Οι 10 Προοδευτικές φάσεις Σελήνης – Αναπτυξιακά στάδια του ατόμου

Οι 10 Προοδευτικές φάσεις Σελήνης – Αναπτυξιακά στάδια του ατόμου

 Οι κύκλοι της Σελήνης με τον εαυτό της επηρεάζουν τη συναισθηματική ανάπτυξη του ατόμου, καθώς επίσης και την ψυχική και σεξουαλική ανάπτυξή του. Η Προοδευτική Σελήνη κινείται περίπου μία μοίρα τον μήνα και περίπου 13 Μοίρες τον χρόνο. Πολύ σημαντική είναι η αλλαγή ζωδίου καθώς και η αλλαγή του οίκου στο  χάρτη ενός ατόμου. 

 Καθώς κινείται η Προοδευτική Σελήνη θα κάνει πρώτα ημιεξάγωνο(30 μοίρες) με τον εαυτό της, στη συνέχεια εξάγωνο(60 μοίρες), τετράγωνο(90 μοίρες), τρίγωνο(120 μοίρες), χιαστί(150 μοίρες), και αντίθεση(180 μοίρες).

 Στο πρώτο ημιεξάγωνο θα καταλάβουμε αν το άτομο μπορεί και νιώθει συναισθηματικά ασφαλές και αν μπορεί να κάνει κάποιες συναισθηματικές αλλαγές. Θα λάβει την φροντίδα από την οικογένεια, την τροφή, την συναισθηματική ασφάλεια και την μητρική αγκαλιά. Η Σελήνη είναι στο επόμενο ζώδιο και κοιτώντας το χάρτη θα δούμε αν το άτομο κατάφερε να συνδυάσει τις πληροφορίες που πήρε από το γενέθλιο και να εξελιχθεί.

 Στο πρώτο εξάγωνο το άτομο είναι περίπου 5 ετών αρχίζει να επικοινωνεί, βγαίνει από το μικρόκοσμο του σπιτιού και πηγαίνει στο σχολείο, γνωρίζει κόσμο, συναναστρέφεται με άλλα παιδιά και βλέπουμε στον χάρτη αν αυτή η διαδικασία υπήρξε λειτουργική.

 Στο πρώτο τετράγωνο το άτομο είναι περίπου 7 ετών θα δούμε αν κατάφερε να κάνει δημιουργικές σχέσεις με τους γονείς. Παίζει σημαντικό ρόλο αν η Σελήνη είναι παρορμητική, σταθερή ή μεταβλητή.  Η παρορμητική Σελήνη βγάζει μεγαλύτερη ένταση, πίεση, κινητοποίηση. Με σταθερή Σελήνη το άτομο απομακρύνεται από τη μητέρα γιατί δυσκολεύεται να αποδεχθεί ότι θέλει κάποια συγκεκριμένα πράγματα και υπάρχει σύγκρουση.  Στη μεταβλητή Σελήνη υπάρχει έλλειψη κατανόησης, το άτομο  δεν νιώθει ότι μπορεί να συνεννοηθεί και να το καταλάβουν οι γονείς του, υπάρχει προβληματισμός και μεταβλητότητα με ποιο τρόπο να κινηθεί και να λειτουργήσει.

 Το πρώτο τρίγωνο είναι σημαντικό και παίζει ρόλο αν είναι αέρας, φωτιά, γη ή νερό. Τα ζώδια της Φωτιάς αγαπούν πολύ τη μητέρα τους, είναι πολύ έντονα και εκφράζουν έντονα τον ενθουσιασμό τους. Στα ζώδια της γης η ανατροφή αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο πιο πρακτικό, δηλαδή αν φροντίζει οικογένεια τα πρακτικά θέματα. Σε περιπτώσεις οικονομικής ανασφάλειας το τρίγωνο της γης θα πιεστεί περισσότερο.

Ένα σπίτι που δεν είναι καλά επηρεάζει πολύ έντονα την Σελήνη στη γη. Στον αέρα τα παιδιά είναι πιο δραστήρια και κοινωνικά, οι γονείς προωθούν πιο πολύ τη λογική και τη σκέψη στα παιδιά τους και τα παιδιά αναπτύσσουν περισσότερη αγάπη για το διάβασμα, για τη γνώση, τη φιλοσοφία, την ηθική και η αγάπη με τους γονείς γίνεται μέσα από πιο συναισθηματική επικοινωνία.  Στο νερό υπάρχει υπερπροστατευτικότητα από τη μητέρα και το άτομο νιώθει συναισθηματικό, δοτικό, ρομαντικό και νιώθει ότι προστατεύεται περισσότερο από τους άλλους.

  Στο πρώτο χιαστί  ξεκινάει η εφηβεία είναι η προσπάθεια να ανεξαρτητοποίησης από τη μητέρα είναι ένα είδος σύγκρουσης και έντασης που διαμορφώνει την προσωπικότητα του ατόμου και επειδή είναι στην εφηβεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

 Στην αντίθεση υπάρχει ένας αντικατοπτρισμός όπου το παιδί θα πρέπει για πρώτη φορά να μάθει το αντίθετο μέρος. Για παράδειγμα όσοι έχουν Σελήνη στον Ταύρο που είναι σε ζώδιο έξαρσης, περνούν την πιο δύσκολη φάση γιατί πρέπει να μάθουν τη Σελήνη στο Σκορπιό.  Επίσης είναι δύσκολη η Σελήνη στον Καρκίνο γιατί το παιδί στον παρορμητικό σταυρό θα κάνει την επανάσταση του. Στον σταθερό σταυρό δεν θέλει τις αλλαγές και εμμένει στις πεποιθήσεις του ακόμη περισσότερο. Στον μεταβλητό  σταυρό  το άτομο πλημμυρίζει από συναίσθημα, ζει σε μία ονειρική κατάσταση, είναι σαν χαμένο.

 Στο δεύτερο χιαστί συνεχίζουν οι κρίσεις από το πρώτο χιαστί και την αντίθεση. Το άτομο πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του τη σχέση του με τη μάνα του και την οικογένειά του.  Οι όψεις ακριβείας της Σελήνης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτόν το χάρτη.

 Στο δεύτερο τρίγωνο είναι η κατάσταση της αποδοχής. Με τη Σελήνη στα ζώδια της φωτιάς τα άτομα έχουν πολλή ενέργεια και δυναμική για να πετύχουν πράγματα.  Στα ζώδια της γης μαθαίνουν να αντιδρούν στο στρες, στην πίεση της δουλειάς, στην καθημερινότητα.  Έτσι κι αλλιώς η οικογένειά του καλείται να αντιμετωπίσει πρακτικά ζητήματα. Στα ζώδια της Φωτιάς το σπρώχνουν με ενθουσιασμό να δράσει. Στα ζώδια του αέρα ή θα έχουν πολύ κοινωνικοποίηση ή απομόνωση.  Η Σελήνη στον αέρα σχεδόν πάντα είναι περιπλανώμενη.  Στο νερό η Σελήνη είναι υγρή και τα άτομα είναι πολύ συναισθηματικά.

 Το δεύτερο τετράγωνο, εξάγωνο και ημιεξάγωνο είναι φάσεις επαναπροσδιορισμών.  Στο τετράγωνο επαναπροσδιορίζει τη θέση του στην κοινωνία.  Στο εξάγωνο κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις και παίρνει ευκαιρίες από το περιβάλλον να δουλέψει.  Το ημιεξάγωνο είναι λίγο πριν κλείσει ο κύκλος και βλέπει το άτομο αν τα πράγματα λειτουργούν ή δεν λειτουργούν.  

 Στη σύνοδο φαίνεται ο επόμενος 30 ετών κύκλος της συναισθηματικής ωρίμανσης και της δράσης του ατόμου ως προς τα γεγονότα που θα τους συμβούν. Ο Ήλιος έχει προχωρήσει 30 μοίρες περίπου. Αυτή η φάση είναι σημαντική γιατί θα καθορίσει τα επόμενα τριάντα χρόνια της πνευματικής ωρίμανσης και δράσης. 

 Η επιστροφή  της προοδευμένης Σελήνης στη γενέθλια θέση θα επηρεάσει στην πορεία της συναισθηματικής ανάπτυξης του ανθρώπου και δείχνει ένα μέρος του πεπρωμένου. Αφορά κυρίως  την αστροψυχολογία και μπορούμε να δούμε πώς θα βοηθηθεί το άτομο. Η φάση της Προοδευμένης Σελήνης επηρεάζει το άτομο μόνο στον πρώτο κύκλο που διαμορφώνεται μετά τη γέννησή του. Στον πρώτο κύκλο της Σελήνης μπορούμε να δούμε ποια φάση δεν λειτούργησε σωστά, ποια προβλήματα δημιουργήθηκαν στο άτομο και πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε να ξεφύγει από το πρόβλημα. Ο δεύτερος κύκλος μας αφορά μόνο στην σύνοδο δηλαδή η επιστροφή της Προοδευμένης Σελήνης στη γενέθλια θέση. 

Από την Άννα Τσοπαναρίδου

Οι 10 Προοδευτικές φάσεις Σελήνης - Αναπτυξιακά στάδια του ατόμου 3

Ας δούμε τον κύκλο της γενέθλιας Σελήνης ανάλογα το ζώδιο που βρίσκεται στην γέννηση του κάθε ατόμου:

Σελήνη στον Κριό

 Το ημιεξάγωνο γίνεται με τη Σελήνη στον Ταύρο παίρνει από τους γονείς τη συναισθηματική ασφάλεια και την πληροφορία για τις βάσεις στη ζωή του.

 Το εξάγωνο γίνεται με τη Σελήνη στους Διδύμους είναι περίπου στην ηλικία που το άτομο πηγαίνει σχολείο, επικοινωνεί ο παρορμητικός Κριός με τα άλλα παιδιά στο σχολείο, θέλει να είναι ο αρχηγός και να μπαίνει μπροστά στα παιχνίδια και σε όλες τις δραστηριότητες. 

 Το τετράγωνο γίνεται με τη Σελήνη στον Καρκίνο και το άτομο βγάζει ένταση στις σχέσεις με τους γονείς του. Η ένταση της Σελήνης του Κριού δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τον συναισθηματισμό του Καρκίνου στα θέματα της οικογένειας.

 Το πρώτο τρίγωνο γίνεται με τη Σελήνη στο Λέοντα σε ζώδια της φωτιάς και εκφράζουν πολύ έντονα τον ενθουσιασμό τους και αγαπούν πολύ τη μητέρα τους.

 Το πρώτο χιαστί γίνεται με τη Σελήνη στην Παρθένο είναι στην περίοδο της εφηβείας και προσπαθεί να αναλύσει τα πάντα και να πάρει τα εφόδια που θα χρειαστεί για τη μετέπειτα ζωή του.

  Στην αντίθεση η Σελήνη είναι στο Ζυγό και προσπαθεί να δει το «εμείς» απέναντι στο γενέθλιο «εγώ» που είναι η Σελήνη στον Κριό και θέλει να θέλει να είναι μπροστάρης σε όλα και να κάνει παρορμητικές κινήσεις. Θα πρέπει να δει την Σελήνη του εμείς και να μάθει να συμβιβάζει το εγώ με το εμείς.

 Το δεύτερο χιαστί είναι με τη Σελήνη στο Σκορπιό πολύ βαθύ συναίσθημα το οποίο δεν ταιριάζει καθόλου σε μία Σελήνη του Κριού, πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, τη σχέση με τη μητέρα του και να σκάψει βαθιά μέσα του για να μπορέσει να ανακαλύψει πραγματικά την πορεία του στη συνέχεια.

 Το δεύτερο τρίγωνο είναι Σελήνη στον Τοξότη επίσης σε ζώδιο φωτιάς είναι η κατάσταση της αποδοχής και έχει πολύ ενέργεια, είναι δυναμική και θέλει να πετύχει πράγματα.

 Στο δεύτερο τετράγωνο η Σελήνη είναι στον Αιγόκερω, είναι φάση  επαναπροσδιορισμού της θέσης του στην κοινωνία και στις σχέσεις με τους γονείς.

 Στο δεύτερο εξάγωνο η Σελήνη είναι στον Υδροχόο κάνει διορθωτικές κινήσεις και παίρνει ευκαιρίες από το περιβάλλον, ίσως και με φίλους, να δουλέψει και να κάνει κάποια πράγματα τα οποία θα τον κοινωνικοποιήσουν περισσότερο.

 Στο δεύτερο ημιεξάγωνο παίρνει τις πληροφορίες που χρειάζεται, είναι λίγο πριν κλείσει ο κύκλος και το άτομο βλέπει τα πράγματα αν λειτουργούν ή δεν λειτουργούν και πώς θα προχωρήσει στην επόμενη σύνοδο που θα γίνει ο κύκλος των επόμενων 30 ετών της ζωής του.

Σελήνη στον Ταύρο

Το πρώτο ημιεξάγωνο είναι με τη Σελήνη στους επικοινωνιακούς Διδύμους έχει επαφή με την οικογένεια και παίρνει όλη την πληροφορία που χρειάζεται για την επικοινωνία.

 Το πρώτο εξάγωνο είναι με τη Σελήνη στον Καρκίνο έχει την ευκαιρία να φύγει από το μικρόκοσμο του σπιτιού, να πάει στο σχολείο και να αισθανθεί οικεία, όπως αισθάνεται σχεδόν στο σπίτι του, μαζί με τα άλλα παιδιά και τους δασκάλους και να κοινωνικοποιηθεί.

 Το πρώτο τετράγωνο είναι η Σελήνη στον Λέοντα,  έχει συγκρούσεις με τη μητέρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο και τονώνεται πολύ το εγώ απέναντι στους γονείς.

 Το πρώτο τρίγωνο είναι με τη Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου όπου η ανατροφή αντιμετωπίζεται πρακτικά, αυτή η Σελήνη θέλει την ασφάλεια της  με πρακτικό τρόπο είτε συναισθηματική είτε οικονομική.

 Το πρώτο χιαστί είναι με τη Σελήνη στο Ζυγό, Στην προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από τη μητέρα, ίσως έχει κάποιες αμφιταλαντεύσεις και εντάσεις.

 Η αντίθεση είναι με τη Σελήνη στο Σκορπιό,  πολύ δύσκολη Σελήνη που πρέπει το άτομο να σκάψει βαθιά μέσα του για να ανακαλύψει τα συναισθήματα του και να τα φέρει στο φως.

 Το δεύτερο χιαστί είναι με τη Σελήνη στον Τοξότη και το άτομο πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, τις σχέσεις με την οικογένεια, την ηθική και τη φιλοσοφία ζωής.

 Το δεύτερο τρίγωνο γίνεται με τη Σελήνη στον Αιγόκερω τα άτομα μαθαίνουν στη δουλειά στην καθημερινότητα και ο Αιγόκερως ούτως ή άλλως τον καθοδηγεί προς την αντιμετώπιση των πρακτικών ζητημάτων και της εργασίας.

 Στο δεύτερο τετράγωνο με τη Σελήνη στον Υδροχόο κοινωνικοποιείται και ασχολείται πολύ με τα θέματα της κοινωνίας και κάνει διορθωτικές κινήσεις ώστε να προσδιορίσει τη θέση του σε αυτήν.

 Το δεύτερο εξάγωνο είναι με τη Σελήνη στους ιχθύς  έχει ευκαιρίες να κάνει διορθωτικές κινήσεις και να επικοινωνήσει συναισθηματικά με το περιβάλλον του.

 Το δεύτερο ημιεξάγωνο είναι με τη Σελήνη στον Κριό, λίγο πριν επιστρέψει στη γενέθλια θέση στον Ταύρο και κάνει τις διορθώσεις που χρειάζονται ώστε να πορευτεί στον επόμενο τριαντακονταετή κύκλο της ζωής του.

Σελήνη στους Διδύμους 

 Πρώτο ημιεξάγωνο με τη Σελήνη στον Καρκίνο, παίρνει τις πρώτες πληροφορίες από τη οικογένεια.

 Πρώτο εξάγωνο με Σελήνη στο Λέοντα έχει ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και συμμετοχής στις δραστηριότητες του σχολείου.

 Πρώτο τετράγωνο με Σελήνη στην Παρθένο έρχεται σε σύγκρουση με την μητέρα για να ανεξαρτητοποιηθεί.

 Πρώτο τρίγωνο με Σελήνη στο Ζυγό είναι πολύ δραστήριο το άτομο και κοινωνικό, το παιδί αγαπά το διάβασμα και την γνώση.

 Πρώτο χιαστί με Σελήνη στον Σκορπιό ξεκινάει η εφηβεία, με συγκρούσεις και εντάσεις προσπαθεί να διαμορφώσει την προσωπικότητά του.

 Αντίθεση με Σελήνη στον Τοξότη προσπαθεί να προσαρμόσει το συναίσθημα που αντιπροσωπεύει η Σελήνη σε δύο ζώδια του Αέρα, στα οποία επικρατεί περισσότερο η λογική. 

 Δεύτερο χιαστί με Σελήνη στον Αιγόκερω επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του και τις σχέσεις με την οικογένεια.

 Δεύτερο τρίγωνο Σελήνη στον Υδροχόο το άτομο κοινωνικοποιείται κι έχει την αποδοχή από τη οικογένεια ή τον κοινωνικό περίγυρο.

 Δεύτερο τετράγωνο Σελήνη στους Ιχθύς επαναπροσδιορίζει την θέση του στην κοινωνία. 

 Δεύτερο εξάγωνο με Σελήνη στον Κριό κάνοντας διορθωτικές κινήσεις, αρπάζει ευκαιρίες από το περιβάλλον, για να δουλέψει.

 Δεύτερο ημιεξάγωνο Σελήνη στον Ταύρο λίγο πριν κλείσει ο κύκλος της Σελήνης με την επιστροφή στην γενέθλια θέση, το άτομο κάνει απολογισμό των πληροφοριών που πήρε, των ευκαιριών, δράσεων, κοινωνικοποιήσεων, των σχέσεων με τους γονείς και τον περίγυρο.  

 Σελήνη στον Καρκίνο

 Πρώτο ημιεξάγωνο με Σελήνη στον Λέοντα παίρνει από τους γονείς τη συναισθηματική ασφάλεια και την πληροφορία για τις βάσεις στη ζωή του.

 Πρώτο εξάγωνο με Σελήνη στην Παρθένο είναι περίπου στην ηλικία που το άτομο πηγαίνει σχολείο, επικοινωνεί ο παρορμητικός Καρκίνος με τα άλλα παιδιά στο σχολείο, θέλει αισθάνεται οικείο τον χώρο σαν το σπίτι του.

 Πρώτο τετράγωνο με Σελήνη στο Ζυγό και το άτομο βγάζει ένταση στις σχέσεις με τους γονείς του. Η ένταση της Σελήνης του Καρκίνου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την αμφιταλάντευση του Ζυγού στα θέματα της οικογένειας.

 Πρώτο τρίγωνο με Σελήνη στον Σκορπιό σε ζώδια του νερού εκφράζουν πολύ έντονα τον συναισθηματισμό τους, η μητέρα είναι υπερπροστατευτική και το άτομο νιώθει ότι προστατεύεται περισσότερο από τους άλλους.

 Πρώτο χιαστί με Σελήνη στον Τοξότη είναι στην περίοδο της εφηβείας και προσπαθεί να αναλύσει τα πάντα και να πάρει τα εφόδια που θα χρειαστεί για τη μετέπειτα ζωή του.

 Αντίθεση με Σελήνη στον Αιγόκερω και προσπαθεί να κάνει την επανάστασή του με μεγάλη δυσκολία γιατί από την Σελήνη στο ζώδιο κυβέρνησής  της, τον Καρκίνο, πάει στον Αιγόκερω, ζώδιο αδυναμίας της Σελήνης, και προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί από την αγκαλιά της μάνας.

 Δεύτερο χιαστί Σελήνη στον Υδροχόο εκλογίκευση του συναισθήματος  το οποίο δεν ταιριάζει καθόλου σε μία Σελήνη του Καρκίνου, πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, τη σχέση με τη μητέρα του και να κονωνικοποιηθεί για να μπορέσει να ανακαλύψει πραγματικά την πορεία του στη συνέχεια.

 Δεύτερο τρίγωνο Σελήνη στους Ιχθύς επίσης σε ζώδιο νερού είναι πολύ το συναίσθημα, ο ρομαντισμός και η δοτικότητα.

 Δεύτερο τετράγωνο Σελήνη στον Κριό είναι φάση  επαναπροσδιορισμού της θέσης του στην κοινωνία και στις σχέσεις με τους γονείς.

 Δεύτερο εξάγωνο Σελήνη στον Ταύρο κάνει διορθωτικές κινήσεις και παίρνει ευκαιρίες από το περιβάλλον, να δουλέψει και να κάνει κάποια πράγματα τα οποία θα τον κάνουν να νιώσει  περισσότερη ασφάλεια.

 Δεύτερο ημιεξάγωνο με Σελήνη στους Διδύμους παίρνει τις πληροφορίες που χρειάζεται, είναι λίγο πριν κλείσει ο κύκλος και το άτομο βλέπει τα πράγματα αν λειτουργούν ή δεν λειτουργούν και πώς θα προχωρήσει στην επόμενη σύνοδο που θα γίνει ο κύκλος των επόμενων 30 ετών της ζωής του.

 Σελήνη στο Λέοντα

 Πρώτο ημιεξάγωνο Σελήνη στην Παρθένο παίρνει από τους γονείς τη συναισθηματική ασφάλεια και την πληροφορία για τις βάσεις στη ζωή του.

 Πρώτο εξάγωνο Σελήνη στο Ζυγό είναι περίπου στην ηλικία που το άτομο πηγαίνει σχολείο, επικοινωνεί ο σταθερός Λέοντας με τα άλλα παιδιά στο σχολείο, θέλει να τον αποδεχθούν και να τον θαυμάζουν.

 Πρώτο τετράγωνο Σελήνη στο Σκορπιό και το άτομο βγάζει ένταση στις σχέσεις με τους γονείς του. Η φωτιά της Σελήνης του Λέοντα δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το συναισθηματικό βάθος του Σκορπιού στα θέματα της οικογένειας.

 Πρώτο τρίγωνο με Σελήνη στον Τοξότη σε ζώδια της φωτιάς εκφράζουν πολύ έντονα την ενέργειά τους και τον ενθουσιασμό τους και αγαπούν πολύ την μητέρα τους.

 Πρώτο χιαστί με Σελήνη στον Αιγόκερω είναι στην περίοδο της εφηβείας και προσπαθεί να αναλύσει τα πάντα και να πάρει τα εφόδια που θα χρειαστεί για τη μετέπειτα ζωή του.

 Αντίθεση με Σελήνη στον Υδροχόο και προσπαθεί να κάνει την επανάστασή του, δεν το έχει με τις αλλαγές και πόσο μάλλον να παραμερίσει την ηγετική προσωπικότητα και να γίνει περισσότερο συλλογικός.

 Δεύτερο χιαστί με Σελήνη στους Ιχθύς το συναίσθημα πρέπει να εκδηλωθεί περισσότερο, και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με τη μητέρα του.

 Δεύτερο τρίγωνο Σελήνη στον Κριό επίσης σε ζώδιο φωτιάς είναι μεγάλη η ενέργεια, ο ενθουσιασμός και οι γονείς το σπρώχνουν στην δράση.

 Δεύτερο τετράγωνο με Σελήνη στον Ταύρο είναι φάση  επαναπροσδιορισμού της θέσης του στην κοινωνία και στις σχέσεις με τους γονείς.

 Δεύτερο εξάγωνο με Σελήνη στους Διδύμους κάνει διορθωτικές κινήσεις και παίρνει ευκαιρίες από το περιβάλλον, να δουλέψει και να κάνει κάποια πράγματα τα οποία θα τον κάνουν να νιώσει  περισσότερο επικοινωνιακός.

 Δεύτερο ημιεξάγωνο Σελήνη στον Καρκίνο παίρνει την αγάπη που χρειάζεται, είναι λίγο πριν κλείσει ο κύκλος και το άτομο βλέπει τα πράγματα αν λειτουργούν ή δεν λειτουργούν και πώς θα προχωρήσει στην επόμενη σύνοδο που θα γίνει ο κύκλος των επόμενων 30 ετών της ζωής του.

 Σελήνη στην Παρθένο

 Πρώτο ημιεξάγωνο με Σελήνη στο Ζυγό παίρνει από τους γονείς τη συναισθηματική ασφάλεια και την πληροφορία για τις βάσεις στη ζωή του.

 Πρώτο εξάγωνο με Σελήνη στο Σκορπιό είναι περίπου στην ηλικία που το άτομο πηγαίνει σχολείο, επικοινωνεί με τα άλλα παιδιά στο σχολείο, θέλει να δεθεί συναισθηματικά και να αισθανθεί οικεία στο σχολείο.

 Πρώτο τετράγωνο με Σελήνη στον Τοξότη και το άτομο βγάζει ένταση στις σχέσεις με τους γονείς του. Η Σελήνης της Παρθένου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με ενθουσιασμό του Τοξότη  στα θέματα της οικογένειας.

 Πρώτο τρίγωνο με Σελήνη στον Αιγόκερω σε ζώδια της γης παίρνει την ανατροφή να αντιμετωπίζει τα πρακτικά θέματα και να αισθάνεται οικονομική και πρακτική ασφάλεια.

 Πρώτο χιαστί με Σελήνη στον Υδροχόο είναι στην περίοδο της εφηβείας και προσπαθεί να δουλέψει συλλογικά και να πάρει τα εφόδια που θα χρειαστεί για τη μετέπειτα ζωή του.

 Αντίθεση με Σελήνη στους Ιχθύς και προσπαθεί να κάνει την επανάστασή του, αλλά η Σελήνη στα μεταβλητά είναι σαν χαμένη και προσπαθεί να βρει τα πατήματά της.

 Δεύτερο χιαστί Σελήνη στον Κριό πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με τη μητέρα του.

 Δεύτερο τρίγωνο Σελήνη στον Ταύρο επίσης σε ζώδιο γης είναι μεγάλη η ανάγκη της αποδοχής και να μάθει να αντιδρά στο στρες και στην καθημερινότητα για να αντιμετωπίζει πρακτικά ζητήματα.

 Δεύτερο τετράγωνο Σελήνη στους Διδύμους είναι φάση  επαναπροσδιορισμού της θέσης του στην κοινωνία και στις σχέσεις με τους γονείς.

 Δεύτερο εξάγωνο Σελήνη στον Καρκίνο κάνει διορθωτικές κινήσεις και παίρνει ευκαιρίες από το περιβάλλον, να δουλέψει και να κάνει κάποια πράγματα τα οποία θα τον κάνουν να νιώσει  περισσότερη ασφάλεια.

 Δεύτερο ημιεξάγωνο Σελήνη στον Λέοντα παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται, είναι λίγο πριν κλείσει ο κύκλος και το άτομο βλέπει τα πράγματα αν λειτουργούν ή δεν λειτουργούν και πώς θα προχωρήσει στην επόμενη σύνοδο που θα γίνει ο κύκλος των επόμενων 30 ετών της ζωής του.

 Σελήνη στο Ζυγό

 Πρώτο ημιεξάγωνο με Σελήνη στον Σκορπιό παίρνει από τους γονείς τη συναισθηματική ασφάλεια και την πληροφορία για τις βάσεις στη ζωή του.

 Πρώτο εξάγωνο με Σελήνη στον Τοξότη είναι περίπου στην ηλικία που το άτομο πηγαίνει σχολείο, επικοινωνεί με τα άλλα παιδιά, και γνωρίζει τον καινούριο κόσμο και επεκτείνεται μέσω της μικρής κοινωνίας του σχολείου. 

 Πρώτο τετράγωνο με Σελήνη στον Αιγόκερω και το άτομο βγάζει ένταση στις σχέσεις με τους γονείς του και βλέπουμε αν το άτομο κατάφερε να κάνει δημιουργικές σχέσεις με τους γονείς του.

 Πρώτο τρίγωνο με Σελήνη στον  Υδροχόο είναι πολύ δραστήριο το άτομο και κοινωνικό, το παιδί αγαπά το διάβασμα και την γνώση.

 Πρώτο χιαστί με Σελήνη  στους Ιχθύς είναι στην περίοδο της εφηβείας και προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί από την μητέρα και να δουλέψει πνευματικά για να πάρει τα εφόδια που θα χρειαστεί για τη μετέπειτα ζωή του.

 Αντίθεση με Σελήνη  στον Κριό Θέλει να προβάλλει το «εγώ» και να βγει μπροστά, αφήνοντας το «εμείς» και να φανεί η προσωπικότητά του.

 Δεύτερο χιαστί Σελήνη  στον Ταύρο πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με τη μητέρα του και την οικογένειά του.

 Δεύτερο τρίγωνο Σελήνη  στους Διδύμους το άτομο κοινωνικοποιείται κι έχει την αποδοχή από τη οικογένεια ή τον κοινωνικό περίγυρο.

 Δεύτερο τετράγωνο Σελήνη  στον Καρκίνο επαναπροσδιορίζει την θέση του στην κοινωνία και στο σπίτι.

 Δεύτερο εξάγωνο Σελήνη  στο Λέοντα κάνοντας διορθωτικές κινήσεις, αρπάζει ευκαιρίες από το περιβάλλον, για να δουλέψει και να προβληθεί σαν άτομο.

 Δεύτερο ημιεξάγωνο Σελήνη  στην Παρθένο λίγο πριν κλείσει ο κύκλος της Σελήνης με την επιστροφή στην γενέθλια θέση, το άτομο κάνει απολογισμό των πληροφοριών που πήρε, των ευκαιριών, δράσεων, κοινωνικοποιήσεων, των σχέσεων με τους γονείς και τον περίγυρο.

Σελήνη στο Σκορπιό

 Πρώτο ημιεξάγωνο με Σελήνη στον Τοξότη Λέοντα παίρνει από τους γονείς τη συναισθηματική ασφάλεια και την πληροφορία για τις βάσεις στη ζωή του.

 Πρώτο εξάγωνο με Σελήνη στον Αιγόκερω είναι περίπου στην ηλικία που το άτομο πηγαίνει σχολείο, επικοινωνεί με τα άλλα παιδιά στο σχολείο, θέλει να τον αποδεχθούν και να αποκτήσει, κατά κάποιο τρόπο, τον έλεγχο του περιβάλλοντος.

 Πρώτο τετράγωνο με Σελήνη στον Υδροχόο και το άτομο βγάζει ένταση στις σχέσεις με τους γονείς του. Η υγρή, συναισθηματική Σελήνη του Σκορπιού, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αέρινη λογική της Σελήνης του Υδροχόου στα θέματα της οικογένειας.

 Πρώτο τρίγωνο με Σελήνη στους Ιχθύς σε ζώδια του νερού εκφράζουν πολύ έντονα τον συναισθηματισμό τους, η μητέρα είναι υπερπροστατευτική και το άτομο νιώθει ότι προστατεύεται περισσότερο από τους άλλους.

 Πρώτο χιαστί με Σελήνη  στον Κριό είναι στην περίοδο της εφηβείας και προσπαθεί να αναλύσει τα πάντα και να πάρει τα εφόδια που θα χρειαστεί για τη μετέπειτα ζωή του.

 Αντίθεση με Σελήνη  στον Ταύρο, η δύσκολη Σελήνη του Σκορπιού θα ανακαλύψει τα συναισθήματα του για την οικογένεια και τους σημαντικούς «άλλους»  και θα τα φέρει στη επιφάνεια.

 Δεύτερο χιαστί Σελήνη  στους Διδύμους το συναίσθημα και η επικοινωνία πρέπει να εκδηλωθούν περισσότερο, και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με τη μητέρα του.

 Δεύτερο τρίγωνο Σελήνη  στον Καρκίνο επίσης σε ζώδιο νερού είναι πολύ το συναίσθημα, ο ρομαντισμός και η δοτικότητα.

 Δεύτερο τετράγωνο Σελήνη  στον Λέοντα είναι φάση  επαναπροσδιορισμού της θέσης του στην κοινωνία και στις σχέσεις με τους γονείς.

 Δεύτερο εξάγωνο Σελήνη  στην Παρθένο κάνει διορθωτικές κινήσεις και παίρνει ευκαιρίες από το περιβάλλον, να δουλέψει και να κάνει κάποια πράγματα τα οποία θα τον κάνουν να νιώσει  περισσότερο  πρακτικός. 

 Δεύτερο ημιεξάγωνο Σελήνη  στον Ζυγό παίρνει τις πληροφορίες που χρειάζεται, είναι λίγο πριν κλείσει ο κύκλος και το άτομο βλέπει τα πράγματα αν λειτουργούν ή δεν λειτουργούν και πώς θα προχωρήσει στην επόμενη σύνοδο που θα γίνει ο κύκλος των επόμενων 30 ετών της ζωής του.

 Σελήνη στον Τοξότη

 Πρώτο ημιεξάγωνο με Σελήνη στον Αιγόκερω παίρνει τις πρώτες πληροφορίες από τη οικογένεια.

 Πρώτο εξάγωνο με Σελήνη στον Υδροχόο έχει ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και συμμετοχής στις δραστηριότητες του σχολείου.

 Πρώτο τετράγωνο με Σελήνη τους Ιχθύς έρχεται σε σύγκρουση με την μητέρα για να ανεξαρτητοποιηθεί.

 Πρώτο τρίγωνο με Σελήνη στον Κριό είναι πολύ δραστήριο το άτομο και κοινωνικό, το παιδί αγαπά το διάβασμα και την γνώση.

 Πρώτο χιαστί με Σελήνη  στον Ταύρο ξεκινάει η εφηβεία, με συγκρούσεις και εντάσεις προσπαθεί να διαμορφώσει την προσωπικότητά του.

 Αντίθεση με Σελήνη  στους Διδύμους προσπαθεί να προσαρμόσει το συναίσθημα που αντιπροσωπεύει η Σελήνη σε δύο ζώδια του Αέρα, στα οποία επικρατεί περισσότερο η λογική.

 Δεύτερο χιαστί Σελήνη  στον Καρκίνο επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του και τις σχέσεις με την οικογένεια.

 Δεύτερο τρίγωνο Σελήνη  στον Λέοντα το άτομο κοινωνικοποιείται κι έχει την αποδοχή από τη οικογένεια ή τον κοινωνικό περίγυρο.

 Δεύτερο τετράγωνο Σελήνη  στην Παρθένο επαναπροσδιορίζει την θέση του στην κοινωνία.

 Δεύτερο εξάγωνο Σελήνη  στον Ζυγό κάνοντας διορθωτικές κινήσεις, αρπάζει ευκαιρίες από το περιβάλλον, για να δουλέψει, με δικαιοσύνη και ισορροπία.

 Δεύτερο ημιεξάγωνο Σελήνη  στον Σκορπιό λίγο πριν κλείσει ο κύκλος της Σελήνης με την επιστροφή στην γενέθλια θέση, το άτομο κάνει απολογισμό των πληροφοριών που πήρε, των ευκαιριών, δράσεων, κοινωνικοποιήσεων, των σχέσεων με τους γονείς και τον περίγυρο.

 Σελήνη στον Αιγόκερω

 Πρώτο ημιεξάγωνο με Σελήνη στον Υδροχόο παίρνει από τους γονείς τη συναισθηματική ασφάλεια και την πληροφορία για τις βάσεις στη ζωή του.

 Πρώτο εξάγωνο με Σελήνη στους Ιχθύς είναι περίπου στην ηλικία που το άτομο πηγαίνει σχολείο, επικοινωνεί με τα άλλα παιδιά στο σχολείο, θέλει να δεθεί συναισθηματικά και να αισθανθεί οικεία στο σχολείο.

 Πρώτο τετράγωνο με Σελήνη στον Κριό και το άτομο βγάζει ένταση στις σχέσεις με τους γονείς του. Η Σελήνης του Αιγόκερου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με ενθουσιασμό και την ένταση του Κριού  στα θέματα της οικογένειας.

 Πρώτο τρίγωνο με Σελήνη στον Ταύρο σε ζώδια της γης παίρνει την ανατροφή να αντιμετωπίζει τα πρακτικά θέματα και να αισθάνεται οικονομική και πρακτική ασφάλεια.

 Πρώτο χιαστί με Σελήνη  στους Διδύμους ξεκινάει η εφηβεία, με συγκρούσεις και εντάσεις προσπαθεί να διαμορφώσει την προσωπικότητά του.

 Αντίθεση με Σελήνη  στον Καρκίνο και προσπαθεί να κάνει την επανάστασή του με ευκολία γιατί από την Σελήνη στο ζώδιο αδυναμίας της, πάει στον Καρκίνο, ζώδιο κυβέρνησης, και προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί από την αγκαλιά της μάνας.

 Δεύτερο χιαστί Σελήνη  στον Λέοντα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με τη μητέρα του.

 Δεύτερο τρίγωνο Σελήνη  στην Παρθένο επίσης σε ζώδιο γης είναι μεγάλη η ανάγκη της αποδοχής και να μάθει να αντιδρά στο στρες και στην καθημερινότητα για να αντιμετωπίζει πρακτικά ζητήματα.

 Δεύτερο τετράγωνο Σελήνη  στον Ζυγό είναι φάση  επαναπροσδιορισμού της θέσης του στην κοινωνία και στις σχέσεις με τους γονείς.

 Δεύτερο εξάγωνο Σελήνη  στον Σκορπιό κάνει διορθωτικές κινήσεις και παίρνει ευκαιρίες από το περιβάλλον, να δουλέψει και να κάνει κάποια πράγματα τα οποία θα τον κάνουν να νιώσει  περισσότερη ασφάλεια.

 Δεύτερο ημιεξάγωνο Σελήνη  στον Τοξότη παίρνει τις πληροφορίες που χρειάζεται, είναι λίγο πριν κλείσει ο κύκλος και το άτομο βλέπει τα πράγματα αν λειτουργούν ή δεν λειτουργούν και πώς θα προχωρήσει στην επόμενη σύνοδο που θα γίνει ο κύκλος των επόμενων 30 ετών της ζωής του.

 Σελήνη στον Υδροχόο

 Πρώτο ημιεξάγωνο με Σελήνη στους Ιχθύς παίρνει από τους γονείς τη συναισθηματική ασφάλεια και την πληροφορία για τις βάσεις στη ζωή του.

 Πρώτο εξάγωνο με Σελήνη στον Κριό είναι περίπου στην ηλικία που το άτομο πηγαίνει σχολείο, επικοινωνεί ο κοινωνική και ανεξάρτητη Σελήνη του Υδροχόου  με τα άλλα παιδιά στο σχολείο, θέλει να τον αποδεχθούν και να τον συναναστρέφονται.

 Πρώτο τετράγωνο με Σελήνη στον Ταύρο έρχεται σε σύγκρουση με την μητέρα για να ανεξαρτητοποιηθεί.

 Πρώτο τρίγωνο με Σελήνη στους Διδύμους είναι πολύ δραστήριο το άτομο και κοινωνικό, το παιδί αγαπά το διάβασμα και την γνώση.

 Πρώτο χιαστί με Σελήνη  στον Καρκίνο ξεκινάει η εφηβεία, με συγκρούσεις και εντάσεις προσπαθεί να διαμορφώσει την προσωπικότητά του.

 Αντίθεση με Σελήνη  στον Λέοντα και προσπαθεί να κάνει την επανάστασή του, δεν το έχει με τις αλλαγές και πόσο μάλλον να παραμερίσει την συλλογικότητα  και να γίνει αποκτήσει ηγετική προσωπικότητα.

 Δεύτερο χιαστί Σελήνη  στην Παρθένο επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του και τις σχέσεις με την οικογένεια.

 Δεύτερο τρίγωνο Σελήνη  στον Ζυγό το άτομο κοινωνικοποιείται κι έχει την αποδοχή από τη οικογένεια ή τον κοινωνικό περίγυρο.

 Δεύτερο τετράγωνο Σελήνη  στον Σκορπιό επαναπροσδιορίζει την θέση του στην κοινωνία.

 Δεύτερο εξάγωνο Σελήνη  στον Τοξότη κάνοντας διορθωτικές κινήσεις, αρπάζει ευκαιρίες από το περιβάλλον, για να δουλέψει.

 Δεύτερο ημιεξάγωνο Σελήνη  στον Αιγόκερω λίγο πριν κλείσει ο κύκλος της Σελήνης με την επιστροφή στην γενέθλια θέση, το άτομο κάνει απολογισμό των πληροφοριών που πήρε, των ευκαιριών, δράσεων, κοινωνικοποιήσεων, των σχέσεων με τους γονείς και τον περίγυρο.

 Σελήνη στους Ιχθύς

 Πρώτο ημιεξάγωνο με Σελήνη στον Κριό παίρνει από τους γονείς τη συναισθηματική ασφάλεια και την πληροφορία για τις βάσεις στη ζωή του.

 Πρώτο εξάγωνο με Σελήνη στον Ταύρο είναι περίπου στην ηλικία που το άτομο πηγαίνει σχολείο, επικοινωνεί με τα άλλα παιδιά στο σχολείο, θέλει να τον αποδεχθούν και να αποκτήσει, κατά κάποιο τρόπο,τον έλεγχο του περιβάλλοντος.

 Πρώτο τετράγωνο με Σελήνη στους Διδύμους έρχεται σε σύγκρουση με την μητέρα για να ανεξαρτητοποιηθεί.

 Πρώτο τρίγωνο με Σελήνη στον Καρκίνο επίσης σε ζώδιο νερού είναι πολύ το συναίσθημα, ο ρομαντισμός και η δοτικότητα.

 Πρώτο χιαστί με Σελήνη  στον Λέοντα είναι στην περίοδο της εφηβείας και προσπαθεί να αναλύσει τα πάντα και να πάρει τα εφόδια που θα χρειαστεί για τη μετέπειτα ζωή του.

 Αντίθεση με Σελήνη  στην Παρθένο και προσπαθεί να κάνει την επανάστασή του, αλλά η Σελήνη στα μεταβλητά είναι σαν χαμένη και προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, ευτυχώς διευκολύνει η υπερανάλυση της Σελήνης στη Παρθένο για να μπουν τα πράγματα στα κουτάκια τους.

 Δεύτερο χιαστί Σελήνη  στον Ζυγό επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του και τις σχέσεις με την οικογένεια.

 Δεύτερο τρίγωνο Σελήνη  στον Σκορπιό επίσης σε ζώδιο νερού είναι πολύ το συναίσθημα, ο ρομαντισμός και η δοτικότητα.

 Δεύτερο τετράγωνο Σελήνη  στον Τοξότη είναι φάση  επαναπροσδιορισμού της θέσης του στην κοινωνία και στις σχέσεις με τους γονείς.

 Δεύτερο εξάγωνο Σελήνη  στον Αιγόκερω κάνει διορθωτικές κινήσεις και παίρνει ευκαιρίες από το περιβάλλον, να δουλέψει και να κάνει κάποια πράγματα τα οποία θα τον κάνουν να νιώσει  περισσότερο  πρακτικός.

 Δεύτερο ημιεξάγωνο Σελήνη  στον Υδροχόο παίρνει τις πληροφορίες που χρειάζεται, είναι λίγο πριν κλείσει ο κύκλος και το άτομο βλέπει τα πράγματα αν λειτουργούν ή δεν λειτουργούν και πώς θα προχωρήσει στην επόμενη σύνοδο που θα γίνει ο κύκλος των επόμενων 30 ετών της ζωής του.