Καρμική Αστρολογία. Η χαρτογράφηση της ψυχής

Δημήτρης Κορμάς

Καρμική Αστρολογία. Η χαρτογράφηση της ψυχής

Η Καρμική Αστρολογία έχει ως βασικό άξονα την προηγούμενη ζωή και τη μετενσάρκωση. Υποστηρίζει πως η ψυχή διαλέγει σε κάθε ενσάρκωση, τι χρειάζεται να βιώσει για να εξελιχθεί. 

Υπάρχει πολλές φορές η παρεξήγηση πως η καρμική αστρολογία δίνει στοιχεία για κάποια προηγούμενη ζωή. Ενώ μπορεί να δώσει μερικές πληροφορίες για το εν λόγω ζήτημα, χαρτογραφεί κατά κύριο λόγο τα μαθήματα που διάλεξε η ψυχή στην τρέχουσα εμπειρία. Αυτή είναι και η βασική διαφορά της με την Δυτική Αστρολογία, η οποία πρεσβεύει πως η τυχαία στιγμή την ώρα που γεννηθήκαμε, ορίζει τις δυναμικές για την εμπειρία μας. Στην Καρμική Αστρολογία, η στιγμή αυτή μόνο τυχαία δεν είναι! Ήταν η κατάλληλη, για να καταφέρει η ψυχή να διδαχθεί αυτά που επέλεξε.

Από τον Δημήτρη Κορμά

Καρμική Αστρολογία. Η χαρτογράφηση της ψυχής 3

“Αυτά που συμβαίνουν σε κάποιον, συμβαίνουν χαρακτηριστικά σε αυτόν. Ο ίδιος αντιπροσωπεύει ένα παζλ και όλα τα κομμάτια ταιριάζουν. Ένα ένα, όσο η ζωή του προχωρά, μπαίνουν στη θέση τους σύμφωνα με κάποιο προκαθορισμένο πλάνο.”

Μετάφραση από (Carl Jung. 1955.  Men, Women, and God. Daily Mail)

Τι είναι Κάρμα και πώς λειτουργεί;

Το Κάρμα και ο ορισμός του είναι πολύπλοκη διαδικασία. Θα μπορούσαμε ίσως να το παρομοιάσουμε με μια μεγάλη και συνεχώς μεταβαλλόμενη εξίσωση αίτιου και αποτελέσματος. Έχει να κάνει με τη Συμπαντική Ισορροπία και το πως αυτή η εξίσωση θα κρατήσει την ποιότητα της – να παραμείνει δηλαδή ισορροπημένη. Η κάθε δράση (πράξη ή σκέψη, ατομική ή συλλογική) μεταβάλλει με τον τρόπο της την αρμονία. Ενεργοποιεί έτσι καταστάσεις, φέρνει αντιδράσεις και ανοίγει ενδεχόμενα για μελλοντικά γεγονότα ώστε να επιστρέψει το Όλο στην αρχική του μορφή. Με πολύ απλά λόγια “Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις”, χωρίς όμως να είναι τόσο απλό.

Ας μείνουμε στο παράδειγμα της εξίσωσης, διότι όπως στα μαθηματικά λέγαμε “ένα το κρατούμενο”, έτσι και με βάση το κάρμα προκειμένου να αποκαθίσταται η ισορροπία, κουβαλάμε τις περισσότερες φορές τα “κρατούμενα” για μια άλλη ενσάρκωση. Ο σκοπός είναι να εξελιχθούμε και να βιώσει η ψυχή καταστάσεις που χρειάζεται από το υλικό πεδίο. Οι πληροφορίες λοιπόν που θα πάρει κάποιος από μια καρμική ανάγνωση, είναι το σύνολο των πράξεων μιας προηγούμενης ζωής που θα επηρεάσουν την τωρινή.

Καρμικά μαθήματα: ο λόγος της Καμρικής Αστρολογίας

Τα πάντα λοιπόν στο σύμπαν χαρακτηρίζονται από αρμονία και ισορροπία. Το ίδιο και η ψυχή σαν αναπόσπαστο κομμάτι του όλου. Τα καρμικά μαθήματα είναι οι καταστάσεις που μας βγάζουν από την ισορροπία μας. Καταστάσεις που μας δυσκολεύουν και δεν είμαστε άνετα μέσα σε αυτές. Και γι αυτό είναι έτσι δομημένες, για να μάθουμε να ισορροπούμε και σε αυτές. Γιατί αν καταφέρει ο άνθρωπος να νιώσει άνετα μέσα σε αυτές τις καταστάσεις, αυτόματα νιώθει άνετα μέσα του. Μιλάμε για πραγμάτωση κάρμα, για καρμική εξόφληση, για τη γνώση που μετουσιώνεται σε σοφία. 

Είναι σαν τα σύνορα μιας περιοχής να επεκτείνονται σιγά σιγά, έως ότου όλη η έκταση να γίνει ένα. Έως ότου καταφέρει ο άνθρωπος να νιώθει το ίδιο άνετα όπου και αν βρίσκεται. είναι σαν ένα νέο καναπέ που όσο κάθεσαι τόσο μαλακώνει, τόσο πιο άνετα νιώθεις. Μπορεί να πρέπει να βρεις πως θα κάτσεις για να νιώσεις πιο άνετα (σταυροπόδι; Καθιστός; Ξαπλωμένος;). Θα είναι εκεί μέχρι να μάθεις να κάθεσαι με έναν τρόπο που σε βολεύει. Έτσι επαναλαμβάνεται με διάφορους τρόπους μια κατάσταση  ξανά και ξανά, μέχρι να γίνει βιωματικά κατανοητή. Μέχρι να νιώσεις άνετα εκεί που βρίσκεσαι, όπου και αν βρίσκεσαι. Με αυτό τον τρόπο η ψυχή αντιλαμβάνεται τον εαυτό της και και παίρνει τα μαθήματα. 

Το Κάρμα δε λειτουργεί τιμωρητικά! Και αυτό είναι κάτι που καλό θα είναι να έχουμε γενικά κατά νου. Μερικά διδάγματα είναι δύσκολα και μας φέρνουν σε πολύ άβολες ή πιεστικές καταστάσεις, αλλά αυτό είναι και το μάθημα. Να καταφέρουμε να διαχειριζόμαστε αυτά που δεν μπορούμε τόσο εύκολα. Ένα εσωτερικό ερώτημα “τι θα μπορούσα να μάθω για μένα από αυτό που συμβαίνει;” είναι μια καλή αρχή για να αρχίσουμε να βλέπουμε τις δύσκολες καταστάσεις περισσότερο σαν δύσκολα μαθήματα. 

Οι αντιδράσεις μας είναι αυτές που δημιουργούν το κάρμα. Σαν η ενέργεια της δράσης του παρόντος να μεταμορφώνεται σε καταστάσεις του μέλλοντος. Έτσι ορίζονται τα μαθήματα, το κάρμα. Στο καρμικό πεδίο μας ενδιαφέρει η εμπειρία της ψυχής. Σε ό,τι μας συμβαίνει, καλό ή κακό, τίποτα δεν είναι απόλυτα καλό και τίποτα απόλυτα κακό αντίστοιχα. Είναι μια ανισορροπία που πρέπει να διορθωθεί στην τωρινή μας ενσάρκωση. 

Γενναιοδωρία, έλεος, ενσυναίσθηση, ανιδιοτελής αγάπη και αυτοθυσία είναι δίοδοι πραγμάτωσης του πεπρωμένου που ορίζει κάθε ψυχή. 

Προσκόλληση και εξαρτήσεις είναι οι δίοδοι προς τα κατώτερα επίπεδα ύπαρξης. Ξυπνούν πάθη, απληστία και θυμό. 

Οι οδυνηρές εμπειρίες είναι αυτές που βοηθούν στην αφύπνιση. Όχι με μαζοχιστικό τρόπο. Η μνήμη προηγούμενης εμπειρίας μιας παρόμοιας (αν όχι της ίδιας) κατάστασης σε προηγούμενη ζωή, είναι αυτή που εμφανίζει συμπτώματα πόνου, φόβου ή θλίψης για να καταλάβουμε ότι αυτό που κάνουμε πρέπει να επανεξεταστεί. Όπως όταν μας πονάει το χέρι μας και ξέρουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να είναι συγκεκριμένα μοτίβα που παρατηρούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα ζωής μας, ή των μέχρι τώρα ζωών μας.

Με αυτό τον τρόπο, η Καρμική Πρόβλεψη έρχεται να εξηγήσει και να συμβουλέψει τον ενδιαφερόμενο για το πως θα καταφέρει να κατανοήσει και να λειτουργήσει με βάση το καρμικό του φορτίο. Ένα ισχυρό μέσο αυτογνωσίας και καθοδήγησης, το οποίο με σεβασμό στην ελευθερία βούλησης, προσπαθεί με τον τρόπο του να μας καθοδηγήσει στο συμπαντικό ταξίδι της ανθρώπινης εμπειρίας. Το λυχνάρι στο σκοτάδι του άπειρου!

Η ενέργεια ρέει προς όπου στρέφουμε την αντίληψη μας. Γι’ αυτό καλό είναι να ασχολούμαστε με ό,τι είναι σημαντικό για εμάς και να μην αναλωνόμαστε με οτιδήποτε δε μας αφορά. Θετικές σκέψεις για πράγματα που αφορούν εμάς, ενεργοποιούν τα αντίστοιχα πεδία.

Διαβάστε επίσης:

Καρμικές Προβλέψεις Μαίου 2023 – Διεκδικήσεις με Ένταση και Πάθος – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)