Κληρονομικότητα στην αστρολογία

Κληρονομικότητα στην αστρολογία

Κανένας άνθρωπος δεν είναι απομονωμένο νησί και κανενός η ζωή δεν είναι αποτέλεσμα των πράξεων του μόνο. Η αστρολογία έχει ήδη κατανοήσει ότι οι άνθρωποι πολλές φορές σαν σύνολο, ανάλογα με το ωροσκόπιο μας, επηρεάζουμε τα γεγονότα και ο ρόλος της κοινωνιολογίας και της κοινωνικής ψυχολογίας δεν είναι άλλος, από την έρευνα και την κατανόηση του περιβάλλοντος και πώς αυτό επηρεάζει τον άνθρωπο.

  Η ψυχανάλυση στης αρχές του 20ου αιώνα είχε αποκαλύψει τη σημαντική θέση που παίζουν οι γονείς στη ζωή ενός ατόμου. Δυστυχώς αυτό που δεν είχαμε καταλάβει ίσως αρκετά νωρίς είναι ότι ουσιαστικά η ίδια η οικογένεια επηρεάζει το μέλλον μας και όταν μιλάμε για οικογένεια δεν εννοούμε μόνο τους άμεσους συγγενείς μέσα στο σπίτι μας αλλά και το μεγαλύτερο συγγενικό μας κύκλο και κυρίως το παρελθόν μας.

Πέρα από τον μυστικισμό και την περίεργη και ξενική παράδοση της καρμικότητας, η κληρονομική αστρολογία δίνει άμεσα λύσεις σε διάφορα ερωτηματικά. Έτσι τα τραγικά λάθη που κάνουμε και που πληρώνουμε σαν άτομα, δεν είναι αποτέλεσμα ενός γενικού και αόριστου κάρμα αλλά στην ουσία ένα σκηνικό και ένα εσωτερικό μάθημα που η οικογένεια του ατόμου αιώνες τώρα προσπαθεί να μάθει. Η γονιδιακή βιολογία είναι πολύ πιο κοντά στην κληρονομική αστρολογία πάρα οποιαδήποτε άλλη θεώρηση για τον άνθρωπο. Τα γονίδια μεταφέρουν συνήθειες και λάθος συμπεριφορές και σύμφωνα με την αστρολογία και κάτι ακόμα παραπάνω.

Οπαδοί σε αυτή τη θεώρηση των πραγμάτων ήταν οι ίδιοι οι Αρχαίοι Έλληνες που οικογένειες ολόκληρες για γενεές, μετέφεραν μία ευλογία ή κατάρα, μέχρις ότου επέλθει η κάθαρση. Η τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» και η μυθολογία του Οιδίποδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεταφοράς των προβλημάτων που μπορεί να φέρει ένα πρόσωπο.

Από τον Προπάππου στον Παππού και έπειτα στον Πατέρα στον Γιο και στον εγγονό, ένα πρόβλημα μπορεί να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και σε κανένα από τα επίπεδα να μην ξέρει ο άλλος τι είναι αυτό που κάνει λάθος ή και το αντίστροφο να μην ξέρει από πού προέρχεται η καλή του τύχη.

Αμαλγάματα ουσιαστικά ψυχών και προσωπικοτήτων,  οι οικογένειες δημιουργούν έναν προσωπικό τους μύθο, δικά τους αρχέτυπα και συμπεριφορές και τέλος οι ίδιοι δηλώνουν το περιβάλλον τους και το μεταμορφώνουν. Ουσιαστικά, η κληρονομική αστρολογία τοποθετεί τον προσωπικό χάρτη σε μία πολύ διαφορετική σκοπιά μιας και αναγκάζεται σταδιακά να λειτουργήσει συναστριακά με τους υπόλοιπους χάρτες τις οικογένειας, και τελικά δημιουργείται μία υπερσύνδεση που φανερώνει ταυτόχρονα το μέλλον μιας οικογένειας, αλλά και του καθενός υποκειμένου ξεχωριστά.

Στη σύγχρονη εξατομικευμένη κοινωνία η θεώρηση αυτή είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτή γιατί ο καθένας από εμάς έχει την ψευδαίσθηση ότι λειτουργεί μόνος του. Αυτό όμως από τη βάση του είναι λανθασμένο γιατί ουσιαστικά οι ίδιοι οι γονείς μας, ψυχολογικά και μόνο αν το θεωρήσουμε, λειτουργούν τόσο καταλυτικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας μας που τελικά μετατρεπόμαστε και ζούμε τη σύνθεση όχι μόνον του ωροσκοπίου μας, αλλά και των συγγενών μας.

Τον τελευταίο καιρό δεν είναι τυχαίο το αυξανόμενο ενδιαφέρον προς την κληρονομική αστρολογία μιας και η ανακάλυψη της Σέντνα και της Έριδας μας φέρνει αντιμέτωπους με της ίδιες μας της απαρχές. Οι δύο αυτοί πλανήτες επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία μας στο κοινωνικό σύνολο και της διασυνδέσεις που έχουμε με τον γύρω μας κόσμο, είτε αυτό το πάρουμε μακροκοσμικά είτε μικροκοσμικά.

Κινηθείτε και δείτε πρακτικά του χάρτες σας, τους δικούς σας και των συγγενών σας. Ακόμη και σε μία απλή τετραμελή οικογένεια είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δείτε το ζώδιο που έχει κάποιος να βρίσκεται σε μία συναστρία ενός άλλου μέλους και εκεί που βρίσκεται η συναστρία του να βρίσκεται ένα σύνολο πλανητών του τρίτου μέλους που να σχηματίζει όψεις δυνατής αρμονικής. Πολλές φορές ο ένας γονέας με το ένα παιδί έχουν το ίδιο ζώδιο η ο Παππούς με τον εγγονό έχουν τα ίδια αστρολογικά στοιχεία και ούτω καθεξής.

Παράδειγμα 1

arxos1.gif

Οικογενειακό δέντρο μιας οικογένειας, εγώ γνώρισα τον Γρηγόρη γι’ αυτό και ξέρω περισσότερα στοιχεία για αυτόν.

Τα αστρολογικά στοιχεία έχουν ως έξης:

Η Αμαλία, η Τριανταφυλλιώ και η Μαρία έχουν έλλειψη αέρα (ουσιαστικά ο Σταμάτης 2 παντρεύεται τη Μαμά του). Ο Σταμάτης 1 έχει τον χάρτη του όλο τοποθετημένο στα νότια και τον Κρόνο να ελέγχει σε αντίθεση όλους τους πλανήτες. Ο Κυριάκος 1, ο Σταμάτης, ο Κυριάκος 2 και ο Γρηγόρης έχουν επίσης το ίδιο στοιχείο, παρόλα αυτά και η Κατερίνα έχει έντονο τον Κρόνο. Το αποτέλεσμα είναι ο Σταμάτης να πεθαίνει νωρίς στον Πόλεμο, ο Κυριάκος 1 πεθαίνει νωρίς και αυτός πάλι στον πόλεμο, ενώ ο Σταμάτης 2 πεθαίνει πολύ νωρίς από καρδιακή ανεπάρκεια.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος δεν πεθαίνει νωρίς, αλλά εγκαταλείπει την οικογένεια του σε μικρή ηλικία με το που έφτιαξε το σπίτι του, και ο Γρηγόρης παραμένει με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για πολύ καιρό με τη μητέρα του, Μαρία, η οποία έχει παντρευτεί και έχει κάνει και άλλο παιδί. Ο Κρόνος σε αυτή την οικογένεια ουσιαστικά στερούσε τους αρσενικούς της οικογένειας σε μικρή ηλικία αρχικά από πολέμους, στην σύγχρονη όμως εποχή μας που αυτό δεν είναι πια  σύνηθες, οι άνδρες εγκαταλείπουν το σπίτι τους.

Ο Γρηγόρης και η Κατερίνα δεν έκαναν δική τους ζωή, αλλά είχαν σοβαρότατα προβλήματα ψυχολογικής υγείας, που ξεκινούν το νωρίτερο από την Αμαλία,  γιατί ξέρουν από την μακρινή εκείνη εποχή ότι ήταν τρομερά κλειστή και είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Η Κατερίνα μπορεί να μην έχει έλλειψη αέρα, αλλά έχει δανειστεί και το Κρόνιο πρόβλημα των ανδρών, κάτι που την κάνει ανίκανη να λειτουργήσει σωστά με έναν άνδρα και τελικά γίνεται μέλος σε ένα γνωστό στην Αθήνα μοναστικό τόπο που μάλιστα έχει γίνει και σκάνδαλο.

Το πρώτο χαρακτηριστικό μιας οικογένειας είναι ουσιαστικά η στοιχειακή κατανομή. Κάθε οικογένεια, ανεξάρτητα από το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός. έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα το οποίο επηρεάζει σημαντικά τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου, για αυτό μερικές φορές μπορούμε να δούμε Διδύμους με ιδιαίτερα ξενικά στοιχεία όπως αυτά του Σκορπιού και του Αιγόκερω.

Οι οικογένειες με έντονο το στοιχείο της Φωτιάς έχουν μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος για ζωή, αγαπούν την ελευθερία, την δύναμη και είναι αρκετά δημιουργικές. Οι αξίες στην οικογένεια είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ενώ είναι οι οικογένειες που καταφέρνουν να προβάλλουν πετυχημένα τα μέλη τους.

Οι οικογένειες με έντονο το στοιχείο της Γης είναι περισσότερο πρακτικές και σταθερές, ενώ έχουν την δυνατότητα του αυτοελέγχου και τα μέλη τους προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο πιστά στην οικογένεια τους αν και από την άλλη είναι λίγο αρνητικά σε οποιαδήποτε ξενικό άτομο διεισδύσει στον κύκλο τους.

Ο έντονος Αέρας δίνει έντονη εκκεντρικότητα, τους κάνει πολύ επικοινωνιακούς και ταυτόχρονα τους δίνει αγάπη για τις γνώσεις. Είναι οικογένεια που δεν έχει ιδιαίτερα δυνατούς δεσμούς και συνήθως διασκορπίζονται στα 4 σημεία της γης. Αρνητικό της είναι ότι πολλές φορές είναι λίγο ψυχρή .

Τέλος, το Νερό δίνει μία πολύ έντονη συναισθηματικότητα και ευαισθησία στης αλλαγές των μελών καθώς τα άτομα είναι έντονα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αν και είναι εξαιρετικά ζεστή ως οικογένεια, πολλές φορές δεν αντιμετωπίζει τις δυσκολίες άμεσα και έτσι οι πληγές παραμένουν: μπορεί να μην φαίνονται, αλλά «τρώνε» τα μέλη τους.

Η μελέτη της στοιχειακής ανάλυσης μιας οικογένειας θα μας πει πολλά για την αντιμετώπιση μιας κρίσης καθώς και για τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η κρίση στην ψυχοσύνθεση των μελών. Πολλά μπορούμε να αντιληφθούμε μελετώντας το αν μία οικογένεια είναι Κύρια, Σταθερή ή Μεταβλητή. Να ενημερώσουμε ότι την οικογένεια δεν την καθορίζουμε με τα μεσοδιαστήματα αλλά σαν σύνολο. Τα μεσοδιαστήματα, ως σύνολο των μελών, τα κοιτάμε μόνο όταν πρέπει να δούμε σημαντικές αλλαγές στην οικογένεια όπως μία μετακόμιση, μία γέννα, ένα γάμο, ή ακόμη και θάνατο.

Το πιο σημαντικό πράγμα επίσης που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει οι αστρολόγοι είναι ότι δεν αναλύαμε τις λεγόμενες όψεις γενεών, όπως για παράδειγμα ο Ποσειδώνας σε Εξάγωνο με τον Πλούτωνα, που είναι μία όψη που την έχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι και λόγο του μακροκοσμικού της χαρακτήρα επηρεάζει άμεσα συμπεριφορές και τις οικογένειες.

Όταν νεότερα μέλη της οικογένειας φέρουν επάνω τους πλανήτες που σχηματίζουν δυνατές όψεις με την προηγούμενη θέση του μακροκοσμικού εξαγώνου, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά από τα γεγονότα που γίνονται σε μία οικογένεια (κ τους λόγους για τους οποίους γίνονται), με την έλευση ενός νέου προσώπου. Πολλοί έχουμε ακούσει ότι μετά από γέννες, σπίτια ανοικοδομήθηκαν ή οικογένειες ξεκληρίστηκαν και κατέρρευσαν.

Κάθε μέλος σε μία οικογένεια είναι ο ζωοδότης, ο καταστροφέας, ο δημιουργός και ο αντάρτης. Αυτοί οι ρόλοι δεν είναι τυχαίοι, δημιουργούνται όταν κάτι πρέπει να ξεκινήσει σαν διαδικασία στην οικογένεια, που θα την οδηγήσει σε ένα άλλο επίπεδο.

Οι πλανήτες που συμμετέχουν συνήθως στην πλανητική κληρονομικότητα μας βοηθούν να κατανοήσουμε και ποιο ρόλο θα παίξει ένα άτομο στην οικογένεια. Ο Χείρων, όπως και στο ατομικό ωροσκόπιο, θα δείξει την μεγάλη πληγή της οικογένειας εκεί που πρέπει ή να μάθει και να την γιατρέψει ή να συνεχίσει να κατατρέχει τους απογόνους της οικογένειας μέχρι κανένας να μην μείνει αλώβητος από το χτύπημα της.