Οι 8 φάσεις της Σελήνης!

Οι 8 φάσεις της Σελήνης!

Ο ‘Ηλιος παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της λάμψης όταν πρόκειται για την αστρολογία, αλλά και η Σελήνη είναι ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι στην αναζήτησή μας για αυτογνωσία. Ενώ ο Ήλιος μένει σε κάθε ζώδιο για περίπου ένα μήνα, η Σελήνη αλλάζει κάθε δύο έως 2 ½ ημέρες πριν προχωρήσει στο επόμενο. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες διαφοροποίησης των ανθρώπων που γεννήθηκαν κάτω από το ίδιο ζώδιο του Ήλιου.

Από τη Φωτεινή Μηνά!

Οι 8 φάσεις της Σελήνης! 3

Το ζώδιο του Ήλιου επηρεάζει την εξωτερική μας προσωπικότητα και τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Το ζώδιο της Σελήνης κυβερνά τον εσωτερικό μας κόσμο, τα συναισθήματά μας, το υποσυνείδητό μας και τα ένστικτά μας. Στην αστρολογία, η Σελήνη συνδέεται με το βαθύτερο μέρος του εαυτού μας που δεν μπορεί εύκολα να περιγραφεί με λέξεις. 

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την ανδρική ενέργεια, ενώ η Σελήνη συνδέεται με τη γυναικεία ενέργεια. Σκεφτείτε τον Ήλιο και τη Σελήνη ως το γιν και το γιανγκ των πλανητών. Αν ο Ήλιος είναι το φως που λάμπουμε, η Σελήνη είναι η σκιά που ρίχνουμε. Μέσα στον γενέθλιο χάρτη, οι αστρολόγοι κοιτάζουμε αυτή τη σκιά για να προσδιορίσουμε τα ένστικτα επιβίωσης, τους αμυντικούς μηχανισμούς και ακόμη και τις διατροφικές συνήθειες. 

Κάθε πλανήτης λέγεται ότι κυβερνά ένα ζώδιο και η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο, το ζώδιο που σχετίζεται με τις γυναίκες, τη μητέρα, το σπίτι, τα συναισθήματα, τη διαίσθηση και τη γενική μας αίσθηση ασφάλειας. Η φάση της Σελήνης, ο οίκος ο οποίος βρίσκεται στον χάρτη μας η γενέθλια σελήνη και κυρίαρχο στοιχείο του ζωδίου της σελήνης έχουν επίσης μεγάλη σημασία και μας αποκαλύπτουν τους τομείς της ζωής όπου εμείς οι ίδιοι νιώθουμε περισσότερο σαν στο σπίτι μας. 

Σήμερα θα αναλύσουμε τις φάσεις της Σελήνης. Η Σελήνη χωρίζεται σε 8 φάσεις και η φάση στην οποία βρισκόταν η Σελήνη όταν γεννηθήκαμε μπορεί να περιγράψει μερικά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. 

H πρώτη φάση είναι η φάση της Νέας Σελήνης. Η Νέα Σελήνη ξεκινά όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο, όταν η Σελήνη ευθυγραμμίζεται μεταξύ της Γης και του Ήλιου. Πολλοί άνθρωποι που γεννήθηκαν με Νέα Σελήνη έχουν ισχυρή διαίσθηση. Μαθαίνουν πώς να ακούν τον εαυτό τους και το ένστικτό τους, καθώς δεν υπήρχε καθοδηγητικό φως όταν γεννήθηκαν. Η Νέα Σελήνη αντιπροσωπεύει νέα ξεκινήματα ή την αρχή ενός ταξιδιού και οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε αυτή τη φάση της Σελήνης έχουν γενικά πολύ ενθουσιασμό, αλλά χρειάζονται βοήθεια για τη συνέχεια. 

Αφού η Νέα Σελήνη φυτέψει σπόρους και νέα ξεκινήματα, η φάση της Ανύψωσης αρχίζει να δημιουργεί δομή και να μετατρέπει αυτές τις ιδέες σε κάτι απτό. Η Ανύψωση είναι το πρώτο βήμα προς την Πανσέληνο και παρόλο που εξακολουθεί να είναι κυρίως σκοτεινή, η Σελήνη κερδίζει ξανά φως. Οι άνθρωποι που γεννιούνται σε αυτή τη φάση της Σελήνης τείνουν να έχουν μια φυσική αίσθηση θετικότητας και την ικανότητα να έχουν πίστη ακόμα και σε προβληματικούς ή δύσκολους καιρούς. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στη φάση της Ανύψωσης είναι σε ένα περιβάλλον με κίνητρα και πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη πίεση για παραγωγή ή ανάπτυξη. Επίσης είναι προνοητικοί και περίεργοι.

Το Πρώτο Τέταρτο της Σελήνης βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ Νέας Σελήνης και Πανσέληνου και το μισό πρόσωπο της Σελήνης φαίνεται στον ουρανό. Φυτέψαμε τους σπόρους μας και φυτρώνουν πάνω από το έδαφος. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο πρώτο τέταρτο της Σελήνης μπορεί να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε μια επίμονη αίσθηση κρίσης. Έχουν αυξημένη επιθυμία να πετύχουν, αισθάνονται την ανάγκη να αποδείξουν τον εαυτό τους στους γονείς τους και στους άλλους γύρω τους.

Σε αυτή τη φάση, ο Ήλιος και η Σελήνη σχηματίζουν μια γωνία που ονομάζεται τετράγωνο μεταξύ τους η οποία, στην αστρολογία, αυξάνει την ένταση. Τα άτομα που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης αισθάνονται αυτή τη φυσική ένταση, η οποία τους αναγκάζει να αναλάβουν δράση και τους ωθεί να ενεργούν και να παραμείνουν παρακινημένοι ό,τι κι αν γίνει. Η επιμονή τους είναι απαράμιλλη.

Καθώς η Σελήνη συνεχίζει να κερδίζει σε φως και διαύγεια, σχηματίζει μια Σελήνη που φουσκώνει. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, τα τρία τέταρτα του προσώπου της Σελήνης φωτίζονται και πλησιάζουμε σε μια Πανσέληνο. Αυτή η φάση είναι η φάση του Γιβωνικού και συνδέεται με μια βαθύτερη κατανόηση του σχεδιασμού και της προετοιμασίας.

Κατά τη διάρκεια της φάσης του Γιβωνικού, το φως από τη Σελήνη επιτρέπει μια βαθύτερη ενδοσκόπηση. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της Σελήνης είναι σε θέση να αντιληφθούν περισσότερο τον εαυτό τους λόγω της βαθύτερης ενδοσκόπησης που έγινε δυνατή από το φως της Σελήνης που διογκώνεται. Αυτή η φάση της Σελήνης ενθαρρύνει επίσης την ατομική ανάπτυξη και εξέλιξη. Όσοι γεννηθήκαν σε αυτή τη φάση μπορεί να ανακαλύψουν ότι αναπτύσσουν πολλές διαφορετικές δεξιότητες κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ειδικά μέσω της καθοδήγησης.

Αν γεννηθήκατε με Πανσέληνο, οι σπόροι σας έχουν ανθίσει σε εντυπωσιακά λουλούδια ή ένα αξιολάτρευτο φυτό. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στον ουρανό, δίνοντας έντονη εστίαση στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε Πανσέληνο μπορούν να αναπτυχθούν και να μάθουν τα περισσότερα για τον εαυτό τους μέσω σχέσεων, ρομαντικών, πλατωνικών, ακόμη και οικογενειακών σχέσεων. Αυτή η φάση της Σελήνης φέρνει επίσης κάποια ένταση μαζί της, καθώς πρέπει να μάθουν να ισορροπούν απαλά δύο αντίθετες πλευρές της προσωπικότητάς τους. Μπορεί συχνά να τους ελκύουν άτομα πολύ διαφορετικά από εκείνους, κάτι που με τη σειρά του δίνει ώθηση σε περισσότερη ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της Κατάβασης, το φως της Πανσελήνου έχει αρχίσει να εξασθενεί και η Σελήνη είναι καθ’ οδόν για να γίνει ξανά Νέα Σελήνη. Η Σελήνη μπορεί τώρα να χάνει φως, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η φάση της Σελήνης δεν έχει πολλά να προσφέρει. Η φάση της Κατάβασης έχει να κάνει με τη διάδοση πληροφοριών και την παροχή ανταπόδοσης σε άλλους. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε αυτή τη φάση της Σελήνης είναι πρόθυμοι να μοιραστούν μαθήματα ζωής και έμπνευση με άλλους. Αυτή η φάση της Σελήνης ενσαρκώνει τον δάσκαλο, και όσοι γεννηθήκαν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, έχουν μια διαισθητική σοφία.

Η επόμενη φάση Σελήνης είναι του Τρίτου Τετάρτου. Φτάσαμε στο τελικό σημείο έντασης. Ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται και πάλι σε τεταμένη όψη τετραγώνου, αλλά αυτή τη φορά, η Σελήνη χάνει το φως της αντί να το κερδίζει. Αυτή η φάση της Σελήνης ενσωματώνει ένα σημείο καμπής αργότερα στη ζωή, μια δραματική αλλαγή στην προσωπικότητα και την προοπτική. Όσοι γεννηθήκαν σε αυτή τη φάση, μπορεί να ανακαλύψουν ότι το ταξίδι τους θα τους αναγκάσει να αφήσουν αυτό που ήξεραν κάποτε καθώς προχωρούσαν σε μια νέα κατεύθυνση και να αφήσουν την διαίσθησή τους να τους οδηγεί σε μια διαφορετική διαδρομή και να αλλάξει την πορεία του πεπρωμένου τους.

Η τελευταία φάση της σελήνης είναι η φάση του Βαλσαμικού. Η Σελήνη έχει τώρα μόνο λίγο φως και είμαστε πολύ κοντά σε μια Νέα Σελήνη. Καθώς το φως μειώνεται και το σκοτάδι εισχωρεί, αυτή η φάση απαιτεί μοναξιά για επαναφόρτιση και επεξεργασία. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, όσοι γεννήθηκαν σε αυτή τη φάση της Σελήνης βιώνουν μια ισχυρή έλξη προς το τέλος. Αυτή η φάση της Σελήνης μπορεί να κλείσει παλιές ιστορίες από προηγούμενες ενσαρκώσεις, καθιστώντας την ιδιαίτερα καρμική. Αν και μπορεί να αισθάνονται συναισθηματική επιβάρυνση, προετοιμάζουν τον δρόμο για μια νέα αρχή. Αυτή είναι μια πολύ πνευματική θέση με ισχυρή διαίσθηση, απίστευτη ανθεκτικότητα και θέληση για αλλαγή.

Παράλληλα με τις φάσεις Σελήνης, σε ένα ωροσκόπιο θα πρέπει να μελετήσουμε το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται η Σελήνη καθώς και τις όψεις που κάνει με άλλους πλανήτες, αφού θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για την προσωπικότητας μας. Ο οίκος και το ζώδιο της Σελήνης μπορεί να αποκαλύψει πού και πώς προσπαθούμε να αναζητήσουμε συναισθηματική κάλυψη και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας. 

Από τη Φωτεινή Μηνά!