Ο Άρης στα 12 ζώδια – Οι σεξουαλικές επιθυμίες και η εσωτερική μας δύναμη

Ο Άρης στα 12 ζώδια – Οι σεξουαλικές επιθυμίες και η εσωτερική μας δύναμη

  Ο Άρης στα 12 ζώδια, οι σεξουαλικές μας επιθυμίες και η εσωτερική δύναμη που μας δίνει για να δράσουμε. Ο πλανήτης του πάθους και της ενέργειας, μας δείχνει στο ζώδιο που βρίσκεται τον τρόπο που δρούμε και διεκδικούμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Εάν η Αφροδίτη είναι η θηλυκή πλευρά της σεξουαλικότητας μας, ο Άρης είναι η αρσενική πλευρά της σεξουαλικότητας, η αυτοπεποίθηση και ο τρόπος που δαπανάμε την ενέργειά μας.

  Είναι ο πλανήτης που μας δείχνει με ποιον τρόπο κατακτούμε το αντικείμενο του πόθου μας, πως διεκδικούμε και το ζώδιο που βρίσκεται τον τρόπο έκφρασής του, ενώ ο οίκος που βρίσκεται το μέρος της δράσης του. Ο ερωτισμός για να ικανοποιήσουμε τις σωματικές μας ανάγκες και η δυναμική που βγάζουμε για να επιτύχουμε τους σκοπούς μας. Δείχνει την αυτοπεποίθηση και τον τρόπο έκφρασης που αγωνιζόμαστε μέσα στο κοινωνικό σύνολο. 

  Ο Άρης είναι σε κυβέρνηση στο ζώδιο του Κριού, σε αδυναμία στο ζώδιο του Ζυγού, σε πτώση στο ζώδιο του Καρκίνου και σε έξαρση στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πως εκφράζεται ο Άρης σε κάθε ζώδιο.

Δε ξέρετε που είναι ο Άρης στο χάρτη σας μπορείτε να δείτε τον Αστρολογικό σας χάρτη εδώ: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από την Ανθή Καραταράκη

Ο Άρης στα 12 ζώδια - Οι σεξουαλικές επιθυμίες και η εσωτερική μας δύναμη 3

Άρης στον Κριό 

  Ο Άρης εδώ βρίσκεται στην κυβέρνηση του, το άτομο εδώ δρα γρήγορα και παρορμητικά. Αναλαμβάνει δράση και παίρνει πρωτοβουλίες γιατί θέλει να είναι πάντα πρώτο και δύσκολα υπακούει σε εντολές. Θαρραλέο και ενθουσιώδες θέλει να ηγείται σε ομάδες ως αρχηγός και να κατευθύνει. Η αποφασιστικότητα και η δυναμική που το διακρίνει το κάνει να ξεχωρίζει μέσα σε ομάδες και συλλόγους.

  Διακρίνεται για την σεξουαλικότητα του και το πάθος. Στον άνδρα το χαρακτηριστικό που δίνει είναι δυνατός και ακούραστος, ενώ στην γυναίκα κυριαρχική και δυναμική. Το σεξ είναι η κινητήριος δύναμη και το απολαμβάνει, με δύσκολες όψεις όμως μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες επιθυμίες στο σεξ, να γίνεται επιθετικό και οξύθυμο το άτομο. Εάν μπορέσει να χαλιναγωγήσει την ενέργεια και το άτομο έχει υπομονή, τότε σίγουρα θα επιτύχει τους στόχους του.

Άρης στον Ταύρο

  Ο Άρης εδώ βρίσκεται σε σταθερό ζώδιο, το άτομο εδώ δρα με επιμονή και σιγουριά. Ξεροκέφαλο πολλές φορές, όταν πάρει μια απόφαση είναι δύσκολο να αλλάξει γνώμη. Ισχυρογνώμων, πετυχαίνει τους στόχους του αργά και σταθερά. Αναζητά την ευχαρίστηση και την καλοπέραση μέσα από τα υλικά αγαθά, ενώ σεξουαλικά είναι αισθησιακό, πολλές φορές όμως φτάνει σε σημείο ζήλειας και κτητικότητας.

  Παρόλο που μπορεί να κρίνει τους άλλους σκληρά, ο ίδιος θα πολεμήσει για την αδικία. Όταν θέλει να κερδίσει κάτι, κάνει μεθοδικές κινήσεις έχοντας υπομονή και μεγάλη αντοχή. Η πολυτέλεια είναι συνυφασμένη με τον Ταύρο, προσπαθεί πάντα να ευχαριστεί τον σύντροφο του, ενώ τα ερωτικά παιχνίδια είναι το αλατοπίπερο στην σχέση του.

Άρης στον Δίδυμο 

  Ο Άρης εδώ είναι επικοινωνιακός, το άτομο βρίσκεται σε διανοητική διέγερση και δείχνει μεγάλη επιδεξιότητα στην κίνηση των χεριών. Έχει την ανάγκη για περιπέτεια και με γνώμονα την μάθηση ακολουθεί πολλές κατευθύνσεις. Λόγω της μεταβλητότητας του ζωδίου ξέρει να ελίσσεται, αλλά και να κερδίζει στον επαγγελματικό χώρο τους πάντες, με την αμεσότητα και την ευφράδεια που έχει ο λόγος του.

  Ως αέρινο ζώδιο δεν μπορείς να το περιορίσεις αφού έχει δυνατή την αίσθηση της ελευθερίας και σε συνεχή εγρήγορση το μυαλό του. Σεξουαλικά διεγείρεται πρώτα εγκεφαλικά, γι αυτό πολλές φορές μπορεί να έχει παραπάνω από έναν συντρόφους για να ικανοποιεί την περιέργεια του, αφού βαριέται γρήγορα.

Άρης στον Καρκίνο 

  Ο Άρης εδώ βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης του, δυσκολεύεται να εκφραστεί με το πάθος και την ορμή που του αρμόζει, λόγω του υδάτινου στοιχείου. Διστάζει να δράσει δυναμικά και να επιβληθεί για να αποκτήσει αυτά που θέλει, προστατεύοντας κατά αυτό τον τρόπο τον εαυτό του από ενδεχόμενη αποτυχία. Συνήθως οι αντιδράσεις του σε ότι τον δυσαρεστεί είναι μορφασμοί θυμού και απέχθειας, δραματοποιώντας τις καταστάσεις.

  Είναι επιφυλακτικό το άτομο στο να ερωτευτεί, μέχρι να νιώσει ότι και ο σύντροφός του τρέφει τα ίδια συναισθήματα με αυτόν. Η σεξουαλική πράξη δεν είναι επιφανειακή γιατί ο έρωτας είναι το απόλυτο συναίσθημα για αυτό και λειτουργεί με τρυφερότητα, ενώ δύσκολα θα αφήσει τον σύντροφο του.

Άρης στον Λέοντα

  Ο Άρης εδώ είναι ο φλογερός εραστής, το άτομο είναι δυναμικό, λατρεύει την διασκέδαση, ενώ το σεξ είναι η επιβεβαίωση ότι είναι ποθητό και χαίρει θαυμασμού. Διεκδικεί το αντικείμενο του πόθου του, εκφράζοντας την αγάπη του στον σύντροφο του με τις επιδόσεις του στο ερωτικό παιχνίδι. Γενναιόδωρο με το περιβάλλον του, συχνά όμως με δύσκολες όψεις γίνεται επίμονο, δρα εγωιστικά και προσπαθεί να επιβληθεί.

  Θέλει να αισθάνεται μοναδικό και αναζητά κολακευτικά σχόλια που τον ανεβάζουν, γιατί έτσι νιώθει αυτοπεποίθηση. Μάχεται γι αυτό που πιστεύει, λειτουργεί χωρίς σκοπιμότητα και επιζητά την διάκριση με ότι καταπιάνεται στον επαγγελματικό τομέα. Μπορεί να ρισκάρει οικονομικά και δεν διστάζει να κάνει ακόμη και κατάχρηση της εξουσίας του για να δείξει την δύναμη του και να επιβληθεί.

Άρης στον Παρθένο

  Ο Άρης εδώ είναι πειθαρχημένος και λειτουργεί με την λογική, εργατικός και λατρεύει να συνεισφέρει και να δίνει τις υπηρεσίες του σε όποιον τις χρειάζεται. Του αρέσει η καθημερινή ρουτίνα που έχει  και φέρνει σε πέρας όποια εργασία και αν έχει αναλάβει με κάθε λεπτομέρεια. Δεν θέτει υψηλούς στόχους και ενώ είναι δημιουργικό πνεύμα, αποφεύγει να παίρνει πρωτοβουλία για να νιώθει ασφαλής.

  Στο ερωτικό κομμάτι, είναι το άτομο που δεν το διακρίνει ο αυθορμητισμός και η φαντασία και περιμένει από τον ερωτικό σύντροφο να πάρει πρωτοβουλία, ενώ αναζητάει την προσοχή σαν μικρό παιδί. Σε δύσκολες όψεις το άτομο γίνεται επικριτικό και καχύποπτο.

Άρης στον Ζυγό 

  Ο Άρης εδώ βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας του, στρατηγικός και γενναιόδωρος, ενδιαφέρεται για την κοινωνία και αναζητά την δικαιοσύνη. Μαθαίνει τον εαυτό του μέσα από τις σχέσεις του και συνήθως στηρίζεται πάνω σε αυτές για να αναπτυχθεί και το ίδιο. Φλερτάρει συνεχώς, θέλει να διασκεδάζει και μπορεί να πειραματίζεται με τους συντρόφους του μέχρι να βρει τι πραγματικά του αρέσει.

  Αναποφάσιστο, αλλάζει συχνά ερωτικό σύντροφο αφού αναζητά μονίμως την επιβεβαίωση γιατί νιώθει ανασφάλεια στο ότι δεν ικανοποιεί σεξουαλικά τον σύντροφο του. Συμβιβάζεται εύκολα στην προσωπική του ζωή προκειμένου να μην μείνει μόνος. Με δύσκολες όψεις γίνεται ειρωνικός ,ιδιότροπος και θίγεται εύκολα, απαιτώντας από τους άλλους να τον υπακούν.

Άρης στον Σκορπιό

  Ο Άρης εδώ βρίσκεται με βάση την παραδοσιακή αστρολογία στην θέση κυβέρνησης του. Το άτομο είναι εκρηκτικό, δυνατό καθώς αντέχει τις δυσκολίες και έχει επιμονή στο να πετύχει τους στόχους του. Δύσκολα προσαρμόζεται, δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν συμβιβάζεται, εκπέμπει σεξουαλικότητα και έχει μεγάλη διαίσθηση. Το διακρίνει η μυστικοπάθεια και πολλές φορές κρύβει τα συναισθήματα του μέχρι να πάρει το πράσινο φως από το άτομο που τον ενδιαφέρει.

  Το πάθος και τα ερωτικά παιχνίδια χαρακτηρίζουν την σεξουαλική του ζωή,  ενώ πέφτουν οι αντιστάσεις του όταν είναι ερωτευμένος. Χωρίς ταμπού, διακρίνεται για τις ερωτικές επιδόσεις του και θεωρεί απαραίτητο να ταιριάζει σεξουαλικά με τον/την σύντροφό του. Με αρνητικές όψεις το άτομο είναι απόλυτο, απαιτητικό και με απίστευτη ζήλια.

Άρης στον Τοξότη 

  Ο Άρης εδώ είναι γεμάτος με καινούργιες ιδέες και ενθουσιασμό για οτιδήποτε νέο. Το άτομο είναι γεμάτο ζωή, εύθυμο και περιτριγυρίζεται από πολύ κόσμο. Ιδεαλιστής, δεν του αρέσει καθόλου η ρουτίνα της καθημερινότητας και ψάχνει πάντα νέους τρόπους για να ξεφεύγει από αυτή. Έχει γρήγορη αντίληψη και αναζητά νέους φιλοσοφικούς ορίζοντες που πολλές φορές ξεπερνούν την φαντασία.

  Αρκετά δραστήριο στον σεξουαλικό τομέα, του αρέσει να φλερτάρει, ενώ στο ερωτικό παιχνίδι αλλάζει συχνά συντρόφους γιατί βαριέται πολύ γρήγορα. Αναζητά καινούργιες ερωτικές εμπειρίες αφού δεν του αρέσει η δέσμευση, και η ερωτική πράξη μπορεί να γίνει, όχι μόνο έξω στην φύση, αλλά ακόμη και στα πιο παράξενα μέρη.

Άρης στον Αιγόκερω

  Ο Άρης εδώ είναι στο ζώδιο της έξαρσης του, όπου το άτομο είναι επιβλητικό και περήφανο, πρακτικό και σπάνια λειτουργεί με παρόρμηση επιθυμώντας να έχει τον αυτοέλεγχο στην ζωή του. Με αυτοπειθαρχία, είναι εξαιρετικό σε διευθυντικές θέσεις και μεγάλες επιχειρήσεις και επιδιώκει την αναγνώριση στον τομέα που βρίσκεται. Έχει υπομονή, σκέφτεται ορθολογιστικά και δεν τα παρατάει μέχρι να επιτύχει τους στόχους του.

  Η σεξουαλικότητα κρύβεται πολύ καλά πίσω από την αυστηρότητα, το άτομο είναι συγκρατημένο, μέχρι να νιώσει απόλυτη εμπιστοσύνη στον\στην σύντροφό του. Του λείπει ο ρομαντισμός και η τρυφερότητα, όμως όταν νιώσει ασφαλής βγάζει όλο το ερωτικό του πάθος.

Άρης στον Υδροχόο

  Ο Άρης εδώ είναι ερευνητικός, ρομαντικός, νοιάζεται την ανθρωπότητα, τους φίλους του και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Αναζητά πάντα την αιτία των όσων συμβαίνουν, τον ενδιαφέρει να πρωτοπορεί και να σχεδιάζει το μέλλον. Υπερασπιστής και επαναστάτης υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δίνεται ολοκληρωτικά και δεν σταματάει να ελπίζει και να ονειρεύεται.

  Διεγείρεται ερωτικά όταν του εξιτάρουν το μυαλό, του αρέσει να φλερτάρει μέσω διαδικτύου, και χρειάζεται πολλές ώρες κουβέντα, για να γνωρίσει έτσι τον\την σύντροφο καλύτερα. Η επικοινωνία παίζει τον σημαντικότερο ρόλο, ενώ στο σεξ τον ενδιαφέρει να είναι πρώτα ικανοποιημένος ο\η σύντροφός του και μετά το ίδιο το άτομο, γι αυτό και είναι ιδιαίτερα ποθητό.

Άρης στον Ιχθύ

  Ο Άρης εδώ είναι ανήσυχος, ευαίσθητος, ρομαντικός και δύσκολα αντέχει την υποκρισία και την απαξίωση. Λόγω της ευαισθησίας του, έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και εύκολα μπορεί να πέσει θύμα εκμετάλλευσης. Είναι ήσυχο και ντροπαλό άτομο και αποφεύγει να μπλέκει σε καυγάδες και προσωπικές αντιπαραθέσεις γιατί μπορεί να γίνει απρόβλεπτη η συμπεριφορά του. Προσπαθεί να βοηθήσει τον συνάνθρωπο και έτσι βοηθάει και τον ίδιο του τον εαυτό.

  Το άτομο πρέπει να είναι ερωτευμένο και να υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα για να απολαύσει την σεξουαλική πράξη. Είναι τρυφερό και δίνεται ολοκληρωτικά στον σύντροφό του, μπορεί όμως πολλές φορές να ωραιοποιεί το σεξ στον σύντροφό του, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι ικανοποιημένο από αυτόν.

 Καραταράκη Ανθή

Πηγή : March Marion,Joan McEvers, “ ο Μόνος τρόπος να μάθετε αστρολογία”