Ημερήσιο ωροσκόπιο 20 Νοεμβρίου – Εστίαση στον στόχο.

Ημερήσιο ωροσκόπιο 20 Νοεμβρίου – Εστίαση στον στόχο.

Η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου σε κατάσταση κενή πορείας και μετακινείται από το απόγευμα στο ζώδιο των Ιχθύων απ’ όπου θα επηρεάσει τις πρωινές ώρες περισσότερο το 3ο δεκανό του σταθερού σταυρού, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους και το απόγευμα τα ζώδια του 1ου δεκανού του μεταβλητού σταυρού, Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στο 1ο ή το 3ο δεκαήμερο και ειδικά όσοι έχουν πλανήτες από την 20ή μοίρα έως την 4η μοίρα των άνω ζωδίων. 

Κατά την διάρκεια της ημέρας, η Σελήνη θα κάνει Τετράγωνο με τον Άρη και με τον Ήλιο στον Σκορπιό. Ο Ήλιος από το ζώδιο του Σκορπιού κάνει όμως ένα ωραίο εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.  

Η διάθεση σας θα είναι έντονη και θα προσπαθείτε να επιβεβαιωθείτε μέσα από τις όποιες σχέσεις σας. Επίσης θα είναι μια υποσχόμενη μέρα για ζητήματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σας, αρκεί να μην κάνετε παράτολμες κινήσεις.

Γενικά είναι μια μέρα όπου θα υπάρχει περισσότερη νευρικότητα και σας ωθεί σε παράτολμες κινήσεις και συμπεριφορές. Ίσως να προκύψουν δυσκολίες ή αναποδιές που θα προκαλέσουν μια εσωτερική σύγχυση και εκνευρισμό. Προσοχή στις μετακινήσεις, στις συζητήσεις και στις επαφές σας με τους άλλους για να μην φτάσετε σε μη επιθυμητές ρίξεις στις σχέσεις σας.

Τα 12 ζώδια σήμερα:

Κριός:

Δώστε προσοχή στις φιλικές και κοινωνικές σας επαφές σήμερα και αποφύγετε ζηλότυπες και κτητικές συμπεριφορές ιδιαίτερα με τις συντροφικές σας σχέσεις. Ίσως κάποια συμπεριφορά δική σας ή των άλλων να σας προκαλέσει εκνευρισμό και να πέσετε ψυχολογικά επειδή θα αισθάνεστε μια έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης από τους άλλους. Ευνοούνται πνευματικές ενασχολήσεις για την καλύτερη κατανόηση της ψυχής. 

Ταύρος 

Καλά θα κάνετε να ξεχωρίσετε σήμερα τις φιλικές σχέσεις από τις επαγγελματικές σας συναναστροφές. Μην εμπιστεύεστε και μην  μπερδεύετε τα προσωπικά σας θέματα με αυτά του επαγγελματικού σας χώρου. Ειδικά αν υπάρχουν θέματα με το άλλο φύλο, θα πρέπει να το προσέξετε, διότι υπάρχουν και ζηλότυποι χαρακτήρες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την ευαισθησία σας και να το εκμεταλλευτούν για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους ανάγκες. 

Δίδυμοι 

Ξαφνικά επαγγελματικά ταξίδια και μετακινήσεις θα μπορούσε να επιφέρει για εσάς η μέρα αυτή και λόγο του απρόοπτου των καταστάσεων να σας βγάλει εκτός ρυθμού. Ίσως όμως κάνετε και νέες γνωριμίες στον επαγγελματικό σας χώρο οι οποίες να σας φανούν χρήσιμες και κερδοφόρες μελλοντικά. Διατηρήστε ήρεμους τόνους στις συναλλαγές σας σήμερα  για να  κερδίσετε τις όποιες εντυπώσεις.

Καρκίνος 

Θα έχετε μια έντονη επιθυμία να έχετε γύρω σας πράγματα ή και άτομα μεγάλης συναισθηματικής αξίας για σας, κάτι το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε έντονη κτητική συμπεριφορά, περιορίζοντας  έτσι την ελευθερία των άλλων. Αντί να προσπαθείτε να ελέγξετε τις καταστάσεις γύρω σας, προτιμήστε ένα κοντινό ταξιδάκι αναψυχής και απολαύστε τα όμορφα πράγματα που έχει να σας προσφέρει η φύση αν γίνεται και μαζί με το έτερον σας ήμισυ. 

Λέων 

Δείξτε προσοχή στις πολύ στενές σας σχέσεις σήμερα, είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές, διότι η κτητική σας συμπεριφορά θα μπορούσε να επιφέρει προστριβές με τους άλλους. Αντί να επιμένετε να έχετε ότι εσείς περισσότερο αναζητάτε, καλό θα κάνετε να αποφύγετε τις όποιες αντιξοότητες και να σεβαστείτε και τις απαιτήσεις των άλλων.  Προσέξτε οι ασυνείδητες ενέργειες και παρορμητικές συμπεριφορές σας, να μην επιφέρουν ρήξεις με αγαπημένα πρόσωπα.  

Παρθένος 

Μια ημέρα όπου θα ασχοληθείτε με τα επαγγελματικά ζητήματα αγαπημένων ανθρώπων ή με κάποια ζητήματα που θα έχουν να κάνουν με την υγεία τους. Ίσως και εσείς οι ίδιοι να πρέπει να αντιμετωπίσετε καταστάσεις επαγγελματικού ή προσωπικού επιπέδου που θα σας φέρουν εκνευρισμό, με αποτέλεσμα να αντιδράτε παρορμητικά. Προσέξτε η όποια συμπεριφορά σας να μην επιφέρει ζητήματα υγείας για τα οποία θα μετανοιώσετε αργότερα. 

Ζυγός

Ημέρα δημιουργική στον επαγγελματικό σας χώρο αλλά και στα προσωπικά σας ζητήματα ιδιαίτερα αν έχετε παιδιά. Αποφύγετε όμως βιαστικές και παρορμητικές συμπεριφορές για να μην χαλάσουν την όποια επιτυχία σας. Πολλές φορές με αυτή την διέλευση της Σελήνης από τον 5ο ηλιακό σας οίκο, οι συναλλαγές με το γυναικείο φύλο βελτιώνουν την άποψη που έχετε για τον ίδιο σας τον εαυτό.  Αποδεχτείτε συμβουλές και μην νομίζετε ότι περιορίζεται η ελευθερία σας. 

Σκορπιός 

Θέματα με τα παιδιά ή και θέματα με το σπίτι θα μπορούσαν να σας απασχολήσουν σήμερα. Ίσως να πρέπει να δώσετε περισσότερη έμφαση, καθώς τα δημιουργικά σας σχέδια μπορεί να περιορίσουν εντός της οικίας σας, κοντά στους δικούς σας ανθρώπους. Ίσως να θέλετε να κλειστείτε στο καβούκι σας και αυτό να αποφέρει προστριβές με άτομα που θέλουν τόσο πολύ να βρίσκονται κοντά σας. Αποφύγετε προστριβές  και αφήστε τους οικείους σας να μοιραστούν μαζί σας τα δημιουργικά σας σχέδια. 

Τοξότης 

Θέματα και συζητήσεις με αδέρφια ίσως να πρέπει να αποφευχθούν σήμερα, ώστε να μην προκύψουν προστριβές λόγο παρορμητικών συμπεριφορών. Η επικοινωνία σας θα βασίζεται στα υποκειμενικά κριτήρια των συναισθημάτων σας με αποτέλεσμα να χάσετε την αντικειμενικότητα σας. Ασχοληθείτε καλύτερα θέματα σπιτιού, μένοντας μόνοι στο σπίτι και μετατρέψτε την παρορμητική συμπεριφορά σε δημιουργικότητα, μέσα από νέες ιδέες διακόσμησης της οικίας σας. 

Αιγόκερως 

Η προσοχή σας σήμερα θα εστιάζεται περισσότερο στα οικονομικά σας ζητήματα και χρήματα που σχετίζονται με τρίτους. Θα σας κατέχει μια υλιστική διάθεση και καλά θα κάνετε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους και να αποφύγετε παρορμητικές συμπεριφορές. Προσπαθήστε να δείτε αντικειμενικά τα όποια ζητήματα προκύψουν. Αποφύγετε να δανείσετε χρήματα αλλά προσέξτε και εάν θέλετε να κάνετε κάποια σημαντική αγορά, αυτή να καλύπτει τις πραγματικές σας ανάγκες. 

Υδροχόος 

Σήμερα στρέφεται η προσοχή σας προς τα προσωπικά σας αποκτήματα και θα σας κατέχει μια υλιστική διάθεση να αποκτήσετε αυτό που πιστεύετε ότι αξίζετε. Μπορεί να σας κατέχει και μια διάθεση στο να προσφέρετε αλλά και στο να ζητάτε επίσης περισσότερο φροντίδα ή στήριξη από τους άλλους. Θα επιδιώκετε να γίνετε συμπαθείς για να πραγματοποιηθούν τα θέλω σας, αλλά προσέξτε μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις για να καλύψετε τις όποιες υλιστικές ανάγκες σας. 

Ιχθύες

Η προσπάθεια σας να γίνετε συμπαθείς στους άλλους ίσως σας φέρει αντιμέτωπους με περίεργες συμπεριφορές από τους γύρω σας, με αποτέλεσμα να θελήσετε να κλειστείτε στο καβούκι σας και να κρύψετε τελικά τα συναισθήματα σας. Θα αισθάνεστε μια έλλειψη κατανόησης από τους άλλους και μπορεί να σας διακατέχει μια μελαγχολική διάθεση. Θα σας βοηθήσει όμως να ασχοληθείτε περισσότερο με τα εσώψυχα σας, αναζητώντας πνευματικές ενασχολήσεις. 

από την Ντέμη Στοϊκίδου

Σελήνη Κενής Πορείας 20 – 26 Νοεμβρίου 2023 Μικρά περιθώρια στην αρχή της εβδομάδας – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)