Κρόνος στα 12 ζώδια : O συμπαντικός δάσκαλος και τα μαθήματα που μας διδάσκει 

 Κατά τη μυθολογία, o Κρόνος, ο πατέρας του Δία και του ολύμπιου πανθέου, ευνούχισε τον ίδιο του τον πατέρα για να γίνει βασιλιάς. Αργότερα θα έβλεπε ότι τα παιδιά του θα έκαναν το ίδιο και σε αυτόν. 

 Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει παραδοσιακά ένα πατριαρχικό αρχέτυπο στον γενέθλιο χάρτη και αποκαλύπτει πού αντιμετωπίζουμε τις μορφές εξουσίας (προσωποποιημένες ή μη) και πως διαχειριζόμαστε τις ευθύνες που φέρουν τα διάφορα ζητήματα στην ζωή μας. 

 Στην αστρολογία, ο Κρόνος έχει διττή φύση. Μπορεί να δείξει τον περιορισμό και την στέρηση αλλά μπορεί και να θεμελιώσει, να εγκαταστήσει ρίζες βαθιές σε θέματα σημασίας. Συνήθως, οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε τον Κρόνο ως κάποιον κακό πλανήτη που ότι πλησιάσει το μαραζώνει. Όταν είμαστε από την επιρροή του Κρόνου δεν το αντιλαμβανόμαστε, αλλά μακροπρόθεσμα πάντα κάτι ωφέλιμο προκύπτει, και ας μην του φαίνεται.

 Στο βιβλίο του Complete Astrology, ο Alan Oken γράφει ότι η γενέθλια θέση του Κρόνου “αποκαλύπτει ποια εμπόδια πρέπει να ξεπεράσει κανείς για να επιτύχει”. Ο Κρόνος δεν είναι εδώ για να σας τιμωρήσει ή να σας κάνει δυστυχισμένους, αλλά για να σας κάνει πιο δυνατούς. 

 Στη Παραδοσιακή αστρολογία κυβερνάει τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο. Σε γενικές γραμμές, ο πλανήτης είναι σε καλύτερη φάση όταν βρίσκεται σε ένα ζώδιο Γης και Αέρα (ειδικά Ζυγό που κάνει έξαρση). Τα ζώδια της Φωτιάς και του Νερού τον κάνουν να δυσανασχετεί.

 Πάμε να δούμε μαζί πώς είναι ο Κρόνος στα 12 ζώδια και να δούμε τι μάθημα πρέπει να πάρει το καθένα ξεχωριστά.

Δε ξέρετε που έχετε το Κρόνο; Δείτε τον Αστρολογικό μας χάρτη: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από την Βάλια Παγίδα

<strong>Κρόνος στα 12 ζώδια : O συμπαντικός δάσκαλος και τα μαθήματα που μας διδάσκει </strong> 3

Κριός

 Η καλύτερη ιδιότητα του Κρόνου είναι η οργάνωση και η καλύτερη ιδιότητα του Κριού είναι η ηγεσία. Επομένως, αν έχετε τον Κρόνο στον Κριό, μπορείτε να γίνετε ένας πολύ ικανός ηγέτης, κάποιος που ξέρει τι πρέπει να κάνει και δεν φοβάται να βγει και να το κάνει, ό,τι κι αν χρειαστεί ή όσο χρόνο κι αν πάρει. Ο ανταγωνισμός σας ιντριγκάρει να πιέσετε τον εαυτό σας και μέσω αυτού μπορείτε να καταφέρετε σπουδαία πράγματα. Έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά νιώθετε ότι πρέπει να αναλάβετε περισσότερο όγκο δουλειάς από ότι μπορείτε πραγματικά να διαχειριστείτε.  Αυτό γίνεται γιατί αισθάνεστε ότι εσείς είστε ικανός για να φέρετε εις πέρας αυτό το project ενώ οι άλλοι είναι λίγο… «ανίκανοι». 

 Η χειρότερη ιδιότητα του Κρόνου είναι το να ανακατεύεστε στις υποθέσεις των άλλων και η χειρότερη ιδιότητα του Κριού είναι ο εγωισμός. Ως εκ τούτου, σας αρέσει να ανακατεύεστε και να προσπαθείτε να «ηγηθείτε» τις υποθέσεις των άλλων. Επειδή ανακατεύεστε ακριβώς εκεί που δεν σας σπέρνουν, καταλήγετε να γίνεστε φορτικοί και γκρινιάρηδες επειδή δεν κάνουν οι άλλοι αυτό που τους λέτε. Αντιπαθείτε κάθε είδους περιορισμό και δεν δέχεστε με καλό μάτι να σας λένε οι άλλοι τι να κάνετε. Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό; 

 Συχνά όταν πάτε να ξεκινήσετε μια προσπάθεια για ένα εγχείρημα, σας παρουσιάζονται εμπόδια και περιορισμοί και αυτό σας απογοητεύει. 

Κρόνιο μάθημα: Πρέπει να μάθετε να αναλαμβάνετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και πρέπει να μάθετε να πειθαρχείτε με τους εκάστοτε κανόνες. Μόνο έτσι τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά. Τέλος, πρέπει να μάθετε να είστε υπομονετικοί, καθώς η ανυπομονησία μπορεί να καταστρέψει όλη την καλή δουλειά που προσπαθείτε να κάνετε. 

Ταύρος

 Αν έχετε Κρόνο στον Ταύρο, είστε πολύ επίμονοι στην υλοποίηση των στόχων σας. Μπορεί να σας απασχολούν υπερβολικά τα υλικά αγαθά γιατί σκέφτεστε όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά. Έχετε την τάση να δίνετε υπερβολική έμφαση στα υλικά αγαθά και τα υπάρχοντα για ασφάλεια, και αν το παρακάνετε, μπορεί να γίνετε τσιγκούνηδες και μίζεροι, εξαιτίας της ανησυχίας για το τι μπορεί να συμβεί αύριο και αν θα έχετε αρκετά χρήματα για να καλύψετε τα πράγματα. 

 Με το Κρόνο στο Ταύρο, μπορείτε να γίνετε ειδικός στη διαχείριση ακινήτων. Η έφεση που έχετε με τη σωστή χρήση χρημάτων, σας βοηθά στο να μπορείτε να επενδύσετε σε ακίνητα και να κάνετε μια καλή απόσβεση στο μέλλον.  

 Μια ακόμη θετική πλευρά του Κρόνου σε αυτό το ζώδιο, είναι ότι σας κάνει ακούραστους εργάτες και έχετε υπομονή, σύνεση, αποφασιστικότητα, πειθαρχία, οργανωτική ικανότητα και μπορείτε να φτάσετε μέχρι τέλους όταν όλα γύρω σας καταρρέουν. Η σκληρή δουλειά είναι το φόρτε σας. 

 Όταν ερωτεύεστε, το κάνετε με σκοπό σοβαρό, δεν είναι κάτι εφήμερο, θέλετε να «χτίσετε» μια σχέση. Τα συναισθήματά σας είναι καλά ελεγχόμενα και δεν αλλάζουν εύκολα, αν και μερικές φορές μπορεί να σας είναι δύσκολο να συγχωρήσετε και να ξεχάσετε. Η αφοσίωση είναι σημαντική για εσάς.

Κρόνιο μάθημα: Πρέπει να επανεκτιμήσετε τις αξίες σας και έτσι θα καταλάβετε από που πηγάζει η πραγματική αίσθηση ασφάλειας.

Δίδυμοι

 Αν έχετε Κρόνο στους Διδύμους, η σκέψη σας είναι συγκροτημένη και διαθέτετε οργανωτικές ικανότητες, συγκέντρωση και ψυχική σταθερότητα. Μπορείτε να επικεντρωθείτε σε βαθιά και δύσκολα θέματα και να βρείτε πρακτικές λύσεις σε προβλήματα. Σας αρέσει να μαθαίνετε. Από την άλλη πλευρά, με αυτή τη θέση υπάρχουν και τάσεις κυνισμού, κατάθλιψης και απαισιοδοξίας. 

 Ένα σύνηθες χαρακτηριστικό, με όσα άτομα έχουν Κρόνο στους Διδύμους, είναι ότι μερικές φορές δεν μπορούν να εκφραστούν. Ο Κρόνος τους κάνει να μπαίνουν σε σκέψεις ότι αυτά που λένε δεν είναι σωστά με αποτέλεσμα μερικές φορές να μη λένε αυτό που πραγματικά θέλουν και απλά να πηγαίνουν με αυτό που αποφάσισε η πλειοψηφία. 

 Ο Κρόνος εδώ σταθεροποιεί το μυαλό σας και βοηθάει στον έλεγχο της φυσικής επιπολαιότητας των Διδύμων. Αυτή είναι μια καλή θέση για τον Κρόνο, αλλά ίσως χρειαστεί να την καλλιεργήσετε και να την αναπτύξετε μέσω των επικοινωνιακών σας ταλέντων. 

Κρόνιο μάθημα: Θα είναι σημαντικό να πειθαρχήσετε το μυαλό σας και να μάθετε να σκέφτεστε και να ενεργείτε μεθοδικά, αν θέλετε να πετύχετε σε οτιδήποτε. Επίσης πρέπει να μάθετε να λέτε αυτό που πιστεύετε, ακόμα και αν είναι λάθος. Από τα λάθη μαθαίνουμε άλλωστε. 

Καρκίνος

 Αν έχετε Κρόνο στον Καρκίνο, είστε προστατευτικοί και επίμονοι ενώ η μεγαλύτερη έννοια σας είναι, να είναι καλά τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορεί να είστε κυκλοθυμικοί, φοβισμένοι και ανασφαλείς, ίσως επειδή νιώθετε ότι δεν σας αγαπούν, πιθανόν ο ένας ή και οι δύο γονείς σας. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσουν μέσα σας συναισθήματα ανεπάρκειας απέναντι στη δική σας ικανότητα να είστε γονιός. Ως γονέας μπορεί να είστε πολύ απαιτητικός και αυστηρός απέναντι στα παιδιά σας. 

 Ο Κρόνος θα σας κάνει να κρατάτε πράγματα μέσα σας και να μην τα εκφράζετε γιατί φοβάστε την απόρριψη. Η συναισθηματική κατάθλιψη είναι κάτι που πρέπει να πολεμήσετε. Ο ασυνείδητος φόβος σας ότι θα πληγωθείτε, μπορεί να σας κάνει να μη θέλετε να επενδύσετε συναισθηματικά και να δεθείτε με κάποιον άλλον. Είστε πολύ ευγενικοί, αλλά μπορεί να σας λείπει η ενσυναίσθηση. 

 Ένα παράδοξο που παρατηρείται με αυτή την θέση, είναι ότι οι άλλοι σας εκλαμβάνονται ως τον γονέα, τον προσεκτικό φίλο που θα αναλάβει να τους στηρίξει και να τους συμβουλέψει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθετε ότι κανείς δεν μπορεί να σας καταλάβει, και για μια φορά να γίνει εκείνος το στήριγμα σας. Ταυτόχρονα, αν κάποιος επιχειρήσει να το «παίξει» γονέας σε σας, με το να σας συμβουλέψει τι να κάνετε, εσείς θα νιώσετε άβολα, οπότε δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος!

 Η γη και η περιουσία μπορεί να σας δώσουν συναισθηματική ασφάλεια και να σας ανακουφίσουν από το αίσθημα ότι δεν έχετε κάτι στο οποίο να στηρίζεστε. Προσέχετε να μην δένεστε υπερβολικά με τα άψυχα αντικείμενα, γιατί υπάρχει η τάση να συλλέγετε και να κρατάτε πολλές «σαβούρες» που δεν τις έχετε ανάγκη και απλά καταλαμβάνουν χώρο στο σπίτι σας. 

Κρόνιο μάθημα: Nα μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας και να τα εκφράζετε. Ακόμα και αν πληγωθείτε. Επίσης να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και να τον φροντίζετε. Μόλις τα κάνετε όλα αυτά θα νιώσετε πιο γεμάτοι!

Λέων

 Αν έχετε Κρόνο στον Λέοντα, διαθέτετε διπλωματική, οργανωτική και ηγετική ικανότητα μαζί με ισχυρή θέληση. Έχετε την τάση να είστε αυτάρκεις, συντηρητικοί αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικοί σε ότι στόχο έχετε βάλει στο μυαλό σας. Μπορεί να δυσκολεύεστε να εκφράσετε τα αισθήματά σας, γεγονός που μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ψυχροί και κάπως σνομπ.

 Χρειάζεστε την αγάπη, αλλά μπορεί να μην ξέρετε πώς να την δώσετε ή να την λάβετε, με αποτέλεσμα να απομονώνεστε από τους άλλους. Η αγάπη σας υποκινείται από έντονα συναισθήματα καθήκοντος και ευθύνης και δείχνετε την αγάπη σας με το να φροντίζετε να κάνετε διεξοδικά όλες τις δουλειές που σας αναθέτουν. Ακόμα, μπορεί να δείξετε την αγάπη σας με πράξεις, όπως είναι η αγορά αγαθών στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Θεωρείτε ότι είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα ακριβό κολιέ, από το να πείτε τι νιώθετε. 

 Από την αρνητική πλευρά, μπορεί να είστε σκληροί και οξύθυμοι, ζηλιάρηδες και μπορεί να καταφύγετε σε ύπουλα μέσα για να ικανοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας. Έχετε ανάγκη να σας θαυμάζουν για την ικανότητά σας να κάνετε τα πράγματα αποτελεσματικά.

Κρόνιο μάθημα: Να μάθετε πως να βγάλετε προς τα έξω αυτήν την άσβεστη φλόγα που καίει μέσα σας. Ας σας κάψει, δεν πειράζει, θα ξέρετε πώς είναι να εκφράζεστε. 

Παρθένος

 Αν έχετε Κρόνο στην Παρθένο, έχετε την τάση να είστε εργατικοί, αποδοτικοί, πρακτικοί, απαιτητικοί, οργανωμένοι, ντροπαλοί, λιτοί, μελετηροί και συνεπείς. Έχετε κοινή λογική και την ικανότητα να διαχειρίζεστε τους άλλους, αλλά μπορεί να είστε λίγο τελειομανής. 

 Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι το ατού σας και δεν σας ενοχλεί, αν ένα project πάρει μέρες, ακόμα και να ξενυχτήσετε προκειμένου να πετύχετε το τέλειο. Ίσα- ίσα, είστε σε θέση να εστιάσετε και να συγκεντρωθείτε στις διάφορες λεπτομέρειες κάθε έργου. Ο τρόπος σκέψης σας είναι βαθύς και αναλυτικός, και πιθανότατα είστε πολύ καλοί με τα μαθηματικά και τους υπολογισμούς. 

 Μπορεί να είστε επιρρεπείς σε περιόδους κατάθλιψης ή να έχετε τάσεις υποχονδρίασης. Η εργασία σας είναι συνήθως τακτική και τακτοποιημένη και αντιπαθείτε την ακαταστασία και τη βρωμιά. Μπορεί να υπάρχει μια επιθυμία για μοναξιά.

 Έχετε ανάγκη να είστε απασχολημένοι, ειδάλλως το μυαλό σας έχει την τάση να υπεραναλύει και να ανασύρει φανταστικά σενάρια με διάφορες πιθανές εκδοχές, οι οποίες σας προσθέτουν περιττό άγχος. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι επικριτικός απέναντι στους άλλους.

Κρόνιο μάθημα:  Να μάθετε να χαλαρώνετε! Δεν θα γίνει κάτι αν το γραφείο σας έχει 2 μέρες σκόνη ή κάνατε ένα ορθογραφικό στο email που στείλατε στο συνάδελφο. 

Ζυγός

 Αν έχετε Κρόνο στον Ζυγό, είστε διπλωμάτες, διακριτικοί και έχετε ισορροπημένη κρίση που εμπνέει εμπιστοσύνη. Υπάρχει ανάγκη να συνδιαλλαγείτε με ομοϊδεάτες σας, δηλαδή άτομα τα οποία αγαπάνε και αυτοί εξίσου την ηρεμία και την υπομονή. 

 Mε τον Κρόνο στο Ζυγό, ο γάμος ή οι συνεργασίες αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς μέσα από τις σχέσεις παίρνετε μια αίσθηση ασφάλειας και για το λόγο αυτό τις αναζητάτε. Μπορεί να παντρευτείτε για πρακτικούς λόγους, για χρήματα ή με κάποιον πολύ μεγαλύτερο ή νεότερο. 

 Διάφορες δυνατότητες υπάρχουν με αυτή τη θέση. Μπορεί να καταβάλλετε μεγάλο κόπο για να βρείτε έναν σύντροφο που να μπορεί να ανταποκρίνεται στα θέλω και στις απαιτήσεις σας και έτσι να παντρευτείτε σε μεγαλύτερη ηλικία, ή μπορεί να επιλέξετε έναν σύντροφο μεγαλύτερης ηλικίας ή έναν σύντροφο που έχει την τάση να είναι αυστηρός ή καθόλου εκφραστικός. 

 Η επιθυμία για τελειότητα μπορεί να σας κάνει υπερβολικά απαιτητικούς στο γάμο ή η άποψή σας για το γάμο μπορεί να είναι υπερβολικά συμβατική ή παλιομοδίτικη. Αν ο Κρόνος έχει κακές όψεις, τότε μπορεί να είστε ψυχροί ή να θεωρείτε το γάμο σαν μια βαριά αλυσίδα με την οποία δεν θέλετε να είστε δεμένοι. Ακόμα, μπορεί να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν θα βρείτε ποτέ έναν σύντροφο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

Κρόνιο μάθημα: Ο Κρόνος σας ενθαρρύνει να θεραπεύσετε το φόβο σας για τη δέσμευση, ενώ παράλληλα πρέπει να μάθετε να κατανοείτε καλύτερα τους άλλους και τις ανάγκες τους.

Σκορπιός

 Αν έχετε Κρόνο στον Σκορπιό, μπορείτε να είστε πολύ πειθαρχημένοι. Είστε σαν στρατιωτάκια και εκτελείτε με ακρίβεια ότι σας αναθέσουν. Είστε διορατικοί και εξαιρετικά ικανοί. Μπορεί να έχετε ψυχικές ικανότητες. Οι άνθρωποι, μπορεί να βρίσκουν δύσκολο να σας καταλάβουν εξαιτίας του κλειστού χαρακτήρα σας και της μυστικοπάθειας που σας περιβάλλει. Είστε πολυμήχανοι και ο τρόπος σκέψης σας πολύ βαθύς. Είστε από τη φύση σας, ανθεκτικοί, υπομονετικοί και επίμονοι και έτσι μπορείτε να επιβιώσετε ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

 Η δράση και η ενέργεια του Άρη συνδυάζεται με την προνοητικότητα του Κρόνου σε έναν υπέροχο συνδυασμό. Ό,τι κάνετε το κάνετε με ένταση. Από την αρνητική πλευρά, όμως, υπάρχει ο κίνδυνος του πείσματος, της εκδίκησης, της έλλειψης συγχώρεσης, της μνησικακίας και της αδίστακτης συμπεριφοράς. 

 Οι τάσεις για το κυνήγι του χρήματος και του κύρους μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Συνήθως ότι βάλετε στο μάτι, θέλετε αυτομάτως είτε να γίνει δικό σας, είτε αν βάλετε ένα σκοπό ή επιθυμία στο νου, να πραγματοποιηθεί. Αν αποτύχετε, τότε γινόσαστε εμμονικοί.  

Κρόνιο μάθημα: Πρέπει να μάθετε πότε και πώς να αφήνεστε. Δεν αξίζει να επιμένετε για κάτι που βλέπετε ότι δεν υπάρχει εξέλιξη. Η διατήρηση θυμού μπορεί μελλοντικά να μετατραπεί σε ψυχοσωματικό πρόβλημα. 

Τοξότης

 Αν έχετε Κρόνο στον Τοξότη είστε διαισθητικοί, φιλοσοφημένοι, ανεξάρτητοι και επίμονοι. Η πνευματική ωριμότητα έρχεται αργότερα στη ζωή σας και μέσω αυτής μπορείτε να πετύχετε πολλά πράγματα. Είστε γενναιόδωροι με μια θαυμάσια ανεπτυγμένη αίσθηση ευθύνης. Έχετε διοικητικές ικανότητες. Οφέλη μπορεί να αποκομίσετε από το διαλογισμό και την ενδοσκόπηση, είτε μόνοι σας είτε με τη βοήθεια ειδικού. 

 Ένα χαρακτηριστικό που έχει αυτή η θέση, είναι ότι μπορεί να απογοητευτείτε αρκετά αν δεν ξέρετε το “γιατί” πίσω από ένα θέμα. Δεν θέλετε να δράσετε μέχρι να έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, γεγονός που μπορεί  να σας περιορίζει. Μερικές φορές μπορεί να γίνετε σκληροί και επικριτικοί απέναντι σε όσους παρακάμπτουν τους κανόνες και ίσως σε πράγματα που δεν μπορούν να αποδειχθούν. Η φιλοσοφία σας σχετικά με την δικαιοσύνη είναι τις περισσότερες φορές σκληρή και αμείλικτη. 

 Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα με αυτή τη θέση είναι ότι μπορεί να δυσκολεύεστε να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες της στιγμής, θεωρώντας δύσκολο να ενεργήσετε παρορμητικά και να πάρετε ένα ρίσκο. Υπάρχει περιορισμός σε θέματα σπουδών ή ταξιδιών. Ίσως στερηθείτε ανώτερης εκπαίδευσης και έτσι να νιώθετε μειονεκτικά απέναντι σε ανθρώπους που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πανεπιστημιακούς τίτλους. 

 Ο Κρόνος στον Τοξότη στην αρνητική του πλευρά, μπορεί να σας κάνει κυνικούς, εγωιστικά φιλόδοξους, δογματικούς, ανειλικρινείς και σαρκαστικούς. 

Κρόνιο μάθημα: Εδώ ισχύει η φράση «πίστευε και μη ερεύνα». Πρέπει να αποκτήσετε περισσότερο εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να τολμήσετε να κάνετε πράγματα έξω από τη δική σας νόρμα. 

Αιγόκερως 

 Αν έχετε Κρόνο στον Αιγόκερω, είστε φιλόδοξοι, με οργανωτική ικανότητα και πλήρη αυτοέλεγχο. Μπορείτε να είστε ένας πειθαρχημένος, υπομονετικός, σκληρά εργαζόμενος, ώστε να ανταμειφθείτε και αντίστοιχα.  Έχετε την τάση να παίρνετε τη ζωή πολύ σοβαρά καθώς έχετε πάντα υπόψιν σας τη γνώμη των άλλων. 

 Στην πραγματικότητα, η αυξημένη αίσθηση ευθύνης που έχετε, είναι μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο για εσάς. Εξαιτίας αυτής της αίσθησης ευθύνης, συχνά βιώνετε απογοητεύσεις από τους άλλους όταν δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας. 

 Το να τα παρατάτε πριν καν ξεκινήσετε κάτι, είναι ένα συνηθισμένο ζήτημα με αυτή τη γενέθλια θέση. Μπορεί να είστε πιο αυστηροί με τον εαυτό σας, και αυτό μπορεί να σας αποτρέψει από το να μπείτε σε μια σχέση (ερωτική ή επαγγελματική) που διαφορετικά θα σας ωφελούσε. Ο φόβος της αποτυχίας, μπορεί να είναι ένα επίμονο ζήτημα στη ζωή σας και μπορείτε να κάνετε πολλά για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτήν. Την ίδια στιγμή βέβαια, σαμποτάρετε τον εαυτό σας και δεν τον αφήνετε να εκτεθεί σε ευκαιρίες. 

 Μπορεί να βιώνετε συναισθήματα μοναξιάς και ανεπάρκειας και αυτός θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο έχετε την τάση να εργάζεστε τόσο πολύ και σκληρά. Από την αρνητική πλευρά, το κύρος και η κοινωνική καταξίωση μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικά για εσάς και θα μπείτε στον πειρασμό να κάνετε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να τα αποκτήσετε. 

Κρόνιο μάθημα:  Πρέπει να μάθετε να μην είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας και να τον αφήσετε να μάθει μέσα από την αποτυχία. 

Υδροχόος

 Αν έχετε Κρόνο στον Υδροχόο, διαθέτετε πρακτική κοινή λογική και αυτοπειθαρχία. Έχετε την τάση να μην προτρέχετε όταν πρόκειται για τους στόχους και τα όνειρά σας γιατί είστε ρεαλιστές. 

 Με τον Κρόνο στον ανθρωπιστικό Υδροχόο, στο πρώτο μισό της ζωής σας, ίσως δυσκολευτείτε να έρθετε κοντά με τους άλλους. Έχετε υπόψιν σας ότι οι φιλίες σας τείνουν να είναι μακροχρόνιες και σίγουρα τις παίρνετε στα σοβαρά. Απλώς, μπορεί να τις παίρνετε τόσο σοβαρά, ώστε να χρειάζεται συχνά να αποστασιοποιείστε, και αυτό μπορεί να σας περιορίσει μακροπρόθεσμα. Είναι απίθανο να θεωρείτε τους γνωστούς φίλους, επειδή έχετε έναν μάλλον αυστηρό ορισμό της έννοιας “φίλος”.

 Επιπλέον, με τον Κρόνο στον Υδροχόο μπορεί να έχετε μια δυσκολία στο να αφεθείτε και βγείτε έξω από το comfort zone σας, ιδιαίτερα σε κοινωνικό επίπεδο. Δεν μπορείτε εύκολα να εμπιστευθείτε ομάδες, κοινωνικά σύνολα και φυσικά οτιδήποτε διαδικτυακό. Αν δηλαδή, δεν γνωρίζετε το άτομο που μιλάει πίσω από το πληκτρολόγιο, το έχετε απορρίψει απευθείας. 

 Το εφευρετικό σας πνεύμα, σας επιτρέπει να μπορείτε να σκέφτεστε εκ των προτέρων και να προγραμματίζετε δράσεις ώστε να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Το να βλέπετε τα πράγματα με έναν εντελώς νέο και πρωτοποριακό τρόπο είναι ένα από τα δυνατά σας σημεία. Έχετε την τάση να είστε σοβαροί, απρόσωποι, και αποστασιοποιημένοι. 

 Από την αρνητική πλευρά, μπορεί να είστε ισχυρογνώμονες, εκδικητικοί, ψυχροί και αδιάφοροι με την τάση να εκνευρίζεστε αρκετά αν τα σχέδιά σας συναντήσουν αντιδράσεις.

Κρόνιο μάθημα: Να μάθετε να μην είστε τόσο δύσπιστοι με τους άλλους και να αρχίσετε να εμπιστεύεστε οτι το συμπαν θα σας οδηγήσει σωστά! Τότε θα πραγματοποιηθούν τα όνειρα σας.

Ιχθύες 

 Αν έχετε Κρόνο στους Ιχθύες, μπορεί να σας είναι δύσκολο να θέσετε όρια για τον εαυτό σας και τους άλλους ή να είστε τόσο πειθαρχημένοι και οργανωμένοι όσο θέλετε ή χρειάζεται να είστε. Τα πράγματα έχουν έναν τρόπο να χάνονται μέσα στο χάος της καθημερινότητας και μπορεί να σας είναι δύσκολο να μπείτε σε μια ρουτίνα. 

 Μερικές φορές απλά χάνεστε στην ομίχλη και δεν μπορείτε να δείτε καθαρά τον δρόμο σας. Είστε διαισθητικοί, συμπαθητικοί, ευαίσθητοι, ευφάνταστοι και με τάση αυτοθυσίας. Είστε ένας πρακτικός ιδεαλιστής και έχετε την τάση να παίρνετε τη ζωή ίσως υπερβολικά σοβαρά. Μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι τα προβλήματα της σημερινής σας ζωής οφείλονται σε πράξεις του παρελθόντος. Και αυτό πιθανόν να είναι η αλήθεια. Πρέπει να θερίσετε ό,τι έχετε σπείρει σε προηγούμενες ζωές, και ο Κρόνος έρχεται να ζητήσει την πληρωμή του.

 Ίσως γι’ αυτό τείνετε να αισθάνεστε θλίψη, ίσως παραπάνω από το μέσο άτομο. Μπορεί να υπάρξει επιτυχία όταν εργάζεστε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κάνοντας ίσως έρευνα ή εργαζόμενοι σε ιδρύματα. 

 Στην αρνητική πλευρά μπορεί να είστε αναποφάσιστοι και κυκλοθυμικοί, με τάση να αντιδράτε συναισθηματικά σε αρνητικές συνθήκες ή ανθρώπους. Μπορεί να πέσετε σε κατάθλιψη αν αποτύχετε ή αν αισθανθείτε ότι σας έχουν φερθεί άδικα.

Κρόνιο μάθημα: Πρέπει να μάθετε να μην «απορροφάτε» τον αρνητισμό των άλλων και να προσπαθήσετε μέσω των ενεργειών σας να επανέρχεστε γρήγορα στη πραγματικότητα και να μη κολλάτε στο παρελθόν.