O Ποσειδώνας στους 12 Οίκους

O Ποσειδώνας στους 12 Οίκους

Ο Ποσειδώνας είναι ο δεύτερος από τους υπερβατικούς πλανήτες και θεωρείται πλανήτης γενεάς διότι μένει 14 χρόνια περίπου σε κάθε ζώδιο. 

Ο Ποσειδώνας επιδρά σε δύο επίπεδα: μαζικά, στον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ανήκουν σε καθεμία από τις γενιές του (ζώδια) και που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά, και μεμονωμένα στην καθημερινή ζωή των ατόμων, ανάλογα με τον οίκο και τις όψεις που σχηματίζει στον ατομικό χάρτη τους.

Θεωρείται η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης και αντιπροσωπεύει την τάση για το πνευματικό και τη φυγή. Ειδικότερα, συνδέεται με τη φαντασία ακόμη και σε βάρος της λογικής, με την έμπνευση, την Τέχνη, την ποίηση, τη μουσική, το γκλάμουρ, τις ιδεολογίες, την ενόραση, τη θρησκεία, τη μεταφυσική, τη φυγή με οποιονδήποτε τρόπο, την παραίσθηση και την ψευδαίσθηση, τη διαίσθηση, την τρέλα, την αφέλεια, την κουτοπονηριά, τη διάλυση, την ευαισθησία-εύκολο επηρεασμό, την εξαπάτηση, τους πάσης φύσεως εθισμούς, τα θαλάσσια ζητήματα, τα μέντιουμ, τον κινηματογράφο και την ηθοποιία και τα αστρικά ταξίδια. 

Η θέση του Ποσειδώνα στον χάρτη μας δείχνει αφενός πού τείνουμε να εξαπατάμε τον εαυτό μας και τους άλλους και αφετέρου πού ψάχνουμε το ιδανικό. 

 Από την Πέπη Τζανετέα

O Ποσειδώνας στους 12 Οίκους 3

Ποσειδώνας στον 1ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 1ο οίκο είναι ήρεμα, ευαίσθητα, ευγενικά, ονειροπόλα, με φαντασία και καλλιτεχνικά ταλέντα. Είναι διαισθητικά, με ψυχικές ικανότητες και ροπή στη θρησκεία και τη μεταφυσική. 

Έχουν κάτι απροσδιόριστο και μαγευτικό στην προσωπικότητά τους και η γοητεία τους μπορεί να συναρπάζει ή να ξεγελάει. Μπορεί να δυσκολεύονται να διακρίνουν τα όρια μεταξύ της προσωπικής τους ταυτότητας και των άλλων, και δεν βλέπουν τις καταστάσεις καθαρά. Δείχνουν στους άλλους εκείνο που επιθυμούν να δουν και γι’ αυτό υιοθετούν πολλά προσωπεία. Ενίοτε γίνονται γρήγορα το θύμα ισχυρότερων προσωπικοτήτων. Δεν αναλαμβάνουν εύκολα δράσεις και πρωτοβουλίες και αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν ευθέως τις προκλήσεις της ζωής. 

Πρέπει να μην αναζητούν τη σωτηρία έξω από τον εαυτό τους, να θέτουν όρια και να αφουγκράζονται τις δικές τους επιθυμίες ανεξάρτητα από τις προσδοκίες των άλλων, να αποφεύγουν τα ναρκωτικά και το αλκοόλ για να ανακουφιστούν από τη σκληρότητα της ζωής και να μετουσιώσουν το εσωτερικό τους χάος σε τέχνη και σε πνευματικότητα. Επίσης, μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί θεραπευτές διότι συντονίζονται ενεργειακά με τους ασθενείς τους. 

 Ποσειδώνας στον 2ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 2ο οίκο, σπάνια μένουν ικανοποιημένα με τα αποκτήματά τους και νοσταλγούν περισσότερα, εξιδανικεύοντας τα χρήματα και την υλική ζωή. Από τη μια μπορεί να φαντάζονται με ποιους τρόπους θα αποκτήσουν μαγικά και άκοπα πολλά χρήματα, ώστε να ζήσουν σαν εκατομμυριούχοι, και από την άλλη μπορεί να πιστεύουν πως οτιδήποτε ανήκει στους άλλους, πρέπει να ανήκει και στους ίδιους και αυτοί είναι ο λόγοι που μπορεί να εξαπατηθούν ή να εξαπατήσουν άλλους. Η οικονομική τους διαχείριση μπορεί να είναι  πραγματικά χαοτική. 

Κάποιοι άλλοι ίσως να νιώθουν ενοχές με την απόκτηση χρημάτων και να ωθούνται ασυνείδητα στην απώλειά τους, ώστε να λυτρωθούν από την προσκόλληση στα υλικά αγαθά. 

Συνήθως είναι γενναιόδωροι με τους αδικημένους και όσους έχουν ανάγκη, θα πρέπει όμως να προσέχουν να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Ασφάλεια θα αντλήσουν εάν βουτήξουν στα νερά της πνευματικότητας, της καλλιτεχνίας, της δημιουργικής φαντασίας και καλλιεργήσουν τα αντίστοιχα ταλέντα τους. 

Ποσειδώνας στον 3ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 3ο οίκο, έχουν ιδεαλισμό, εκπληκτική φαντασία και δυνατή διαίσθηση. Επικοινωνούν με ένα ποιητικό και ευχάριστο τρόπο, συχνά με ασάφεια και αοριστία, όμως μπορούν να αντιλαμβάνονται κρυφά νοήματα και υπαινιγμούς που οι άλλοι δεν μπορούν. Πολλές φορές αγνοούν σημαντικές λεπτομέρειες, συλλαμβάνουν όμως και κατανοούν τη μεγαλύτερη εικόνα. Ωστόσο, είναι αφηρημένοι, δεν συγκεντρώνονται εύκολα, ξεχνιούνται και δυσκολεύονται να σκεφτούν πρακτικά και ορθολογιστικά.  

Στην καθημερινότητά τους, στις μετακινήσεις τους και στα μικρά ταξίδια τους συχνά θα συμβαίνουν ακυρώσεις, απώλειες εγγράφων ή αντικειμένων και γενικότερα μπερδέματα. 

Εξιδανικεύουν τα αδέρφια τους και ίσως υπάρχει μπερδεμένη σχέση με αδέρφια από διαφορετικούς γάμους γονέων, ή ακόμη και χαμένα αδέρφια.

Προκειμένου να επιτύχουν, θα πρέπει να συγκεντρώνονται στον στόχο τους κάθε φορά, μακριά από τις παρεμβολές του περιβάλλοντός τους. 

Ποσειδώνας στον 4ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 4ο οίκο, έχουν βιώσει σύγχυση σε θέματα οικογένειας, σπιτιού ή πατέρα. Μπορεί να μην γνώρισαν τους γονείς τους, να είχαν ανεξιχνίαστες σχέσεις με την οικογένεια ή να κρατήθηκαν κάποια πράγματα μυστικά από αυτούς. 

Ως παιδιά, δυσκολεύτηκαν να σχηματίσουν μία ισχυρή προσωπική ταυτότητα και να υιοθετήσουν συγκεκριμένη θέση και ρόλο μέσα στην οικογένειά τους. Ως ενήλικες αποζητάνε σταθερότητα, ένα ιδανικό σπιτικό, ανθρώπους που θα τους νοιάζονται και θα τους προστατεύουν και στους οποίους θα επιστρέψουν αφειδώς την ίδια αγάπη και στοργή. Μια ωφέλιμη διέξοδος για αυτή τη θέση είναι να άτομα να αναλάβουν τα ίδια τον ρόλο του στοργικού πατέρα προς την οικογένειά τους και τους κοντινούς τους ανθρώπους, προσφέροντας την ασφάλεια και την προστασία που οι ίδιοι στερήθηκαν.

Ποσειδώνας στον 5ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 5ο έχουν πολύ μεγάλη φαντασία μέσα στις ερωτικές τους σχέσεις. Έχουν απέραντο ρομαντισμό και εξιδανικεύουν τον σύντροφό τους, παραβλέποντας τα ελαττώματά τους. Γοητεύονται από μυστήριες και μπερδεμένες καταστάσεις και ενδεχομένως να ερωτεύονται παντρεμένα άτομα ή με κάποιο τρόπο άπιαστα. 

Εξιδανικεύουν επίσης τα παιδιά τους και θυσιάζονται για αυτά. Τα παιδιά μπορεί να είναι γένους θηλυκού, εκτός γάμου ή υιοθετημένα. 

Εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους με τρόπο έντονο και δραματικό, και πιθανόν να ασχολούνται με το θέατρο, τον κινηματογράφο ή γενικότερα την Τέχνη.

Χρειάζεται προσοχή στα τυχερά παιχνίδια διότι ο Ποσειδώνας σε αυτή τη θέση είναι ιδιαίτερα εξαπατητικός.

Ποσειδώνας στον 6ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 6ο οίκο, θα αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην έμφυτη τάση του πλανήτη για χαλάρωση από τη μία, και τα πιεστικά πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας, από την άλλη. Ενώ θέλουν να προσφέρουν και να είναι χρήσιμοι στους άλλους, πιθανά δεν θα θέλουν να ασχολούνται με τις υποχρεώσεις τους διότι τους αγχώνουν, όμως αυτή η στάση μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση, χαοτικές καταστάσεις και ενοχές. 

Είναι ευαίσθητοι σε μικρόβια και ιούς και ενίοτε σε μυστηριώδεις αρρώστιες. Οι ασθένειές τους έχουν συχνά ψυχολογική αιτία. Είναι, επίσης, ευαίσθητοι στο αλκοόλ και ίσως χρειάζονται μικρότερη ποσότητα φαρμάκων για να δουν αποτέλεσμα. Πολύ καλή θέση για ενεργειακούς θεραπευτές. Θα πρέπει να οργανώσουν το χάος της ζωής τους και να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της καθημερινότητας που ανακύπτουν κάθε φορά αντί να τα παραβλέπουν.

Ποσειδώνας στον 7ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 7ο οίκο, εξιδανικεύουν τον σημαντικό άλλο, είτε είναι η σημαντική σχέση τους, ο/η σύζυγος ή ακόμη και οι συνεργάτες τους. Τους βλέπουν όπως θα ήθελαν να είναι και όχι όπως πραγματικά είναι με αποτέλεσμα πολλές φορές να εθελοτυφλούν και να εξαπατώνται ή να πέφτουν από τα σύννεφα όταν έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. 

Το πρότυπο θύματος-σωτήρα ενυπάρχει στον προγραμματισμό των σχέσεών τους και γι’ αυτό έλκονται από άτομα με εθισμούς, απατεώνες, ασταθή άτομα, ή καλλιτέχνες και πνευματικά άτομα, τους οποίους θέλουν να «σώσουν» και να φροντίσουν, αλλά και οι ίδιοι θέλουν να «σωθούν» από το ταίρι τους. 

Θα πρέπει να παραμένουν προσγειωμένοι μέσα στις σχέσεις τους και να τις βλέπουν ρεαλιστικά. Να αναγνωρίσουν τις αδυναμίες και τα ελαττώματα των συντρόφων τους, εφόσον δεν αντιβαίνουν, φυσικά, σημαντικά κριτήρια συνύπαρξης και να αποδέχονται ότι κανείς δεν είναι τέλειος, ώστε να αντιληφθούν ότι ο ουτοπισμός και η τελειομανία τους κρατάει μακριά από τις αληθινές και ειλικρινείς σχέσεις που τόσο απεγνωσμένα αποζητούν.

Ποσειδώνας στον 8ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 8ο οίκο, είναι πολύ πνευματικά, έχουν μυστική γοητεία και ικανότητα να εισχωρούν στο κρυμμένο και το μυστηριακό. Βλέπουν οράματα και έντονα όνειρα. Είναι πολύ ανοιχτοί στο μεταφυσικό και μπορεί να λαμβάνουν μηνύματα από άλλες διαστάσεις.

Με το σεξ επιδιώκουν και επιτυγχάνουν να χάσουν τα όρια του εαυτού τους και να ενωθούν βαθύτερα με τους άλλους. Μέσα από το σεξ αφήνονται να παρασυρθούν, να χάσουν τον έλεγχο, να γοητεύσουν και να γοητευθούν, να αποπλανήσουν και να αποπλανηθούν, να συγχωνευτούν απόλυτα με τον άλλον σε μια ένωση που αγγίζει τα όρια της έκστασης. 

Χρειάζονται προσοχή στις οικονομικές δοσοληψίες, τα έξοδα και τις οικονομικές εξαπατήσεις διότι μπορεί να συσσωρεύσουν δυσθεώρητα χρέη. 

Ποσειδώνας στον 9ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 9ο οίκο είναι ανοιχτά σε πνευματικές αντιλήψεις και σε ασυνήθιστες ιδέες. Έχουν μεταφυσική ενόραση και έλξη προς τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και τα πνευματικά ζητήματα. 

Αναζητούν τη λύτρωση και τη σωτηρία μέσα από κάποια πίστη, αλλά συχνά απογοητεύονται. Μπορεί να παριστάνουν τους μεσσίες και τους γκουρού ή να πέσουν θύματα ψεύτικων γκουρού. 

Σύγχυση γενικά σε θέματα σπουδών, μπορεί να μην ξέρουν τι να σπουδάσουν ή μπορεί να μην ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. 

Η δική τους πρόκληση είναι να αναζητούν τη λύτρωση και τη σωτηρία μέσα τους και όχι εξωτερικά σε κάποιο θρησκευτικό/φιλοσοφικό σύστημα ή γκουρού.

Ποσειδώνας στον 10ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 10ο οίκο, αντιμετωπίζουν σύγχυση στα επαγγελματικά τους ζητήματα και δυσκολεύονται να ακολουθήσουν κάποια καριέρα. Ίσως αργήσουν να βρουν την πραγματική τους κλίση. Νιώθουν ανικανοποίητοι από τη δουλειά τους εάν δεν έχει πνευματικό υπόβαθρο και δεν τους απορροφά πλήρως. Συνήθως δεν τους ταιριάζουν επαγγέλματα που έχουν αυστηρό ωράριο και περιορισμούς και θέλουν να κινούνται πιο ελεύθερα και δημιουργικά, γι’ αυτό γίνονται καλλιτέχνες ή θεραπευτές. Οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες του επαγγέλματός τους, όσο και αν τους βαραίνουν προκειμένου να προσφέρουν στην κοινωνία, να εξελιχθούν και να ωριμάσουν.

Αυτή η θέση θέλει προσοχή διότι δείχνει σκάνδαλα και χάσιμο της κοινωνικής υπόληψης, ανεδαφικούς στόχους και φιλοδοξίες. 

Ποσειδώνας στον 11ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 11ο οίκο, επιδιώκουν να εντάσσονται σε ομάδες και να περιβάλλονται από φίλους, που είναι συνήθως καλλιτέχνες, θεραπευτές, θρησκευόμενοι. Με τους φίλους τους μοιράζονται το όραμα για μια ιδανική κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης. Στις ομάδες προωθούν ανθρωπιστικούς, κοινωνικούς, καλλιτεχνικούς και πνευματικούς στόχους. 

Θέλουν να προσφέρουν, να βοηθούν τους άλλους και να ανακουφίζουν τους αναξιοπαθούντες. Εδώ συναντάμε τους αληθινούς αλτρουιστές. Είναι ιδεαλιστές και συχνά απογοητεύονται από την αδυναμία τους να υλοποιήσουν άμεσα τα ιδανικά τους σχέδια για την κοινωνία όπως την οραματίζονται.

Χρειάζονται ιδιαίτερη διάκριση στην επιλογή φίλων και ομάδων προς αποφυγή εξαπατήσεων και χειραγωγικών συμπεριφορών.

Ποσειδώνας στον 12ο Οίκο

Τα άτομα με Ποσειδώνα στον 12ο οίκο διαθέτουν θρησκευτικότητα, οραματισμό και μεταφυσικές ικανότητες. Έχουν μυστικιστικές και υπερβατικές εμπειρίες, από όπου αντλούν εκπληκτική έμπνευση για δημιουργία. Λαμβάνουν συχνά οράματα, όνειρα και μηνύματα από το υποσυνείδητό τους. Επιδεικνύουν ενδιαφέρον για πνευματικότητα, διαλογισμό, μεταφυσική, προηγούμενες ζωές. 

Είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στις ενέργειες των άλλων ανθρώπων και γι’ αυτό θεωρούν χρέος να τους υπηρετήσουν και να τους ανακουφίσουν από τον πόνο. Ταυτόχρονα όμως, προκειμένου να επαναφορτίσουν τις ψυχικές και σωματικές τους δυνάμεις, έχουν ανάγκη για απόσυρση, ύπνο, διαλογισμό, τέχνη και επαφή με τη φύση ή τη θάλασσα. 

Γενικά, χρειάζεται να βάλουν όρια στην συναισθηματική αλληλεπίδραση που έχουν με το περιβάλλον τους, ώστε να μην «πνιγούν» από τα συναισθήματα που επικρατούν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Σημείωση: αν και αυτές οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις, να έχετε κατά νου ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον μοναδικό χάρτη και την κατάστασή του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι ως κυρίαρχη δύναμη.