Ο Ερμής στους οίκους, Δείκτης  έκφρασής και ευφυΐας !

  Ο Ερμής στους οίκους ,ουσιαστικά μας δίνει την δυνατότητα να καταλάβουμε ,σε ποιον τομέα της ζωής του, το άτομο θα χρησιμοποιεί το μυαλό του.  Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται μέσα ο Ερμής, είναι ο τομέας της ζωής που το άτομο θα ξεδιπλώσει τις ικανότητες και τις δεξιότητες του. Μπορεί , επίσης , να μας δείξει  τι θα ικανοποιεί την περιέργεια του ατόμου , καθώς και με τι θα καταπιαστεί πνευματικά στη ζωή του. Τέλος, η θέση του  Ερμή σε οίκο, είναι πολύ σημαντική, καθώς, συνδυαστικά με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται αυτός ο γενέθλιος Ερμής , αποκαλύπτεται το επίπεδο εξυπνάδας , όπως και τα θέματα για  τα οποία θα θέλει πάντα να μαθαίνει το άτομο . 

Δε ξέρετε που έχετε το Δία; Διαβάστε τον Αστρολογικό σας χάρτη εδώ:
Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από την Μαρία Σόγια!

Ο Ερμής στους οίκους, Δείκτης  έκφρασής και ευφυΐας ! 3

Ερμής στον 1ο οίκο 

Λέξεις κλειδιά : Ομιλητικός , Περίεργος, Έξυπνος

  Ο Ερμής στον 1ο οίκο του γενέθλιου χάρτη, κάνει το άτομο ομιλητικό. Ουσιαστικά όσοι έχετε τον Ερμή σε αυτό τον οίκο είναι πολύ σημαντικό να εκφράζετε και να εξωτερικεύετε τις σκέψεις σας. Αυτό , μερικές φορές μπορεί να κουράσει ,καθώς μπορεί να γίνετε ασταμάτητοι συνομιλητές, να ξεκινήσετε να μιλάτε με πάθος, γρήγορα και χωρίς σταματημό. Είναι ιδανική θέση για κάποιον που θέλει να γίνει ομιλητής, συγγραφέας ή ηθοποιός. 

  Ιδιαίτερα περίεργοι από τη φύση σας, και προικισμένοι με ένα μυαλό που υπερλειτουργεί βλέπετε με μεγάλη ευκολία τις ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύεστε.  Η ευφυΐα σας , είναι το άλλο δυνατό σας στοιχείο. Έξυπνοι, με ιδιαίτερο χιούμορ , μπορείτε να κρατήσετε το ενδιαφέρον των συνδαιτυμόνων σας με μεγάλη ευκολία.  Απολαμβάνετε το γράψιμο και την ομιλία. Είστε προσαρμοστικοί στις καταστάσεις , ευέλικτοι στη σκέψη, αλλά, και αρκετά νευρικοί. Έχετε την ανάγκη να βρίσκεστε συνεχώς σε κίνηση ,και αυτό σας κάνει πολλές φορές λιγότερο διατεθειμένο να ακούτε τους άλλους και εγωιστή .  

 Ερμής στον 2ο οίκο

Λέξεις κλειδιά : Πρακτικός, Ικανός, Αισθησιακός

  Ο Ερμής στον 2ο οίκο του γενέθλιου χάρτη, κάνει το άτομο πρακτικό. Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που βρίσκετε με μεγάλη ευκολία λύσεις σε πρακτικά ζητήματα, γρήγορα και με επιτυχία. Διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας έξυπνα , ξοδεύοντας όταν πρέπει, και έχετε καλή διαίσθηση όσον αφορά τα οικονομικά σας και τις επενδύσεις σας. Είσαστε ικανότατοι , το δυνατό σας σημείο είναι το εμπόριο ,η συγγραφή και η διδασκαλία.    

   Πολλές φορές δεν είστε ευέλικτοι στον τρόπο σκέψης σας και γίνεστε κουραστικοί , επίσης, τείνετε να εστιάζετε σε ένα πράγμα τη φορά , να μην καταπιάνεστε με πολλά ταυτόχρονα, έτσι, μερικοί σας κατηγορούν ότι είσαστε αργοί, ουσιαστικά, μεθοδικοί είστε. Τέλος, είστε αισθησιακοί, καθώς σας αρέσει να αντιλαμβάνεστε τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις σας και πρακτικά . Η γνώση καθώς και η πληροφορία θέλετε να είναι βίωμα σας, κάτι απτό, χειροπιαστό.  Σας αρέσει να μιλάτε με επιχειρήματα, και σιχαίνεστε την αοριστολογία, καθώς, και τις πολλές σάλτσες στα λεγόμενα σας. 

Ερμής στον 3ο οίκο

Λέξεις κλειδιά : Σαφής, Ενημερωμένος, Αντικειμενικός

  Ο Ερμής στον 3ο οίκο του γενέθλιου χάρτη, δίνει την ικανότητα στο άτομο να έχει ένα λόγο σωστό και σαφή.  Ο ανήσυχος νους σας, σας οδηγεί στη μελέτη και στη συνεχή διερεύνηση των πραγμάτων . Έχετε πολλά ενδιαφέροντα , υπερβολικά πολλά. Το πρόβλημα σας είναι, ότι θέλετε να τα μάθετε, και να τα κάνετε όλα όσα υπάρχουν εκεί έξω ,με αποτέλεσμα, να μην ολοκληρώνετε εύκολα αυτά που ξεκινάτε.

  Έχετε ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις διαπραγματεύσεις και είστε εξαιρετικοί ομιλητές, γρήγοροι, ενημερωμένοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αντικειμενικοί. Το τελευταίο , η αντικειμενικότητα, είναι  χαρακτηριστικό γνώρισμά σας, καθώς, δεν αφήνετε ποτέ το συναίσθημα να μπερδέψει την λογική σας, και την κρίση σας.  Έτσι καταφέρνετε να παραμένετε δίκαιοι και σωστοί . Μαγεύετε τους συνομιλητές σας , ενώ δύσκολα χάνετε σε μια λεκτική αντιδικία. 

Ερμής στον 4ο οίκο

Λέξεις κλειδιά : Φαντασία, Υποκειμενικός, Κλειστός

Ο Ερμής στον 4ο οίκο του γενέθλιου χάρτη, κάνει το άτομο να βλέπει πολύ ζωντανά όνειρα, και να έχει ανεπτυγμένη φαντασία και διαίσθηση. Δεν είστε ιδιαίτερα ομιλητικοί στο κοινό αλλά σας αρέσει να μιλάτε στους οικείους σας , στην οικογένεια σας , καθώς, και σε όποιον θεωρείτε οικογένεια. Είστε κλειστοί και δεν σας αρέσει να μοιράζεστε με πολύ κόσμο τις σκέψεις σας.

  Οι σκέψεις σας και οι απόψεις σας είναι υποκειμενικές ,καθώς, βασίζονται κυρίως στο συναίσθημα και στη διαίσθηση σας. Αν μπορείτε να επιλέξετε χώρο εργασίας, θα προτιμήσετε να εργάζεστε από το σπίτι σας ή θα δημιουργήσετε ένα χώρο που θα τον νιώθετε οικείο και σαν το σπίτι σας. Είστε άνθρωποι που τιμάτε και αγαπάτε τις παραδόσεις, και οτιδήποτε παλιό ,με κίνδυνο πολλές φορές να θεωρήστε παλιομοδίτες ή «κολλημένοι» στο παρελθόν. 

Ερμής στον 5ο οίκο

Λέξεις κλειδιά : Δημιουργικός, Γρήγορος, Ξεροκέφαλος

  Ο Ερμής στον 5o  οίκο του γενέθλιου χάρτη, κάνει το άτομο δημιουργικό. Είστε εκφραστικοί , ευχάριστοι , με ένα μυαλό ερωτεύσιμο. Έχετε ταλέντο στο φλερτ, και για εσάς το να τραβάτε τα βλέμματα και την προσοχή ,είναι κάτι που το κάνετε με μεγάλη ευκολία .   Διαθέτετε ένα γρήγορο και έξυπνο μυαλό, και λατρεύετε να επιδεικνύετε τις γνώσεις σας ,και να έχετε κοινό να σας θαυμάζει.

  Μερικές φορές ,μπορεί να γίνεστε ξεροκέφαλοι ,καθώς , δεν σας αλλάζει κάποιος εύκολα τη γνώμη. Επίσης , σας αρέσει τόσο πολύ να μιλάτε , που δεν σταματάτε για να ακούσετε τον συνομιλητή σας , με αποτέλεσμα να σας κρίνουν ως εγωκεντρικό και εγωιστή.  Κι όμως αν και έχετε αυτή τη στάση , στο τέλος , όλοι μένουν εντυπωσιασμένοι και γοητευμένοι από τις δημιουργικές , αυθεντικές ιδέες σας ,και από το φλογερό σας ταμπεραμέντο.  

Ερμής στον 6ο οίκο

Λέξεις κλειδιά : Χρήσιμος, Αποτελεσματικός, Ευφυής

  Ο Ερμής στον 6ο οίκο του γενέθλιου χάρτη, κάνει το άτομο χρήσιμο και πολλές φορές απαραίτητο για τους οικείους του. Το εύστροφο , αναλυτικό και παρατηρητικό μυαλό σας , σας κάνει απαραίτητους στην εργασία σας, και όχι μόνο. Είστε ο άνθρωπος που παρατηρεί , ταξινομεί και αναλύει κάθε συμβάν και πληροφορία , με τον καλύτερο τρόπο. Στην εργασία σας είστε μεθοδικοί, συνεπείς και αξιόπιστοι, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σας καθιστούν αναντικατάστατο καθώς και αποτελεσματικό, σε ότι έχετε αναλάβει. 

  Είστε προικισμένοι με ένα γρήγορο μυαλό, ρυθμισμένο να παίρνει αποφάσεις , μετά, από ανάλυση των δεδομένων και των καταστάσεων που έχουν προκύψει. Μερικές φορές όμως, εστιάζετε καθαρά στα αντικειμενικά γεγονότα , δίχως να μπορείτε να έρθετε σε σύνδεση με το συναίσθημα σας. Εκείνες τις φορές μπορεί να κατηγορηθείτε από τους οικείους σας ότι είστε ψυχροί και αποστασιοποιημένοι, άκαρδοι.  Όμως με λίγη καλή θέληση και από τις δύο πλευρές , πολύ εύκολα λύνεται η παρεξήγηση ,και βλέπουν τη χρυσή καρδιά σας και τις αγνές προθέσεις σας .

Ερμής στον 7ο οίκο 

Λέξεις κλειδιά : Κοινωνικός, Αναποφάσιστος, Διπλωμάτης

   Ο Ερμής στον 7ο οίκο του γενέθλιου χάρτη, κάνει το άτομο  κοινωνικό. Είστε εξαιρετικοί συνομιλητές, πολύ κοινωνικοί , με όμορφο λόγο και ιδιαίτερα ευγενείς. Συνήθως βρίσκεστε σε σχέση, ξεκινάτε μια σχέση ή τελειώνετε μια σχέση , αλλά σπάνια θα σας βρει κανείς μόνους. Βρίσκετε εξαιρετικά ενδιαφέρον να γνωρίζετε νέους ανθρώπους , να μαθαίνετε για εκείνους και τη ζωή τους. Είναι τόσο ενδιαφέρον για εσάς, σαν να εξερευνάτε μια νέα χώρα. 

  Το πρόβλημα είναι ,ότι πολλές φορές ,δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις. Δεν είναι ότι τις  αποφεύγετε ίσα ίσα, σας τρώει πολύ ενέργεια η όλη διαδικασία . Θέλετε να ζυγίσετε τα πάντα, για να είστε σίγουροι ότι πήρατε την σωστή απόφαση. Είστε εξαιρετικοί διπλωμάτες, και μισείτε  τους τσακωμούς και τις αντιδικίες. 

Ερμής στον 8ο οίκο 

Λέξεις κλειδιά : Επιφυλακτικός, κατάσκοπος, ενστικτώδης

  Ο Ερμής στον 8ο οίκο του γενέθλιου χάρτη , κάνει το άτομο επιφυλακτικό. Θεωρείτε πολλές φορές όχι λανθασμένα , ότι όλοι γύρω σας κρύβουν ένα μυστήριο. Είστε προικισμένοι με μια φοβερή διαίσθηση , την οποία ακολουθείτε τις περισσότερες φορές τυφλά. Θέλετε να μάθετε για όλα την αλήθεια ,και ψάχνετε πάντα εις βάθος τις καταστάσεις. Είστε εξαιρετικοί αναλυτές  , ενώ πολλοί από εσάς έχουν ταλέντο και στην ψυχανάλυση.

  Είστε εξαιρετικοί στη διαχείριση χρημάτων καθώς και στις επενδύσεις. Δεν είστε πολύ ομιλητικοί , προτιμάτε να λέτε λίγα , και δεν σας αρέσει να ανοίγετε τα χαρτιά σας. Μερικές  φορές έχετε εμμονές , με κάτι που θα σας κολλήσει στο μυαλό. Δεν σας αρέσει καθόλου να μην συμφωνούν μαζί σας , μάλιστα πολλές φορές προσπαθείτε να πείσετε με μεγάλη ένταση και καθόλου ψυχραιμία ότι έχετε δίκιο . 

Ερμής στον 9ο οίκο 

  Ο Ερμής στον 9ο οίκο του γενέθλιου χάρτη, κάνει το άτομο να είναι έτοιμο για να ταξιδέψει ανά πάσα στιγμή. Σας αρέσει να ταξιδεύετε , όχι μόνο σε κοντινά, προβλέψιμα, οργανωμένα ταξίδια, αλλά και ταξίδια , μακρινά και ανοργάνωτα, έτσι για  την εμπειρία. Έχετε απίστευτές γνώσεις και εμπειρίες , τις οποίες περιγράφετε τόσο γλαφυρά, που μαγεύετε το κοινό σας. Σας αρέσει να μεταλαμπαδεύετε τις γνώσεις σας στους υπόλοιπούς , καθώς, και να αναλύετε ώρες ατελείωτες τις απόψεις σας για φιλοσοφικά ζητήματα καθώς και για θρησκευτικά και υπαρξιακά ζητήματα.

Λέξεις κλειδιά : Ταξιδευτής, Δάσκαλος, Μαθητής

  Πάντα θετικοί και ευδιάθετοι , με αστείρευτη όρεξη για μάθηση και πνευματικά ταξίδια. Γεμάτοι υπαρξιακά ερωτήματα , έτοιμοι για να βρείτε την απάντηση και να διαδώσετε τις γνώσεις σας , σε όλο τον κόσμο. Δεν σας αρέσει η στασιμότητα του μυαλού, ούτε του σώματος.  Βρίσκεστε διαρκώς σε κίνηση , σωματικά αλλά και νοητικά. 

Ερμής στον 10ο Οίκο

Λέξεις κλειδιά : Οργανωτικός, Ενημερωμένος , Σύμβουλος

  Ο Ερμής στον 10ο οίκο του γενέθλιου χάρτη, κάνει το άτομο οργανωτικό και συγκροτημένο. Είστε εστιασμένοι στους στόχους σας ,επαγγελματικούς, προσωπικούς  και κοινωνικούς .  Έχετε υψηλά στάνταρ και δεν κάνετε εκπτώσεις , ενώ είστε το ίδιο αυστηροί και με τον εαυτό σας και με τους άλλους. Η υπεύθυνη συμπεριφορά σας , σε συνδυασμό, με την εργατικότητα σας , προκαλεί τον θαυμασμό των συνεργατών σας καθώς και του κύκλου σας.

  Αντιδράτε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες , και είστε πολύτιμοι συνάδελφοι , αν και γρήγορα ανέρχεστε σε διοικητικές θέσεις . Είστε σοβαροί και όχι σοβαροφανείς, δεν σας αρέσουν οι πολλές κουβέντες. Είστε εξαιρετικοί ομιλητές όταν χρειαστεί .

Ερμής στον 11ο Οίκο

Λέξεις κλειδιά : Κοινωνικός . Πρωτοπόρος, Φίλος

  Ο Ερμής στον 11ο οίκο του γενέθλιου χάρτη, κάνει το άτομο κοινωνικό. Αγαπάτε τους ανθρώπους, θέλετε να περιτριγυρίζεστε από αυτούς. Λειτουργείτε καλύτερα μέσα σε ομάδες και οργανισμούς. Θέλετε να μοιράζεστε κοινές πεποιθήσεις, αξίες , όνειρα. Έχετε καινοτόμες και  πρωτοποριακές ιδέες. Είστε βαθιά ανθρωπιστές . Αγαπάτε τους φίλους σας , και τον άνθρωπο γενικά . Δεν αντέχετε την αδικία . Μερικές φορές δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματα σας , σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεστε ψυχροί  και απόμακροι. 

  Έχετε εφευρετικό νου ,και βρίσκετε εύκολα λύσεις , πρωτότυπες και ευφάνταστες. Μοιράζεστε εμπειρίες, και συμβουλές με μεγάλη ευκολία. Πολλές φορές δεν εστιάζετε , σκέφτεστε πολλά και διαφορετικά ,και έτσι χάνετε το στόχο σας. 

Ερμής στον 12ο Οίκο

Λέξεις Κλειδιά  : Εσωστρεφής, Ευαίσθητος, Διαισθητικός

Ο Ερμής στον 12ο οίκο του γενέθλιου χάρτη, κάνει το άτομο εσωστρεφές. Είστε αρκετά ντροπαλοί , ενώ δεν σας αρέσει ιδιαίτερα η έκθεση. Σας αρέσει όμως πολύ η απομόνωση, εκεί έρχεστε σε επαφή με τον εαυτό σας , με τις βαθύτερες ανάγκες και τα θέλω σας.  Είστε υπερβολικά ευαίσθητοι στις ενέργειες των άλλων , δηλαδή επηρεάζεται με μεγάλη ευκολία το ενεργειακό σας πεδίο. Έτσι, όταν για παράδειγμα κάνετε παρέα με ευδιάθετους ανθρώπους, είστε χαρούμενοι , ενώ, όταν κάνετε παρέα με καταθλιπτικούς, σας βαραίνουν  . 

Είστε προικισμένοι με έντονη και αλάνθαστη διαίσθηση , και αυτό σας βοηθάει πολύ στο να καταλαβαίνετε και να αντιλαμβάνεστε τον κρυμμένο εαυτό των ατόμων που σας περιτριγυρίζουν . Αυτό σας κάνει και εξαιρετικό κριτή , των ανθρώπινων χαρακτήρων που σας περιβάλλουν . 

Απο την Μαρία Σόγια