Κρόνος – τα δικά του μαθήματα δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ

Κρόνος – τα δικά του μαθήματα δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ

Ο Κρόνος είναι ο τελευταίος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος που είναι ορατός με γυμνό μάτι και κατά συνέπεια αποτελεί το φυσικό όριο με το άπειρο σύμπαν. Είναι ο πλανήτης του Κάρμα και συνδέεται με τις κρίσεις στη ζωή μας, με τις εμπειρίες εξέλιξης μας, με περιόδους που βιώνουμε μοναξιά αλλά και με την επιτυχία μετά από σκληρή δουλειά, την καταξίωση και την δικαιοσύνη. Αρχετυπικά συμβολίζει την πατρική φιγούρα στη ζωή μας, τον σοφό γέροντα, τον πατέρα μας, τον Δάσκαλο, τον αρχηγό και όλες τις δομές με ιεραρχία. Οι έννοιες που έχουν ταυτιστεί με τις ιδιότητες του Κρόνου είναι η αξιοπιστία, η πειθαρχία, οι περιορισμοί, η αυστηρότητα, η εργατικότητα, η στέρηση, η σοφία, η ταπεινοφροσύνη, ο νόμος, το καθήκον, ο χρόνος και το παρελθόν. Η θέση του Κρόνου στο ωροσκόπιο μας, θα μας φανερώσει τον τομέα της ζωής μας που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να τον αφυπνίσουμε, να βιώσουμε καρμικά μαθήματα και να αποδεχτούμε τις δυσκολίες ώστε να μετουσιώσουμε την εμπειρία σε σοφία.

Αν δε ξέρετε σε ποιο ζώδιο έχετε το Κρόνο πατήστε σε αυτό το link: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από τη Νικόλ Δημητροπούλου

Κρόνος - τα δικά του μαθήματα δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ 3

Ο Κρόνος στα ζώδια:

Κρόνος στον Κριό – ο επιφυλακτικός

Στο αρχηγικό ζώδιο του Κριού, ο Κρόνος περιορίζει την παρορμητικότητα του, τη δράση και την αυθόρμητη ροή της ενέργειας. Ένα αυστηρό πρόσωπο, συνήθως ο πατέρας, παίζει καταλυτικό ρόλο στη ζωή του ατόμου με γενέθλια θέση τον Κρόνο στον Κριό. Οι εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει το άτομο και η ανταγωνιστικότητά του σε συνδυασμό με το βάρος των ευθυνών, δημιουργούν εμπόδια και κάνουν το άτομο διστακτικό. Ο εγωκεντρισμός θα πρέπει να ξεπεραστεί και οι εσωτερικές συγκρούσεις να μετουσιωθούν με τα χρόνια σε υγιή αυτοπεποίθηση και σε υπομονή ώστε να αξιοποιήσετε τον εαυτό σας και την ενέργειά σας. 

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος: Να αναλαμβάνετε τις προσωπικές σας ευθύνες, να σέβεστε τα δικαιώματα των άλλων, να λειτουργείτε με υπομονή και σύνεση, να διοχετεύετε την ενέργειά σας σωστά. 

Κρόνος στον Ταύρο – ο ρεαλιστής

Η μεγάλη ανάγκη για τα υλικά αγαθά και την ασφάλεια σας, οικονομική και συναισθηματική, χαρακτηρίζει αυτή τη θέση του Κρόνου. Η προσγειωμένη σας φύση, η επιμονή σας, το πείσμα σας και η εργατικότητά σας, σε συνδυασμό με την αυτοπειθαρχία και αίσθηση του σκοπού, σας χαρίζουν την επιτυχία που επιθυμείτε. Έχετε σωματική αντοχή και ανθεκτικότητα και αγωνίζεστε για μια άξια κοινωνική θέση. Η κτητικότητα σας, σας δυσκολεύει. Επίσης μπορεί να στερεί απ΄ τον εαυτό σας καθημερινές χαρές και απολαύσεις για να πετύχετε ένα μελλοντικό σκοπό. 

Τι σας διδάσκει ο ΚρόνοςΗ ασφάλεια και η αφθονία δεν βρίσκονται στο κόσμο της ύλης, αλλά στην εσωτερική ηρεμία και στον συναισθηματικό πλούτο. Να επενδύσετε σε πνευματικό επίπεδο και να συνδυάσετε την υλική με την συναισθηματική ασφάλεια. Να ενδυναμώσετε την αυτοεκτίμησή σας και να απολαμβάνετε την καθημερινότητα σας. 

Κρόνος στους Διδύμους ο λακωνικός

Είστε ορθολογικοί, ψύχραιμοι και βαθιά σκεπτόμενα άτομα. Έχετε την ικανότητα να διεισδύετε σε δύσκολα θέματα. Προσεγγίζετε την γνώση με μεθοδικότητα και επιστημονικότητα. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί υπάρχει τάση για κατάθλιψη και απαισιοδοξία. Το άτομο ίσως βιώσει και δυσκολία με συγγενικά του πρόσωπα. Ενδέχεται να βιώσει μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία ή δυσκολία στην έκφραση. Γι΄αυτό από μικροί χρειάζονται ενθάρρυνση στην ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων και στην έκφρασή τους. Εξαιρετική θέση για επιστημονικούς και πνευματικούς κλάδους, συγγραφείς, δασκάλους και δημοσιογράφους.  

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος:  Αναπτύξτε τα επικοινωνιακά σας ταλέντα, να μεταδίδετε γνώση και ιδέες, εκφραστείτε ελεύθερα, μην υπερφορτώνετε το νευρικό σας σύστημα. Προσεγγίστε την ζωή με αισιοδοξία.

Κρόνος στο Καρκίνο – ο υπεύθυνος

Μια δύσκολη θέση, γιατί το άτομο έχει βιώσει απόρριψη απ΄την οικογένεια, έλλειψη τρυφερότητας ή υπήρχαν προβλήματα στην οικογένεια που τραυμάτισαν το άτομο. Φυσική ή συναισθηματική απουσία του γονιού σας, οδήγησε να αναζητάτε την αγάπη με κάθε τίμημα. Η ανασφάλεια που νιώσατε και η ανάγκη για αγάπη και αποδοχή σας έκανε να νιώθετε υπεύθυνοι για όσους αγαπάτε και να τους προστατεύετε. Σας χαρακτηρίζει η ευαισθησία, η διαίσθηση, η εξυπνάδα και η προσήλωση στο καθήκον. Οι αντιδράσεις σας είναι μερικές φορές σπασμωδικές και ακραίες και ζητάτε αποκλειστικότητα και αγάπη, ενώ οι ίδιοι δυσκολεύεστε να σχετιστείτε πιο βαθιά και συναισθηματικά. 

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος: Αποκολληθείτε απ΄την πατρογονική σας οικογένεια και στηριχτείτε στον εαυτό σας. Συγχωρήστε όσους σας πλήγωσαν, δημιουργήστε τη δική σας οικογένεια και θεραπεύστε τα τραύματά σας με αυτο-αγάπη.  

Κρόνος στον Λέοντα – ο δημιουργικός

Η θέση αυτή στερεί τη δημιουργικότητα και την χαρά. Ενώ είστε λαμπεροί και ικανοί, χρειάζεστε την αποδοχή των άλλων, την επιβράβευση και την ηγεσία. Δυσκολεύεστε να απολαύσετε τις χαρές της ζωής και να εκφράσετε το χιούμορ σας, τα ταλέντα σας και την αυθεντικότητα σας. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να αναγνωρίσετε και να αξιοποιήσετε τον δημιουργικό σας εαυτό. Ο φόβος της απόρριψης σας εμποδίζει να κατακτήσετε όσα αξίζετε. Ο ερωτικός τομέας σας έχει δυσκολέψει. Σύντροφοι ήρθαν σε ακατάλληλη στιγμή ή χάθηκαν λόγω συνθηκών. Αισθάνεστε άτυχοι και μπλοκαρισμένοι στα ερωτικά σας. Επίσης τα παιδιά είτε ήρθαν μέσα από δυσκολίες, είτε άργησαν πολύ και τα νιώθετε ως μεγάλη ευθύνη και βάρος. 

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος: Ασχοληθείτε με τα παιδιά, είτε τα δικά σας είτε μέσα από το επάγγελμά σας, με τη δημιουργική έκφραση και με την τέχνη. Ανακαλύψτε τι σας δίνει χαρά και χαρίστε το απλόχερα στον εαυτό σας. Εκφράστε τα συναισθήματα σας και αφεθείτε στη συμπαντική αγάπη. 

Κρόνος στην Παρθένο ο εργατικός

Είστε εργατικοί και μεθοδικοί με ευσυνείδητη συμπεριφορά. Το μυαλό είναι αναλυτικό και είστε αποτελεσματικοί στην εργασία σας. Η συνέπεια στο καθήκον και οι ευθύνες μπορεί όμως να σας δημιουργήσουν εσωτερική ένταση και αυτό να εκφραστεί με ψυχοσωματικά. Εσείς γνωρίζετε καλά τι ανάγκες έχει το σώμα σας. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι τα δυνατά σας σημεία. Χρειάζεστε ένα εργασιακό περιβάλλον που να νιώθετε καλά και να αναγνωρίζουν την αξία σας. Η υποτίμηση των ικανοτήτων σας μειώνει την παραγωγικότητα σας. Είναι πολύ σημαντικό να μην δίνετε τόση σημασία στις λεπτομέρειες για να μην να γίνεστε επικριτικοί. Είστε τελειομανής και αυτό σας κουράζει. Δώστε αξία στα σημαντικά και μην υπεραναλύετε. Όσο πιο απλά και φυσικά, τόσο καλύτερα για σας. 

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος: Να είστε υπεύθυνοι στη ζωή σας, να φροντίζετε την ψυχική και σωματική υγεία σας, να αποδέχεστε εσάς και τους συνανθρώπους σας όπως είναι. Να είστε πιο ανάλαφροι και να αναπτύξετε το χιούμορ σας. Να αξιολογείτε σωστά τις προτεραιότητες της ζωής και να χαλαρώνετε. 

Κρόνος στον Ζυγό- ο δίκαιος

Είστε εκλεπτυσμένοι, ευχάριστοι, ευγενικοί και δίκαιοι. Σας χαρακτηρίζει το αίσθημα δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας. Γι’ αυτό η θέση αυτή δίνει εξαιρετικούς δικηγόρους, συμβούλους και διπλωμάτες. Οι ανθρώπινες σχέσεις σας δυσκολεύουν και αποστασιοποιείστε για να μην πληγωθείτε. Ο Κρόνος στο ζώδιο της δέσμευσης ξυπνάει έναν υποσυνείδητο φόβο για δέσμευση, για μοίρασμα και συνεργασία. Εκεί όμως είναι και η θεραπεία. Οι σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους σας εξελίσσουν, φέρνουν ισορροπία και αρμονία και σας ολοκληρώνουν. Ο γάμος σε ώριμη και συνειδητοποιημένη ηλικία είναι πιο πιθανό να κρατήσει. Ο Κρόνος λειτουργεί καλύτερα σε μεγαλύτερες ηλικίες, γιατί δοκιμάζει τη νεότητα και χαρίζει τα δώρα της σοφίας σε ώριμη ηλικία. 

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος: Η συνεργασία είναι το κλειδί της επιτυχίας σας. Να είστε δίκαιοι και υπεύθυνοι στις σχέσεις. Μην έχετε τόσο υψηλές προσδοκίες. 

Κρόνος στον Σκορπιό – ο μυστικοπαθής

Είστε ανθεκτικοί, προικισμένοι με ψυχική ανθεκτικότητα, με δυνατές διοικητικές ικανότητες, ταλέντο στη διαχείριση χρημάτων και στον αποκρυφισμό. Η έντονη διαίσθησή σας, η μαγνητική σας προσωπικότητα και η αποφασιστικότητα σας είναι τα δυνατά σας σημεία. Γι’ αυτό και η θέση αυτή δίνει εξαιρετικούς ψυχολόγους, ερευνητές, χρηματιστές και ντετέκτιβ. Τα αισθήματά σας είναι βαθιά, καταπιεσμένα και πολλές φορές ακραία. Είστε υπεύθυνοι και θέλετε να ελέγχετε τις καταστάσεις με σκοπιμότητα. Είναι πιθανό να έχετε υποστεί αδικία ή βία στη ζωή σας και είστε ιδιαίτερα εσωστρεφής. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις αυτοκαταστροφικές τάσεις, γιατί βιώνετε τα συναισθήματα έντονα και σε βάθος.  

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος: Να έχετε εμπιστοσύνη στην εσωτερική σας φωνή. Να μην ελέγχετε τα πάντα στη ζωή σας, να καταλάβετε το υποσυνείδητο σας και να συγχωρέσετε όσους σας πλήγωσαν. Να ελέγχετε τις επιθυμίες σας και να μετουσιώσετε όλη την ενέργειά σας σε έρευνα και μελέτη. 

Κρόνος στον Τοξότη – ο πνευματικός

Είστε περήφανοι, αξιοπρεπείς και προσεγγίζετε με μεγάλη σοβαρότητα τη θρησκεία, τις πνευματικές διδασκαλίες και τη φιλοσοφία. Η μόρφωση και οι ανώτερες σπουδές επιτυγχάνονται μέσα από δυσκολίες και σκληρή δουλειά. Ίσως ήρθαν σε μεγαλύτερη ηλικία ή είστε αυτοδίδακτοι και έχετε κυριολεκτικά μοχθήσει. Είστε ελεύθερο, ανεξάρτητο πνεύμα και οι περιορισμοί και οι αυστηρές δομές σας καταπιέζουν. Μεγάλη διέξοδο για εσάς είναι τα ταξίδια. Αγαπάτε τη διαφορετικότητα, τις ξένες κουλτούρες, γι’ αυτό και η θέση αυτή δίνει εξαιρετικούς δασκάλους, ιερείς, εξερευνητές, πολιτικούς ηγέτες και νομικούς. 

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος: Να έχετε όραμα, ελπίδα και αισιοδοξία. Να αναπτύξετε την δική σας κοσμοθεωρία και να διευρύνετε τους ορίζοντες σας. Να δείχνετε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και να μελετάτε όλα όσα σας ενδιαφέρουν. Η γνώση για σας είναι η θεραπεία σας. 

Κρόνος στον Αιγόκερω – ο σοβαρός

Είστε αξιόπιστοι, επίμονοι με έντονη την αίσθηση του καθήκοντος. Δουλεύετε σκληρά και μεθοδικά για να κατακτήσετε επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση. Η εξουσία και ο έλεγχος σας δίνουν ασφάλεια. Έχετε ταλέντο στην οργάνωση, είστε οξυδερκείς και δουλεύετε με προσήλωση αργά και σταθερά. Αυτό σας κάνει να φαίνεστε ψυχροί και άκαμπτοι. Η θέση αυτή δίνει αυθεντίες σε διευθυντές, αρχιτέκτονες, στρατιωτικούς, δικαστές και πολιτικούς. 

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος: Να δίνετε αξία και να δείχνετε ευαισθησία στα συναισθήματα τόσο τα δικά σας όσο και των άλλων. Να είστε ευέλικτοι, να δέχεστε την αποτυχία ως εξελικτικό μονοπάτι, να αναπτύξετε το χιούμορ και να απολαμβάνετε τις επιτυχίες σας. 

Κρόνος στον Υδροχόο – ο ιδεολόγος

Είστε έξυπνοι, επινοητικοί, με καινοτόμες ιδέες και προχωρημένες αντιλήψεις. Η φιλία είναι για σας πηγή ζωής και έμπνευσης. Είστε πιστοί και αφοσιωμένοι φίλοι και οι ομάδες ή οι οργανισμοί είναι για σας το φυσικό σας περιβάλλον. Οι κοινωνικές σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας και θέλετε να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο. Παρ’ όλ’ αυτά σας δυσκολεύουν γιατί δεν εκφράζετε το συναίσθημα σας και οι άλλοι σας βλέπουν ψυχρούς και απρόσιτους. Η θέση αυτή δίνει εξαιρετικούς αστρολόγους, πιλότους και όσους ασχολούνται με εναλλακτικά και τεχνολογικά επαγγέλματα. 

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος: Βρείτε τη θέση στην ομάδα λειτουργώντας πιο συναισθηματικά, εκφράστε όσα νιώθετε και αναπτύξτε τη δική σας ιδεολογία. 

Κρόνος στους Ιχθύς – ο ονειροπόλος

Είστε συμπαθητικοί, διαισθητικοί, ευαίσθητοι, ονειροπόλοι, με ζωηρή φαντασία που σας δυσκολεύει να ζείτε στο παρόν. Έχετε αγνή πρόθεση προς τους άλλους και είστε ιδιαίτερα συμπονετικοί με τους αδύναμους, σε σημείο αυτοθυσίας. Η ενσυναίσθηση σας και η ικανότητα να ψυχολογείτε τους άλλους σας κουράζει και εκεί χρειάζεται οριοθέτηση. Η τέχνη, η έρευνα, η λογοτεχνία και η μεταφυσική σας ταιριάζουν πολύ και σας εξελίσσουν. Η θέση αυτή δίνει αυθεντίες σε ενεργειακούς θεραπευτές, χημικούς, ναυτικούς, καλλιτέχνες, ψυχιάτρους και όσους ασχολούνται με ιδρύματα.

Τι σας διδάσκει ο Κρόνος: Να βάζετε όρια σε σας και τους άλλους. Η απομόνωση σας κάνει καλό για να ανασυγκροτήσετε τις δυνάμεις σας και να αναπτύξετε τα εσωτερικά σας χαρίσματα. Το μεγαλύτερο μάθημα για σας, είναι το μάθημα της συγχώρεσης. Η τέχνη και η πνευματικότητα λειτουργεί θεραπευτικά για σας.