Όψεις Mεσουρανήματος στο γενέθλιο χάρτη: Aπελευθερώνοντας τις κρυμμένες δυνατότητες μας

 Όψεις Mεσουρανήματος στο γενέθλιο χάρτη

 Το Μεσουράνημα, γνωστό ως Medium Coeli ή MC, είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία του χάρτη μας. Πρόκειται για την  ακμή του 10ου οίκου, του υψηλότερου σημείου του εκάστοτε χάρτη, και αντιπροσωπεύει τη δημόσια εικόνα μας προς τα έξω. Είναι το κοινωνικό μας status. 

  Το ζώδιο του Μεσουρανήματός συγχέεται μερικές φορές με το ζώδιο του Ωροσκόπου, καθώς αποτελούν και τα δύο εξωτερικές εκφράσεις της προσωπικότητάς μας, αλλά στην πραγματικότητα διαφέρουν αρκετά. Ενώ ο Ωροσκόπος, δείχνει τη «μάσκα» που φοράμε για τον κόσμο ή πώς μας αντιλαμβάνονται αρχικά οι άλλοι, το Μεσουράνημα σχετίζεται πιο άμεσα με την καριέρα, το γάμο, τη δημόσια ζωή και τη φήμη μας. Δείχνει με άλλα λόγια την εξωτερική έκφραση της ατομικότητάς μας.

 Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό, το πώς επηρεάζουν οι όψεις που σχηματίζει το Μεσουράνημα με τους υπόλοιπους πλανήτες του εκάστοτε χάρτη, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία μας. 

Για να δείτε το χάρτη σας μπορείτε να πάτε εδώ: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

 Ας δούμε, όμως, αναλυτικά την ερμηνεία των όψεων, που σχηματίζει το Μεσουράνημα με τους υπόλοιπους πλανήτες. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποια από αυτές στο χάρτη σας, μπορείτε να την ερμηνεύσετε ως εξής:

Από τη Βάλια Παγίδα

<strong>Όψεις Mεσουρανήματος στο γενέθλιο χάρτη: Aπελευθερώνοντας τις κρυμμένες δυνατότητες μας</strong> 3

Μεσουράνημα – Ήλιος

Σύνοδος:

 Η σύνοδος Ηλίου – Μεσουρανήματος δείχνει ότι η προσωπική επιτυχία και τα επιτεύγματα είναι πολύ σημαντικά για εσάς. Θέλετε να ξεχωρίζετε ανάμεσα στους φίλους σας και να είστε κάποιος,  που θα μπορούν να θαυμάζουν.

 Θα μετρήσετε την επιτυχία σας στη ζωή, όχι τόσο με την αίσθηση των αξιών, αλλά με τον αντίκτυπο που έχετε στους άλλους ανθρώπους. Αυτή η πτυχή συχνά σημαίνει ότι θα είστε κοινωνικά επιτυχημένοι, αλλά πρέπει να εργαστείτε γι’ αυτό, καθώς μια τέτοια επιτυχία έρχεται σε πολύ λίγους χωρίς κόπο .

 Είναι μεγάλη η ανάγκη σας, να έχετε τον έλεγχο της ζωής σας. Η ιδανική εργασία για εσάς θα ήταν να εργαστείτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας, καθώς είστε πολύ ανεξάρτητοι και δεν σας αρέσει να εργάζεστε για κάποιον άλλον. Ενδεχομένως, να θεωρείτε ότι γνωρίζετε πολλά περισσότερα πράγματα από τους ανωτέρους σας στη δουλειά, πράγμα που σας οδηγεί σε συγκρούσεις μαζί τους κατά καιρούς.

Θετικές όψεις:

 Oι θετικές όψεις μεταξύ του Ήλιου και του Μεσουρανήματος, δείχνουν μια ισχυρή ένδειξη προσωπικής επιτυχίας. Έχετε μια ανεπτυγμένη αντίληψη, για το ποιοι είστε και γνωρίζατε, πόσο επιτυχημένοι θέλετε να γίνετε, από μικρή ηλικία.

 Έχετε θέσει υψηλούς στόχους για τον εαυτό σας και είστε διατεθειμένοι να εργαστείτε σκληρά για να τους πετύχετε. Είστε πολύ πρακτικοί και ταυτόχρονα, μπορείτε να πείσετε τους άλλους να εργαστούν μαζί σας και για εσάς, ώστε να επιτύχετε όλοι μαζί τους ατομικούς και συλλογικούς σας σκοπούς.

 Έχετε μια ισχυρή αίσθηση των δικών σας αξιών και δεν θα τα πάτε καλά με εκείνους, των οποίων οι αξίες είναι πολύ διαφορετικές.

 Οι μορφές εξουσίας, ξεκινώντας από τον πατέρα σας, θα είναι πολύ σημαντικές στη ζωή σας. Αν ο πατέρας σας απουσίαζε από τη ζωή σας, η μητέρα σας μπορεί να έπαιξε αυτόν τον πατρικό ρόλο. Οι γονείς σας και γενικά οι άνθρωποι, με τους οποίους που συσχετιστήκατε αρχικά, θα επηρεάσουν έντονα τις ιδέες σας για την επιτυχία και το είδος της επιτυχίας που θα επιδιώξετε.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Μεσουρανήματος και Ήλιου υποδηλώνουν ότι είστε πολύ διεκδικητικοί  και θέλετε να γίνετε γνωστοί και να σας εκτιμούν ιδιαίτερα οι άλλοι. Ωστόσο, για να φτάσετε εκεί που θέλετε, πρέπει να μάθετε να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς και να μην τους βλέπετε όλους σαν ανταγωνιστές σας.

Από όταν ήσασταν σε νεαρή ηλικία, αντιμετωπίσατε δυσκολία στο να αναπτύξετε σχέσεις με άλλους ανθρώπους, κυρίως επειδή οι άλλοι αισθάνονται ότι ενδιαφέρεστε μόνο για τον εαυτό σας, πράγμα που τους αποτρέπει και τους εμποδίζει να θέλουν να σας βοηθήσουν. Έχετε την τάση να θέλετε να «επιβληθείτε» με τις απόψεις σας ακόμα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από εσάς -άρα και πιο έμπειρα- με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Πρέπει να μάθετε να μην έρχεστε σε συγκρούσεις με τα άτομα εξουσίας, αλλά να δείτε πως μπορείτε να τους κάνετε «συμμάχους» σας και να τους «χρησιμοποιήσετε»  προς όφελός σας. Υπάρχει πιθανότητα να  προσελκύσετε ανθρώπους που είναι πολύ δυναμικοί και επιβλητικοί, οι οποίοι δεν θα σας αφήσουν να κάνετε ό, τι επιθυμείτε. 

Μεσουράνημα – Σελήνη

Σύνοδος:

Η σύνοδος Μεσουρανήματος -Σελήνης δηλώνει ότι αντιδράτε με γνώμονα τα συναισθήματά σας και είστε επίσης αρκετά ευαίσθητοι στα συναισθήματα των άλλων. Η ανατροφή σας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αξιών σας και στο πως αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις.  Επειδή αυτό είναι πολύ βαθιά ριζωμένο μέσα σας, σας είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξετε. 

Είναι πιθανό, η καριέρα που έχετε επιλέξει να έχει επηρεαστεί από τους γονείς σας. Συγκεκριμένα, η  μητέρα σας μπορεί να είχε μεγαλύτερη επιρροή πάνω στη καριέρα που έχετε επιλέξει, παρά ο πατέρας σας.

Πρέπει να προσέξετε, ώστε να μη θεωρείτε ότι οι άλλοι θα είναι μονίμως δίπλα σας και θα σας φροντίζουν. Πιθανότατα λαμβάνετε βοήθεια από άλλους, ιδίως από γυναίκες, αλλά, όπως όλοι οι άλλοι, θα πρέπει πάντα να καταβάλλετε και προσωπική προσπάθεια, ώστε να πετυχαίνετε τους στόχους σας. Οι άνθρωποι έλκονται από την αύρα σας και νιώθουν ότι μπορείτε να τους καταλάβετε. 

Το ιδανικό επάγγελμά για εσάς κινείται μεταξύ δύο κατευθύνσεων: προστασία και φροντίδα των άλλων ή διαφήμιση και δημόσιες σχέσεις. Και στις δύο περιπτώσεις θα είστε σε θέση να διοχετεύσετε τη συναισθηματική σας δύναμη.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ Μεσουρανήματος-Σελήνης δείχνουν ότι προσκολλάστε συναισθηματικά σε αντικείμενα όσο και σε ανθρώπους, που τείνετε να τα θεωρείτε σχεδόν ως μέρος του εαυτού σας. Αυτό σας κάνει ένα πολύ στοργικό και τρυφερό άτομο στις σχέσεις σας, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνει υπερπροστατευτικούς και κτητικούς. Μην προσπαθείτε να περιορίσετε την ελευθερία αυτών που αγαπάτε, γιατί μπορεί να τους απομακρύνετε.

Ενδεχομένως, να σας αρέσει να φροντίζετε κατοικίδια, αλλά ακόμη και άγρια ζώα που χρειάζονται βοήθεια. Σας αρέσει να περιβάλλεστε από οικεία αντικείμενα που σας θυμίζουν το παρελθόν, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εσάς. Μπορεί, επίσης, να σας αρέσει να έχετε στην κατοχή σας παλιά αντικείμενα και να σας αρέσει να συλλέγετε αντίκες.

Έχετε την τάση να αναλαμβάνετε και να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αυτό όμως καταλήγει να σας περιορίζει, καθώς δεν έχετε καθόλου ελεύθερο χρόνο για να μπορέσετε να αποφορτιστείτε.  Η ανάληψη, όμως, αυτών των ευθυνών μπορεί να σας αποσπά την προσοχή, από το να κάνετε τα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε. Πρέπει να μάθετε το συντομότερο δυνατό, ότι η πραγματική ασφάλεια δεν προέρχεται από την κατοχή υλικών αγαθών.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ της Σελήνης και του Μεσουρανήματος, δείχνουν ότι βρίσκετε συχνά σε μια έντονη συναισθηματική κατάσταση, μέσω της οποίας δημιουργούνται εντάσεις . Πρώτα απ’ όλα, οι ανάγκες και τα συναισθήματά σας μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με αυτά, που οι άλλοι άνθρωποι φαίνεται να περιμένουν από εσάς. Συχνά αμφιταλαντεύεστε, ως προς τις επιλογές που θέλετε να κάνετε. 

Είναι σύνηθες για εσάς να λειτουργείτε βάσει των συναισθημάτων σας και όχι βάσει της λογικής. Αυτό δημιουργεί θέματα, γιατί δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιες είναι οι αληθινές σας ανάγκες. Από την άλλη, ο λόγος που δεν ακούτε τη φωνή της λογικής σας, είναι από το φόβο που έχει προκύψει από λανθασμένες κινήσεις του παρελθόντος. Πρέπει να βρείτε το θάρρος μέσα σας, να αποβάλλετε κάθε τι παλιό, είτε είναι αυτό ιδέα είτε είναι προβληματική συνήθεια, προκειμένου να προοδεύσετε και να πετύχετε. 

Κατά βάθος αρνείστε να ωριμάσετε και προτιμάτε να σας λένε οι άλλοι τι να κάνετε. Συχνά χρειάζεστε τη συμβουλή ενός πιστού φίλου, ίσως ενός από τους γονείς σας, που μπορεί να σας δείξει ποια επιλογή είναι η καλύτερη για εσάς, χωρίς να έχει συμφέρον από το αποτέλεσμα. Καθώς μεγαλώνετε, θα είστε σε θέση να παίρνετε αυτές τις αποφάσεις πιο εύκολα.

Μεσουράνημα – Ερμής

Σύνοδος:

H σύνοδος μεταξύ Μεσουρανήματος και Ερμή δείχνει ότι έχετε πολύ κοφτερό μυαλό, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε τους σκοπούς στη ζωή σας. Από μικρή ηλικία έχετε μάθει να βλέπετε τον κόσμο καθαρά και αντικειμενικά καθώς και πως να επικοινωνείτε με τρόπο πολύ πιο ώριμο για την ηλικία σας. 

Επειδή δεν αντέχετε την πλήξη, χρησιμοποιείτε το ανήσυχο  μυαλό σας συνεχώς, αναζητώντας πάντα διεγερτικές και συναρπαστικές εμπειρίες. Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να πειθαρχείτε τις σκέψεις σας και να συγκεντρώνεστε σε μια εργασία, ώστε να αποκομίσετε και το όφελος από αυτήν. Υπάρχει η τάση, το ενδιαφέρον σας για οποιοδήποτε θέμα να είναι επιφανειακό.

Ακόμα ένα γνώρισμα της συνόδου μεταξύ του Μεσουρανήματος και του Ερμή είναι ότι, συχνά προσπαθείτε να εκλογικεύετε τις καταστάσεις και δεν «βουτάτε» καθόλου στη συναισθηματική σας πλευρά . Αυτό σας εμποδίζει από το να έρθετε πραγματικά σε επαφή με κάποιες εμπειρίες της ζωής, για τις οποίες η λογική μόνη της δεν επαρκεί για να τις βιώσετε. Επίσης,  όπως καταλαβαίνει κανείς, μόνο με τη λογική δεν μπορείτε να έρθετε πραγματικά σε επαφή με άλλους ανθρώπους. 

Αν δεν αναπτύξετε τα συναισθήματά σας μαζί με το μυαλό σας, μπορεί να αισθανθείτε μοναξιά και ότι έχετε αποξενωθεί από τους άλλους. 

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ Ερμή και Μεσουρανήματος, δείχνουν ότι από πολύ νωρίς στη ζωή σας, αρχίσατε να σκέφτεστε τι θέλετε να κάνετε όταν μεγαλώσετε. Για το σκοπό αυτό, προσπαθήσατε να αναπτύξετε τα ταλέντα που θα σας βοηθούσαν να κατακτήσετε το συγκεκριμένο στόχο. Στην προσπάθεια σας αυτή, μάθατε πως να πειθαρχείτε τις σκέψεις σας, ώστε να πετυχαίνετε πιο εύκολα αυτά που θέλετε. 

Πιστεύετε ότι μπορείτε να μάθετε από τους ανωτέρους σας, καθώς επιθυμείτε μια  μέρα να μπορέσετε να βρεθείτε στη θέση τους. Αυτό σας κάνει ένα άτομο που εργάζεται σκληρά και προσπαθεί να κατακτήσει όλες τις δεξιότητες του αντικειμένου, με το οποίο ασχολείστε.

Η ιδανική καριέρα για εσάς μπορεί να είναι σε κάποιον τομέα της επικοινωνίας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης ή σε κάποιον άλλο τομέα που απαιτεί διανοητική ικανότητα και την ικανότητα να επικοινωνείτε με σαφήνεια. Προτιμάτε να απασχολείτε τον εαυτό σας με αντικείμενα που διεγείρουν το μυαλό σας, όπως π.χ. η ανάγνωση βιβλίων. Σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια με άλλους, ειδικά γνώσεων επειδή μπορούν να σας μάθουν κάτι. Μπορεί επίσης να σας αρέσει να γράφετε ως χόμπι.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Μεσουρανήματος -Ερμή δείχνουν ότι από μικρή ηλικία προσπαθούσατε να καταλήξετε στο τι τελικά σας αρέσει να κάνετε και ακόμα και σήμερα δεν είστε σίγουροι για την επιλογή σας. Επειδή το μυαλό σας είναι ιδιαίτερα ανήσυχο οτιδήποτε καινούργιο πέσει στην αντίληψή σας μπορεί να μεταμορφωθεί και σαν ιδέα για την επόμενη καριέρα σας. 

Ο κίνδυνος εδώ είναι ότι μπορεί να μην κατασταλάξετε ποτέ πραγματικά σε μια καριέρα, αλλά να ασχοληθείτε με πολλά διαφορετικά επαγγέλματα, χωρίς στην ουσία να ασχολείστε σε βάθος με κάτι. Επομένως, πρέπει να διδάξετε στον εαυτό σας κάποια αυτοπειθαρχία, ώστε να μπορείτε να μείνετε σε ένα επάγγελμα για αρκετό καιρό. 

Πρέπει να κρατάτε το μυαλό σας συνεχώς απασχολημένο και να ανταλλάσσετε πληροφορίες με τους άλλους. Διαφορετικά βαριέστε και τότε έχετε την τάση να προβάλλετε την ενόχλησή σας στους άλλους.

Συχνά αναλώνεστε τόσο πολύ στις δικές σας ιδέες και ανάγκες, που ξεχνάτε οποιονδήποτε άλλον γύρω σας. Με λίγη προσπάθεια από την πλευρά σας, μπορείτε να σταματήσετε λίγο να ασχολείστε με τον εαυτό σας και να λάβετε υπόψη σας και τις απόψεις των άλλων ανθρώπων. Είστε σε θέση να σκέφτεστε πολύ καθαρά, αλλά μόνο όταν μείνετε συγκεντρωμένοι.

Έχετε την τάση να λέτε πράγματα που λειτουργούν εις βάρος σας. Το στόμα σας θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος εχθρός σας, εκτός αν τα εννοείτε αυτά που λέτε. Με επίγνωση, είναι δυνατόν να διατυπώσετε την άποψή σας χωρίς να προσβάλλετε τους άλλους.

Μεσουράνημα – Αφροδίτη

Σύνοδος:

Η σύνοδος μεταξύ Μεσουρανήματος και Αφροδίτης δείχνει στην καλύτερη περίπτωση, ότι είστε γεμάτοι αγάπη και στοργή για τους άλλους, αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να ακολουθήσετε το δικό σας μονοπάτι και να προσελκύσετε μόνο εκείνους που είναι σε θέση να σας ακολουθήσουν. Θα είστε αρεστοί, επειδή μπορείτε να είστε ο εαυτός σας, χωρίς να αισθάνεστε ότι πρέπει να ανταποκριθείτε στις ιδέες των άλλων, για το πώς πρέπει να είστε.

Αυτή η όψη μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε σημαντικές καλλιτεχνικές ικανότητες, αν και θα πρέπει να υπάρχουν και άλλες ενδείξεις στο χάρτη που να το επιβεβαιώνουν αυτό. Σίγουρα, απολαμβάνετε και εκτιμάτε την ομορφιά και είστε σε θέση να βγάζετε την δική σας αισθητική στην καθημερινή σας ζωή.

Απολαμβάνετε την ηρεμία και την αρμονία και τα πάτε πολύ καλά με τους άλλους. Όπου κι αν πάτε, δημιουργείτε μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Έχετε την τάση να εκτιμάτε τη σοφία που προέρχεται από την εμπειρία και είστε πρόθυμοι να μάθετε από εκείνους που έχουν ήδη περάσει τις προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζετε.

Το βασικό στοιχείο για την ικανότητά σας να τα βγάζετε πέρα στη ζωή είναι ότι είστε αληθινοί με τον εαυτό σας, καθώς και δίκαιοι με τους άλλους. Αυτή η τοποθέτηση μπορεί να υποδηλώνει μια καριέρα που αφορά είτε την ομορφιά και την τέχνη είτε τις ανθρώπινες σχέσεις – δηλαδή το να καταφέρνετε να κάνετε τους ανθρώπους να συνεργάζονται εύκολα. Ακόμα, η καριέρα σας μπορεί να αφορά την ψυχαγωγία ή κάποιον τομέα στον οποίο κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά και ευχάριστα. Οποιοδήποτε κλάδο και αν διαλέξετε να ακολουθήσετε, η ικανότητά που έχετε να τα πηγαίνετε καλά με τους ανθρώπους θα είναι σημαντικό μέρος της επιτυχίας σας.

Θετικές όψεις:

Oι θετικές όψεις μεταξύ του Μεσουρανήματος και της Αφροδίτης δείχνουν ότι σας αρέσει να εργάζεστε με όμορφα πράγματα και να έχετε στην κατοχή σας όμορφα πράγματα, και μπορεί να καταλήξετε σε μια καριέρα στην τέχνη, τη χειροτεχνία, τη διακόσμηση ή σε κάποιον άλλο τομέα που αφορά την ομορφιά. Έχετε μια αρμονική φύση και σας αρέσει να περνάτε καλά με τους άλλους.

Δεν είστε ιδιαίτερα επιθετικοί, προτιμάτε να συμβιβαστείτε ή να εξομαλύνετε μια πιθανή διαφωνία, παρά να σκαλίσετε τα πόδια σας και να πολεμήσετε. Αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη αυτοπεποίθησης, αλλά στο γεγονός ότι μισείτε τις συγκρούσεις.

Έχετε χρυσή καρδιά, είστε φιλικοί και σας αρέσει οι σχέσεις σας να είναι χαλαρές και άνετες. Η σχέση σας με τους γονείς σας είναι πιθανό να είναι αρκετά θετική και η πρώιμη ζωή σας αρκετά ευχάριστη. Όταν μεγαλώσετε, θα έχετε ευχάριστες αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια.

Επίσης, τα πάτε καλά με τα άτομα που έχουν εξουσία πάνω σας, όπως οι δάσκαλοι και οι εργοδότες. Αν θέλετε, μπορείτε εύκολα να τους γοητεύσετε και να τους κολακεύσετε, αλλά θα πρέπει να προσέξετε να μην το παρακάνετε, καθώς οι άλλοι θα χάσουν τον σεβασμό τους για εσάς.

Δεν σας αρέσει να είστε πολύ μόνοι, γιατί δυσκολεύεστε να διασκεδάσετε τον εαυτό σας, νιώθοντας ότι τίποτα δεν αξίζει πραγματικά να κάνετε, αν δεν το μοιραστείτε με κάποιον άλλον. Ως εκ τούτου, προσπαθείτε πάντα να έχετε φίλους γύρω σας.

Όταν μεγαλώσετε, θα αναζητήσετε σχέσεις με το αντίθετο φύλο, ώστε να μην είστε ποτέ μόνοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το χαρακτηριστικό σας κάνει επίσης έναν καλό ομαδικό παίκτη, επειδή ξέρετε πώς να φέρνετε κοντά τα διάφορα ενδιαφέροντα των ανθρώπων σε μια ομάδα προς όφελος όλων.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις της Αφροδίτης με το Μεσουράνημα, μπορεί να δείχνουν ότι  έχετε προβλήματα αυτοεκτίμησης. Δεν πιστεύετε ότι είστε πραγματικά αγαπητοί ή αρκετά ικανοί για να πετύχετε κάτι στον επαγγελματικό στίβο. 

Στην πραγματικότητα, θεωρείτε ότι δεν έχετε τις απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες, ώστε να γίνετε αρεστοί στους άλλους και κατά κάποιο τρόπο να καταφέρετε να κάνετε κάτι αξιόλογο. Οι αρνητικές όψεις Αφροδίτης – Μεσουρανήματος  σας κάνουν αρκετά παθητικούς.

Προσπαθείτε να ζείτε σύμφωνα με τις αξίες των άλλων ανθρώπων και αποφεύγετε να ακολουθήσετε τις δικές σας προκειμένου να είστε επιτυχημένοι ή αποδεκτοί. Χαμηλώνετε πάντα τα στάνταρ σας προκειμένου να ικανοποιήσετε τους άλλους.

Η μεγάλη πρόκληση αυτής της όψης είναι ότι πρέπει να μάθετε να θέτετε τα δικά σας ιδανικά και να ακολουθείτε τους δικούς σας στόχους και όχι απλώς να είστε και να κάνετε ό, τι θέλουν οι άλλοι.

Δεν είναι απίθανο να έχετε μια τάση προς την μαλθακότητα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην χρειάζεται να δουλέψετε τόσο σκληρά όσο οι άλλοι, αλλά θα πρέπει να δουλέψετε. Δεν είναι καλό για τον χαρακτήρα σας να είστε τεμπέληδες και να εξαρτάστε από τους άλλους. Πιθανότατα πάντα θα προσελκύετε ανθρώπους που θα σας φροντίζουν, αλλά αν εξαρτάστε από αυτό και αμελήσετε να αναλάβετε την ευθύνη της δικής σας ζωής, θα χάσετε τον σεβασμό των άλλων καθώς και τον αυτοσεβασμό σας.

Μεσουράνημα – Άρης

Σύνοδος:

Με τη σύνοδο του Άρη με το Μεσουράνημα σας έχετε μια σταθερή αποφασιστικότητα στο να κάνετε τα πάντα με τον δικό σας τρόπο. Αποφασίζετε μια πορεία δράσης αρκετά γρήγορα και συνήθως ξέρετε ακριβώς, τι θέλετε να πετύχετε. Λαχταράτε την ανεξαρτησία και τη χρειάζεστε πολύ περισσότερο από την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Αν κάποιος προσπαθήσει να σας σταματήσει, θυμώνετε πολύ, νιώθοντας ότι είστε ο μόνος που πραγματικά ξέρει τι είναι σωστό για σας και τι όχι. Κάποιες φορές βέβαια αυτό ισχύει, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε σε θέση να ακούσετε και την γνώμη των άλλων πριν την απορρίψετε. Αν φανείτε λιγότερο ξεροκέφαλοι και αν μάθετε να ακούτε τι λένε οι άλλοι, θα μπορούσατε κάλλιστα να μάθετε κάποια πράγματα, ακόμη και αν δεν ακολουθήσετε τις συμβουλές τους.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι παθιάζεστε με αυτό που σκοπεύετε να κάνετε και όχι ότι είστε ξεροκέφαλοι. Αν κάποιος δε αμφισβητήσει τις κινήσεις σας, το παίρνετε πολύ προσωπικά. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν αυτοχαρακτηρίζεστε βάση των επιλογών σας και ότι όταν κάποιος αμφισβητεί τις αποφάσεις σας, το άτομο αυτό δεν σας αμφισβητεί προσωπικά.

Αν εργάζεστε για κάποιον άλλον, συχνά θα νιώθετε περισσότερο σαν ανταγωνιστής παρά σαν υπάλληλος /συνεργάτης. Δεν περνάτε και πολύ ωραία όταν πρέπει να δουλέψετε ομαδικά με πιθανή εξαίρεση μια αθλητική ομάδα, καθώς αυτή η όψη δείχνει ότι θα επιλέξετε μια καριέρα στην οποία θα δαπανάτε πολλή σωματική ενέργεια. Αυτή η τοποθέτηση του Άρη είναι πολύ συνηθισμένη μεταξύ των αθλητών, αλλά ακόμη και σε ένα ομαδικό άθλημα πρέπει να έχετε ευκαιρίες να λάμψετε μόνοι σας για να είστε ευτυχισμένοι.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ του Μεσουρανήματος και του Άρη σας δείχνουν ότι  έχετε ισχυρή αίσθηση του εαυτού σας- ξέρετε ποιος είστε και πώς πρέπει να σας συμπεριφέρονται οι άλλοι άνθρωποι. Έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση και θα αγωνιστείτε για αυτό που πιστεύετε ότι σας ανήκει, αλλά δεν θέλετε να πάτε και να «επιβληθείτε» στους άλλους ανθρώπους προκειμένου να πετύχετε τους σκοπούς σας. 

Έχετε μεγάλη σωματική ενέργεια, ειδικά σε δραστηριότητες στις οποίες θέλετε πραγματικά να συμμετέχετε. Αυτήν την ενέργεια, τη διοχετεύετε και στον εργασιακό σας χώρο, ενώ είναι γνωστό σε όλους πως είστε από τους πλέον σκληρά εργαζόμενους. 

Εσείς οι ίδιοι μπορεί να μην αισθάνεστε ότι εργάζεστε σκληρά, επειδή η εστίαση και η ενέργεια έρχονται τόσο αυθόρμητα που δεν τα θεωρείτε ως εργασία. Για να έχει νόημα η ζωή σας, θα πρέπει να βρείτε μια αποστολή ή έναν σκοπό γύρω από τον οποίο θα μπορεί να περιστρέφεται, κάτι με το οποίο θα μπορείτε να ταυτιστείτε στενά.

Δεν είστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, αλλά είστε ανεξάρτητοι. Δεν σας αρέσει να εξαρτάστε από άλλους ανθρώπους, ούτε σας αρέσει να παρεμβαίνει κάποιος στο πρόγραμμα που έχετε θέσει για τον εαυτό σας. Κατά συνέπεια, μπορεί να σας είναι πιο εύκολο να εργάζεστε και να ενεργείτε μόνοι σας παρά με άλλους.

Όταν πρέπει να κάνετε μια επιλογή, είστε συνήθως σε θέση να το κάνετε γρήγορα και εύκολα, επειδή ξέρετε λίγο πολύ τι θέλετε και το κυνηγάτε. Αν δεν ξέρετε ποια από τις δύο επιλογές να κάνετε, τότε ακολουθείτε το ένστικτό σας, νιώθοντας ότι ακόμα και λάθος να κάνετε, τουλάχιστον δε μείνατε στάσιμοι.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ του Άρη και του Μεσουρανήματος σας δείχνουν ότι μέχρι να καταλάβετε πραγματικά ποιοι είστε και τι κάνετε, θα έχετε την τάση να εργάζεστε εναντίον του εαυτού σας. Συνήθως γίνεστε ψυχαναγκαστικοί και πιέζεται τον εαυτό σας, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. 

Κάνετε συνήθως σενάρια συνομωσίας στο μυαλό σας, ότι δηλαδή οι άλλοι σας κριτικάρουν και σας υποδεικνύουν τι να κάνετε, γιατί θέλουν να μείνετε πίσω και να πάνε αυτοί μπροστά. Σκεφτήκατε μήπως απλά σας συμβουλεύουν για κάτι το οποίο οι ίδιοι είχαν πρότερη εμπειρία και απλά θέλουν να σας βοηθήσουν; 

Πρέπει να μάθετε να μη δημιουργείτε τέτοιες καταστάσεις με τους γύρω σας και να μην έρχεστε σε αντιπαράθεση μαζί τους,  επειδή είδατε ότι δεν μπορείτε να επιβληθείτε με τις απόψεις σας. Η επιθετικότητα που δείχνετε φανερώνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και ίσως να φοβάστε ότι αυτοί στους οποίους «επιτίθεστε» θα το καταλάβουν και θα το εκμεταλλευτούν.

Βασικά, η πρόκληση αυτής της όψης είναι να μάθετε για τον εαυτό σας και τους περιορισμούς σας, ώστε να έχετε αυτοπεποίθηση. Τότε δεν θα βλέπετε πλέον την ανάγκη να προκαλείτε τους άλλους χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο και δεν θα φοβάστε τις προκλήσεις από αυτούς.

Μεσουράνημα –  Δίας

Σύνοδος:

Η σύνοδος του Μεσουρανήματος με τον Δία δείχνει ότι είστε ένα φιλόδοξο άτομο που θέλει να προοδεύσει, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και προς όφελος του ευρύτερου κόσμου στον οποίο ανήκει. 

Τα ενδιαφέροντά σας μπορεί να περιλαμβάνουν θέματα, όπως η θρησκεία, η γεωγραφία, ακόμη και η πολιτική και η κυβέρνηση. Δεν αποκλείεται, όταν ήσασταν ακόμα μαθητές στο σχολείο, να είχατε μπει στο δεκαπενταμελές του σχολείου σας και να είχατε βγει  ακόμα και Πρόεδρος. 

Σας αρέσει να σας σέβονται και να σας ακολουθούν με το σκεπτικό, ότι όσα ποιο πολλά άτομα έχετε υπό την επιρροή σας, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος στο μέλλον για εσάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζετε την ευθύνη που συνεπάγεται μαζί με την επιρροή που ασκείτε στους άλλους.  

Με σύνοδο Μεσουράνημα-Δία συναντάμε συχνά άτομα τα οποία έχουν πάρει κάποιο αξίωμα στην πολιτική ή την εκκλησία. Ακόμη και αν δε λάβατε κάποια θρησκευτική εκπαίδευση όσο ήσασταν νέοι, θα αναπτύξετε ούτως ή άλλως τις δικές σας θρησκευτικές απόψεις, οι οποίες θα είναι εξίσου σημαντικές για εσάς, σαν να τις είχατε διδαχθεί από μικροί.

Θα θέλετε πάντα η ζωή σας να αντιπροσωπεύει τις υψηλότερες και καλύτερες αξίες – την τιμή, την ακεραιότητα, το σεβασμό και την αλήθεια. Ακόμη και όταν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε αυτές τις αρχές όπως θα θέλατε, θα τις σέβεστε. Και αν παραβιάσετε τις αρχές σας, θα πληγώσετε τον εαυτό σας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ του Δία και του Μεσουρανήματος είναι εξαιρετικά χρήσιμες, πρώτον, γιατί σας βοηθούν να βρείτε τη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε στη ζωή σας και δεύτερον, σας βοηθούν στο να κάνετε τους άλλους να είναι θετικά διακείμενοι προς εσάς και άρα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, αν το χρειάζεστε.

Είστε σε θέση να επιδιώξετε τους στόχους σας, χωρίς να κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι θα τους στερήσετε κάτι. Έχετε μια ισχυρή αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, μια αίσθηση ότι πρέπει να δώσετε τη ζωή σας σε έναν σκοπό που είναι χρήσιμος στον κόσμο. Δεν είναι ότι είστε εντελώς εγωιστές ή «θύματα», αλλά νιώθετε ότι τίποτα δε φαίνεται να αξίζει περισσότερο, από το να είστε χρήσιμοι  για τους άλλους.

Πάντα θα τα πηγαίνετε εύκολα με άτομα εξουσίας -από το σχολείο έως την εργασία σας, ακόμα και με τις αρχές, βλ. αστυνομία δικαστές- όπως και με άτομα που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Ξέρετε ότι έχουν κάτι να σας διδάξουν και είστε πρόθυμοι να μάθετε από αυτούς. Δεν αισθάνεστε ότι πρέπει να δείχνετε σε όλους πόσο έξυπνοι είστε, παρόλο που πιστεύετε ότι είστε μάλλον ξεχωριστοί.

Δεν θα κομπάσετε για τις ικανότητες σας, αντιθέτως θα αφήσετε τα έργα σας και το χρόνο να μιλήσουν για εσάς.  Πάντα θα έχετε μια δραστηριότητα να κάνετε, γιατί δεν σας αρέσει να είστε αδρανείς, είτε νοητικά είτε σωματικά. Συνήθως είστε απασχολημένοι με ένα project το οποίο μπορεί να μην ωφελεί άμεσα εσάς, αλλά τους άλλους.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ του Μεσουρανήματος και του Δία, δείχνουν ότι έχετε πολλή ενέργεια και θέλετε να πετύχετε κάτι στη ζωή σας, αλλά θα πρέπει να μάθετε, πώς να εξισορροπήσετε τα δικά σας συμφέροντα με τα συμφέροντα των άλλων ανθρώπων στη ζωή σας. Αν το κάνετε αυτό, μπορείτε να έχετε καλές σχέσεις με τους άλλους και να πετύχετε κι εσείς αυτό που θέλετε.

Μερικές φορές αυτές οι όψεις υποδηλώνουν μια πολύ εγωιστική στάση, μια αίσθηση ότι είστε ο μόνος που μετράει σε αυτόν τον κόσμο. Αν το παρακάνετε με αυτή τη στάση, θα διαπιστώσετε, ότι τελικά τα άτομα που συναναστρέφεστε θα σας επιβουλεύονται, είτε επειδή φαίνεστε τόσο εγωιστές και αλαζόνες είτε επειδή απλώς δείχνετε ισχυρογνωμοσύνη. 

Επιπλέον, αυτές οι όψεις υποδηλώνουν ότι ενδεχομένως να έρχεστε σε σύγκρουση συχνά με τους ανωτέρους σας, επειδή  οι δεύτεροι, αισθάνονται ότι προσπαθείτε να ξεπεράσετε τη θέση που σας αρμόζει ή ότι είστε απειλή γι’ αυτούς.

Έχετε πολύ ισχυρή αίσθηση για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, αλλά πρέπει να μάθετε να έχετε περισσότερη κατανόηση για εκείνους που κάνουν λάθος επιλογές και μην τους κατακρίνετε. 

Αν μπορέσετε να γίνετε πιο ταπεινοί και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε όλες τις απαντήσεις, μπορείτε να μετατρέψετε τα αρνητικά στοιχεία αυτών των όψεων σε μια πολύ θετική ενέργεια. Με αυτόν το τρόπο, οι άλλοι θα «μαλακώσουν» απέναντί σας, γνωρίζοντας ότι μπορούν να σας εμπιστευτούν για να κάνετε ό, τι είναι σωστό και απαραίτητο σε μια κατάσταση.

Μεσουράνημα – Κρόνος

Σύνοδος:

Η σύνοδος του Μεσουρανήματος με τον Κρόνο υποδηλώνει ότι από πολύ νωρίς θα μάθετε ότι η ζωή απαιτεί σκληρή δουλειά και αδιάκοπη, αν θέλετε να προχωρήσετε. Επίσης, θέλετε να γίνετε ένα σημαντικό άτομο όταν μεγαλώσετε, οπότε θα αρχίσετε να εργάζεστε όσο είστε αρκετά νέοι για να φτάσετε εκεί που θέλετε να πάτε.

Έχετε τέτοια αυτοπειθαρχία, που αν κάποιο άτομο έχει μια εξωπραγματική απαίτηση από εσάς, θα προσπαθήσετε πολύ σκληρά να την εκπληρώσετε και θα τα καταφέρετε, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Κάθε φορά που αποτυγχάνετε, κατακρίνετε έντονα τον εαυτό σας και αν σας «μπει» στο μυαλό ότι είστε ένας αποτυχημένος, θα είναι πολύ δύσκολο αργότερα να αλλάξετε αυτή την πεποίθηση.

Η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας διαμορφώνεται μέσα από τα νεανικά σας βιώματα. Σέβεστε τους ανωτέρους σας, ακόμα και όταν νιώθετε ότι σας δυσκολεύουν. Καταλαβαίνετε ότι έχουν κερδίσει το δικαίωμα στη θέση τους και ότι για να τους αμφισβητήσετε πρέπει να κερδίσετε κι εσείς αυτό το δικαίωμα.

Μόνο αν έχετε πολύ αρνητικές εμπειρίες με την εξουσία όσο είστε νέοι – και οι γονείς σας θα έχουν μεγάλη σχέση με αυτό – θα είστε αρνητικοί απέναντί της όταν μεγαλώσετε. Όποια καριέρα κι αν επιλέξετε, θα είστε δάσκαλος και καθοδηγητής για τους άλλους. Μπορεί να είστε δάσκαλος με την κυριολεκτική έννοια του όρου σε κάποιο σχολείο.

Σε κάθε περίπτωση, οι άλλοι θα αναζητούν την καθοδήγησή σας όταν επιτύχετε τους στόχους που θέτετε τώρα για τον εαυτό σας. Καθώς εργάζεστε για να προχωρήσετε στη ζωή, ωστόσο, να είστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην παραμελήσετε τις φιλίες και τις άλλες σχέσεις σας. Διαφορετικά, μπορεί να νιώσετε πολύ μόνοι αργότερα. 

Θετικές όψεις:

Ο συντηρητικός πλανήτης Κρόνος σε θετικές όψεις με το Μεσουράνημα σας, δείχνει ότι καθώς μεγαλώνετε, θα προοδεύσετε κάνοντας τα πάντα με πολύ συστηματικό και τακτικό τρόπο. Προσπαθείτε να φροντίζετε τα υπάρχοντά σας και σας αρέσει να τα έχετε τακτοποιημένα γύρω σας. Επίσης, προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε τις γνώσεις και τις ικανότητες που έχετε μάθει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχετε την ικανότητα να μαθαίνετε εύκολα νέες δεξιότητες, αν σας ενδιαφέρει φυσικά το θέμα.

Ακόμα και σε νεαρή ηλικία, νιώσατε ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δε χαρίζεται -ειδικά αν αξίζει- αλλά είστε πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά για να πετύχετε. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατανόησης, μπορεί να φαίνεστε μεγαλύτεροι από την ηλικία σας και να προτιμάτε τη συντροφιά των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων.

Παρόλο που μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλους, αν χρειαστεί, μάλλον προτιμάτε δραστηριότητες που μπορείτε να ακολουθήσετε μόνοι σας, γιατί τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αποτέλεσμα της δουλειάς του άλλου. Είστε πολύ απαιτητικοί στη δουλειά σας και θεωρείτε απογοητευτικό να συνεργάζεστε με οποιονδήποτε δεν πληρεί τα κριτήρια που έχετε θέσει εσείς ότι πρέπει να έχει κάποιος για να είναι «άξιος συνεργασίας».

Αυτή η ίδια ενέργεια μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε λίγο διαφορετικοί από τους άλλους ανθρώπους, ακόμη και μερικές φορές σαν να μην ανήκετε μαζί τους. Ωστόσο, αυτό δεν θα σας ενοχλήσει ιδιαίτερα, επειδή έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να είστε ο εαυτός σας. Είναι πιο σημαντικό για εσάς να έχετε δίκιο παρά να είστε δημοφιλής. Με αυτή τη στάση θα κερδίσετε τον σεβασμό των μεγαλύτερων και σε όλη σας τη ζωή θα τα πηγαίνετε καλά με τα άτομα που έχουν εξουσία. Τελικά, πιθανότατα να βρεθείτε και εσείς αντίστοιχα σε θέση εξουσίας.

Αρνητικές όψεις:

Σε αρνητικές όψεις ο Μεσουράνημα και ο Κρόνος υποδηλώνουν, ότι θα πρέπει να μάθετε πώς να συνεργάζεστε και πώς να δημιουργείτε συναισθηματικούς δεσμούς με τους άλλους. Ίσως να αισθάνεστε ότι οι άλλοι άνθρωποι σας εμποδίζουν από το να κάνετε αυτό που θέλετε και αντιστέκονται στις προσπάθειές σας. Κατά συνέπεια, μπορεί να αποτραβηχτείτε και να αποκοπείτε από τους άλλους ή μπορεί να νιώσετε ότι αυτοί έχουν αποτραβηχτεί από εσάς.

Συχνά αισθάνεστε ότι είστε πολύ μόνοι και ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς. Αυτό συνήθως δεν είναι αλήθεια, αλλά με το να αποτραβηχτείτε συναισθηματικά, έχετε καταστήσει αδύνατο να νιώσουν στοργή για εσάς. Είναι επίσης πιθανό να περιβάλλεστε από ανθρώπους που δεν είναι πολύ φιλικοί.

Σταματήστε να σκέφτεστε, τι θα πούνε οι άλλοι για τις επιλογές σας. Είναι σημαντικό να μάθετε να βγαίνετε με αυτοπεποίθηση και να συναναστρέφεστε με κόσμο. Θα καταλάβετε την αξία της δημιουργίας σχέσεων όταν θα αρχίσετε να βλέπετε τα οφέλη που προκύπτουν μέσα από αυτές. Επιπλέον, όταν  θα είστε μεγαλύτεροι, η ανεπαρκής επαφή με τους άλλους μπορεί να σας οδηγήσει στο να νιώθετε άδειοι και χωρίς νόημα. Αυτά τα συναισθήματα θα μπορούσαν να εμφανιστούν ακόμη και αν έχετε μεγάλη εκτίμηση από τους άλλους, επειδή προκύπτουν από τη δική σας αίσθηση απόστασης από τους ανθρώπους.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να είστε περισσότερο μοναχικοί από τους περισσότερους, αλλά αυτό να γίνεται με μέτρο. Συνήθως καταλήγετε να έχετε λίγους και καλούς φίλους, που ξέρετε ότι θα μείνουν δίπλα σας χρόνια. 

Μεσουράνημα – Ουρανός

Σύνοδος:

Η σύνοδος του Ουρανού με το Μεσουράνημα στο χάρτη δείχνει ότι είστε ένας  ακραίος ατομικιστής. Eπιμένετε να κάνετε τα πάντα με τον τρόπο σας και αντιστέκεστε σθεναρά σε κάθε πίεση για συμμόρφωση. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσει κάποιος ότι δε θα κάνετε κάτι, είναι να προσπαθήσει να σας αναγκάσει να το κάνετε.

Είστε επαναστάτης και οι καθιερωμένοι τρόποι ζωής δεν σας ελκύουν ιδιαίτερα. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να είστε πολύ δημιουργικοί με αυτή την όψη, επειδή έχετε πολλή πρωτοτυπία και μπορείτε να δείτε τη ζωή με τρόπους, που οι άλλοι δεν βλέπουν. Μπορεί να είστε πολύ εφευρετικοί- στην πραγματικότητα, αυτή η θέση είναι χαρακτηριστική για τους ανθρώπους που κάνουν καριέρα στην επιστήμες ή στη τεχνολογία.

Μπορεί να λαμβάνετε μεγάλη ικανοποίηση από το να προκαλείτε τους άλλους. Όταν βλέπετε ανθρώπους που είναι παγιωμένοι στις συνήθειες τους, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο να κάνετε αστεία ή να τους εξοργίσετε με άλλο τρόπο. 

Αυτή η όψη μπορεί επίσης να υποδηλώνει μια νευρική διάθεση, είστε πολύ ανήσυχοι και δε σας αρέσει να κάθεστε ακίνητοι για πολλή ώρα. 

Τελικά, θα πρέπει να μάθετε, πότε αξίζει να επαναστατήσετε και πότε όχι. Ωστόσο, όσοι  θέλουν να σας «συγκρατήσουν» δε θα πρέπει να προσπαθήσουν να το κάνουν με τη βία. Αν το κάνουν, θα αναπτύξετε μια ισόβια αρνητική στάση απέναντι στην εξουσία.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ του Ουρανού και του Μεσουρανήματος σας δείχνουν ότι πιθανόν οι πεποιθήσεις και οι ιδέες σας να είναι διαφορετικές από αυτές των ανθρώπων γύρω σας. Επίσης δίνετε διαφορετική αξία στα υλικά αντικείμενα.  Δεν σας αρέσει να είστε δεμένοι με αγαθά που πρέπει να φροντίζετε. Αυτό σημαίνει ότι τελικά θα προτιμήσετε να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα υπάρχοντα, ώστε να μπορείτε να πηγαίνετε όπου θέλετε χωρίς να ανησυχείτε.

Πολύ νωρίς στη ζωή σας, αποφασίσατε ότι πρέπει να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι που είναι μοναδικά δικό σας και δεν ακολουθεί τις ιδέες κανενός άλλου, γιατί εσείς ξέρετε  τι είναι καλό για εσάς. Θέλετε να ανοίξετε νέους δρόμους, αλλά για να φτάσετε εκεί  θα χρειαστεί να «πολεμήσετε» τους άλλους, ειδικά τους γονείς σας ή άλλα πρόσωπα εξουσίας.

Μπορεί να αλλάξετε αρκετές φορές γνώμη για το τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, όχι τόσο επειδή το μυαλό σας είναι ασταθές όσο επειδή είναι τόσο δύσκολο να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Παρεμπιπτόντως, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ενδιαφέροντος ή, αργότερα, καριέρας σε έναν τεχνικό τομέα, όπως οι υπολογιστές, η τεχνολογία ή η επιστήμη. Ακόμα, μπορεί να ενδιαφέρεστε για τον αποκρυφισμό και την αστρολογία.

Σας αρέσει να υπάρχει μια δόση ενθουσιασμού στη ζωή σας για να μην βαριέστε. Προτιμάτε οτιδήποτε καινούργιο από το παλιό, οπότε δεν θα σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να διατηρήσετε επαφή με άτομα ή πράγματα από το παρελθόν σας, αν νιώθετε ότι έχει κλείσει αυτός ο κύκλος για εσάς. Είστε προσανατολισμένοι στο μέλλον, κοιτάζοντας πάντα μπροστά στο επόμενο πράγμα που θα έρθει.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ του Ουρανού και του Μεσουρανήματος, δείχνουν ότι είστε μάλλον εκκεντρικοί και εύκολα ευερέθιστοι. Μερικές φορές οι ενέργειές σας είναι αρκετά απρόβλεπτες, γεγονός που μπερδεύει τους άλλους ανθρώπους και μπορεί να τους κάνει να πιστεύουν ότι είστε αναξιόπιστοι και ανεύθυνοι. Όμως, παρόλο που δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες που οι άλλοι πιστεύουν ότι θα έπρεπε να αναλάβετε, εκτελείτε τα καθήκοντα που επιβάλλετε στον εαυτό σας.

Δυστυχώς, μάλλον δεν τα πάτε πολύ καλά με τους ανθρώπους που προσπαθούν να σας πουν τι να κάνετε, συμπεριλαμβανομένων των ανωτέρων σας και ίσως των γονιών σας. Αισθάνεστε ότι όταν σας πειθαρχούν, απλώς σας αναγκάζουν να συμμορφωθείτε με τις προσδοκίες τους αντί να σας αφήσουν να είστε ο εαυτός σας.

Από την άλλη πλευρά, σας θεωρούν πεισματάρηδες, επαναστάτες και ότι θέλετε πάντα να κάνετε αυτό που δε θέλουν να κάνετε. Σε αυτό υπάρχει κάποια αλήθεια, επειδή έχετε την τάση να είστε αρνητικά υποβλητικοί- δηλαδή, θέλετε να κάνετε το αντίθετο από ό, τι σας λέει κάποιος να κάνετε, ακόμα κι αν στην αρχή θέλατε να το κάνετε. Αυτή σας η αντίδραση λειτουργεί εις βάρος σας όμως, γιατί μπορεί να αποκόψετε τον εαυτό σας από δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να σας άρεσε να συμμετέχετε.

Μάθετε να επιλέγετε τα ενδιαφέροντά σας ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε, όχι απλώς για να αποφύγετε να κάνετε αυτό που θέλει κάποιος άλλος. Επίσης, το γεγονός ότι κάποιος άλλος ξέρει κάτι που εσείς δεν ξέρετε, δεν σημαίνει ότι το άτομο αυτό κάνει λάθος. Θα είστε πάντα ο εαυτός σας και συνήθως κάπως εκκεντρικοί, αλλά όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας δώσουν κάποιο είδος εσωτερικής πειθαρχίας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι απειλούν την ακεραιότητά σας ως άτομο.

Μεσουράνημα – Ποσειδώνας

Σύνοδος:

Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με το Μεσουράνημα δείχνει ότι στη ζωή σας παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες και πολλές προκλήσεις. Είστε πολύ διαισθητικοί και φαίνεται να ρουφάτε ό ,τι γίνεται γύρω σας σαν σφουγγάρι. Πολλές φορές, βέβαια, δεν ξέρετε τι να την κάνετε αυτή τη διαίσθηση ή πως να αξιολογήσετε τις καταστάσεις. Κατά συνέπεια, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να βρίσκεστε σε σύγχυση τις περισσότερες φορές, ιδίως σχετικά με το ποιοι είστε και πού πηγαίνετε.

Δυστυχώς, με αυτή την όψη έχετε την τάση να αποθαρρύνεστε και να πέφτετε σε κατάθλιψη γιατί, νιώθετε  ότι δεν θα καταφέρετε ποτέ να κατανοήσετε πραγματικά τι συμβαίνει στη ζωή σας. Ένας από τους γονείς σας, τουλάχιστον, θα έπρεπε να είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει με αγάπη αλλά με σταθερότητα μέσα στη ζωή και να σας υποδείξει τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαισθήσεων. Η θέση αυτή συχνά συνδέεται με ψυχικές ικανότητες, οι οποίες μπορεί να είναι η πηγή των καταστάσεων που φαίνονται τόσο συγκεχυμένες και δυσνόητες.

Οι άνθρωποι που σας αγαπούν και θέλουν το καλό σας, πρέπει να αποδεχτούν το γεγονός ότι οι λεγόμενες φαντασιώσεις σας βασίζονται σε μια δική σας πραγματικότητα που δεν είναι εύκολο να κατανοήσετε. Θα πρέπει να σας βοηθήσουν να μάθετε να ερμηνεύετε αυτή την πραγματικότητα αντί να σας λένε ότι απλώς ονειρεύεστε ή ότι τα βγάζετε όλα από το μυαλό σας. Δεν θα είναι εύκολο να βρείτε τη σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε στη ζωή, αλλά αυτή η θέση παρέχει μερικές ενδείξεις.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να αισθάνεστε ότι εργάζεστε για έναν σκοπό ανώτερο από τον εαυτό σας, είτε πρόκειται για την εξυπηρέτηση ή τη φροντίδα των άλλων. Αυτή η όψη έχει μια πολύ έντονα θρησκευτική διάσταση. Αλλά είναι περισσότερο μυστικιστική παρά ορθόδοξη και, είναι πιθανό να σας ελκύουν μυστικιστικά και απόκοσμα ιδανικά.

Θετικές όψεις:

Ο Ποσειδώνας σε θετικές όψεις με το Μεσουράνημα δείχνει ότι έχετε μια ιδεαλιστική στάση  απέναντι στον κόσμο και θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο ελεύθεροι από αξίες και αγαθά που σας περιορίζουν ή σας εμποδίζουν να βιώσετε τον κόσμο. Μπορεί να ενδιαφέρεστε λιγότερο για τα υλικά αγαθά από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας σας, νιώθοντας ότι το βάρος της φροντίδας τους είναι περισσότερο κόπος απ’ ότι αξίζουν.

Άλλωστε, εκτιμάτε τα συναισθήματα, τα ιδανικά και άλλα άυλα αγαθά περισσότερο από τα υλικά αγαθά. Είστε ιδιαίτερα ανιδιοτελείς και δοτικοί, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σας αρέσει να φροντίζετε ανθρώπους ή ζώα και να προσπαθείτε να τα κάνετε καλύτερα. Νιώθετε μια έντονη ανάγκη να προσφέρετε υπηρεσίες στους άλλους, βάζοντας τα πνευματικά και ηθικά ιδανικά πάνω από το προσωπικό σας κέρδος. 

Υπάρχει μια ευαισθησία  στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, γι’ αυτό είστε λίγο επιφυλακτικοί και ντροπαλοί, μέχρι να ξέρετε ότι μπορείτε να τους εμπιστευτείτε. Τα συναισθήματά σας πληγώνονται εύκολα και μια άστοχη σκληρή κουβέντα μπορεί να σας κάνει πολύ δυστυχισμένους. Οι φίλοι και συνεργάτες  σας θα πρέπει να προσπαθήσουν να το καταλάβουν αυτό και να σας φέρονται λίγο πιο ευγενικά. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα ανταμειφθούν με την αφοσίωσή σας.

Σας γοητεύει το μυστηριώδες και το υπερφυσικό. Βρίσκετε τους κόσμους των φανταστικών ιστοριών και των παραμυθιών πιο ενδιαφέροντες και ζωντανούς από αυτόν τον κόσμο, ο οποίος είναι  γεμάτος από κοινότυπες ασχολίες. Φυσικά, πρέπει να μάθετε να σχετίζεστε με αυτόν τον κόσμο ούτως ή άλλως, και θα πρέπει να προσπαθήσετε να δείτε το μυστήριο που ενυπάρχει ακόμη και στην καθημερινότητα.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Ποσειδώνα και Μεσουρανήματος υποδηλώνουν ακραία ανασφάλεια και αυτοαμφισβήτηση, εκτός αν οι γονείς σας και άλλοι ενήλικες με επιρροή κατέβαλλαν ιδιαίτερη προσπάθεια να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας. Όταν συναντάτε ένα δύσκολο άτομο ή ένα εμπόδιο, η πρώτη σας τάση είναι να τρέχετε μακριά, επειδή νιώθετε ότι δεν μπορείτε να το ξεπεράσετε το «εμπόδιο». Αυτό μάλλον δεν ισχύει και πρέπει να μάθετε τι πραγματικά μπορείτε να κάνετε, αντί να περιορίζεστε στις λίγες δραστηριότητες που δεν φοβάστε να κάνετε.

Μερικές φορές φαίνεται να περιβάλλεστε από ενέργειες που είναι πολύ αποδυναμωτικές, όπως δυσαρέσκεια, εχθρότητα ή θυμό, οι οποίες προκαλούνται συνήθως από ανθρώπους με τους οποίους βρίσκεστε συχνά. Δεν προσελκύετε τέτοιους ανθρώπους σε ασυνήθιστο βαθμό, αλλά υποφέρετε περισσότερο από άλλους εξαιτίας της παρουσία τους.

Όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να συναναστρέφεστε με θετικά και αισιόδοξα άτομα. Αυτή η ενσυναίσθηση έχει όμως και μια θετική πλευρά, καθώς καταλαβαίνετε πολύ καλά τους άλλους ανθρώπους, γνωρίζοντας τι συμβαίνει στο μυαλό τους, καθώς και το τι λένε. Θα σας πάρει όμως λίγο χρόνο για να μάθετε πώς να ερμηνεύετε τα σήματα που λαμβάνετε από τους άλλους.

Θα νιώσετε την ανάγκη να εργαστείτε για ένα ιδανικό που είναι υψηλότερο από εσάς ή για ένα πρόσωπο που μπορείτε να εξιδανικεύσετε και να σεβαστείτε. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό,  αλλά πιθανότατα θα σας εκμεταλλευτούν άνθρωποι που δεν αξίζουν την αφοσίωσή σας, εκτός αν δουλέψετε πολύ σκληρά για να ξεπεράσετε τις εξιδανικεύσεις σας και να δείτε ποιοι πραγματικά είναι. Τότε θα μπορείτε να αντιδράσετε και ανάλογα.

Μεσουράνημα – Πλούτωνας

Σύνοδος:

Η σύνοδος του Πλούτωνα με το Μεσουράνημα δείχνει ακραία θέληση και αποφασιστικότητα για να επιτύχετε τους στόχους σας. 

Η σύνοδος Πλούτωνα- Μεσουρανήματος δείχνει ότι έχετε την τάση να  είστε ευάλωτοι στη σκοτεινή πλευρά του Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας είναι σαν το υπογάστριο του ψυχισμού μας – εδώ βρίσκονται όλα τα καταπιεσμένα συναισθήματα και τα σκοτεινά χαρακτηριστικά. Έτσι, όταν αγγίζει το MC, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο καθοδηγείται από τις πλουτώνιες παρορμήσεις του παρά από τις συνειδητές αποφάσεις του.

Ποιες είναι αυτές οι πλουτωνικές παρορμήσεις; Αν έχετε γενέθλιο Πλούτωνα σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, αισθάνεστε μια βαθιά παρόρμηση να ελέγχετε το περιβάλλον σας. Δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε ύπουλες τακτικές, όπως η χειραγώγηση, για να πετύχετε τους στόχους σας- αλλά μπορεί επίσης να είστε ευάλωτοι σε ανθρώπους που ελέγχουν και χειραγωγούν, ειδικά στο εργασιακό σας περιβάλλον.

Η επιδίωξη της εξουσίας μπορεί να γίνει μια μεγάλη εμμονή για μερικούς ανθρώπους με αυτή την όψη. Ο φόβος, οι ανασφάλειες και ο καταπιεσμένος θυμός μπορεί να βγουν στην επιφάνεια, όταν δεν πετυχαίνετε αυτό ακριβώς που θέλετε. 

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις  ανάμεσα στον Πλούτωνα και το Μεσουράνημα, δείχνουν ότι θα θέλετε πάντα να χρησιμοποιείτε τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να προχωρήσετε στη ζωή σας. Από νωρίς αρχίσατε να σκέφτεστε για τη μελλοντική σας καριέρα και φροντίσατε να μάθετε πως να αξιοποιήσετε καλύτερα τα ταλέντα σας -όποια και αν είναι αυτά- προκειμένου να φτάσετε τους στόχους σας. 

Να είστε προσεκτικοί, όμως, με την επιθυμία να προχωρήσετε πολύ γρήγορα και να οδηγηθείτε στην κατάκτηση των στόχων αυτών. Να είστε επιφυλακτικοί στην προσπάθεια να διεκδικήσετε προσωπική δύναμη ή φήμη προτού να είστε πλήρως προετοιμασμένοι να τη διαχειριστείτε υπεύθυνα. Πρέπει να αντιμετωπίσετε την «πείνα» σας για εξουσία, επιτυχία και αναγνώριση, να τη χρησιμοποιήσετε σε σωστή αναλογία, η οποία θα είναι με τη δυναμική της εξουσίας στον κόσμο.

Η ισχυρή δημιουργική σας ορμή και η ικανότητά σας να επιμένετε με ανθεκτικότητα στις προκλήσεις, θα σας κάνουν μια εμπνευσμένη παρουσία για όσους εργάζεστε και σχετίζεστε μαζί τους. Είστε επίσης ικανοί να ανακάμψετε από εμπειρίες σημαντικών απωλειών στη σταδιοδρομία σας, να ξαναχτίσετε δομές και να αναζωπυρώσετε την επιθυμία να δημιουργήσετε κάτι νέο από ό, τι έχει καταστραφεί.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις ανάμεσα στον Πλούτωνα και το Μεσουράνημα, υποδηλώνουν ότι θα πρέπει να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα πάτε καλά με τους ανθρώπους. Θα πρέπει να καταστήσετε σαφές, ότι δεν προσπαθείτε να εκπληρώσετε τους στόχους σας στη ζωή εις βάρος τους και ότι δεν θα τους επιτρέψετε να σας εκμεταλλευτούν.

Έχετε να πάρετε σημαντικά μαθήματα σχετικά με τη φιλοδοξία και την επιθυμία σας για εξουσία. Ακροβατείτε σε δυο άκρα, είτε έχετε την αίσθηση του ανικανοποίητου και διψάτε συνεχώς για νέα πράγματα που θέλετε να κατακτήσετε ή νιώθετε παντελώς αδύναμοι. 

Είναι πιθανό να υπάρχει κάτι σχετικά με την κλίση σας που σχετίζεται με τις σημασίες του Πλούτωνα, όπως το να εργάζεστε σε τομείς ταμπού του πολιτισμού ή γύρω από θέματα τραυμάτων, χρηματιστήριο, σαν στέλεχος σε εταιρεία έρευνας, εταιρείες πετρελαίου κτλ. Σε διάφορες περιόδους της ζωής σας, είναι πιθανό να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πτυχές της καριέρας σας που γκρεμίζονται ή καταστρέφονται, αναγκάζοντάς σας να ανακάμψετε και να ξαναχτίσετε την επαγγελματική σας πορεία. 

Διαθέτετε την απαιτούμενη ανθεκτικότητα για να επιμείνετε σε αναγεννητικές περιόδους μετάβασης μέσα στην εργασία σας. Έχετε, επίσης, την ικανότητα να αναδιαρθρώσετε τη σταδιοδρομία σας και να συμβαδίζει σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.