Σαν σήμερα 30 /1 Η Δολοφονία του Γκάντι και οι βασικοί αστρολογικοί παράγοντες.

Σαν σήμερα 30 /1 Η Δολοφονία του Γκάντι και οι βασικοί αστρολογικοί παράγοντες.

Σαν σήμερα 30/1/2023 πριν από 75 χρόνια υπήρξε η τραγική δολοφονία του μέγιστου ανθρωπιστή Μαχάτμα Γκάντι. Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε, να εμβαθύνουμε και να κατανοήσουμε,  ποιο ήταν το πλανητικό σκηνικό εκείνης της μέρας. Ποια ήταν η διάταξη των πλανητών, τι όψεις σχημάτιζαν και ποια ήταν εκείνη η ενέργεια, η οποία  ενεργοποίησε σημεία του γενέθλιου χάρτη του, ώστε να υπάρξει αυτή η άδικη, αποτρόπαια και φρικτή δολοφονία.

Απο την Άννα Αλεξανδρινού

Σαν σήμερα 30 /1 Η Δολοφονία του Γκάντι και οι βασικοί αστρολογικοί παράγοντες. 3

Να αναφέρουμε όμως λίγα λόγια γι’ αυτήν την τεράστια προσωπικότητα που με το λόγο, τη στάση ζωής και το έργο του, άφησε αναλλοίωτο το αποτύπωμα του στην παγκόσμια ιστορία.

Ανθρωπιστής, ακτιβιστής, πνευματικός ηγέτης, φιλόσοφος, οραματιστής, στοχαστής, ειρηνιστής, πολιτικός, επαναστάτης, είναι κάποια από τα επίθετα που μπορούμε να του αποδώσουμε, για να προσδιορίσουμε  την προσωπικότητα του. Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1869 στις 07:08 π.μ. σε μία μικρή πόλη της Ινδίας, στην επαρχία Πoρμπαντάρ. 

Γόνος επιφανών Ινδουιστών, μετά τη νεανική του επανάσταση -έπινε, κάπνιζε και δήλωνε άθεος- ακολούθησε τις αρχές και τις αντιλήψεις της οικογένειας του, όντας υπερασπιστής των αδυνάμων, της ενάρετης ζωής και της χορτοφαγίας.

Η ζωή τον έφερε στη ρατσιστική κοινωνία της Νοτίου Αφρικής, όπου ως νεαρός δικηγόρος όρθωσε ανάστημα ενάντια στο λευκό κατεστημένο. Λοιδορήθηκε, ξυλοκοπήθηκε, αλλά «κέρδισε» όπως συνήθιζε να λέει, ξεκινώντας έτσι να φιλοτεχνείται  η εικόνα ενός θρύλου.

Επιστρέφοντας στην Ινδία το 1915, έχοντας γίνει ήδη γνωστός, τον υποδέχονται με σχεδόν μεσσιανικές τιμές. Και κάπου εκεί, λίγο μετά την άφιξη του, απαρνούμενος τη ζωή των ανέσεων, ξεκινά το ταξίδι του να γνωρίσει την τεράστια Ινδία, γενόμενος ένα με τις χαμηλότερες κάστες των Ινδών.

Ένα ταξίδι στα βάθη της Ινδίας, το οποίο τον οδήγησε αρχικά στην ελπίδα, εν συνεχεία στη διασπορά της και με κατάληξη τη μεγαλειώδη πορεία του αλατιού και την ανεξαρτησία της Ινδίας.

Γνωρίζουμε ότι ο Γκάντι δολοφονήθηκε τη στιγμή που κατευθυνόταν για την απογευματινή του προσευχή από ένα φανατικό  ομόθρησκο του, τον Ναθουράμ Γκόντσε, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος από την πολιτική Γκάντι, την πολιτική κατευνασμού κατά την άποψη του, ως προς τους μουσουλμάνους της χώρας, υπεύθυνη για τη δημιουργία μουσουλμανικού κράτους σε Ινδουιστικό έδαφος.

Σύμφωνα με την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας του Γκάντι, η οποία έγινε στις 30-1-1948 και στις 17:17 (πηγή Wikipedia)  στο Νέο Δελχί της Ινδίας, το πλανητικό σκηνικό της ημέρας και της ώρας προμήνυε κάποιο πολύ δυσάρεστο γεγονός. 

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

Αυτός είναι ο χάρτης της ημερομηνίας της δολοφονίας του Γκάντι

Σαν σήμερα 30 /1 Η Δολοφονία του Γκάντι και οι βασικοί αστρολογικοί παράγοντες. 5

Α) Ο Ωροσκόπος ήταν στην 1:39 του Λέοντα και ο κυβερνήτης του, ο Ήλιος, βρισκόταν στην 9:30 σε αδυναμία στο ζώδιο του Υδροχόου, μέσα στον 7ο οίκο. Ο Ήλιος, από το ζώδιο του Υδροχόου, σχημάτιζε όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα στο Λέοντα στη 13:52R (ανάδρομος) στον 1ο οίκο, ο οποίος βρισκόταν σε σύνοδο με τον Κρόνο στο Λέοντα σε θέση εξορίας στην 20:01R  (ανάδρομος) στον 1ο οίκο. Η σύνοδος αυτή (Κρόνου-Πλούτωνα) ονομάζεται όψη θανάτου.

 Οι 2 πλανήτες, όπως προανέφερα, βρίσκονταν στον 1ο οίκο, ο οποίος σχετίζεται με την ενέργεια και τη ζωτικότητα του ανθρώπου. Συνυπολογίζοντας και την αντίθεση Ηλίου (7ος οίκος) – Πλούτωνα (1ος οίκος), φαίνεται ότι κάποιος άλλος άνθρωπος θα προκαλούσε το θάνατο του Γκάντι.

Β) Θα εξετάσουμε τον 3ο οίκο και τον κυβερνήτη του, γιατί τη στιγμή της δολοφονίας ο Γκάντι κατευθυνόταν σε χώρο προσευχής. Μέσα από τον 3ο οίκο μπορούμε να δούμε τις κοντινές διαδρομές, την επικοινωνία, τα αδέλφια κ.α. Η ακμή του 3ου οίκου, λοιπόν, βρισκόταν στην Παρθένο και ο κυβερνήτης της ο Ερμής ήταν στον Υδροχόο στην 26:30 μέσα στον 8ο οίκο. Ο 8ος οίκος σχετίζεται και με τον θάνατο, εκτός από δάνεια, χρήματα τρίτων, κληρονομίες κ.α. 

Στοιχείο που μας παραπέμπει στο γεγονός ότι αυτή η διαδρομή θα ήταν επικίνδυνη. Λαμβάνοντας υπόψη την αντίθεση που σχημάτιζε ο Ερμής στον Υδροχόο από τον 8ο οίκο με τον Κρόνο στον Λέοντα στον 1ο οίκο, εξάγουμε το συμπέρασμα για τον περιορισμό του λόγου του Γκαντι, ακόμη και την αποστόμωση του. Πράγμα το οποίο επετεύχθη με τη δολοφονία του.

Επίσης μέσα στον 3ο οίκο υπάρχει η σελήνη στο ζώδιο του ζυγού στην 7:53 σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό στην 12:56R (ανάδρομος). Η σύνοδος αυτή έδειχνε πόσο δοσμένος και αφοσιωμένος ήταν στο όραμα του, σε σημείο να μην περνά η σκέψη από το μυαλό του ότι μπορεί να κινδύνευε η ζωή του, μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί από μία μερίδα «αδελφών»-ομόθρησκων του, για την ίδρυση Μουσουλμανικού κράτους σε Ινδουιστικό έδαφος.

Η Αφροδίτη από τους Ιχθύς σε θέση έξαρσης στην 15:08 στον 8ο οίκο σχηματίζει όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό στην 12:56R (ανάδρομο) στον 3ο οίκο. Αυτή η όψη έρχεται να προστεθεί και να  ενισχύσει τη σκέψη για το πόσο ολοκληρωτικά αφοσιωμένος ήταν στα πιστεύω και τα όνειρα του, μην μπορώντας να αντιληφθεί τον κίνδυνο που διέτρεχε.

Γ) Στον 5ο οίκο έχουμε εμπεριεχόμενο το ζώδιο του Τοξότη και ο κυβερνήτης του, ο Δίας, βρίσκεται μέσα στον 5ο οίκο στο ζώδιο του Τοξότη σε θέση κυβέρνησης στην 21:04, σχηματίζοντας όψη αντίθεσης με τον Ουρανό στο ζώδιο των Διδύμων στην 22:30R (ανάδρομος), ο οποίος βρίσκεται μέσα στον εμπεριεχόμενο 11ο οίκο. Ο Δίας στο ζώδιο του Τοξότη σχετίζεται με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και τη νομική. Εδώ επειδή ο Δίας είναι εμπεριεχόμενος, τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καταπιεσμένα.

Από την άλλη, ο Ουρανός στις 22:30R (ανάδρομος) στους Διδύμους εμπεριεχόμενος στον 11ο οίκο έδειχνε έντονες και καταπιεσμένες καταστάσεις, οι οποίες με το κατάλληλο ερέθισμα, θα ξεσπούσαν ακραία και σε κοινή θέα. Θεωρώ ότι αυτή η αντίθεση των 2 πλανητών ενεργοποίησε το θρησκευτικό φανατισμό και διεπράχθη το απεχθές αυτό έγκλημα. 

Ο Δίας στον Τοξότη, όταν βάλλεται από αρνητικές όψεις, μπορεί να πυροδοτήσει και να προκαλέσει τέτοιου είδους θέματα θρησκευτικού φανατισμού. Επίσης και ο Ουρανός στους Διδύμους, με σκληρές όψεις, μπορεί να φέρει ξαφνικά και βίαια γεγονότα, όπως έλλειψη συναισθημάτων ή αδιαφορία για τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.

Δ) Τέλος, το τετράγωνο που σχημάτιζε  ο Βόρειος Δεσμός στον Ταύρο στην 19:37R (ανάδρομος) στον 10ο οίκο, με τον Κρόνο στο Λέοντα σε θέση εξορίας στην 20:01R (ανάδρομος) στον 1ο οίκο, ήταν προάγγελος ενός βίαιου και σκληρού γεγονότος, το οποίο θα βύθιζε το λαό στη θλίψη, τον πόνο και τη στεναχώρια.

Τώρα θα δούμε πως το πλανητικό σκηνικό εκείνης της ημέρας ενεργοποίησε στοιχεία του γενέθλιου χάρτη του Γκάντι. 

Αυτός είναι ο συνδυαστικός χάρης μεταξύ της ημερομηνίας γέννησης του Γκάντι και της ημερομηνίας της δολοφονίας του.

Σαν σήμερα 30 /1 Η Δολοφονία του Γκάντι και οι βασικοί αστρολογικοί παράγοντες. 7

Α) Βλέπουμε ότι μέσα στον 1ο οίκο, ο οποίος συμβολίζει τη ζωτικότητα και την ενέργεια του ανθρώπου, βρίσκεται ο διελαύνων Νότιος Δεσμός  στο Σκορπιό στην 19:37R (ανάδρομος) και σχηματίζει όψη συνόδου με το γενέθλιο Άρη στο Σκορπιό, στην 18:23. Αυτή η όψη είναι πολύ αρνητική και επικίνδυνη, γιατί είναι σαν ο Νότιος Δεσμός να ρουφάει την ενέργεια και τη ζωτικότητα του οργανισμού. Επίσης μπορεί να σε φέρει σε αντιπαράθεση με κρυφούς εχθρούς και να βγάλει  στην επιφάνεια κρυμμένη επιθετικότητα.

Β) Παρατηρούμε ότι μέσα στον 3ο οίκο, ο οποίος όπως προαναφέραμε σχετίζεται με κοντινές διαδρομές, επικοινωνία, αδέλφια κ.α., βρίσκεται ο διελαύνων Δίας, πανίσχυρος  στον Τοξότη, στην 21:04 σε θέση κυβέρνησης και σχηματίζει όψη χιαστί ιδιομοιρίας με το γενέθλιο Ουρανό στον Καρκίνο στην 21:41 στο 10ο οίκο.

 Οι όψεις ιδιομοιρίας είναι πάντα πολύ σημαντικές και τις μελετάμε προσεκτικά. Στην παρούσα κατάσταση βλέπουμε ότι προκάλεσε απίστευτο θρησκευτικό φανατισμό, ο οποίος εκφράστηκε με ακραίο και αποτρόπαιο τρόπο, ως μέσο διαμαρτυρίας και αντίδρασης ενός φανατικού Ινδουιστή για το νέο Μουσουλμανικού κράτος που θα δημιουργούνταν, το Πακιστάν, σε Ινδουιστικό έδαφός. 

Γ) Κοιτώντας τον 11ο οίκο ο οποίος σχετίζεται με ομάδες ανθρώπων, βρίσκεται ο διελαύνων Άρης στην Παρθένο στη 4:27R (ανάδρομος) και μέσω της 8ης αρμονικής με όψη ενάμιση τετραγώνου  ενεργοποίησε το γενέθλιο Ποσειδώνα στον Κριό στην 18:26R (ανάδρομος) μέσα στον 6ο οίκο, ο οποίος σχετίζεται με θέματα καθημερινότητας, υγείας και εργασίας .

Αυτή η όψη προκαλεί έλλειψη ενέργειας, καθιστά τον άνθρωπο αδύναμο και ανήμπορο και σε ακραίες περιπτώσεις όπως αυτή, μπορεί να πέσει θύμα εγκληματικότητας και να κινδυνέψει, ή να χάσει ακόμα και τη ζωή του. Όπως ακριβώς συνέβη στη δική μας περίπτωση. 

Δ) Στο 10ο οίκο που σχετίζεται με την κοινωνική εικόνα, την καριέρα, τη φήμη και το κύρος, έχουμε τον διελαύνοντα Κρόνο στο Λέοντα σε θέση εξορίας στην 20:01R (ανάδρομος) σε σύνοδο με το διελαύνοντα Πλούτωνα στο Λέοντα στην 13:52R (ανάδρομος), όψη θανάτου όπως προαναφέραμε, να βρίσκεται ο Κρόνος σε πολύ στενή σύνοδο με την γενέθλια Σελήνη στο Λέοντα στην 19:55.

Αυτές οι όψεις των πλανητών είναι πάρα πολύ σκληρές και μας μιλούν για περιορισμό, έντονη εσωστρέφεια, ανασφάλειες, φοβίες, δυσάρεστα γεγονότα, χωρισμούς, καθώς και το τέλος καταστάσεων. Σε αυτή την περίπτωση, έδειξαν το πιο σκληρό τους «πρόσωπο», προκαλώντας το τέλος της ζωής του Γκάντι, φέρνοντας θλίψη και αγανάκτηση σε ολόκληρο το λαό.

Ε) Επίσης, ο διελαύνων Κρόνος στο Λέοντα σε θέσης εξορίας στην 20:01R (ανάδρομος) στο 10ο οίκο σχηματίζει τετράγωνο ιδιομοιρίας με το γενέθλιο Δία στον Ταύρο στην 20:10R (ανάδρομος) στον 8ο οίκο. Αυτή η όψη μας δείχνει την πάλη ανάμεσα στην επέκταση και τη συγκράτηση, ανάμεσα στην υπερβολή και τον περιορισμό. 

Στη δική μας περίπτωση μπορούμε να τη μεταφράσουμε και λόγω της οικοθεσίας των πλανητών- Κρόνος στο 10ο οίκο, Δίας στον 8ο οίκο- ως την αντίδραση μιας μερίδας  ανθρώπων, σκληροπυρηνικών και φανατικών, οι οποίοι δε δέχονταν να δοθεί  δικό τους Ινδουιστικό «έδαφος», για την ίδρυση του νεοσύστατου κράτους του Πακιστάν.

Αυτή η αντίδραση και άρνηση κάποιων ακραίων εκφράστηκε μέσω του εγκλήματος που διέπραξε ο δολοφόνος του Γκάντι , θεωρώντας ότι με το θάνατο του, θα τιμωρούνταν για την υποτιθέμενη εύνοια-δικαιώματα τα οποία παρείχε στους Μουσουλμάνους και θα τους οδηγούσαν στην επέκταση και ανεξαρτητοποίησή τους.

ΣΤ) Τέλος, θα δούμε ποια μεσοδιαστήματα του γενέθλιου χάρτη του Γκάντι ενεργοποιήθηκαν κατά τη διέλευση των  πλανητών εκείνης της περιόδου. 

α)Μεσοδιάστημα  Κρόνου/Ωροσκόπου: βρισκόταν στο γενέθλιο χάρτη στη 19:03 του Σκορπιού και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Κρόνου στο Λέοντα στην 21:01R (ανάδρομος) με όψη τετραγώνου. Αυτό το μεσοδιάστημα, σύμφωνα με τον Ebertin (Κοσμοβιολόγος), δημιουργεί αναστολές ή δυσάρεστες καταστάσεις εξαιτίας του περιβάλλοντος ή της οικογένειας του. Απώλειες διαμέσου άλλων, αυτοαπομόνωση, οριστικούς χωρισμούς.

β)Μεσοδιάστημα Δία /Ουρανού: βρισκόταν στο γενέθλιο χάρτη στις 22:55 των Διδύμων, ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Δια στον Τοξότη με αντίθεση στην 21:04. Εδώ δημιουργείται η τάση στο υποκείμενο (Γκάντι) να αναμειγνύεται σε συζητήσεις – λογομαχίες για θέματα εξωπραγματικά ή θέματα φιλοσοφίας.

γ) Μεσοδιάστημα Σελήνης/Βόρειου Δεσμού: βρισκόταν στο γενέθλιο χάρτη στις 12:48 του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Πλούτωνα στην 13:52R (ανάδρομο) με σύνοδο. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για χωρισμούς, διακοπή σχέσεων, αποξένωση και λογομαχίες.

 Δ) Μεσοδιάστημα Ουρανού/Ποσειδώνα: βρισκόταν στο γενέθλιο χάρτη στην 5:03 των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Άρη στην Παρθένο, ανάδρομος  με τετράγωνο στην 4:27R (ανάδρομος).  Έλλειψη αντοχής ,έλλειψη ζωτικότητας, μπλεγμένες συναισθηματικά καταστάσεις και απώλεια.

Αναλύοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία, θέσεις πλανητών, κατάσταση πλανητών,  οικοθεσία, όψεις, μεσοδιαστήματα, καταλήγουμε ότι η χρονική περίοδος που διένυε ο Γκάντι, ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη και επικίνδυνη για τη ζωή του, όπου δυστυχώς εκείνος δεν το είχε αντιληφθεί, για να φροντίσει με κάποιον τρόπο να προστατευθεί. Όλα τα δεδομένα που εξετάσαμε μας έδειχναν απώλεια, κίνδυνο, πόνο και θάνατο.

Το απαύγασμα του έργου του Μαχάτμα Γκάντι μπορούμε να το συνοψίσουμε στις 7 αρχές του, οι οποίες είναι «μνημείο» παγκόσμιας κληρονομιάς και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Λόγια μεστά, λόγια αληθινά, λόγια ανθρώπινα:

Δεν υπάρχει αγάπη δίχως θυσία.

Δεν υπάρχει μόρφωση δίχως παιδεία.

Δεν υπάρχει εμπόριο δίχως ήθος.

Δεν υπάρχει επιστήμη δίχως ανθρωπιά.

Δεν υπάρχει απόλαυση δίχως συναίσθημα.

Δεν υπάρχει πλούτος δίχως μόχθο.

Δεν υπάρχει πολιτική δίχως αρχές.

Από την Άννα Αλεξανδρινού