Ο Ερμής στα ζώδια

Ο Ερμής στα ζώδια

Μυθολογικά  ο Ερμής, είναι  γιός του Δία και της Νύμφης  Μαία, κόρης του Άτλαντα και μια από τις Πλειάδες. Αγγελιοφόρος  των θεών, προστάτης των εμπόρων, των ταξιδιών, των γραμμάτων, της επικοινωνίας, των κλεφτών,  γνωστός για την πονηριά και την εξυπνάδα του.

Πλανήτης Ερμής

Κυριαρχία : στους Διδύμους και στην Παρθένο
•Έξαρση  : στην Παρθένο
• Αδυναμία : στον  Τοξότη
• Πτώση  : στους Ιχθύες

Χαρακτηριστικό: επικοινωνία (πνευματική και σωματική). 

ο Ερμής κινείται μέσα από την τροχιά της Γης, είναι εσωτερικός πλανήτης και ο πλησιέστερος προς τον Ήλιο. Βρίσκεται μέσα στις 28 μοίρες από αυτόν και στο ωροσκόπιο εμφανίζεται είτε στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο είτε στο προηγούμενο είτε στο επόμενο.

Σχετίζεται με την ευφυΐα, τον εγκέφαλο, τον συντονισμό του νευρικού συστήματος, με το αναπνευστικό, με τη νοητική λειτουργία και με τον θυρεοειδή. Είναι ο πλανήτης  που εκφράζει τις επικοινωνιακές ικανότητες και ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη, καθορίζει  σε μεγάλο βαθμό, τον τρόπο συνδιαλλαγής με τους άλλους ανθρώπους αλλά  και τον τρόπο σκέψης .

Από την Ιωάννα Αλμυριώτου

Ο Ερμής στα ζώδια 

Κριός  

 Ο Ερμής  στον Κριό κάνει τα άτομα να  αντιδρούν με ταχύτητα. Είναι ετοιμόλογα και μιλούν γρήγορα. Διακρίνονται  για την γρήγορη σκέψη, δεν ψειρίζουν και πολύ τα πράγματα. Οι λεπτομέρειες τους είναι αντιπαθητικές. Η συγκέντρωση σε ένα θέμα ίσως θεωρηθεί επίτευγμα.  Η αυτοεπιβεβαίωση υποβόσκει σχεδόν πάντοτε .

Η απερισκεψία και η εριστική διάθεση είναι το αποτέλεσμα αν ο Ερμής βρίσκεται σε δυσμενή γωνία. Διανοητική ένταση και νευρικότητα μπορεί να προκύψουν από έλλειψη πνευματικού κινήτρου. Αυθορμητισμός, βιαστικός τρόπος ομιλίας, ανυπομονησία, ανεπάρκεια προγράμματος μπορεί να εμποδίσουν την πρόοδο, αλλά αν ο Ερμής βρίσκεται σε πολύ δυσμενή γωνία ακριβείας η πρώτη απόφαση είναι συνήθως σωστή.

Ταύρος

 Χαρακτηρίζονται από πρακτικό και σταθερό μυαλό. Άτομα με εκλεπτυσμένη κρίση. Ξέρουν να εκτιμούν  το καλλιτεχνικό, το ωραίο. Η αφομοίωση των δεδομένων απαιτεί από τους ίδιους χρόνο.

Επίσης, η ισχυρογνωμοσύνη και οι άκαμπτες αντιλήψεις αποδεικνύονται ισχυρά αρνητικά στοιχεία  στο να αναπτύξουν ευέλικτη κρίση. Αγνοούν παντελώς τα θέματα σε μια κουβέντα που δεν τους ενδιαφέρουν και με αυτό τον τρόπο κινδυνεύουν να θεωρηθούν μονότονοι εκτός και εάν επιστρατεύσουν το χιούμορ που διαθέτουν. Δεν ξεχνούν καθόλου όσα ειπώθηκαν και κυρίως όσα συμφωνήθηκαν.

Δίδυμοι

Είναι τα <<αστέρια >> της επικοινωνίας. Διαθέτουν γρήγορη σκέψη και ευφράδεια, είναι εξωστρεφείς, γεμάτοι ζωντάνια. Η προσοχή και το ενδιαφέρον δεν έχουν μεγάλη διάρκεια και αλλάζουν εύκολα απόψεις και επιχειρήματα.

Η επιθυμία για πλατιές γνώσεις συχνά πληρώνεται με υπερένταση που φαίνεται στο άγχος ή και τη σύγχυση. Άτομα με εφευρετικότητα και φοβερή ευστροφία, επιχειρηματικό μυαλό ικανό να μην επηρεάζεται από προλήψεις.

Καρκίνος

Με τον Ερμή στο ζώδιο του Καρκίνου η σκέψη και η επικοινωνία βασίζονται περισσότερο στον  συναισθηματισμό παρά στη λογική. Δεν κρατούν μέσα τους αισθήματα θετικά η αρνητικά και οι αποφάσεις που παίρνουν τις περισσότερες φορές  γίνονται από αυτό που τους λέει η καρδιά τους και όχι ο νους.

 Είναι αρκετά διπλωματικοί, απεχθάνονται τις  εντάσεις και  έχουν απίστευτο μνημονικό για πράγματα που  τους ευχαρίστησαν  και ακόμη περισσότερο σε όσα τους δυσαρέστησαν. Διαθέτουν ισχυρή  διαίσθηση, τάση  προς την ονειροπόληση,  έχουν ανεπτυγμένη την  αίσθηση του ρυθμού. Ταλαιπωρούνται από αδικαιολόγητες αγωνίες και πολλές φορές κρίσεις πανικού, φοβίες και στενότητα σκέψης.

Λέων

Έχουν άνεση στο να εκφράζονται  και επιδιώκουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Βγάζουν μια αλαζονεία και δείχνουν ότι τα ξέρουν όλα. Όμως οι άνθρωποι γοητεύονται και παρασύρονται από τα επιχειρήματά τους. Έχουν σκέψη καθαρή οργανωμένη  και δεν μετακινούνται  εύκολα από τις απόψεις και τις αποφάσεις τους Ξέρουν πάντα πως να γίνονται το επίκεντρο σε μια συζήτηση και όχι μόνο.

 Διαθέτουν καλές οργανωτικές ικανότητες. Διακρίνονται συχνά με ανεπτυγμένη διαίσθηση, δημιουργικότητα και αντίληψη τεχνών. Είναι στοργικοί με τα παιδιά, διαθέτουν την ικανότητα της διαπαιδαγώγησης. Εξαιρετική ένδειξη για εκπαιδευτικούς.

Παρθένος

Διαθέτουν σκέψη αναλυτική, ακριβής, οργανωμένη  και επεξεργάζονται  με συστηματικότητα  και αυτοσυγκέντρωση όλα τα θέματα.

Μιλούν με βεβαιότητες και επιχειρήματα. Στην επικοινωνία τους με τους άλλους δεν εξωτερικεύουν  εύκολα πως νιώθουν  και προτιμούν  να επικαλούνται  τη  δική τους φωνή της λογικής .Υπάρχει έντονη  κριτική η οποία γίνεται πιεστική και κουραστική. Μαθαίνουν με μεγάλη ευκολία και έχουν κλίσεις  στην επιστήμη  η στο κριτικό δοκίμιο. Ενδιαφέρονται υπερβολικά για την υγεία, την υγιεινή, τα διαιτολόγια.  

Ζυγός

Ζυγίζουν  προσεκτικά  αυτό που θα πουν  περνώντας το μέσα από το φίλτρο της ευγένειας, της κατανόησης και της διπλωματικότητας. Άτομα έξυπνα, με ευρεία αντίληψη, μπαίνουν εύκολα στη θέση των άλλων και βλέπουν καθαρά τα πράγματα.

Έχοντας στο μυαλό τους πολλές πλευρές μια κατάστασης δυσκολεύονται να καταλήξουν σε μια απόφαση. Είναι αναβλητικοί όπως επίσης γοητευτικοί και πειστικοί συνομιλητές.

Σκορπιός

Διαθέτουν  ανεπτυγμένη  και διαισθητική νοημοσύνη που μαζί με την  φυσική  τους περιέργεια τους βοηθά να ανακαλύπτουν πλευρές ενός ζητήματος που κανείς άλλος δεν έχει δει.

Το πάθος που τους χαρακτηρίζει εκφράζεται και στην επικοινωνία κάνοντάς τους από γοητευτικούς μέχρι και απαίσιους αν θυμώσουν ή πληγωθούν. Εκφράζουν τη γνώμη τους και επιμένουν στις απόψεις τους. Εξαιρετικοί συγγραφείς μυστηρίου. Χαρακτήρες ικανοί να λύνουν δύσκολα προβλήματα με πρακτικό τρόπο.

Τοξότης

Ακούραστοι μελετητές. Συνηθισμένο το ταλέντο τους στο γράψιμο. Η ειλικρίνεια και το αίσθημα της δικαιοσύνης είναι έντονα χαρακτηριστικά. Εξωστρεφείς και αισιόδοξοι   όμως μέσα στον ενθουσιασμό τους μπορεί να κρίνουν και να μιλούν κάπως επιπόλαια.

 Αναζητούν διαρκώς νέους ορίζοντες. Έχουν ευρυμάθεια και προοδευτικότητα στις ιδέες τις οποίες υπερασπίζονται με ειλικρίνεια και θάρρος. Αν όμως δέχεται δυσμενείς γωνίες  τότε είναι μειωμένη η συγκέντρωση προσοχής και μπορεί να υπάρξει νευρικότητα. 

Αιγόκερως

Ο Ερμής στο Κρόνιο ζώδιο τους προικίζει με οργανωμένη σκέψη ικανή να εξετάζει  τα πράγματα σε εύρος και σε βάθος. Φροντίζουν πάντα να ξέρουν τι θα πουν και γιατί. Με αυτό τον τρόπο σπάνια βγαίνουν εκτεθειμένοι σε μια συζήτηση. Διαθέτουν ορθολογιστικό, σοβαρό, ψυχρό και υπολογιστικό νου.

Είναι φιλόδοξοι με μεγάλη υπομονή, προσεκτικοί, αποβλέπουν σε  ξεχωριστούς στόχους στη ζωή. Διαθέτουν μεθοδικότητα και τυπικότητα προπαντός στη λήψη αποφάσεων. Έχουν ιδιαίτερη ικανότητα μνήμης, και  διακρίσεις στη σχολική ζωή. Δυσκολεύονται να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους και γενικά  για την συναισθηματική πλευρά των διάφορων σχέσεων.

Υδροχόος

Διαθέτουν πρωτοτυπία, επινοητικότητα  με ανεπτυγμένο ένστικτο. Βλέπουν πάντα μακριά. Είναι χαρακτήρες με εμμονή και πείσμα  στις αντιλήψεις που έχουν διαμορφώσει. Το μεγάλο ενδιαφέρον τους  και οι κλίσεις τους  προς τις σύγχρονες  επιστήμες, ιδιαίτερα και σχετικά με τα μέσα επικοινωνίας αποσπά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Εξαιρετικοί αστρολόγοι, εκκεντρικοί τύποι .

Έχουν ξεκαθαρισμένες απόψεις, συνήθως  αλτρουιστικές και προοδευτικές. Εξετάζουν τον κόσμο  σαν μέσα από μικροσκόπιο, πολύ αναλυτικά  και από απόσταση.

Ιχθύες

Καλοσύνη και ευσπλαχνία τους χαρακτηρίζει. Διαθέτουν συγκαταβατικότητα και ευαισθησία. Εξαιρετικοί συγγραφείς  με φοβερά γόνιμη  φαντασία που όμως θα πρέπει να ελέγχουν  τη διαίσθηση τους που πολλές φορές τους οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. 

Έχουν τάσεις προς το απόκρυφο  και τον μυστικισμό, ταλέντο στην κωμωδία, τη μιμητική  και την ψυχαγωγία των άλλων. Χάρισμά τους η ικανότητα  να ακούν τον συνομιλητή τους με γνήσιο ενδιαφέρον.

Γενικότερα

Στις θετικές ιδιότητες  του Ερμή  συμπεριλαμβάνονται: Ισχυρή έφεση  για την απόκτηση γνώσεων και μετάδοσή τους στους άλλους. Άτομα με  σημαντική ικανότητα  λογικής σκέψης, κρίσης, αντίληψης, ευστροφίας. Εξαιρετική δεινότητα  στη συζήτηση και στην ανάπτυξη  επιχειρήσεων, καλλιέργεια πνεύματος. 

 Στις   αρνητικές ιδιότητες  βγάζει ασυνέπεια, υπερβολές, επικρίσεις, ερευνητικότητα χωρίς συναίσθηση σκοπού. Ανεξέλεγκτη νευρική  ενεργητικότητα  που δημιουργεί   νευρική ένταση  η στασιμότητα. Ευφράδεια, πονηριά, δηκτικός σαρκασμός, κυνικότητα.

Από την Ιωάννα Αλμυριώτου