Ο Άρης στα 12 ζώδια. Οι 12 μορφές ενός πολεμιστή!

 Ο Άρης στα δώδεκα ζώδια. Οι 12 μορφές ενός πολεμιστή.

Ο Άρης είναι ο ‘Έλληνας θεός του πολέμου. Στους μύθους εμφανίζεται πολεμοχαρής και προκλητικός ενώ ο Φόβος και ο Δείμος (τρόμος), ήταν προσδεδεμένοι στο άρμα μάχης του.  

Στην αστρολογία αντιπροσωπεύει την δράση, την φυσική έκφραση των ενστίκτων μας, είναι ο υπερασπιστής της αυτοέκφρασης, της δύναμης της θέλησης ενώ δεν τον ενδιαφέρει η αποδοχή των άλλων. Αποτελεί την ενστικτώδη τάση του ανθρώπου να επιβάλλει τον εαυτό του, είναι  η δράση που μας κινητοποιεί αλλά και η ανάγκη μας για επιβίωση.

Εκπροσωπεί την αρσενική δυναμική ενέργεια η οποία είναι ωμή, πρωτόγονη και τραχιά. Του αρέσουν οι προκλήσεις, οι πολεμικές τέχνες, και ο αθλητισμός. Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ενώ ταυτόχρονα  χρειάζεται ελεύθερο πεδίο δράσης για να διοχετεύσει την έντονη σεξουαλική του ενέργεια.

Είναι φύση ξηρή και θερμή ενώ προτιμά τα αρσενικά ζώδια και κυρίως εκείνα της Φωτιάς γιατί σχετίζονται περισσότερο με τον ενθουσιασμό, τη ζωντάνια και τη δράση που και ο ίδιος εκπροσωπεί. Κυβερνάει τον Κριό και παραδοσιακά τον Σκορπιό, ενώ κάνει έξαρση στον Αιγόκερω.

Θα τον δούμε όμως να λειτουργεί και να εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα τη θέση του στο εκάστοτε ζώδιο και αυτό θα αναλύσουμε στην συνέχεια.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιο ζώδιο είναι ο Άρης στο ωροσκόπιο σας μπορείτε να δείτε τον Αστρολογικό σας χάρτη εδώ:  Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)  

Από τη Μαρία Μπουνταλάκη

Ο Άρης στα 12 ζώδια. Οι 12 μορφές ενός πολεμιστή! 3

Άρης στον Κριό

Ο Άρης στον Κριό είναι σε κυβέρνηση ή αλλιώς… στο  σπίτι του, οπότε θα τον δούμε να λειτουργεί με άνεση και πείσμα, να είναι ζωντανός, αυθόρμητος, η χαρά της έκφρασης με τα καλά της και τα κακά της! Τον συναντάμε να προβάλει τις ιδέες του με εγωιστικό τρόπο έχοντας όμως καλές προθέσεις ενώ μπορεί να δρα και απερίσκεπτα, ανταγωνιστικά, να θυμώνει και να ξεσπάει έντονα έως και επικίνδυνα χωρίς όμως γενικότερα να κρατάει πολύ ο θυμός του. Πρώτα πράττει και μετά σκέφτεται εκτός και αν υπάρχει κάποια όψη με άλλο πλανήτη να του βάλει όρια. Η προβολή της προσωπικότητάς του κρύβει πολλές εκπλήξεις. Μπορεί να είναι είτε γόνιμη και δημιουργική είτε αφελής και παιδιάστικη ενώ η έντονη ενέργειά του τον εξαντλεί.

Άρης στον Ταύρο   

Ο Ταύρος δεν αποτελεί μια εύκολη θέση για τον Άρη. Εδώ αναγκάζεται να λειτουργήσει με σταθερότητα, επιμονή και υπομονή, στηρίζοντας όμως τη δύναμή του σε υλικές κατακτήσεις. Στις σχέσεις του δίνει και παίρνει, αλλά συνήθως πρώτα παίρνει τη μερίδα του λέοντος και μετά δίνει όσα θέλει και μπορεί. Είναι πεισματάρης και δύσκολα συμβιβάζεται ενώ έχει μεγάλα αποθέματα αντοχής και ενέργειας. Χρησιμοποιεί τη ζωική του δύναμη για να πετυχαίνει τους στόχους του, υλικούς και συναισθηματικούς. Συναλλάσσεται με απόλυτο τρόπο εκθέτοντας τις απόψεις του με υποκειμενικά κριτήρια ενώ τα επιχειρήματα των άλλων είναι… ακαταλαβίστικοι ψίθυροι στα αυτιά του. Ρισκάρει μετά από πολύ σκέψη, πορεύεται εκ του ασφαλούς και σπάνια χάνει.

Άρης στους Διδύμους

Ο Άρης εδώ έχει έντονη την ανάγκη να εκφραστεί, να μάθει, να παρατηρήσει, ενώ η ενεργητικότητά του βρίσκει έκφραση στην επικοινωνία. Λέει πολλά, μένοντας όμως στη θεωρία, έχει πνευματική ευστροφία αλλά τελικά δεν ξέρει ποιο δρόμο να διαλέξει. Εξελίσσεται μέσω της ταύτισης του με άτομα που θαυμάζει, μπορεί όμως και να χάσει τον δρόμο του όταν οι προσλαμβάνουσες είναι πολλές. Όταν όμως βρει την έμπνευσή του γίνεται δραστήριος και ενεργητικός. Αναζητά την επαφή με τον άνθρωπο προκειμένου να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες που αντίστοιχα θα βοηθήσουν την επικοινωνία και τη δράση του. Είναι ο Άρης της κοινής λογικής. Κατακτά τη γνώση χωρίς προσπάθεια ενώ μπορεί να αναλύσει και να περιγράψει κάτι χωρίς να το έχει καν ζήσει, με απόλυτη δεξιοτεχνία. Η δράση του πρέπει να είναι στοχευμένη, διαφορετικά μπορεί να μείνει στην απόλυτη περιπλάνηση.    

Άρης στον Καρκίνο  

Άλλη μια δύσκολη θέση για τον Άρη. Ο Καρκίνος εκπροσωπεί το σπίτι και τα παιδικά μας χρόνια και ο Άρης εδώ βγάζει συμπλέγματα που προέρχονται από την παιδική ηλικία. Το πεδίο δράσης του γίνεται το σπίτι, γεγονός που τον περιορίζει και του δημιουργεί εξαρτήσεις, ενώ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Φοβάται την επαφή με τον κόσμο και αυτό του δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας ενώ η πιθανή μη αποδοχή του από τους άλλους (όπως ίσως έγινε μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον) του προκαλεί τρόμο. Μπορεί να γίνει απαιτητικός, παράλογος, γκρινιάρης και να αμφισβητεί τους πάντες. Εξαντλεί τη δράση του στον εαυτό του, τρώγεται με τα ρούχα του. Μια δημιουργική δραστηριότητα, η ενασχόληση με  οποιαδήποτε μορφή τέχνης θα μπορούσε να τον βοηθήσει να δημιουργήσει μια δική του πραγματικότητα και να προβάλει το δικό του έργο. 

Άρης στο Λέοντα 

“Έλα να παίξουμε θέατρο, να φανούμε, να μας δούνε, να μας θαυμάσουν, να περάσουμε όμορφα και να χαρούμε με όλη μας την ψυχή”!!! Ο Άρης στο Λέοντα είναι αισιόδοξος, σταθερός, πεισματάρης, με αυτοπεποίθηση και ζήλο για τη ζωή. Του αρέσει να προσφέρει ανιδιοτελώς υλικά και συναισθηματικά και είναι αυθόρμητα μαχητικός χωρίς όμως σκοπιμότητα. ‘Έχει το θάρρος της γνώμης του, είναι γενναίος και παίζει με την τύχη, ρισκάρει παντού και αυτό του δημιουργεί μια εσωτερική επιβεβαίωση. Είναι ο Άρης του επιχειρηματία που ριψοκινδυνεύει διαρκώς γιατί έχει την ανάγκη να επιβάλλεται, να φαίνεται και να εισπράττει τον θαυμασμό για τα επιτεύγματά του. Παρόλο που είναι θεατρίνος, απεχθάνεται την κριτική η οποία τον εκνευρίζει. Είναι οξύθυμος άλλα ο εκνευρισμός του είναι της στιγμής, περνάει γρήγορα. 

Άρης στην Παρθένο      

 Είναι ο Άρης του υπαλλήλου. Του λείπει η φλόγα για μεγάλους στόχους και περιορίζεται στους μικρούς και καθημερινούς. Δεν παίρνει εύκολα πρωτοβουλίες, λειτουργεί αθόρυβα, σχολαστικά, με απόλυτη ακρίβεια και φροντίζει για την άρτια εκτέλεση της εργασίας του. Δεν αναλαμβάνει ευθύνες και δεν δίνει διαταγές… ή μπορεί και να δίνει αν μια εργασία είναι συλλογική και πρέπει να γίνει τέλεια… Προβάλει το έργο του αλλά όχι τον εαυτό του και λειτουργεί με απόλυτη λεπτομέρεια, μεθοδικότητα, οργάνωση και με σεβασμό γι αυτό που κάνει. Είναι απόλυτα παραγωγικός και υπεύθυνος άλλα όχι ριψοκίνδυνος. Τον διακατέχει η ανάγκη για ασφάλεια ενώ διαχειρίζεται την ενέργειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Είναι γκρινιάρης χωρίς όμως ιδιαίτερες εκρήξεις και πολύ καθαρός σε όλα τα επίπεδα.    

Άρης στο Ζυγό

Ο Άρης στο Ζυγό είναι σε θέση αδυναμίας. Ο καθωσπρεπισμός, η ευγένεια, το τακτ και γενικότερα η ανάγκη να προσαρμοστεί σε δεδομένα και συμπεριφορές που δεν τον εκφράζουν, τον κάνουν να χάνει το κέφι του. Γίνεται ιδιότροπος, χάνει την μαχητικότητά του και αντιμετωπίζει πιο ελαφριά τη ζωή. Επιτίθεται με την ειρωνεία γιατί δύσκολα θα  βγάλει το θυμό του… Όταν όμως θυμώσει χάνει τον έλεγχο και μπορεί να γίνει και επιθετικός. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ καθωσπρέπει και γλυκανάλατος ενώ δεν διεκδικεί τα δικαιώματα του, δεν είναι δυναμικός… είναι πιο κουλτουριάρης. Τα πάει καλά στη θεωρία, είναι έξυπνος και φιλικός αλλά ταυτόχρονα αναποφάσιστος και πάντα λαμβάνει υπόψη του τις κινήσεις των άλλων. Συμβιβάζεται εύκολα και συχνά αλλάζει γνώμη. Εκλεπτυσμένο στυλ, διπλωματικό, ραφιναρισμένο και ονειροπόλο.  

Άρης στο Σκορπιό

Εδώ συναντάμε το πιο σοφό Άρη του ζωδιακού. Μην ξεχνάμε ότι είναι παραδοσιακά σε κυβέρνηση. Η εσωστρέφεια του Σκορπιού κάνει τον Άρη να στραφεί μέσα του, να αναζητήσει τις ρίζες του και με αυτόν τον τρόπο είτε αποκτά αυτογνωσία ή χάνεται σ ένα πεσιμισμό γεμάτο συμπλέγματα. Η εσωτερική αναζήτηση του δίνει ψυχική δύναμη για να πραγματοποιήσει τους στόχους του, τους οποίους όταν τους θέσει έχει την υπομονή, την επιμονή και την αντοχή προκειμένου να τους πραγματοποιήσει. Δεν ανέχεται την αποτυχία. Δημιουργεί γύρω του μια εικόνα μυστηρίου, γεγονός που τον κάνει ακαταμάχητο αλλά και επικίνδυνο ταυτόχρονα. Δεν θα δείξει ποτέ πόσο ευάλωτος είναι, ενώ θέλει ο άλλος να μαντεύει τις επιθυμίες του. Έχει μια υποβόσκουσα επιθετικότητα και μπορεί εύκολα να πληγώσει τον άλλο.  

Άρης στον Τοξότη

Εδώ θα δούμε τον Άρη να εκδηλώνει το μέγιστο ενθουσιασμό, ενώ έχει την ικανότητα να… πιάνει πουλιά στον αέρα. Οι μεγαλόπρεποι τρόποι του σε συνδυασμό με τις οργανωτικές του δεξιότητες είναι το όπλο για την επίτευξη των στόχων του. Μπορεί εύκολα να παρασύρει τους άλλους και του αρέσουν τα ταξίδια. Μπορεί να γίνει υπερβολικός στις αντιδράσεις του, κρίνοντας υποτιμητικά και αφοπλίζοντας τον άλλο. Η φιλοσοφία ή καλύτερα το φιλοσοφείν, του ταιριάζει αλλά μπορεί είτε να χαθεί φιλοσοφώντας είτε να μπει σ ένα αέναο παιχνίδι αναζήτησης νέων στόχων. Είναι αυθόρμητος, κοσμοπολίτης και εμπνέει σεβασμό.  

Άρης στον Αιγόκερω 

Ο Άρης εδώ είναι σε έξαρση, σε μια θέση που… φαίνεται, που είναι ο αρχηγός άρα έχει ευθύνες και υποχρεώσεις. Πρέπει να είναι χρήσιμος, είναι υπεύθυνος, επίμονος, πειθαρχημένος και απόλυτα αξιόπιστος. Ο παρορμητισμός του κατευθύνεται σε συγκεκριμένους στόχους οι οποίοι όταν οριστούν πρέπει να επιτευχθούν. Είναι ένα δυνατό στήριγμα για τους άλλους γιατί τους σκέφτεται όλους, τους σέβεται και τους βοηθάει. Σέβεται όμως και τον εαυτό του και απαιτεί και σεβασμό. Εκτιμά την ειλικρίνεια και μπορεί να συγχωρέσει αν του αποδείξεις ότι το εννοείς. Είναι έμπιστος, έντιμος, αξιοπρεπής, με μεγάλη αντοχή και δεν του αρέσουν τα ψέματα, ούτε να λέει, ούτε να του λένε…  

Άρης στον Υδροχόο

Το άτομο με Άρη στον Υδροχόο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δυναμική του σκέψη θέτοντας στόχους ασυνήθιστους και εκκεντρικούς που όμως μπορούν να υλοποιηθούν πρακτικά και να βοηθήσουν όλο τον κόσμο. Είναι ανθρωπιστής και κινητοποιείται “για το καλό όλων”. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να μένει μόνο στα λόγια, στη θεωρία, ανίκανος να εφαρμόσει τις ιδέες του. Εξαντλεί το δυναμισμό του στη θεωρία και δεν μπορεί να προχωρήσει στην πράξη. Είναι απρόβλεπτος, επαναστατικός, αντισυμβατικός και γενικότερα κουβαλάει μια τρέλα ενώ δύσκολα εξάπτεται και όταν γίνει του περνάει γρήγορα.

Άρης στους Ιχθύες

Κι εδώ όπως και στο Σκορπιό ο Άρης αναγκάζεται σε εσωτερική δράση και ενδοσκόπηση. Στους Ιχθύες όμως το άτομο γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεκτικό. Ο συναισθηματισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει τα πράγματα τον κάνει αναποφάσιστο ενώ συχνά εθελοτυφλεί. Έχει διαισθητικές ικανότητες και πνευματικές δυνάμεις που το βοηθούν στην επίτευξη των στόχων του όμως γενικά εξαρτάται από τις …διαθέσεις του και σπαταλάει την ενέργειά του άσκοπα. Ο τρόπος που θα διαχειριστεί τον εαυτό του μέσα από την ενδοσκόπηση θα δείξει και την πορεία του. Είτε θα πληγώνεται και θα παρασύρεται σε περίεργες καταστάσεις είτε θα ψάξει μέσα του να βρει τη λύση οπότε θα προχωρήσει με εμπιστοσύνη στη ζωή. 

Μαρία Μπουνταλάκη