Όψεις Ηλίου στο γενέθλιο χάρτη: Αναλύοντας την ουσία της προσωπικότητας μας

Όψεις Ηλίου στο γενέθλιο χάρτη

Αν κάποιος σας ρωτήσει που είναι ο Ήλιος σου; Το πιθανότερο είναι να το κοιτάξετε απορημένα. Αν κάποιος σας ρωτήσει βέβαια τι ζώδιο είστε, θα του απαντήσετε αμέσως. Πολλοί πιθανόν να μην το αντιλαμβάνονται αλλά το ερώτημα είναι το ίδιο.  Ο Ήλιος μας είναι το ζώδιο μας.  Είναι το ζώδιο που βρισκόταν ο Ήλιος την ημέρα της γέννησής μας. 

Για να τα βάλουμε κάτω λίγο πρακτικά τα πράγματα, όταν εξετάζουμε τον αστρολογικό μας χάρτη, έχουμε τον ωροσκόπο, ο οποίος καταστρώνει όλο τον αστρολογικό χάρτη και έπειτα αφού μοιραστούν τα δώδεκα αυτά κομμάτια -διαμορφωθούν οι οίκοι δηλαδή-, ο κάθε πλανήτης αναλαμβάνει και τον αντίστοιχο ρόλο του .  Η Σελήνη θα μας μιλήσει για τις συναισθηματικές μας ανάγκες, ο Ερμής θα δείξει το τρόπο σκέψης μας, η Αφροδίτη το πως αγαπάμε , ο Άρης το πως δρούμε και χειριζόμαστε το θυμό μας κ.ο.κ. Ο «σταρ» αυτής της ιστορίας μας βεβαίως είναι ο Ήλιος ο οποίος θα δείξει το «Εγώ» μας. Είναι η ουσία μας, η προσωπικότητα μας αλλά είναι και αυτό που μας ξεχωρίζει και μας κάνει μοναδικούς!

Ο Ήλιος φωτίζει κάθε πλανήτη που αγγίζει, ενσωματώνοντας τα δώρα του στη σύνθετη ταυτότητά μας. Η φύση των όψεων  που σχηματίζονται μεταξύ Ηλίου και πλανητών, μπορούν να επεκτείνουν, να υπερβάλλουν ή να συντρίψουν την υγιή αίσθηση του εαυτού σας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς  σας επηρεάζουν οι όψεις που σχηματίζει το Ήλιος σας με τους υπόλοιπους πλανήτες του χάρτη σας, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας. 

Ας δούμε όμως μαζί αναλυτικά την ερμηνεία των όψεων που σχηματίζει ο Ήλιος με τους υπόλοιπους πλανήτες. 

Η Σύνοδος ερμηνεύεται συνήθως ανάλογα με τους πλανήτες που συμμετέχουν. Το τετράγωνο και η αντίθεση ειναι δύσκολες ενώ το τρίγωνο και το εξάγωνο εύκολος.
Δείτε εδώ τον αστρολογικό σας χάρτη για να δείτε ποιες όψεις έχετε:

Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από τη Βάλια Παγίδα

Όψεις Ηλίου στο γενέθλιο χάρτη: Αναλύοντας την ουσία της προσωπικότητας μας 3

Ήλιος – Σελήνη

Σύνοδος:

Η σύνοδος μεταξύ Ήλιου και Σελήνης υποδηλώνει ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του συνειδητού αυτοπροσδιορισμού σας και των ασυνείδητων ενστίκτων σας που βασίζονται σε εμπειρίες του παρελθόντος. Είναι αλήθεια ότι όλοι διαμορφώνονται σε κάποιο βαθμό από τις προηγούμενες εμπειρίες τους, αλλά με αυτή την όψη, τα γεγονότα του παρελθόντος, σας έχουν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό που βάση αυτών, έχουν διαμορφωθεί συμπεριφορές αντίδρασης σε καταστάσεις του σήμερα. 

Μπορεί να δυσκολεύεστε να αφήσετε πίσω σας δύσκολες εμπειρίες που είχατε στο παρελθόν, καλλιεργώντας τις συναισθηματικές πληγές και χρησιμοποιώντας τες για να δικαιολογήσετε τα σημερινά σας λάθη. Θα έχετε την τάση να προσκολληθείτε σε ό,τι είναι ασφαλές και οικείο, σε πράγματα ή ανθρώπους που σας έκαναν να νιώσετε καλά στο παρελθόν, φοβούμενοι ότι αν τα αφήσετε να φύγουν θα χάσετε κατά κάποιο τρόπο ένα κομμάτι του εαυτού σας ή ότι δεν θα είστε σε θέση να λειτουργήσετε ως αυτόνομο άτομο.

Θετικές όψεις:

Ο Ήλιος και η Σελήνη σε θετικές όψεις, δείχνουν ότι είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά τις εμπειρίες του παρελθόντος για να βελτιώσετε την καθημερινότητα του σήμερα. Το παρελθόν δεν σας κρατάει πίσω, αλλά σας στηρίζει στην προσπάθειά σας προς το μέλλον. 

Στις σχέσεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους, θα προσπαθήσετε να βρείτε μια δημιουργική ισορροπία μεταξύ των συναισθηματικών αναγκών αλλά και της επιθυμίας σας να είστε ο εαυτός σας και να βρείτε τη δική σας κατεύθυνση και σκοπό. Οι θετικές όψεις μεταξύ των δύο φώτων θα σας προσφέρουν μια εσωτερική αρμονία που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να αντιμετωπίσετε άλλες πιο δύσκολες όψεις του χάρτη σας.

Είστε σε θέση να συνεργαστείτε καλά με τα παιδιά, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τη δική τους δημιουργικότητα και αυτοδιάθεση. Λόγω της συμπαθητικής σας φύσης, οι άλλοι άνθρωποι θα έρχονται συχνά σε εσάς για συμβουλές και θα είστε σε θέση να αντλήσετε από τις δικές σας εμπειρίες του παρελθόντος για να ρίξετε φως και κατανόηση στις δικές τους δυσκολίες και τα προσωπικά τους προβλήματα.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις  ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη υποδηλώνουν ένα βαθμό σύγκρουσης ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μην ενεργείτε πάντα με τρόπο που να σας εξασφαλίζει την αναγνώριση που θέλετε. Οι συγκρούσεις με προϊσταμένους ή  με άτομα  εξουσίας είναι μια πιθανή συνέπεια αυτών των όψεων. 

Ακόμα, αυτές οι όψεις επηρεάζουν κάθε μορφή διαπροσωπικών σχέσεων. Μπορεί να είστε υπερβολικά απαιτητικοί από τον σύντροφό σας και να περιμένετε περισσότερα από όσα είναι σε θέση ή διατεθειμένοι να δώσουν. Μπορεί να βρεθείτε «κολλημένοι» με κάποιον με ριζικά διαφορετικό υπόβαθρο ή άποψη για τη ζωή από τη δική σας, με επακόλουθα προβλήματα επικοινωνίας ή αμοιβαίας κατανόησης.

Όλα αυτά προκύπτουν από μια σύγκρουση ανάμεσα σε αυτό που θέλετε από τη ζωή ως άτομο και σε αυτό που χρειάζεστε ως συναισθηματικό ον σε σχέση με τους άλλους. Με κάποιο τρόπο πρέπει να μάθετε να δίνετε ίση σημασία και στις δύο πτυχές του εαυτού σας, αντί να υπερτονίζετε τη μία εις βάρος της άλλης. Αν καταφέρετε να το κάνετε αυτό, θα απελευθερώσετε σημαντική ενέργεια που μπορεί να κατευθυνθεί προς πιο εποικοδομητικούς και προσωπικά ικανοποιητικούς στόχους.

Ήλιος – Ερμής

Σύνοδος:

Με τον Ήλιο και τον Ερμή σε σύνοδο μπορεί να μην έχετε αντικειμενικότητα στη σκέψη σας, ταυτίζεστε υπερβολικά με τις απόψεις σας και τις υπερασπίζεστε σαν να υπερασπίζεστε τη ζωή σας. Σας αρέσει να εκφράζετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας, αλλά συχνά αυτό που σκέφτεστε δεν θα υποστηρίζεται από τα γεγονότα και θα προσπαθήσετε να «ταιριάξετε» τα γεγονότα με το αρχικό σας διήγημα ώστε να πείσετε και τους άλλους να σας πιστέψουν. 

Αν μπορέσετε να μάθετε να είστε πιο αντικειμενικοί στη σκέψη σας και πιο ανεκτικοί στις απόψεις των άλλων ανθρώπων, θα δείτε πως θα γίνει η ζωή σας πολύ πιο εύκολη. 

Έχετε μεγάλη ικανότητα στην επικοινωνία και είστε σε θέση να εκφράζετε δύσκολες ιδέες και έννοιες στους άλλους με σαφή και κατανοητό τρόπο.

O Ήλιος δεν μπορεί να κάνει άλλες μεγάλες όψεις με τον Ερμή στον γενέθλιο χάρτη γιατί ο Ερμής δεν μπορεί να απομακρυνθεί περισσότερο από 28ο μοίρες από τον Ήλιο.

Ήλιος – Αφροδίτη

Σύνοδος:

Με τη σύνοδο του Ήλιου με την Αφροδίτη είστε πολύ γοητευτικοί και είτε το παραδέχεστε είτε όχι, έχετε την ανάγκη να σας συμπαθούν οι άλλοι άνθρωποι .Είστε ικανοί να βγείτε από τη βολή σας για να κάνετε πράγματα για τους άλλους προκειμένου να κερδίσετε την αγάπη τους. 

Δεν είστε από αυτούς που κρύβονται σε μια γωνία στα πάρτι ή σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση, αντίθετα, σας αρέσει να σας προσέχουν και να σας βλέπουν ως ένα φιλικό, κοινωνικό και διασκεδαστικό άτομο, που φυσικά και είστε. 

Μπορεί να έχετε την τάση να εξαρτάστε υπερβολικά από τους άλλους για να σας αναπτερώσουν την  αυτοεκτίμηση και να σας δώσουν μια αίσθηση κατεύθυνσης στη ζωή σας. Αν αφεθείτε στην τύχη σας, μπορεί να περιπέσετε σε μια κατάσταση τεμπελιάς και αυταρέσκειας, ενισχυμένοι από την πεποίθηση ότι ο μόνος πραγματικός σκοπός της ζωής σας είναι να διασκεδάζετε και να απολαμβάνετε αποκαλύπτοντας μια εγωιστική τάση πίσω από το κοινωνικό σας εξωτερικό περίβλημα.

O Ήλιος δεν μπορεί να κάνει άλλες μεγάλες όψεις με τον Αφροδίτη στον γενέθλιο χάρτη γιατί η Αφροδίτη δεν μπορεί να απομακρυνθεί περισσότερο από 48ο μοίρες από τον Ήλιο.

Ήλιος – Άρης

Σύνοδος:

Η σύνοδος μεταξύ του Ήλιου και του Άρη δείχνει ότι είστε ενεργητικοί και διεκδικητικοί. Έχετε την ικανότητα να αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες και να πετυχαίνετε πράγματα, αλλά η επιθετική σας προσέγγιση και η ασυμβίβαστη στάση σας μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε «εχθρικοί» στα μάτια των άλλων.

Δεν λαμβάνετε καθόλου υπόψη σας τους άλλους ανθρώπους όταν πρόκειται να πάρετε αυτό που θέλετε, πράγμα που μπορεί να είναι καλό σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να πληγώσετε τους άλλους με την έλλειψη διακριτικότητας. 

Έχετε μηδέν ανοχή  με οποιονδήποτε αισθάνεστε ότι στέκεται στο δρόμο σας και είστε επιρρεπείς στην επιθετικότητα αν δεν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες σας. Ίσως νιώθετε ότι δίνετε μια διαρκή μάχη για να εδραιώσετε τη δική σας αυτογνωσία απέναντι σε όλες τις αντιδράσεις. Όταν τσακώνεστε με άλλους δεν υποχωρείτε ακόμα και αν έχετε άδικο. Στην πραγματικότητα νιώθετε ότι όποιος αμφισβητεί τις απόψεις σας κάνει ευθεία επίθεση στην ακεραιότητά σας.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ του Ήλιου και του Άρη δείχνουν ότι έχετε εμπιστοσύνη στη δημιουργική σας ικανότητα. Έχετε την ενέργεια να κυνηγήσετε τους δικούς σας στόχους, χωρίς να αποτελείτε απειλή για κανέναν, μάλιστα είστε πάντα πρόθυμοι να δώσετε τη βοήθεια και την υποστήριξή σας σε όσους τη χρειάζονται, ακόμη και σε έναν πιθανό αντίπαλο. 

Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε ύπουλες τακτικές για να πετύχετε αυτό που θέλετε, βασίζεστε στην ενέργεια και το επιχειρηματικό σας πνεύμα για να φτάσετε στο τέλος εκεί που θέλετε. Τα πάτε καλά με τους περισσότερους ανθρώπους και αυτοί τα πάνε καλά μαζί σας.

Είστε σε θέση να προσαρμόσετε τις επιθυμίες σας ώστε να ταιριάζουν με εκείνες ενός συντρόφου, αν πιστεύετε ότι είναι ο κατάλληλος για εσάς. Πολλές φορές, είστε πρόθυμοι να δώσετε στο σύντροφό σας το χώρο και την υποστήριξη που χρειάζεται για να πετύχει τους δικούς του στόχους.

Αρνητικές όψεις:

Με τον Ήλιο σε αρνητικές όψεις με τον Άρη στο χάρτη σας, η βασική αίσθηση της αυτοπροσδιορισμού και του σκοπού σας συγκρούεται με τις πιο επιθετικές και διεκδικητικές σας ορμές. Έχετε πολλή ενέργεια και ορμή και μπορείτε να εργάζεστε σκληρά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλετε, μπορεί να αντιδράσετε υπερβολικά και «βγάλετε» τον θυμό και την απογοήτευσή σας, πάνω στους φίλους σας, στους συναδέλφους σας, στο σύντροφό σας ή στην οικογένειά σας. Είστε επίσης τρομερά ανυπόμονοι, αν κάτι το θέλετε τώρα, εννοείτε..χθες!

Σας αρέσει να κάνετε ό,τι θέλετε, όποτε θέλετε, αλλά αυτή τάση, πολλές φορές δεν ταιριάζει με τις ανάγκες των άλλων και καταλήγετε να έχετε ισχυρές συγκρούσεις με τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους. Πρέπει να μάθετε να συμβιβάζεστε και να αναγνωρίζετε ότι οι άλλοι έχουν ανάγκες εξίσου σημαντικές με τις δικές σας. 

Ήλιος –  Δίας

Σε Σύνοδο: 

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Δία δείχνει ότι είστε ένα άτομο το οποίο είναι ενθουσιώδες, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν πτοείται με καμία αναποδιά! Έχετε τρομερή εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και έχετε ως δεδομένο ότι όλα στο τέλος θα πάνε καλά. Πολλές φορές πάνω στον ενθουσιασμό σας, μπορεί να υποσχεθείτε ότι θα κάνετε κάτι το οποίο στην ουσία όμως είναι πέρα τον δυνατοτήτων σας.  Έχετε μεγάλη αίσθηση της δικαιοσύνης και σας αρέσει να μεταφέρετε τη θετικότητα σας και στους άλλους. 

Θετικές όψεις:

 Καταλαβαίνετε τις δυνατότητές σας και έχετε εμπιστοσύνη σε αυτά που γνωρίζετε και μπορείτε να κάνετε. Οι άνθρωποι έλκονται από εσάς γιατί έχετε μια θετική αύρα και μπορείτε να τους κάνετε να σας εμπιστευτούν. Είστε γεννημένοι τυχεροί, καθώς τις περισσότερες φορές τα πράγματα φαίνεται να μπαίνουν στη θέση τους, χωρίς σχεδόν εσείς να κουνήσετε το μικρό σας δαχτυλάκι. Μια θετική όψη μεταξύ Δία-Ηλίου σας κάνει επίσης μεγαλόψυχους και γενναιόδωρους. 

Αρνητικές όψεις:  

Στις αρνητικές όψεις, οι τάσεις υπερβολής είναι χαρακτηριστικές. Τις περισσότερες φορές ενεργείτε χωρίς μέτρο σε πολλά που κάνετε. Από πολλές απόψεις, είστε ακραίοι. Περιμένετε πάρα πολλά από τον εαυτό σας και μερικές φορές έχετε τις αντίστοιχες απαιτήσεις από τους άλλους. Η μεγάλη αγάπη σας για καλό φαγητό και ποτό, πιθανώς να σας οδηγήσει σε θέματα υγείας στο μέλλον.  Μέτρον άριστον λοιπόν για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Ήλιος – Κρόνος

Σε σύνοδο:

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο παράγει αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση, ανεξάρτητα από άλλες ενδείξεις στο χάρτη σας. Τα χαρακτηριστικά του Ήλιου είναι συγκρατημένα, γίνεται λιγότερο ενθουσιώδης, πιο προσεκτικός. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί περιορισμοί και η ανάγκη για πειθαρχία στη ζωή, αλλά η όψη προσφέρει πολύ μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη και επιμονή. Είστε σκληρά εργαζόμενοι, πειθαρχημένοι και οργανωμένοι. 

Εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών είναι πιθανό να σας ανατεθούν σημαντικές ευθύνες. Η ισχυρή σας προσωπικότητα ακολουθεί το δικό της δρόμο και δεν ακούτε τι σας λένε οι άλλοι. Αυτή η όψη δεν είναι καλή για το γάμο, γιατί είστε σαν το «μοναχικό καβαλάρη» και προτιμάτε να είστε μονάδα παρά ζευγάρι. 

Θετικές όψεις:

Σε θετικές όψεις ο Ήλιος και ο Κρόνος δίνουν ένα βάθος κατανόησης και είστε σε θέση να γνωρίζετε αντικειμενικά την αξία σας ως άτομο. Είστε πολύ σεμνοί και ταπεινοί.  

Έχετε επίγνωση των περιορισμών σας, αλλά ξέρετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας. Έχετε έναν υγιή σεβασμό για την εξουσία, αλλά συνήθως δεν χρειάζεστε κανέναν να εγκρίνει τις πράξεις σας. Γνωρίζετε και ακολουθείτε τους κανόνες. 

Οι φιλοδοξίες σας είναι ισχυρές και κυνηγάτε τους στόχους σας με ήσυχο τρόπο και χωρίς πολλές φανφάρες. Έχετε μεγάλη εκτίμηση για την παράδοση και την τάξη. Τα πάτε καλά με άλλους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες μαζί σας. Προσπαθείτε σκληρά για να πετύχετε στη ζωή σας και περιμένετε από τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ του Ήλιου και του Κρόνου δείχνουν ισχυρές φιλοδοξίες. Υπάρχει επίσης φόβος και προσδοκία απόρριψης. Είστε εκ φύσεως αμυντικοί και όταν ήσασταν ακόμα παιδιά μπορεί να υποτιμήσατε τις δυνατότητές σας και να αμφισβητήσατε την αυτοεκτίμησή σας.

 Ο δρόμος προς την επιτυχία μπορεί για εσάς  να είναι στρωμένος με μερικές «αναποδιές» τις οποίες όμως πρέπει να μάθετε να χειρίζεστε για να τις ξεπερνάτε πιο εύκολα. Καθώς μεγαλώνετε, ωριμάζετε και η αυτοπεποίθησή σας γίνεται ισχυρότερη. Παράλληλα, αναπτύσσετε καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις που πιθανόν παλιότερα να δυσκολευόσασταν να αποκτήσετε. Είναι πιθανό να κουβαλάτε βαρύ φορτίο ευθυνών σε όλη σας τη ζωή.

Ήλιος – Ουρανός

Σύνοδος:

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό σας κάνει τρομερά ανήσυχα πνεύματα . Έχετε μια έντονη επιθυμία για απόλυτη ελευθερία και ανεξαρτησία σε όλους τους τομείς της ζωής σας και θα αντισταθείτε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια να σας δεσμεύσουν. Θα πρέπει να προσέξετε να μην επαναστατήσετε χωρίς σκοπό ή να προκαλέσετε τους άλλους μονο και μόνο για να πετύχετε κάτι, καθώς μπορεί να βρεθείτε μόνοι σας να μαζεύετε τα ασυμμάζευτα που άφησε πίσω του ο μικρός «χαμός» που κάνατε.

Δεν είναι όμως όλα άσχημα, οι ισχυρές παρορμήσεις δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας θα σας οδηγήσουν σε πολλά αντισυμβατικά μονοπάτια, κάνοντας τη ζωή σας μια δήλωση της δικής σας ατομικότητας. Η υψηλή σας ενέργεια και ο αυτοπροσδιορισμός σας μπορούν να εμπνεύσουν τους άλλους να σπάσουν τις όποιες αλυσίδες τους δεσμεύουν και να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. 

Δεν αφήνετε το παρελθόν να σας κρατάει πίσω και δεν προσκολλάστε στις παραδοσιακές αξίες. Έχετε ένα λαμπρό όραμα για τους στόχους σας και πως θα τους υλοποιήσετε στη ζωή σας. 

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ουρανό στο χάρτη σας δείχνουν  ότι είστε ένα ανεξάρτητο και φιλελεύθερο άτομο. Δεν θα ακολουθήσετε τα συμβατικά ή τα καθιερωμένα μονοπάτια στη ζωή σας, προτιμάτε να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι και να θεωρηθείτε ως ένα άτομο αυτόνομο και με τους δικούς του στόχους. 

Ενώ συχνά αισθάνεστε επαναστατικοί απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, αυτό τείνει να γίνεται με έναν καλοπροαίρετο και μη απειλητικό τρόπο, παρά με απόλυτη εχθρότητα. Αν μπορέσετε να αξιοποιήσετε τις μοναδικές καινοτόμες ιδέες σας και τις διοχετεύσετε μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες σας, τότε είναι σίγουρο ότι θα καταφέρετε να πετύχετε πάρα πολλούς από τους στόχους που έχετε θέσει. 

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Ηλίου και Ουρανού σας κάνουν ένα άτομο με πολύ ισχυρή θέληση και μεγάλη ανάγκη για ανεξαρτησία. Μπορεί όταν ήσασταν μικροί, οι αντιδράσεις σας οι «επαναστατικές» να περνούσαν ως «φάση εφηβείας»  αλλά τώρα, οι άλλοι μπορεί να σας θεωρούν ένα εκκεντρικό άτομο, έναν ατομικιστή που δεν σέβεται την εξουσία ή τους κανόνες της “σωστής” συμπεριφοράς. 

Στην πραγματικότητα, μπορεί συχνά να βάζετε σκόπιμα στόχο να σοκάρετε τους άλλους ανθρώπους μόνο και μόνο για να αποδείξετε ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε και δεν δεσμεύεστε από κανόνες ή περιορισμούς. Εκτιμάτε πολύ την προσωπική σας ελευθερία και συχνά θα διαταράξετε σκόπιμα μια σταθερή κατάσταση, αν αισθάνεστε ότι έχει γίνει πολύ περιοριστική. 

Τα ενδιαφέροντα και οι στόχοι σας μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής σας και θα ακολουθήσετε μια εντελώς διαφορετική πορεία, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέψετε τα ίδια τα πράγματα για τα οποία εργαστήκατε τόσο σκληρά για να τα επιτύχετε.

Ήλιος – Ποσειδώνας

Σύνοδος:

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ποσειδώνα δείχνει ότι είστε ένα ιδεαλιστικό και ευφάνταστο άτομο. Στην αρχή της ζωής σας μπορεί να είχατε κάποια δυσκολία στο να αποκτήσετε μια σαφή αίσθηση για το ποιος είστε και πού πηγαίνετε στη ζωή σας. Με τη πάροδο του χρόνου και καθώς μεγαλώνετε, αυτό το  πρόβλημα ξεπερνιέται σε κάποιο βαθμό, και αποκτάτε ένα δημιουργικό όραμα καθώς και τη δυνατότητα να υλοποιήσετε αυτό το όραμα στη ζωή σας με κάποιο τρόπο.

Έχετε επίγνωση ότι ως άτομο είστε επίσης μέρος ενός ευρύτερου συνόλου και ότι οι ατομικές  σας ανάγκες για ευημερία καθώς και οι ανάγκες για ευημερία του ευρύτερου συνόλου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Πιστεύετε ότι η ζωή έχει έναν ανώτερο σκοπό από την απλή επιβίωση και ότι τελικά θα εκφράσετε ή θα γίνετε ένα δίαυλος για αυτόν τον ανώτερο σκοπό στη δική σας ζωή.

Θετικές όψεις:

Ο μυστικιστικός πλανήτης Ποσειδώνας σε θετικές όψεις με τον Ήλιο σας φέρνει στη συνείδησή σας μια οραματική ποιότητα και μια επίγνωση των επιπέδων της πραγματικότητας πέρα από αυτά που συνήθως γίνονται αντιληπτά από τις αισθήσεις μας. Θα υπάρχει μια βαθιά λαχτάρα να υπερβείτε τις συνήθεις καταστάσεις συνείδησης και να βιώσετε μια ανώτερη ή πιο “πνευματική” συνειδητότητα. 

Αυτό μπορεί να αναζητηθεί μέσω του διαλογισμού, των λεπτών και βαθιών μηνυμάτων και δονήσεων που εκφράζονται στη μουσική, ή αρνητικά μέσω της χρήσης ναρκωτικών, αν και αυτό δεν είναι τόσο πιθανό όσο με τις δύσκολες όψεις. 

Ακόμη και αν δεν επιδιώκετε ενεργά αυτές τις ανώτερες καταστάσεις συνειδητότητας, είστε γεννημένοι ιδεαλιστές, με ένα όραμα για το πώς θα μπορούσε να είναι ο κόσμος, και ακόμη και αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο, θα προσπαθήσετε να μετατρέψετε το όραμά σας σε πραγματικότητα με όποιον τρόπο μπορείτε στο δικό σας περιβάλλον. 

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ποσειδώνα, δηλώνουν ότι βιώνετε κάποια σύγχυση σχετικά με την αίσθηση του ποιοι είστε και πού πηγαίνετε. Παλαιότερες εμπειρίες και γεγονότα στη ζωή σας μπορεί συχνά να εγείρουν ζητήματα που σας αναγκάζουν να εξετάσετε τον εαυτό σας με ειλικρίνεια και να καταλάβετε πώς καταλήξατε να έχετε αυτές τις εμπειρίες και τι πρέπει να μάθετε από αυτές. Δυστυχώς, συχνά θα αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε το θέμα με το να αποδράτε σε έναν κόσμο ονείρων και φαντασίας.

Έχετε την τάση να υποτιμάτε τις ικανότητές σας και ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να σας αποτρέψει από το να κάνετε πράγματα για τα οποία θα ήσασταν απόλυτα ικανοί. Με την πάροδο του χρόνου, και πιθανότατα μετά από μεγάλη αυτοανάλυση, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις δικές σας δημιουργικές δυνατότητες και θα θέσετε υψηλότερους στόχους για τον εαυτό σας.

Ήλιος – Πλούτωνα

Σύνοδος:

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα υποδηλώνει μια ισχυρή ανάγκη να είστε διεκδικητικοί.  Υπάρχει μια ένταση στον τρόπο με τον οποίο επιδιώκετε τους στόχους σας, που οι άλλοι μπορεί να δυσκολεύονται να διαχειριστούν. Στην επιθυμία σας να πετύχετε τους δικού σας σκοπούς είστε ικανοί και να καταφύγετε στη χειραγώγηση συναισθημάτων  μέσα από την καλλιέργεια της ενοχής και άλλων βαθιά ριζωμένων θεμάτων που έχει μέσα του το άτομο που θέλετε να χειραγωγήσετε.  

Έχετε την ικανότητα να πετύχετε ό,τι θέλετε, αρκεί να μην γίνεστε καταπιεστικοί. Μεγάλο μέρος των κινήτρων σας μπορεί να είναι βασισμένα σε μακροχρόνιους καταπιεσμένους φόβους ή δύσκολες εμπειρίες που προσπαθείτε να ξεχάσετε. Ίσως κάποια μορφή διαλογισμού θα σας βοηθούσε να κατανοήσετε τον εαυτό σας και τα κίνητρά σας. Όταν γνωρίζετε από πού έρχεστε, θα έχετε μια σαφέστερη ιδέα για το πού πηγαίνετε.

Έχετε επίγνωση των ευρύτερων κοινωνικών ζητημάτων και μπορείτε να βρείτε μια αίσθηση κατεύθυνσης και σκοπού, συμμετέχοντας προσωπικά στον αγώνα κατά των αδικιών και της εκμετάλλευσης που βλέπετε γύρω σας.

Θετικές όψεις:

Με τις θετικές όψεις  μεταξύ του Ήλιου και του Πλούτωνα στο χάρτη σας, θα έχετε μια έντονη επιθυμία να κάνετε κάτι ανιδιοτελές ενώ κατέχετε την αποφασιστικότητα να πετύχετε σε όποιο έργο κι αν αναλάβετε. Η προσωπική σας θέληση είναι ισχυρή και είστε αποφασισμένοι να συνεχίσετε στο δικό σας δρόμο και ασχέτως με τις δυσκολίες και τις αντιδράσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε, δεν «παραστρατείτε». Το κίνητρό σας πηγάζει από μια βαθιά κοινωνική ή πνευματική παρόρμηση να κάνετε κάποιου είδους δημιουργική συνεισφορά στον κόσμο. 

Θέλατε να βάλετε σε τάξη το χάος και να ενθαρρύνετε και να διδάξετε τους άλλους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Οι άλλοι σας θαυμάζουν για το θάρρος και την αποφασιστικότητά σας να αγωνίζεστε για αυτό που πιστεύετε ότι είναι σωστό. Αναγνωρίσουν ότι τα επιχειρήματά σας βασίζονται σε μια βαθιά κατανόηση της φύσης του προβλήματος και σε μια γνήσια επιθυμία να διορθώσετε τα πράγματα.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις ανάμεσα στον Ήλιο και τον Πλούτωνα υποδηλώνουν μια ισχυρή ανάγκη για έλεγχο. Αισθάνεστε, ίσως ως αποτέλεσμα παιδικών εμπειριών με τους γονείς σας ή κάποια άλλη φιγούρα εξουσίας, ότι η ζωή είναι μια συνεχής μάχη για να κυριαρχήσετε ή να κυριαρχηθείτε. 

Όταν τα πράγματα πάνε καλά, υποφέρετε από το φόβο της σκέψης ότι κάτι θα έρθει και θα τα αλλάξει όλα αυτά. Ο τρόπος σκέψης σας μπορεί να είναι αρνητικός και, αν μάθετε πως να το διορθώνετε αυτό, τότε εν αγνοία σας υπονομεύετε σοβαρά την ευτυχία σας. Η συνεχής ανησυχία σας ότι θα σας τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μπορεί εύκολα να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Το πιο χαρακτηριστικό των αρνητικών όψεων μεταξύ Ηλίου και Πλούτωνα είναι διαρκή αίσθηση απογοήτευσης για όλα όσα έχετε κάνει στη ζωή σας. Τίποτα δεν θα είναι αρκετά καλό για να σας ικανοποιήσει και πάντα θα υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να είχατε διαχειριστεί καλύτερα. Απολαύστε τι στιγμή και μην σκέφτεστε τα διάφορα σενάρια του «αν» και «ίσως».

Από την Βάλια Παγίδα