Ο Ερμής στα 12 Ζώδια

Ο Ερμής στα 12 Ζώδια

 Ο Ερμής στα 12 Ζώδια. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει ή δεν έχετε και εσείς οι ίδιοι προφασιστεί τον Ερμή ανάδρομο για να δικαιολογήσετε μια ασυνεννοησία, μια βλάβη στο αυτοκίνητο ή σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή;

Ο Ερμής λοιπόν, ο πλανήτης που βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο από τους υπόλοιπους πλανήτες, ευθύνεται για την επικοινωνία, την νόηση, την κατανόηση, την παρανόηση και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας. 

Είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την γλώσσα, την γραφή και την ανάγνωση.

Το σημείο στο οποίο βρίσκεται σε ένα γενέθλιο αστρολογικό χάρτη μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το πως το άτομο επικοινωνεί και πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα. 

Είναι ακόμα ο πλανήτης των μετακινήσεων και του εμπορίου.

Συμβολίζει την νεότητα, ενώ στο ανθρώπινο σώμα κυβερνά το νευρικό σύστημα, τα χέρια και τους πνεύμονες.

Πάμε να δούμε τι χαρακτηριστικά δίνει στο κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

Από τον Αντώνη Σίμο

Ο Ερμής στα 12 Ζώδια 3

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ: Το θέλω και το θέλω τώρα!

 Ο πιο ανυπόμονος Ερμής του ζωδιακού. Είναι άμεσος, γρήγορος χωρίς καθυστερήσεις και σιχαίνεται την αναμονή. Ο Ερμής εδώ είναι ετοιμόλογος, κοφτός και μπορεί με μία έξυπνη ατάκα να σε στείλει. Πολλοί μπορεί να τον χαρακτηρίσουν αγενή και επιθετικό και αυτός με τη σειρά του να το πάρει προσωπικά και να αντιδράσει έντονα και παρορμητικά.

TIP: Πάρε τον μεταγραφή για σέντερ-φορ, θα πάρει όλη την άμυνα παραμάζωμα. 

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Ο Ερμής βραδύπους….χαχαχα

 Ο Ερμής εδώ είναι αργός, σταθερός και αμετακίνητος. Έχει γνώμονα τη λογική και τη πρακτικότητα. Είναι πεισματάρης, συντηρητικός και απορρίπτει κάθε τι τολμηρό, εκκεντρικό και ασυνήθιστο. Συνηθίζει τις ιδέες του να τις κάνει πράξη και για αυτό οι άλλοι τον υπολογίζουν. Έχει μια πραότητα στο λόγο με αποτέλεσμα να ηρεμεί και να προσελκύει τα πλήθη.

TIPS: Πάρε συμβουλή από αυτόν τον Ερμή για φαγητό και καλοπέραση. 

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Ο Ερμής ‘’φέρτε μου ωτοασπίδες ‘’

 Εδώ ο Ερμής μιλάει πολύ!!! Εδώ μιλάμε για τον Ερμή flashman.Η σκέψη τρέχει σε άλλες ταχύτητες πιο γαλαξιακές. Πληροφορία είναι το μότο του και γνώση και ερεθίσματα που χωρίς αυτά δεν ζει. Είναι πολύ κοινωνικός και ανοιχτόμυαλος, ωστόσο επηρεάζεται εύκολα και λόγω της μεταβλητότητας του μπορεί να αλλάζει γνώμη για πλάκα. Είναι επιφανειακός και βαριέται εύκολα και γενικά δύσκολα του κρατάει κάτι αμείωτο το ενδιαφέρον.

TIPS: Για να σου μάθει πως να γίνεις influencer πάρε έναν Ερμή στους Διδύμους.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Ο Ερμής αγκαλίτσας – μελισσάκι 

 Εδώ ο Ερμής μιλάει με συναίσθημα, οι λέξεις εδώ ωχριούν μπροστά σε όσα νιώθει. Ο Ερμής εδώ έχει φοβίες, ανασφάλειες και είναι απόλυτα προσκολλημένος στο παρελθόν. Βρίσκεται σε άμυνα εδώ και δύσκολα θα εκφραστεί αν δεν νιώσει πρώτα ασφαλής. Διαθέτει εξαιρετική μνήμη και μπορεί να μαθαίνει μέσα από τις εμπειρίες του! Μπορεί να κατανοήσει βαθιά τον άλλο.

TIP: Αν θες αγκαλιές και μνήμες από το παρελθόν, κάλεσε αυτόν τον Ερμή.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής 

 Είναι λίγο δραματικός εδώ ο Ερμής αλλά παράλληλα επιβλητικός, γαλαντόμος και πολύ φροντιστικός με τους δικούς του ανθρώπους. Έχει αυτοπεποίθηση, πειθώ αλλά την κριτική την παίρνει πολύ προσωπικά με αποτέλεσμα να γίνεται εγωικός. Οι απόψεις αυτού του Ερμή είναι σταθερές και παγιωμένες και δύσκολα του αλλάζεις γνώμη. Έχει μια δυσκολία στην κρίση και σε συνάρτηση με την υπερβολή που διακατέχει το μυαλό του, είναι συνήθως υποκειμενικός.

TIP: Αν θέλετε να είστε ξεχωριστά φαντασμαγορικοί, συμβουλευτείτε τον Ερμή στο Λιοντάρι.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Ο Ερμής λεμόνι….

 Μια ξινίλα την βγάζει εδώ ο Ερμής μιας και συνήθως η επικοινωνία του περιέχει τα στοιχεία της κριτικής και της επίκρισης. Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά εγκεφαλικό άτομο με έντονη παρατηρητικότητα στην λεπτομέρεια. Είναι λογικός, ρεαλιστής και πάντα χρήσιμος για τις συμβουλές του. Είναι οργανωτικός και συγκεντρωτικός αλλά η τελειομανία του μπορεί να τον αγχώσει!!!

TIP:  Για πρακτικά θέματα συμβουλέψου έναν Ερμή στη Παρθένο.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ:  Αριστερά να πάω; ή δεξιά;

(Μετά από δύο μέρες) αριστερά να πάω ή δεξιά; Ο Ερμής εδώ είναι αναποφάσιστος και αναβλητικός. Είναι επίσης δίκαιος, αντικειμενικός και αμερόληπτος. Είναι ήρεμος με λεπτούς τρόπους και χαρακτηρίζεται για την ευγένεια του. Έχει όπλο την διπλωματία και την κομψότητα και έτσι παίρνει πάντα αυτό που θέλει.

TIP: Να συμβουλεύεστε τον Ερμή στο Ζυγό σε θέματα αισθητικής και εμφάνισης.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Ο επιθεωρητής Πουαρό.

Δύσπιστος και καχύποπτος εδώ ο Ερμής. Κοιτάζει πάντα πίσω από την εικόνα, μιλάει με σιωπές και δεν τον αφορούν οι χαλαρές κουβέντες και οι επιφανειακές σχέσεις. Είναι αυθεντικός και καυστικός στον λόγο του. Συχνά δεν μπορεί να το διαχειριστεί ο συνομιλητής του. Στην υπερβολή του, αυτός ο Ερμής μπορεί να γίνει μυστικοπαθής και εμμονικός.

TIP: Για να λύσετε το μυστήριο, καλέστε αυτόν τον Ερμή.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Το αιώνιο παιδί.

Υπερβολικά ενθουσιώδης ο Ερμής εδώ. Συνήθως βλέπει την μεγάλη εικόνα αφήνοντας τις λεπτομέρειες. Επιδιώκει την επαφή και την επικοινωνία με ανθρώπους διαφορετικών απόψεων, κουλτούρας και πεποιθήσεων και έτσι καταφέρνει πάντα να ανανεώνει τις γνώσεις του.Είναι Ερμής ανοιχτόμυαλος και πολύ αισιόδοξος, λίγο φυγόπονος και ασόβαρος, που όμως η αισιοδοξία του καταφέρνει τελικά να τον πηγαίνει μπροστά.

TIP: Είσαι μέσα στη μαυρίλα; Πάρε τον τηλέφωνο να σου ανεβάσει την διάθεση!!!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ : Ο Ερμής στρατηγός 

Σοβαρός και συγκρατημένος στον λόγο του. Πρακτικός και πάντα σε πραγματικό χρόνο και στον πραγματικό κόσμο. Τα λόγια δεν του λένε τίποτα αν δεν συνοδεύονται με πράξεις και αποδείξεις. Είναι πεισματάρης και υπομονετικός. Ένα ελάττωμα του θα λέγαμε ότι είναι η τάση να βλέπει περισσότερα εμπόδια και περιορισμούς παρά ευκαιρίες και δυνατότητες. Παρόλα αυτά καταφέρνει σταθερά και μεθοδικά να σημειώνει πρόοδο και να πετυχαίνει τους στόχους του. Κάποιες φορές δυσκολεύεται να εκφράζεται αυθόρμητα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνει την ουσιώδη επικοινωνία με τους γύρω του.

TIP: Θέλεις αύξηση του τζίρου; Πάρε κάποιον με Ερμή στον Αιγόκερω

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Αυτός ο Ερμής αν σου χαλάσει το ψυγείο σου κρατάει τα πράγματα κρύα… χαχαχα. 

 Ειλικρινής αλλά ψυχρός, εξαιρετικά εύστροφος όμως με πολύ ευρηματικές ιδέες. Οι συναναστροφές του θέλει να έχουν ένα χρώμα αντισυμβατικό και ξεχωριστό. Του αρέσει η δράση του να γίνεται μέσα από ομάδες και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις έννοιες ισότητα και ελευθερία. Είναι πρωτοπόρος και εκκεντρικός στις απόψεις του και ο λόγος του μπορεί να γίνει ανατρεπτικός και να προκαλέσει σοκ στον συνομιλητή του.

TIP: Αν σας πλησιάζει φιλικά, ουσιαστικά σας φλερτάρει!!!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ: Η Αλικη στην χωρα των Θαυματων!!! 

 Αστερόσκονες, ουράνια τόξα και ροζ μονόκεροι!Εδω η λογική πάει περίπατο, συναίσθημα είναι η βάση αυτού του Ερμή. Έχει κατανόηση, υψηλή ενσυναίσθηση, μπορεί να δείξει συμπόνια κάτι το οποίο τον κάνει ιδιαίτερα καλό ακροατή. Σαν μεταβλητός, αυτός ο Ερμής μπορεί κάποιες φορές να αλλάζει απόψεις ή να μην μπορεί να εκφράσει τις ιδέες του. Γενικότερα ο Ερμής στους Ιχθύς είναι πιο πνευματικός, με μεγάλη φαντασία, ροπή στις τέχνες και πολύ καλή διαίσθηση.

ΤΙΡ: Τον θέλουμε στη ζωή μας για φίλο, γιατί ξέρει να συμπονάει

Αντώνης Σίμος

Διαβάστε περισσότερα:
Αστρολογία Αρχαρίων – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)