Ο Δίας στους 12 οίκους και ο τυχερός τομέας της ζωής μας

Ο Δίας στους 12 οίκους

Ο τυχερός πλανήτης του ζωδιακού, ο Δίας ή αλλιώς ο μεγάλος μας ευεργέτης πλανήτης είναι υπεύθυνος για τη καλή μας τύχη, για την επέκταση και την ευημερία μας. 

Ο Δίας, ανάλογα με τον οίκο που καταλαμβάνει σε έναν γενέθλιο χάρτη, μας δείχνει το τομέα της ζωής μας όπου τείνουμε να έχουμε εύνοια  και γενικότερα μια πιο αισιόδοξη ματιά επι των θεμάτων του οίκου. O Δίας στους οίκους μας αποκαλύπτει πού εκφράζουμε τη γενναιοδωρία και την ανεκτικότητά μας. Δείχνει πού εστιάζουμε αναφορικά με την βελτίωση της ζωής μας, τις υψηλές μας αξίες, αλλά και τη σοφία που μπορούμε να αποκομίσουμε ώστε να βοηθήσουμε τους γύρω μας. 

Γενικά, εάν ο Δίας μας κάνει σύνοδο με τον Ήλιο την Αφροδίτη ή τον Βόρειο Δεσμό, μέσα σε ένα οίκο,  τότε η ευεργετική του δυναμική πολλαπλασιάζεται και μας δείχνει τον τομέα όπου το άτομο έχει και τις μεγαλύτερες ευκολίες στη ζωή του. Αντιθέτως, εάν ο Δίας κάνει σύνοδο με το Κρόνο, τον Πλούτωνα ή τον Νότιο Δεσμό, τότε η δυναμική του περιορίζεται και μας δείχνει ότι αυτός είναι ο τομέας όπου η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από προσωπική προσπάθεια.

Σημαντικό επίσης είναι να θυμόμαστε ότι ο Δίας λειτουργεί καλύτερα στα ζώδια της Φωτιάς και του Νερού και όχι τόσο καλά στα ζώδια της Γης και του Αέρα. 

Aνεξάρτητα από το ζώδιο που βρίσκεται ο γενέθλιος Δίας στο χάρτη μας, θα μας μιλήσει για τα πιθανά μας ταλέντα, τις καλές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη ζωή μας και πως μέσα από προσωπική ανάπτυξη, μπορούμε να οδηγηθούμε στην ευτυχία, την αφθονία και τα πλούτη, (είτε σε υλικά είτε σε άυλα αγαθά).

Από την Βάλια Παγίδα

Ο Δίας στους 12 οίκους και ο τυχερός τομέας της ζωής μας 3

Πάμε να δούμε μαζί την ερμηνεία του γενέθλιου Δία στους 12 οίκους του χάρτη μας.

Δίας στον 1ο οίκο

Αν έχετε τον γενέθλιο Δία σας στον 1ο οίκο, είστε γενναιόδωροι, αισιόδοξοι, χαρούμενοι, με αυτοπεποίθηση, με καλές προθέσεις και με καλή ζωτικότητα. Πιθανόν να σας αρέσουν τα υπαίθρια σπορ και να είστε καλοί σε αυτά. Ο Δίας σε αυτόν τον οίκο, φέρνει πολλές ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και επέκταση, συμπεριλαμβανομένου και ίσως και μιας επέκτασης σε..κιλά στη προσωπική σας εμφάνιση. Η πίστη σας στη δύναμη της θετικής σκέψης και η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, σας κάνουν να ξεκινάτε κάθε νέο εγχείρημα με αισιοδοξία και σιγουριά για την καλή του κατάληξη. Αυτή η στάση ζωής, πολλές φορές σας κάνει πρότυπο για τους άλλους καθώς βλέπουν σε εσάς έναν ηγέτη που τους εμπνέει και μπορούν να εμπιστευθούν.  Σε γενικές γραμμές, είστε άτομο με αρχές και ισχυρή ηθική.  Στην αρνητική του εκδοχή, ο Δίας στο 1ο οίκο μπορεί να σας κάνει υπερβολικούς, ευκολόπιστους, υπερβολικά συναισθηματικούς, ή εγωιστές.

Δίας στον 2ο οίκο

Αν έχετε Δία στον 2ο oίκο, έχετε την ικανότητα να είστε οικονομικά επιτυχημένοι. Τα χρήματα  σε σας έρχονται πολύ εύκολα και πολλοί σας χαρακτηρίζουν ως «τυχερό». Αυτό που στη πραγματικότητα οι άλλοι ίσως δεν καταλαβαίνουν, είναι, ότι με το Δία στον 2ο οίκο, είστε τρομερά επινοητικοί, με αποτέλεσμα να έχετε πάντα μια ρεζέρβα χρημάτων. Έχετε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τα ταλέντα και τις ικανότητές σας. Οι οραματικές σας ιδέες και οι στόχοι σας συνήθως ευημερούν λόγω της διαισθητικής σας εκτίμησης των καταστάσεων. Απολαμβάνετε τα υλικά αγαθά και το ακριβό lifestyle. Εμπνέετε εμπιστοσύνη στους άλλους και μπορεί να ωφεληθείτε από την οικονομική βοήθεια που θα λάβετε από αυτούς, προκειμένου να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Στην αρνητική του εκδοχή, ο Δίας στο 2ο οίκο μπορεί να σας κάνει σπάταλους, καθώς το ακριβό σας γούστο και η ανάγκη για την απόκτηση υλικών αγαθών μπορεί να σας οδηγήσει σε υπερβολές και κατ’ επέκταση σε χρέη. 

Δίας στον 3ο οίκο

Αν έχετε Δία στον 3ο οίκο, είστε φιλοσοφημένοι, αισιόδοξοι, διαλλακτικοί και με κατανόηση. Έχετε ισχυρή διαίσθηση. Το μεγάλο σας ατού είναι ο τρόπος που μπορείτε να επικοινωνείτε τα θέλω σας και κατά αυτό το τρόπο πετυχαίνετε τους σκοπούς σας.  Η θέση αυτή σας επιτρέπει και μπορείτε να επεκτείνετε το τρόπο σκέψη σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να κατανοείτε τις ανάγκες του συνομιλητή σας. Είστε πάρα πολύ αγαπητοί όχι μόνο μέσα στον άμεσο οικογενειακό σας κύκλο αλλά και στον ευρύτερο. Μπορεί να υπάρχει πνευματική ανησυχία, η οποία μπορεί να βοηθηθεί μέσα από ασχολίες που κρατούν το μυαλό σας σε εγρήγορση.  Στην αρνητική εκδοχή του Δία στον 3ο οίκο, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην σκορπάτε άδικα την ενέργεια σας πάνω σε ανούσια πράγματα. Υπάρχει η τάση να μην είστε πρακτικοί ή να έχετε την αίσθηση του ανικανοποίητου . Τέλος, πρέπει να δείξετε προσοχή να μην μένετε μόνο στην πρώτη ανάγνωση των καταστάσεων αλλά να εστιάζετε και στις λεπτομέρειες γιατί μπορεί να σας ξεφύγουν σημαντικά πράγματα.

Δίας στον 4ο οίκο

Αν έχετε Δία στον 4ο οίκο, είστε γενναιόδωροι, με αυτοπεποίθηση, φιλόξενοι και αγαπάτε το σπίτι και την οικογένεια σας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Νιώθετε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι μέσα από την απόκτηση υλικών αγαθών που σχετίζονται όμως με το σπίτι (π.χ. αγορά σπιτιού, εκμετάλλευση γης, διαχείριση σπιτιών). Συνήθως, λαμβάνεται σημαντική βοήθεια ή/και κληρονομιά από τους γονείς Επιθυμείτε ένα σπίτι που να είναι ευρύχωρο και άνετο. Η θέση αυτή δείχνει ότι οι γονείς σας παίξανε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σας. Με τον Δία σε καλή όψη, είναι προτιμότερο να μείνετε εκεί που γεννηθήκατε παρά να απομακρυνθείτε από τον τόπο γέννησής σας. Στην αρνητική εκδοχή του Δία στον 4ο οίκο, είναι σημαντικό να προσέχετε να μην είστε πολύ επιδεικτικοί με όσα κατέχετε γιατί ίσως εμφανιστούν άτομα τα οποία θα θελήσουν να σας τα πάρουν. 

Δίας στον 5ο οίκο

Αν έχετε τον Δία στον 5ο οίκο, τότε τα θέματα καρδιάς, διασκέδασης και παιδιών έχουν τη τιμητική τους ! Εδώ ο πλανήτης βρίσκεται στο φυσικό του οίκο, ενισχύοντας τη τύχη που εμπεριέχει ο πλανήτης. Είστε αισιόδοξοι και απολαμβάνετε να μαθαίνετε νέα πράγματα και να μεταδίδετε τις γνώσεις σας στους γύρω σας. Η δημιουργική ικανότητα που έχετε εκ φύσεως, σας οδηγεί στην επιτυχία και την ευτυχία. Υπάρχει έντονη επιθυμία να συνεισφέρετε σημαντικά στο κοινωνικό σύνολο μέσω της δημιουργικής σας αυτοέκφρασης. Συχνά, τα άτομα με τον Δία στον 5ο οίκο κάνουν πάνω από ένα παιδί και μέσω των παιδιών τους μπορούν και λαμβάνουν βοήθεια και προστασία για το υπόλοιπο της ζωής τους. Στην αρνητική εκδοχή του Δία στον 5ο οίκο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά το τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια διότι υπάρχει η τάση να παρασυρθείτε και να χάσετε τον έλεγχο πολύ εύκολα. 

Δίας στον 6ο οίκο

Ο Δίας στον 6ο οίκο τείνει να χαρίζει καλή υγεία. Mε τον Δία στον συγκεκριμένο οίκο, μπορείτε και κατανοείτε ενστικτωδώς ότι η σωματική σας υγεία συνδέεται με την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στη μελέτη της πνευματικής ή ψυχικής θεραπείας, του μασάζ, της θεραπευτικής αφής, της ομοιοπαθητικής ή άλλων πτυχών της εναλλακτικής ιατρικής. Επιπλέον είστε πολύ εργατικοί και φιλότιμοι. Έχετε συγκεκριμένες προσδοκίες  όσο αφορά τις επαγγελματικές σας συνεργασίες και πιστεύετε ότι πρέπει πάντα να συμπεριφέρεστε στους άλλους με σεβασμό. Οι υψηλές προδιαγραφές που θέτετε μπορεί βέβαια να σας στοιχήσουν κάποιες επαγγελματικές ευκαιρίες βραχυπρόθεσμα, αλλά η ειλικρινής αντιμετώπισή σας στα επαγγελματικά θέματα βοηθάει στο να σας θεωρήσουν οι άλλοι έναν αξιόπιστο συνεργάτη μακροπρόθεσμα. Μπορεί να βοηθήσετε εκείνους που είναι λιγότερο τυχεροί από εσάς. Προσέξτε την υγεία σας και να μην υπερβείτε τα όρια σας στην εργασία σας ή να μην παρασυρθείτε  σε υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή ποτού. 

Δίας στον 7ο οίκο

Αν έχετε Δία στον 7ο οίκο και μάλιστα αυτός σχηματίζει μια καλή όψη μέσα στο συγκεκριμένο οίκο, τότε μπορείτε να περιμένετε μεγαλύτερη εύνοια να έρθει στη ζωή σας μέσα από αυτόν. Μέσα από την καλλιέργεια στενών διαπροσωπικών σχέσεων μπορείτε να αποκομίσετε τα μεγαλύτερα οφέλη καθώς και μπορείτε να επιτυγχάνετε πολλά πράγματα μέσα από αυτές. Η διατήρηση των διαπροσωπικών σχέσεων είναι τόσο σημαντική για εσάς, που γίνεστε εξαιρετικός διαμεσολαβητής και μπορείτε να λύσετε εύκολα την όποια σύγκρουση, προκειμένου να μη διαταραχθούν αυτές οι σχέσεις/συνεργασίες. Επιπλέον, η φυσική σας γοητεία και χάρη σας βοηθά σημαντικά στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.  Σημαντικό είναι να πούμε ότι, ο Δίας στον 7ο οίκο μας μιλάει ακόμα και για έναν επιτυχημένο γάμο. Ο σύντροφός σας, μπορεί να είναι πιο εύπορος από εσάς. Στην αρνητική εκδοχή αυτού του οίκου, πρέπει να προσέξετε από υπερβολικές συμπεριφορές από μεριά σας που μπορούν να χαλάσουν τις όποιες σχέσεις είχατε που με το τόσο κόπο χτίζατε. 

Δίας στον 8ο οίκο

Αν έχετε Δία στον 8ο οίκο, είστε αισιόδοξοι και έχετε πίστη στους συνανθρώπους σας. Μπορεί να υπάρξει οικονομικό κέρδος μέσω ενός γάμου, μιας συνεργασίας ή  μέσω μιας κληρονομιάς. Έχετε ταλέντο στη στρατηγική και την έρευνα . Το να φτάσετε στη ρίζα οποιουδήποτε προβλήματος είναι σημαντικό για εσάς, καθώς ενστικτωδώς αισθάνεστε ότι εκεί βρίσκεται η απάντηση. Παρομοίως, σας ευχαριστεί πολύ η διαλεύκανση μυστηρίων και η επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων. Είστε εκ φύσεως δοτικοί σε έναν σύντροφο, τόσο συναισθηματικά όσο και υλικά. Τα ταμπού δεν σας σοκάρουν εύκολα. Κέρδη, ευκαιρίες και επέκταση μέσω της χρήσης των χρημάτων των άλλων είναι πιθανά. Προσοχή σε εμμονικές συμπεριφορές ή στη κατάχρηση εξουσίας εις βάρος τρίτων. 

Δίας στον 9ο οίκο

Αν έχετε Δία στον 9ο οίκο, είστε αισιόδοξοι, ανεκτικοί, ανοιχτόμυαλοι, με κατανόηση. Μπορεί να, να έχετε ισχυρή διαίσθηση, καλή κρίση και ζωντανά όνειρα. Έχετε μια άσβεστη δίψα για γνώση ενώ η ικανότητα σας να μεταλαμπαδεύετε αυτή τη γνώση είναι απαράμιλλη.   Από νωρίς στη ζωή μπορεί να δείξατε ένα έντονο ενδιαφέρον για το δίκαιο, τη θρησκεία και τις φιλοσοφίες. Έχετε την ικανότητα να καθοδηγείτε και να εμπνέετε τους άλλους για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον και να προωθείτε τις δικές σας σκέψεις, ιδέες και ιδανικά. Μπορεί να ωφεληθείτε από τα ταξίδια και τις συναλλαγές με ξένους. Από την αρνητική πλευρά, μπορεί να είστε αρκετά δογματικοί στις πεποιθήσεις σας. Ο φανατισμός μπορεί να σας θολώνει τη κρίση. Κάποιοι βιώνουν μια πλήρη απουσία πίστης.

Δίας στον 10ο οίκο

Ο Δίας στον 10ο οίκο προσφέρει αναγνώριση και κύρος. Ο 10ος οίκος ή αλλιώς Μεσουράνημα, στην αστρολογία, είναι το υψηλότερο σημείο του χάρτη μας, οπότε οι γεννημένοι με Δία στον 10ο οίκο, πραγματικά διαπρέπουν σε θέματα καριέρας κυρίως. Το status σας στη κοινωνία είναι αρκετά σημαντικό και δεν θα το ρισκάρατε σε αμφιβόλου αποτελέσματος ενέργειες.  Είστε γεννημένοι ηγέτες και έχετε την ικανότητα να εμπνέετε τους άλλους ώστε να σας ακολουθήσουν και να σας βοηθήσουν στη πραγματοποίηση των μεγαλεπήβολων σχεδίων σας. Υπάρχει έντονο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην καριέρα σας και στα προσωπικά σας επιτεύγματα. Είστε ηθικοί, με μεγάλη ωριμότητα, ενώ συχνά είστε και πολυμήχανοι. Σας αρέσει να έχετε ανθρώπους γύρω σας που οι πράξεις τους είναι μετρήσιμες σε αποτελεσματικότητα καθώς έτσι νιώθετε σιγουριά ότι το πρόβλημα σας θα λυθεί με επιτυχία. Στην αρνητική πλευρά, προσέξτε να μη χρησιμοποιείτε ανθρώπους για τη προσωπική σας ανάδειξη χωρίς να τους προσφέρετε και εσείς κάτι εξίσου ανάλογο.

Δίας στον 11ο οίκο

Αν έχετε τον Δία στον 11ο οίκο, πιθανότατα έχετε πολλούς φίλους που είναι πρόθυμοι να κάνουν σχεδόν τα πάντα για εσάς και εσείς για αυτούς. Αυτοί οι φίλοι είναι άτομα γνωστικά, ιδεαλιστές και μπορεί να προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα ή να είναι ξένης καταγωγής. Είστε δημοφιλείς, με πιστούς και σημαίνοντες φίλους. Είστε από τη φύση σας αλτρουιστές και εκτιμάτε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που  συμμερίζονται μαζί σας την ίδια ανάγκη για  προσωπική ελευθερία. Είστε πολύ ανοιχτοί σε οτιδήποτε καινούργιο το οποίο μπορεί να βοηθήσει τη πρόοδο και την εξέλιξη του κοινωνικού συνόλου. Έχετε μια φυσική ικανότητα να οργανώνετε και να σχεδιάζετε δραστηριότητες μεγάλων ομάδων. Ίσως να σας ταίριαζε και μια πολιτική καριέρα. Αγαπάτε να υποστηρίζετε ομάδες ανθρώπων για διάφορα κοινωνικά ζητήματα καθώς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.  Επειδή η κοινωνική ζωή σας ελκύει, αυτό μπορεί να είναι η αιτία για υπερβολική καλοπέραση ή υπερβολική σπατάλη εκ μέρους σας, η οποία μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες αν δεν προσέξετε. 

Δίας στον 12ο οίκο

Αν έχετε Δία στον 12ο οίκο, έχετε την τάση να είστε φιλάνθρωποι, έχετε μεγάλες πνευματικές ανησυχίες και συχνά σας αρέσει να βρίσκεστε στο παρασκήνιο παρά στο προσκήνιο. Το γεγονός ότι γεννηθήκατε στον τελευταίο οίκο του Δία σας δίνει μια ήδη διαμορφωμένη αίσθηση σοφίας. Μπορεί να έχετε έναν “άγγελο” να σας προσέχει και να σας βοηθάει σε τυχόν ανατροπές. Υπάρχει αγάπη για την ανθρωπότητα και μεγάλη επιθυμία να βοηθήσετε τους άλλους, ειδικά εκείνους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Έχετε μια μοναδική ικανότητα να βλέπετε πέρα από την εξωτερική εμφάνιση των άλλων και να εστιάζετε στα προτερήματα του χαρακτήρα τους. Είστε ένθερμος υποστηρικτής της προσωπικής ανάπτυξης μέσω του κάθε τι πνευματικού (εξομολόγηση, διαλογισμό κτλ.) . Στην αρνητική του έκφανση,  ο Δίας στον 12ο οίκο, μπορεί να σας κάνει μη ρεαλιστές.  Είναι σημαντικό να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκέφτεστε προσεκτικά πριν υλοποιήσετε μια ιδέα σας. Ακόμα, είναι σημαντικό να αποφύγετε τις καταχρήσεις, καθώς η υπερβολική απομόνωση μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις. 

Από τη Βάλια Παγίδα