Ουρανός στα ζώδια

  Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των εκπλήξεων και κυβερνάει όλα τα απρόοπτα πράγματα. Επίσης κυβερνάει το μέλλον και την νέα τεχνολογία συμπεριλαμβανομένων των καινούργιων εφευρέσεων και όλων εκείνων που δεν μπορούμε να φανταστούμε και τα οποία θα έρθουν. Είναι ο πατέρας του ηλεκτρισμού.

  Εφευρετικός, απρόβλεπτος, πολυμήχανος, ιδιότυπος και πειραματικός, Ο Ουρανός κυβερνάει επίσης την δημιουργικότητα και την επιστημονική ευφυϊα. Η δουλειά του Ουρανού είναι να σπάσει τους κανόνες και να κατεδαφίσει εγκατεστημένα πρότυπα και δομές, προκαλώντας ξαφνικές, ακόμα και ριζικές αλλαγές. Λειτουργεί πάντα με τρόπο αιφνίδιο και ονομάζεται “ Ο Μεγάλος Αφυπνιστής “. 

  Ο Ουρανός δίνει δυνατή ώθηση για επανάσταση, ανεξαρτησία ακόμα και σοκ. Συναρπαστικός και απελευθερωτικός. Θα ανατρέψει οτιδήποτε παραδοσιακό, συμβατικό ή το οποίο κρίνει ότι είναι άχρηστη η επιβίωσή του. Ο πλανήτης αυτός προκαλεί γρήγορα και απελευθερωτικά αποτελέσματα αναμειγνύοντας  τα γεγονότα με το ένστικτο στην προσπάθεια να ανακαλύψει αναμφισβήτητες αλήθειες.

  Θεωρείται πως είναι η υψηλότερη οκτάβα του διανοητικού Ερμή και είναι απόλυτα αντικειμενικός και αμερόληπτος, εγκεφαλικός χωρίς συναίσθημα.

  Έχει δυνατή επιρροή στις κοινωνικές αλλαγές και ελέγχει τις ομάδες ανθρώπων που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, την συλλογικότητα και τις φιλίες, όλες τις ανθρωπιστικές ανησυχίες συμπεριλαμβανομένων και των περιβαλλοντικών θεμάτων.

  Ο Ουρανός κυβερνάει τον Υδροχόο, έχει αδυναμία στον Λέοντα, κάνει έξαρση στον Σκορπιό και είναι σε πτώση στον Ταύρο. Τέλος, Ο Ουρανός κυβερνάει την Αστρολογία.

  Αυτός ο υπερβατικός πλανήτης παραμένει σε ένα ζώδιο περίπου 7 χρόνια, καθώς κάνει 84 χρόνια να περάσει από τον ζωδιακό κύκλο.

Ζέτου Λίβια  Κάρμεν

Ουρανός στα ζώδια 3

  Ουρανός στον Κριό

  Ο Ουρανός στον Κριό, το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, είναι ένας σημαντικός δείκτης την κοινωνικής αλλαγής. Αυτός ο πλανήτης του “ ξαφνικού “ συχνά δημιουργεί διαταράξεις που προκαλούνται από απρόοπτα γεγονότα και μοναδικές αποκαλύψεις.

  Ο Κριός είναι το ζώδιο της ατομικότητας και ανεξαρτησίας. Ο Ουρανός σε αυτό το ζώδιο προαναγγέλλει σημαντικές αλλαγές στον ίδιο μας τον εαυτό. 

  Τα άτομα με Ουρανό στον Κριό είναι θαρραλέοι υποστηρικτές της ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Έχουν την τάση να κάνουν πράγματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα. Είναι επίμονοι, ιδεαλιστές, ακούραστοι και γεμάτοι ζωή. Αυτά τα άτομα είναι καλά πληροφορημένοι τόσο μέσω του διαβάσματος όσο και από την προσωπική τους διερεύνηση.

  Οι γεννημένοι με τον Ουρανό στον Κριό είναι αυθεντικοί και ενεργοί με αυτοπεποίθηση και εκφράζουν απόψεις οι οποίες, συχνά, είναι αντιδραστικές απέναντι στην συμβατική λογική ή στην αποδεκτή, κανονική προσέγγιση των πραγμάτων. Αυτά τα άτομα ζουν με δικούς τους κανόνες και σπάνια ακολουθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

  Οι άνθρωποι με Ουρανό στον Κριό είναι ευφάνταστοι, εφευρετικοί και καινοτόμοι. Εκτός από την ανεξαρτησία και την τόλμη που τους χαρακτηρίζει, κατέχουν μια ζωτικότητα την οποία, δύσκολα, κανείς μπορεί να την συναγωνιστεί.

Είναι επιθετικοί, εκκεντρικοί και αντισυμβατικοί. Απολαμβάνουν να ξεφύγουν από τα εγκατεστημένα πρότυπα και μερικές φορές αφήνουν έκπληκτους τους άλλους με τις ανορθόδοξες δράσεις τους. Δεν φοβούνται να ρισκάρουν. Ο Ουρανός συμβολίζει την επιθυμία για δράση και ελευθερία η οποία δοκιμάζεται συνεχώς από γεγονότα, συνθήκες ζωής και συγκρούσεις.

  Καμία πρόκληση δεν είναι τόσο μεγάλη για να υπερισχύσει της δικής του επιθυμίας. Οι ενέργειές του μπορεί να μην είναι πάντα οι πιο λογικές και πρακτικές επιλογές, απλά, πάντα θα έχουν ένα αποτέλεσμα.

  Ο Ουρανός στον Κριό ενθουσιάζεται στο να δοκιμάσει κάτι καινούργιο. Ανάλογα με την φύση του μπορεί να είναι κάτι ευεργετικό ή κάτι καταστροφικό. Αν, όμως, μπορέσουν να διευθετήσουν παραγωγικά την ενέργειά του  θα επιτύχουν στην ζωή τους. Και όταν βελτιώσουν και τελειοποιήσουν όλες αυτές τις ικανότητές θα δημιουργήσουν καταπληκτικά και ευρηματικά πράγματα. Όταν είναι αφοσιωμένοι και ενθουσιασμένοι με καινούργιες δυνατότητες, η οξυδέρκειά τους και οι πρωτοποριακές τους μέθοδοι μπορούν να τους ωφελήσουν.

  Όλες οι ενέργειές τους οδηγούνται από τις επιθυμίες τους. Γι’ αυτό πρέπει να έχουν ένα δυναμικό σχέδιο. Έτσι μπορούν να ωφεληθούν δουλεύοντας με άλλους. Ακόμα περισσότερο, αν έχουν μία ομάδα ατόμων εμπιστοσύνης, θα παραμείνουν στο σ πρόγραμμα και θα επιτύχουν το πιο καινοτόμο εγχείρημα.

  Εντούτοις, τα άτομα με Ουρανό στον Κριό πρέπει να είναι προσεκτικά με την εκρηκτική ενέργεια που έχουν η οποία κυριαρχεί της σωστής κρίσης. Είναι εξαιρετικοί σε καταστάσεις που προκύπτουν αυθόρμητα. Αν τα πράγματα δεν βρίσκουν τον δρόμο τους άμεσα, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα. Η ευερεθιστότητα και ο ενθουσιασμός τους μπορεί να μετατραπεί σε κακία, μνησικακία, απογοήτευση και μετά σε οργή.

  Οι γεννημένοι με Ουρανό στον Κριό πρέπει να μάθουν να διευθετήσουν τον θυμό τους σε κάτι εποικοδομητικό και ικανοποιητικό. Ο Ουρανός δεν φέρεται πάντα ευγενικά στο ζώδιο του Κριού. Είναι πάρα πολύ ανεξάρτητος και αντιπαθεί να βασίζεται σε άλλους για να ολοκληρώσει την αποστολή του.

  Ουρανός στον Ταύρο

  Οι γεννημένοι με Ουρανό στον Ταύρο είναι εφευρετικοί και συμπονετικοί αλλά ταυτόχρονα και ισχυρογνώμονες και ασυμβίβαστοι. Αυτός ο συνδυασμός χαρακτηριστικών προσδίδει σε αυτά τα άτομα, δημιουργικότητα με έντονη την αίσθηση της ανεξαρτησίας. 

  Η ιδιαίτερη αντίληψή τους, τους κάνει εξαιρετικούς συγγραφείς, καλλιτέχνες, τραγουδιστές και αρχιτέκτονες. Ενίοτε, εκείνοι με Ουρανό στον Ταύρο γίνονται αβέβαιοι και ασταθείς με τα επόμενα βήματα στην ζωή τους ή ανεβαίνουν μονάχα ένα σκαλοπάτι και δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη για την μοίρα τους. Γνωρίζοντας πως αυτή η θέση του πλανήτη συγκρούεται με την προσωπικότητά τους, βοηθάει να απελευθερωθούν και να βρουν τον δρόμο τους. 

  Είναι προοδευτικοί και φιλικοί. Είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι και πολύ καλοί “ ομαδικοί παίκτες “. Επίσης είναι άνθρωποι που σκέπτονται το μέλλον.

  Τα άτομα αυτά είναι στοργικά, αισθησιακά, ήρεμα και συμπληρώνουν εξαίσια οποιαδήποτε σχέση. Αυτή η στάση που έχουν τους κάνει πιο ευαίσθητους και ευγενικούς, προστατευτικούς και υποστηρικτικούς σε κρίσιμες στιγμές.

  Είναι καταπληκτικοί μάγειρες, αλλά, ταυτόχρονα απολαμβάνουν το καλό φαγητό. Μπορούν όμως, να γίνουν και κτητικοί με τα μέλη της οικογένειάς τους αλλά και φιλότιμοι και εργατικοί. Με τον Ουρανό σε αυτό το ζώδιο, ένα χαρακτηριστικό είναι η εκκεντρικότητα.

  Οι γεννημένοι με τον Ουρανό στον Ταύρο κινούνται με τον δικό τους ρυθμό όταν καταπιάνονται με κάτι καινούργιο. Δεν αλλάζουν γνώμη προκειμένου να προχωρήσουν και όταν είναι έτοιμοι προχωράνε με αυτοπεποίθηση έως ότου πετύχουν τον στόχο τους. Δεδομένου ότι είναι ευρηματικά άτομα προτιμότερο είναι να πάρουν τον χρόνο τους. Άλλωστε το αποτέλεσμα δεν θα απογοητεύσει. Επιπροσθέτως, χαίρονται να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο, όμορφο και ωφέλιμο για τον κόσμο. Αγαπάνε τις προκλήσεις και αγωνίζονται να τις αντιμετωπίσουν. Αυτό εξηγεί γιατί πετυχαίνουν σχεδόν σε οτιδήποτε επιχειρούν. 

   Ο Ουρανός στον Ταύρο λειτουργεί ομαδικά για να είναι αποτελεσματικός, αλλά μόνο αν η ομάδα έχει κοινούς στόχους και συμφωνούν στην ίδια στρατηγική. Αν κάποιος επικρίνει την τακτική τους, η πεισματάρικη φύση τους ξεπροβάλλει και αρνούνται να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τους άλλους. Παρά την υπομονετικότητα που τους χαρακτηρίζει, έχουν και τα όριά τους, όπως όλοι οι άλλοι. Όταν πιέζονται πάρα πολύ βγαίνει στην επιφάνεια η επιθετική τους πλευρά και κανείς δεν θέλει να την δει.

  Ουρανός στους Διδύμους

    Οι άνθρωποι γεννημένοι με Ουρανό στους Διδύμους είναι έξυπνοι, διαισθητικοί, πολυπράγμονες και εφευρετικοί. Μαθαίνουν γρήγορα και χρησιμοποιούν τις πληροφορίες με πολλαπλούς τρόπους. Είναι ακούραστοι, πολυμήχανοι και αναμειγνύουν πράγματα με μοναδικό τρόπο. Είναι πνευματώδεις, ευφυείς και με ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ. Αυτά τα άτομα είναι ανοιχτόμυαλα και αγαπάνε την αλλαγή και την ελευθερία.

  Είναι ενδιαφέροντες, ζωηροί και ιδιαίτερα επαναστατικοί. Το ελεύθερο πνεύμα τους, τους κάνει δημιουργούς νέων τάσεων. Αγωνίζονται να μεταφέρουν απόψεις και ιδέες μέσω της τέχνης, συγγραφής ή σχεδίου. Είναι γρήγοροι και ευμετάβλητοι, ικανοί για πολλαπλές αποστολές. Όταν όμως υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα ή όταν είναι ιδιαίτερα δύσκολα να διαχειριστούν, αποσύρονται και συγκεντρώνονται σε κάτι άλλο.

  Ο Ουρανός στους Διδύμους είναι εξαιρετικός στην επικοινωνία και του αρέσει να μοιράζεται τις γνώσεις με τους άλλους. Είναι πολύ καλοί δάσκαλοι, επιστήμονες, καινοτόμοι και εξερευνητές. Δεδομένου ότι είναι πολυάσχολοι, προσπαθούν να ανακαλύψουν νέες μεθόδους για να απλοποιήσουν τις διαδικασίες.

  Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους  είναι η πολύ γρήγορη αντίληψη όλων των θεμάτων. Μπορούν να αφομοιώσουν τις πληροφορίες και να τις εκφράσουν με τρόπο κατανοητό για τους άλλους.

Δεν δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια άλλα μπορούν να αντιληφθούν την μεγάλη εικόνα με τρόπο που γίνεται αντιληπτός και στους άλλους. Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να παραμείνουν ανοιχτόμυαλοι και κατά συνέπεια, συχνά, γίνονται πρωτοπόροι στις νέες κοινωνικές ιδέες και αντιλήψεις.

  Το μειονέκτημα του Ουρανού στους Διδύμους είναι ότι καταπιάνεται με πολλά πράγματα αλλά σχεδόν ποτέ δεν τα τελειοποιεί. Δεν μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα θέμα για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της περιέργειάς τους. Πρέπει να προχωρήσουν διότι δεν μπορούν να παραμείνουν στάσιμοι. Υπάρχει πιθανότητα να παρουσιάσουν νευρική ένταση λόγω άγχους και κούρασης. Η εκκεντρικότητα των ιδεών μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην επικοινωνία με ανθρώπους πιο συντηρητικούς.

  Ο Ουρανός στους Διδύμους μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση χωρίς προειδοποίηση. Είναι δύσκολο να προβλέψεις προς τα που θα κάνει το επόμενο βήμα διότι, πολλές φορές, δεν είναι σίγουρος για την ίδια του την κατεύθυνση. Οι απόψεις τους αλλάζουν απροειδοποίητα, ανάλογα με τις ξαφνικές τους επιθυμίες.

  Με την οικογένειά τους και με το περιβάλλον τους αναπτύσσουν ιδιόμορφες σχέσεις. Αγαπούν τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες και την μουσική.

   Ουρανός στον Καρκίνο

  Ο Ουρανός στον Καρκίνο μαθαίνει στον κόσμο την αυθεντικότητα και την ανθεκτικότητα. Ο πλανήτης αυτός στο ζώδιο του Καρκίνου, προσδίδει, μια φρέσκια προοπτική στην ζωή, τόσο ιδιαίτερη που μπορούν να θεωρηθούν παράξενοι.

  Οι άνθρωποι με τον Ουρανό σε αυτή τη θέση είναι πολύ διορατικοί και συχνά  αναζητούν να καταλάβουν την έννοια της ζωής. Έχουν εξαιρετικό “μάτι” για λεπτομέρειες και μία φυσική κλίση για δραστικά πειράματα. Έχουν ανάγκες από συνεργάτες ή συντρόφους με όραμα και πάθος που να ταιριάζει με την ομαδική τους φαντασία.

  Σαν πλανήτης της αφύπνισης, ασκεί τέτοια επιρροή που κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει. Τα άτομα με Ουρανό στον Καρκίνο τους αρέσει να εκπλήξουν τους άλλους με αυθόρμητες και ανορθόδοξες ιδέες.

Αυτή η θέση του πλανήτη ευνοεί περισσότερο την ανεξαρτησία από την οικογένεια και τους φίλους, ξεκόβοντας κάθε αποπνικτικό δεσμό και υποχρεώνει αυτά τα άτομα να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις.

  Ο Ουρανός στον Καρκίνο είναι ασυνήθιστα σύνθετος. Αυτή η ουράνια ενέργεια μπορεί κάπως να είναι διαταρακτική για την δική τους ήσυχη ζωή, όχι με ακατάλληλο τρόπο. Η πλήρης έκφραση αυτή της ενέργειας αποκαλύπτει καινοτόμα άτομα με ξεκάθαρα ευαίσθητα στοιχεία.

  Με τον Ουρανό σε αυτήν την θέση, υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να ανακαλύψουν, κάνοντάς τους κατάλληλους τόσο για ακαδημαϊκά όσο και για καλλιτεχνικά εγχειρήματα. Πρέπει να μάθουν να καθοδηγούν τον εσωτερικό τους κόσμος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποδεχθούν ότι και οι άλλοι έχουν τις δικές τους προκλήσεις.

  Οι γεννημένοι με Ουρανό στον Καρκίνο δυσκολεύονται να δημιουργήσουν ή να διατηρήσουν σχέσεις.

Η θετική γνώμη και η εποικοδομητική κριτική των άλλων, προσφέρουν σε αυτά τα άτομα, προστασία και ασφάλεια. Αν δουλεύουν από το σπίτι ή φιλοξενούν οι ίδιοι τις συναντήσεις τους νιώθουν πολύ πιο άνετα και αν τους προσφέρεις την κατάλληλη αντιμετώπιση ανταποκρίνονται με επιτυχία.

    Επειδή είναι πολύ ευαίσθητοι, έστω και η παραμικρή κριτική που αισθάνονται ότι τους αδικεί, μπορεί να τους οδηγήσει στο να εγκαταλείψουν εντελώς την ιδέα. Κατά τα άλλα είναι πολύ διαισθητικοί με πολύ αποτελεσματικές ιδέες. Μπορούν να δώσουν τις πιο σωστές λύσεις σε διάφορες περιστάσεις ή προβλήματα, λόγω της ενστικτώδους φύσης τους. 

Πρέπει να αποφύγουν να είναι ανυπόμονοι ή νευρικοί για να προλάβουν συναισθηματικά ξεσπάσματα και να εκφράσουν τον εαυτό τους.

   Ουρανός στον Λέοντα

 Οι άνθρωποι γεννημένοι με Ουρανό στον Λέοντα υφίστανται δραστικές μεταμορφώσεις στην συμπεριφορά αλλά και στο περιβάλλον. Είναι πολύ ευφάνταστοι, γεμάτοι  ενέργεια και ευρηματικοί.

  Οι γεννημένοι με τον πλανήτη σε αυτήν την θέση αγαπάνε να περιβάλλονται από την οικογένεια και τους φίλους με τους οποίους μοιράζονται την ίδια αντισυμβατικότητα.

Είναι πολύ εφευρετικοί, εκδηλωτικοί, θαρραλέοι, τολμηροί, ασυνήθιστοι και νευρικοί προκειμένου να έχουν επεισοδιακά αποτελέσματα.

  Τα άτομα με Ουρανό στον Λέοντα είναι απολαυστικοί και διασκεδαστικοί. Μπορεί να έχουν δυσκολίες στα σχολικά χρόνια, αλλά όταν φτάσουν στην παραγωγική ηλικία, η απόδοσή τους είναι αξιέπαινη. Έχουν αυξημένη αίσθηση του χιούμορ με μία δόση κυνισμού και σαρκασμού. Προσπαθούν να ξεχωρίσουν ή να εντυπωσιάσουν τους άλλους και να φαίνονται μοναδικοί, έστω και παράξενα και εκκεντρικά. Όμως όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν στο να τρομοκρατήσουν ή να μπερδέψουν τους άλλους.

  Είναι ζωηροί, ευθείς και ειλικρινείς, δυνατές προσωπικότητες που τους αρέσει να τους προσέχουν. Διακατέχονται από ιδιαίτερη παρατηρητικότητα ειδικά για ταλέντα και παθιάζονται με την τέχνη και το δράμα. Αυτά τα άτομα κυνηγάνε τους ιδεαλιστικούς τους στόχους με ενθουσιασμό που ξεχωρίζει.

  Χαρακτηρίζονται από εκκεντρικότητα, πνευματικότητα, επιδεικτικότητα, μερικές φορές ανεξέλεγκτη και ασυνήθιστη. Συνήθως έχουν καλλιτεχνική φλέβα και αγαπάνε την τέχνη και την μουσική. Τους αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής αλλά μπορεί, ενίοτε, να γίνονται ενοχλητικοί λόγω υπερβολής.

  Ο Ουρανός στον Λέοντα έχει αυτοπεποίθηση και ηγετικές ικανότητες. Είναι γενναιόδωρος και αξιοπρεπής. Έχει δυναμική προσωπικότητα και δεν κάνει πίσω στις δυσκολίες. Ο τρόπος ζωής είναι κουραστικός και πυρετώδης, συχνά πετυχαίνοντας περισσότερους στόχους ταυτόχρονα.

  Οι γεννημένοι με Ουρανό στον Λέοντα είναι ευγενικοί, δοτικοί, αισιόδοξοι και εκρηκτικοί, με ζήλο. Αγαπούν την αναγνωσιμότητα και συχνά την επιδεικνύουν με ανώριμο αλλά αξιαγάπητο τρόπο. Με τον Ουρανό στον Λέοντα δεν ξέρεις ποτέ τι σε περιμένει δεδομένου της συμπεριφοράς γεμάτης εκπλήξεις που πρόκειται να βιώσει.

Αυτή η θέση είναι ιδανική για όσους ασχολούνται με την τέχνη, ειδικά με το θέαμα.

Ευνοούνται στα τυχερά παιχνίδια και στον αθλητισμό.

  Διεκδικούν με πάθος και πείσμα την εξουσία, όμως η ισχυρή θέληση και η αποφασιστικότητα που τους χαρακτηρίζουν μπορούν να μετατραπούν σε αλαζονεία και δεσποτισμό.

   Ο Ουρανός στην Παρθένο

  Ο Ουρανός στην Παρθένο δίνει μία μοναδική κομψότητα στην αποδοτικότητα και σχολαστικότητα. Οι γεννημένοι με τον πλανήτη σε αυτήν την θέση θέλουν τα πράγματα να γίνουν σωστά και σύμφωνα με το σχέδιο καθώς αγαπούν την οργάνωση.

Η ιατρική, η λογιστική και η διδασκαλία, για παράδειγμα, ταιριάζουν πολύ με τον δυναμικό Ουρανό στην Παρθένο όπου υπάρχει δομή, συγκρότηση και μεθοδικότητα.

  Τα άτομα με Ουρανό στην Παρθένο, συνήθως, είναι ελκυστικά, γοητευτικά και κερδίζουν εύκολα την προσοχή. Δίνουν μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες. Είναι προικισμένοι με ένα “κοφτερό“ μάτι για λεπτομέρειες και η ρεαλιστική στάση απέναντι σε οτιδήποτε καταπιάνονται, ειδικά όταν καλούνται να υπηρετήσουν άλλους και να αγωνίζονται να πετύχουν τα “θέλω“ τους.

  Οι γεννημένοι με Ουρανό στην Παρθένο κατανοούν πολύ καλά το πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται μεταξύ τους. Είναι οι τελειομανείς που ζητάνε το καλύτερο από τον εαυτό τους αλλά και από τους άλλους.

 Είναι άτομα σύνθετα και διανοητικά. Αγωνίζονται να κερδίσουν το καλύτερο από κάθε κατάσταση.

  Αυτή η θέση δείχνει ότι οι γεννημένοι με Ουρανό στην Παρθένο είναι και δημιουργικοί και οξυδερκείς. Μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και τους συνηθισμένους τρόπους σκέψης με τις δικές τους απόψεις. Είναι εξαιρετικά δυνατά μυαλά και παραδειγματικά αποδοτικοί στην δουλειά. 

  Όμως τα άτομα με Ουρανό στην Παρθένο δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην καθαριότητα και στην διατροφή οπότε παρουσιάζουν ιδιοτροπίες στο φαγητό ή σε θέματα υγείας.

Μερικές φορές γίνονται επικριτικοί και με πολλές απαιτήσεις από τους άλλους.

  Τέλος, η καθαριότητα της Παρθένου θέτει υπό έλεγχο την πρωτοτυπία του Ουρανού και δεν δέχεται εύκολα αλλαγές.

   Ουρανός στον Ζυγό

  Ο Ουρανός είναι το ζώδιο την ενέργειας και της τεχνολογίας. Στον Ζυγό είναι μια δύναμη ισορροπίας και ισότητας.

Τα άτομα με τον Ουρανό στον Ζυγό είναι μοναδικοί και αυθεντικοί. Επιθυμούν την τάξη, αγαπάνε την ομορφιά και έχουν πάθος και ανεξαρτησία. Είναι εξαιρετικοί στο να κάνουν τους άλλους χαρούμενους και δίνουν προτεραιότητα στις σχέσεις κόντρα σε οποιοδήποτε εμπόδιο.

  Οι γεννημένοι με Ουρανό σε αυτό το ζώδιο, έχουν ξεχωριστό γούστο και στυλ και η παρουσία τους έχει κάτι κομψό και άνετο. Έξυπνοι και δημιουργικοί, σκέφτονται συνεχώς καινούργιες στρατηγικές για να φτάσουν στους στόχους. Είναι καλοί οργανωτές, ιδίως αν το κάνουν από κοινού με άλλους και έχουν ανάγκη από συντροφικότητα.

Η εμφάνισή τους είναι πάντα προσεγμένη και πολύ όμορφη. Επιδιώκουν έναν πλούσιο τρόπο ζωής, ο οποίος όμως δεν πρέπει να επηρεάζει άλλες πλευρές της ζωής.

  Αυτή η θέση του πλανήτη τους βοηθάει να καλλιεργήσουν κοινωνικές σχέσεις, ανεκτίμητες από κάθε άποψη. Ο Ουρανός σε αυτό το ζώδιο ξεπερνάει τα όρια, είτε ελέγχοντας την αντοχή είτε κατακλύζοντάς τους με ιδέες.

  Οι άνθρωποι με Ουρανό στον Ζυγό έχουν μια ιδιαίτερη κλίση για να μοιράζονται τις πληροφορίες. Είναι εύκολο να καταλάβουν γιατί η μελέτη και η μάθηση τους ανανεώνουν: η γνώση ενισχύει την ελευθερία τους. Μπορούν να φροντίσουν οτιδήποτε ασήμαντο αλλά η μεγαλύτερη ικανοποίηση προέρχεται από την διαχείριση, με τον καλύτερο τρόπο, της μεγάλης εικόνας.

  Οι ιδέες και οι απόψεις τους είναι καινοτόμες και μοναδικές, ενίοτε παράξενες και μπορούν να ξαφνιάζουν τους άλλους εκεί που δεν το περιμένουν. Σκέφτονται διαφορετικά και λειτουργούν ανεξάρτητα. Προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνονται, επαναπροσδιορίζοντας τον εαυτό τους σε όλα τα επίπεδα.

Αναζητούν συντρόφους με τους οποίους να μοιράζονται το μέλλον και αποκτούν αυτοεκτίμηση μέσα από τις σχέσεις τους.

  Όμως Ο Ουρανός σε αυτήν την θέση κάνει αυτά τα άτομα να εκδηλώνουν την εκκεντρικότητά τους στις διαπροσωπικές σχέσεις. Όντας πλανήτης την συλλογικότητας, τους κάνει να απολαμβάνουν την παρέα και την συντροφικότητα ασυνήθιστα και πολλές φορές συνάπτουν περίεργες σχέσεις, είτε φιλικές είτε ερωτικές. Αν έχουν την υποστήριξη των άλλων μπορούν να επαναστατήσουν εύκολα, όπως και, λόγω της ανεξάρτητης φύσης του Ουρανού, μπορεί να δυσκολευτούν να δεσμευτούν ή μπορεί να συνάψουν βιαστικούς και προσωρινούς δεσμούς. Όσο αιφνίδια μπορούν να δεσμευτούν τόσο αιφνίδια μπορούν να διακόψουν τις σχέσεις τους είτε φιλικές είτε ερωτικές.

   Ο Ουρανός στον Σκορπιό

  Ο Ουρανός στον Σκορπιό είναι μια θέση αλλόκοτη, όπου ο πλανήτης βρίσκεται σε έξαρση άρα η δράση του ενισχύεται. Η συμπεριφορά του είναι απρόβλεπτη, αμφισβητούμενη και αντιφατική. Τα άτομα αυτά έχουν παράξενο τρόπο σκέψης και ελίσσονται στην ζωή σαν κομήτες.

Τα γεγονότα στην ζωή τους ανατρέπουν εδραιωμένους κανόνες όπως αυτά που αφορούν το χάσμα γενεών, τους θρησκευτικούς δεσμούς, την σεξουαλικότητα και τον ρόλο των φύλων. Ο Ουρανός σε αυτήν την θέση  ξυπνάει ένα δυνατό αίσθημα ανεξαρτησίας αλλά και σύγχυση, απώλειες και τάσεις επανάστασης ενάντια στην εξουσία.

Οι Σκορπιοί έχουν δυνατή, δραστική, γοητευτική και ισχυρή προσωπικότητα. Είναι πολύ προστατευτικοί και μοναχικοί από την φύση τους. Δεν έχουν ιδιαίτερα ανάγκη την επαφή με τους άλλους. Είναι εσωστρεφείς αλλά ευγενικοί με τους άλλους.

  Μολονότι οι σχέσεις όπου αναμειγνύεται Ο Ουρανός και Ο Σκορπιός είναι προκλητικές, αν λειτουργήσουν, θα είναι συναρπαστικές και γεμάτες συναισθήματα. Το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερο και ενδιαφέρον εφόσον η μία πλευρά σέβεται τον ατομικό και ιδιωτικό χώρο της άλλης.

  Τα άτομα με Ουρανό στον Σκορπιό φαίνονται σκληροί, όμως, αν το επιτρέψουν να τους γνωρίσεις, θα ανακαλύψεις πόσο ευαίσθητοι είναι. Είναι απαιτητικοί με την συμπεριφορά των άλλων και ενώ είναι ευαίσθητοι και λογικοί, ενίοτε, λειτουργούν παρορμητικά χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες. Η επιθυμία τους για ανεξαρτησία τους οδηγεί, μερικές φορές, σε απρόβλεπτες συμπεριφορές.

  Οι γεννημένοι με Ουρανό στον Σκορπιό έχουν ζωηρή φαντασία και πρωτοποριακές ιδέες αλλά διστάζουν να τις εφαρμόσουν διότι δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. 

Όμως δεν διστάζουν να πουν την γνώμη τους ή να συγκρουστούν. Είναι θαρραλέοι και ατρόμητοι. Ενίοτε γίνονται απότομοι και εριστικοί. Έχουν μια περίπλοκη προσωπικότητα που συχνά παρεξηγείται

  Ο Ουρανός στο σπίτι του Πλούτωνα, κυβερνήτη του Σκορπιού, ευνοεί της πρωτοποριακές ιδέες στον τομέα της ιατρικής, ειδικά αυτής που ασχολείται με το κύτταρο. Η ελεγκτική και εκδικητική φύση του Σκορπιού ενισχύεται από αυτήν την θέση. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι αρκετά εκκεντρικές ή πιθανόν, οι σεξουαλικές εμπειρίες ασυνήθιστες.

   Ο Ουρανός στον Τοξότη

  Το 9ο ζώδιο στο ζωδιακό, ο Τοξότης, είναι το ζώδιο της αισιοδοξίας και της επέκτασης. Διαπραγματεύεται την ελευθερία, την διεύρυνση των οριζόντων, τα υψηλά ιδανικά. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της αφύπνισης και της επανάστασης.

  Οι γεννημένοι με Ουρανό στον Τοξότη αγαπούν την προσπάθεια για καινούργια πράγματα και είναι ευτυχισμένοι με  το  να ξεκινούν  κάτι νέο. Αγαπούν τα ταξίδια, να ανακαλύπτουν νέες κουλτούρες και να κάνουν καινούργιες δραστηριότητες.

Είναι επαναστατικοί, επιδεικτικοί και συχνά φτάνουν τα πράγματα στα άκρα. Ενίοτε γίνονται απόμακροι και εγωκεντρικοί με προτεραιότητα την ελευθερία τους. Είναι δημιουργικοί και άριστοι στις πρωτότυπες αντιλήψεις, ιδέες και οράματα.

  Ο Ουρανός στον Τοξότη δεν ενδιαφέρεται για περιορισμούς και κανόνες. Μπορεί να μετατρέψει τους γεννημένους με αυτήν την πλανητική θέση σε μαθητές για όλη τους την ζωή ή μαραθωνοδρόμους του πνεύματος. Είναι νικητές στην αναζήτηση της αλήθειας.

  Οι άνθρωποι με Ουρανό στο ζώδιο αυτό, είναι εξερευνητές του κόσμου και έχουν πάθος να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς. Είναι ανοιχτόμυαλοι, ευχάριστοι, χαρούμενοι και άνετοι. Το  χαρακτηριστικό τους είναι η ανεξαρτησία και ορίζουν τον εαυτό τους μέσω των σκέψεων, απόψεων και των στόχων παρά μέσω των υλικών αγαθών.

Έχουν υψηλά πρότυπα και έχουν την τάση να κρίνουν όταν δεν τα συναντούν. Έχουν προοδευτικές απόψεις και κλίση προς την τέχνη, μουσική και λογοτεχνία. Προσεγγίζουν την ζωή με μία νεανική ενέργεια και ενδιαφέρονται ειλικρινά για τους ανθρώπους. Έχουν χιούμορ, οξύνοια, είναι πνευματώδεις και κοινωνικοί.

  Αναζητούν την περιπέτεια και μέσω αυτής εκφράζουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Επίσης επιδιώκουν ενδιαφέρουσες και πρωτόγνωρες εμπειρίες.

 Όμως, αν δεν μπουν όρια, όλη αυτή η ενέργεια μπορεί να χαθεί χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Στο ζώδιο της επέκτασης, Ο Ουρανός μπορεί να εντείνει την επαναστατικότητα και να οδηγήσει σε αναρχία. Η υπερβολική και επιδεικτική εκκεντρικότητα μπορεί να αποβεί προκλητική και απωθητική για τους άλλους.

   Ο Ουρανός στον Αιγόκερω

  Οι άνθρωποι με Ουρανό στον Αιγόκερω έχουν εξαιρετική ηγετική ικανότητα και είναι πολύ φιλόδοξοι. Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο όπου τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η ανθεκτικότητα, ο αυτοέλεγχος, η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η υπομονή και η επιμονή. Είναι προσεκτικοί και σκέπτονται διεξοδικά πριν πάρουν αποφάσεις στην ζωή. 

Έχουν ξεκάθαρη, διαφοροποιημένη  ιδιοσυγκρασία βασισμένη στο σεβασμό, την αναγνώριση, την πειθαρχία και την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τους φόβους και τις αλήθειες.

  Οι γεννημένοι με Ουρανό στον Αιγόκερω τείνουν να είναι ανεξάρτητοι και να παρεκκλίνουν από το κανονικό, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις σχέσεις και την καριέρα. Είναι άτομα με μοναδικό τρόπο σκέψης και πάντα με φρέσκες ιδέες. Αγαπάνε την παράδοση, το καθήκον και τις αξίες αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους. Είναι πρακτικοί, ειλικρινείς, αθόρυβοι και ικανοί.

Έχουν πείσμα και ιδιαίτερη ανάγκη για οργάνωση και έλεγχο.

  Τα άτομα με Ουρανό στον Αιγόκερω είναι μυστικοπαθή και δεν μιλάνε πολύ, δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους διότι έχουν δυσκολία στο να εμβαθύνουν.

Είναι ευρηματικοί και τολμηροί καινοτόμοι, μπορούν να μετατρέψουν κάτι συνηθισμένο σε κάτι καινούργιο και πρωτότυπο. Με τον Ουρανό στον Αιγόκερω γίνονται απρόβλεπτοι και επαναστατικοί, κάνουν αλλαγές ακόμα και αν είναι συντηρητικοί.

  Αυτή η θέση του πλανήτη συνταιριάζει ιδιότητες αντιφατικές : παράδοση, συντηρητισμός και καθιερωμένο με την πρωτοπορία, την αλλαγή και καινοτομία. Η επαναστατικότητα και το επιστημονικό πνεύμα του Ουρανού οργανώνονται και υλοποιούνται στον Αιγόκερω. Οι αλλαγές  γίνονται με σύνεση και υπευθυνότητα. Υπάρχει ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα για ένα καινούργιο μέλλον.

 Μερικές φορές όμως, υπάρχουν και αντιθέσεις : αν το εδραιωμένο ανατραπεί είναι πιθανό να προκύψει κάτι διαφορετικό, αυταρχικό και απολυταρχικό. 

   Ο Ουρανός στον Υδροχόο

  Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο σταθερό του αέρα το οποίο κυβερνάται από τον Ουρανό. Θεωρείται ένα ζώδιο ευχάριστο και διασκεδαστικό με ιδιότροπη αίσθηση του χιούμορ.

  Οι γεννημένοι με Ουρανό στον Υδροχόο είναι ιδεαλιστές, ευφάνταστοι, στοχαστές, αρκετά ανεξάρτητοι, άκαμπτοι, ειλικρινείς και έντιμοι από την φύση τους, ενίοτε απότομοι αλλά και συμπονετικοί με αυτούς που έχουν ανάγκη.

Είναι εκκεντρικοί, δημιουργικοί και ανυπάκουοι. Απέχουν από τα κοινά πράγματα και προσπαθούν πάντα να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις με χιούμορ διότι θεωρούν ότι η ζωή πρέπει να είναι ευχάριστη, περιπετειώδης και ενδιαφέρουσα.

  Αυτά τα άτομα είναι αντισυμβατικά και ευρηματικά, πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους, πιστεύοντας πως όλα είναι εφικτά. Αψηφούν τους κοινωνικούς κανόνες και τους αρέσει να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Είναι ανεξάρτητοι, θαρραλέοι, γενναίοι και δεν διστάζουν να αναδεικνύουν την μοναδικότητά τους. Η συμπεριφορά τους, ενίοτε, είναι αλλόκοτη και εκκεντρική. Δεν αγαπάνε τα όρια και τους περιορισμούς. Μπορούν να ασχοληθούν με πολλά πράγματα διότι είναι εξαιρετικοί επιστήμονες αλλά εξίσου καλοί  και στο πεδίο της ψυχολογίας.

  Οι άνθρωποι με Ουρανό στον Υδροχόο αγαπούν τα ταξίδια, την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Είναι ανθρωπιστές, πολύ φιλικοί και είναι κατ’ εξοχήν  άτομα της συλλογικότητας. Είναι ανοιχτόμυαλοι και πάντα με φρέσκες ιδέες, αυθεντικοί με μια μοναδική ευγένεια. Έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία με τους γύρω τους η οποία προσδίδει στην γνώμη τους, μια άλλη οπτική γωνία σε σχέση με τους υπόλοιπους.

 Οι γεννημένοι με Ουρανό στον Υδροχόο προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο και είναι πρωτοπόροι στην κοινωνία. Έχουν μια ικανότητα “να αρπάζουν“ τις  ευκαιρίες και ακολουθούν το κύμα της ανανέωσης σε άγνωστες περιοχές. 

  Τα άτομα με αυτήν την θέση του πλανήτη έχουν το ταλέντο να επηρεάζουν, με τις απόψεις και τον λόγο τους, μεγάλες μάζες ανθρώπων. Λειτουργούν εξαιρετικά με φίλους και συνεργάτες ή με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Η ανάγκη για επιστημονική πρόοδο είναι έντονη όπως και ο αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο.   Μπορεί όμως, η εκκεντρικότητα τους να είναι ακραία, η αντιδραστικότητά τους υπερβολική. Η απώλεια του μέτρου μπορεί να οδηγήσει σε παραφροσύνη, δεσποτισμό και ολοκληρωτισμό.

   Ο Ουρανός στους Ιχθύς 

  Ανάλογα με την θέση στον ωροσκόπιο, Ο Ουρανός, ο πλανήτης της καινοτομίας και της επανάστασης παίρνει διάφορες μορφές.

Ο Ουρανός στο ζώδιο των Ιχθύων έχει έντονες ανθρωπιστικές τάσεις. Εκτός από το ότι είναι στοχαστές, αδιαφορούν για την συμμόρφωση, αυτά τα συμπονετικά άτομα είναι ελεύθερα πλάσματα, δυσκολεύονται να δεχθούν την πεζή ύπαρξη μιας κοινότυπης κουλτούρας.

  Ευαισθησία, ιδεαλισμός και δημιουργικότητα είναι χαρακτηριστικά του Ουρανού στους Ιχθύς. Έχουν καλλιτεχνικές ικανότητες και είναι η επιτομή του ρομαντισμού. Λόγω της ασυνήθιστης και αντισυμβατικής τους φύσης, θεωρούν πρόκληση στο να ενταχθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο.

  Τα άτομα με Ουρανό στους Ιχθύς είναι πιο μελαγχολικά και ζουν με τον  φόβο ότι δεν θα βιώσουν ευτυχία. Οι σκέψεις τους, όχι των άλλων, συχνά πυροδοτούν αυτά τα δυσμενή συναισθήματα.

Θεωρούν την αγάπη σαν ωραίο αίνιγμα το οποίο το προσεγγίζεις με φροντίδα και ζήλο.

Με τον Ουρανό σε αυτήν την θέση μπορεί κανείς να αναπτύξει ψυχικές ικανότητες και να ενισχύσει την διαίσθησή του. Το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού, Οι Ιχθύες, χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, φαντασία, διαίσθηση, συμπόνια, κατανόηση και ευαισθησία.

 Οι γεννημένοι με Ουρανό στους Ιχθύς είναι ακούραστοι και περίεργοι να ανακαλύψουν τα αληθινά κίνητρα των ανθρώπων.

Συνδυάζονται τα στοιχεία του αέρα με το νερό, ήτοι υψηλή αντίληψη και μυστικοπάθεια και οτιδήποτε είναι απόκρυφο.

Είναι αληθινοί καλλιτέχνες στην ζωή με, ασύγκριτα, δημιουργικά οράματα και έντονα ένστικτα. Έχουν αξίες και ιδεαλισμό.

  Η φαντασία, τα όνειρα και η σύνδεση με τον πνευματικό κόσμο είναι κομμάτι του ζωδίου των Ιχθύων. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πνευματικότητα, την θρησκεία, την φιλοσοφία και την μάθηση. Προσφέρουν ανιδιοτελώς την βοήθειά τους.

 Έχουν έντονες καλλιτεχνικές τάσεις ιδίως στην ζωγραφική και την μουσική. Η διαισθητική ικανότητά τους, τους βοηθάει να ακολουθήσουν τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες τους και μια ζωή αντισυμβατική.

  Οι άνθρωποι με Ουρανό στους Ιχθύς είναι οραματιστές και χρησιμοποιούν την έμπνευσή τους για το γενικό καλό. Μπορούν να φτάσουν σε σημείο αυταπάρνησης. Όμως, αν παγιδευτούν σε ουτοπίες, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σκληρό και να οδηγήσει σε φανατισμό.

Ζέτου Λίβια  Κάρμεν  

 Πηγή : Dr. Prabhakar Mishra – Complete guide of horoscope