Οι  Όψεις της Σελήνης στον αστρολογικό μας χάρτη: Τα συναισθήματα μας και πώς τα παρουσιάζουμε

Οι  Όψεις της Σελήνης στον αστρολογικό μας χάρτη: Τα συναισθήματα μας και πώς τα παρουσιάζουμε

  Πριν δούμε αναλυτικά τις όψεις της Σελήνης στον αστρολογικό χάρτη με τους υπόλοιπους πλανήτες, ας ξαναθυμηθούμε τι συμβολίζει η Σελήνη. Αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό ψυχισμό μας, τις συναισθηματικές μας ανάγκες, την μητέρα, την οικογένεια, την μητρότητα και την γυναίκα.

  Εάν ο Ήλιος δείχνει την προσωπικότητα μας, η Σελήνη δείχνει τον τρόπο διαχείρισης των συναισθημάτων μας, τις κρυφές μας επιθυμίες, την διάθεση μας, τις ευαισθησίες μας αλλά και τις φοβίες που μας διακατέχουν. Σχετίζεται με την γέννηση, το πεπτικό σύστημα, το στομάχι, το στήθος, τα υγρά του σώματος και την μνήμη. Επίσης, αντιπροσωπεύει την πατρίδα, τον λαό, τις ρίζες μας, τους προγόνους και το σπίτι μας. Μας δίνει τα καλλιτεχνικά ταλέντα,  την δημιουργία, την φαντασία και τα όνειρα που κάνουμε και επιθυμούμε στην ζωή μας.

  Η Σελήνη κυβερνάει τον Καρκίνο, είναι σε έξαρση στον Ταύρο, σε αδυναμία στον Αιγόκερω και σε πτώση στον Σκορπιό. Ας δούμε αναλυτικά τις όψεις της Σελήνης (σύνοδος, Θετικές όψεις: τρίγωνο και εξάγωνο, Αρνητικές όψεις: τετράγωνο και αντίθεση) με τους υπόλοιπους πλανήτες. 

Δε ξέρετε τι όψεις έχει η Σελήνη σας; Δείτε τον αστρολογικό σας χάρτη εδώ και μη ξεχνάτε το τρίγωνο και το εξάγωνο θεωρούνται θετικές και το τετράγωνο και η αντίθεση αρνητικές: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από την Ανθή Καραταράκη

Οι  Όψεις της Σελήνης στον αστρολογικό μας χάρτη: Τα συναισθήματα μας και πώς τα παρουσιάζουμε 3

Οι όψεις Σελήνης  – Ηλίου 

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ήλιο 

  Η Σελήνη, ο πλανήτης των συναισθημάτων βρίσκεται σε στενή σχέση με τον ζωοδότη πλανήτη Ήλιο, τον εσωτερικό μας εαυτό. Η στενή επαφή του θηλυκού με το αρσενικό, το γιν και το γιανγκ. Η όψη δίνει σχέσεις αγάπης ή μίσους μεταξύ των γονέων ή των συντρόφων και είναι καθοριστικός ο ρόλος της στην επιλογή επαγγέλματος.

Θετικές όψεις : 

  Είστε ευχάριστο άτομο, αποφασιστικό, σας αποδέχονται στον κοινωνικό σας περίγυρο και έλκονται από εσάς. Έχετε επαγγελματικές ευκαιρίες και οι διαπροσωπικές σας σχέσεις με τους συνεργάτες σας κυλούν ομαλά. Η βοήθεια που δέχεστε από γονείς, σύντροφο ή και φίλους έρχεται πάντα σαν “από μηχανής Θεός” να σας βγάλει από τις δυσκολίες. 

Αρνητικές όψεις : 

  Μαχητική προσωπικότητα, αφού το συναίσθημα συγκρούεται με το εγώ. Φέρνει στο άτομο επαγγελματικά εμπόδια και δυσκολίες στο να πετύχει τους στόχους του, όμως πεισμώνει, και όλη αυτή η ένταση τον κάνει πιο δημιουργικό και φιλόδοξο ώστε καταφέρνει τελικά να επιτευχθούν οι στόχοι του. Μπορεί να προκύψουν προβλήματα συνεννόησης ή και καταπίεσης από τους γονείς ή τον σύντροφο. 

Οι όψεις Σελήνης – Ερμή

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ερμή

  Το άτομο έχει πολύ καλή μνήμη, γρήγορη αντίληψη, έντονη φαντασία και διαισθάνεται καταστάσεις. Τα συναισθήματα μεταβάλλονται γρήγορα εάν η όψη γίνεται σε μεταβλητά ζώδια (Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύς), είναι πιο έντονη, σε αντίθεση με τα σταθερά (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Επικοινωνιακό άτομο,με εύκολη διαχείριση του λόγου και των συναισθημάτων κερδίζει τους συνομιλητές του. Ευαίσθητο και ευσυγκίνητο, για την άποψη που μπορεί να εκφράσουν οι άλλοι προς το πρόσωπο τους.

Θετικές όψεις : 

    Το άτομο εκφράζει με ευκολία τα συναισθήματα του έχοντας τον έλεγχο και την σιγουριά σε ότι λέει. Λειτουργεί με σύνεση και λογική και λαμβάνει πολλές ευκολίες στην ζωή του. Κατακτά γρήγορα τους γύρω του με την ευφράδεια του λόγου που έχει αλλά και με τις γνώσεις του. Ελεύθερο πνεύμα του αρέσει να μεταδίδει την γνώση και είναι ευχάριστος ομιλητής.

Αρνητικές όψεις :

  Το άτομο δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματα του, με αποτέλεσμα να έχει συναισθηματικές διακυμάνσεις που τον επηρεάζουν ψυχολογικά. Ανήσυχο και πολλές φορές ευέξαπτο άτομο, αφού χάνει τον έλεγχο των συναισθημάτων και δεν δέχεται την γνώμη των άλλων, με αποτέλεσμα να λαμβάνει αρνητικότητα και πολλές φορές να το βάζουν στο περιθώριο.

Οι όψεις Σελήνης- Αφροδίτης 

Η Σελήνη σε σύνοδο με την Αφροδίτη

  Το άτομο είναι όμορφο και εκφράζει την αγάπη του με στοργή και καλοσύνη. Ευαίσθητο αλλά και πολύ δημιουργικό, η απόλυτη έκφραση της όψης είναι η δημιουργία οικογένειας και η απόκτηση παιδιών. Αντιλαμβάνεται την τέχνη σαν κομμάτι του εαυτού του και του αρέσει να απολαμβάνει την πολυτέλεια έχοντας άνετη οικονομική κατάσταση.

Θετικές Όψεις :

  Το άτομο είναι ήρεμο με σταθερές απόψεις για αυτά που επιθυμεί, ενώ του δίνονται ευκαιρίες στην καριέρα του, που πρέπει να εκμεταλλευτεί για να ανέλθει στο κοινωνικό στάτους. Διαπρέπει με ότι καταπιάνεται στα επαγγελματικά του, τα οποία του αποφέρουν και οικονομικά κέρδη και αναγνώριση. Επίσης μπορεί να επιλέξει ένα επάγγελμα που σχετίζεται με γυναίκες ή να είναι σχετικό με θέματα που αφορούν το γυναικείο φύλο.

Αρνητικές όψεις :

  Το άτομο είναι κυκλοθυμικό και πολλές φορές αναλώνεται σε λάθος σχέσεις, που δεν του προσφέρουν χαρά και αγάπη αλλά θλίψη και τοξικότητα. Μπορεί να συναντά εμπόδια μέσα από το οικογενειακό του περιβάλλον, τα οποία μπορεί να ξεπεράσει, ακολουθώντας τα δικά του θέλω και μαθαίνοντας τον ίδιο του τον εαυτό από τα λάθη του. Με χαμηλή αυτοπεποίθηση αναζητούν την προστασία της μητέρας ή του συντρόφου.

Οι  όψεις Σελήνης -Άρη

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη 

  Τα άτομο βιώνει ισχυρές εσωτερικές εντάσεις και τολμά να διεκδικεί συναισθηματικά. Ανυπόμονο και με μαχητικό πνεύμα, δρα χωρίς δεύτερη σκέψη στον επαγγελματικό τομέα, δείχνοντας τον δυναμικό του χαρακτήρα, αλλά και ερωτικά αφού θεωρείται ακαταμάχητος από το αντίθετο φύλο. Του αρέσει να ρισκάρει οικονομικά και ερωτικά και αυτό είναι το ευάλωτο σημείο του, αφού πολλές φορές μπορεί να παίρνει λαθεμένες αποφάσεις.

Θετικές όψεις :

  Το άτομο έχει την ικανότητα να εκφράζει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του με ευκολία. Είναι σίγουρο για τον εαυτό του, φιλόδοξο και τολμά να ρισκάρει οικονομικά. Συνήθως δεν μένει ποτέ μόνος, καθώς μεταδίδει την θετική του αύρα σε όσους περιστοιχίζεται. Εντυπωσιάζουν με την ευγενική τους συμπεριφορά και τον πρόσχαρο και φιλικό τους χαρακτήρα.

Αρνητικές όψεις :

  Το άτομο πολλές φορές αντιδρά με θυμό, είναι ανυπόμονο και με την επιθετική συμπεριφορά του γίνεται <κόκκινο πανί > για τους γύρω του και αυτό τον οδηγεί στην απομόνωση του εαυτού του. Συχνά εμπλέκεται σε συζητήσεις που τον οδηγούν σε συναισθηματική ανασφάλεια και χρειάζεται την βοήθεια από το οικογενειακό του περιβάλλον. Λόγω όλων αυτών των πιέσεων που νιώθει μπορεί να προκύψουν θέματα υγείας.

Οι όψεις Σελήνης – Δία

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Δία

  Το άτομο δίνει πολλή μεγάλη σημασία στον εαυτό του, φιλοσοφεί την ζωή διαφορετικά. Επιθυμεί τις κοινωνικές επαφές και αγαπάει την καλοπέραση. Έχει επιχειρηματικές ικανότητες, τις οποίες επιδεικνύει με επιτυχία αλλά, αναζητά συνεχώς καινούργια πράγματα για να ικανοποιηθεί πνευματικά και συναισθηματικά. Με τον εθελοντισμό ικανοποιείται να βοηθάει τους συνανθρώπους του.

Θετικές όψεις :

  Το άτομο είναι φιλικό, δοτικό, αγαπάει και νοιάζεται για όλους, ενδιαφέρεται για την γνώση και την ανώτερη εκπαίδευση. Συνήθως έχει μεγάλη επιτυχία σε επαγγέλματα που συνδέονται με γυναίκες, αλλά και οικονομική εύνοια από γυναίκες και την μητέρα του. Δίνεται δίχως όρια σε αυτούς που αγαπάει, με λεπτούς τρόπους, προσεκτικός στην συμπεριφορά του χωρίς να δίνει δικαιώματα για κακόβουλα σχόλια. Πάντα ελεύθερο πνεύμα με φιλελεύθερες αντιλήψεις προοδεύει με ότι ασχοληθεί.

Αρνητικές όψεις :

  Το άτομο αντιμετωπίζει προβλήματα και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Πολλές φορές γίνεται υπερβολικό και από παρορμητισμό ή παρανόηση  παίρνει λάθος αποφάσεις που τους κοστίζουν συναισθηματικά ή οικονομικά. Μπορεί να πέσουν θύματα εξαπάτησης λόγω της γενναιοδωρίας τους γι αυτό πρέπει να βρουν τι πραγματικά θέλουν από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Οι όψεις Σελήνης -Κρόνος 

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Κρόνο 

  Το άτομο δύσκολα εκφράζεται συναισθηματικά, είναι μελαγχολικό και μοναχικό. Έχει αυτοέλεγχο των συναισθημάτων του, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην αφήνει τον εαυτό του να απολαύσει τις χαρές της ζωής, βάζοντας σε όλα ένα μέτρο. Εργάζεται σκληρά και με σοβαρότητα για να επιτύχει τους στόχους του και συνήθως η αναγνώριση έρχεται σε μεγαλύτερη ηλικία.

Θετικές όψεις :

  Το άτομο είναι σταθερό συναισθηματικά και είναι υπεύθυνο και ικανό να διαχειριστεί  οτιδήποτε αναλαμβάνει. Σοβαρό και συντηρητικό δεν δεσμεύεται εύκολα, δείχνει μεγάλη υπευθυνότητα στις συνεργασίες και ότι αφορά τα επαγγελματικά του, ενώ ασκεί αυστηρή κριτική όταν κάτι τον ενοχλεί. Σέβεται τον θεσμό της οικογένειας και ακούει τις συμβουλές τους με πειθαρχία.

Αρνητικές όψεις :

  Το άτομο είναι συντηρητικό, ντροπαλό και δύσκολα εκδηλώνει τα συναισθήματα του, έχοντας χαμηλή αυτοπεποίθηση από γεγονότα που μπορεί να τον έχουν τραυματίσει κατά την παιδική του ηλικία. Φοβάται μήπως είναι ανεπαρκής και ανίκανος να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έχει μονίμως άγχος και ανασφάλεια και δύσκολα νιώθει χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Οι όψεις Σελήνης – Ουρανού

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ουρανό

 Το άτομο έχει μεγάλη ανάγκη να νιώθει ελεύθερο χωρίς δεσμεύσεις και βιώνει ξαφνικές συναισθηματικές αλλαγές. Ανεξάρτητο, δεν ακολουθεί την πεπατημένη στις σχέσεις του, αντισυμβατικό με τα καθιερωμένα. Αναστατώνεται γρήγορα συναισθηματικά και εξωτερικεύει εύκολα αυτό που αισθάνεται στους γύρω του. Πολυμήχανο, βρίσκει πάντα λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν άλλα άτομα και θέτουν σε δεύτερη μοίρα τους ίδιους.

Θετικές όψεις :

  Το άτομο αγαπάει με πάθος και αυτό που τον ικανοποιεί είναι να σέβονται την ελευθερία του. Στις προσωπικές του σχέσεις θέλει να αισθάνεται άνετα εάν καταπιεστεί φεύγει. Ανοιχτόμυαλο, ενδιαφέρεται για νέα και διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να ασχολούνται με την αστρολογία και την μεταφυσική και γενικότερα ότι έχει να κάνει με την τροφή του πνεύματος. Μπορεί να έχει ξαφνικές μετακομίσεις ή να κάνει ταξίδια.

Αρνητικές όψεις :

  Το άτομο έχει πολλές φορές εκρηκτική συμπεριφορά με ξεσπάσματα και αυτό μπορεί να οφείλεται στους γονείς του. Φοβάται την δέσμευση για να μην δεθεί συναισθηματικά με τον \ την σύντροφό του. Παρορμητικό άτομο με πολλές επαγγελματικές ανησυχίες δεν έχει σταθερότητα στην εργασία, ενώ μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές απώλειες.

Οι όψεις  Σελήνης – Ποσειδώνα

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα

  Το άτομο είναι υπερβολικά ευαίσθητο, ρομαντικό και πολλές φορές ξεφεύγει από την πραγματικότητα. Ανήσυχο, αντιλαμβάνεται γρήγορα τι συμβαίνει γύρω του και πολλές φορές μέσα από τα όνειρα παίρνει απαντήσεις. Θέλει προσοχή γιατί μέσα από ψευδαισθήσεις που δημιουργεί ο ίδιος, μπορεί να βρίσκεται μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας το οποίο εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί από το περιβάλλον του. Διαισθάνεται καταστάσεις οι οποίες μπορεί να τον οδηγήσουν ακόμη και σε ψυχικές διαταραχές.

Θετικές όψεις : 

  Το άτομο είναι προστατευτικό, κατανοεί τα προβλήματα των άλλων και προσφέρεται να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Συμπονετικό με καλοσύνη δεν θέλει να πληγώνει τους άλλους και δίνει απεριόριστη αγάπη στην οικογένεια του και τα παιδιά του. Έχει ισχυρή ενόραση και φαντασία με έμφυτη καλλιτεχνική ικανότητα διαπρέπει στις τέχνες.

Αρνητικές όψεις :

Το άτομο είναι ευάλωτο ψυχικά, κυκλοθυμικό με πολλές συναισθηματικές και ψυχολογικές μεταπτώσεις που οδηγούν πολλές φορές το άτομο σε καταχρήσεις ουσιών. Κάνει συνήθως  πολλαπλές σχέσεις αφού έχει τρομερές φοβίες και δεν μπορεί να μείνει μόνο. Δυσκολεύεται να βάλει όρια στους γύρω του, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύονται την καλοσύνη του και το ίδιο το άτομο να νιώθει ψυχικό ράκος.

 Οι όψεις Σελήνης – Πλούτωνα

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα

  Το άτομο έχει εμμονές σε συναισθηματικά και σεξουαλικά θέματα, με μεγάλες συναισθηματικές διακυμάνσεις που πολλές φορές αγγίζουν τα όρια της κυκλοθυμίας. Αναζήτα την αγάπη αφού του δίνει  συναισθηματική πληρότητα αλλά βιώνει και εκρηκτικές καταστάσεις στις σχέσεις του με την μητέρα του ή  την σύζυγο. Είναι κτητικό άτομο στους δικούς του ανθρώπους και απαιτεί την απόλυτη αφοσίωση στο πρόσωπό του.

Θετικές όψεις :

  Το άτομο έχει τον απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων του, απολαμβάνει τις σχέσεις του πάντα με τα άτομα που τον ενδιαφέρουν και δεν αναλώνεται με άτομα αδιάφορα για αυτό. Δέχεται οικονομική εύνοια από γυναίκες κυρίως μητέρα ή σύζυγο και αποκτά κέρδη από εργασίες που μπορεί να συνδέονται με γυναίκες. Πολύ ισχυρό κύτταρο στην αντιμετώπιση ασθενειών με γρήγορη ανάρρωση.

Αρνητικές όψεις :

Το άτομο έχει έντονη συναισθηματική ένταση και συνήθως αναζητά την απομόνωση. Δεν έχει εμπιστοσύνη στους γύρω του, γίνεται καχύποπτος και δύσκολα παραμένει πιστός στον/στην σύντροφό του. Μπορεί να εμφανίσει κρίσεις πανικού ή κατάθλιψη, καθώς πολλές φορές έχει το άγχος ότι κάτι θα πάθει. Η μητέρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του, μπορεί να υπήρξε καταπιεστική με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκφραστεί.

  Πηγή (Ο μόνος τρόπος να μάθετε αστρολογία)

      March Marion,Joan McEvers

  Πηγή (Δομοαξονική ερμηνεία των όψεων της κλασσικής αστρολογίας)

       Χρήστος Παίζης

οψεις σεληνης στο γενεθλιο χαρτη, αστρολογικος χαρτης, Θετικεσ οψεισ σεληνησ