Οι σχέσεις που έλκουμε – Γιατί επαναλαμβάνεται ο εφιάλτης; Οι αστρολογικοί δείκτες!

Οι σχέσεις που έλκουμε – Γιατί επαναλαμβάνεται ο εφιάλτης;

Πολλές φορές μέσα από ένα ζώδιο προσπαθούμε να αντιληφθούμε τι είδους σχέσεις προσκαλούμε στη ζωή μας. Όμως σαφώς και έχει φανεί από τους παλιότερους δασκάλους αστρολογίας ότι το ζώδιο δεν είναι ικανό να μας βοηθήσει να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη δυναμική των σχέσεων ενός ανθρώπου.

Από την Πρόσκληση στην Εμφάνιση:

Ο κάθε χάρτης έχει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία επάνω του που προσκαλεί κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες στις ερωτικές του επαφές. Για παράδειγμα ένα άτομο με έντονο Ουρανό στο χάρτη του τείνει να βρίσκει ανθρώπους που δεν θέλουν τη δέσμευση ή με κάποιο τρόπο η σχέση είναι ιδιαίτερη και τη χαρακτηρίζει το μη συνηθισμένο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει γιατί όντως έχουμε μία τέτοια τύχη στη ζωή μας. Εμείς οι ίδιοι «προσκαλούμε» αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε να εξελιχθούμε μέσα από αυτούς. Τι σημαίνει όμως ότι κάποιος έχει έντονο Ουρανό στο χάρτη;

Συνήθως είναι ο Ουρανός σε όψεις με τα φώτα (Ήλιο – Σελήνη) ή μπορεί να συμμετέχει με τον ωροσκόπο, με τους κυβερνήτες του 1ου  και του 7ου , τους πλανήτες των σχέσεων (Αφροδίτη – Άρης) ή σε πιο λεπτυφυείς σχέσεις ο πλανήτες να σχετίζεται με τα μεσοδιαστήματα των παραπάνω πλανητών.

Αν ο Ουρανός όμως φέρνει στοιχεία αιρετικά και ανορθόδοξα σε μία σχέση, ο Ποσειδώνας μας καλεί στη διάσπαση του Εγώ μας για να μπορέσουμε να θυσιαστούμε και να προσφέρουμε στους άλλους. Το πρόβλημα με τον Ποσειδώνα είναι ότι είναι κατά βάση ενάντια στα εγωιστικά στοιχεία μιας ερωτικής σχέσης (ο έρωτας είναι η βάση της βιολογικής αναπαραγωγής του ατόμου και συνέχειας του στην πράξη) κάτι που βέβαια οδηγεί πάντα σε ψευδαισθήσεις και λανθασμένες επιλογές συντρόφων. Το άτομο νοιώθει ότι θυσιάζεται γιατί πολύ απλά ο Ποσειδώνας θέλει τη διάλυση και θυσία του Εγώ. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο Ποσειδώνας είναι στο τέλος της σπειροειδούς εξέλιξης του ζωδιακού, κυβερώντας τους Ιχθείς.

Ο Πλουτώνιος είναι το άτομο που θα φέρει πάντα στα άκρα μία κατάσταση, γι αυτό και αν έχουμε Πλούτωνα πολύ έντονο, τείνουμε να καλούμε σχέσεις που μας φτάνουν στα άκρα και μπορεί ακόμη πολλές φορές να φτάσουμε και στο έγκλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα εγκλήματα πάθους έχουν συχνά μέσα έντονο το Πλουτώνιο κομμάτι. Στον Πλούτωνα το άτομο φέρνει σχέσεις που το Εγώ όπως είναι δομημένο στην κοινωνία μας, δεν μπορεί να συνεχιστεί και η σχέση προσπαθεί να δοκιμάσει μία νέου είδους σχέση που θα πρέπει πρώτα να μηυθεί στο μυστήριο του Θανάτου του πλανήτη του κάτω κόσμου. Για αυτό το λόγο και πάντα υπάρχουν θέματα.

Οι Πλανήτες από τον Ήλιο μέχρι και τον Κρόνο είναι πιο εύκολοι σε έναν χάρτη γιατί δεν απαρνούνται την βασική ταυτότητα του Εγώ του ατόμου. Μέχρι και τον Κρόνο δεν υπάρχει αναίρεση του Ήλιου. Από τον Ουρανό και μετά όμως ξεκινάμε να αρνούμαστε ένα πολύ βασικό κομμάτι του εαυτού μας που είναι το ΕΓΩ. Δεν φτάνει όμως ο πλανήτης για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε μία σχέση….

Από την Εμφάνιση στην Αιτία:

Αν λοιπόν μας εμφανίζεται μία σχέση η οποία είναι δύσκολη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε είναι κατά πόσο τελικά υπάρχει μία βαθύτερη αιτία. Έτσι λοιπόν κοιτάμε τις κυβερνήσεις των πλανητών.

Αν ο Ήλιος και η Σελήνη μας δέχονται ένα τετράγωνο από τον Ουρανό για παράδειγμα και κυβερνά ο Ήλιος στον 4ο, η Σελήνη τον 3ο  και ο Ουρανός τον 10ο  είναι πολύ πιθανό να έλκω σχέσεις αλλοπρόσαλλες με έλλειψη ισορροπίας επειδή ο άξονας 4ου – 10ου  μαρτυρά μία ανασφαλή χωρίς στηρίγματα παιδική ζωή και δύο γονείς που δεν έδωσαν την αίσθηση της ασφάλειας στο άτομο. Η Σελήνη στον 3ο  έχω παρατηρήσει στο παράδειγμα αυτό ότι μπορεί να δώσει μία μητέρα που δεν επικοινωνούσε καλά με το παιδί της ή έδειχνε και μία προτίμηση στον αδελφό ή στην αδελφή του χάρτη που μελετάμε.

Άλλες φορές μπορεί να έχουμε θέματα 1ου  και 7ου σε ένα χάρτη, εδώ το άτομο μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα σωστής διαχείρησης της επικοινωνίας με τους άλλους. Πολλές φορές πολύ απλά μπορεί το άτομο να μην έχει το ταλέντο της σωστής διαπροσωπικής επαφής με τους άλλους (ως εκπαίδευση από το γονεϊκό περιβάλλον).

Αν συμμετέχει ο 2ος  – 8ος  πάντα έχουμε προβλήματα αυτοπεποίθησης και πάντα συνιστώ στους ανθρώπους να κάνουν στις κατάλληλες ασκήσεις ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση τους. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι εξουσίας με άλλους, αν έχεις πολύ λίγη, διώχνεις τους άλλους, αν έχεις πάρα πολύ κάνεις πάλι το ίδιο.

Στα ζητήματα του 3ου  – 9ου οι φιλοσοφικές και θεωρητικές προσεγγίσεις που έχει για τις σχέσεις το άτομο, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον κόσμο δεν βοηθά να μπορέσει να επιτύχει μία ισορροπία με τους άλλους ανθρώπους. Ενώ στον 5ο  – 11ο  υπάρχει σοβαρό πάρε – δώσε συναισθημάτων, εδώ είτε το άτομο έχει μπλοκαρισμένη την δημιουργηκότητα και την καρδιά του (πιθανό πρόβλημα Chakra Καρδιάς) κάτι που οδηγεί στο να απωθεί επίσης του άλλους, ή να έλκει τους άλλους αλλά το άτομο στην πραγματικότητα να μην μπορεί να μείνει με τον άλλο.

Τέλος στα ζητήματα 6ου  – 12ου  υπάρχει πάντα το θέμα του «πώς να σου προσφέρω χωρίς να μου λείψει εμένα» συνήθως παρουσιάζονται έντονες δυσκολίες στην εξισσορόπηση μιας σχέσης και μπορεί το άτομο να μπλέξει σε καταστάσεις ανισότητας με τους άλλους (οικονομικής, συναισθηματικής ή άλλης).