Οι 22 Κλείδες και αντικλείδες του ζωδιακού

Κλείδες και αντικλείδες του ζωδιακού

  Οι κλείδες και οι αντικλείδες του ζωδιακού είναι μία αρχαία μέθοδος ανάλυσης των ζωδιακών μοιρών την οποία την χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα. Οι Σουμέριοι ήταν αυτοί που ασχολήθηκαν πρώτοι με την μελέτη των ζωδιακών μοιρών, αργότερα οι Βαβυλώνιοι και οι Αιγύπτιοι, ενώ οι Εβραίοι τις αναφέρουν ως Κλείδα του Σολομώντα, κατόπιν τις υιοθετούν οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι.

  Πιο αναλυτικά όμως, είναι τα σημεία εισόδου ενέργειας μέσα από συγκεκριμένες πύλες, είναι δηλαδή προκαθορισμένα σημεία μέσα στο ζωδιακό κύκλο. Μέσα από την ερμηνεία τους σε ένα ωροσκόπιο, μπορούμε να δικαιολογήσουμε πολλά γεγονότα σ’ έναν αστρολογικό χάρτη. Απέναντι από τις κλείδες υπάρχουν οι αντικλείδες, δηλαδή τα αρνητικά σημεία του ζωδιακού, όπου το εύρος της επιρροής τους είναι με μία μοίρα ανοχή.  Οι κλείδες των πλανητών είναι σε συγκεκριμένες μοίρες και συνδέονται με τα ζώδια έξαρσης και πτώσης των πλανητών. Δηλαδή, οι πλανήτες στην κλείδα τους είναι στην καλύτερή τους θέση, ενώ στην αντικλείδα τους είναι στην χειρότερη τους θέση. Πιο αναλυτικά:

Από την Ανθή Καραταράκη

Οι 22 Κλείδες και αντικλείδες του ζωδιακού 3

  Η κλείδα του Ηλίου: 

   Στην 19η μοίρα Κριού, (από 18.01 έως 19η μοίρα) το άτομο θα έχει τιμές, φήμη, αναγνώριση, επιτυχία και επίτευξη των στόχων του. Η αντίστοιχη αντικλείδα στην 19η μοίρα του Ζυγού δίνει, αποτυχία, ατίμωση, διάλυση και κατάρρευση.

  Η κλείδα της Σελήνης:

   Στην 3η μοίρα Ταύρου (από 2.01’ έως 3.00’ μοίρα) δίνει τύχη, άνοδο και βελτίωση στη ζωή του ατόμου. Η αντίστοιχη αντικλείδα στην 3η μοίρα του Σκορπιού, φέρνει ατυχία , δυσκολίες, φτώχεια και ανασφάλειες.

   Η κλείδα του Ερμή:

  Στην 15η μοίρα Παρθένου ( από 14.01’ έως 15.00’ μοίρα), δίνει διάνοια και έντονη δραστηριότητα. Ενώ η αντικλείδα στην 15η μοίρα των Ιχθύων δίνει ξεροκεφαλιά, λαθεμένη κρίση, τάσεις αυτοκαταστροφής και πολλά προβλήματα. 

  Η κλείδα της Αφροδίτης:

   Στην 27η μοίρα Ιχθύ (από 26.01’ έως 27η Ιχθύων), φέρνει τύχη στα ερωτικά και χαρά στην κοινωνική ζωή του ατόμου. Στον αντίποδα η αντικλείδα όπου είναι στην 27η μοίρα της Παρθένου δίνει προβλήματα και αποτυχία στα ερωτικά. 

  Η κλείδα του Άρη:

   Στην 28η Αιγόκερω (από 27.01 έως 28η μοίρα), φέρνει νίκη, θρίαμβο, υγεία, δύναμη και εξουσία. Η αντικλείδα του Άρη στην 28η μοίρα  του Καρκίνου δίνει προβλήματα υγείας και ήττες. 

  Η κλείδα του Δία:

  Στην 15η μοίρα του Καρκίνου (από 14.01’ έως 15η μοίρα), δίνει μεγάλη τύχη, ταξίδια, μάθηση, άνοδο και εξέλιξη. Η αντικλείδα στην 15η μοίρα του Αιγόκερω δίνει πτώση, διάλυση, ατυχία και πολλές δυσκολίες. 

  Η κλείδα του Κρόνου:

   Στην 21η μοίρα του Ζυγού (από 20.01’ έως 21η μοίρα) το άτομο μέσα από σκληρή δουλειά και προσπάθεια θα επιτύχει τους στόχους του. Η αντικλείδα του Κρόνου στην 21η μοίρα του Κριού όπου δίνει προβλήματα, ατίμωση, διάλυση, κατάρρευση.

   Η κλείδα του Βόρειου Δεσμού:

  Στην  3η μοίρα Διδύμων (από 2.01’ έως 3η μοίρα ), θετικό πεπρωμένο , το άτομο θα έχει θετικές εξελίξεις στη ζωή του. Η αντικλείδα στην 3η μοίρα του Τοξότη, όπου το άτομο θα βιώσει ξαφνικά εμπόδια και μόνιμα προβλήματα. 

   Η κλείδα του Ουρανού:

Στην  25η μοίρα Σκορπιού (24.01’ έως 25η μοίρα) , δίνει ανεξαρτησία και ελευθερία στο άτομο. Η αντικλείδα στην 25η μοίρα του Ταύρου δίνει περιορισμό ακόμη και φυλάκιση.

   Η κλείδα του Ποσειδώνα:

Στην  9η μοίρα Λέοντα (8.01’ έως 9η μοίρα), δίνει δημιουργικότητα, πνευματικότητα και ταλέντο. Η αντικλέιδα του Ποσειδώνα βρίσκεται στην 9η μοίρα του Υδροχόου, όπου φέρνει προβλήματα, δυσκολίες και εξαπατήσεις.

  Η κλείδα του Πλούτωνα: 

Στην 26η Υδροχόου (από 25.01 έως 26η μοίρα), δίνει μεταμόρφωση, αλλαγές και επίτευξη στόχων. Η αντικλείδα του Πλούτωνα στην 26η του Λέοντα δίνει θάνατο, διάλυση και αποσύνθεση. 

  Εάν έχουμε οποιονδήποτε πλανήτη στις κλείδες, θα δώσουν μία πολύ καλή δομή στον αστρολογικό μας χάρτη. Ενώ στις αντικλείδες, θα βγάλουν άσχημα γεγονότα, δυσκολίες και προβλήματα. Εάν οι ίδιοι πλανήτες είναι στη δική τους κλείδα, είναι ακόμη καλύτερα. Αλλά εάν είναι στην αντικλείδα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Επίσης κοιτάζουμε πάντα Ωροσκόπο και Μεσουράνημα, δηλαδή την ακμή του 1ου και του 10ου οίκου που είναι σταθερά σημεία. Οι κλείδες έχουν τεράστια σημασία στην διαμόρφωση του αστρολογικού χάρτη και βάση αυτών βλέπουμε την εξέλιξη και τα γεγονότα που θα βιώσει το άτομο είτε αρνητικά είτε θετικά.

   Δεν πρέπει να ξεχνάμε λοιπόν ότι εκτός από το ζώδιο και τον πλανήτη ότι, και οι μοίρες που βρίσκεται ο κάθε πλανήτης είναι εξίσου σημαντικές και η κάθε μία έχει μεγάλη σημασία στον αστρολογικό μας χάρτη.