Όψεις Άρη στο γενέθλιο χάρτη. Ο τρόπος που διεκδικούμε την ζωή! 

Ο Άρης εκδηλώνει την ενστικτώδη τάση του ανθρώπου να εκδηλώνει τον εαυτό του δυναμικά και με αυθορμητισμό. Είναι η κινητήριος δύναμη της αυτοέκφρασης. Σχετίζεται με το ένστικτο της επιβίωσης και στη σύγχρονη εποχή με το «επιχειρείν». Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν. Στη συναστρία επίσης ενός ζευγαριού πάντα θα βρούμε τον Άρη αναμεμειγμένο, δηλαδή ο Άρης τους ενός σχηματίζει όψεις με τους πλανήτες του άλλου και μέσω αυτού γεννιούνται τα πάθη (όχι η αγάπη). 

Παρακάτω αναλύουμε τους τρόπους που διαφοροποιείται η δράση του, ανάλογα με τον πλανήτη που έρχεται σε επαφή και τις όψεις που σχηματίζει μαζί του. Μην ξεχνάτε όμως κατά την ανάγνωση του άρθρου, ότι μια μεμονωμένη όψη δεν μπορεί να μας αποκαλύψει πλήρως τα βιώματα και το χαρακτήρα ενός ατόμου. Θεωρήστε τις ερμηνείες ενδεικτικές καθώς απαιτείται η πλήρης μελέτη του γενέθλιου χάρτη προκειμένου να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. 

Για να δείτε στο χάρτη σας εντελώς Δωρεάν τι όψεις κάνει ο Άρης πατήστε εδώ:

Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

1.jpg

Από την Ειρήνη Αθανασίου  

Σχέση Άρη – Ήλιου

Άρης σύνοδο  Ήλιος 

Εδώ τα χαρακτηριστικά των πλανητών είναι σε αρμονία. Ο ΄Ηλιος είναι η έκφραση του «εγώ» ενώ ο Άρης είναι ο δυναμισμός να εκφραστούμε και να επιβεβαιώσουμε τον εαυτό μας. Σε καλή θέση από ζώδιο και οίκο, δίνουν ένα χαρακτήρα δυναμικό, μαχητικό, γενναιόδωρο και αισιόδοξο. Σε δυσμενή θέση από ζώδιο και οίκο, μπορούν να δημιουργήσουν συμπλέγματα, αγχώδεις διαταραχές, νευρώσεις, αλαζονεία και τάσεις βίας.

Άρης εξάγωνο Ήλιος

Θετική όψη που για να σχηματιστεί θα πρέπει οι δυο πλανήτες να βρίσκονται σε ζώδια με φιλική σχέση μεταξύ τους. Έτσι αν βρίσκονται σε ζώδιο νερού και γης, ο πλούσιος συναισθηματικός κόσμος και η φαντασία του νερού θα μπορεί να εκφραστεί και να εκδηλωθεί πρακτικά μέσα από τη λογική και το ρεαλισμό που χαρακτηρίζει τα γήινα ζώδια. Αν βρίσκονται σε ζώδιο φωτιάς και αέρα, οι ιδέες, η έμπνευση, οι φιλοσοφικές αναζητήσεις των αέρινων ζωδίων μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά από τον ενθουσιασμό των ζωδίων της φωτιάς και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ότι μπορούν να επιτύχουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους. 

Άρης τρίγωνο Ήλιος

Θετική όψη που όταν σχηματίζεται σημαίνει ότι και οι δύο πλανήτες βρίσκονται στο ίδιο στοιχείο. Αν έχουμε ένα τρίγωνο νερού μιλάμε για έναν άνθρωπο με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Είναι ευαίσθητος και χρειάζεται συχνά επιβεβαίωση για τα αισθήματα του. Στα αρνητικά στοιχεία η «κρεββατομουρμούρα». Σε ένα τρίγωνο γης, έχουμε έναν πρακτικό και ρεαλιστή χαρακτήρα που βασίζεται στα έργα και τα χειροπιαστά αποτελέσματα. Εκδηλώνει την αγάπη του με πράξεις και το ίδιο απαιτεί και από το σύντροφό του. 

Το τρίγωνο του αέρα, θα δώσει ένα πολύ επικοινωνιακό, εύστροφο και ανεξάρτητο άτομο που όμως έχει δυσκολία στις δεσμεύσεις καθώς το δικό του ιδεατό για τις σχέσεις δεν συμβαδίζει με τα καλούπια που ορίζει η κοινωνία. Το τρίγωνο της φωτιάς, θα δώσει γενναιόδωρους και αισιόδοξους ανθρώπους με δικαιολογημένη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό τους, καθώς έχουν την πυγμή να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους. Ελάττωμά τους είναι ο εγωισμός, καθώς συχνά είναι τόσο απασχολημένοι με τον εαυτό τους που δεν αναγνωρίζουν τις ανάγκες των άλλων.

Άρης τετράγωνο Ήλιος

Εδώ έχουμε μια δύσκολη όψη με περισσότερους συνδυασμούς. Αν ο ένας πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο νερού τότε ο άλλος θα βρίσκεται σε ζώδιο φωτιάς ή αέρα. Ενώ αν βρίσκεται σε ζώδιο φωτιάς τότε ο άλλος βρίσκεται σε ζώδιο γης ή νερού. Έχουμε δύο ήρωες που μάχονται για τον ίδιο σκοπό, όμως η άποψη τους για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν είναι τόσο διαφορετική που κάνει τη συνεργασία αδύνατη. Καταλήγουμε σε εσωτερικές συγκρούσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα το άτομο να καθυστερεί στην επίτευξη σημαντικών στόχων στη ζωή του. Επίσης είναι δείκτης σημαντικών εμποδίων και δύσκολων καταστάσεων που θα βιώσει το άτομο είτε στην ανήλικη είτε στην ενήλικη ζωή του.

Άρης αντίθεση Ήλιος

Εδώ έχουμε μια δύσκολη όψη που μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά για το άτομο. Στην αντίθεση οι πιθανοί συνδυασμοί είναι μόνο δύο. Γη εναντίον νερού. Φωτιά εναντίον αέρα. Έτσι το άτομο ή θα πρέπει να μάθει να εξισορροπεί συναίσθημα και λογική (νερό-γη) ή να μετριάζει τον εγωισμό του στις σχέσεις του με τους άλλους (φωτιά-αέρας). Στην πραγματικότητα το νερό χρειάζεται τη γη για να πάρει μια σταθερή μορφή και η γη χρειάζεται το νερό για να παραμείνει γόνιμη. 

Η φωτιά δυναμώνει με τον αέρα και ο αέρας χρειάζεται τη φωτιά για να δώσει υπόσταση στις ιδέες του. Αν λοιπόν το άτομο αναγνωρίσει πλήρως τις ανάγκες του θα μπορέσει να τις εκφράσει με πιο εποικοδομητικό τρόπο και θα έχει θετικά αποτελέσματα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.  

Σχέση Άρη – Σελήνης

Εδώ εξ ορισμού οποιαδήποτε επαφή μεταξύ των δύο πλανητών είναι αρνητική καθώς τα νοήματα τους είναι σε πλήρη αντίθεση. Ο Άρης είναι μαχητικός και εκφράζει το ένστικτο της επιβίωσης, ενώ η Σελήνη συμβολίζει την υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Σε σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση μεταξύ τους, δηλώνουν ότι το άτομο από την πρώιμη παιδική ηλικία ήρθε αντιμέτωπο με δύσκολες καταστάσεις που διατάραξαν την αίσθηση της ασφάλειας, όπως πχ ένας χωρισμός των γονιών, προβλήματα υγείας ή ο ένας από τους δύο γονείς να ασκούσε βία στα μέλη της οικογένειας.

Σε εξάγωνο και τρίγωνο μεταξύ τους, το νόημα μαλακώνει αρκετά. Το άτομο μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες, έχει όμως την πυγμή και δέχεται υποστήριξη για να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα του, συναισθηματικά, οικονομικά ή υγείας.

Σχέση Άρη Ερμή 

Άρης σύνοδο Ερμής

Δημιουργική όψη που δίνει στο άτομο την αυτοπεποίθηση να εκφράσει τον εαυτό του και το δυναμισμό να υλοποιήσει ό,τι βάλει στο μυαλό του. Σε καλές θέσεις και οίκους μπορεί να δώσει τον συγγραφέα, το δημοσιογράφο, το νομικό, τον ποιητή, τον εφευρέτη, τον επιτυχημένο γιατρό.

Άρης σε εξάγωνο ή τρίγωνο με Ερμή

Η αρμονική σχέση των δύο πλανητών δίνει ένα κοινωνικό και εύστροφο άτομο, με αναλυτικό νου που έχει ευκολία να εκφράσει και να μεταδώσει τις γνώσεις του με πειθώ. Η καλή συνεργασία νου και πνεύματος μπορεί να δώσει τον καλό αθλητή, τον επιδέξιο μουσικό, και χαρίζει ευκολία σε οποιαδήποτε εργασία χρειάζεται μέθοδος, οργάνωση και αντοχή για να επιτευχθεί. 

Άρης σε τετράγωνο και αντίθεση με Ερμή

Εδώ έχουμε μια δύσκολη σχέση όπου λογική και έλεγχος των πράξεων δεν συνδυάζονται. Μπορεί να έχουμε ξεσπάσματα θυμού, τάσεις ατυχημάτων, δυσκολία στη συγκέντρωση και στην ολοκλήρωση εργασιών. Μια καλή διέξοδος είναι η άθληση ώστε και το μυαλό να αποφορτίζεται και η περισσή ενέργεια να βρίσκει εποικοδομητικό τρόπο εκτόνωσης. 

Σχέση Άρη Αφροδίτης

Άρης σύνοδο Αφροδίτη

Όταν οι δύο εραστές του ζωδιακού συναντιούνται σε οποιοδήποτε ζώδιο, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Έχουμε ένα έντονα ερωτικό άτομο που απολαμβάνει να εκφράζει τη σεξουαλικότητά του. Ξέρει τι θέλει και πώς να το διεκδικήσει. Η ερωτική ένταση που υποδηλώνει ο γενέθλιος χάρτης, γίνεται αντιληπτή και από τους γύρω του με αποτέλεσμα το άτομο να γίνεται δέκτης κοπλιμέντων και να έχει πολλές κατακτήσεις.

Άρης σε εξάγωνο ή τρίγωνο με Αφροδίτη

Έχουμε ένα ισορροπημένο άτομο με υγιή έκφραση των συναισθηματικών του αναγκών που μπορεί ταυτόχρονα να ικανοποιεί τις υλικές του ανάγκες. Απολαμβάνει να προσφέρει αγάπη και να δέχεται τα συναισθήματα των άλλων. 

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Αφροδίτη

Με αυτές τις όψεις έχουμε πάλι ένα πολύ ερωτικό και παθιασμένο άτομο. Το τετράγωνο και η αντίθεση όμως δεν βοηθούν να εκφράσει σωστά τις ανάγκες του ή δημιουργούν ανασφάλεια στις σχέσεις με το άλλο φύλλο. Το αποτέλεσμα είναι το άτομο να βιώνει απογοητεύσεις στη συναισθηματική του ζωή έως ότου καταφέρει να χαλιναγωγήσει τις αντιθέσεις που έχει μέσα του.

Σχέση Άρη Δία 

Άρης σύνοδο Δίας

Η επεκτατική φύση του Δία σε συνδυασμό με την ορμητική τάση του Άρη, δημιουργεί μια τάση υπερβολής, που θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά το ζώδιο και ο οίκος που πραγματοποιείται η σύνοδος για να δούμε σε ποιους τομείς μπορεί να λειτουργήσει θετικά ή ανασταλτικά. Σε κάθε περίπτωση έχουμε ένα άτομο με μεγάλη εμπιστοσύνη στις ιδέες και τις απόψεις του (ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ή άδικο), που διαθέτει το δυναμισμό να υλοποιήσει αυτά που σκέπτεται.

Άρης σε τρίγωνο ή εξάγωνο με Δία

Εδώ έχουμε το δυναμισμό και τη μαχητικότητα του Άρη να συνδυάζεται με τη σοφία του Δία. Το άτομο χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις του και έχει τη δυνατότητα να πετυχαίνει τους στόχους του, προσπερνώντας τις όποιες δυσκολίες.

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Δία

Εδώ η παράλογη εμπιστοσύνη στις πεποιθήσεις και τις ικανότητες του ατόμου, μπορούν να οδηγήσουν σε ασυλλόγιστο ξόδεμα της ενέργειας του. Ο εγωισμός γίνεται τροχοπέδη στις διαπροσωπικές σχέσεις, ενώ οι στόχοι που θέτει μπορεί να είναι ανεδαφικοί.

Σχέση Άρη Κρόνου

Εδώ έχουμε μια δύσκολη σχέση καθώς ο Άρης σχετίζεται με το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης και της σεξουαλικής έκφρασης χωρίς περιορισμούς, ενώ ο Κρόνος είναι τα όρια, ηθικά και κοινωνικά που θέτει η κοινωνία. 

Σε σύνοδο, τετράγωνο και αντίθεση το άτομο αισθάνεται μπλοκαρισμένο. Μπορεί να έχει ανασφάλειες λόγω παιδικών τραυμάτων ή και κάποια φυσικά ελαττώματα που το εμποδίζουν να διεκδικήσει αυτά που θέλει. Επίσης είναι δείκτης των προβλημάτων υγείας  που πρόκειται να αντιμετωπίσει το άτομο. Στα θετικά αυτής της σχέσης είναι ότι χαρίζει μεγάλο αυτοέλεγχο αλλά και υπομονή στο άτομο.

Σε τρίγωνο και εξάγωνο 

Οι αρμονικές όψεις μεταξύ των δύο πλανητών χαρίζουν στο άτομο την ικανότητα να μπορεί να εκφράζει τον αυθορμητισμό του ελεύθερα και δημιουργικά σε πλαίσια που είναι αποδεκτά και μπορούν να του χαρίσουν την εκτίμηση του περιβάλλοντός του και κοινωνική καταξίωση.

Σχέση Άρη Ουρανού

Κι εδώ έχουμε μια εξ ορισμού δύσκολη σχέση, καθώς οι ανατρεπτικές τάσεις και η ανάγκη για ανεξαρτησία και πρωτοπορία του Ουρανού, ερεθίζουν κυρίως τα αρνητικά στοιχεία του παρορμητικού Άρη.

Σε σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση, μπορεί να έχουμε ξαφνικές εκρήξεις θυμού, διάσπαση προσοχής και τάση για ατυχήματα. Το άτομο δυσκολεύεται να ολοκληρώσει στόχους που απαιτούν προσπάθεια μεγάλης διάρκειας καθώς βαριέται εύκολα και χάνει το ενδιαφέρον του. Αιφνίδιες αλλαγές στην πορεία της ζωής του, μπορεί να διαταράξουν την αίσθηση ασφάλειας.

Σε τρίγωνο και εξάγωνο, έχουμε το συνδυασμό της πρωτοπορίας και της εφευρετικότητας που χαρίζει ο Ουρανός, με το δυναμισμό και την ικανότητα για πρακτική υλοποίηση που διαθέτει ο Άρης. Έχουμε ένα άτομο εύστροφο με ικανότητα να παίρνει γρήγορες αποφάσεις όταν απαιτείται. Είναι σημαντικό να αισθάνεται ότι σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης μπορεί να διατηρήσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία του.   

Σχέση Άρη Ποσειδώνα

Άρης σύνοδο Ποσειδώνας

Εδώ μπορεί να έχουμε το μεγάλο εξερευνητή, τον ιδεολόγο, τον ήρωα που θα πολεμήσει για να προστατέψει τους λιγότερο τυχερούς αυτού του κόσμου. Έχουμε όμως και τον απατεώνα που μπορεί να ξεγελάσει οποιονδήποτε ανάλογα με τα συμφέροντά του ή έναν Δον Κιχώτη που απογοητεύεται από την κατάπτωση των ιδανικών της κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση είναι μια όψη που χρειάζεται προσοχή καθώς το άτομο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευαισθησία και χρειάζεται να βρει ασχολίες που θα τον γειώνουν στην πραγματικότητα, αντί τρόπους για να διαφύγει από αυτήν όπως αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Άρης σε τρίγωνο ή εξάγωνο με Ποσειδώνα

Στις αρμονικές όψεις μεταξύ των δύο πλανητών θα δούμε ένα άτομο με αυξημένη ευαισθησία και έντονο ενδιαφέρον να λάβει μέρος σε δράσεις που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους κοινωνικά αδύναμους ή και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε κοινωνικά και οικολογικά θέματα. Επίσης χρειάζονται να περνούν χρόνο μόνοι τους για να μπορούν να αποφορτίζονται από την καθημερινότητα. Ο διαλογισμός ή ένα μοναχικό άθλημα μπορούν να τους βοηθήσουν να γειώσουν την ενέργεια τους.

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Ποσειδώνα

Οι δύσκολες όψεις μεταξύ των δύο πλανητών δηλώνουν πιθανά προβλήματα υγείας και μειωμένη ζωτικότητα. Η χρήση αλκοόλ ή ουσιών ως μέσο χαλάρωσης από μια κουραστική μέρα ή διαφυγής από τα προβλήματα, είναι μόνιμος πειρασμός και χρειάζεται να παλέψουν με τους δαίμονες τους για να υπερνικήσουν τις έξης τους. Είναι επίσης δείκτες τάσης προς μυθομανία αλλά και παράλληλων σχέσεων.  

Σχέση Άρη Πλούτωνα

Άρης σύνοδος Πλούτωνας

Εδώ έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα μεταξύ του παραδοσιακού (Άρη) και του μοντέρνου (Πλούτωνα), κυβερνήτη του ζωδίου του Σκορπιού. Ανεξάρτητα του ζωδίου που ανήκει ο καθένας, αυτή η σύνοδος στο γενέθλιο χάρτη θα του δώσει έντονα χαρακτηριστικά Σκορπιού. Έχουμε ένα πολύ παθιασμένο άτομο, με έντονη λίμπιντο η οποία λειτουργεί σαν κινητήρια δύναμη προκειμένου να ικανοποιήσει τους στόχους του, είτε για καλό είτε για κακό. Οι κρίσεις στη συναισθηματική ζωή αλλά και στην επαγγελματική πορεία είναι αναπόφευκτες καθώς όποτε επηρεάζεται αυτή η γενέθλια όψη από τις κινήσεις των πλανητών, θα παράγει εμφανή αποτελέσματα στη ζωή του ατόμου. 

Άρης σε τρίγωνο και εξάγωνο με Πλούτωνα

Εδώ έχουμε τα θετικά στοιχεία της επιμονής, του δυναμισμού και του πάθους που βάζει κάποιος προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Έντονος ερωτισμός και επιχειρηματικό δαιμόνιο, είναι επίσης κάποια από τα χαρακτηριστικά. Η όψη χαρίζει επίσης σωματική αντοχή και ικανότητα γρήγορης ανάρρωσης μετά από μια ασθένεια.

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Πλούτωνα

Η δυσαρμονική σχέση των δυο πλανητών φέρει μια μοιραία δραματικότητα στις καταστάσεις που θα βιώσει το άτομο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Δύσκολα παιδικά βιώματα με πιθανή την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Αποτελεί ένδειξη ατυχημάτων και προβλημάτων υγείας. Σημαντικές κρίσεις στη συναισθηματική ζωή λόγω λανθασμένης επιλογής συντρόφων.

Σχέση Άρη Ωροσκόπου

Άρης σύνοδο Ωροσκόπος

Έχουμε ένα πολύ δυναμικό άτομο, που εκφράζει με αυθορμητισμό και χωρίς δεύτερες σκέψεις τα θέλω και τις σκέψεις του. Εδώ μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις λόγω αυξημένου εγωισμού. Είναι πιθανό το άτομο να έχει υποστεί βία κάποια στιγμή στη ζωή του.

Άρης σε τρίγωνο ή εξάγωνο με Ωροσκόπο

Θετικές όψεις που χαρίζουν δυναμισμό και πίστη στις ικανότητες του ατόμου. Καλοσχηματισμένο σώμα και ενδιαφέρον για τον αθλητισμό. Ικανότητα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να διεκπεραιώνει αποτελεσματικά τις υποθέσεις του.

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Ωροσκόπο

Από τις πολύ δύσκολες όψεις που μπορούμε να δούμε σε ένα χάρτη. Εδώ αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα το άτομο να έχει βιώσει περιστατικά βίας, είτε ψυχολογικής είτε σωματικής. Είναι επίσης δείκτης προβλημάτων υγείας. Στην συναισθηματική ζωή υπάρχουν προβλήματα λόγω λανθασμένης επιλογής συντρόφων.

Σχέση Άρη Μεσουρανήματος

Άρης σύνοδο Μεσουράνημα

Ένα πολύ δυναμικό άτομο με συναίσθηση του ποιος είναι και τι θέλει να κατακτήσει στη ζωή του. Δυναμική έκφραση του «εγώ». Δηλώνει ετοιμότητα για δράση και ανάληψης πρωτοβουλιών. Την ικανότητα να ηγηθεί μιας ομάδας.

Άρης σε τρίγωνο ή εξάγωνο με Μεσουράνημα

Εδώ έχουμε μια οργανωτική και επιτυχημένη προσωπικότητα, με ικανότητα να λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις και συναίσθηση του σκοπού της ζωής του. Η θετική σχέση Άρη-Μεσουρανήματος μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική επιτυχία.

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Μεσουράνημα

Το μεσουράνημα σχετίζεται με την κοινωνική μας εικόνα και μια δυσαρμονική όψη με τον Άρη, μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση επίτευξης σημαντικών επαγγελματικών στόχων. Δείχνει επίσης τάσης οξυθυμίας και ευερεθιστότητας αλλά και ξόδεμα της ενέργειας σε στόχους που δεν εξυπηρετούν την προσωπική εξέλιξη.

Από την Ειρήνη Αθανασίου  [email protected] 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν: Θεοδώρα Φασιανού-Ντάκου «Αστρολογία. Βασικά στοιχεία για την τέχνη της αστρολογίας» έβδομη έκδοση, εκδόσεις «Νόηση».

Reinhold Ebertin «Συνδυασμοί Κοσμικών επιρροών» εκδόσεις Cosmic Patterns 

Όψεις Άρη στο γενέθλιο χάρτη. Ο τρόπος που διεκδικούμε την ζωή! 

Ο Άρης εκδηλώνει την ενστικτώδη τάση του ανθρώπου να εκδηλώνει τον εαυτό του δυναμικά και με αυθορμητισμό. Είναι η κινητήριος δύναμη της αυτοέκφρασης. Σχετίζεται με το ένστικτο της επιβίωσης και στη σύγχρονη εποχή με το «επιχειρείν». Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν. Στη συναστρία επίσης ενός ζευγαριού πάντα θα βρούμε τον Άρη αναμεμειγμένο, δηλαδή ο Άρης τους ενός σχηματίζει όψεις με τους πλανήτες του άλλου και μέσω αυτού γεννιούνται τα πάθη (όχι η αγάπη). 

Παρακάτω αναλύουμε τους τρόπους που διαφοροποιείται η δράση του, ανάλογα με τον πλανήτη που έρχεται σε επαφή και τις όψεις που σχηματίζει μαζί του. Μην ξεχνάτε όμως κατά την ανάγνωση του άρθρου, ότι μια μεμονωμένη όψη δεν μπορεί να μας αποκαλύψει πλήρως τα βιώματα και το χαρακτήρα ενός ατόμου. Θεωρήστε τις ερμηνείες ενδεικτικές καθώς απαιτείται η πλήρης μελέτη του γενέθλιου χάρτη προκειμένου να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. 

Από την Ειρήνη Αθανασίου  

Σχέση Άρη – Ήλιου

Άρης σύνοδο  Ήλιος 

Εδώ τα χαρακτηριστικά των πλανητών είναι σε αρμονία. Ο ΄Ηλιος είναι η έκφραση του «εγώ» ενώ ο Άρης είναι ο δυναμισμός να εκφραστούμε και να επιβεβαιώσουμε τον εαυτό μας. Σε καλή θέση από ζώδιο και οίκο, δίνουν ένα χαρακτήρα δυναμικό, μαχητικό, γενναιόδωρο και αισιόδοξο. Σε δυσμενή θέση από ζώδιο και οίκο, μπορούν να δημιουργήσουν συμπλέγματα, αγχώδεις διαταραχές, νευρώσεις, αλαζονεία και τάσεις βίας.

Άρης εξάγωνο Ήλιος

Θετική όψη που για να σχηματιστεί θα πρέπει οι δυο πλανήτες να βρίσκονται σε ζώδια με φιλική σχέση μεταξύ τους. Έτσι αν βρίσκονται σε ζώδιο νερού και γης, ο πλούσιος συναισθηματικός κόσμος και η φαντασία του νερού θα μπορεί να εκφραστεί και να εκδηλωθεί πρακτικά μέσα από τη λογική και το ρεαλισμό που χαρακτηρίζει τα γήινα ζώδια. Αν βρίσκονται σε ζώδιο φωτιάς και αέρα, οι ιδέες, η έμπνευση, οι φιλοσοφικές αναζητήσεις των αέρινων ζωδίων μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά από τον ενθουσιασμό των ζωδίων της φωτιάς και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ότι μπορούν να επιτύχουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους. 

Άρης τρίγωνο Ήλιος

Θετική όψη που όταν σχηματίζεται σημαίνει ότι και οι δύο πλανήτες βρίσκονται στο ίδιο στοιχείο. Αν έχουμε ένα τρίγωνο νερού μιλάμε για έναν άνθρωπο με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Είναι ευαίσθητος και χρειάζεται συχνά επιβεβαίωση για τα αισθήματα του. Στα αρνητικά στοιχεία η «κρεββατομουρμούρα». Σε ένα τρίγωνο γης, έχουμε έναν πρακτικό και ρεαλιστή χαρακτήρα που βασίζεται στα έργα και τα χειροπιαστά αποτελέσματα. Εκδηλώνει την αγάπη του με πράξεις και το ίδιο απαιτεί και από το σύντροφό του. 

Το τρίγωνο του αέρα, θα δώσει ένα πολύ επικοινωνιακό, εύστροφο και ανεξάρτητο άτομο που όμως έχει δυσκολία στις δεσμεύσεις καθώς το δικό του ιδεατό για τις σχέσεις δεν συμβαδίζει με τα καλούπια που ορίζει η κοινωνία. Το τρίγωνο της φωτιάς, θα δώσει γενναιόδωρους και αισιόδοξους ανθρώπους με δικαιολογημένη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό τους, καθώς έχουν την πυγμή να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους. Ελάττωμά τους είναι ο εγωισμός, καθώς συχνά είναι τόσο απασχολημένοι με τον εαυτό τους που δεν αναγνωρίζουν τις ανάγκες των άλλων.

Άρης τετράγωνο Ήλιος

Εδώ έχουμε μια δύσκολη όψη με περισσότερους συνδυασμούς. Αν ο ένας πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο νερού τότε ο άλλος θα βρίσκεται σε ζώδιο φωτιάς ή αέρα. Ενώ αν βρίσκεται σε ζώδιο φωτιάς τότε ο άλλος βρίσκεται σε ζώδιο γης ή νερού. Έχουμε δύο ήρωες που μάχονται για τον ίδιο σκοπό, όμως η άποψη τους για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν είναι τόσο διαφορετική που κάνει τη συνεργασία αδύνατη. Καταλήγουμε σε εσωτερικές συγκρούσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα το άτομο να καθυστερεί στην επίτευξη σημαντικών στόχων στη ζωή του. Επίσης είναι δείκτης σημαντικών εμποδίων και δύσκολων καταστάσεων που θα βιώσει το άτομο είτε στην ανήλικη είτε στην ενήλικη ζωή του.

Άρης αντίθεση Ήλιος

Εδώ έχουμε μια δύσκολη όψη που μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά για το άτομο. Στην αντίθεση οι πιθανοί συνδυασμοί είναι μόνο δύο. Γη εναντίον νερού. Φωτιά εναντίον αέρα. Έτσι το άτομο ή θα πρέπει να μάθει να εξισορροπεί συναίσθημα και λογική (νερό-γη) ή να μετριάζει τον εγωισμό του στις σχέσεις του με τους άλλους (φωτιά-αέρας). Στην πραγματικότητα το νερό χρειάζεται τη γη για να πάρει μια σταθερή μορφή και η γη χρειάζεται το νερό για να παραμείνει γόνιμη. 

Η φωτιά δυναμώνει με τον αέρα και ο αέρας χρειάζεται τη φωτιά για να δώσει υπόσταση στις ιδέες του. Αν λοιπόν το άτομο αναγνωρίσει πλήρως τις ανάγκες του θα μπορέσει να τις εκφράσει με πιο εποικοδομητικό τρόπο και θα έχει θετικά αποτελέσματα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.  

Σχέση Άρη – Σελήνης

Εδώ εξ ορισμού οποιαδήποτε επαφή μεταξύ των δύο πλανητών είναι αρνητική καθώς τα νοήματα τους είναι σε πλήρη αντίθεση. Ο Άρης είναι μαχητικός και εκφράζει το ένστικτο της επιβίωσης, ενώ η Σελήνη συμβολίζει την υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Σε σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση μεταξύ τους, δηλώνουν ότι το άτομο από την πρώιμη παιδική ηλικία ήρθε αντιμέτωπο με δύσκολες καταστάσεις που διατάραξαν την αίσθηση της ασφάλειας, όπως πχ ένας χωρισμός των γονιών, προβλήματα υγείας ή ο ένας από τους δύο γονείς να ασκούσε βία στα μέλη της οικογένειας.

Σε εξάγωνο και τρίγωνο μεταξύ τους, το νόημα μαλακώνει αρκετά. Το άτομο μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες, έχει όμως την πυγμή και δέχεται υποστήριξη για να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα του, συναισθηματικά, οικονομικά ή υγείας.

Σχέση Άρη Ερμή 

Άρης σύνοδο Ερμής

Δημιουργική όψη που δίνει στο άτομο την αυτοπεποίθηση να εκφράσει τον εαυτό του και το δυναμισμό να υλοποιήσει ό,τι βάλει στο μυαλό του. Σε καλές θέσεις και οίκους μπορεί να δώσει τον συγγραφέα, το δημοσιογράφο, το νομικό, τον ποιητή, τον εφευρέτη, τον επιτυχημένο γιατρό.

Άρης σε εξάγωνο ή τρίγωνο με Ερμή

Η αρμονική σχέση των δύο πλανητών δίνει ένα κοινωνικό και εύστροφο άτομο, με αναλυτικό νου που έχει ευκολία να εκφράσει και να μεταδώσει τις γνώσεις του με πειθώ. Η καλή συνεργασία νου και πνεύματος μπορεί να δώσει τον καλό αθλητή, τον επιδέξιο μουσικό, και χαρίζει ευκολία σε οποιαδήποτε εργασία χρειάζεται μέθοδος, οργάνωση και αντοχή για να επιτευχθεί. 

Άρης σε τετράγωνο και αντίθεση με Ερμή

Εδώ έχουμε μια δύσκολη σχέση όπου λογική και έλεγχος των πράξεων δεν συνδυάζονται. Μπορεί να έχουμε ξεσπάσματα θυμού, τάσεις ατυχημάτων, δυσκολία στη συγκέντρωση και στην ολοκλήρωση εργασιών. Μια καλή διέξοδος είναι η άθληση ώστε και το μυαλό να αποφορτίζεται και η περισσή ενέργεια να βρίσκει εποικοδομητικό τρόπο εκτόνωσης. 

Σχέση Άρη Αφροδίτης

Άρης σύνοδο Αφροδίτη

Όταν οι δύο εραστές του ζωδιακού συναντιούνται σε οποιοδήποτε ζώδιο, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Έχουμε ένα έντονα ερωτικό άτομο που απολαμβάνει να εκφράζει τη σεξουαλικότητά του. Ξέρει τι θέλει και πώς να το διεκδικήσει. Η ερωτική ένταση που υποδηλώνει ο γενέθλιος χάρτης, γίνεται αντιληπτή και από τους γύρω του με αποτέλεσμα το άτομο να γίνεται δέκτης κοπλιμέντων και να έχει πολλές κατακτήσεις.

Άρης σε εξάγωνο ή τρίγωνο με Αφροδίτη

Έχουμε ένα ισορροπημένο άτομο με υγιή έκφραση των συναισθηματικών του αναγκών που μπορεί ταυτόχρονα να ικανοποιεί τις υλικές του ανάγκες. Απολαμβάνει να προσφέρει αγάπη και να δέχεται τα συναισθήματα των άλλων. 

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Αφροδίτη

Με αυτές τις όψεις έχουμε πάλι ένα πολύ ερωτικό και παθιασμένο άτομο. Το τετράγωνο και η αντίθεση όμως δεν βοηθούν να εκφράσει σωστά τις ανάγκες του ή δημιουργούν ανασφάλεια στις σχέσεις με το άλλο φύλλο. Το αποτέλεσμα είναι το άτομο να βιώνει απογοητεύσεις στη συναισθηματική του ζωή έως ότου καταφέρει να χαλιναγωγήσει τις αντιθέσεις που έχει μέσα του.

Σχέση Άρη Δία 

Άρης σύνοδο Δίας

Η επεκτατική φύση του Δία σε συνδυασμό με την ορμητική τάση του Άρη, δημιουργεί μια τάση υπερβολής, που θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά το ζώδιο και ο οίκος που πραγματοποιείται η σύνοδος για να δούμε σε ποιους τομείς μπορεί να λειτουργήσει θετικά ή ανασταλτικά. Σε κάθε περίπτωση έχουμε ένα άτομο με μεγάλη εμπιστοσύνη στις ιδέες και τις απόψεις του (ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ή άδικο), που διαθέτει το δυναμισμό να υλοποιήσει αυτά που σκέπτεται.

Άρης σε τρίγωνο ή εξάγωνο με Δία

Εδώ έχουμε το δυναμισμό και τη μαχητικότητα του Άρη να συνδυάζεται με τη σοφία του Δία. Το άτομο χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις του και έχει τη δυνατότητα να πετυχαίνει τους στόχους του, προσπερνώντας τις όποιες δυσκολίες.

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Δία

Εδώ η παράλογη εμπιστοσύνη στις πεποιθήσεις και τις ικανότητες του ατόμου, μπορούν να οδηγήσουν σε ασυλλόγιστο ξόδεμα της ενέργειας του. Ο εγωισμός γίνεται τροχοπέδη στις διαπροσωπικές σχέσεις, ενώ οι στόχοι που θέτει μπορεί να είναι ανεδαφικοί.

Σχέση Άρη Κρόνου

Εδώ έχουμε μια δύσκολη σχέση καθώς ο Άρης σχετίζεται με το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης και της σεξουαλικής έκφρασης χωρίς περιορισμούς, ενώ ο Κρόνος είναι τα όρια, ηθικά και κοινωνικά που θέτει η κοινωνία. 

Σε σύνοδο, τετράγωνο και αντίθεση το άτομο αισθάνεται μπλοκαρισμένο. Μπορεί να έχει ανασφάλειες λόγω παιδικών τραυμάτων ή και κάποια φυσικά ελαττώματα που το εμποδίζουν να διεκδικήσει αυτά που θέλει. Επίσης είναι δείκτης των προβλημάτων υγείας  που πρόκειται να αντιμετωπίσει το άτομο. Στα θετικά αυτής της σχέσης είναι ότι χαρίζει μεγάλο αυτοέλεγχο αλλά και υπομονή στο άτομο.

Σε τρίγωνο και εξάγωνο 

Οι αρμονικές όψεις μεταξύ των δύο πλανητών χαρίζουν στο άτομο την ικανότητα να μπορεί να εκφράζει τον αυθορμητισμό του ελεύθερα και δημιουργικά σε πλαίσια που είναι αποδεκτά και μπορούν να του χαρίσουν την εκτίμηση του περιβάλλοντός του και κοινωνική καταξίωση.

Σχέση Άρη Ουρανού

Κι εδώ έχουμε μια εξ ορισμού δύσκολη σχέση, καθώς οι ανατρεπτικές τάσεις και η ανάγκη για ανεξαρτησία και πρωτοπορία του Ουρανού, ερεθίζουν κυρίως τα αρνητικά στοιχεία του παρορμητικού Άρη.

Σε σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση, μπορεί να έχουμε ξαφνικές εκρήξεις θυμού, διάσπαση προσοχής και τάση για ατυχήματα. Το άτομο δυσκολεύεται να ολοκληρώσει στόχους που απαιτούν προσπάθεια μεγάλης διάρκειας καθώς βαριέται εύκολα και χάνει το ενδιαφέρον του. Αιφνίδιες αλλαγές στην πορεία της ζωής του, μπορεί να διαταράξουν την αίσθηση ασφάλειας.

Σε τρίγωνο και εξάγωνο, έχουμε το συνδυασμό της πρωτοπορίας και της εφευρετικότητας που χαρίζει ο Ουρανός, με το δυναμισμό και την ικανότητα για πρακτική υλοποίηση που διαθέτει ο Άρης. Έχουμε ένα άτομο εύστροφο με ικανότητα να παίρνει γρήγορες αποφάσεις όταν απαιτείται. Είναι σημαντικό να αισθάνεται ότι σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης μπορεί να διατηρήσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία του.   

Σχέση Άρη Ποσειδώνα

Άρης σύνοδο Ποσειδώνας

Εδώ μπορεί να έχουμε το μεγάλο εξερευνητή, τον ιδεολόγο, τον ήρωα που θα πολεμήσει για να προστατέψει τους λιγότερο τυχερούς αυτού του κόσμου. Έχουμε όμως και τον απατεώνα που μπορεί να ξεγελάσει οποιονδήποτε ανάλογα με τα συμφέροντά του ή έναν Δον Κιχώτη που απογοητεύεται από την κατάπτωση των ιδανικών της κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση είναι μια όψη που χρειάζεται προσοχή καθώς το άτομο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευαισθησία και χρειάζεται να βρει ασχολίες που θα τον γειώνουν στην πραγματικότητα, αντί τρόπους για να διαφύγει από αυτήν όπως αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Άρης σε τρίγωνο ή εξάγωνο με Ποσειδώνα

Στις αρμονικές όψεις μεταξύ των δύο πλανητών θα δούμε ένα άτομο με αυξημένη ευαισθησία και έντονο ενδιαφέρον να λάβει μέρος σε δράσεις που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους κοινωνικά αδύναμους ή και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε κοινωνικά και οικολογικά θέματα. Επίσης χρειάζονται να περνούν χρόνο μόνοι τους για να μπορούν να αποφορτίζονται από την καθημερινότητα. Ο διαλογισμός ή ένα μοναχικό άθλημα μπορούν να τους βοηθήσουν να γειώσουν την ενέργεια τους.

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Ποσειδώνα

Οι δύσκολες όψεις μεταξύ των δύο πλανητών δηλώνουν πιθανά προβλήματα υγείας και μειωμένη ζωτικότητα. Η χρήση αλκοόλ ή ουσιών ως μέσο χαλάρωσης από μια κουραστική μέρα ή διαφυγής από τα προβλήματα, είναι μόνιμος πειρασμός και χρειάζεται να παλέψουν με τους δαίμονες τους για να υπερνικήσουν τις έξης τους. Είναι επίσης δείκτες τάσης προς μυθομανία αλλά και παράλληλων σχέσεων.  

Σχέση Άρη Πλούτωνα

Άρης σύνοδος Πλούτωνας

Εδώ έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα μεταξύ του παραδοσιακού (Άρη) και του μοντέρνου (Πλούτωνα), κυβερνήτη του ζωδίου του Σκορπιού. Ανεξάρτητα του ζωδίου που ανήκει ο καθένας, αυτή η σύνοδος στο γενέθλιο χάρτη θα του δώσει έντονα χαρακτηριστικά Σκορπιού. Έχουμε ένα πολύ παθιασμένο άτομο, με έντονη λίμπιντο η οποία λειτουργεί σαν κινητήρια δύναμη προκειμένου να ικανοποιήσει τους στόχους του, είτε για καλό είτε για κακό. Οι κρίσεις στη συναισθηματική ζωή αλλά και στην επαγγελματική πορεία είναι αναπόφευκτες καθώς όποτε επηρεάζεται αυτή η γενέθλια όψη από τις κινήσεις των πλανητών, θα παράγει εμφανή αποτελέσματα στη ζωή του ατόμου. 

Άρης σε τρίγωνο και εξάγωνο με Πλούτωνα

Εδώ έχουμε τα θετικά στοιχεία της επιμονής, του δυναμισμού και του πάθους που βάζει κάποιος προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Έντονος ερωτισμός και επιχειρηματικό δαιμόνιο, είναι επίσης κάποια από τα χαρακτηριστικά. Η όψη χαρίζει επίσης σωματική αντοχή και ικανότητα γρήγορης ανάρρωσης μετά από μια ασθένεια.

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Πλούτωνα

Η δυσαρμονική σχέση των δυο πλανητών φέρει μια μοιραία δραματικότητα στις καταστάσεις που θα βιώσει το άτομο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Δύσκολα παιδικά βιώματα με πιθανή την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Αποτελεί ένδειξη ατυχημάτων και προβλημάτων υγείας. Σημαντικές κρίσεις στη συναισθηματική ζωή λόγω λανθασμένης επιλογής συντρόφων.

Σχέση Άρη Ωροσκόπου

Άρης σύνοδο Ωροσκόπος

Έχουμε ένα πολύ δυναμικό άτομο, που εκφράζει με αυθορμητισμό και χωρίς δεύτερες σκέψεις τα θέλω και τις σκέψεις του. Εδώ μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις λόγω αυξημένου εγωισμού. Είναι πιθανό το άτομο να έχει υποστεί βία κάποια στιγμή στη ζωή του.

Άρης σε τρίγωνο ή εξάγωνο με Ωροσκόπο

Θετικές όψεις που χαρίζουν δυναμισμό και πίστη στις ικανότητες του ατόμου. Καλοσχηματισμένο σώμα και ενδιαφέρον για τον αθλητισμό. Ικανότητα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να διεκπεραιώνει αποτελεσματικά τις υποθέσεις του.

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Ωροσκόπο

Από τις πολύ δύσκολες όψεις που μπορούμε να δούμε σε ένα χάρτη. Εδώ αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα το άτομο να έχει βιώσει περιστατικά βίας, είτε ψυχολογικής είτε σωματικής. Είναι επίσης δείκτης προβλημάτων υγείας. Στην συναισθηματική ζωή υπάρχουν προβλήματα λόγω λανθασμένης επιλογής συντρόφων.

Σχέση Άρη Μεσουρανήματος

Άρης σύνοδο Μεσουράνημα

Ένα πολύ δυναμικό άτομο με συναίσθηση του ποιος είναι και τι θέλει να κατακτήσει στη ζωή του. Δυναμική έκφραση του «εγώ». Δηλώνει ετοιμότητα για δράση και ανάληψης πρωτοβουλιών. Την ικανότητα να ηγηθεί μιας ομάδας.

Άρης σε τρίγωνο ή εξάγωνο με Μεσουράνημα

Εδώ έχουμε μια οργανωτική και επιτυχημένη προσωπικότητα, με ικανότητα να λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις και συναίσθηση του σκοπού της ζωής του. Η θετική σχέση Άρη-Μεσουρανήματος μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική επιτυχία.

Άρης σε τετράγωνο ή αντίθεση με Μεσουράνημα

Το μεσουράνημα σχετίζεται με την κοινωνική μας εικόνα και μια δυσαρμονική όψη με τον Άρη, μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση επίτευξης σημαντικών επαγγελματικών στόχων. Δείχνει επίσης τάσης οξυθυμίας και ευερεθιστότητας αλλά και ξόδεμα της ενέργειας σε στόχους που δεν εξυπηρετούν την προσωπική εξέλιξη.

Από την Ειρήνη Αθανασίου  [email protected] 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν: Θεοδώρα Φασιανού-Ντάκου «Αστρολογία. Βασικά στοιχεία για την τέχνη της αστρολογίας» έβδομη έκδοση, εκδόσεις «Νόηση».

Reinhold Ebertin «Συνδυασμοί Κοσμικών επιρροών» εκδόσεις Cosmic Patterns