Κρόνος στους 12 Οίκους: Σε ποιον τομέα της ζωής μας θα πάρουμε τα περισσότερα μαθήματα;

Κρόνος στους 12 Οίκους: Σε ποιον τομέα της ζωής μας θα πάρουμε τα περισσότερα μαθήματα

Πολλοί ακούνε στην αστρολογία για το Κρόνο και τον συσχετίζουν αυτομάτως με τον “μπαμπούλα” που υπάρχει μόνο και μόνο για να μας βασανίζει και να μας κάνει τη ζωή δύσκολη. 

Στην πραγματικότητα όμως, ο Κρόνος είναι ο “Χρονοκράτορας” της αστρολογίας. Είναι αυτός ο πλανήτης που βάζει τα όρια και τις δομές μέσα στη ζωή μας.  

Για τους αστρολόγους,  ο Κρόνος είναι ένας από τους «κακεργέτες» πλανήτες, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι, αυτός ο ρόλος του δεν είναι τιμωρητικός, αλλά εκπαιδευτικός και συμβάλλει στην εξέλιξή μας. 

Ο οίκος που καταλαμβάνει ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη μας δείχνει τον τομέα της ζωής μας από όπου θα προκύψουν τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε σε αυτήν την ενσάρκωση. Μπορεί ακόμη και να αισθανόμαστε το θέμα που σχετίζεται με αυτόν τον οίκο ως βάρος. Στον οίκο όπου βρίσκεται ο Κρόνος, θα βιώσουμε καθυστερήσεις και απογοητεύσεις και εκεί είναι που θα «εκπαιδευτούμε» ώστε να μπορούμε να βγούμε ωριμότεροι. 

Ο Κρόνος, στον οίκο που βρίσκεται,  έχει ως στόχο να μας κάνει πιο υπεύθυνους σχετικά με τα θέματα του οίκου.  Τα εμπόδια που εμφανίζονται διαρκώς στα θέματα αυτού του οίκου, μας δίνουν ώθηση και κίνητρα που μας κάνουν να προσπαθούμε περισσότερο. 

Έτσι, από τη μία πλευρά, τα ζητήματα αυτού του οίκου μπορούν να μας κάνουν νιώθουμε ανασφαλείς  και «ανίκανοι»,  ή ίσως ακόμα και ζήλεια για κάποιον άλλον γνωστό μας που έχει καταφέρει να πετύχει στα αντίστοιχα θέματα, εκεί  όπου εμείς βιώνουμε το αίσθημα ανεπάρκειας. 

Από την άλλη πλευρά, αποκτάμε την αποφασιστικότητα να οικοδομήσουμε σταθερή, μακροχρόνια επιτυχία όσον αφορά τα θέματα αυτού του οίκου (ακόμη και αν χρειαστεί μια ολόκληρη ζωή).

Στη συνέχεια,  θα δούμε αναλυτικά την ερμηνεία του Κρόνου στους 12 οίκους ενός γενέθλιου ωροσκοπίου. 

Για να δείτε ο Κρόνος σε ποιον οίκο είναι δείτε τον Αστρολογικό σας χάρτη εδώ:

Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από τη Βάλια Παγίδα

Κρόνος στους 12 Οίκους: Σε ποιον τομέα της ζωής μας θα πάρουμε τα περισσότερα μαθήματα; 3

Kρόνος στον 1ο οίκο

Αν έχετε τον Κρόνο στον 1ο οίκο, μάλλον είστε συγκρατημένοι, ήσυχοι και σοβαροί. Οι άνθρωποι μπορεί να σας θεωρούν αρκετά ψυχρό άτομο. Είστε υπεύθυνοι, εργατικοί και έχετε ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος. Οι άλλοι βλέπουν σε σας ένα άτομο το οποίο έχει τον απόλυτο αυτοέλεγχο.

Μέσα από διάφορα γεγονότα που προέκυψαν στη ζωή σας, ίσως να χρειάστηκε να ωριμάσετε πιο γρήγορα από τους συνομηλίκους σας.  Πιθανόν να μεγαλώσατε μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου οι γονείς σας ήταν εξαιρετικά αυστηροί με την ανατροφή σας. Εξαιτίας αυτού του περιβάλλοντος, εσείς νιώθετε ότι οι άλλοι δεν σας αγαπούν ή ότι δεν αξίζετε να αγαπηθείτε. 

Τα αισθήματα κατωτερότητας, ανασφάλειας ή αναξιότητας είναι αυτά που σας κάνουν να έχετε μεγάλες φιλοδοξίες, ώστε να υπερκεράσετε αυτά τα αισθήματα και να νιώσετε πλήρεις και επιτυχημένοι. 

Η απαισιοδοξία και η κατάθλιψη μπορεί να σας κυριεύσουν, επειδή όλα μοιάζουν σαν ένας ατελείωτος μεγάλος  αγώνας. Κρατήστε ψηλά το κεφάλι και συνειδητοποιήστε ότι η σκληρή δουλειά δεν πάει ποτέ χαμένη και να γνωρίζετε ότι η ανταμοιβή για την σκληρή δουλειά σας, θα έρθει. Ενδεχομένως να αργήσει, αλλά θα έρθει! Και όταν έρθει, θα είναι σταθερή και μακροχρόνια γιατί θα έχει γερά θεμέλια μέσα από τους δικούς σας κόπους. 

Κρόνος στον 2ο οίκο

Αν έχετε τον Κρόνο στον 2ο οίκο, έχετε την τάση να είστε λιτοί, πρακτικοί και υπεύθυνοι, ειδικά όσον αφορά τα χρήματα και τα υλικά αγαθά. Με το Κρόνο στον 2ο δεν σημαίνει ότι δεν θα αποκτήσετε χρήματα στη ζωή σας, απλά ότι πρέπει να δουλέψετε σκληρά για αυτά. Μερικές φορές είστε τόσο απασχολημένοι με την αποταμίευση των χρημάτων, που ξεχνάτε να τα απολαύσετε. 

Δεν είναι κακό να μαζεύετε χρήματα για μια ώρα ανάγκης, αντιθέτως είναι κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο από κάποιον που σκέφτεται πρακτικά . Η ανασφάλεια όμως που νιώθετε αν δεν έχετε οικονομική επάρκεια, ίσως σας οδηγήσει ακόμα και στην απληστία και στη τσιγκουνιά.

 Ο μεγαλύτερος σας φόβος είναι μια μέρα να ξυπνήσετε και να τα έχετε χάσει όλα: το σπίτι, την δουλειά σας, ό,τι έχετε αγοράσει και κατέχετε. Αυτό και μόνο σαν σκέψη μπορεί να σας τρελάνει. 

Νιώθετε διαρκώς μια πίεση να τα καταφέρετε μόνοι σας ώστε να εξασφαλιστείτε οικονομικά και επειδή γνωρίζετε ότι δεν θα εμφανιστεί ως δια μαγείας το “μάννα εξ ’ουρανού” ή δεν θα έρθει κάποιος να σας προσφέρει λεφτά, κάθεστε και βασανίζετε πολλές φορές τον εαυτό σας, τον πιέζετε ώστε να αποδείξετε στους άλλους κυρίως, και μετά στον εαυτό σας, ότι είστε άξιοι, ότι έχετε καταφέρει σωστά να διαχειριστείτε τα λεφτά και τα υλικά αγαθά και αποκτήματα που έχουν προκύψει μέσα από αυτή τη σωστή διαχείριση. 

Αισθήματα ότι δεν σας αγαπούν, ότι δεν σας θέλουν και ότι δεν σας εκτιμούν, εμφανίζονται με αυτή τη θέση. Πρέπει να μάθετε να  εκτιμάτε και να αγαπάτε πρώτοι εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας πριν σας αγαπήσουν και σας εκτιμήσουν οι άλλοι.

Κρόνος στον 3ο οίκο

Αν έχετε τον Κρόνο στον 3ο οίκο, το μυαλό σας είναι σοβαρό, απαιτητικό, υπομονετικό και τακτικό και έχετε την ικανότητα να συγκεντρώνεστε βαθιά. Αυτή η ικανότητα σας, ίσως σας κάνει να έχετε τάσεις απομόνωσης και ίσως σας κάνει να φαίνεστε στους άλλους ώς απόμακροι,  μονόχνοτοι, ακόμα και καταθλιπτικοί. 

Με τον Κρόνο στο 3ο, συχνά βλέπουμε να υπάρχουν προβλήματα με τα αδέρφια ή να έπρεπε από νωρίς να αναλάβετε την ευθύνη τους. Επιπλέον, ο Κρόνος εκεί δείχνει δυσκολία στις μετακινήσεις και τα ταξίδια. Δεν πρόκειται να πάτε πουθενά εάν πρώτα δεν εξασφαλίσετε ότι εκεί που θα πάτε θα φτάσετε με ασφάλεια και δεν θα υπάρξει τίποτα αφημένο στη τύχη του, που πιθανόν να σας «χαλάσει» την διαμονή σας. 

Όταν ήσασταν μικροί, ενδεχομένως  να αντιμετωπίσατε κάποια έχθρα και δυσπιστία ως προς τις ιδέες σας και το τι λέγατε. Μέλημα σας λοιπόν είναι να εκφράσετε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το οποίο έχετε στο μυαλό σας, ώστε να γίνετε κατανοητοί από τους άλλους και να μη διαστρεβλωθούν  οι προθέσεις σας. Δεν έχετε θέμα να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους, όσο σκληρό και αν είναι για τους άλλους. 

Αυτή η θέση δείχνει ότι υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία και στη μάθηση. Μπορεί να αργήσατε να πάρετε το πτυχίο σπουδών σας.  Ο Κρόνος εδώ χρειάζεται χρόνο ώστε να αφομοιώσει στον απόλυτο βαθμό τη γνώση. 

Έχετε οργανωτική ικανότητα και πιθανώς είστε συντηρητικοί και παραδοσιακοί στη σκέψη σας. Τα μαθηματικά και τα παιχνίδια στρατηγικής μπορεί να σας αρέσουν. Τα χρονοβόρα έργα δεν σας ενοχλούν. Εκμεταλλευτείτε αυτήν την οργανωτική σας ικανότητα, καθώς και την μεγάλη σας τάση για μάθηση, ώστε να μπορέσετε να επιτύχετε. Κρατήστε την αισιοδοξία σας και μη φοβηθείτε να εκφραστείτε στα αγαπημένα σας άτομα. 

Κρόνος στον 4ο οίκο

Αν έχετε τον Κρόνο στον 4ο οίκο, είστε μάλλον συντηρητικοί και ίσως νιώθετε ασφάλεια μέσα από την απόκτηση ακινήτων, γης ή άλλων αγαθών.  Σας αρέσει η παράδοση και πιθανόν να σας αρέσουν και οι αντίκες. 

Μπορεί να μην σας αρέσουν οι αλλαγές, λόγω ενός ασυνείδητου φόβου για το άγνωστο. Μπορεί να έχετε την επιθυμία να συσσωρεύετε περιουσιακά στοιχεία, για λόγους ασφαλείας. Αυτή η ανάγκη ίσως να προέκυψε μέσα από την παιδική ηλικία καθώς ο Κρόνος στο 4ο, δείχνει ένα σπίτι το οποίο υπήρξε έλλειψη  γονικής παρουσίας και να νιώθετε μόνοι μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. 

Με τον Κρόνο σε αυτή τη θέση, ίσως νιώθετε ότι δεν μπορείτε να καλύψετε τις βασικές σας ανάγκες για αγάπη και ασφάλεια.  Αυτή η αίσθηση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ανεπαρκείς. 

 Οι εσωτερικές ανησυχίες σας μπορεί να εκδηλωθούν με τη μορφή ενός ψυχοσωματικού προβλήματος. Μπορεί να είστε φροντιστής κάποιου ατόμου ή των γονιών σας, ίσως λόγω ενός καρμικού χρέους προς αυτούς. Το δεύτερο μέρος της ζωής, αυτό που λέμε “ώριμη ηλικία”, μπορεί να είναι πιο ικανοποιητικό, αν μάθετε τα μαθήματα που έχει να σας διδάξει η ζωή στα πρώτα σας χρόνια. Αν όχι, τότε τα γηρατειά σας  μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστα.

Κρόνος στον 5ο οίκο

Αν έχετε Κρόνο στον 5ο οίκο, ίσως νιώθετε ότι δεν σας αγαπούν και δεν σας εκτιμούν. Όταν ερωτεύεστε, ερωτεύεστε σοβαρά και περιμένετε να βρείτε την αντίστοιχη ανταπόκριση στον ίδιο  ακριβώς βαθμό. 

Ο Κρόνος, σε αυτή τη θέση, σας κάνει να αισθάνεστε συναισθηματικά και δημιουργικά συνεστανεσταλμένοι.   Νιώθετε ότι το παιδί που έχετε μέσα σας δεν κάνει να εκφραστεί, καθώς φοβάστε ότι οι άλλοι θα σας κοιτάξουν περίεργα και θα σας κακολογήσουν. Από την άλλη βέβαια, μπορεί με αυτήν τη θέση να το πάτε στο άλλο άκρο, και να αντιδράσετε χωρίς να υπολογίσετε τίποτα. 

Εξαιτίας του συναισθηματικού σας περιορισμού, μπορεί να φαίνεστε ψυχροί, παγωμένοι και να κάνετε τους άλλους να νομίζουν ότι δεν έχετε συναισθήματα. Αυτό σας εμποδίζει να είστε όσο δημοφιλείς όσο θα θέλατε. Έχετε την επιθυμία οι άλλοι να σας θαυμάζουν. Σας είναι δύσκολο να χαλαρώσετε. 

Τα προσωπικά ενδιαφέροντα και τα χόμπι πρέπει για εσάς να έχουν έναν απώτερο πρακτικό σκοπό, προκειμένου να τα απολαμβάνετε. Με αυτή τη θέση, αν είστε γονιός, τότε έχετε την τάση να είστε πολύ περιοριστικοί και αυστηροί με τα παιδιά σας ενώ αυτά δεν νιώθουν ότι παίρνουν αγάπη, καθώς ενώ τη νιώθετε, δεν τους το δείχνετε.  Ίσως μόνο με την αγορά αγαθών να νιώθετε ότι κάνετε το καθήκον σας σα γονιός και ότι  αποδεικνύεται εμπράκτως την αγάπη σας. 

Πρέπει να μάθετε πώς να εκφράζετε τα συναισθήματά σας προς αυτούς που αγαπάτε, και όχι μόνο μέσω της παροχής δώρων και υλικών πραγμάτων. Είναι σημαντικό να μπορείτε να μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη στιγμή. 

Κρόνος στον 6ο οίκο

Αν έχετε Κρόνο στον 6ο οίκο,  ενδεχομένως να προκύψουν θέματα με την υγεία σας. Η διατροφή μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθηθεί και να βελτιωθεί, καθώς το σώμα σας μπορεί να μην αφομοιώνει όλα όσα χρειάζεται από τις τροφές που τρώτε. Ίσως η λήψη βιταμινών θα βοηθούσε από αυτή την άποψη. Η άσκηση θα ήταν σίγουρα ευεργετική. 

Με τον Κρόνο στον 6ο, μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες στον εργασιακό χώρο, ενδεχομένως λόγω της συμπεριφοράς σας απέναντι στους άλλους. Ίσως το περιβάλλον να μην αναγνωρίζει  τις προσπάθειές σας ή ίσως οι συνάδελφοί σας να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη. 

Δεν μπορείτε πάντα να περιμένετε από τους άλλους να εργάζονται τόσο σκληρά όσο εσείς, ή να αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρειες τόσο γρήγορα όσο εσείς. Σε αυτή την θέση, υπάρχει η τάση να γίνεστε εργασιομανής και να πρέπει να μάθετε πως να δουλεύετε σε πιο «χαλαρούς» χρόνους . Σε γενικές γραμμές, πάντως, μάλλον είστε ένας πρακτικός, ευσυνείδητος, σκληρά εργαζόμενος, που μπορεί να δουλέψει καλά με τις λεπτομέρειες. 

Τα αυστηρά deadline δεν είναι το μεγαλύτερό σας προσόν, καθώς δεν μπορείτε να παραδώσετε κάτι αν δεν είστε 100% σίγουροι  ότι το έχετε ελέγξει εξονυχιστικά πριν το παραδώσετε, αλλά προσπαθείτε πάντα να κάνετε ευσυνείδητα  το καθήκον σας.

Ο μεγαλύτερός σας φόβος είναι να βρουν λάθη σε δουλειά που ήταν υπό την ευθύνη σας. Πρέπει να μάθετε να μην είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας και να μην δουλεύετε  σε σημείο εξάντλησης. Η τάση σας να ανησυχείτε για τέτοια θέματα, σας γεμίζει άγχος και αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη ακόμα και υποχονδρία. 

Κρόνος στον 7ο οίκο

Αν έχετε Κρόνο στον 7ο οίκο, μπορεί να έχετε την τάση να προσελκύετε μεγαλύτερους, πιο ώριμους συντρόφους. Οι συνεργασίες  σας μπορεί να περιλαμβάνουν πολλά καθήκοντα, ευθύνη και σκληρή δουλειά. 

Μπορεί να υπάρχει καρμικός δεσμός από το παρελθόν με τους συντρόφους σε αυτή τη ζωή. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρχει ένα αίσθημα περιορισμού, δέσμευσης, κατάθλιψης και άγχους στις σχέσεις σας. Σίγουρα όμως αυτές  μπορούν να είναι ανθεκτικές.

Ίσως είστε  επιφυλακτικοί όσον αφορά το γάμο, αλλά, όταν δεσμευτείτε, μπορεί να δυσκολευτείτε πολύ για να εγκαταλείψετε το σύντροφό σας, ακόμη και αν είστε δυστυχισμένοι. Μπορεί να παντρευτείτε μάλλον από  λόγους ασφάλειας παρά από λόγους αγάπης. Για εσάς, η πειθαρχία και η πίστη  είναι  απαραίτητες  προϋποθέσεις στις σχέσεις σας.

Μπορεί να υπάρχει μια πολύ συγκρατημένη, και μερικές φορές υπολογιστική στάση, απέναντι σε όλες τις μορφές συνεργασίας. Έχετε την τάση να αναζητάτε έναν σύντροφο ή συνεταίρο που θα ξυπνήσει το αίσθημα της ευθύνης και θα σας δώσει μεγαλύτερη αίσθηση του σκοπού και της θέλησης για επιτυχία. Για μια γυναίκα, μπορεί να υπάρχει μια υποσυνείδητη επιθυμία να παντρευτεί μια “πατρική φιγούρα” και ο σύντροφος μπορεί κάλλιστα να αισθάνεται την ανάγκη να οργανώσει τη ζωή σας σε μια πιο αποτελεσματική βάση.

Οι ευθύνες του γάμου, ή ο φόβος του γάμου, μπορεί να καθυστερήσουν τον γάμο. Δεν θα μπείτε στη διαδικασία εάν δεν βρείτε τον ιδανικό σύντροφο πρώτα. Μεταξύ μας, αυτά είναι δικαιολογίες που λέτε στον εαυτό σας γιατί κατά βάθος σκέφτεστε ότι σε περίπτωση που ο γάμος αποδειχθεί αποτυχία, θα φταίτε εσείς που δεν το είχατε υπολογίσει εξαρχής. Επιπλέον αυτό ισχύει και στις επαγγελματικές σας συνεργασίες. 

Σημαντικός παράγοντας εδώ είναι και η γνώμη των άλλων . Προτιμάτε να μείνετε σε κάτι που δεν «δουλεύει» πια, παρα να παραδεχτείτε ανοιχτά ότι δεν πέτυχε. Ο Κρόνος εδώ δείχνει ότι πρέπει να μάθετε να συνεργάζεστε και να αναπτύξετε την ενσυναίσθησή σας, προκειμένου να έχετε επιτυχημένες σχέσεις με τους άλλους. 

Κρόνος στον 8ο οίκο

Αν έχετε τον Κρόνο στον 8ο οίκο, είστε σκληρά εργαζόμενοι και υπομονετικοί. Έχετε την ικανότητα για αυτοπειθαρχία και αυτή η ισχυρή πειθαρχία μπορεί να σας κάνει να απαρνηθείτε την οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής ή σεξουαλικής ζωής,  πάνω στην προσπάθειά σας για οικονομική ασφάλεια. 

Με τον Κρόνο στον 8ο, εάν αφεθείτε και κάνετε σχέση, υπάρχει μεγάλη τάση να κυριευτείτε από ζήλια και ίσως και οργή. Ο άλλος αποτελεί κτήμα σας και ως κτήμα σας δεν επιτρέπεται να κάνει ορισμένα πράγματα. Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να σας απατήσει!  Αυτό η πράξη από μόνη της είναι ικανή να σας ξυπνήσει τα αισθήματα φόβου που είχατε τόσο καλά καταφέρει να κρύψετε. Αυτά θα  σας οδηγήσουν στο να μην εμπιστεύεστε κανέναν και να μην ανοίγεστε. Η στάση που κρατάτε γενικά γύρω από το σεξ, σας μπλοκάρει από το απολαύσετε μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Επίσης αυτή η θέση, συνήθως, φέρνει και κάποια θέματα περιορισμών και εμποδίων που έχουν να κάνουν με κληρονομιές, με χρήματα άλλων ανθρώπων, με τους φόρους και την ασφάλιση. Το παράδοξο είναι ότι οι άλλοι σας εμπιστεύονται με τα χρήματά  τους και τις σκέψεις τους, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι παίρνετε τα συγκεκριμένα ζητήματα πολύ σοβαρά.

Ο Κρόνος εδώ σας φέρνει αντιμέτωπους με τον μεγαλύτερο φόβο σας:  τον θάνατο. Πρέπει να μάθετε οι ίδιοι να εξερευνάτε θέματα τα οποία θεωρείτε ταμπού, προκειμένου να μπορέσετε να ωριμάσετε και να αναπτυχθείτε σαν προσωπικότητες. 

Κρόνος στον 9ο οίκο

Αν έχετε τον Κρόνο στον 9ο οίκο, οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές σας πεποιθήσεις είναι μάλλον αρκετά ορθόδοξες και παραδοσιακές. Παίρνετε αυτές τις πεποιθήσεις πολύ σοβαρά. 

Με τον Κρόνο σε αυτή τη θέση, αναζητάτε να βρείτε πρακτικές απαντήσεις πάνω στα φιλοσοφικά, θρησκευτικά ζητήματα και έχετε την τάση να αμφισβητείτε οτιδήποτε ακούτε και διαβάζετε. 

Ενδεχομένως σε μικρή ηλικία να μη σας δόθηκε η ευκαιρία για ανώτερη εκπαίδευση και προσπαθείτε να υπερκαλύψετε αυτήν την ανάγκη μέσα από το διάβασμα, ή να εγγραφείτε σε κάποιο πανεπιστήμιο σε μεγαλύτερη ηλικία. Αυτού του είδους η πνευματική στέρηση σας κάνει να νιώθετε μεγάλη ανασφάλεια και αισθήματα κατωτερότητας αλλά προσπαθείτε να μη το δείχνετε .

Μπορεί να προκύψουν απογοητεύσεις και καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια μακρινών ταξιδιών. Δεν θέλετε να πάτε ταξίδι χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός. Για εσάς, δεν υπάρχει η έννοια”πάω διακοπές για να χαλαρώσω και να περάσω καλά”. Θα προτιμήσετε να πάτε στο εξωτερικό προκειμένου να παρακολουθήσετε μια ομιλία, και όσο είστε εκεί να επισκεφθείτε τα μουσεία της περιοχής. 

Ο Κρόνος εδώ σας εφιστά την προσοχή ώστε να μην εξαντλήσετε την ενέργειά σας λόγω υπερβολικής συγκέντρωσης  πάνω σε ένα θέμα. Επίσης, πρέπει να μάθετε να σέβεστε τις πεποιθήσεις και τις απόψεις των άλλων, όπως σέβονται οι άλλοι τις δικές σας. 

Κρόνος στον 10ο οίκο

Αν έχετε τον Κρόνο στον 10ο οίκο, είστε αυτόνομοι και ανεξάρτητοι με καλή επιχειρηματική και οργανωτική ικανότητα. Η επιτυχία για εσάς έρχεται αργά, με επιμονή και σκληρή δουλειά. 

Ο Κρόνος στον 10ο οίκο, δείχνει ένα άτομο το οποίο στοχοπροσηλωμένο στην καταξίωση και στην αναγνώριση.  Από μικρή ηλικία έχετε μάθει ότι σε αυτή τη ζωή, στόχος είναι να μπορεί κάποιος να είναι επιτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής. Μεγαλώσετε σε ένα περιβάλλον το οποίο ήταν τρομερά ελεγκτικό.

Ο μεγαλύτερος σας φόβος είναι να σας κρίνουν και να σας βρουν ότι κάτι δεν το κάνατε καλά. Το θεωρείτε τρομερή αναποδιά και εμπόδιο αυτό για τους στόχους σας, αλλά και πολύ μεγάλο πλήγμα για τον εγωισμό σας. 

Πρέπει να αποδέχεστε τις ευθύνες σας, διαφορετικά η ζωή σας θα είναι μια σειρά από αποτυχίες και εμπόδια. Το κυνήγι της εξουσίας και η χρησιμοποίηση των άλλων για να πάρετε αυτό που θέλετε, θα προκαλέσει την πτώση σας. Είστε ικανοί να πατήσετε επι πτωμάτων για να καταφέρετε να φτάσετε το σκοπό σας. Κάποιοι ίσως σας χαρακτηρίζουν και ως “αδίστακτους”. 

Πρέπει να ελέγξετε τις φιλοδοξίες σας. Να μάθετε να είστε ταπεινοί και ρεαλιστές.  Επιπλέον, να μάθετε να σέβεστε τους συναδέλφους σας ή οποιονδήποτε προσπαθεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους σκοπούς σας. Προσέξτε τις γέφυρες που θα κάψετε – μπορεί να χρειαστεί να τις ξαναπεράσετε.

Κρόνος στον 11ο οίκο

Αν έχετε τον Κρόνο στον 11ο οίκο, έχετε πολλούς γνωστούς, αλλά μόνο λίγους στενούς φίλους, που πιθανότατα προέρχονται από τα παιδικά σας χρόνια. Οι φιλίες που κάνετε διαρκούν για πολλά χρόνια. 

Έχετε μια τάση οι παρέες που κάνετε να αποτελούνται από ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί σαν χαρακτήρες να είναι  τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά μοιράζονται την ίδια ανάγκη να εμπλακούν  σε μια ομάδα-οργάνωση με ένα κοινό σκοπό.

Αισθάνεστε έντονη την  αίσθηση του  καθήκοντος και της ευθύνης απέναντι στις ομάδες στις οποίες συμμετέχετε. Τα καθήκοντα που αναλαμβάνετε, για τις όποιες ομάδες, μπορεί να έχουν πολύ μικρή προσωπική αναγνώριση και μπορεί να απαιτούν σκληρή δουλειά. 

Υπάρχει ένα παράδοξο με αυτή τη θέση:  ενώ υπάρχει η τάση να θέλετε να διευρύνετε το κοινωνικό σας κύκλο και μάλιστα να ηγηθείτε μέσα από τις παρέες σας, ο Κρόνος το αντιλαμβάνεται αυτό σαν απειλή για το προσωπικό σας χώρο και την ασφάλεια σας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να απομονώνεστε και τελικά να στερείστε της ευκαιρίας να αναπτυχθείτε μέσα από την επαφή με τους άλλους. 

Προκειμένου να πετύχετε τους στόχους και τους σκοπούς σας, πρέπει να είστε υπομονετικοί και πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά. Αν τα παθήματά σας γίνουν μάθημα, το δεύτερο μέρος της ζωής σας, η ηλικία της ωριμότητας,  θα σας προσφέρει μεγαλύτερες ανταμοιβές. 

Όταν εμφανίζονται δυσκολίες μην το βάζετε κάτω, επανεξετάστε τη θέση σας και τον σχεδιασμό που έχετε κάνει μέσα στο μυαλό σας, δείτε τι έχουν να πουν οι άλλοι για το θέμα αυτό και προχωρήστε σταθερά. 

Κρόνος στον 12ο οίκο

Αν έχετε Κρόνο στον 12ο οίκο, έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε ισχυρή εσωτερική πειθαρχία και ευαισθησία. Μπορεί να υπάρχουν αισθήματα φόβου, αμφιβολίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στον εαυτό σας. 

Με τον Κρόνο στον 12ο οίκο, συχνά νιώθετε ότι έτσι και χάσετε τον έλεγχο του εαυτού σας και βγουν στην επιφάνεια τα πραγματικά σας συναισθήματα και άγχη, τότε θα έρθει και η καταστροφή σας.  Μην βασανίζετε τον εαυτό σας με μη ρεαλιστικές σκέψεις . 

Ο Κρόνος εδώ δείχνει ότι υπάρχει μια αγάπη για τη μοναξιά. Ενδεχομένως να κάνετε μια δουλειά η οποία δεν απαιτεί επαφή με το ευρύ κοινό, όπως μια δουλειά γραφείου. Ακόμα και αν εργάζεστε σε ένα μεγάλο σχέδιο,  θα το εκτιμήσετε περισσότερο αν απλά αντιληφθούν την συμβολή σας αλλά δεν επισημανθεί πάρα πολύ το όνομά σας. 

Είναι γεγονός, ότι με αυτή τη θέση -αν θέλουμε να εντοπίσουμε τα θετικά της σημεία-  μπορούμε να πούμε ότι έχετε μια βαθιά σοφία αλλά και κοινή λογική,  που σας βοηθά σίγουρα σε περιόδους κρίσης.  Η ψυχανάλυση με κάποιον ειδικό μπορεί να αποδειχθεί  ευεργετική για εσάς, καθώς θα συμφιλιωθείτε με ένα κομμάτι του εαυτού σας που κρατάτε κρυφό από τους άλλους. 

Τέλος, Πρέπει να τονίσουμε ότι αν δεν βγάλετε προς τα έξω τους φόβους σας και αν δεν τους αντιμετωπίσετε -ακόμα και αν αυτό σας ενοχλεί ως ιδέα- στο μέλλον ενδέχεται να εμφανιστούν θέματα υγείας, κυρίως ψυχολογικής φύσης. 

Που εχω τον κρονο μου, κρονος στον 6ο οικο,