Ο Ήλιος στο Ζυγό και πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια! Από  23 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2023

Ο Ήλιος στο Ζυγό και πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια! Από  23 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2023

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αστρολογική περίοδος ξεκινά με τα θετικά και τα αρνητικά της καθώς κατά τη διάρκεια του μήνα θα έχουμε τέσσερις ! αλλαγές θέσεων πλανητών συν την αλλαγή ηλιακού ζωδίου. Επίσης θα έχουμε την πρώτη έκλειψη στον άξονα Κριού-Ζυγού με την Νέα Σελήνη στις 14 Οκτωβρίου στο τρίτο δεκαήμερο του Ζυγού.

 Στις 23/09 έχουμε την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Ζυγού, που θα ευνοήσει τα ζώδια της φωτιάς Κριούς, Λέοντες και Τοξότες αλλά και του αέρα Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων και θα προσπαθήσετε να βρείτε την ισορροπία ή να αποκαταστήσετε τις σχέσεις που έχουν διαταραχθεί.

Σε αυτό αρωγός θα είναι ο Ερμής, ο οποίος στις 5 Οκτωβρίου εισέρχεται στο Ζυγό όπου θα παραμείνει έως τις 22 του ίδιου μήνα.

Στις 9 Οκτωβρίου έχουμε την είσοδο της Αφροδίτης στην Παρθένο, μετά την πολύμηνη παραμονή της λόγω αναδρομής στο ζώδιο του Λέοντα. Αυτό συγκαταλέγεται στα δύσκολα κομμάτια του μήνα καθώς η θέση αυτή δεν ταιριάζει στην γενναιόδωρη συναισθηματικά Αφροδίτη που αγαπά το φλερτ και την καλοπέραση. Η νέα της θέση την καλεί να γίνει πιο πρακτική και ρεαλίστρια, ακόμα και συμφεροντολόγα σε θέματα σχέσεων. Η δύσκολη όψη που σχηματίζει με τον Κρόνο στις 10/10 θα φέρει απογοήτευση και πικρία, ιδίως σε Παρθένους – Ιχθύες αλλά και Διδύμους – Τοξότες των πρώτων ημερών.

Στις 12 Οκτωβρίου ο Άρης εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού, το οποίο παραδοσιακά κυβερνά και είναι μια καλή θέση. Η θέση του εκεί θα βοηθήσει Σκορπιούς και Κριούς να γίνουν πιο διεκδικητικοί αλλά και να πάρουν τα πάνω τους ψυχολογικά καθώς η παραμονή του στο ζώδιο του Ζυγού, στερούσε κάτι από τη ζωντάνια και το δυναμισμό τους. Αναζωογονητική θα είναι επίσης η δράση του για Καρκίνους, Ιχθύες, Παρθένους και Αιγόκερους οι οποίοι θα δουν την κοινωνική αλλά και την ερωτική τους ζωή να βελτιώνεται σημαντικά.

Στις 14 Οκτωβρίου η Ηλιακή έκλειψη στην 21ο μοίρα του Ζυγού, θα κινητοποιήσει θέματα ερωτικών σχέσεων και συνεργασιών για Κριούς και Ζυγούς του τρίτου δεκαημέρου. Οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι του ιδίου δεκαημέρου, μπορούν να περιμένουν εξελίξεις σε θέματα καριέρας αλλά και νέα ξεκινήματα στην προσωπική τους ζωή. Θα ακολουθήσει πλήρης ανάλυση της έκλειψης σε επόμενο άρθρο.

Στις 22 Οκτωβρίου ο Ερμής μπαίνει στο ζώδιο του Σκορπιού. Μια ιδιαίτερη θέση καθώς εκεί θυσιάζεται η εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον πλανήτη. Γίνεται όμως ρεαλιστής, αποκτά επιμονή και υπομονή προκειμένου να επιτύχει τα σχέδια του και ξέρει να αξιολογεί τι είναι αυτά που έχουν σημασία τελικά στη ζωή. 

Το ένστικτο μας λειτουργεί καλύτερα και κάνουμε καλύτερες επιλογές τόσο σε συναισθηματικά όσο και επαγγελματικά ζητήματα. Από τη θέση αυτή ευνοεί τα ζώδια του νερού Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες αλλά και Παρθένους, Αιγόκερους από τα ζώδια της γης. 

Πάμε τώρα να δούμε τις πιο θετικές αλλά και τις πιο δύσκολες ημερομηνίες για να μπορείτε να κανονίσετε τις σημαντικές σας στιγμές όταν το πλανητικό σκηνικό θα είναι ευνοϊκό!

Θετικές ημερομηνίες

25/09/2023 Ερμής τρίγωνο Δίας: επηρεάζεται κυρίως το δεύτερο δεκαήμερο Παρθένου-Ταύρου αλλά και Ιχθύων-Σκορπιού. Μια ξαφνική ιδέα μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε κάποια πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Μια επαγγελματική πρόταση ή μια νέα συμφωνία θα στεφθεί με επιτυχία.

22/10 Αφροδίτη τρίγωνο Δίας: και πάλι επηρεάζεται κυρίως το δεύτερο δεκαήμερο Παρθένου-Ταύρου αλλά και Ιχθύων-Σκορπιού. Εδώ η εύνοια είναι στα οικονομικά και θα έρθει ως επιβράβευση της σκληρής σας δουλειάς. Πολύ πιθανή επίσης μια γνωριμία με ένα πρόσωπο που θα σας ενώνουν κοινά ενδιαφέροντα και τρόπος σκέψης.

Δύσκολες ημερομηνίες

29/09 Αφροδίτη τετράγωνο Ουρανός: επηρεάζεται κυρίως το τρίτο δεκαήμερο των σταθερών δηλ. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι. Δυσάρεστες εκπλήξεις σε συναισθηματικά ζητήματα θα προκαλέσει η συγκεκριμένη όψη. Αναπάντεχα προβλήματα στο χώρο της εργασίας, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσετε και κάποιες βλάβες στο χώρο του σπιτιού.

02/10 Ερμής αντίθεση Ποσειδώνας: επηρεάζεται το τρίτο δεκαήμερο για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Είναι μια όψη εξαπάτησης λόγω λανθασμένης κρίσης. Αποφεύγουμε να συνάψουμε συμφωνίες και είμαστε επιφυλακτικοί με τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη ζωή μας. Πιθανές και κάποιες ζημιές στο χώρο του σπιτιού ή της εργασίας.

09/10 Άρης τετράγωνο Πλούτωνας: επηρεάζεται το τρίτο δεκαήμερο του Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερου. Η όψη δηλώνει ένταση που σημαίνει ότι κάποιοι θα σας αναγκάσουν να βγείτε από τα όρια σας και γι’ αυτό χρειάζεται ψυχραιμία. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις διενέξεις με αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά και τους συνεργάτες σας. 

10/10 Αφροδίτη αντίθεση Κρόνος: μια ιδιαίτερα δύσκολη όψη που επηρεάζει αρνητικά τα οικονομικά. Φέρνει όμως και μεγάλη απογοήτευση και τάσεις χωρισμού στον συναισθηματικό τομέα. Επηρεάζονται κυρίως οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες των πρώτων τριών ημερών.

Από την Ειρήνη Αθανασίου

Ο Ήλιος στο Ζυγό και πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια! Από  23 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2023 3

 Ιδιαίτερες ημερομηνίες

20-21/10 θα έχουμε τη σύνοδο Ηλίου – Ερμή στο Ζυγό και στη συνέχεια το τετράγωνο τους με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Επηρεάζονται κυρίως οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι των τελευταίων πέντε ημερών. Η όψη είναι ιδιαίτερη καθώς υποδηλώνει ένταση και εμμονικές-χειριστικές  συμπεριφορές με τις οποίες μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι. Μπορούμε όμως να πετύχουμε και πολύ σημαντικές συμφωνίες ή διακανονισμούς εάν το χειριστούμε έξυπνα.

13/10, 22/10 και 24/10 ο Κρόνος στους Ιχθείς θα δεχτεί τρία τρίγωνα από τη διέλευση του Άρη, του Ερμή, και του Ήλιου στον Σκορπιό. Σαφώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει πολύ εποικοδομητικά για τους Σκορπιούς των πρώτων ημερών, καθώς θα επιφέρει σταθεροποίηση και επιβράβευση στα όποια σχέδια τους, αν και θα πρέπει να περιορίσουν τις συναισθηματικές τους εξάρσεις . 

Θεωρώ όμως ότι επειδή ο Κρόνος έχει σχηματίσει και πρόκειται να δημιουργήσει και άλλες πολύ δύσκολες όψεις, θρέφεται από αυτά τα τρίγωνα και θα ενταθούν οι δυσκολίες που έχει ήδη προκαλέσει. Έτσι οι Παρθένοι – Ιχθύες αλλά και οι Δίδυμοι – Τοξότες των πρώτων τριών ημερών θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι πιθανόν εκείνες τις ημέρες να οξυνθούν τα πνεύματα και να έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Ας δούμε όμως πως επηρεάζονται τα 12 ζώδια τον μήνα που ακολουθεί. Προτείνουμε να διαβάσετε πρώτα το κείμενο που αφορά τον ωροσκόπο σας και στη συνέχεια το ζώδιο σας.

Κριός 21 Μαρτίου -20 Απριλίου

Τα πρώτα καλά νέα αφορούν το πορτοφόλι σας αγαπητοί Κριοί, καθώς το τρίγωνο Ερμή-Δία στις 25/09 ευνοεί τη βελτίωση των εισοδημάτων που προέρχονται από την εργασία σας. Το τετράγωνο Αφροδίτης/Ουρανού στις 29/9, προκαλεί κάποια καυγαδάκια με το ταίρι σας αλλά και έξοδα για να ευχαριστήσετε τα παιδιά ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ο Ερμής στο Ζυγό από 5 έως 22 Οκτωβρίου θα ανανεώσει τον κοινωνικό σας κύκλο με νέα πρόσωπα, ενώ μπορεί να προκύψουν και ενδιαφέρουσες επαγγελματικές προτάσεις. Στις 9, 20 και 21 Οκτωβρίου θα έχουμε κάποιες αρκετά έντονες όψεις που θα επηρεάσουν κυρίως το τρίτο δεκαήμερο. Χρειάζεται ψυχραιμία στις συναλλαγές σας με συνεργάτες και διπλωματικότητα όσον αφορά τις διεκδικήσεις σας ώστε να έρθει η επιτυχία που επιθυμείτε. Η έκλειψη στις 14/10 δεν είναι αρνητική, θέτει όμως ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε όσον αφορά τη σχέση με το σύντροφό σας. Οι ημέρες πριν και μετά την  10η Οκτωβρίου είναι δύσκολες για τους εκπροσώπους του πρώτου δεκαημέρου, όπου μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στον τομέα της εργασίας ή να έχουν κάποιες ενοχλήσεις από θέματα υγείας. Το τρίγωνο Αφροδίτης/Δία στις 22/10 έρχεται να τονώσει το πορτοφόλι σας, ειδικά για εσάς του δευτέρου δεκαημέρου.

Ταύρος 21 Απριλίου – 21 Μαΐου

Ένας αρκετά ενδιαφέροντας μήνας ξεκινά αγαπητοί Ταύροι με τα ωραία και τα δύσκολα κομμάτια του που δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε. Το τρίγωνο Ερμή/Δία στις 25/09 ευνοεί την επιτυχία ενός δημιουργικού σας σχεδίου που μπορεί να σας φέρει οικονομικό κέρδος. Εξίσου θετική όψη όμως και για την ερωτική σας ζωή, όπου μια νέα γνωριμία μπορεί να σας ενθουσιάσει. Στις 29/09 η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό και φέρνει κάποιες ανατροπές στην προσωπική ζωή, ιδίως σε εσάς των αρχών του τρίτου δεκαημέρου.  Στις 9/10 έχουμε το τετράγωνο Άρη/Πλούτωνα που φέρνει ένταση στο χώρο της εργασίας και πιθανόν κάποιες παρεξηγήσεις με πρόσωπα από το ευρύτερο οικογενειακό σας περιβάλλον. Την επομένη στις 10/10 η αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου σας καλεί να ασχοληθείτε περισσότερο με ένα θέμα που αφορά τα παιδιά σας. Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας, πιθανόν να έχετε και κάποιες προστριβές με το ταίρι σας. Σημαντική για εσάς η είσοδος του Άρη στο ζώδιο του Σκορπιού στις 12/10 όπου σηματοδοτεί μια απαιτητική περίοδο καθώς οι υποχρεώσεις στον τομέα της εργασίας αυξάνονται, ενώ και στην προσωπική σας ζωή αντιμετωπίζετε παράπονα από το σύντροφό σας.

Δίδυμοι 22 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Ο μήνας που ακολουθεί θα τονώσει τη διάθεση για φλερτ και θα έχει πολλές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες αφού το ζώδιο του Ζυγού αντιπροσωπεύει για εσάς τον τομέα του έρωτα, της δημιουργικότητας και της θετικής έκφρασης των χαρακτηριστικών σας. Το τρίγωνο Ερμή/Δία στις 25/09 γίνεται σε έναν τομέα του ωροσκοπίου που αντιπροσωπεύει αυτά που θέλετε να προστατέψετε από κοινή θέα. Έτσι μπορεί να θέλετε να κρατήσετε «κρυφή» μια σχέση. Όμως το τετράγωνο Αφροδίτης/Ουρανού στις 29/09 προειδοποιεί για ξαφνικές αποκαλύψεις που θα σας βρουν απροετοίμαστους. Στις 02/10 η αντίθεση Ερμή/Ποσειδώνα θα φέρει κάποια μπερδέματα και παρανοήσεις στον τομέα της εργασίας, ενώ και στο χώρο του σπιτιού μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με κάποιες βλάβες που θα σας χαλάσουν τη διάθεση. Τα τετράγωνα που θα σχηματίσουν οι πλανήτες από το Ζυγό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω στις 09, 20 και 21/10 θα βοηθήσουν, ειδικά εσάς των τελευταίων πέντε ημερών, να πραγματοποιήσετε ένα δημιουργικό σας σχέδιο. Πολύ θετικές ημερομηνίες επίσης αν επιθυμείτε την απόκτηση ενός παιδιού. Οι ελεύθεροι θα έχουν μια πολύ παθιασμένη νέα γνωριμία. Στις 10/10 η Αφροδίτη σχηματίζει αντίθεση με τον Κρόνο και επηρεάζει τους γεννημένους στις τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου. Η όψη δηλώνει μια απογοήτευση που θα δοκιμάσετε στον ερωτικό τομέα, αλλά και αυξημένα έξοδα. Στις 22/10 το τρίγωνο Αφροδίτης/Δία δηλώνει κρυφά ερωτικά μπερδέματα, ειδικά για εσάς του δευτέρου δεκαημέρου. 

Καρκίνος 22 Ιουνίου – 21 Ιουλίου

Η είσοδος του Ήλιου στο Ζυγό σας κάνει πιο εσωστρεφής με διάθεση να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά και τη φροντίδα του χώρου που κατοικείτε, όπως μια μικρή ανακαίνιση. Στις 25/9 το τρίγωνο Ερμή/Δία τονώνει την κοινωνική σας ζωή και σας καλεί να περάσετε όμορφες στιγμές με φίλους. Το τετράγωνο Αφροδίτης/Ουρανού στις 29/9 θα φέρει κάποια έξοδα παραπάνω, ειδικά σε εσάς του τρίτου δεκαημέρου, πιθανός γιατί θα θέλετε να ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα με δώρα. Η έκλειψη στις 14/10 επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα στην προσωπική σας ζωή που μπορεί να συνοδεύεται και από μια μετακόμιση. Οι γεννημένοι τις τελευταίες πέντε ημέρες του ζωδίου σας θα ζήσετε αντικρουόμενες καταστάσεις το διάστημα από 9 έως 21 Οκτωβρίου. Σημαντικά προβλήματα σε βασικούς τομείς της ζωής σας, όπως καριέρα και οικογένεια, σας καλούν να προβείτε σε ριζικές αλλαγές αν θέλετε να αλλάξει η κατάσταση προς όφελος σας. Η αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου στις 10/10 επισημαίνει σε εσάς που έχετε γεννηθεί τις τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας, ότι χρειάζεται προσοχή στο πως χειρίζεστε το λόγο αν δεν θέλετε να οδηγηθείτε σε συγκρούσεις, αλλά και στον τρόπο που οδηγείτε. Η είσοδος του Άρη στο Σκορπιό στις 12/10 θα κάνει πολύ πιο πικάντικη την ερωτική σας ζωή το επόμενο διάστημα. Επίσης είναι θετική περίοδος για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδάκι.

Λέων 22 Ιουλίου – 22 Αυγούστου 

Ο Ήλιος στο Ζυγό θα τονώσει και θα διευρύνει τον κύκλο σας, ενώ θα έχετε πολλές προτάσεις για κοινωνικές εξόδους. Το τρίγωνο Ερμή/Δία στις 25/09 είναι θετικό για την εξέλιξη της καριέρας αλλά και των οικονομικών σας που θα βελτιωθούν. Στις 29/09 το τετράγωνο Αφροδίτης/Ουρανού θα αναστατώσει τη συναισθηματική ζωή, ιδίως εσάς που ανήκετε στο τρίτο δεκαήμερο. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφυγή των βιαστικών αποφάσεων. Η αντίθεση Ερμή/Ποσειδώνα επηρεάζει ξανά το τρίτο δεκαήμερο στις 02/10 και σας καλεί για προσεκτικό χειρισμό των οικονομικών σας ζητημάτων. Η αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου στις 10/10 επηρεάζει τους γεννημένους τις τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου. Έκτακτα έξοδα αλλά και προβλήματα με ανωτέρους στην εργασία, δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας. Η έκλειψη στις 14/10 επηρεάζει τις αρχές του τρίτου δεκαημέρου και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα ή και μια συμφωνία που θα συνοδευτεί από βελτίωση των οικονομικών σας. Οι γεννημένοι στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου θα πιεστούν μεταξύ 9 με 21 Οκτωβρίου κυρίως από αυξημένες υποχρεώσεις στον τομέα της εργασίας αλλά και κάποιων παρεξηγήσεων που θα προκύψουν με κοντινά τους πρόσωπα. Η είσοδος του Άρη στο Σκορπιό στις 12/10 θα κινητοποιήσει θετικά, θέματα επαγγελματικής εξέλιξης το επόμενο διάστημα. Το τρίγωνο Αφροδίτης/Δία στις 22/10 βοηθά στην βελτίωση των οικονομικών σας, ειδικά για εσάς του δευτέρου δεκαημέρου.

Παρθένος 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου 

Αγαπητοί Παρθένοι η παραμονή του Ήλιου στο Ζυγό και το δεύτερο οίκο σας, για τον επόμενο μήνα στρέφει το ενδιαφέρον σας στα οικονομικά ζητήματα που σας απασχολούν. Το τρίγωνο Ερμή/Δία στις 25/9 ευνοεί να πετύχετε τα σχέδια σας, μπορεί να φέρει μια νέα επαγγελματική πρόταση, ενώ είναι και μια καλή περίοδος αν επιθυμείτε να οργανώσετε ένα ταξίδι για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα. Το τετράγωνο Αφροδίτης/Ουρανού στις 29/09 θα φέρει κάποια έξοδα παραπάνω αλλά και παρεξηγήσεις με πρόσωπα από το περιβάλλον σας. Στις 03/10 έχουμε την αντίθεση του κυβερνήτης σας του Ερμή με τον Ποσειδώνα που επηρεάζει το πεδίο των διαπροσωπικών σας σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με ό,τι σας υπόσχονται και να αποφύγετε τις υπογραφές συμβολαίων ή οποιαδήποτε τελική επικύρωση συμφωνίας, ειδικά οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο. Στις 09/10 η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο σας και την ακριβώς επόμενη σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον Κρόνο. Επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι τις πρώτες τρεις ημέρες του ζωδίου, οι οποίοι βλέπουν ότι τα σύννεφα στη σχέση τους πολλαπλασιάζονται και πιθανόν να οδηγηθούν σε οριστικές ρήξεις με το ταίρι τους. Η είσοδος του Άρη στο Σκορπιό στις 12/10 θα τονώσει την κοινωνική σας ζωή, όμως θα κάνει και το λόγο σας πιο «κοφτερό» και μπορεί να πληγώσετε τους οικείους σας άθελά σας. Ο μήνας κλείνει με το τρίγωνο Αφροδίτης/Δία στις 22/10 που θα δώσει μια ανάσα ανακούφισης στο πορτοφόλι σας.

Ζυγός 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Χρόνια σας πολλά αγαπημένοι Ζυγοί! Ο μήνας των γενεθλίων σας ξεκινά και σας ευχόμαστε τα καλύτερα! Για εσάς ο μήνας που ακολουθεί χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το πρώτο διαρκεί έως τις 8 Οκτωβρίου περίπου που ο κυβερνήτης σας η Αφροδίτη είναι στο φιλικό ζώδιο του Λέοντα. Θα σχηματίσει βέβαια ένα τετράγωνο με τον Ουρανό στις 29/9 που θα φέρει αναστάτωση στην προσωπική ζωή, ιδίως σε εσάς του τρίτου δεκαημέρου. Σηματοδοτεί όμως τη διάθεση για φλερτ, επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και στήριξη να πετύχετε τα σχέδια σας. Από τις 9/10 η Αφροδίτη εισέρχεται στην Παρθένο και το δωδέκατο οίκο σας. Αυτή η μετακίνηση σας κάνει πιο εσωστρεφής τις επόμενες ημέρες, με διάθεση απολογισμού για τα όσα έχουν συμβεί. Όμως μην το παρακάνετε και μην αφήσετε αρνητικές σκέψεις να κυριαρχήσουν. Ο Ερμής στο ζώδιο σας από τις 5 έως τις 22/10 τονίζει το χαρακτηριστικά ευγενικό σας λόγο και τη διπλωματία και βοηθά να πετύχετε τα σχέδιά σας. Στις 9/10 έχουμε το τετράγωνο Άρη/Πλούτωνα που ακολουθείτε από την αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου της επόμενη ημέρα. Μεγάλη προσοχή σε θέματα που σχετίζονται με συνεργασίες, καθώς μπορεί να προκύψουν αναπάντεχα προβλήματα αλλά και στην προσωπική σας ζωή πιθανόν να αντιμετωπίσετε κάποια απογοήτευση. Αφιερώστε χρόνο στη φροντίδα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Αρκετή ένταση σας περιμένει στις 20 και 21/10 όπου έχουμε τη σύνοδο Ήλιου/Ερμή στο ζώδιο σας και το τετράγωνο τους με τον Πλούτωνα. Χειριστικές συμπεριφορές και προβλήματα στο χώρο της εργασίας είναι αναμενόμενα, όμως μαζί με τα δύσκολα υπάρχει και η ευκαιρία για μια πολύ σημαντική επιτυχία στον τομέα της καριέρας.

Σκορπιός 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου 

Αγαπητοί Σκορπιοί συνήθως ο μήνας που προηγείται των γενεθλίων μας είναι λίγο ζόρικος λόγω του ότι ο Ήλιος βρίσκεται στον δωδέκατο οίκο μας, που συμβολίζει την ενδοσκόπηση και την εσωστρέφεια. Βέβαια οι έννοιες αυτές δεν σας είναι άγνωστες και μπορεί να βγείτε κερδισμένοι από αυτή τη «δοκιμασία». Στις 25/09 το τρίγωνο Ερμή/Δία φέρνει μια νέα επαγγελματική πρόταση που θα είναι και αρκετά συμφέρουσα από οικονομικής άποψης. Στις 29/09 το τετράγωνο Αφροδίτης/Ουρανού φέρνει ανατροπές και απρόσμενες αλλαγές που μπορεί και να σας ωφελήσουν στον τομέα των επαγγελματικών σας, ειδικά για εσάς του τρίτου δεκαημέρου. Στην προσωπική σας ζωή όμως χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί καθώς η διάθεση για αλλαγές που έχετε δεν θα βρει θετική ανταπόκριση από το ταίρι σας. Στις  9/10 το τετράγωνο Άρη/Πλούτωνα παίζει παιχνίδια με την ψυχολογία σας. Αισθάνεστε απομονωμένοι και ότι οι άλλοι δεν σας στηρίζουν, όμως και η δική σας συμπεριφορά και ο τρόπος που χειρίζεστε το λόγο δεν βοηθά  να σας καταλάβουν, γι’ αυτό αποφύγετε τις συγκρούσεις. Στις 10/10 η αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου σας καλεί να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στα παιδιά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Για εσάς του πρώτου δεκαημέρου σηματοδοτεί και κάποιες δυσκολίες στη σχέση με το σύντροφό σας. Από τις 12/10 ο κυβερνήτης σας ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιο σας, κάνοντας σας ακόμα πιο δυναμικούς και αποφασισμένους να πετύχετε τους στόχους σας.

Τοξότης 22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Ένας αρκετά θετικός μήνας ξεκινά που θα σας δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε πολύ πιο αποτελεσματικά αυτά που σας απασχολούν. Το τρίγωνο Ερμή/Δία στις 25/09 ευνοεί τα επαγγελματικά σας σχέδια και μια νέα πρόταση συνεργασίας θα συμβάλλει στη βελτίωση των οικονομικών σας. Το τετράγωνο Αφροδίτης/Ουρανού στις 29/09 προκαλεί μια αναστάτωση στον τομέα της εργασίας, ενώ αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε εκείνες τις μέρες θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Στις 02/10 η αντίθεση Ερμή/Ποσειδώνα δημιουργεί κάποια προβλήματα λόγω λανθασμένων επιλογών στα επαγγελματικά σας. Ειδικά οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο καλό είναι να μην βιάζεστε να πάρετε αποφάσεις. Η αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου στις 10/10 προκαλεί σοβαρούς τριγμούς και προβλήματα στον επαγγελματικό τομέα για εσάς που είστε γεννημένοι τις τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας. Τα τετράγωνα που θα σχηματίσουν οι πλανήτες από το Ζυγό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω στις 09, 20 και 21/10 θα βοηθήσουν, ειδικά εσάς των τελευταίων πέντε ημερών, να πραγματοποιήσετε ένα μεγάλο στόχο σας. Ευνοούνται επίσης οι δράσεις που γίνονται από κοινού, εντός μιας ομάδας. Στις 22/10 το τρίγωνο Αφροδίτης/Δία ευνοεί το δεύτερο δεκαήμερο να βελτιώσει τις συνθήκες στις οποίες εργάζεται, αλλά και μια οικονομική ανταμοιβή για όσα προσφέρετε είναι πιθανή.

Αιγόκερως 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

Με τον Ήλιο στον δέκατο οίκο σας, προτεραιότητα για εσάς είναι η καριέρα τον μήνα που ακολουθεί. Το τρίγωνο Ερμή/Δία στις 25/09 ευνοεί να πετύχετε τους στόχους σας, δεχόμενοι υποστήριξη από πρόσωπα που είναι σε θέση να σας βοηθήσουν. Για εσάς που έχετε οικογένεια, θα πάρετε πολύ χαρά από τα παιδάκια σας. Το τετράγωνο Αφροδίτης/Ουρανού στις 29/09 προειδοποιεί για έκτακτα έξοδα, αλλά και για μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία για όσους αναζητούν ταίρι. Στις 10/10 η αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου προειδοποιεί για συγκρούσεις και παρεξηγήσεις, γι’αυτό χρειάζεται προσοχή στο πως χειρίζεστε το λόγο, ειδικά εσείς των πρώτων τριών ημερών του ζωδίου σας. Δύσκολη περίοδος επίσης αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε, ενώ χρειάζεται και προσοχή στις μετακινήσεις γενικά. Στις 14/10 η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα στα επαγγελματικά σας. Οι γεννημένοι τις τελευταίες πέντε ημέρες του ζωδίου, θα έχουν ένα αρκετά έντονο διάστημα μεταξύ 9 με 21/10. Τα τετράγωνα που θα σχηματίσουν οι πλανήτες από το Ζυγό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω προειδοποιούν για συγκρούσεις και ρήξεις με συνεργάτες στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και μια νέα αρχή που θα σας ωφελήσει. Η είσοδος του Άρη στο Σκορπιό στις 12/10 ευνοεί την ένταξη σας σε μια νέα ομάδα η οποία θα είναι πολύ πιο υποστηρικτική απέναντί σας. Το τρίγωνο Αφροδίτης/Δία στις 22/10 θα βοηθήσει το δεύτερο δεκαήμερο να πετύχει ένα σημαντικό στόχο του και είναι πολύ καλή περίοδος αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε.

Υδροχόος 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου

Η είσοδος του Ήλιου στο Ζυγό θα βοηθήσει να ανέβει η ψυχολογία σας. Ευνοούνται θέματα σπουδών για όσους βρίσκονται στα θρανία, αλλά και τα ταξίδια στο εξωτερικό για επαγγελματικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το τρίγωνο Ερμή/Δία στις 25/09 μπορεί να βελτιώσει τα εισοδήματά σας, ειδικά αν σκοπεύετε να εκμεταλλευτείτε ένα ακίνητο. Στις 29/09 το τετράγωνο Αφροδίτης/Ουρανού προκαλεί εντάσεις στη συναισθηματική ζωή, ιδίως για εσάς του τρίτου δεκαημέρου.  Στις 2/10 η αντίθεση Ερμή/Ποσειδώνα προειδοποιεί ότι μπορεί να κάνετε λάθος οικονομικούς χειρισμούς, τους οποίους θα μετανιώσετε αργότερα. Στις 10/10 η αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου φέρνει απρόβλεπτα έξοδα για εσάς που έχετε γεννηθεί στις τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας. Μεταξύ 9 με 21 Οκτωβρίου είναι ένα πιεστικό διάστημα για το τρίτο δεκαήμερο και χρειάζεται να φροντίσετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση για να μην οδηγηθείτε στην υπερκόπωση.  Από τις 12/10 και για αρκετό διάστημα ο Άρης θα βρίσκεται στον Σκορπιό και κινητοποιεί θετικά θέματα επαγγελματικής εξέλιξης. Το τρίγωνο Αφροδίτης/Δία στις 22/10 θα βοηθήσει το δεύτερο δεκαήμερο να βελτιώσει τα οικονομικά του.

Ιχθύες 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ο αστρολογικός μήνας ξεκινά θετικά για εσάς με το τρίγωνο Ερμή/Δία στις 25/09 να τονώνει την κοινωνική σας ζωή ενώ θα έχετε και την ευκαιρία για νέες ερωτικές γνωριμίες. Στις 25/09 το τετράγωνο Αφροδίτης/Ουρανού προκαλεί αναστάτωση στην καθημερινότητα σας και κάποια αναπάντεχα προβλήματα στο χώρο της εργασίας. Στις 02/10 η αντίθεση Ερμή/Ποσειδώνα στον άξονα των διαπροσωπικών σχέσεων, φέρνει ερωτικά μπερδέματα αλλά και παρεξηγήσεις με το ταίρι σας. Από τις 09/10 η Αφροδίτη θα βρίσκεται απέναντι σας στο ζώδιο της Παρθένου. Η πρώτη όψη που θα σχηματίσει στις 10 του μήνα είναι η αντίθεση με τον Κρόνο και επηρεάζει τους γεννημένους τις τρεις πρώτες μέρες του ζωδίου. Καυγαδάκια με το ταίρι σας και τάσεις χωρισμού δηλώνει η όψη. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διαχειριστείτε διπλωματικά τη σχέση με ένα συνεργάτη σας. Για τους περισσότερος εκπροσώπους του ζωδίου σας, η παρουσία της Αφροδίτης θα λειτουργήσει θετικά σε σχέση με την προσωπική σας ζωή. Η επιρροή του Άρη στο Σκορπιό από 12/10 και μετά δεν θα είναι ιδιαίτερα εμφανής με γεγονότα, όμως θα δώσει νέα οπτική στον τρόπο που σκέφτεστε και αντιμετωπίζετε πρόσωπα και καταστάσεις. Το τρίγωνο Αφροδίτης/Δία στις 22/10 εμπλουτίζει τον κοινωνικό σας κύκλο με νέες γνωριμίες, ενώ μπορεί να φέρει και μια επαγγελματική ευκαιρία, ειδικά για εσάς του δευτέρου δεκαημέρου. 

Από την Ειρήνη Αθανασίου [email protected]