Ο Ποσειδώνας στα 12 ζώδια

Ο Ποσειδώνας στα 12 ζώδια

Ο Ποσειδώνας είναι ο δεύτερος από τους εξωκρόνιους πλανήτες. Ανακαλύφθηκε το 1846 και δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι. Η τροχιά του είναι εξαιρετικά ελλειπτική, διαγράφει ένα πλήρη κύκλο στον ζωδιακό κάθε 168 χρόνια, ενώ μένει 14 χρόνια περίπου σε κάθε ζώδιο.

Οι λέξεις κλειδιά του Ποσειδώνα είναι, μεταξύ άλλων, το όνειρο, η διαίσθηση, ο ιδεαλισμός, η ιδεολογία, η φαντασία, η τέχνη, η θρησκεία, η μεταφυσική, αλλά και η εξαπάτηση, η φυγή, οι εθισμοί, η διάλυση, οι ψευδαισθήσεις, η διάψευση. 

Ο Ποσειδώνας επηρεάζει και μεμονωμένα τη ζωή κάθε ατόμου ανάλογα με τον χάρτη του ατόμου, αλλά ταυτόχρονα και ολόκληρες γενιές υπό το πρίσμα της μαζικής επιρροής του σε αυτές, ανάλογα με την εκάστοτε εποχή και επομένως, αντιπροσωπεύει τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι άνθρωποι που ανήκουν σε κάθε μία από αυτές τις εποχές/γενιές.

Το κυριότερο ζητούμενό του σε ατομικό επίπεδο είναι να θυσιάσουμε την κατώτερη προσωπικότητα για να γίνουμε ο Ανώτερος Εαυτός μας, ενώ παράλληλα, ο Ποσειδώνας υποδεικνύει και τον τρόπο λύτρωσης κάθε ανθρώπου από τους περιορισμούς και τις τραυματικές εμπειρίες της ζωής του. 

Δείτε σε ποιο ζώδιο έχετε τον Ποσειδώνα εδώ:

Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από την Πέπη Τζανετέα

Ο Ποσειδώνας στα 12 ζώδια 3

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ 

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στον Κριό εκδηλώνουν έντονη και δημιουργική φαντασία. Υποστηρίζουν πρωτοποριακές θεολογικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις και επιδιώκουν να τις επιβάλλουν δυναμικά. Εξιδανικεύουν τον πόλεμο, τον εαυτό τους και τη σωματική ρώμη. 

Κυνηγούν τις προσωπικές τους επιθυμίες με ζήλο, συχνά παραβλέποντας τις επιθυμίες των άλλων, όμως πρέπει να θυσιάσουν τα θέλω τους και το εγώ τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα ιδανικά τους. Η λύτρωσή τους θα έρθει μέσα από την ανεξαρτητοποίησή τους, από νέα ξεκινήματα και από τον ίδιο τον εαυτό τους. 

Σε δύσκολες όψεις αυτά τα άτομα έχουν εσφαλμένες αντιλήψεις για τον εαυτό τους και τη δύναμή τους, ψευτοϋπερηφάνεια και εγωισμούς, ισχυρογνωμοσύνη, ακαμψία, έπαρση, εγωπάθεια, αδιαλλαξία. 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στον Ταύρο έχουν έμφυτο ταλέντο σε τέχνες, ομορφιά, μουσική και τραγούδι. Εξιδανικεύουν το χρήμα, τις ανέσεις, τα υλικά αγαθά, την οικονομική σταθερότητα. Χρειάζονται σοφή οικονομική διαχείριση των οικονομικών τους, ώστε να αποφύγουν σπατάλες και εξαπατήσεις από τους άλλους. Μπορεί να τρέφουν αυταπάτες σε σχέση με το χρήμα, την αυτοεκτίμηση και τις αξίες τους. 

Ακολουθούν με πείσμα και υπομονή τα όνειρά τους. Ακολουθούν σαφές πρόγραμμα στη ζωή τους, διότι απεχθάνονται τις απρόοπτες εκπλήξεις. Πρέπει όμως να θυσιάσουν την προσωπική τους ασφάλεια για να βιώσουν τη γαλήνη. 

Σε δύσκολες όψεις, μπορεί να είναι κτητικοί, ανασφαλείς, σπάταλοι ή απαθείς και να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ή μπορεί να έχουν απώλεια χρημάτων και οικονομικές εξαπατήσεις. 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Ο Ποσειδώνας στους Διδύμους διευκόλυνε και εξιδανίκευσε την ενασχόληση με την επικοινωνία, το εμπόριο, τα ταξίδια. Έδωσε νέες ιδέες για την άσκηση του εμπορίου, την επικοινωνία με μακρινούς κόσμους μέσω του τηλεφώνου, του ραδιοφώνου και του αυτοκινήτου. 

Αυτοί οι άνθρωποι είναι έξυπνοι και πνευματικά ανήσυχοι, χρειάζονται συνεχώς νέα ερεθίσματα και δυσκολεύονταν να ριζώσουν κάπου. Έχουν ταλέντο στη συγγραφή/λογοτεχνία, τη δημοσιογραφία και την ομιλία. Φιλοπερίεργοι, επιδιώκουν να συλλέγουν πληροφορίες για όσα θέματα τους ενδιαφέρουν και να τις μοιράζονται με τους άλλους.

Σε δύσκολες όψεις μπορεί να είναι κουτσομπόληδες, άστατοι, στενόμυαλοι, να αλλάζουν εύκολα γνώμη, να αιθεροβατούν και ίσως χρειαστεί να θυσιάσουν την εκπαίδευσή τους για χάρη συγγενών τους.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στον Καρκίνο διακρίνονται για την αγάπη και την τρυφερότητά τους προς την οικογένεια και το σπιτικό τους. Εξιδανικεύουν την μητέρα, την πατρίδα, την οικογένεια και θυσιάζονται για αυτά. 

Χαρακτηρίζονται για την πραότητα, την αυτοθυσία, τη συμπόνια, την κατανόηση στα προβλήματα των άλλων, την έντονη διαίσθηση. Προστατεύουν όσους και όσα αγαπούν, αλλά όταν πληγώνονται, κάτι που γίνεται εύκολα, αναζητούν ασφαλές καταφύγιο σε οικεία πρόσωπα ή κλείνονται στον εαυτό τους. 

Σε δύσκολες όψεις, είναι απαισιόδοξοι, μελαγχολικοί, νευρωτικοί, παθητικοί, εσωστρεφείς, σεμνότυφοι. Μπορεί να έχουν φόβο απώλειας της οικογένειας, προβλήματα ή απογοητεύσεις από την οικογένεια και, ενδεχομένως, να αλλάξουν πατρίδα.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στον Λέοντα χαρακτηρίζονται από ενέργεια, πάθος, αισιοδοξία, δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, γενναιοδωρία. Έχουν έντονες καλλιτεχνικές τάσεις και εκφράζονται μέσω της τέχνης του θεάτρου και του κινηματογράφου και γίνονται πολύ καλοί ηθοποιοί με μεγάλη απήχηση στις μάζες (είδωλα). Ασχολούνται γενικά με την ψυχαγωγία και τα σπορ, είναι πολύ κοινωνικοί και επιδιώκουν έντονα την προσοχή και τον θαυμασμό των άλλων. Εξιδανικεύουν την αγάπη και το φλερτ, ερωτεύονται και φλερτάρουν με πάθος.

Σε αρνητικές όψεις, βιώνουν απογοητεύσεις από τις σχέσεις τους, γίνονται αυταρχικοί, αλαζόνες και με υπερβολική αυτοπεποίθηση, με τάση να πιστεύουν ότι είναι αλάνθαστοι και να απορρίπτουν την εποικοδομητική κριτική.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στην Παρθένο είναι προσεκτικοί, πρακτικοί, εργατικοί, αποτελεσματικοί, προσανατολισμένοι στη λεπτομέρεια και στα μικρά καθημερινά πράγματα (και γι΄ αυτό πολλές φορές χάνουν τη μεγαλύτερη εικόνα). Είναι τελειομανείς, συχνά απαιτητικοί και επικριτικοί προς τους άλλους, και δεν ικανοποιούνται αν δεν φροντίσουν για την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η διαίσθησή τους δεν λειτουργεί πάντα σωστά καθώς συνήθως υπερισχύει ο ορθολογισμός της Παρθένου. Μετατοπίζονται από το ένα άκρο, όπου βρίσκεται η φυγή από την πεζή καθημερινότητα, προς το άλλο άκρο, όπου βρίσκεται η προσήλωση στις λεπτομέρειες της καθημερινότητας.

Τους ενδιαφέρουν θέματα υγείας και εξιδανικεύουν την ιατρική, την καθαριότητα και την υγιεινή. 

Σε δύσκολες όψεις, κάνουν χρήση πολλών φαρμάκων, αλκοόλ, ναρκωτικών ή άλλων ψυχεδελικών ουσιών, έχουν αρρωστοφοβία, είναι νευρωτικοί και πάσχουν από ψυχοσωματικές ασθένειες.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στον Ζυγό οραματίζονται έναν ειρηνικό, όμορφο και δίκαιο κόσμο. Είναι ανθρωπιστές, αλτρουιστές, ειρηνοποιοί, ευγενικοί και επιζητούν την αγάπη, τις σχέσεις και τη συντροφικότητα. 

Προσδοκούν την τέλεια σχέση για την οποία είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες και συμβιβασμούς και εξιδανικεύουν τον σύντροφό τους. Από την άλλη, συχνά αποτυγχάνουν στις σχέσεις και τους γάμους τους και οδηγούνται σε διαζύγιο διότι επιδιώκουν τις αλλαγές και φέρονται επιπόλαια.

Προσεγγίζουν την Τέχνη με νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης. 

Σε δύσκολες όψεις, οι άνθρωποι έχουν αυταπάτες και απογοητεύσεις σε γάμους, σχέσεις και συνεργασίες. Είναι υπερευαίσθητοι, απαθείς, αδύναμοι, τεμπέληδες και αναζητούν υπερβολικές αισθησιακές εμπειρίες.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στον Σκορπιό, διαθέτουν πολύ έντονα συναισθήματα, βαθιά ευαισθησία και έντονη διαίσθηση. «Διαβάζουν» πολύ εύκολα τις σκέψεις και τα κίνητρα των άλλων, οι ίδιοι όμως δεν αποκαλύπτουν τις μύχιες σκέψεις τους παρά μόνο σε όποιον εμπιστεύονται απόλυτα. 

Τους έλκει η ουσία των πραγμάτων, οι μυστικές υποθέσεις, η μεταφυσική. Διακρίνονται για τον δυναμισμό, την αποφασιστικότητα, τη φιλοδοξία τους. Δεν συγχωρούν την αδικία και έχουν εμμονές με πρόσωπα και ιδέες. 

Έχουν θεραπευτικό ταλέντο και ερευνητικές, μαγνητικές και αναγεννητικές δυνάμεις. 

Σε δύσκολες όψεις, έχουν νευρώσεις, ιδεοληψίες, έλκονται από σκοτεινές μαγικές πρακτικές, βιώνουν προδοσίες, έχουν ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκαταστροφικές τάσεις και σεξουαλικές διαστροφές.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στον Τοξότη, ενδιαφέρονται για υψηλές θρησκευτικές και φιλοσοφικές αξίες, την παραψυχολογία και τη μεταφυσική. 

Είναι θετικοί και εξωστρεφείς, χαρούμενοι, έντιμοι, οραματιστές και ανεξάρτητοι. Λατρεύουν τα ταξίδια, αφού επιδιώκουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να γνωρίσουν νέα μέρη, νέους ανθρώπους και νέες κουλτούρες. 

Ξεχωρίζουν ως δάσκαλοι, φιλόσοφοι και επιστήμονες. Συχνά όμως γίνονται δογματικοί, θεωρούν ότι μόνο αυτοί έχουν δίκιο, επομένως δεν μπορούν να κρίνουν αντικειμενικά.

Σε δύσκολες όψεις, έχουν υπερβολική καλοσύνη και αφέλεια, λανθασμένη κρίση, είναι ανεύθυνοι, ανέντιμοι, επιπόλαιοι και αδιάφοροι για τους άλλους, και αδυνατούν να επικεντρωθούν στους στόχους τους.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στον Αιγόκερω είναι ρεαλιστές, πρακτικοί, φιλόδοξοι, οργανωτικοί και προσηλωμένοι στους στόχους τους. Προτιμούν να εργάζονται μόνοι τους στην υλοποίηση των ονείρων τους και όχι να συνεργάζονται. 

Το ζώδιο του Αιγόκερω δυσκολεύει αρκετά την έκφραση της ευαισθησίας και του ιδεαλισμού του Ποσειδώνα αλλά βοηθά στο να διοχετευτεί η φαντασία και ο ιδεαλισμός τουσε  θέματα καριέρας, δύναμης, εξουσίας και κοινωνικού-επαγγελματικού κύρους. 

Δεν πιστεύουν εύκολα στον μυστικισμό γιατί χρειάζονται λογικές αποδείξεις.

Εξιδανικεύουν την καριέρα τους, άτομα γηραιότερα ή άτομα κύρους.

Σε δύσκολες όψεις, έχουν έλλειψη ιδεωδών και έμπνευσης, είναι άπληστοι, κυνικοί, καταθλιπτικοί, σκληροί. 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στον Υδροχόο είναι κοινωνικοί, αλτρουιστές, ανθρωπιστές, ιδεαλιστές, προοδευτικοί, με αντισυμβατικό τρόπο σκέψης. Οι απόψεις τους για τον κόσμο και την ανθρωπότητα είναι εκκεντρικές και ασυνήθιστες και μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση με τα κατεστημένα μυαλά της εποχή τους. Προσπαθούν για τη συναδέλφωση των λαών και ασχολούνται ενεργά με τα κοινά, την πολιτική και τις κοινωνικές επιστήμες.

Εξιδανικεύουν τις ομάδες, τους φίλους, την αδελφοσύνη, την τεχνολογία, τη διαφορετικότητα. Με τη χρήση της τεχνολογίας εξαφανίζονται τα όρια της επικοινωνίας.

Σε δύσκολες όψεις είναι υπερβολικά επαναστατικοί χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, αλλοπρόσαλλοι, ιδιότροποι, απόλυτοι, σε νοητική ή συναισθηματική σύγχυση.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Οι άνθρωποι με Ποσειδώνα στους Ιχθύς έχουν μεγάλη ψυχική ευαισθησία, έντονο ανθρωπισμό και συμπόνια, εσωστρέφεια, ζωηρή φαντασία. Χάρη στην έντονη διαίσθησή τους κατανοούν σε βάθος τα συναισθήματα των άλλων. Ωστόσο, πρέπει να τιθασεύσουν την ευαισθησία τους και τη φευγάτη σκέψη τους προκειμένου να προσφέρουν πρακτικά στο κοινωνικό σύνολο.

Έχουν ενδιαφέρον για το μεταφυσικό και τον πνευματικό κόσμο γενικά. Ασχολούνται εντατικά με τον διαλογισμό. Είναι εξόχως διορατικοί.

Τους αρέσει η τέχνη, η θάλασσα και τα ταξίδια. 

Σε δύσκολες όψεις είναι ασταθείς, ανεύθυνοι, με ψυχολογικά προβλήματα, θολωμένη σκέψη και σύγχυση ηθών. Αναζητούν να δραπετεύσουν από την δύσκολη για αυτούς πραγματικότητα, νοητικά ή κυριολεκτικά, με τη χρήση διαφόρων ουσιών.