Ο Άρης στους 12 Οίκους: Δράση και Δύναμη

Ο Άρης στους 12 Οίκους: Δράση και Δύναμη

   Ο Άρης στους οίκους η δράση και η δύναμη του στους οίκους. Είναι ο πλανήτης που μας δείχνει με ποιον τρόπο κατακτούμε το αντικείμενο του πόθου μας και πως διεκδικούμε, το ζώδιο που βρίσκεται τον τρόπο έκφρασής του, ενώ ο οίκος που βρίσκεται το μέρος της δράσης του. Ο ερωτισμός για να ικανοποιήσουμε τις σωματικές μας ανάγκες και η δυναμική που βγάζουμε για να επιτύχουμε τους σκοπούς μας. Δείχνει την αυτοπεποίθηση και τον τρόπο έκφρασης που αγωνιζόμαστε μέσα στο κοινωνικό σύνολο. 

  Είναι ο πλανήτης που μας δείχνει με ποιον τρόπο κατακτούμε το αντικείμενο του πόθου μας, πως διεκδικούμε και το ζώδιο που βρίσκεται τον τρόπο έκφρασής του, ενώ ο οίκος που βρίσκεται το μέρος της δράσης του. Ο ερωτισμός για να ικανοποιήσουμε τις σωματικές μας ανάγκες και η δυναμική που βγάζουμε για να επιτύχουμε τους σκοπούς μας. Δείχνει την αυτοπεποίθηση και τον τρόπο έκφρασης που αγωνιζόμαστε μέσα στο κοινωνικό σύνολο. 

  Ο Άρης είναι σε κυβέρνηση στο ζώδιο του Κριού, σε αδυναμία στο ζώδιο του Ζυγού, σε πτώση στο ζώδιο του Καρκίνου και σε έξαρση στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πως εκφράζεται ο Άρης σε κάθε ζώδιο. Ας δούμε αναλυτικά πως δρα σε κάθε οίκο και που διοχετεύουμε την ενέργεια του.

Αν δε ξέρετε σε ποιον οίκο είναι ο Άρης σας μπορείτε να δείτε στον αστρολογικό χάρτη του Site:

Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από την Ανθή Καραταράκη

Ο Άρης στους 12 Οίκους: Δράση και Δύναμη 3

Ο Άρης στον 1ο Οίκο 

 Τα άτομα με Άρη στον 1ο οίκο είναι δυναμικά με αυτοπεποίθηση. Δρουν παρορμητικά γεμάτα ζωντάνια πολλές φορές χωρίς να σκέφτονται. Έχουν πολύ ενέργεια και ανυπομονούν να τελειώσουν ότι έχουν αναλάβει, θυμώνουν εύκολα και γίνονται επιθετικά. Τα ενδιαφέρει η επαγγελματική και κοινωνική τους καταξίωση και κυνηγούν τους στόχους τους αδιαφορώντας πολλές φορές για τους άλλους.

  Λόγω της σωματικής δύναμης και ενέργειας που διαθέτουν είναι απασχολημένα με πολλές δραστηριότητες και έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση. Χάνουν την ψυχραιμία τους και λειτουργούν απερίσκεπτα με αποτέλεσμα να μπλέκουν εύκολα σε αψιμαχίες. Εάν ο πλανήτης κάνει δύσκολες όψεις έχουν ροπή στα ατυχήματα ιδιαίτερα στο κεφάλι και κίνδυνο για χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Άρης στον 2ο Οίκο 

  Τα άτομα με Άρη στον 2ο οίκο  θέλουν να αποκτήσουν τα υλικά αγαθά που θα τον κάνουν να νιώσει ασφαλής. Εργάζονται σκληρά για να έχουν οικονομικό κέρδος και το σπαταλούν εύκολα για πράγματα που ευχαριστούν τους ίδιους, ενώ είναι γενναιόδωροι με τους αγαπημένους τους. Είναι σταθεροί και επίμονοι μέχρι να επιτύχουν τους στόχους τους ενώ ρισκάρουν για να κερδίσουν ακόμη περισσότερα.

  Δεν ικανοποιούνται εάν δεν έχουν την οικονομική άνεση να αποκτήσουν αυτά που επιθυμούν. Με δύσκολες όψεις υπάρχει κακή διαχείριση των οικονομικών με απώλεια χρημάτων και περιουσίας. Ενώ δίνει σεξουαλικότητα εξαιτίας της ανασφάλειας που έχουν δεν ικανοποιούνται στον αισθηματικό τομέα.

Ο Άρης στον 3ο Οίκο 

  Τα άτομα με Άρη στον 3ο οίκο είναι ανήσυχα και ετοιμόλογα και χαρακτηρίζονται για την σπιρτάδα της σκέψης. Ασχολούνται με την επικοινωνία, τα κοντινά ταξίδια και τους αρέσει να μαθαίνουν συνεχώς καινούργια πράγματα. Είναι υπερκινητικά και πολλές φορές έχουν νευρικότητα και υπερένταση στην συμπεριφορά τους. Διακρίνονται για τις έξυπνες ιδέες τους  και την σωστή κρίση, χωρίς να δίνουν βάση στις λεπτομέρειες όμως. 

  Μπορεί να υπήρχαν δυσκολίες με αδέρφια και ένταση στην διάρκεια ανάπτυξης κατά την παιδική τους ηλικία. Με δύσκολες όψεις, μιλάνε πολύ χωρίς να σκέφτονται αυτό που θα πουν εάν έχει συνέπειες, με αποτέλεσμα να πληγώνουν τα άτομα που συναναστρέφονται και να τους παρεξηγούν.

 Ο Άρης στον 4ο Οίκο 

  Τα άτομα με Άρη στον 4ο οίκο είναι συναισθηματικά και έχουν την ανάγκη να νιώθουν  ασφάλεια στο σπίτι και την οικογένεια τους. Θέλουν να αποδεικνύουν την αξία τους καλύπτοντας τις οικογενειακές ανάγκες και την ανασφάλεια τους. Αντιδραστικοί και ανυπάκουοι μπορεί να είχατε αυστηρούς γονείς και να νιώθατε καταπίεση, με αποτέλεσμα να  έρχονται συχνά σε διενέξεις,  παρόλα αυτά είναι προστατευτικοί με τους αγαπημένους σας.

  Είναι σημαντικό να μάθουν να διαχειρίζονται τον θυμό τους, διοχετεύοντας όλη αυτή την ενέργεια με ασχολίες που αφορούν το χώρο του σπιτιού. Με δύσκολες όψεις, ένας από τους δύο γονείς ήταν αυταρχικός, οικογενειακά προβλήματα αλλά και έντονος ο κίνδυνος των ατυχημάτων μέσα στο σπίτι.

 Ο Άρης στον 5ο Οίκο 

  Τα άτομα με Άρη στον 5ο οίκο είναι ριψοκίνδυνα και ανταγωνιστικά με φιλοδοξία να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Είναι δημιουργικά σε όποιο τομέα και αν ασχοληθούν, ενώ λατρεύουν την περιπέτεια. Ζούνε έντονες ερωτικές συγκινήσεις και φλερτάρουν συνέχεια, δύσκολα όμως δέχονται την απόρριψη. Έχουν πολλές δραστηριότητες όπως τα σπορ και γενικά είναι οι πρώτοι στην διασκέδαση.

  Στον έρωτα αναζητούν την επιβεβαίωση κάνοντας πολλαπλές σχέσεις ενώ εάν χάσουν το ενδιαφέρον τους αποχωρούν και προχωρούν στην επόμενη σχέση. Με αρνητικές όψεις γίνονται εγωκεντρικά άτομα και μπορεί να έχουν προβλήματα στο σεξ και στην απόκτηση παιδιών ιδιαίτερα εάν ο οίκος είναι σε άγονο ζώδιο (Κριό, Λέων, Αιγόκερω) και στις γυναίκες να παρουσιάσουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

Ο Άρης στον 6ο Οίκο

  Τα άτομα με Άρη στον 6ο οίκο είναι πρακτικά και πολύ εργατικά, λειτουργούν με αυτοσυγκράτηση και είναι προσεκτικά στον χώρο της δουλειάς τους. Είναι φιλόδοξα άτομα αλλά πολλές φορές μπορεί να τους φέρουν σε δύσκολη θέση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελέγξουν τον θυμό τους. Έχουν πολύ ενέργεια στην καθημερινότητά τους και ότι τους αναθέτουν το εκτελούν με ακρίβεια και επιτυχία αφού προσέχουν και την τελευταία λεπτομέρεια.

  Πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να επιτύχουν, λόγω της δυναμικότητας που διαθέτουν μπορεί να γίνουν ευέξαπτα άτομα και να έρχονται σε σύγκρουση με συναδέλφους και ανωτέρους μέσα στον εργασιακό τους χώρο.  Με αρνητικές όψεις είναι επιρρεπείς η υγεία τους και μπορεί να έχουν συχνά μικροατυχήματα στην εργασία τους.

Ο Άρης στον 7ο Οίκο

  Τα άτομα με Άρη στον 7ο οίκο είναι δραστήρια και με ισχυρή προσωπικότητα, αποφασισμένα να επιτύχουν. Δίνουν προτεραιότητα στις σχέσεις και τις συνεργασίες τους προσπαθώντας να γίνουν αποδεκτά οι απόψεις και τα θέλω τους. Νιώθουν ανασφάλεια εάν δεν έχουν την κοινωνική αποδοχή και προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή, πείθοντας τους άλλους για τις απόψεις τους.

  Δύσκολα συνεργάζονται αρμονικά γιατί θέλουν να κυριαρχούν, έχουν προτεραιότητα τον εαυτό τους και αγνοούν τις ανάγκες των άλλων. Είναι κυνηγοί και στο ερωτικό παιχνίδι δεν διστάζουν να πάρουν πρωτοβουλία. Με αρνητικές όψεις συνήθως παντρεύονται νωρίς ή βιαστικά, επιλέγοντας σύντροφο δυνάστη, θα έχουν προβλήματα στον γάμο και τις συνεργασίες τους, που οδηγεί συνήθως στο διαζύγιο και στην λήξη μιας συνεργασίας.

Ο Άρης στον 8ο Οίκο

  Τα άτομα με Άρη στον 8ο οίκο είναι αισθησιακά και σημαντικότερο ρόλο έχει η σεξουαλική τους ζωή. Συνήθως εργάζονται σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την διαχείριση χρημάτων τρίτων. Είναι σταθερά στις απόψεις τους, αφοσιώνονται στον στόχο τους μέχρι να τον αποκτήσουν. Δυσκολεύονται να εμπιστευτούν και αν τα προδώσεις θα σου φερθούν με τον ίδιο τρόπο.

  Λειτουργούν με πάθος στην ερωτική τους ζωή και έχουν έντονη σεξουαλικότητα. Ενδιαφέρονται για το μεταφυσικό και την μεταθανάτια ζωή και μπορεί να κάνουν έρευνα γι’ αυτό. Με δύσκολες όψεις μπορεί να γίνουν αυτοκαταστροφικά, να έχουν προστριβές στα χρήματα που αφορούν τον σύντροφό τους και να προκύπτουν δικαστικές διαμάχες.

Ο Άρης στον 9ο Οίκο

 Τα άτομα με Άρη στον 9ο οίκο είναι ενθουσιώδη, περίεργα να ανακαλύψουν ότι ιντριγκάρει το μυαλό τους. Έχουν προοδευτικές ιδέες και απόψεις και αγαπούν την μάθηση και την διδασκαλία. Είναι άτομα με θετική ενέργεια, αισιοδοξία  και θέλουν να μεταδώσουν την γνώση ενώ έχουν πολλά ενδιαφέροντα.

    Είναι επίμονοι στις απόψεις τους και τις στηρίζουν μέχρι τέλος ενώ πάντα έχουν στο μυαλό τους και ένα καινούργιο προορισμό. Λάτρεις της περιπέτειας, θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο και να μάθουν την φιλοσοφία και την κουλτούρα του. Με δύσκολες όψεις μπορεί να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό ή να υπάρξει κίνδυνος κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Ο Άρης στον 10ο Οίκο

  Τα άτομα με Άρη στον 10ο οίκο είναι δραστήρια, φιλόδοξα και επίμονα να αποκτήσουν καριέρα και φήμη. Εργάζονται σκληρά για να αποκτήσουν εξουσία και μόλις την κατακτήσουν είναι απαιτητικοί με τους συνεργάτες τους και πολλές φορές επικριτικοί. Στοχεύουν πάντα σε υψηλές θέσεις και επιθυμούν την  αναγνώριση τους από το κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

  Δεν σταματούν μέχρι να επιτύχουν τους στόχους τους και να φτάσουν να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα. Με δύσκολες όψεις πρέπει να προσέχουν την υπόληψή τους, αποχωρισμός από τον πατέρα και εχθρότητα από ανωτέρους μέσα στην εργασία τους. Μπορεί να νιώσουν απομονωμένα από το περιβάλλον τους και τα άτομα που τους συναναστρέφονται να μην τους εκτιμούν.

Ο Άρης στον 11ο Οίκο

  Τα άτομα με Άρη στον 11ο οίκο είναι πνευματώδη με γρήγορο και εύστροφο μυαλό. Μπαίνουν εύκολα μέσα σε παρέες και ομάδες και γίνονται αγαπητοί έχοντας μεγάλο κύκλο φίλων. Ενθουσιάζονται με οτιδήποτε νέο και καινοτόμο, πρωτοπορούν στα θέματα τεχνολογίας αλλά τους ενδιαφέρει και το κοινωνικό σύνολο. Αγαπούν τον συνάνθρωπο και μάχονται για την ισότητα, την ελευθερία σκέψης και τα ιδανικά τους.

   Θέλουν να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που συμμερίζονται τις απόψεις τους και θα τους χρησιμοποιήσουν για να επιτύχουν τους στόχους τους. Με δύσκολες όψεις μπορεί να κάνει κακή επιλογή φίλων ή να είναι πιεστικοί και απαιτητικοί απέναντί τους.

Ο Άρης στον 12ο Οίκο

  Τα άτομα με Άρη στον 12ο οίκο είναι μυστικοπαθής και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία και σε μεγάλα ιδρύματα. Νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια και έχουν φοβίες, προσπαθούν να δείχνουν ήρεμοι αφού καταπιέζουν τα συναισθήματά τους. Φοβούνται την απόρριψη και διακατέχονται από άγχος μήπως δεν επιτύχουν.

   Καταπιέζουν τα θέλω τους αποφεύγοντας να συγκρουστούν με τα άτομα που τους δημιουργούν πρόβλημά ενώ μπορεί να έχουν κρυφούς εχθρούς, γι αυτό συνήθως απομονώνονται και εργάζονται μόνα. Με δύσκολες όψεις έχουν το αίσθημα του ανικανοποίητου και είναι επιρρεπής σε ατυχήματα λόγω βιασύνης. Έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις, κατάθλιψη ή προβλήματα στην σεξουαλική λειτουργία.

Από την Ανθή Καραταράκη