O εσωτερικός πυρήνας της Γης αλλάζει φορά!

Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε τα περιστρεφόμενα περιεχόμενα της Γης εκτός και αν συμβεί σεισμός ή ηφαιστειακή έκρηξη.

Ωστόσο, οι γεωεπιστήμονες που μελετούν τις εσωτερικές λειτουργίες της Γης ανακάλυψαν ότι ο συμπαγής εσωτερικός πυρήνας σιδήρου του πλανήτη, ο οποίος περιστρέφεται τακτικά μέσα σε ένα λιωμένο εξωτερικό κέλυφος σχεδόν χωρίς τριβή, φαίνεται να έχει σταματήσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, οπότε μην πανικοβληθείτε. Δεν είναι καν η πρώτη φορά!

Στην εργασία τους, οι γεωφυσικοί Yi Yang και Xiaodong Song από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στο Πεκίνο γράφουν: «Εκπληκτικές παρατηρήσεις που δείχνουν ότι ο εσωτερικός πυρήνας έχει σχεδόν σταματήσει την περιστροφή του την τελευταία δεκαετία και μπορεί να βιώνει μια στροφή σε μια πολυδεκαετή ταλάντωση, με άλλο ένα σημείο καμπής στις αρχές της δεκαετίας του 1970».

Από τότε που το επιβεβαίωσε ο σεισμολόγος του Song and Columbia University Paul Richards το 1996, γνωρίζουμε ότι ο εσωτερικός πυρήνας της Γης περιστρέφεται σε σχέση με τον μανδύα από πάνω του. Ένα μη επιβεβαιωμένο μοντέλο του μαγνητικού πεδίου της Γης έδειξε ότι ο εσωτερικός πυρήνας της περιστρέφεται πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Από τότε, οι επιστήμονες της γης προσπάθησαν να υπολογίσουν την ταχύτητα περιστροφής του εσωτερικού πυρήνα από τα 3.170 μίλια (5.100 km).

Οι επιστήμονες αρχικά σκέφτηκαν ότι η ηλεκτρομαγνητική ροπή και η βαρυτική έλξη περιστρέφουν τον εσωτερικό πυρήνα κάθε 400 χρόνια. Άλλοι επιστήμονες συνέστησαν χρόνο περιστροφής χιλίων ετών.

Ο Σονγκ το ξανασκέφτηκε και επέστρεψε στη μέθοδο που χρησιμοποίησαν ο ίδιος και ο Ρίτσαρντς για να αποδείξουν τις περιστροφές του εσωτερικού πυρήνα. Οι δύο επιστήμονες παρακολούθησαν διπλούς σεισμούς από το 1967 έως το 1995 από τον νότιο Ατλαντικό μέχρι την Αλάσκα το 1996.

Τα ωστικά κύματα θα είχαν ακολουθήσει την ίδια διαδρομή αν ο εσωτερικός πυρήνας δεν είχε κινηθεί. Ο Song και ο Richards έδειξαν ότι τα σεισμικά κύματα αυξήθηκαν κατά ένα μικροδευτερόλεπτο μεταξύ της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του 1990.

Στην πιο πρόσφατη μελέτη του με τον Yang, ο Song έχει συγκρίνει αυτά τα αρχαία δεδομένα με πιο πρόσφατα μοτίβα σχεδόν συγκρίσιμων σεισμικών κυμάτων που υποδηλώνουν ότι ο εσωτερικός πυρήνας έχει επιβραδυνθεί και μπορεί να αντιστρέφεται.

Μετά το 2009, οι διαδρομές σεισμικών κυμάτων μέσα από τον πυρήνα και έξω από την αντίθετη πλευρά παρουσίασαν μικρή χρονική διακύμανση.

Οι Yang και Song διαπίστωσαν ότι «αυτό το παγκόσμιο συνεπές μοτίβο υποδηλώνει ότι η περιστροφή του εσωτερικού πυρήνα μόλις σταμάτησε».

Οι Yang και Song πιστεύουν ότι η τρέχουσα επιβράδυνση του εσωτερικού πυρήνα οφείλεται στην ταλάντωση επτά δεκαετιών της σφαίρας του συμπαγούς σιδήρου.

Βρήκαν ότι μια ηλεκτρομαγνητική-βαρυτική ανισορροπία μπορεί να εξηγήσει την επιβράδυνση και την αντιστροφή της περιστροφής του εσωτερικού πυρήνα.

Οι ερευνητές παρατηρούν ότι η ανατροπή των επτά δεκαετιών ταιριάζει με άλλες περιοδικές παραλλαγές της Γης, όπως η διάρκεια της ημέρας και το μαγνητικό πεδίο, που έχουν διάρκεια έξι έως επτά δεκαετιών. Περιέργως, τα μακροπρόθεσμα μοτίβα της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας ταιριάζουν στα κλιματικά δεδομένα.

Οι Yang και Song προτείνουν ότι “ένα σύστημα συντονισμού που εκτείνεται σε πολλά στρώματα της Γης” προκαλεί αυτή την αργή, σχεδόν αισθητή ταλάντωση κάθε 60-70 χρόνια.

Τα ευρήματα μπορεί επίσης να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς οι δραστηριότητες βαθιά στο κέντρο του πλανήτη μας επηρεάζουν τον λεπτό φλοιό στον οποίο ζούμε στην κορυφή ενός αναδεύματος εσωτερικού. Η ηλεκτρομαγνητική σύζευξη και οι βαρυτικές δυνάμεις δεσμεύουν τον εσωτερικό πυρήνα με τον εξωτερικό πυρήνα και τον μανδύα, αντίστοιχα.

Η έρευνα των Yang και Song βρήκε «δυναμικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των στρωμάτων της Γης, από το βαθύτερο εσωτερικό μέχρι την επιφάνεια».

Πηγή: Earth’s Inner Core May Right Now Be in The Process of Changing Direction : ScienceAlert

Το σημαντικό απο αστρολογικής ματιάς είναι οτι συνάδει αυτή η τεράστια αλλαγή με τους κύκλους πλανητών που είδαμε οτι απο το 2010 μέχρι και το 2024 φαίνεται οτι κλείνει ένας πολύ σημαντικός κύκλος για εμάς. Πολλές φορές η άγνοια των αστρολόγων για το τί συμβαίνει στην ίδια τη Γη μπορεί να σημαίνει και λάθη όμως καθώς περνάει ο καιρός ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερα όλοι μας οτι ανήκουμε σε ένα οικοσύστημα όπου όλοι έχουμε ανάγκη στο διπλανό μας. Ο 70ετής κύκλος που κλείνει αν το κοιτάξουμε αστρολογικά είναι η στιγμή που η Ευρώπη κλείνει τις πληγές της απο 2 παγκοσμίου πολέμους και είδαμε την άνοδο του ψυχρού πολέμου αλλά και τεράστιες εξελίξεις στη τεχνολογία και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο νέος κύκλος που έχει να κάνει με το πυρήνα της γης καθορίζει περίπου τα επόμενα 60 – 70 χρόνια κάτι που και αστρολογικά φαίνεται οτι έχει παρατηρηθεί απο αστρολόγους όπως και ο αείμνηστος Andre Barbault που είχε μιλήσει για τους πλανητικούς κύκλους στο βιβλίο του ‘Planetary Cycles’. Τα ίδια επίσης αναγνωρίζει και ο Αστρολόγος Richard Tarnas στο Βιβλίο του Cosmos and Psyche. Όλες οι παρατηρήσεις είτε αστρονομικές είτε αστρολογικές μιλάνε για μία σημαντική αλλαγή στο πλανήτη μας και πως η κοινωνία μας θα πρέπει να είναι έτοιμη για αλλαγές που γίνονται τώρα και όχι κάποια μελλοντική στιγμή και όπως πάντα αυτός που θα καταφέρει να προσαρμοστεί θα επιβιώσει!

Βρείτε τα βιβλία:

Cosmos and Psyche: Intimations of a New World View: Tarnas, Richard: 9780452288591: Amazon.com: Books

Planetary Cycles Mundane Astrology: Barbault, André, Johnston, Kate, Gillett, Roy: 9780950265896: Amazon.com: Books

Διαβάστε επίσης και το άρθρο μου:

Η 2η πνευματική επανάσταση 2020 – 2070 – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)