Οι όψεις του Ερμή: Ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον και τον περίγυρό μας

Οι όψεις του Ερμή: Ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον και τον περίγυρό μας

  Οι όψεις που κάνει ο Ερμής , σε συνδυασμό με το ζώδιο και τον οίκο, στον οποίο βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη μας, μας αποκαλύπτει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον και τον περίγυρό μας .  Χαρακτηρίζει την ικανότητα , και τον τρόπο σκέψης και έκφρασής μας. Ανήκει στους αποκαλούμενους προσωπικούς πλανήτες. Είναι δηλαδή, ένας πλανήτης που αξίζει να μελετηθεί αρκετά, κατά την διάρκεια της ανάλυσης του ατομικού γενέθλιου χάρτη του ατόμου, καθώς, αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία που χρωματίζουν την προσωπικότητα του. 

Απο τη Μαρία Σόγια

Οι όψεις του Ερμή: Ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον και τον περίγυρό μας 3

Ερμής / Ήλιος

  Ο Ερμής με τον Ήλιο δεν μπορούν να έχουν απόσταση μεγαλύτερη των 28 μοιρών, έτσι ουσιαστικά δεν μπορούν να έχουν κάποια αρνητική όψη μεταξύ τους. 

  Στην περίπτωση του Ερμή και του Ήλιου έχουμε μια βασική διαφοροποίηση στην ερμηνεία. Όταν η απόσταση, μεταξύ Ηλίου και Ερμή είναι μικρότερη από 3 μοίρες, τότε ο Ερμής θεωρείται «καμμένος» και βρίσκεται κάτω από την επιρροή  του ήλιου. Δεν μπορεί δηλαδή να εκφραστεί ο ίδιος με τα δικά του χαρακτηριστικά , αλλά χρωματίζεται από τα χαρακτηριστικά του ήλιου. Αυτό συμβαίνει ακόμα και αν είναι σε διαφορετικά ζώδια. 

  Η καλύτερη απόσταση μεταξύ ήλιου και Ερμή είναι  από 3 μοίρες μέχρι 8. Καθώς, σε αυτή την περίπτωση ο Ερμής είναι μακριά από τον ήλιο και μπορεί να εκφραστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο , με τον ήλιο σε τόσο βοηθητική απόσταση, ώστε να τον αφήσει να λάμψει σε όλο του το μεγαλείο. 

  Όταν ο Ερμής είναι, σε διαφορετικό ζώδιο από τον ήλιο , το άτομο έχει αντικειμενική κρίση , καθώς , η θέληση ( ήλιος ) και η νόηση ( Ερμής ) είναι ξεκάθαρα μέσα του. Όταν βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο ή ο Ερμής είναι  , κάτω από τις ακτίνες του ηλίου (καμμένος), τότε το άτομο είναι υποκειμενικό , και δεν σκέφτεται με καθαρό μυαλό , καθώς οι επιθυμίες του επηρεάζουν τη σκέψη , και τη λογική του. 

Ερμής – Σελήνη

Λέξεις κλειδιά : Διαίσθηση, Συναισθηματική νοημοσύνη, Ένστικτο

Σύνοδος

  Αν έχετε όψη συνόδου μεταξύ του Ερμή, και της Σελήνης στο γενέθλιο χάρτη σας , είστε ένα άτομο με ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Αντιλαμβάνεστε με μεγάλη ευκολία, τις διαθέσεις των ανθρώπων που σας περιβάλουν. Εκφράζετε με μεγάλη ευκολία , τα συναισθήματα σας . Ενώ, την ζωή σας καθοδηγεί το αλάνθαστο ένστικτό σας, το οποίο είναι ιδιαίτερα δυνατό. Συνήθως , βλέπετε έντονα όνειρα , τα οποία με μεγάλη ευκολία κατανοείτε και εξηγείτε , καθώς , για εσάς είναι ιδιαίτερα εύκολο να κάνετε βουτιά στο υποσυνείδητο σας. 

Θετικές Όψεις

  Ο Ερμής, σε θετική όψη με τη Σελήνη, στο γενέθλιο χάρτη σας ,είναι ένας χαρισματικός συνδυασμός . Έχετε ένα δυνατό μυαλό, με διαύγεια, παίρνετε αποφάσεις και βγάζετε συμπεράσματα, αλλά ταυτόχρονα , είστε προικισμένοι με μια φοβερή διαίσθηση, η οποία έρχεται και συμπληρώνει το παζλ. Χαρακτηρίζεστε, από την ευελιξία στις αποφάσεις σας. Είστε άνθρωποι που διαχειρίζεστε την κάθε μέρα , τον κάθε άνθρωπο , την κάθε δουλειά , την κάθε κατάσταση , με διαφορετικό τρόπο , ήρεμη δύναμη.

   Έχετε απίστευτη φαντασία , την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητα σας , με αποτέλεσμα , οποίος είναι γύρω σας , να αποκτά μια πιο χρωματιστή ζωή. Είστε αρκετά παρατηρητικοί  και ρεαλιστές. 

Αρνητικές Όψεις

   Ερμής ,σε αρνητική όψη με τη Σελήνη , στο γενέθλιο χάρτη σας , είναι ένας αρκετά δύσκολος συνδυασμός. Συνήθως δυσκολεύεστε αρκετά να βρείτε τις ισορροπίες σας. Περνάτε από τη μια κατάσταση, στην άλλη πολύ γρήγορα, ή σκέπτεστε υπερβολικά, τα πράγματα ή καθόλου, και καθοδηγήστε από το συναίσθημα. Καθόλου ρεαλιστές , άγεστε και φέρεστε από τα συναισθήματα σας , καθώς , και από τους κοντινούς σας ανθρώπους, οι οποίοι με μεγάλη ευκολία σας επηρεάζουν. Είστε υπερευαίσθητοι , και αυτό , πολλές φορές σας κάνει να φέρεστε αμυντικά , νευρικά ή και εριστικά στον περίγυρο σας , καθώς παρεξηγείτε με το παραμικρό. 

  Είναι σημαντικό  , από μια ηλικία και μετά , να δουλέψετε με τον εαυτό σας και να βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ της σκέψης και τον συναισθημάτων σας. Να εκπαιδευτείτε, πως να διαχειρίζεστε το συναίσθημα, και πώς να είστε πιο ευέλικτοι στην διαδικασία της σκέψης σας , και του συλλογισμού σας, καθώς και στη λήψη αποφάσεων σας. 

Ερμής – Αφροδίτη

Λέξεις κλειδιά : Γοητεία, Ερωτισμός , Φλερτ

Σύνοδος 

  Η σύνοδος μεταξύ αυτών των δύο πλανητών , στο γενέθλιο χάρτη σας, σας κάνει γοητευτικούς συνομιλητές. ‘Έχετε ένα όμορφο, γοητευτικό λόγο. Σας αρέσει η ομορφιά και η αρμονία. Έχετε ανάγκη να εργάζεστε, και να κινήστε στην καθημερινότητα σας, σε περιβάλλοντα που επικρατεί ομορφιά και αρμονία. Δεν σας αρέσουν οι εντάσεις και οι τσακωμοί. Λατρεύετε την τέχνη , τη μόδα , τη διακόσμηση, να βρίσκεστε σε όμορφους χώρους και να περνάτε καλά.

Θετικές Όψεις

  Είστε εξαιρετικά γοητευτικοί άνθρωποι. Το φλετ, ουσιαστικά είναι κομμάτι της προσωπικότητας σας , και εσείς , δεξιοτέχνες σε αυτό . Διαθέτετε το χάρισμα της διπλωματίας, και έτσι γίνεστε περιζήτητοι στις παρέες, και όχι μόνο.  Γοητευτικοί , όχι μόνο στο λόγο σας , αλλά και καθώς κινείστε στο χώρο, αξιαγάπητοι , γεμάτοι αισιοδοξία, μετατρέπετε την κάθε απλή , καθημερινή συζήτηση , σε κάτι μοναδικό . Για εσάς, οι σχέσεις παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σας , είναι πηγή έμπνευσής ,αλλά και ζωτικότητας.

Αρνητικές Όψεις 

  Σε αρνητικές όψεις αυτοί οι δύο πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη σας , σας κάνουν να δείχνετε ψεύτικοι. Αντί για διπλωμάτες , δίνετε πολλές φορές την εικόνα υποκριτών, καθώς ο περίγυρος σας θεωρεί ότι υποκρίνεστε συνεχώς.  Πολλές φορές , τα κριτήρια σας , για τις κοντινές σας σχέσεις καθώς και τους έρωτες σας, έχουν σαν βάση το συμφέρον . 

  Είναι σημαντικό, να προσπαθήσετε να βελτιώσετε την συμπεριφορά σας , να εξισορροπήσετε λίγο τα συναισθήματα σας , και να πάψετε να προσπαθείτε να κερδίσετε τον περίγυρο σας με υπερβολές. Ρίξτε τους τόνους , προσοχή στα ψέματα. Δείξτε την αλήθεια σας,  χωρίς υπερβολές και όλοι θα καταλάβουν τις καλές προθέσεις σας .

Ερμής / Άρης 

Λέξεις Κλειδιά : Οξύθυμος, Στρατηγικός, Οξύς

Σύνοδος 

   Η σύνοδος μεταξύ αυτών των δύο πλανητών , στο γενέθλιο χάρτη σας, σας κάνει πολύ δυνατούς, σε ότι έχει να κάνει με το μυαλό σας. Γρήγορος , οξύς νους , πολύ καλή αντίληψη των καταστάσεων , με άμεσες αντιδράσεις. Περνάτε πολύ γρήγορα, από τη σκέψη στη δράση , με ταχύτητα , χωρίς να αφήνετε τίποτα στην τύχη του . Είστε, εξαιρετικοί στις λογομαχίες και ο αντίπαλός σας συχνά αφοπλίζεται, μέσα σε λίγα λεπτά. Διαθέτετε ένα στρατηγικό νου , ο οποίος σας προστατεύει από κακές αποφάσεις και επιλογές.   

Θετικές Όψεις  

  Ανήκετε στην κατηγορία των δυναμικών ανθρώπων . Σας αρέσει η επικοινωνία και η έκφραση . Έχετε ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, και αυτό το κάνετε αμέσως αισθητό στον περίγυρο σας , καθώς  ,και σε οποιον συναναστρέφεστε. Είστε ιδιαίτερα έξυπνοι, και γρήγοροι, με μαχητικό και ουσιαστικό λόγο.

Αρνητικές Όψεις 

  Είστε απότομοι στις συνομιλίες σας , ενώ πολλές φορές βγάζετε μια έντονη επιθετικότητα. Ανήκετε στην κατηγορία των οξύθυμων, ενώ αυτά που λέτε ,και ο τρόπος με τον οποίο τα λέτε, μπορεί να πληγώσει πολύ κόσμο. Έχετε πολλά νεύρα και είστε υπερκινητικοί. 

  Για να μην βγάζετε όλη αυτή την επιθετικότητα , η οποία , τις περισσότερες φορές μεταφράζεται σε κακία , μπορείτε να μην βιάζεστε τόσο να απαντήσετε. Πάρτε το χρόνο σας , σκεφτείτε το καλά . Επίσης , θα μπορούσατε να βρείτε χόμπι , μέσα από τα οποία να κουράζετε το σώμα σας , να βγάζετε εκεί τον ανταγωνισμό σας , καθώς και τον εσωτερικό θυμό σας , και όλη αυτή την εσωτερική ένταση που έχετε.

Ερμής – Δίας 

Σύνοδος

  Η σύνοδος αυτών των δύο πλανητών στο γενέθλιο χάρτη σας , είναι μια πολύ θετική συνθήκη. Είστε άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, θέλετε συνεχώς να διευρύνετε τις γνώσεις σας . Είστε αιώνιοι μαθητές . Το εύρος των γνώσεων σας ,είναι αξιοθαύμαστο . Πάντα κάνετε θετικές σκέψεις, και είστε αισιόδοξοι άνθρωποι. 

Θετικές Όψεις 

  Είστε γεννημένοι φιλόσοφοι. Με ένα μυαλό, το οποίο διαρκώς έχει την ανάγκη να μαθαίνει καινούργια πράγματα.  Για εσάς, η μάθηση είναι τόσο σημαντική όσο και η τροφή . Διαβάζεται συνεχώς και απορροφάτε σαν σφουγγαρι κάθε είδους γνώση . Έχετε ιδιαίτερο ταλέντο στις ξένες γλώσσες, ενώ ζείτε για να ταξιδεύετε. Πάντα κάνετε κάτι καινούριο , σπουδές , χόμπι, σπορ , γιατί έχετε μεγάλη ανάγκη να διευρύνετε τις γνώσεις σας , σε περισσότερους τομείς. 

Αρνητικές Όψεις

  Σας διέπει μια μεγαλομανία, προσπαθείτε να πείσετε , με υπερβάλλοντα ζήλο ότι γνωρίζετε τα πάντα. Πολλές φορές, αυτό σας κάνει αντιπαθητικό για τους γύρω σας. Είναι σημαντικό να γίνετε πιο ταπεινός σε ότι αφορά τις γνώσεις σας. Να μην προσπαθείτε στη συζήτηση να ξεχωρίσετε , με τόσο έντονο ύφος και τρόπο.  Τέλος, να καταπιάνεστε μόνο με όσα γνωρίζετε πραγματικά , ώστε να μετριάζετε και το ρίσκο , και να μην μιλάτε για κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε καθόλου ή ελάχιστα.

Ερμής – Κρόνος

  Λέξεις Κλειδιά : Συστηματικός, Επικριτικός, Ώριμος

Σύνοδος 

  Όταν αυτοί οι δύο πλανήτες κάνουν σύνοδο στον γενέθλιο χάρτη σας , φαίνεστε , και φέρεστε , σαν να είστε μεγαλύτεροι από τη βιολογική σας ηλικία.  Η ώριμη συμπεριφορά σας, και η συγκροτημένη ιδιοσυγκρασία σας , είναι η βασική αιτία .   Έχετε εμπεριστατωμένη άποψη για τα πράγματα , την οποία αναλύεται , και αναπτύσσετε στους συνομιλητές σας. Δομημένη σκέψη, και λεπτομερειακή ανάλυση , χωρίς περιττά λόγια και σάλτσες. 

Θετικές Όψεις 

  Σκέφτεστε απλά ,και ξεκάθαρα ,και εκφράζεστε με ακρίβεια . Δεν σας αρέσουν τα περιττά λόγια , η ομιλία σας είναι λιτή και περιεκτική. Έχετε καθαρή σκέψη , αν και μερικές φορές αργή. Όταν μιλάτε, σπανίως ξεχνάτε από πού ξεκινήσατε, ή τι λέτε. Έχετε ξεκαθαρισμένες μέσα στο μυαλό σας , τις ιδέες σας. Ξέρετε τι σας γίνετε. Είστε πολύ έξυπνοι , οι υπόλοιποι το καταλαβαίνουν με μεγάλη ευκολία , χωρίς όμως να το επιδεικνύετε και να γίνεστε προκλητικοί. Η δομημένη σκέψη σας , και οι τεκμηριωμένες και κατασταλαγμενες αποψεις σας είναι άξιες θαυμασμού. 

Αρνητικές ‘Όψεις 

  Νιώθετε μεγάλη ανασφάλεια για τις νοητικές σας ικανότητες , και αυτό γίνεται αντιληπτό από το περιβάλλον σας , καθώς, δεν μπορείτε να το κρύψετε . Πολλές φορές ,δεν είστε ευέλικτοι στη σκέψη , και  το περιβάλλον σας σχηματίζει την εικόνα ότι είστε στενόμυαλοι. Για να σας φύγουν όλες αυτές οι σκέψεις για τον εαυτό σας, θα χρειαστεί σκληρή δουλειά αλλά θα αποδώσει. Σταματήστε για αρχή, να είστε επικριτικός με τους  γύρω σας , αλλά και με τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να έχετε λίγο πιο ανοιχτό μυαλό, συναναστραφείτε θετικούς ανθρώπους, και διαχειριστείτε το θέμα των ανασφαλειών σας ,καθώς και την ανάγκη για διαρκή επιβεβαίωση. 

Ερμής – Ουρανός

Λέξεις κλειδιά : Αντισυμβατικός, Γρήγορος, Εκκεντρικός

Σύνοδος

  Όταν οι δύο αυτοί πλανήτες είναι σε όψη συνόδου, μεταξύ τους, σίγουρα είστε από τους ανθρώπους που δεν περνούν απαρατήρητοι. Έχετε ένα εκκεντρικό τρόπο σκέψης , πολύ ιδιαίτερο , που πολλές φορές δεν συνάδει με τις καταβολές σας, και την εικόνα σας γενικότερα. Έχετε απίστευτες ιδέες , και βρίσκετε λύσεις γρήγορα ,και εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και κόπο. Έχετε διαύγεια στη σκέψη σας , καθαρή σκέψη , δεν επηρεάζεται η σκέψη σας δηλαδή, από τα συναισθήματα σας . Συνήθως, είστε αντισυμβατικοί, και πολλές φορές αντιδραστικοί σε ότι θεωρείτε ακραίο και όχι δίκαιο. 

  Θετικές Όψεις 

  Είστε απίστευτα γρήγοροι , σε κινήσεις αλλά και στο μυαλό. Είστε έξυπνοι, με μοναδικές ιδέες , διαύγεια σκέψης, και με ένα απίστευτα εφευρετικό νου. Είστε φιλελεύθεροι , άνθρωποι, με απίστευτα ανοικτό μυαλό. Χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Σας αρέσει να μαθαίνετε συνεχώς καινούρια πράγματα , καταναλώνετε γνώσεις , βιβλία , άρθρα , με μεγάλη ευκολία , βρίσκετε εύκολα την πληροφορία που θέλετε , τις περισσότερες φορές όμως από την βιασύνη σας , δεν δίνετε βάση στις λεπτομέρειες , οι οποίες σας ξεφεύγουν. Ανήκετε, στην κατηγορία των ανθρώπων που το μυαλό τους υπερλειτουργεί , και έτσι βρίσκεστε σε συνεχή εσωτερικό διάλογο όλη την ώρα .

Αρνητικές όψεις

  Είστε απίστευτα γρήγοροι , σε ότι έχει να κάνει με τις κινήσεις σας και τη σκέψη σας . Πολλές φορές ,βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα , χωρίς να τα έχετε επεξεργαστεί σωστά, είστε ξεροκέφαλοι και πεισματάρηδες. Αν και πολύ γρήγοροι στο μυαλό , σας λείπει η ευελιξία , γίνεστε δογματικοί και στενόμυαλοι. Νευριάζετε εύκολα , ενώ δεν είναι και λίγες φορές που έχετε εκρήξεις θυμού. 

   Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να δουλέψετε με τον εαυτό σας , να καλλιεργήσετε την υπομονή σας , έχετε ένα εξαιρετικό μυαλό με απεριόριστες δυνατότητες. Επίσης ,είναι εκπληκτικό, με πόση ευκολία δίνετε λύσεις εκεί που οι άλλοι κολλούν και απελπίζονται, εκμεταλλευτείτε το .  Τέλος , προσπαθήστε να είστε πιο ανεκτικοί με τους ανθρώπους , όλοι κάνουν λάθη, και εσείς μερικές φορές.  Περιορίστε τις εκρήξεις θυμού, και μιλήστε , λύστε τις διαφορές σας ,χωρίς θυμό. 

Ερμής – Ποσειδώνας

Λέξεις Κλειδιά : Φαντασία, Διαίσθηση, Οραματιστές

Σύνοδος

  Με την σύνοδο αυτών των δύο πλανητών στο γενέθλιο χάρτη σας , είστε προικισμένοι με απίστευτη φαντασία. Είστε άνθρωποί, με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες , απίστευτα εκφραστικοί. Η ομιλία σας , είναι μεθυστική , καθώς ,όπως μιλάτε , ταξιδεύετε τον συνομιλητή σας. Είστε οραματιστές , θέλετε , και ελπίζετε σε ένα καλύτερο κόσμο . Γεννημένοι με έντονη διαίσθηση, αντιλαμβάνεστε εύκολα τι ς προθέσεις, και την ενέργεια του περίγυρου σας. Μερικές φορές ,δεν έχετε αντικειμενική σκέψη και αυτό θέλει προσοχή . Υπάρχει προδιάθεση , να μπερδεύετε την πραγματικότητα με την φαντασία σας , και το μυαλό σας , ταξιδεύει εύκολα, και είναι δύσκολο να εστιάσετε .

Θετικές όψεις 

  Σε θετικές όψεις ,στο γενέθλιο χάρτη σας , αυτοί οι δύο πλανήτες , λειτουργούν ευεργετικά και εσάς. Η φαντασία σας, είναι απίστευτη και όταν την διοχετεύσετε σε κάτι καλλιτεχνικό ή δημιουργικό κάνετε θαύματα . Βλέπετε πολλά όνειρα, και για εσάς η ερμηνεία τους είναι κάτι εύκολο και έμφυτο. Είστε ευαίσθητοι ,και πολλές φορές οι αποφάσεις σας , και μετέπειτα ή συμπεριφορά σας , δεν βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια. Έχετε έντονη διαίσθηση, την οποία ξέρετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε , γιατί τις περισσότερες φορές, είναι αλάνθαστη . 

Αρνητικές όψεις 

  Σε αρνητικές όψεις , στο γενέθλιο χάρτη σας , αυτοί οι δύο πλανήτες , δεν λειτουργούν και τόσο ευεργετικά για εσάς. Δίνετε την εικόνα του μπερδεμένου. Πολλές φορές, συγχέετε την πραγματικότητα, με τη φαντασία σας, και αυτό σας κάνει δύσκολούς στην επικοινωνία με τον περίγυρο σας , και μερικές φορές δυσλειτουργικούς. Πολλές φορές, δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε την αλήθεια από το ψέμα, αυτό προκαλεί περεταίρω προβλήματα στις σχέσεις σας , αλλά και γενικά στη ζωή σας . Προσπαθήστε να γειωθείτε. Είναι σημαντικό, να διαχειρίζεστε την πραγματικότητα, και όχι να καταφεύγετε στην φαντασία σας , για να αποφύγετε οτιδήποτε θεωρείτε δυσάρεστο . 

Ερμής – Πλούτωνας 

Λέξεις κλειδιά : Αναλυτικός, Χειριστικός, Εμμονες 

Σύνοδος

  Με τους δυο αυτούς πλανήτες σε όψη συνόδου, στο γενέθλιο χάρτη σας ,είστε προικισμένοι με ένα μυαλό φοβερό , με απίστευτες ικανότητες. Η αναλυτική σας σκέψη , σε συνδυασμό με την ανάγκη σας για βαθιά γνώση των πραγμάτων , σας κάνει εξαιρετικούς αναλυτές . Έχετε ένα απίστευτο λόγο , και με μεγάλη ευκολία μαγεύετε τα πλήθη ,και γενικά τους συνομιλητές σας. Μπορείτε να πείσετε εύκολα τον περίγυρο σας , ενώ σε μια αντιπαράθεση δύσκολα χάνετε. Έχετε ένα μεθοδικό νου, και γενικότερα οι δράσεις σας , όπως και οι αντιδράσεις σας , είναι μεθοδευμένες προς όφελος σας . Δεν αφήνετε εύκολα τίποτα στην τύχη του . 

Αρνητικές Όψεις

  Όταν έχετε αυτούς τους δύο πλανήτες , στο γενέθλιο χάρτη σας , σε δυσαρμονικές όψεις , είστε προικισμένοι με ένα απίστευτο μυαλό , το οποίο όμως κατά περιόδους παθαίνει εμμονές . Όταν σας μπει κάτι στο μυαλό , είτε άνθρωπος ,είτε κατάσταση , κολλάτε, και δεν μπορείτε εύκολα να ξεκολλήσετε. Είναι σημαντικό , να δουλέψετε αρκετά με τον εαυτό σας , ούτος ώστε ότι συμβαίνει να μην το παίρνετε προσωπικά , να μην βλέπετε παντού εχθρούς και να μην έχετε συνέχεια στο νου σας την εκδίκηση.  Ώστε να μην χάνετε χρόνο και ενέργεια , και να μην εγκλωβίζεστε μέσα σε αυτό .

Ερμής- Ωροσκόπος

Λέξεις Κλειδιά : Επικοινωνιακός, Πολυλογάς, Αεικίνητος

Σύνοδος

  Όταν έχετε τον Ερμή σε όψη συνόδου με τον ωροσκόπο σας , είστε πραγματικά ασταμάτητοι.  Μιλάτε , κινήστε , διαβάζετε , γράφετε , δουλεύετε , ταξιδεύετε, χωρίς σταματημό. Ευέλικτοι, θετικοί, χαμογελαστοί, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για ζωή με λίγα λόγια πολύ ικανοί άνθρωποι. Άξιοι θαυμασμού καθώς διεκπεραιώνετε τα πάντα σε σύντομο χρονικό διάστημα , σχεδόν πάντα άρτια , και είστε μέσα σε όλα. 

Θετικές Όψεις

  Είστε ικανοί, προικισμένοι με ένα απίστευτα γρήγορο μυαλό . Είστε φοβερά επικοινωνιακοί , περιτριγυρίζεστε από κόσμο , φίλους, γνωστούς. Οι κοινωνικές σας επαφές ,είναι πολλές , και πολύ σημαντικές για εσάς. Δεν σας αρέσει καθόλου η μοναξιά. Καταπιάνεστε με πολλά , όλη την ώρα, και βαριέστε εύκολα . Είστε θετικοί άνθρωποι, και διασκεδαστικοί. 

Αρνητικές Όψεις 

  Έχετε δυσκολία στην επικοινωνίας σας, με τον παρήγορο σας , έτσι ,δημιουργείτε συχνά παρεξηγήσεις με τα λεγόμενα σας. Πολλές φορές,  μεταφέρετε πληροφορίες από εδώ και από εκεί , σε μορφή κουτσομπολιού,  έτσι, σας κακοχαρακτηριζουν με μεγάλη ευκολία στο περιβάλλον σας. Ίσως,  θα ήταν καλύτερο , να προσπαθήσετε να  μην μεταφέρετε πληροφορίες, ούτε κακόβουλα σχόλια , ιδιαιτέρως,  αν πρώτα δεν έχετε διασταυρώσει τις πληροφορίες που μεταφέρετε. Έτσι, με αυτό τον τρόπο , θα προστατέψετε και τον εαυτό σας , αλλά και τους οικείους σας. 

Ερμής- Μεσουράνημα

Λέξεις Κλειδιά : Έξυπνος, Πονηρός, Επικοινωνιακός

Σύνοδος

  Ο Ερμής σε όψη συνόδου με το μεσουράνημα, σας δίνει τη δυνατότητα να είστε αγαπητοί στο κοινό. Έχετε μεγάλη ανάγκη προβολής στην κοινωνική ζωή. Είστε, απίστευτα επικοινωνιακοί και αγαπητοί στο κοινό. Συνήθως , επιλέγετε επαγγέλματα με μεγάλη προβολή. Είστε, μοναδικοί ομιλητές , «επαγγελματίες» ομιλητές , με μεγάλη ευφράδεια λόγου και πειθώ. Επίσης , είστε ενεργοί πολίτες , ιδιαίτερα ,στην κοινωνική ζωή του τόπου σας, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για ζωή.

Θετικές Όψεις 

  Είστε προικισμένοι , με ένα γρήγορο και έξυπνο μυαλό.  Είναι λογικό λοιπόν, να αναζητάτε επαγγέλματα , τα οποία σας δίνουν νοητικά ερεθίσματα , γιατί διαφορετικά βαριέστε απίστευτα γρήγορα. Αλλάζετε λοιπόν εύκολα επάγγελμα, καθώς προσαρμόζεστε εύκολα , σε οποιοδήποτε επαγγελματικό περιβάλλον  βρεθείτε.

Αρνητικές Όψεις 

  Βαριέστε απίστευτα γρήγορα τη δουλειά σας . Αλλάζετε έτσι, συνεχώς επαγγελματικούς χώρους. Δεν είστε πιστοί στους συναδέλφους σας, αλλά, ούτε και στα αφεντικά σας. Σας κατηγορούν συχνά, ότι είστε άπιστοι στο εργασιακό σας περιβάλλον και φέρεστε πολύ εγωκεντρικά, μόνο για το προσωπικό σας όφελος, και για την προσωπική σας προβολή . Είναι σημαντικό , να αντιληφθείτε, ότι η ομαδική εργασία , η συνεργασία, ουσιαστικά με τους συναδέλφους σας , θα σας βοηθήσει στην απόδοση σας . Επίσης , για την ατομική σας εξέλιξη είναι σημαντικό να έχετε χτίσει καλές σχέσεις , τόσο με τους συνεργάτες σας , όσο και με τους προϊσταμένους σας. 

Απο τη Μαρία Σόγια