Ο Δίας στα 12 ζώδια στον γενέθλιο χάρτη

Ο Δίας στα 12 ζώδια

Στην αστρολογία, ο Δίας είναι ένας πλανήτης γνωστός για την ιδιότητα του να φέρνει καλοτυχία, επιτυχίες, ευημερία και ανάπτυξη. Για τους πιο μυημένους, ο «ευεργέτης πλανήτης» Δίας είναι υπεύθυνος για τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται στη ζωή μας. Ανάλογα με το που βρίσκεται πάνω στο γενέθλιο χάρτη, μπορούμε να μάθουμε πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να προσελκύσουμε τη τύχη μας.

Συνήθως οι περισσότεροι όταν διαβάζουν για το προσωπικό τους ωροσκόπιο, μένουν στα βασικά, την επεξήγηση δηλαδή του ζωδίου τους, του Ωροσκόπου τους και οι πιο ψαγμένοι κοιτάνε και την ερμηνεία της Σελήνη τους. Ο Δίας στο δικό μας χάρτη μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε μέσα από ποιο ζώδιο καταλαμβάνει, πως εμείς οι ίδιοι χειριζόμαστε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και τι είδους σοφία μπορούμε να αποκομίσουμε. 

Ο Δίας είναι ένας πλανήτης που χαρίζει αισιοδοξία και θετικότητα και πολλές φορές λειτουργεί σαν το φύλακα άγγελό μας. Βέβαια, ο πληθωρικός αυτός κύριος χαρίζει στη κακή του όψη και τάσεις υπερβολής, οκνηρίας και σπατάλης μεταξύ άλλων. 

Ο Δίας χρειάζεται 12 χρόνια για να κάνει το κύκλο γύρω από τον Ήλιο, οπότε γενικά περνάει 12-13 μήνες σε κάθε ζώδιο. Όταν ο Δίας βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο και μοίρες με αυτό που ήταν στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας, τότε λέμε ότι έχουμε «επιστροφή Δία» και μπορούμε να περιμένουμε μια περίοδο γεμάτη νέα ξεκινήματα, τύχη αλλά κυρίως ανάπτυξη. 

Από την Βάλια Παγίδα!

Ο Δίας στα 12 ζώδια<strong> στον γενέθλιο χάρτη</strong> 3

Δε ξέρετε που έχετε το Δία; Διαβάστε τον Αστρολογικό σας χάρτη εδώ:
Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Ας διαβάσουμε παρακάτω να μάθουμε τι σημασία του Δία σε κάθε από τα 12 ζώδια.

Δίας στον Κριό

Ο Δίας στον Κριό βρίσκεται σε μια πολύ καλή θέση. Οι άνθρωποι με Δία στο Κριό βρίσκουν τη μεγαλύτερη τύχη τους όταν αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις και βγαίνουν στο προσκήνιο. Είναι σε θέση να βρουν ευημερία και ευκαιρίες όταν αναλαμβάνουν δράση και πρωτοβουλίες και δεν περιμένουν από τους άλλους να κάνουν πράγματα για αυτούς. Με αυτή τη θέση μπορούν να δημιουργήσουν καινοτόμα πράγματα και να εμπνεύσουν τους γύρω τους με τις μεγάλες ιδέες τους. Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν πότε είναι ιδανική περίοδος για ρίσκο και να δρουν ανάλογα προκειμένω να πετύχουν τους στόχους τους. Ευνοούνται περισσότερο όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Κριό, τον Λέοντα ή τον Τοξότη.

Δίας στον Ταύρο

Ο Δίας στον Ταύρο είναι μια εξαιρετική θέση για τα άτομα τα οποία έλκουν την  τύχη τους μέσω της σκληρής δουλειάς, της υπομονής και της πρακτικότητας. Αυτά τα άτομα είναι από τη φύση τους φιλάνθρωποι και γενναιόδωροι. Η τύχη τους βρίσκεται μέσα από υλικά πράγματα, χρήματα, ακίνητα ή και γη. Π.χ. μπορεί να έχουν να κληρονομήσουν μια καλή ακίνητη περιουσία. Τα άτομα με Δία στο Ταύρο γνωρίζουν ότι επενδύοντας σε μακροπρόθεσμα σχέδια, τελικά θα έχουν καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχουν την υπερβολική καλοπέραση ή τον εφησυχασμό με την υπερβολική ευχαρίστηση. Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Ταύρο, την Παρθένο ή τον Αιγόκερω, έχουν μια επιπλέον δόση τύχης με το μέρος τους.

Δίας στους Διδύμους

Ο Δίας στους Διδύμους προικίζει τα άτομα με την ικανότητα να  συνδέονται εύκολα με τους άλλους κάνοντας τους άριστους διπλωμάτες  για την επίτευξη των σκοπών τους. Τα άτομα με αυτή τη θέση διαπρέπουν στο γράψιμο, την ομιλία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι ευκαιρίες τους έρχονται όταν είναι κοινωνικοί, ανοιχτόμυαλοι και ευπροσάρμοστοι. Δείχνοντας περιέργεια για τους άλλους ανθρώπους και τον κόσμο, η ζωή τους θα εμπλουτιστεί σημαντικά. Η αναζήτηση της γνώσης και το άνοιγμα των αντιλήψεών τους για τον κόσμο τους οδηγεί συχνά σε συναρπαστικές ανακαλύψεις. Ο Δίας εδώ βρίσκεται στη “πτώση” του, που σημαίνει ότι είναι μια ελαφρώς πιο αδύναμη θέση από άλλες – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος με αυτή θα είναι σε καμία περίπτωση άτυχος. Μεγαλύτερη εύνοια έχουν όταν ο Ήλιος βρίσκεται στους Διδύμους, τον Ζυγό και τον Υδροχόο. 

Δίας στον Καρκίνο

Ο Δίας στον Καρκίνο αποτελεί μια ιδανική θέση για τον πλανήτη καθώς βρίσκεται στην «έξαρσή» του.  Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο έξαρσης του αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ζώδιο συντονίζεται πολύ καλά με τις φυσικές τάσεις του πλανήτη. Οι άνθρωποι με Δία στο Καρκίνο στον γενέθλιο χάρτη τους μπορούν να περιμένουν να βρουν μεγάλη τύχη όταν είναι συμπονετικοί, ευαίσθητοι και φιλάνθρωποι. Βοηθώντας τους άλλους, εμπλουτίζονται και οι ίδιοι ψυχικά. Επίσης, οι άνθρωποι με αυτή τη θέση Δία έχουν συχνά ιδιαίτερα ανεπτυγμένες διαισθητικές ικανότητες. Οι τομείς που αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ασχοληθούν και να έχουν εύνοια οικονομική είναι ο χώρος των τροφίμων, η φιλοξενία ή η κτηματομεσιτική βιομηχανία. Ευνοούνται περισσότερο όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο Καρκίνο, στο Σκορπιό ή στους Ιχθύες.

Δίας στο Λέοντα

Ένα μεγαλοπρεπές ζώδιο για ένα πληθωρικό πλανήτη!  Οι άνθρωποι με το Δία σε αυτή τη θέση είναι συχνά ιδιαίτερα δημιουργικοί, με αυτοπεποίθηση και πρόθυμοι να βγουν στο προσκήνιο. Τα άτομα αυτά μπορεί να διαπρέπουν στον τομέα της ψυχαγωγίας, των μέσων ενημέρωσης και της τέχνης ή σε κλάδους που σχετίζονται με τα παιδιά. Η χαρούμενη και νεανική τους ενέργεια θα εμπνεύσει τους άλλους να συνδεθούν μαζί τους. Με το να είναι γενναιόδωροι και ευγενικοί, μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά. Ωστόσο, αυτά τα άτομα πρέπει να προσέχουν ώστε να μην γίνουν πολύ ματαιόδοξα ή εγωκεντρικά.  Αν βγάλουν αυτήν την υπερβολική τάση του Δία, το μόνο που καταφέρουν θα είναι να αποξενωθούν από τους άλλους. Η  πιο τυχερή περίοδος του έτους γι’ αυτούς είναι όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Κριό, τον Λέοντα ή τον Τοξότη.

Δίας στην Παρθένο

Ο Δίας στην Παρθένο έχει να κάνει με τη σκληρή δουλειά και την υπομονή για να υλοποιήσει κανείς τα όνειρά του. Οι άνθρωποι με τον Δία σε αυτή τη θέση είναι συχνά πολύ επικεντρωμένοι στο να βοηθάνε τους άλλους μέσω της προσφοράς υπηρεσιών.  Το να είναι ρεαλιστές και προσγειωμένοι τους επιτρέπει να δουν μεγάλα κέρδη και τύχη με την πάροδο του χρόνου.  Η εμμονή τους στο να βάζουν κουτάκια και deadlines,τους οδηγεί συνδυαστικά με την προσωπικό τους κόπο, στο να έχουν μακροπρόθεσμα επιτυχία στα προσωπικά τους projects. Αυτά τα άτομα μπορεί να μην βλέπουν συχνά άμεσα αποτελέσματα ή τυχερές στιγμές, επειδή ο Δίας στην Παρθένο βρίσκεται σε “αδυναμία”. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εγγενώς άτυχοι – απλώς πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν ότι κάνουν, με τη προοπτική ότι κάποια στιγμή θα δουν αποτελέσματα, απλά όχι άμεσα. Η καλύτερη εποχή του έτους για αυτούς τους ανθρώπους  είναι κατά τη διάρκεια που ο Ήλιος βρίσκεται στα ζώδια του Ταύρου, της Παρθένου και του Αιγόκερω.

Δίας στο Ζυγό

Τα άτομα με Δία στο Ζυγό έχουν μια φυσική τάση να έχουν εύνοια  όταν προσεγγίζουν τον κόσμο από μια δίκαιη και ισορροπημένη οπτική γωνία. Συχνά, αυτοί οι άνθρωποι έλκονται από συνεργασίες και γνωριμίες οι οποίες αποδεικνύονται τυχερές για το άτομο, αφού βρίσκουν πάντα τον κατάλληλο συνεργάτη ή σύντροφο. Ακόμα και στις περιπτώσεις που τα πράγματα μπορεί τελικά να μην εξελίχθηκαν όπως οι ίδιοι θα θέλανε, αργότερα αποδεικνύεται ότι  ό,τι έγινε  ήταν προς όφελός τους. Φέρνοντας καλή κρίση, εξυπνάδα και γοητεία στις αλληλεπιδράσεις τους, οι άνθρωποι αυτοί είναι συχνά ιδιαίτερα δημοφιλείς και πολύ κοινωνικοί. Η επικοινωνία και οι διανοητικές αναζητήσεις τους διευκολύνουν στην επίλυση των ζητημάτων τους. Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα άτομα με Δία Ζυγό μπορούν  να διαπρέψουν σε κλάδους που βασίζονται στην ομορφιά ή στο μόδα. Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στους Διδύμους, τον Ζυγό ή τον Υδροχόο, βρίσκουν περισσότερες ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη.

Δίας στο Σκορπιό

Τα άτομα που έχουν Δία στον Σκορπιό έχουν μια μαγνητική και ισχυρή προσωπικότητα. Αυτό το είδους δυναμισμού που έχουν τους ευνοεί ώστε να φέρνουν εις πέρας κάθε τι που βάζουν ως στόχο να πετύχουν, είτε πρόκειται για θέματα καριέρας είτε για κάποιο προσωπικό τους ζήτημα. Αξιοποιώντας τις διαισθητικές τους ικανότητες, τα άτομα αυτά μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους  αλλά και τους άλλους, ώστε να μετατρέψουν τις εμπειρίες τους σε σημαντικά μαθήματα ζωής. Οι κλάδοι που τα άτομα με αυτή την πλανητική θέση έχουν τη μεγαλύτερη έυνοια, είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με την έρευνα, την ιατρική (συγκεκριμένα τη χειρουργική ιατρική), τον τραπεζικό κλάδο ή τον κλάδο της ψυχολογίας. Κάθε χρόνο, καθώς ο Ήλιος περνά από τον Καρκίνο, τον Σκορπιό ή τους Ιχθύς, τα άτομα αυτά αισθάνονται πιο τυχερά.

Δίας στον Τοξότη

Τα άτομα που έχουν Δία στον Τοξότη δεν θα μπορούσαν παρά να είναι τυχερά από κούνια, αφού ο Δίας είναι ο Κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου τους. Τα άτομα που έχουν Δία στο Τοξότη είναι αισιόδοξα, έχουν έμπνευση, συνήθως έχουν πολλούς ακαδημαϊκούς τίτλους όπως επίσης τείνουν να είναι ανοιχτοί σε πιο alternative πεποιθήσεις. Συχνά διψούν να βιώσουν όλα όσα έχει να τους προσφέρει η ζωή και θα εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να μάθουν περισσότερα για τους ανθρώπους και τον κόσμο. Θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα κυλάνε πιο ευνοϊκά για αυτούς όταν είναι ανοιχτόμυαλοι και εκφράζουν ανοιχτά αυτά που θέλουν να πουν, αντί να εγκλωβίζονται σε ένα σχέδιο για πολύ καιρό. Τα ταξίδια, η εκπαίδευση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή οι συνεργασίες με το εξωτερικό, είναι κάποιοι από τους τομείς που τα άτομα με τη θέση αυτή μπορούν να δουν επιτυχία. Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Κριό, το Λέοντα και το Τοξότη αισθάνονται πιο τυχεροί.

Δίας στον  Αιγόκερω

Tα άτομα με Δία στον Αιγόκερω έχουν μια πειθαρχημένη προσωπικότητα και στοχοπροσηλώνονται στην επιδίωξη της μακροπρόθεσμης επιτυχίας. Τα άτομα αυτά με τη μεθοδικότητα και τον ρεαλισμό που τους διακρίνει καταφέρνουν να ολοκληρώνουν με επιτυχία τα σχέδια τους. Μεγάλη εύνοια έχουν όταν καταπιάνονται με επιχειρήσεις ή με την εξέλιξη ενός οικονομικού project. Τα άτομα με αυτή τη θέση τείνουν να είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα και είναι ικανά να κάνουν τα πάντα προκειμένου να δουν τους στόχους τους να στέφονται με επιτυχία. Ωστόσο, επειδή ο Δίας βρίσκεται στη “πτώση” του, τα άτομα με αυτή τη θέση θα πρέπει να εξασκηθούν στο να μοιράζονται και να βοηθούν τους άλλους, καθώς και να μάθουν να παίρνουν αυτό  που πραγματικά τους αντιστοιχεί βάση τον κόπων τους και όχι αυτό που νομίζουν ότι τους αξίζει. Η  πιο τυχερή περίοδος του έτους γι’ αυτούς είναι όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο Ταύρο, στη Παρθένο και τον Αιγόκερω.

Δίας στον Υδροχόο

Ο Δίας στον Υδροχόο είναι μια από τις καλύτερες θέσεις για κοινωνικότητα και συμμετοχή στα κοινά. Τα άτομα με αυτή τη πλανητική θέση, έχουν την ικανότητα να συγκεντρώνουν διαφορετικούς χαρακτήρες ανθρώπων με κοινούς όμως στόχους και να τους ενώνουν με απόλυτα επιτυχία.  Έχουν μεγάλο δίκτυο γνωριμιών και συνήθως έχουν το κατάλληλο άτομο για τη κατάλληλη δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι με Δία στον Υδροχόο μπορούν να δουν τη τύχη να τους χαμογελάει, μέσα από αυτή τη γέφυρα που δημιουργούν μεταξύ του σωστού ατόμου για τη κατάλληλη θέση. Η συνεργασία και η σύμπραξη με άλλους θα φέρει σε αυτούς τους ανθρώπους πλήθος ευκαιριών και εύνοιας ως προς την επίτευξη των στόχων που έχουν στη ζωή τους. Το ανοιχτό τους μυαλό και ο πρωτοποριακός τρόπος σκέψης, θα τους ευνοήσει καθώς θα τους επιτρέψουν να σπάσουν τους κανόνες και να χαράξουν τη δική τους πορεία. Τα άτομα με Δία στον Υδροχόο έχουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας όταν ασχολούνται με πράγματα όπως η τεχνολογία, η επιστήμη ή ο κοινωνικός ακτιβισμός. Νιώθουν δε μεγαλύτερη προσωπική ανάπτυξη όταν ο Ήλιος βρίσκεται στους Διδύμους, τον Ζυγό ή τον Υδροχόο.

Δίας στους Ιχθύς

Ο Δίας στους Ιχθύς είναι μια από τις πιο τυχερές θέσεις που θα μπορούσε να έχει το άτομο στο ωροσκόπιο του, καθώς ο Δίας αποτελεί τον παραδοσιακό Κυβερνήτη του ζωδίου. Η τύχη χαμογελά σε αυτούς τους ανθρώπους, καθώς συχνά φαίνεται να οδηγούνται από μια ανώτερη δύναμη ώστε να βρίσκονται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή! Αξιοποιώντας τη συμπόνια, τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα και τη διαίσθησή τους, μπορούν να ξεκλειδώσουν απεριόριστες ευλογίες από το σύμπαν και να τραβήξουν την ευτυχία κοντά τους. Το να υπηρετούν, να θεραπεύουν και να βοηθούν τους άλλους θα τους φέρει τεράστια καλή τύχη, καθώς όπως μπορούν να διαπιστώσουν και οι ίδιοι, κατά αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στο να κάνουν το κόσμο καλύτερο. Τα άτομα αυτά έχουν τη τάση να έλκονται από τις μυστικιστικές τέχνες, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την ισχυρή τους διαισθητική ικανότητα για να βοηθήσουν τους άλλους αλλά και φυσικά τους ίδιους. Κάθε χρόνο, όταν ο Ήλιος περνάει από τον Καρκίνο, τον Σκορπιό και τους Ιχθύς, νιώθουν μια μεγάλη ενέργεια θετικότητας και εύνοιας.

Από την Βάλια Παγίδα!