κατακτήσετε. Ίσως όμως το πραγματικό σας κέρδος να προέλθει από την ενδοσκόπηση που θα κάνετε στον ίδιο σας τον εαυτό. Η περίοδος είναι κατάλληλη για να στραφείτε στα λιγότερο αρεστά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας και να τα αποδεχθείτε. Μιλήστε για τους φόβους σας με ανθρώπους που εμπιστεύεστε, ώστε να καταφέρετε να τους αποδυναμώσετε και να πάψουν να ελέγχουν καταχρηστικά την ζωή σας. Επίσης, μπορείτε να δουλέψετε επιτυχημένα για να απαλλαγείτε από κάποια κακιά συνήθεια που σας στερεί την χαρά. Στον ερωτικό τομέα, πιθανή είναι η ανάπτυξη μιας παθιασμένης σχέσης, μάλλον απαγορευμένης, που θα χτυπά διάνα στα υποσυνείδητα μοτίβα του χαρακτήρα σας.

Παρθένος

Αγαπητοί Παρθένοι, με τον Κρόνο να διελαύνει απέναντί σας, και να διαχωρίζει την ήρα από το στάρι στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, αναγκαστικά βιώνετε αρκετούς αποχωρισμούς από άτομα που, απ’ ότι φαίνεται, δεν είναι χρήσιμα πια για την προσωπική σας εξέλιξη. Από την άλλη, τώρα έχετε την ευκαιρία να αναθεωρήσετε τις σχέσεις σας και τον τρόπο που θέλετε να σας προσφέρουν οι σημαντικοί άλλοι της ζωής σας. Με άλλα λόγια, αποφασίζετε να γίνετε πιο απαιτητικοί σε αυτά που ζητάτε από φίλους, συντρόφους, συνεργάτες. Μπορείτε να το κάνετε, με την προϋπόθεση να μην παραλείψετε να αξιολογήσετε και την δική σας θέση και συνεισφορά μέσα σε αυτή τη σχέση.

Ζυγός

Αγαπητοί Ζυγοί, η όψη αυτή έρχεται, και σας φέρνει σε θέση επαυξημένων ευθυνών στον επαγγελματικό σας χώρο. Για κάποιο λόγο τα καθήκοντά σας αυξάνονται και ίσως σας βρίσκουν αντιμέτωπο/η με το ερώτημα κατά πόσο σας αρέσει τελικά αυτό που κάνετε, για να βγάζετε τα προς το ζην. Σε περίπτωση που σας απασχολεί κάποιο θέμα με την υγεία σας, που ενδεχομένως να επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο, μπορεί να λυθεί με εναλλακτικούς τρόπους, που μέχρι τώρα δεν είχατε αξιολογήσει ως χρήσιμους.

Σκορπιός

Αγαπητοί Σκορπιοί, με αυτήν την όψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι περνάτε από το μικροσκόπιο τις ερωτικές σας σχέσεις, αλλά και όλα αυτά που μέχρι σήμερα σας έδιναν χαρά. Μπορεί κάποιοι να αποφασίζετε να αφήσετε πίσω σας μια σχέση, ή κάποιοι να προχωράτε στο επόμενο βήμα, αναλαμβάνοντας ευθύνες. Πιθανώς να προσελκύσετε ένα άτομο διαφορετικής εθνικότητας από την δική σας, ή που οι διαφορές σας να εντοπίζονται στον τρόπο σκέψης και φιλοσόφισης των πραγμάτων. Για όσους είστε γονείς, ενδεχομένως να σας απασχολεί η εκπαιδευτική σταδιοδρομία των παιδιών σας και να αποφασίζετε να αποδεχθείτε μια αλλαγή πλάνων. Στον επαγγελματικό τομέα, θα μπορούσατε να δουλέψετε πάνω σε ένα σχέδιο που είχατε αφήσει στο συρτάρι.

Τοξότης 

Αγαπητοί Τοξότες, ο Ήλιος από τον Καρκίνο ρίχνει τις ακτίνες του σε ένα πιο σκοτεινό κομμάτι του ωροσκοπίου σας, καθώς αυτή η περίοδος μπορεί να σας βρίσκει αντιμέτωπους με ολοκληρώσεις καταστάσεων και αλλαγές σε διάφορα πεδία της ζωής σας, με πιο κύριο τον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας. Απ’ την άλλη, ίσως να ασχολείστε με κάποιο κληρονομικό θέμα που θα κλείσει με ικανοποιητικό τρόπο για εσάς. Σε ένα άλλο σενάριο, ενδεχόμενη είναι η αύξηση του οικογενειακού σας εισοδήματος, κυρίως από τρίτες πηγές, ή/και από τα οικονομικά του συντρόφου σας. Αυτήν την περίοδο μπορείτε να βασιστείτε με εμπιστοσύνη σε ένα άτομο από την στενή ή και ευρύτερη οικογένειά σας και να εκμυστηρευτείτε βαθύτερα θέματα που σας απασχολούν.

Αιγόκερως

Αγαπητοί Αιγόκεροι, με τον Ήλιο να βρίσκεται απέναντί σας, στο ζώδιο του Καρκίνου, θα ασχοληθείτε σε βάθος με τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, που με την βοήθεια του Κρόνου, θα μπορέσουν να σταθεροποιηθούν και να προχωρήσουν. Σας δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τους ανθρώπους που σχετίζεστε, και μάλιστα αυτή να είναι χρωματισμένη από έντονο συναίσθημα, κάτι που για εσάς αποδεικνύεται διαχρονικά δύσκολο πεδίο. Μην διστάσετε να εκφράσετε αυτά που νιώθετε, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει άβολες συζητήσεις, έκφραση παραπόνων και ξεκαθαρίσματα. Επίσης, όποια εμπόδια προκύψουν αυτό το διάστημα στον δρόμο σας, χρειάζεται να τα αξιολογήσετε περισσότερο ως ευλογία παρά ως δυσμενή εξέλιξη.

Υδροχόος

Αγαπητοί Υδροχόοι, αυτή την περίοδο ασχολείστε περισσότερο με τα καθημερινά πρακτικά θέματα του σπιτιού σας, που παρά τις δυσκολίες, καταφέρνετε και τα διευθετείτε. Κάποιοι ενδεχομένως να λάβετε δεδουλευμένα από την εργασία σας, που ίσως σας οφείλονταν καιρό. Απ’ την άλλη, η επιλογή σας να δουλέψετε περισσότερο θα σας αποφέρει καρπούς. Επίσης, ένα θέμα της υγείας σας, που ίσως σας ταλαιπωρεί καιρό, να εκτονωθεί και να αντιμετωπιστεί με σωστή διαχείριση και έτσι να τονωθεί και το ηθικό σας.

Ιχθύς

Αγαπητοί Ιχθύες, η αναδρομή του Κρόνου στο ζώδιό σας θα είναι η αφορμή, μέσα από εμπόδια και αναβολές, να αναθεωρήσετε απόψεις και αντιλήψεις που είχατε μέχρι σήμερα. Το πεδίο των αναθεωρήσεων μπορεί να είναι οι ερωτικές σας σχέσεις, ή ο τρόπος που επιλέγετε να διαθέτετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Οι συνθήκες σας πιέζουν να αλλάξετε και να ωριμάσετε. Μην το φοβηθείτε, καθώς σύντομα θα δείτε πως η δική σας αλλαγή θα λειτουργήσει ως ντόμινο και στους ανθρώπους που θα προσελκύετε δίπλα σας. Εφόσον στα πλάνα σας είναι η δημιουργία οικογένειας, πιθανή με αυτήν την όψη είναι και η απόκτηση απογόνων, που πέρα από το χαρμόσυνο του πράγματος, θα σας βάλει και σε θέση επαυξημένων ευθυνών.

Σημείωση: Οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον μοναδικό αστρολογικό χάρτη του και την κατάσταση του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι σαν κυρίαρχη δύναμη.