Ο Δίας – ο Ταύρος και οι Δεσμοί της Σελήνης. Μια υπόθεση για το οικονομικό μέλλον του 2023 

Ο Δίας – ο Ταύρος και οι Δεσμοί της Σελήνης. Μια υπόθεση για το οικονομικό μέλλον του 2023 

Ο Δίας, ο Ταύρος και οι Δεσμοί της Σελήνης. Μια υπόθεση για το οικονομικό μέλλον του 2023. Μα προτού περάσουμε στο κύριο μενού, ας δούμε πρώτα εν συντομία,τι είναι οι Δεσμοί της Σελήνης και πως λειτουργούν.

Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι τα 2 σημεία όπου, το επίπεδο της τροχιάς της Γης γύρω από τον Ήλιο (εκλειπτική) τέμνει το επίπεδο τη τροχιάς της Σελήνης γύρω από τη Γη.

Το επίπεδο της τροχιάς της Σελήνης που είναι κάτω από το επίπεδο της εκλειπτικής το λέμε Νότιο. Το επίπεδο τη τροχιάς της Σελήνης που είναι πάνω από το επίπεδο της εκλειπτικής το λέμε Βόρειο. Όταν η Σελήνη κατά τη μηνιαία περιφορά της διαπερνά το επίπεδο της εκλειπτικής, κινούμενη από τον νότο προς τον βορρά, βρίσκεται σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό της. Συνεχίζοντας τη μηνιαία περιφορά της πάνω από το επίπεδο της εκλειπτικής, δηλαδή στο βορρά, μετά από 2 εβδομάδες θα βρεθεί σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό. 

Η αντίστροφη κίνηση των Δεσμών της Σελήνης θυμίζει περίπου την αντίστροφη κίνηση της Γης που έχουμε ονομάσει “Μετάπτωση των Ισημεριών”. Η Γη χρειάζεται 25,920 χρόνια περίπου για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή. Οι Δεσμοί της Σελήνης κάνουν μια αντίστοιχη οπισθόδρομη κίνηση (για ένα παρατηρητή στη Γη) στο σημείο τομής τους με την εκλειπτική, η οποία κίνηση διαρκεί πολύ λιγότερο, περίπου 18,8 χρόνια ώσπου να ολοκληρώσουν μια πλήρη οπισθόδρομη περιστροφή στη σχέση τους προς τον ζωδιακό κύκλο. 

Από τον Stavro Christo

Ο Δίας - ο Ταύρος και οι Δεσμοί της Σελήνης. Μια υπόθεση για το οικονομικό μέλλον του 2023  3

Το να εξετάζει κάποιος τον Βόρειο Δεσμό χωρίς τον Νότιο Δεσμό είναι σαν να μην αντιλαμβάνεται την πολικότητα των δυνάμεων στη ζωή.

Πριν από δύο εβδομάδες είχαμε το σχηματισμό του Τ-τετραγώνου μεταξύ Πλούτωνα – Δία – Άρη στην 0° μοίρα των Σταθερών ζωδίων Υδροχόου, Ταύρου και Λέοντα αντίστοιχα. 

Ας προσπαθήσουμε να δούμε αυτή την τριπλή συνάντηση μεταξύ αυτών των πλανητών, σαν το σημείο εκκίνησης κάποιων εξελίξεων. Σαν ένα μικρό πυρήνα που θα εξαπλωθεί στα γεγονότα των επόμενων μηνών και του οποίου η σημασία αυξάνεται πιο πολύ, επειδή όλοι οι πλανήτες που συμμετείχαν, θα συναντήσουν τους Δεσμούς της Σελήνης. 

Ο Δίας στον Ταύρο συναντά τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης (και κάνει αντίθεση με τον Νότιο Δεσμό στον Σκορπιό)

Εμείς εδώ θα επικεντρωθούμε στον Δία και τις όψεις του με τους Δεσμούς της Σελήνης. Ο Δίας μπήκε στον Ταύρο σχεδόν συγχρόνως με τη δημιουργία αυτού του Τ-τετραγώνου. Ο Δίας στον Ταύρο συνδέεται με την έννοια της ευμάρειας και δη της οικονομικής, καθώς και με την αστρολογική πεποίθηση πως πρόκειται για ένα διάστημα χρόνου που οι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν περισσότερο τις απολαύσεις στη ζωή τους. Σε χρονιές με Δία στον Ταύρο πχ. έχουμε την ίδρυση εταιρειών που έγιναν διάσημες ως εκπρόσωποι της καταναλωτικής κοινωνίας, μέσα στις δομές της οποίας ζούμε ακόμα. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος για το πόσο θετικό είναι το ότι εταιρείες που εμπορεύονται μπιφτέκια που τα λένε Mac ή πολύχρωμες στρογγυλές παστίλιες με γέμιση σοκολάτας ή ξεροψημένα μπούτια κοτόπουλου από το νότο των ΗΠΑ είναι κάτι καλό για την υγεία των ανθρώπων. Μα ο Ταύρος δεν συνδέεται απαραίτητα με την υγιεινή διατροφή, συνδέεται με την απόλαυση της γεύσης. Σίγουρα αυτά τα παραδείγματα μας δείχνουν πως αν έχετε κάποια καλή επιχειρηματική ιδέα γύρω από το εμπόριο τροφίμων – όχι απαραιτητα υγιεινών αλλά πάντως εθιστικών και γεμάτων με ζάχαρη, αλάτι και άλλα συνθετικά, ο Δίας στον Ταύρο θα επηρεάσει θετικά την οικονομική επέκταση της εταιρίας σας. Σε έτος με Δία στον Ταύρο, πατενταρίστηκε και το γνωστό barcode, που πλέον υπάρχει σε κάθε συσκευασία προϊόντος. 

Ο Δίας λοιπόν συναντιέται με τον Βόρειο Δεσμό στις 2 Ιουνίου, μέσα σε αυτό το Ταυρίσιο περιβάλλον. Ο Δίας είναι δάσκαλος με την έννοια της φιλοσοφίας, όχι της πρακτικής. Η σύνοδος με τον Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο θα μας οδηγήσει να κατανοήσουμε πιο πολύ τι κατέχουμε και τι όχι, τι είναι δικό μας και τι δεν είναι. Θα συμβεί μέσα από συνθήκες που θα οδηγήσουν στην υπερβολή των ορίων της ύλης (όπου ύλη = Ταύρος). Ο Δίας θα μας κατευθύνει προς μια φιλοσόφιση γύρω από την έννοια της ύλης στη ζωή μας. Φυσικά εννοούμε και το χρήμα εδώ. Ο Δίας σε μια τέτοια σύνοδο μας δείχνει πως χρειαζόμαστε να μάθουμε νέες αντιλήψεις για το χρήμα, για το πως διακινούνται οι αξίες, υλικές και ιδεολογικές. 

Μπορεί να χρειάζεται να αναβαθμίσουμε την αντίληψή μας σε σχέση με τα υλικά και πνευματικά αποκτήματα, σε σχέση με την έννοια της ανταλλαγής, της αγοράς, του τι μας οφείλεται από τους άλλους και που οφείλουμε. Μπορεί να σημαίνει επίσης ότι δεν έχουμε αντιληφθεί ακριβώς κάποιες οικονομικές έννοιες που έχουν προκύψει πιο έντονα από τότε που οι Δεσμοί μπήκαν στο δίπολο Ταύρου – Σκορπιού (18 Ιανουαρίου 2022) και πως με τη σύνοδο του ο Δίας με τον Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο, μας λέει πως χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τη γνώση μας γύρω από τις οικονομικές υποθέσεις, γιατί μπορεί να έχουν αλλάξει, ενώ εμείς μπορεί να ζούμε σε προηγούμενη έκδοση του λογισμικού των οικονομικών του πλανήτη. 

Η υπερβολή του Δία, το πως διογκώνει την πραγματικότητα όπου την αγγίζει, θα μας κάνει να το αντιληφθούμε αυτό ούτως ή άλλως. Η σύνοδος με τον Βόρειο Δεσμό είναι κατα κάποιο τρόπο, μια προειδοποιητική βολή του τι έρχεται. Αυτό που θα έρθει θα είναι σε ένα χρόνο από τώρα με τη σύνοδο Δία – Ουρανού στην 21° μοίρα του Ταύρου. Ο Δίας στον Ταύρο μπορεί να οδηγήσει σε μια θρησκευτική σχέση με το χρήμα. Αυτό μου θυμίζει κάποιο κόμμα που προέκυψε στις πρόσφατες εκλογές. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση…

Η σύνοδος συμβαίνει στην 3° μοίρα του Ταύρου, μοίρα έξαρσης της Σελήνης. Φαινεται πως η σύνοδος θα έχει έντονη ψυχολογική επιρροή. Η Σελήνη όταν συμβαίνει η σύνοδος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού, στο ζώδιο του Νότιου Δεσμού της, προερχόμενη από ένα τετράγωνο με τον κυβερνήτη της Άρη και πηγαίνοντας σε μια αντίθεση με τον Ερμή. Περιμένουμε ειδήσεις που έχουν να κάνουν με επεμβάσεις της εξουσίας (Άρης στον Λέοντα) πάνω στα κρυφά αποθέματα των λαών – με άλλα λόγια εννοώ την σταδιακή ψηφιοποίηση της οικονομίας “για την προστασία από το μαύρο χρήμα”, όπως και πολλών άλλων έμμεσων φόρων στα τρόφιμα και τις καταθέσεις.

Η σύνοδος Δία – Β. Δεσμού δείχνει επέκταση. Η επέκταση αυτή, λόγω του ότι συμβαίνει στον Ταύρο, θα είναι οικονομική. Θα έχει σχέση με ζητήματα ασφάλειας. Θα αποκτήσει σε αυτό το διάστημα ο κόσμος μια νέα αντίληψη σχετικά με το χρήμα. 

Ο Δίας στον Ταύρο, μπορεί να δημιουργήσει φανατισμό σε σχέση με το χρήμα. Θα μπορούσε να υπάρξει μια περίοδος έντασης σε σχέση με την έννοια της οικονομικής ασφάλειας. Φανατισμός στην περίπτωσή μας, μπορεί να προκληθεί αν υπάρξει κάποιο γεγονός το οποίο θα οδηγήσει μεγάλο κομμάτι μιας κοινωνίας σε καταστάσεις κοινωνικού εκτροχιασμού, επειδή θα  απειληθεί η οικονομική του σταθερότητα. Αν δε συμβεί αυτή η εξωτερικευμένη δράση σε συλλογικό επίπεδο, η άλλη κατεύθυνση είναι η κατάθλιψη και η καταφυγή σε ουσίες που μπορούν να καταπραϋνουν την ψυχή των εχόντων οικονομική καταθλιψη. Κάτι τέτοιο συνέβη το 1929 με το κραχ του χρηματιστηρίου και το Great Depression που ακολούθησε στην Αμερική ως αποτέλεσμα της οικονομικής κατάρρευσης. 

Ένα άλλο συμπτωμα της όψης είναι υποθέσεις σχετικές με το νόμο ή δικαστήρια σε σχέση με οικονομικές υποθέσεις. 

Η σύνοδος αυτή θα δώσει επίσης ώθηση στην έννοια της πίστης. Οι άνθρωποι δηλαδή θα θέλουν να πιστέψουν σε κάτι. Λόγω Ταύρου η πίστη θα οδηγηθεί στην οικονομική ασφάλεια και το χρήμα. Επίσης και στην αναζήτηση του ερωτισμού. Επίσης και στην απόλαυση των αισθήσεων μέσω φαγητού, ποτού, της αναζήτησης μιας κάποιας ομορφιάς. Θα μου πείτε, πάντα δεν συμβαίνει αυτό; Ναι, μα τώρα θα νιώθουμε έξτρα κίνητρα και στόχους.

Η επιρροή που θα οδηγήσει σε όλα αυτά, μπορεί να οφείλεται σε ένα κάποιο θετικό ψυχολογικό κλίμα που θα προκύψει το επόμενο διάστημα. Αυτό δε σημαινει ότι η πίστη αυτή είναι απαραίτητα γειωμένη. Αν φάει κάποιος πολύ θα παχύνει, αν αναζητά την ομορφιά μόνο ως εικόνα μπορεί να καταλήξει στο αισθητικό κενό. Στο θέμα του έρωτα, η πίστη μπορεί να επιτελέσει μια θεϊκή λειτουργία, το ίδιο όμως θεϊκή μπορεί να είναι και η αποκαθήλωση της πίστης προς το ερωτικό μας αντικειμένο. 

Τέλος, η πίστη στην οικονομική μας δύναμη, αν δεν εξεταστεί καλύτερα ως προς την τρέχουσα κατάσταση των αγορών, μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη ή σε λάθος εκτιμήσεις για το οικονομικό τοπίο. Προς αυτή την αντίληψη θα συνεισφέρουν τα τρέχοντα γεγονότα. Πχ, μια νέα κυβέρνηση που μπορεί να υπόσχεται παροχές και οικονομικές ελαφρύνσεις ή αυξήσεις μισθών. Γενικά οι καλόπιστοι αυτή την περιόδο θα περάσουν καλά σε ψυχολογικό επίπεδο. Ο ρεαλισμός θα ακολουθήσει ούτως ή άλλως ύστερα από την περίοδο πιστωτικής εμπιστοσύνης, όπως συνηθίζεται, και θα δείξει ποιο είναι το αληθινό επίπεδο της οικονομίας.

Το να εξετάζει κάποιος τον Βόρειο Δεσμό χωρίς τον Νότιο είναι σαν να μην αντιλαμβάνεται την πολικότητα των δυνάμεων στη ζωή. Εδω λοιπόν έχουμε τον Δία σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό και αυτομάτως σε αντίθεση με τον Νότιο. Ο Νότιος βρισκεται στον Σκορπιό. Οπότε θα πρέπει να σκεφτούμε πως η οικονομική άνθηση που μπορεί να υπόσχεται η σύνοδος του Δία στον Βόρειο, βρίσκεται συγχρόνως σε άμεση εξάρτηση με οικονομικές καταστάσεις που βρίσκονται “κρυμμένες” στο Νότιο Δεσμό και μπορεί να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη. 

Είναι σαν να πρέπει να έχουμε στο νου μας την προϋπάρχουσα οικονομική κατάσταση και τα πιθανά λογιστικά κενά που μπορεί να έρθουν από το παρελθόν και να επηρεάσουν το ισοζύγιο της προσδοκόμενης οικονομικής ευμάρειας. Οπότε, η σύνοδος του Δία με τον Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο δεν είναι μια μονομερής σχέση. Συνδέεται με την πρόσφατη ιστορία της οικονομίας, εκείνη που εγγράφεται στον Νότιο Δεσμό του Σκορπιού. 

(Ίσως μια απάντηση στο οικονομικό σκέλος των παραπάνω να δίδεται από το πότε ο Δίας βρέθηκε πρόσφατα σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στο Σκορπιό. Αυτό συνέβη τον Οκτώβριο του 1947. Στις 30 Οκτωβρίου 1947 υπογράφεται η Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου (GATT). Κάπου εκεί αρχίζει η οικονομική ηγεμονία των ΗΠΑ στον κόσμο. Πότε αλλάζει αυτή η συμφωνία και μετατρέπεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO); Το 1994 που έχουμε τη σύνοδο Δία με Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό, που δηλώνει οικονομικά γεγονότα παγκόσμιας κλίμακας, γύρω από τον τρόπο που θεσμοθετούνται οι οικονομικές συναλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο)

Την ίδια σχέση Βόρειου και Νότιου Δεσμού, μπορούμε να δούμε και στις ιδιωτικές μας ζωές σε σχέση με την απόλαυση. Ο Ταύρος αντιλαμβάνεται στοματικά μέσω της τροφής, αλλά στο κάτω κέντρο υπάρχει ο πόλος της σεξουαλικής απόλαυσης που εξαρτάται από τον Νότιο Δεσμό στον Σκορπιό. Πολλές φορές εξάλλου στην κοινωνία μας η σεξουαλική απήχηση κάποιου βρίσκεται σε συνάρτηση με την οικονομική του επιτυχία. Ή αλλιώς, η οικονομική εξουσία ελέγχει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από τις κοινωνικές δομές. (Ευτυχώς δεν ισχύει για όλους αυτό)

Ιστορική Αναδρομή

Πίσω στο οικονομικό σκέλος της όψης του Δία με τους Σεληνιακούς Δεσμούς. Για επιπλέον διερεύνηση θα ανατρέξουμε σε αντίστοιχα παλαιότερα ιστορικά γεγονότα που υπήρχε η όψη αυτή. 

Η τελευταία φορά που ο Δίας υπήρξε σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό μέσα στον Ταύρο, ήταν το 1929 που αναφέραμε νωρίτερα. Η σύνοδος έγινε στις 9 Μαΐου του 1929 και το οικονομικό κραχ άρχισε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 1929 και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1929 που άνοιξε πάλι το χρηματιστήριο. Στο χάρτη της 9ης Μαΐου ο Δίας κάνει τη σύνοδο του με τον Β. Δεσμό τρεις μέρες πριν την Ηλιακή έκλειψη. Στο χάρτη της 24/10/1929 ο Άρης βρίσκεται ακριβώς πάνω στον Νότιο Δεσμό. Στις 28/10/1929 ο Άρης μολις έχει φύγει από σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό και κάνει ακριβές χιαστί με το Δία. Άρα ο Άρης συνδέεται ως εκπυρσοκροτητής με Δία & Δεσμούς κατά το γεγονός του κραχ. Και τότε, όπως και τον Μάιο εκείνου του έτους, βρισκόμασταν σε περιόδους εκλείψεων.  

Αυτό που κοιτάξαμε εδώ είναι το πότε η σύνοδος Δία με Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο ενεργοποιήθηκε από Άρη και το ότι υπήρχαν εκλείψεις το κάνει ακόμα πιο έντονο. Από κει και πέρα τα ιστορικά γεγονότα είναι γνωστά.

Είναι επίσης ενδιαφέρον πως υπάρχει καταχώρηση από αστρολογικό περιοδικό της εποχής που μήνες πριν το κραχ προέβλεπε: “High progress and prosperity may be recorded by all, professional, intellectual, educational and scientific activities.” και για το τέλος της χρονιάς εκείνης: “The year draws to a close with an abundance of capital for all needs and public developments, and unlimited credit for the worker.” (Ogden Standard-Examiner, Utah, 1929). Το παραθέτω εδώ σαν παράδειγμα για το πόσο σημαντική είναι η εκτίμηση πολλών παραγόντων σε χάρτες για να δούμε προς τα που πάει μια κατάσταση. Και δεν είναι ποτέ εύκολο να εξισορροπίσουμε τα δεδομένα προς την επερχόμενη πραγματικότητα. Ίσως οι συγκεκριμένοι αστρολόγοι να παρασύρθηκαν από το κλίμα της απίστευτης οικονομικής ευφορίας της δεκαετίας του 1920ς (τα roaring twenties). Ίσως να εκτίμησαν ως πολύ θετική τη σημασία του δυνατού Κρόνου στον Αιγόκερω (παρόμοιες εκτιμήσεις είχαμε στις αρχές του 2020, έτσι για να πούμε και για την εποχή μας κάτι αντίστοιχο). Σίγουρα δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ότι ο Χείρωνας βρισκόταν πάνω στον Βόρειο Δεσμό για μήνες, αφού ο Χείρωνας ήταν άγνωστος ακόμα στους αστρονόμους. 

Δεν αρκεί ένα γεγονός βέβαια για να προδικάσουμε μια τόσο σημαντική εξέλιξη.

Οπότε πάμε να δούμε άλλες ημερομηνίες στο παρελθόν που συνέβη η ίδια σύνοδος. Επόμενη ημερομηνία συνόδου προς τα πίσω του Δία με τον Β. Δεσμό στον Ταύρο, είναι η 25η Μαρτίου του 1893 (στην 0° του Ταύρου – σημείωση εδώ: σύνοδος αυτή ισχύει με Mean Nodes). Και τότε έχουμε οικονομικό κραχ στις ΗΠΑ, το οποίο έμεινε γνωστό στην Ιστορία ως Panic of 1893 και συνέβη στις 5 Μαΐου 1893. Και πάλι σε περίοδο εκλείψεων και με συμμετοχή Δία και Ουρανού. 

Ο Δίας - ο Ταύρος και οι Δεσμοί της Σελήνης. Μια υπόθεση για το οικονομικό μέλλον του 2023  5

Πάμε πιο πίσω: Σεπτέμβριος 1798 και Φεβρουάριος 1799 συνοδος Δία – Β. Δεσμού σε πολλαπλές μοίρες του Ταύρου. Έχουμε την Οικονομική Κρίση της τράπεζας του Αμβούργου η οποία ξεκινά από το ναυάγιο της φρεγάτας Lutine που μετέφερε τις 1.2 εκατομμύρια στερλίνες, οικονομικής βοήθειας από τη Μ. Βρετανία προς την Τράπεζα του Αμβούργου. Το ατύχημα συμβαίνει κοντά στην Ηλιακή Έκλειψη. Σημειώνω πως κατά το ατύχημα, Δίας, Πλούτωνας και Νότιος Δεσμός σχημάτιζαν ένα Μεγάλο Τρίγωνο στο στοιχείο του Νερού. 

Άλλες οικονομίες τότε. Πιο τοπικές και πιο ευμετάβλητες στις αλλαγές και μικρότεροι οι οικονομικοί τριγμοί ενός ναυαγίου, αν το συσχετίσουμε με το σήμερα. Το πιο σημαντικό γύρω από αυτή την ημερομηνία της συνόδου του Δία με τον Βόρειο Δεσμό, είναι και κάτι άλλο, το οποίο αντηχεί ξαφνικά στην εποχή μας. Πρόκειται για την οικονομική θεωρία που δημοσίευσε το 1898 ο Malthus (διάσημος οικονομολόγος), με τίτλο Δοκίμιο για την αρχή του πληθυσμού όπως επιδρά στη μελλοντική βελτίωση της κοινωνίας” στο οποίο εξέθετε την άποψή του πως ο κόσμος είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει επισιτιστικές κρίσεις στο μέλλον. Ο Malthus έχει εργαλειοποιηθεί τελευταία από το κίνημα της “κλιματικής αλλαγής” σε σχέση με τους υλικούς πόρους.

Πάμε ακόμα πιο πίσω: 1762. Ο Δίας μένει για αρκετό διάστημα σε κατάσταση συνόδου με τον Β. Δεσμό στον Ταύρο, λόγω της αναδρομής του. Τον επόμενο χρόνο, έχουμε την πρώτη Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση που συμβαίνει μέσω της τράπεζας του Άμστερνταμ. Βέβαια αν κοιτάξουμε στα βιβλία ιστορίας των οικονομικών κρίσεων θα βρούμε πολλές εκείνη την περίοδο γιατί οι οικονομίες των εθνικών κρατών προσπαθούσαν να σταθεροποιηθούν ακόμα. 

Οπότε σε σχέση με αυτό, οι δύο πιο πρόσφατες ημερομηνίες που είδαμε ότι ο Δίας συνάντησε τον Β. Δεσμο σε σύνοδο στον Ταύρο, εκείνες του 1893 και 1929, είναι πιο ξεκάθαρες για να εξάγουμε συμπεράσματα, επειδή η οικονομία αρχίζει τότε να μοιάζει περισσότερο με την σημερινή της, πιο ενοποιημένη/παγκοσμιοποιημένη εικόνα.

Επιστρέφουμε στο σήμερα.

Στις 2 Ιουνίου λοιπόν έγινε η σύνοδος του Δία με τον Β. Δεσμό στο ζώδιο του Ταύρου. Με βάση όλα όσα είπαμε ως τώρα, είναι πιθανό αυτή η σύνοδος να οδηγεί σε οικονομικές κρίσεις, οι οποίες συμβαίνουν κατά την περίοδο των εκλείψεων που ακολουθούν, ειδικά αν ο Άρης ενεργοποιεί τους δείκτες αυτούς. Στις εκλείψεις του φθινοπώρου του 2023 παρατηρούμε πως ο χάρτης της Σεληνιακής Έκλειψης της 28ης Οκτωβρίου, δίνει μερικά στοιχεία που θα μπορούσαν να μας κάνουν να σκεφτούμε κάποια οικονομική μεταβολή ή κρίση.

Ο Δίας - ο Ταύρος και οι Δεσμοί της Σελήνης. Μια υπόθεση για το οικονομικό μέλλον του 2023  7

Ο Άρης κάνει αντίθεση ιδιομοιρίας με τον Δία, η έκλειψη συμβαίνει πολύ κοντά στο σημείο που μόλις έγινε η σύνοδος Δία με Β. Δεσμό, η Αφροδίτη που κυβερνά Δία και Έκλειψη βρίσκεται σε ζώδιο αδυναμίας προς την παροχή και κάλυψη των επιθυμιών μας. Επιπλέον, η Ηλιακή έκλειψη στις 14 του Οκτωβρίου θα ενεργοποιήσει τη σύνοδο Πλούτωνα-Κρόνου του 2020 ….και αυτό αραγε τι να σημαίνει, αν θυμόμαστε ακόμα τις αρχές του 2020;

(Πληροφοριακά θυμίζω πως για εμάς εδώ στην Ελλάδα, αυτή η έκλειψη ανήκει στη σειρά εκλείψεων που συνδέονται με την παράδοση Συντάγματος στους Έλληνες από τον Όθωνα το 1834)

Αυτά είναι μερικά στοιχεία που δείχνουν ότι σε χρονιές με σύνοδο Δία και Β. Δεσμού μέσα στο ζώδιο του Ταύρου, πέρα από την όποια αίσθηση ευμάρειας και τάσης ικανοποίησης των επιθυμιών μας χωρίς αύριο, υπήρχαν οικονομικά γεγονότα με τη μορφή κρίσεων. Θα μπορούσαμε να δούμε και άλλα στοιχεία, όπως ότι ο Πλούτωνας θα βρίσκεται σε Τ- Τετράγωνο με τους Δεσμούς όλο το καλοκαίρι, ανάμεσα σε σταθερά και παρορμητικά ζώδια, κάτι το οποίο δείχνει αστάθεια και μπέρδεμα γύρω από τους τρόπους δράσης στον κόσμο αλλά και ανάγκη για κάθαρση. Και θα μπορούσαμε να δούμε και άλλα… αλλά για τώρα θα σταματήσουμε εδώ.

Facebook: Stavro Christo

e-mail: [email protected]