Σαν σήμερα γέννηση του Oppenheimer. Μία προσωπικότητα που άλλαξε το κόσμο

Σαν σήμερα γέννηση του Oppenheimer. Μία προσωπικότητα που άλλαξε το κόσμο

Έχουν περάσει 120 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου φυσικού Robert Oppenheimer, ενός επιστήμονα ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην επιστήμη της φυσικής καθώς το δημιούργημα του, ή αλλιώς «το παιδί του» όπως κάποιοι διατείνονται, η ατομική βόμβα, έμελλε να στιγματίσει με τα πιο μελανά χρώματα την παγκόσμια ιστορία.

Από την Άννα Αλεξανδρινού

Σαν σήμερα γέννηση του Oppenheimer. Μία προσωπικότητα που άλλαξε το κόσμο 3

Εμείς από τη δική μας αστρολογική γωνιά θα προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε το πορτρέτο αυτού του μεγαλοφυή επιστήμονα, με τις έντονες αντιθέσεις στην προσωπικότητα του. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα τα οποία αποτέλεσαν σταθμούς στη ζωή του, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε πως οι πλανητικοί σχηματισμοί οι οποίοι υπήρχαν εκείνες της χρονικές περιόδους στον ουράνιο θόλο ενεργοποίησαν το γενέθλιο χάρτη του, με την τεχνική της Επιλεκτικής Αστρολογίας. 

Robert J. Oppenheimer: Ο πατέρας της ατομικής βόμβας και σίγουρα ένας από τους σπουδαιότερους και πιο διαδραστικούς φυσικούς του προηγούμενου αιώνα. Γόνος εύπορης οικογένειας ( ο πατέρας του ήταν Γερμανός μετανάστης), μεγάλωσε στο Μανχάταν, σε διαμέρισμα όπου τους τοίχους του κοσμούσαν πίνακες του Van Gogh, του Cezanne και του Gauguin.

Το ταξίδι της αριστείας του ξεκινά από τη Νέα Υόρκη και συνεχίζεται στο Χάρβαρντ – όπου και η πρώτη του επαφή με την πειραματική φυσική – περνάει από το Κέιμπριτζ και φτάνει ως τη Γερμανία, σπουδαστής ων, αναζητώντας την Ιθάκη του. Και το όνομα αυτής; Κβαντική Φυσική. Συνδιαλέγεται και μελετά με εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Νιλς Μπορ και ο Μαξ Μπορν. Μάλιστα με το δεύτερο αναπτύσσει την πρώτη του μεταδιδακτορική εργασία, παράγοντας την προσέγγισή τους για τη δομή των μορίων.

Κάπου εκεί ξεκινά ο κύκλος του καθηγητή ( Caltech, Berkeley). Προσελκύει πλέον τη δική του ομάδα λαμπρών νέων φοιτητών της φυσικής. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος, κυριολεκτικά, έφερε την Κβαντική φυσική στις ΗΠΑ.

Ένας όχι συνηθισμένος άνθρωπος, ιδιαίτερα ευφυής και πρωτοποριακός, όσο και απρόβλεπτος, με πολύ πλούσια φαντασία, ο οποίος ήξερε να παίρνει το καλύτερο από τον καθέναν. Στον αντίποδα ήταν αρκετά ιδιόρρυθμος, με πολύ σκληρό κι επικριτικό λόγο, του οποίου η εξυπνάδα τον έκανε να μην αντέχει το λάθος. 

Παντρεύεται το 1940 την Katherine (Kitty) Puening Harrison, με την οποία αποκτά δύο παιδιά. Το 1942 διορίζεται και ηγείται του περίφημου Manhattan Project, την κωδική ονομασία του προγράμματος για την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας. Όντας ο γενικός επιβλέπων συγκεντρώνει τα καλύτερα μυαλά της φυσικής από το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό, ώστε να εργασθούν πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Απαραίτητη διευκρίνιση : όλος ο κόσμος στη συγκεκριμένη περίοδο (συμπεριλαμβανομένου και του επιστημονικού) ζει με τον τρόμο της ανάπτυξης της ατομικής βόμβας από τη ναζιστική Γερμανία. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, οι σοβαρές αντιστάσεις των περισσοτέρων κάμπτονται, δημιουργώντας έτσι το εξής οξύμωρο : ακόμα και  οι πλέον δημοκρατικοί και φιλειρηνικοί επιστήμονες να καταναλώνουν όλη τους την ενέργεια για τη δημιουργία μιας ατομικής βόμβας.

Στις 05:30 πμ της 16ης Ιουλίου του 1945 στέφεται μ’ επιτυχία η γενική δοκιμή της ατομικής βόμβας κι έπεται η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Στη θέα της απόλυτης καταστροφής αρχίζουν από πολλούς δεύτερες, τρίτες και τέταρτες σκέψεις…. Ο Oppenheimer τις εκφράζει ανοιχτά, αναλύοντας ακόμα και στον ίδιο τον Τρούμαν τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθούν παρόμοια όπλα. Μνημειώδης είναι η φράση του προς τον Τρούμαν «τα χέρια μου έχουν αίμα».

Ο συνδυασμός της στάσης του αυτής, με την αντικομμουνιστική υστερία των μακαρθικών χρόνων οδηγεί τον Oppenheimer στα δικαστήρια – κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων και για προδοσία -, με αποτέλεσμα το 1954 να χάσει τη διαπίστευσή του σε θέματα ασφαλείας, όπως και τη θέση του στην AEC. Ενδεικτικό του σάλου που ξέσπασε με αφορμή την παραπομπή του είναι ότι, το τεύχος Μαΐου του ’54 του εγνωσμένης αξίας επιστημονικού περιοδικού «Bulletin» ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά στην υπόθεση Oppenheimer.

Επιστρέφει στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών γενόμενος και πάλι καθηγητής, συγγράφοντας επιστημονικά δοκίμια και δίνοντας διαλέξεις ανά τον κόσμο, με σκοπό την προώθηση των ιδεών του :

«Η απεριόριστη πρόσβαση στη γνώση, η απρογραμμάτιστη και απρόσκοπτη ένωση [ανθρώπων] για την προώθηση της – αυτά είναι που μπορούν να κάνουν έναν τεράστιο, περίπλοκο, διαρκώς αναπτυσσόμενο, διαρκώς μεταβαλλόμενο, ολοένα πιο εξειδικευμένο κι έμπειρο τεχνολογικό κόσμο, ωστόσο έναν κόσμο, της ανθρώπινης κοινότητας».

Η αποκατάστασή του έρχεται τέσσερα χρόνια πριν πεθάνει, το 1963, όπου και λαμβάνει το βραβείο «Enrico Fermi» στο Λευκό Οίκο. Και το αποτύπωμά του ; «Λίγο» μεγαλύτερο από τον Κουρέα της Σεβίλλης, καθότι το 2005 ο John Adams συνέθεσε όπερα προς τιμήν του…….. 

Αυτός είναι ο γενέθλιος χάρτης του Oppenheimer

Σαν σήμερα γέννηση του Oppenheimer. Μία προσωπικότητα που άλλαξε το κόσμο 5

Ο Oppenheimer ήταν Ταύρος με Ωροσκόπο Δίδυμο, στοιχείο το οποίο μας προϊδεάζει ότι ήταν άνθρωπος με αρκετές αντιφάσεις στην προσωπικότητα του. Πολλές φορές θα έπρεπε να ισορροπήσει μεταξύ της συντηρητικής του φύσης και της έκδηλης περιέργειας του, μεταξύ της ανάγκης του για σταθερότητας και της δίψας του για νέες εμπειρίες.

Ο ASc στους Διδύμους δείχνει έναν άνθρωπο με δυνατό λόγο, ο οποίος μπορούσε να εντυπωσιάζει τους γύρω του με την ευστροφία του, τις γνώσεις του και επιχειρηματολογώντας πάνω σε διάφορα θέματα, να τους πείσει για την ορθότητα των απόψεών του. 

Ο ASc, όπως προαναφέραμε, είναι στους Διδύμους στην 27ο 03’ και βρίσκεται σε αντίθεση και αντιπαραλληλία με τον Ουρανό στον Τοξότη στην 29ο 48’R (ανάδρομο) στον 7ο οίκο, σε κόντρα αντισκιά με τον Ποσειδώνα στον Καρκίνο στην 3ο 33’ στον 1ο οίκο και σε τετράγωνο με το Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο στην 26ο 57’S στον 4ο οίκο, όπου κι ο Ουρανός σχηματίζει τετράγωνο με το Βόρειο Δεσμό.  

Καταλαβαίνουμε ότι  πολλές φορές δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα για τα πρόσωπα με τα οποία είχε σχέσεις, για το πώς πραγματικά τον έβλεπαν, αλλά  και τι ήταν αυτό που επιθυμούσε εκείνος από αυτούς. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. 

Επίσης, άλλο ένα κομβικό θέμα το οποίο θα βίωνε μέσα στις σχέσεις του θα ήταν οι αιφνίδιες αλλαγές, οι χωρισμοί και οι συγκρούσεις. Γενικότερα, ο τομέας των σχέσεων θ’ αποτελούσε τον αδύναμο κρίκο στη ζωή του, διότι δε θα υπήρχαν σταθερές βάσεις. Οι αποφάσεις του να εντάσσεται σε ομάδες με σκοπό του την «προσφορά» θα ήταν ικανές να του δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην οικογένεια του και κάποια στιγμή να γίνουν η αιτία, όπου η ζωή του θα άλλαζε ξαφνικά και αναπάντεχα. 

Επίσης είναι όψεις οι οποίες υποδηλώνουν τις συγκρούσεις τις οποίες θα είχε με συνεργάτες και τις δυσκολίες τις οποίες θα αντιμετώπιζε με ομάδες ανθρώπων της χώρας του, για ζητήματα τα οποία θα αφορούσαν την προσφορά και τις υπηρεσίες του έναντι της πατρίδας του, που ενδεχομένως κάποια στιγμή να τον ανάγκαζαν να αλλάξει ακόμα και χώρα. 

Είναι γεγονός ότι, μετά την άρνηση του να συμμετάσχει στο επόμενο πρόγραμμα, ήρθε σε σύγκρουση με κάποιους συνεργάτες και με ομάδες ατόμων, οι οποίοι μη αποδεχόμενοι την απόφαση του, προσπάθησαν να τον βλάψουν ποικιλοτρόπως. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, το 1955 αποφάσισε να εγκατασταθεί με την οικογένεια του στο Σεντ Τζον, ένα νησάκι το οποίο ανήκει στις Παρθένες Νήσους.

Ο κυβερνήτης του ASc είναι ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται στον Ταύρο στην 21ο 57’ στο 12ο οίκο και σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο σε παραδοσιακή κυβέρνηση στη 19ο 46’ στον 9ο οίκο και εξάγωνο με τη Σελήνη στον Καρκίνο σε θέση κυβέρνησης στην 23ο 28’, στο 2ο οίκο.

Είναι όψεις οι οποίες περιγράφουν έναν άνθρωπο με ευμετάβλητα συναισθήματα, πλούσια φαντασία, ο οποίος όμως είχε την ικανότητα να μπορεί να εκλογικεύει και να υλοποιεί τις εμπνεύσεις του σε μεγάλο βαθμό. Αγαπούσε την καλλιτεχνία, την ερευνά και του άρεσε να εργάζεται μακριά από τα φώτα, προσπαθώντας να φτάσει στην κάρδιά του εκάστοτε ζητούμενου. Χαρακτηριστικό  ήταν ότι πολλές φορές γινόταν δογματικός, με λόγο σκληρό και απόλυτο, δημιουργώντας προβλήματα στην εξέλιξη και στην περεταίρω επίτευξη των στόχων του.

Στον 1ο οίκο βρίσκεται ο Ποσειδώνας στον Καρκίνο στην 3ο 33’, όπως προαναφέραμε, και σχηματίζει ένα τρίγωνο με το MC στους Ιχθύς στην 2ο 57’, όπου βρίσκεται σε σύνοδο με το βασιλικό αστέρα Formalhaut και ένα εξάγωνο με τον Ήλιο στον Ταύρο στην 1ο 58’ στον 11ο οίκο, όπου ο Ήλιος βρίσκεται σε εξάγωνο με το MC. 

Ουσιαστικά σχηματίζεται ένα μικρό ταλέντο, το οποίο δείχνει την ικανότητα την οποία είχε να μπορεί να συνεργάζεται με ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι είχαν υψηλό όραμα και με μεθοδικότητα να μπορεί να ηγείται και να τους κατευθύνει να επιτυγχάνουν μεγάλους στόχους, οι οποίοι θα αποσκοπούσαν στο κοινό καλό και θα τους έκαναν γνωστούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι γεγονός ότι κατάφερε να συγκεντρώσει τους μεγαλύτερους επιστήμονες της εποχής, «παίρνοντάς» τα καλύτερα στοιχεία από τον καθέναν και όλοι μαζί να δουλέψουν προς την κατασκευής της ατομικής βόμβας, για την οποία πίστευε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη λήξη του πολέμου και να γίνει η αιτία ώστε να μην υπάρξει ποτέ άλλος πόλεμος, διαφυλάσσοντας την παγκόσμια ειρήνη.

Επίσης, με δεδομένο ότι το MC βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Formalhaut, καταλαβαίνουμε ότι ο Oppenheimer θα γινόταν ιδιαίτερα γνωστός για τη σοφία, την έρευνα και τα υψηλά ιδανικά του. Όμως πάντα θα εγκυμονούσε ο κίνδυνος μιας απότομης πτώσης αν δεν μπορούσε να κινητοποιηθεί άμεσα και έπεφτε στο «αμάρτημα» της οκνηρίας.

 Όπως και έγινε. Κατά την περίοδο όπου εξαπολύθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του από την επιτροπή Μακάρθι, η αντίδραση του χαρακτηρίστηκε από τους δικούς του ανθρώπους υποτονική (οδήγησε, άλλωστε στην αφαίρεση της διαπίστευσής του).

Στο 2ο οίκο, όπως προαναφέραμε, βρίσκεται η Σελήνη στον Καρκίνο και πέρα από το εξάγωνο το οποίο σχηματίζει με τον Ερμή, βρίσκεται σε όψη χιαστί με τον Κρόνο στον Υδροχόο στη 19ο 46’ στον 9ο οίκο και σε εξάγωνα με τον Κλήρο Τύχης στην Παρθένο στη 18ο 33’ και το Βόρειο δεσμό στην Παρθένο στην 26ο 57’S, στον 4ο οίκο.

Η όψη χιαστί μεταξύ της Σελήνης και του Κρόνου υποδηλώνει τα σοβαρότατα συναισθηματικά διλήμματα τα οποία αντιμετώπισε ως καθηγητής και επιστήμονας, λόγω των αρχών και των πεποιθήσεών του. Επίσης θα μπορούσε να δείχνει το θάνατο μιας γυναίκας του περιβάλλοντος του, την περίοδο κατά την οποία εκείνος θα βρισκόταν στο εξωτερικό.

Την περίοδο κατά την οποία ο Oppenheimer βρισκόταν στο Λος Άλαμος για το Μανχάταν πρότζεκτ, ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, Τζιν Τάτλοκ, αυτοκτόνησε, πλημμυρίζοντας τον με πόνο, στενοχώρια και συναισθηματική μοναξιά.

Τα εξάγωνα μεταξύ της Σελήνης, του Βόρειου Δεσμού και του Κλήρου Τύχης δείχνουν την ευκαιρία την οποία θα είχε να ενταχθεί σε ομάδες και να εργασθεί για τη χώρα του, πετυχαίνοντας τους σκοπούς του.

Στον 8οίκο βρίσκεται ο Χείρωνας στον Υδροχόο στη 0ο  00’ και σχηματίζει τετράγωνο με τον Ήλιο στον Ταύρο στην 1ο 58’, στον 11ο οίκο. Είναι ένα τετράγωνο, το οποίο αποκαλύπτει τα έντονα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και τη δυσκολία να δεχθεί κριτική, ακόμα και από άτομα κύρους ομοϊδεατών (πχ των καθηγητών του). 

Επίσης υποδηλώνει τις φοβίες και την ανασφάλεια την οποία αισθανόταν στο ενδεχόμενο κάποιου λάθους, το οποίο θα τον εξέθετε στην κοινή γνώμη και τη στοχοπροσήλωση στην έρευνα, η οποία αρκετές φορές θα τον απομόνωνε από τις κοινωνικές συναναστροφές.

Τέλος αναδεικνύει τα ύπουλα μαχαιρώματα τα οποία θα δεχόταν κάποια στιγμή στη ζωή του από σκοτεινούς κύκλους, τα οποία θα είχαν σκοπό να τραυματίσουν την κοινωνική του υπόσταση, δημιουργώντας του προβλήματα στους οργανισμούς και στους συλλόγους, στους οποίους θα συμμετείχε.

Στον 7ο οίκο βρίσκεται, όπως προαναφέραμε, βρίσκεται ο Ουρανός στον Τοξότη στην 29ο 48’R, ο οποίος ουσιαστικά θεωρείται άνοπτος, εφόσον δεν σχηματίζει καμία πτολεμαϊκή όψη με πλανήτη. Είναι ένα στοιχείο, το οποίο έρχεται με τη σειρά του να προστεθεί στην «αποκωδικοποίηση» του χάρτη, τονίζοντας τη μεγάλη έφεση την οποία είχε προς τις θετικές επιστήμες και την ευφυΐα του. 

Υποδηλώνει έναν άνθρωπό ιδιαίτερα πρωτοποριακό, ασυνήθιστο, ιδιόρρυθμο και απρόβλεπτο, όπου οι διαπροσωπικές του σχέσεις θα περιείχαν έντονα τα στοιχεία των αιφνίδιων αλλαγών, των αναπάντεχων εξελίξεων, της ανατροπής, της αστάθειας και της ρήξης. 

Συνυπολογίζοντας ότι, ο Ουρανός στο γενέθλιο χάρτη του κυβερνά τον 9ο οίκο, αντιλαμβανόμαστε ότι θα ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος θα είχε υψηλό επίπεδο μόρφωσης, με έντονη την παρουσία του στο εξωτερικό. Θα έκανε πολλά ταξίδια, θα μπορούσε να γίνει ένας ξεχωριστός καθηγητής, ο οποίος θα τραβούσε την προσοχή, λόγω και της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου με το οποίο ασχολούταν και δίδασκε.

Είναι αλήθεια ότι, την εποχή όπου ο Oppenheimer ασχολήθηκε με την κβαντική φυσική, η θεωρία των κβάντων ήταν ακόμα στα σπάργανα. Όπως επίσης κάποια χρόνια αργότερα, η κατασκευή της ατομικής βόμβας από εκείνον και το επιτελείο του, προκάλεσε ποικίλες και αντιφατικές αντιδράσεις.

Στον 11ο οίκο βρίσκονται οι, Αφροδίτη στον Κριό σε θέση αδυναμίας στην 11ο 32’ σε σύνοδο με τον Δίας στον Κριό στη 12ο 34’ σε σύνοδο και παραλληλία. (Όπου η Αφροδίτη βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή από αδυναμία με τον Άρη στον Ταύρο -είναι ένα στοιχείο το οποίο λειτουργεί σχετικώς βοηθητικά για τους 2 πλανήτες λόγω της κακής ζωδιακής τους θέσης την οποία έχουν στο χάρτη-)

Είναι μία σύνοδος, η οποία υποδηλώνει τις διακρίσεις τις οποίες θα κέρδιζε μέσα από ομάδες και οργανισμούς, όπου θα τον οδηγούσαν στην επιτυχία και θα αποκόμιζε οικονομικά οφέλη. Επίσης δείχνει την οικονομική άνεση την οποία είχε εξαρχής και τον καλό γάμο -σε γενικές γραμμές- τον οποίο έκανε.

Επίσης, στον 11ο οίκο βρίσκεται και ο Άρης σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στον Ταύρο στην 11ο 37’ και σχηματίζει μισό τετράγωνο με τον ASc στους Διδύμους στην 27ο 03’ και ενάμιση τετράγωνο με το Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο στην 26ο 57’S. 

Είναι όψεις, οι οποίες αποκαλύπτουν τους διαπληκτισμούς και τις συγκρούσεις που θα αντιμετώπιζε μέσα σε ομάδες, την προκλητική συμπεριφορά την οποία θα είχε απέναντι στους άλλους και τη δυσκολία του να βρίσκεται σε περιβάλλοντα τα οποία δεν επιθυμούσε, με αποτέλεσμα να γίνεται άλλοτε επιθετικός και άλλοτε  αυτοκαταστροφικός. 

Χαρακτηριστικό γεγονός είναι ότι, όταν βρισκόταν στις ΗΠΑ και αντιλήφθηκε ότι το επίπεδο των Αμερικανικών πανεπιστημίων ήταν πολύ χαμηλότερο απ’ εκείνο των ευρωπαϊκών χωρών, αισθάνθηκε ότι δεν είχε κανένα λόγο να είναι εκεί, εφόσον δε μάθαινε κάτι νέο. Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν να πέσει σε κατάθλιψη. Τότε, ο φίλος του Φρανσις Φέργκιουσον έγραψε μία επιστολή στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «φοβάμαι για τον Oppenheimer μην καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσει τη ζωή του».

Στο 12ο  οίκο βρίσκεται ο Πλούτωνας στους Διδύμους στη 19ο 07’ και σχηματίζει ένα τρίγωνο ιδιομοιρίας με τον Κρόνο στον Υδροχόο στη 19ο 47’ στον 9ο οίκο και ένα μισό τετράγωνο με τον Ήλιο στον Ταύρο στην 1ο 58’ στον 11ο οίκο.

Είναι όψεις που δείχνουν τη μεγάλη του φιλοδοξία, την ανάγκη του για έλεγχο και εξουσία μέσα σε ομάδες, καθώς και την ικανότητα του να μπορεί να ελέγξει τη ένταση την οποία τον κατέκλυζε, κρύβοντας την μέσα του. Επίσης υποδεικνύει ότι, ενδεχομένως κάποια στιγμή στη ζωή του να είχε κρυφές διασυνδέσεις με άτομα κύρους από το ευρύτερο περιβάλλον του, όπου τελικά θα του δημιουργούσαν προβλήματα και θα τον απομόνωναν.

Τέλος προϊδεάζει για τις μεγάλες διακυμάνσεις που θα βίωνε, από την απόλυτη επιτυχία στην αμφισβήτηση και τελικά στην αναγνώριση – καθιέρωση ως καθηγητή μεγάλου βεληνεκούς. Όπως και συνέβη, χαρακτηριστικέ ως ο πατέρα της ατομικής βόμβας. 

Αυτός είναι ο χάρτης της Γενικής Δοκιμής της Ατομικής Βόμβας.

Σαν σήμερα γέννηση του Oppenheimer. Μία προσωπικότητα που άλλαξε το κόσμο 7

Η δοκιμή της Ατομικής Βόμβας έγινε σε ημέρα Ήλιου και ώρα Ερμή. Ο Ήλιος βρισκόταν στον Καρκίνο σε παρορμητικό ζώδιο, σε παραλληλία με τον Κρόνο και σχημάτιζε αρκετές όψεις, τις οποίες θα αναλύσουμε παρακάτω. Ο Ερμής βρισκόταν στο Λέοντα, σε σταθερό ζώδιο, σε δικά του όρια και σχημάτιζε κι εκείνος αρκετές όψεις. Από την κατάσταση των πλανητών καταλαβαίνουμε ότι θα ήταν ένα γεγονός, το οποίο θα προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους θα είχαν μεγάλη διάρκεια στο χρόνο, ανοίγοντας έναν κύκλο πολλών συζητήσεων.

Ο ASc της ημέρας και της ώρας βρισκόταν στον Καρκίνο στη 14ο 50’ σε αντισκιά με τον Ουρανό στους Διδύμους στη 15ο 35’ στο 12ο οίκο και σχημάτιζε συνόδους με τον Κρόνο στον Καρκίνο σε θέση αδυναμίας στη 15ο 37’ στον 1ο οίκο, ο οποίος βρισκόταν και εκείνος σε κόντρα αντισκιά με τον Ουρανό και με το Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο στην 9ο 03’ στον στο 1Ο οίκο, όπου ο ASc, ο Κρόνος και ο Βόρειος Δεσμός σχημάτιζαν τετράγωνα με τη Σελήνη στο Ζυγό στη 14ο 38’ στον 4ο οίκο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι πραγματικά ήταν ένα πολύ σκληρό σύμπλεγμα όψεων που θα προκαλούσε πολύ πόνο, φόβο, περιορισμούς, μεγάλες απώλειες και ανασφάλεια, δημιουργώντας χαοτικές καταστάσεις και σκορπίζοντας το θάνατο στο λαό της χώρας η οποία ήταν πολιορκημένη (Ιαπωνία), βυθίζοντάς την σε βαρύ πένθος. 

Είναι γεγονός ότι, μετά από την αεροπορική επίθεση την οποία πραγματοποίησαν οι Ιάπωνες στις 7/12/1941 στο Περλ Χάρμπορ εναντίων των ΗΠΑ, η οποία προκάλεσε το θάνατο σε πάνω από 2.400 Αμερικανούς στρατιώτες και μεγάλες ζημιές στο στόλο της, οι ΗΠΑ εντάχθηκαν ενεργά στον πόλεμο.

Όλο τον Ιούλιο του 1945, οι Αμερικάνοι πραγματοποίησαν πάνω από 1200 βομβαρδιστικές επιθέσεις σε πόλεις της Ιαπωνίας, προτού ρίξουν τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Τα αποτελέσματα των συνεχόμενων βομβαρδισμών ήταν τραγικά, αφού υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν πάνω από 250.000 Ιάπωνες και πάνω από 9.000.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι. 

Ο κυβερνήτης του ASc είναι η Σελήνη η οποία βρίσκεται στο Ζυγό στη 14ο 38’ στον 4ο οίκο και πέρα από τις όψεις τις οποίες προαναφέραμε ότι σχηματίζει, κάνει τρίγωνα επίσης με την Αφροδίτη στους Διδύμους στην 9ο 12’ και τον Ουρανό στους Διδύμους στη 15ο 35’, οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο στο 12ο οίκο και εξάγωνο με τον Πλούτωνα στην 9ο 21’ στο Λέοντα στο 2ο οίκο.

Είναι όψεις οι οποίες καταδεικνύουν την επιτυχία με την οποία στέφθηκε η δοκιμή της ατομικής βόμβας, ενός άκρως επικίνδυνου εγχειρήματος, το οποίο διεξήχθη κάτω από απόλυτη μυστικότητα, και το οποίο δε δημιούργησε το οποιοδήποτε πρόβλημα στον κόσμο που συμμετείχε. 

Επίσης δείχνει το μεγάλο οικονομικό κόστος, το οποίο δαπανήθηκε για την υλοποίηση του πρότζεκτ και τη μεγάλη συναισθηματική ένταση των συμμετεχόντων για την πρωτόγνωρη εμπειρία την οποία βίωσαν, καθώς και τα συναισθήματα δέους, απελευθέρωσής και λύτρωσης, τα οποία ένοιωσαν με τη λήξη της δοκιμής.

Το εξάγωνο μεταξύ της Σελήνης και του Πλούτωνα υποδηλώνει την ευκαιρία την οποία θα είχε το κράτος να αυξήσει τα έσοδά του κάτω από αυτή την ιδιόμορφη – ιδιάζουσα κατάσταση. Επίσης δείχνει  την τόνωση της αυτοπεποίθησης, τόσο της χώρας, όσο και του λαού, η οποία θα τους καθιστούσε κυρίαρχους ενός πολύ επικίνδυνου «παιχνιδιού».

Πράγματι, η απόφαση για τη ρίψη ατομικών βομβών ήταν κυρίως πολιτική, παρά στρατιωτική. Υπήρχαν και αντίθετες φωνές στις τάξεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αναμεταξύ των οποίων και κάποιοι εκ των κορυφαίων στρατιωτικών αξιωματούχων των ΗΠΑ. 

Η έρευνα στρατηγικών βομβαρδισμών των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιαπωνία το 1946 έλεγε: «Με βάση μια λεπτομερή διερεύνηση όλων των γεγονότων … [η] γνώμη μας είναι ότι … η Ιαπωνία θα είχε παραδοθεί ακόμη και αν δεν είχαν πέσει οι ατομικές βόμβες, ακόμη και αν η Ρωσία δεν είχε εισέλθει στον πόλεμο και ακόμη και αν δεν είχε προγραμματιστεί ή σχεδιαστεί εισβολή».

Όπως άλλωστε και ο 1ος ΠΠ, ουσιαστικά ήταν ένας πόλεμος για την ισχύ, τη δύναμη και την επιβολή. Τα ισχυρότερα κράτη προσπαθούν να «μοιράσουν» τον κόσμο μεταξύ τους, ώστε να αυξήσουν την οικονομική και πολιτική τους δύναμη εις βάρος των άλλων, φτιάχνοντας σφαίρες επιρροής, μέσων των οποίων θα μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Στον 1ο οίκο βρίσκεται ο Ήλιος στον Καρκίνο στην 23ο 32’ και σχηματίζει εξάγωνο με τους, Δία στην Παρθένο στην 22ο 48’ σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στον 3ο οίκο και με το Χείρωνα στην Παρθένο στην 29ο 24’ στον 4ο οίκο, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή σύνοδο μεταξύ τους. Επίσης, εξάγωνο σχηματίζει και με τον Άρη στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στην 25ο 13 στον 11ο οίκο, όπου ο Άρης σχηματίζει τρίγωνο με τους Δία και Χείρωνα. 

Ουσιαστικά έχουμε το σχηματισμό του μικρού ταλέντου, το οποίο αναδεικνύει τη δυνατότητα την οποία θα είχαν άτομα κύρους τα οποία παρουσιάζονταν ως βαθιά ευπατρίδες, ώστε να πείσουν την κοινή γνώμη για τη σημαντικότητα του στρατιωτικού εγχειρήματος (κατασκευής ατομικής βόμβας) το οποίο θα βοηθούσε, όπως θα ισχυρίζονταν, να γιατρευτούν οι πληγές της χώρας,  χαρίζοντάς τους τη χαμένη της πίστη και αισιοδοξία.  

Στο 2ο οίκο βρίσκεται ο Πλούτωνας στο Λέοντα στην 9ο 21’ και σχηματίζει εξάγωνα με τους, Αφροδίτη στους Διδύμους στην 9ο 12’ και Ουρανό στους Διδύμους στη 15ο 35’, οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο στο 12ο οίκο, μάλιστα με την Αφροδίτη είναι ιδιομοιρίας, κάτι το οποίο έχει τη σημασία του. 

Είναι εξάγωνα, τα οποία αναδεικνύουν τις συνεργασίες οι οποίες έγιναν παρασκηνιακά, με απώτερο σκοπό την αύξηση των εσόδων του κράτους. Επίσης δείχνει την ικανότητα κάποιων ισχυρών ανθρώπων να κινούν μυστικά τα νήματα, πυροδοτώντας εκρηκτικές καταστάσεις, από τις οποίες εκείνοι τελικά βγαίνουν αλώβητοι και κερδισμένοι.

Επίσης στο 2ο οίκο βρίσκεται και ο Ερμής στο Λέοντα στη 19ο 20’ και σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Άρη στον Ταύρο στην 25ο 13’ στον 11ο οίκο και 2 εξάγωνα με τους Αφροδίτη στους Διδύμους στην 9ο 12’ και Ουρανό στους Διδύμους στη 15ο 35’, οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο στο 12ο οίκο. 

Το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή και του Άρη υποδηλώνει το μεγάλο κόστος του στρατιωτικού εγχειρήματος και τις διαφωνίες οι οποίες υπήρξαν μέσα στην ομάδα του Μανχάταν πρότζεκτ, λόγω διαφορετικών πεποιθήσεων και αξιών.

Τα εξάγωνα μεταξύ του Ερμή και των Αφροδίτη/Ουρανού πρακτικά αποτυπώνουν το πρωτοποριακό εγχείρημα το οποίο επετεύχθη σε απομονωμένο μέρος και το οποίο προκάλεσε την αίσθηση της απελευθέρωσης και της πνευματικής πληρότητας των ατόμων που συμμετείχαν.

Τέλος, στον 4ο οίκο βρίσκεται ο Ποσειδώνας στο Ζυγό στην 3ο 55’, ο οποίος σχηματίζει αντίθεση ιδιομοιρίας με το MC στον Κριό στην 3ο 12’ και τετράγωνο με το Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο στην 9ο 03’S στον 1ο οίκο, όπου MC και Βόρειος Δεσμός βρίσκονται σε τετράγωνο. 

Είναι δύσκολες όψεις, οι οποίες δηλώνουν τις εσφαλμένες αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν και έγιναν η αιτία να υπάρξουν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, συνταράζοντας ολόκληρο τον πλανήτη. Επίσης δείχνουν ότι, κάποια άτομα από την ομάδα η οποία «έτρεχε» το Μανχάταν πρότζεκτ δεν είχαν αντιληφθεί πλήρως ότι, η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εγκυμονούσε πολυποίκιλους κινδύνους για τους ίδιους και την καριέρα τους.

Τέλος, φανερώνει την απογοήτευση την οποία θα «γεύονταν» κάποια μέλη της ομάδας, τα οποία εργάστηκαν στο πρόγραμμα για πατριωτικούς και ιδεαλιστικούς λόγους και τελικά βρέθηκαν υπόλογοι, εξαιτίας κάποιων αξιωματούχων της χώρας, οι οποίοι προσπάθησαν να τους εμπλέξουν σε σκάνδαλα, δυσφημίζοντας και αμαυρώνοντάς τους διεθνώς.

Μετά την επιτυχή  δοκιμή της ατομικής βόμβας, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να βομβαρδίσουν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα, σκορπώντας το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους στην Ιαπωνία. Ο Oppenheimer κατηγορήθηκε, αργότερα, ότι διέρρεε πληροφορίες του προγράμματος, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί η διαπίστευσή και να ξεσπάσει σκάνδαλο.

Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από τον 4ο οίκο και τον κυβερνήτη του. Σε αυτή την περίπτωση, η ακμή του 4ο οίκου βρίσκεται στο Ζυγό και ο κυβερνήτης της είναι η Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται στους Διδύμους στο 12ο οίκο και σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στους Διδύμους στο 12ο οίκο, τρίγωνο με τη Σελήνη στο Ζυγό στον 4ο οίκο και εξάγωνο ιδιομοιρίας με τον Πλούτωνα στο Λέοντα, στο 2ο οίκο.

Καταλαβαίνουμε εν ολίγοις ότι υπήρχε έντονο παρασκήνιο γύρω από την παρασκευή και τη δοκιμή της ατομικής βόμβας. Ήταν ένα θέμα, το οποίο οι ΗΠΑ το ήθελαν διακαώς, διότι θα τόνωνε την αυτοπεποίθησή τους και θα τους καθιστούσε τους απόλυτους πρωταγωνιστές και ρυθμιστές της κατάστασης, παρέχοντας τους την ευκαιρία να αποκομίσουν πολλά κέρδη ποικιλοτρόπως.

Συνδυαστικός χάρτης μεταξύ του Oppenheimer και της δοκιμής της ατομικής βόμβας.

Σαν σήμερα γέννηση του Oppenheimer. Μία προσωπικότητα που άλλαξε το κόσμο 9

 Στον 1ο οίκο του Oppenheimer διελαύνει ο Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο στην 9ο 03’S και σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Ποσειδώνα στον Καρκίνο στην 3ο 33’ και τετράγωνα με τους γενέθλιους Αφροδίτη στον Κριό σε θέση αδυναμίας στην 11ο 32’ και με το Δία στον Κριό στη 12ο 34’, στον 11ο οίκο.

Είναι όψεις, οι οποίες δείχνουν την απογοήτευση και την εξαπάτηση που θα αισθανόταν από συμπεριφορές ατόμων της ομάδας της οποίας συμμετείχε. Ως αποτέλεσμα θα ήταν να υπάρξουν συγκρούσεις για ζητήματα αρχών, θέσεων και φιλοσοφίας, οι οποίες θα οδηγούσαν τελικά στη διάλυση των σχέσεων τους και την απομάκρυνση του από αυτές. 

Στο 2ο οίκο διελαύνουν ο ASc της ημέρας και της ώρας, ο οποίος βρισκόταν στον Καρκίνο στη 14ο 50’ σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Καρκίνο σε θέση αδυναμίας στη 15ο 37’ και σχηματίζουν τετράγωνα με τους γενέθλιους Αφροδίτη και Δία στον Κριό, στον 11ο οίκο.

Είναι και αυτές όψεις, οι οποίες έρχονται να προσμετρηθούν μαζί με τις προηγούμενες και να καταδείξουν τα προβλήματα τα οποία υπήρχαν μέσα στην ομάδα του Μανχάταν πρότζεκτ. Προβλήματα τα οποία θα κατέληγαν στη διακοπή των σχέσεων του με άτομα της ομάδας, όπου θα του δημιουργούσαν πολλούς περιορισμούς στην κοινωνική του ζωή και θα τον απομάκρυναν από οργανισμούς και συλλόγους στους οποίους συμμετείχε. 

Επίσης δείχνει πως η επιτυχία η οποία βίωσε σε όσα αφορούσαν την παρασκευή της ατομικής βόμβας και της επιτυχούς δοκιμής, θα ήταν ευμετάβλητη και ότι θα μπορούσε αυτή η κατάσταση να τον οδηγήσει, ακόμα και στο να αποφασίσει να αλλάξει τόπο κατοικίας.  

Επίσης στο 2ο οίκο διελαύνει ο Ήλιος στον Καρκίνο στην 23ο 32’ και σχηματίζει σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη στον Καρκίνο σε θέση κυβέρνησης στην 23ο 28’ και όψη χιαστί με τον Κρόνο στον Υδροχόο σε θέση παραδοσιακής κυβέρνησης στη 19ο 46’, στον 9ο οίκο.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, αυτή η σύνοδος μεταξύ του διελαύνοντα Ήλιου με τη γενέθλια Σελήνη αποκαλύπτει ότι για τον Oppenheimer θα άνοιγε ένας νέος κύκλος στη ζωή του, όπου θα τον απασχολούσαν έντονα θέματα αξιών και πεποιθήσεων. Όμως λόγω της όψης χιαστί που σχηματίζει ο διελαύνων Ήλιος με το γενέθλιο Κρόνο καταλαβαίνουμε ότι θα ήταν μία δύσκολη νέα περίοδος, κατά την οποία θα αντιμετώπιζε πολλές αντιξοότητες, περιορισμούς και μεγάλες δυσκολίες, ως προς την επίτευξη των στόχων του και της γενικότερης εξέλιξης του.

Στον 3ο οίκο διελαύνει ο Πλούτωνας στο Λέοντα στην 9ο 21’ και σχηματίζει τρίγωνα με τους γενέθλιους Αφροδίτη στον Κριό σε θέση αδυναμίας στην 11ο 32’ και με το Δία στον Κριό στη 12ο 34’, στον 11ο οίκο.

Είναι τρίγωνα που δείχνουν τη μεγάλη επιτυχία την οποία σημείωσε και η οποία τον κατέστησε σε εξέχουσα θέση μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, αποφέροντας του πολλά οικονομικά κέρδη.

Επίσης, στον 3ο οίκο διελαύνει ο Ερμής στο Λέοντα στη 19ο 20’ και σχηματίζει αντίθεση ιδιομοιρίας με το γενέθλιο Κρόνο στον Υδροχόο στη 19ο 46’, στον 9ο οίκο. Είναι μία αντίθεση, η οποία μαρτυρά τα προβλήματα τα οποία θα αντιμετώπιζε με τη δικαιοσύνη, εξαιτίας των θέσεών και των λεγομένων του.  Επίσης υποδηλώνει την απολυτότητα και την ακαμψία των απόψεων του, η οποία θα του προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στην περεταίρω ανάπτυξη και εξέλιξή του.

Πράγματι, το 1954 ο Οπενχάιμερ οδηγήθηκε στα δικαστήρια με την κατηγορία της απιστίας έναντι των ΗΠΑ, όπου και του αφαιρείται η κάρτα της διαπίστευσής του. Βέβαια, ποτέ δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι ο Oppenheimer είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή με την ΕΣΣΔ και κατά πως φάνηκε στην πορεία, όλα έγιναν λόγω της στάσης του Oppenheimer να αρνηθεί κατηγορηματικά να συμμετάσχει στο επόμενο πρόγραμμα, το οποίο αφορούσε την κατασκευή της βόμβας υδρογόνου.  

Στον 4ο οίκο διελαύνουν ο Δίας στην Παρθένο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στην 22ο 48’ σε σύνοδο με το Χείρωνα στην Παρθένο στην 29ο 24’ και σχηματίζουν σύνοδο με το γενέθλιο Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο στην 26ο 57’ στον 4ο οίκο και τετράγωνα με το γενέθλιο ASc στην 27ο  03’ και με το γενέθλιο Ουρανό στον Τοξότη στην 29ο 48’R (ανάδρομο) στον 7ο οίκο, όπου το τετράγωνο μεταξύ Χείρωνα και Ουρανού είναι ιδιομοιρίας.

Είναι όψεις οι οποίες δείχνουν ότι, ο Oppenheimer διένυε μια περίοδο υπεραισιοδοξίας και αλαζονείας, κατά την οποία επέμενε σθεναρά στις απόψεις, θεωρώντας εαυτόν ως τον «σοφό δάσκαλο», ο οποίος είχε όλες τις απαντήσεις για οποιοδήποτε θέμα. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς του ήταν να δυσαρεστηθούν κάποια ισχυρά πρόσωπα της χώρας του, και με την επιρροή την οποία ασκούσαν σε άτομα της ομάδας του να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, διαλύοντας απροσδόκητα τις σχέσεις τους και μάλιστα κάποιοι από αυτούς να στραφούν εναντίον του, πληγώνοντάς τον. 

Στον 5ο διελαύνει η Σελήνη στο Ζυγό στη 14ο 38’ και σχηματίζει όψεις αντίθεσης με τους γενέθλιους, Αφροδίτη στον Κριό σε θέση αδυναμίας στην 11ο 32’ και Δία στον Κριό στη 12ο 34’, στον 11ο οίκο.

Συνυπολογίζοντας ότι, οι διελαύνοντες ASc και Κρόνος στον Καρκίνο βρίσκονται υπό την κυριαρχία της Σελήνης σε όψη τετραγώνου μ’ εκείνη και σχηματίζουν όψεις τετραγώνου με τους γενέθλιους Δία και Αφροδίτη στον Κριό στον 11ο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, το δημιούργημα του Oppenheimer, η ατομική βόμβα, θα γινόταν η αιτία να οδηγηθούν στο θάνατο πολλές γυναίκες και παιδιά, προκαλώντας ταυτόχρονα εκτεταμένα γυναικολογικά και ορμονικά προβλήματα στον πληθυσμό.

Στον 11ο οίκο διελαύνει το MC στον Κριό στην 3ο 12’ και σχηματίζει ιδιομοιρίας τετράγωνο με το γενέθλιο Ποσειδώνα στον Καρκίνο στην 3ο 33’, στον 1ο οίκο.

Είναι ένα τετράγωνο το οποίο προμήνυε ότι, ο Oppenheimer κάποια στιγμή θα εξαπατόταν από ομάδες ανθρώπων, θα απογοητευόταν από αυτές και θα έχανε τη θέση του σε κάποιο μεγάλο οργανισμό. 

Πράγμα το οποίο συνέβη. …..

Τέλος, στο 12ο οίκο διελαύνει ο Άρης στον Ταυρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στην 25ο 13’ και σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Ερμή στον Ταύρο στην 21ο 57’ και τετράγωνο με το γενέθλιο Κρόνο στον Υδροχόο σε θέση παραδοσιακής κυβέρνησης στη 19ο 46’, στον 9ο οίκο.

Είναι όψεις, οι οποίες δηλώνουν την εσωτερική πίεση την οποία θα αισθανόταν, τη νευρικότητα και την ακύρωση κάποιων σχεδίων του. Επίσης απεικονίζουν το εχθρικό κλίμα το οποίο θα καλούταν να αντιμετωπίσει στα δικαστήριο από κάποιους στρατιωτικούς οι οποίοι δρούσαν παρασκηνιακά, καθώς και τα ύπουλα χτυπήματα ατόμων κύρους.

Ανάλυση σημαντικότερων μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin : 

Α) Ήλιος/Ουρανός: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Oppenheimer, στη 10ο 53’ των Ιχθύων κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση της Αφροδίτης στους Διδύμους στην 9ο 12’, με τετράγωνο. Δηλώνει μία ξαφνική αναγνώριση στη ζωή κάποιου. Η εξυπνάδα και η ετοιμότητα.

Β) Ήλιος/Πλούτωνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Oppenheimer, στην 25ο 32’ του Ταύρου κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Άρη στον Ταύρο στην 25ο 13’, με σύνοδο. Δηλώνει την ανάληψη ευθυνών ή υποχρεώσεων, οι οποίες απαιτούν σκληρή δουλεία.

Γ) Δίας/Κρόνος: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Oppenheimer, στη 16ο 10’ των Ιχθύων κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ουρανού στους Διδύμους στη 15ο 35’, με τετράγωνο. Δηλώνει ξαφνικές αλλαγές στις συνθήκες. Κάνοντας μεγάλες προσπάθειες για κάποιο στόχο. Αλλαγή στον τόπο διαμονής. Βλάβες, ή καταστροφές σε κάποιο κτήριο.

Δ) Δίας/Πλούτωνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Oppenheimer, στη 15ο 50’ του Αιγόκερου κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Κρόνου στον Καρκίνο στη 15ο 37’, με αντίθεση. Δηλώνει δυσκολίες, χωρισμό. Ανάπτυξη δυσκολιών στη ζωή.

Ε) Αφροδίτη/Κρόνος: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Oppenheimer, στη 15ο 39’ των Ιχθύων κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ουρανού στους Διδύμους στη 15ο 35’, με τετράγωνο. Δηλώνει μία πολύ ισχυρή πρόσκαιρη μανία – τρέλα. Ξαφνικός χωρισμός.

Τώρα θα περάσουμε στο συνδυαστικό χάρτη της δοκιμής και των ΗΠΑ, ώστε να καταλάβουμε ποια ήταν τα βαθύτερα κρατικά σχέδια και ποιοι ήταν οι λόγοι που οδηγήθηκε ο Oppenheimer στα δικαστήρια (χάρτες τους οποίους θα εξετάσουμε παρακάτω).  

Συνδυαστικός χάρτης μεταξύ ΗΠΑ και Γενικής Δοκιμής της Ατομικής Βόμβας.

Σαν σήμερα γέννηση του Oppenheimer. Μία προσωπικότητα που άλλαξε το κόσμο 11

Στον 4ο οίκο των ΗΠΑ διελαύνει το MC της ημέρας και της ώρας στον Κριό στην 3ο 12’ και σχηματίζει τετράγωνα με τους γενέθλιους Αφροδίτη στον Καρκίνο στην 3ο 06’ και το Δία σε θέση έξαρσης στην 5ο 56’, οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο στον 7ο οίκο. 

Είναι τετράγωνα τα οποία υποδηλώνουν ότι, στο επίκεντρο της χώρας (ΗΠΑ) θα βρίσκονταν οι σχέσεις τους με τους φανερούς εχθρούς και συμμάχους της. Προφανώς θεωρούσαν ότι, η επιτυχημένη δοκιμή της ατομικής βόμβας ήταν ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια τους, το οποίο τους έκανε να αισθάνονται σημαντική υπεροχή έναντι των φανερών εχθρών, αλλά και των συμμάχων τους, οδηγώντας τους στη ματαιοδοξία και την έπαρση, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οι ΗΠΑ στις 6/8/1945 και στις 9/8/1945 βομβάρδισαν την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αντίστοιχα, σκορπίζοντας το θάνατο σε χιλιάδες ως επί το πλείστων αμάχους, καταστρέφοντας τις πόλεις ολοσχαιρώς. Ο ισχυρισμός τους ήταν ότι, έτσι θα τελείωνε γρηγορότερα ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος και η φρίκη η οποία απόρεε απ’ αυτόν.

Επίσης δείχνουν τα οικονομικά οφέλη τα οποία θα αποκόμιζαν οι ΗΠΑ, καθώς και τους νέους συσχετισμούς μεταξύ των χωρών, οι οποίες θα προέκυπταν λόγω της αλλαγής των συνθηκών.

Στον 6ο οίκο των ΗΠΑ διελαύνει ο Άρης στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στην 25ο 13’ και σχηματίζει τρίγωνο με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Αιγόκερω, στην 27ο 32’R στον 2ο οίκο.

Είναι μία όψη, η οποία καταδεικνύει την επιτυχία του στρατιωτικού εγχειρήματος, η οποία έγινε μέσα από σκληρή δουλεία, μεγάλη προσπάθεια και για την οποία δόθηκαν πολλά χρήματα.

Στον 7ο οίκο των ΗΠΑ διελαύνουν η Αφροδίτη στους Διδύμους στην 9ο 12’ σε σύνοδο με τον Ουρανό στους Διδύμους στη 15ο 35’ και σχηματίζουν σύνοδο με το γενέθλιο Ουρανό στους Διδύμους στην 8ο 55’ και αντίθεση με το γενέθλιο ASc στον Τοξότη στη 12ο 21’. Επίσης, ο διελαύνων Ουρανός σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Άρη στους Διδύμους στην 21ο 22’, στον 7ο οίκο. 

Είναι όψεις οι οποίες δείχνουν ότι, το γεγονός αυτό θα ξάφνιαζε τους συμμάχους και θα αιφνιδίαζε τους εχθρούς τους, προκαλώντας αναστάτωση και αναταραχή. Θα ανατρέπονταν οι μέχρι τότε ισορροπίες, δημιουργώντας τεκτονικές αλλαγές. Επίσης υποδηλώνει τα προβλήματα τα οποία θα παρουσιάζονταν στις συνεργασίες με τους συμμάχους, διότι οι ΗΠΑ θα είχαν πια τη δυνατότητα, αν και όποτε το επιθυμούσαν, να λειτουργούν ανεξάρτητα και ανεξέλεγκτα. 

Τέλος καταδεικνύει τις εντάσεις οι οποίες θα υπήρχαν στις σχέσεις τους με άλλα κράτη και τη λήξη κάποιων συνεργασιών, από τις οποίες ενδεχομένως να ζημιώνονταν οικονομικά.

Επίσης, στον 7ο οίκο διελαύνει ο Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο στην 9Ο 03’ S (στάσιμος) και σχηματίζει συνόδους με τους γενέθλιους Αφροδίτη στον Καρκίνο στην 3ο 06’ και το Δία σε θέση έξαρσης στην 5ο 56’, οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο στον 7ο οίκο και άλλη μία σύνοδο με το γενέθλιο Ήλιο στον Καρκίνο στην 13ο 19’, στον 8ο οίκο.

Είναι σύνοδοι οι οποίες αναδεικνύουν ότι, κάποιες ομάδες ανθρώπων θα είχαν τη δυνατότητα να αυξήσουν σημαντικά τα κέρδη τους και να επεκταθούν. Επίσης δείχνει τη δημιουργία νέων συμμαχιών και αποκαλύπτει τις στενές σχέσεις οι οποίες υπήρχαν μεταξύ ισχυρών προσώπων, τα οποία «εργάζονταν στο σκοτάδι» και μεγάλων εταιρειών, με τους οποίους είχαν κοινά συμφέροντα.

Στον 8ο οίκο διελαύνουν ο ASc της ημέρας και της ώρας στον Καρκίνο στη 14ο 50’ και ο Κρόνος στον Καρκίνο σε θέση αδυναμίας στη 15ο 07’ και σχηματίζουν σύνοδο με το γενέθλιο Ήλιο στον Καρκίνο στη 13ο 19’ και τετράγωνο με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό σε θέση έξαρσης, στη 14ο 48’ στο 10ο οίκο.

Είναι πολύ σκληρές όψεις, οι οποίες καταδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να διαχειριστούν άτομα κύρους και τις δύσκολες αποφάσεις που θα καλούνταν να πάρουν, γνωρίζοντας ότι αυτές οι αποφάσεις θα σκορπούσαν το θάνατο αδιακρίτως. Επίσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι, ενδεχομένως κάποια σημαίνοντα άτομα από σκοτεινούς οικονομικούς κύκλους ασκούσαν ασφυκτικές πιέσεις στους κυβερνώντες, δημιουργώντας εντάσεις.

Επίσης, στον 8ο οίκο διελαύνει ο Ήλιος στον Καρκίνο στην 23ο 32’ και σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Ερμή στον Καρκίνο στην 24ο 11’R (ανάδρομο).

Είναι μία σύνοδος, η οποία δηλώνει την απολυτότητα κάποιων ισχυρών προσώπων στους στόχους και τις επιδιώξεις τους, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν, να κατανοήσουν και να δουν τις επιπτώσεις τις οποίες θα επέφερε το συγκεκριμένο γεγονός.  

Ακόμη, στον 8ο οίκο διελαύνει ο Πλούτωνας στο Λέοντα στην 9ο21’ και σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Βόρειο Δεσμό στο Λέοντα στην 6ο 35’ και αντίθεση με το γενέθλιο ASc στον Τοξότη, στην 12ο 21’.

Είναι όψεις, οι οποίες δείχνουν τον παράνομο πλουτισμό κάποιων μεγάλων εταιρειών, προμηνύουν την τραγική κατάληξη μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων και καταδεικνύουν την ανάγκη των ΗΠΑ για δύναμη, εξουσία, αναγνώριση και έλεγχο.

Τέλος στον 8ο οίκο διελαύνει ο Ερμής στο Λέοντα στη 19ο 20’ και σχηματίζει εξάγωνο με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό σε θέση έξαρσης, στη 14ο 48’ στον 10ο οίκο.

Είναι ένα εξάγωνο, το οποίο δείχνει τις υπόγειες συζητήσεις που είχαν οι κυβερνώντες και την ευκαιρία να οργανώσουν και να μεθοδεύσουν τα σκοτεινά σχέδια τους με επιτυχία.

Στον 9ο οίκο διελαύνει ο Δίας στην Παρθένο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στην 22ο 48’ και σχηματίζει σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Ποσειδώνα στην Παρθένο σε θέση αδυναμίας, στην 22ο 25’  στον 9ο οίκο.

Είναι μία σύνοδος, η οποία μιλά καθαρά για κερδοσκοπία και εκμετάλλευση της κατάστασης από τις ΗΠΑ, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους και να επεκταθούν. Συνυπολογίζοντας ότι και οι δύο πλανήτες, ο διελαύνων Δίας και ο γενέθλιος Ποσειδώνας, βρίσκονται σε δεινή ζωδιακή θέση λόγω αδυναμίας και στα όρια του Άρη, καταλαβαίνουμε ότι το κακό το οποίο θα προξενούσαν θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Στο 10ο οίκο διελαύνει ο Ποσειδώνας στο Ζυγό στην 3ο 55’ και σχηματίζει τετράγωνα με τους γενέθλιους, Αφροδίτη στον Καρκίνο στην 3ο 06’ και Δία σε θέση έξαρσης στην 5ο 56’, οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο στον 7ο οίκο. 

Είναι τετράγωνα τα οποία δείχνουν ότι, οι κυβερνώντες θα είχαν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα κέρδη για τη χώρα τους μονομερώς μέσω συμμαχιών, αλλά και να κερδοσκοπήσουν έναντι άλλων κρατών.

Τέλος στο 10ο οίκο διελαύνει η Σελήνη στο Ζυγό στη 14ο 38’ και σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό στη 14ο 48’, στο 10ο οίκο.

Είναι όψεις που αναγγέλλουν τους περιορισμούς και τη δυσφορία την οποία θα προκαλούσαν οι κυβερνώντες στους λαούς και τη βαριά καταθλιπτική ατμόσφαιρα, η οποία θα επικρατούσε.

Ανάλυση σημαντικότερων μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin : 

Α) Άρης/Πλούτωνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ, στην 9ο 27’ του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Βόρειο Δεσμού στον Καρκίνο στην 9ο 03’S, με τετράγωνο. Δηλώνει την ενωμένη επιτυχία σε ένα ύψιστο κατόρθωμα.

Β) Δίας/ Κρόνος: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ, στη 25ο 22’ του Λέοντα κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Άρη στον Ταύρο στην 25ο 13’, με τετράγωνο. Δηλώνει την επιθυμία κάποιου να εκβιάσει μία αλλαγή στις συνθήκες. Η ενέργεια του χωρισμού.

Γ) Ερμής/Δίας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ, στη 15ο 03’ του Καρκίνου κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Κρόνου στον Καρκίνο στην 15ο 37’, με σύνοδο. Δηλώνει το σταμάτημα των διαπραγματεύσεων, την αποχαιρετιστήρια πρόσκληση. Την αποχώρηση από κάτι. 

Δ) Αφροδίτη/Δίας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ, στη 4ο 31’ του Καρκίνου κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ποσειδώνα στο Ζυγό στην 3ο 55’, με τετράγωνο. Δηλώνει καταστροφική σχέση. Κακοπιστία, απρέπεια.

Ε) Ουρανός/Πλούτωνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ, στη 3ο 14’ του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ποσειδώνα στο Ζυγό στην 3ο 55’, με αντίθεση. Δηλώνει ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Ανεκπλήρωτες ελπίδες και κούραση. 

Χάρτης αφαίρεσης της διαπίστευσης του Oppenheimer.[πηγή: Δήλωση της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας ΗΠΑ (Atomic Energy Commission) για το θέμα του Dr J Robert Oppenheimer – Yale Law School – (Avalon.law.yale.edu)]

Σαν σήμερα γέννηση του Oppenheimer. Μία προσωπικότητα που άλλαξε το κόσμο 13

Η απόφαση για την αφαίρεση της διαπίστευσης του Oppenheimer έγινε σε ημέρα Άρη και ώρα Ήλιου. Δεδομένα τα οποία παραπέμπουν σ’ ένα γεγονός, το οποίο περιέχει έντονα τα στοιχεία της έχθρας και της αντιπαλότητας , όπου τα αποτελέσματα του θα έχουν μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Συνυπολογίζοντας ότι, ο Άρης στο χάρτη βρίσκεται στον Αιγόκερω σε θέση έξαρσης, ανάδρομος και σχηματίζει αντίθεση με τον κυβερνήτη της ώρας, τον Ήλιο, καταλαβαίνουμε ότι, πρόκειται για ένα θέμα, στο οποίο εμπλέκονται άτομα κύρους και ότι τη ρίζα του την έχει στο παρελθόν. 

Πράγματι, η διαπίστευση του Oppenheimer αφαιρέθηκε, διότι μετά το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με τα γνωστά φρικτά αποτελέσματα, εξέφρασε έντονες διαφωνίες για το χειρισμό της ατομικής βόμβας ως εργαλείο πολέμου, τονίζοντας ότι είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής και αρνήθηκε να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα κατασκευής βόμβας υδρογόνου, το οποίο το θεωρούσε εξίσου καταστροφικό και επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτών των απόψεων και της στάσης του ήταν να κατηγορηθεί από την επιτροπή Μακάρθι για απιστία έναντι των ΗΠΑ και για διαρροή πληροφοριών προς την ΕΣΣΔ. 

Αρχικά παρατηρούμε τον ASc της ημέρας και της ώρας να βρίσκεται στο Σκορπιό στη 10ο 19’, σε ανοιχτή σύνοδο με τον Κρόνο στο Σκορπιό στη 2ο 40’R στο 12ο οίκο και σχηματίζουν τρίγωνα  με τους, Ήλιο στον Καρκίνο στην 7ο 30’  στον 8ο οίκο και Δία στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στην 8ο 10’ σε σύνοδο, στον 9ο οίκο. Επίσης ο ASc σχηματίζει τετράγωνο με την Αφροδίτη στο Λέοντα στη 14ο 16’ στο 10ο οίκο και τρίγωνα με τον Ήλιο στον Καρκίνο στην 07ο 30’ στον 8ο οίκο, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με το Δία στον Καρκίνο, σε θέση έξαρσης στην 8ο 10’ στον 9ο οίκο.

Η σύνοδος του ASc με τον Κρόνο και τα τρίγωνα τα οποία σχηματίζουν με τους Ήλιο  και Δία, συνυπολογίζοντας ότι ο Κρόνος κυβερνάει τον 3ο οίκο, ο Ήλιος το 10ο οίκο, ο Δίας το 2ο οίκο, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι όψεις οι οποίες καταδεικνύουν ότι ισχυρά άτομα τα οποία δρούσαν παρασκηνιακά και είχαν σχέσεις με σκοτεινούς οικονομικούς κύκλους, αλλά και πρόσβαση στη δικαιοσύνη, θα προσπαθούσαν με γοργούς ρυθμούς να τον περιορίσουν και να τον «φιμώσουν»  για τις απόψεις τις οποίες εξέφραζε, δημιουργώντας του μεγάλα προβλήματα οικονομικά, επαγγελματικά και αυτοπεποίθησης.

Το τετράγωνο του ASc με την Αφροδίτη στο Λέοντα, κυβερνήτρια 7ου και 12ου οίκου, αποκαλύπτουν τη μοναξιά την οποία θα αισθανόταν, λόγω των φοβερών προβλημάτων που θα δημιουργούνταν  στις συνεργασίες του και την ανάγκη την οποία θα είχε να αποσυρθεί από το προσκήνιο και να απομονωθεί.

Ο Κυβερνήτης του ASc είναι ο Πλούτωνας, ο οποίος βρίσκεται στο Λέοντα στην 23ο 14’ και σχηματίζει ένα εξάγωνο με τη Σελήνη στους Διδύμους στην 28ο 27’ στον 8ο οίκο, κυβερνήτρια 9ου οίκου και άλλο ένα εξάγωνο ιδιομοιρίας με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό στην 23ο 17’R (ανάδρομο) στο 12ο οίκο, κυβερνήτη 5ου, όπου Ποσειδώνας και Σελήνη σχηματίζουν τρίγωνο. 

Ουσιαστικά σχηματίζεται είναι μικρό ταλέντο, το οποίο υποδηλώνει ότι θα έβρισκε τη δύναμη ν’ αφήσει πίσω του τα εμπόδια και τις δυσκολίες που θα του δημιουργούσαν σκοτεινοί κύκλοι, οι οποίοι θα του προκαλούσαν ανασφάλεια και καταθλιπτική διάθεση. Τελικά θα τον έκαναν ν’ ασχοληθεί αθόρυβα και αποκλειστικά πια ως καθηγητής με την ανώτερη εκπαίδευση, δίνοντας διαλέξεις κυρίως στο εξωτερικό, «απολαμβάνοντας» την αποδοχή και την αναγνώριση του επαγγελματικού του χώρου.

Στο 2ο οίκο διελαύνει ο Άρης στον Αιγόκερω στην 1ο 03’R (ανάδρομος) και σχηματίζει αντίθεση με τους Ήλιο στον Καρκίνο στην 7ο 28’ στον 8ο οίκο και Δία στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στην 8ο 10  σε σύνοδο στον 9ο οίκο, καθώς και ενάμιση τετράγωνο με το MC στο Λέοντα στη 17ο 52’.

Οι αντιθέσεις μεταξύ του Άρη και των Ήλιο/ Δία δείχνουν την αντιπαράθεση  που θα υπήρχε μέσα στο δικαστήριο μεταξύ του Oppenheimer και ατόμων κύρους, η οποία όμως προϋπήρχε. Επίσης καταδεικνύει την εσωτερική του πίεση, η οποία θα τον έκανε να αισθάνεται αποδυναμωμένος και να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του με τη γνωστή μαχητικότητα, η οποία τον διέκρινε στο χώρο της εργασίας του. (Άρης ανάδρομος, κυβερνήτης 6ου οίκου).

Το ενάμιση τετράγωνο μεταξύ του Άρη και του MC (το Mc είναι υπό την κυριαρχία του Ήλιου, ο οποίος βρίσκεται στον 8ο οίκο) δείχνουν τα μεγάλα εμπόδια τα οποία θα καλούταν να αντιμετωπίσει στον επαγγελματικό του χώρο εξαιτίας ατόμων κύρους, τα οποία λειτουργούσαν υπόγεια και είχαν σκοτεινά σχέδια. 

Στον 3ο οίκο διελαύνει ο Χείρωνας στον Αιγόκερω στην 26ο 56R και σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό στον Καρκίνο στην 22ο 21 στον 9ο οίκο, κυβερνήτη του 4ου οίκου, τετράγωνα με τον Ποσειδώνα στον Ζυγό στην 23ο 17R( ανάδρομο) στον 12ο οίκο, κυβερνήτη 5ου οίκου, όπου ο Ουρανός σχηματίζει τετράγωνα με τον Ποσειδώνα. 

Πρακτικά σχηματίζεται ένα Ταυ τετράγωνο, το οποίο αποκαλύπτει το σχέδιο πλεκτάνης το οποίο είχε στηθεί στο παρασκήνιο και το σοκ στο οποίο θα υπόκειντο ο Oppenheimer από την ξαφνική και απροσδόκητη τροπή που θα έπαιρνε η υπόθεσή του, με την απόφαση του δικαστηρίου να άρει την κάρτα διαπίστευσής του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Δείχνει την ένταση και την απογοήτευση την οποία θα αισθανόταν από τη χώρα του, η οποία δε θα του αναγνώριζε τις προσπάθειές και τη συνεισφορά του απέναντί της. Αντίθετα θα τον πλήγωνε βαθύτατα λόγω των απόψεων τις οποίες εξέφραζε, κάνοντας τον να νιώθει ανήμπορος και ανεπαρκής. Θα τον απομάκρυνε από τη θέση του, «ισχυριζόμενη» ότι είχε μυστικές επαφές με κομμουνιστές. (Ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύει τη σοσιαλιστική ιδεολογία).

Στον 9ο οίκο βρίσκεται επίσης ο Ερμής στον Καρκίνο στη 17ο 12’R (ανάδρομος), κυβερνήτης 11ου οίκου και σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στον Καρκίνο στην 22ο 21’ στον 9ο οίκο και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στην 23Ο 17’R  στο 12Ο οίκο.

Είναι όψεις οι οποίες αποτυπώνουν τα ψεύδη και τις ανακρίβειες που ειπώθηκαν μέσα στο δικαστήριο, ως προς την υποτιθέμενη διαρροή υψίστων μυστικών του κράτους από τον Oppenheimer προς τους εχθρούς και τα φιλοκομμουνιστικά του αισθήματα, με σκοπό να τον παραγκωνίσουν και να τον εκθέσουν στους οργανισμούς και στους συλλόγους τους οποίους συμμετείχε. 

Επίσης είναι όψεις οι οποίες καταδεικνύουν ότι, το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό για τον Oppenheimer και θα έχανε τη διαπίστευσή του. Οι σημαντικότεροι λόγοι ήταν η άρνηση του να συμμετάσχει στους νέους σχεδιασμούς για την κατασκευή της βόμβας υδρογόνου (Ποσειδώνας κυβερνήτης 5ο οίκου,  και σχετίζεται με τα αέρια), των ξαφνικών έντονων διαφωνιών που είχε με άτομα της πατρίδας του (Ουρανός κυβερνήτης 4ο οίκου) για τον περιορισμό της χρήσης της ατομικής βόμβας και έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, σε όσα αφορούσαν τις διασυνδέσεις τις οποίες είχε με κάποιες ομάδες και το εξωτερικό. 

Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από την ακμή του 4ο οίκου και του κυβερνήτη της. Σ’ αυτή την περίπτωση η ακμή του 4ο οίκου είναι στον Υδροχόο και ο κυβερνήτης της, ο Ουρανός, βρίσκεται στον Καρκίνο στην 22ο 21’ στον 9ο οίκο και σχηματίζει σύνοδο με τον Ερμή στον Καρκίνο στη 17ο 12’R στον 9ο οίκο και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό στον 12ο οίκο. 

Είναι όψεις τις οποίες αναλύσαμε παραπάνω και δε χρειάζεται να τις επαναλάβουμε. Το αποτέλεσμα θα ήταν σαφέστατα αρνητικό για τον Oppenheimer και έδειχνε ότι θα έχανε την κάρτα διαπίστευσής του από ψεύδη και ανυπόστατες πληροφορίες – κατηγορίες.

Αυτός είναι ο συνδυαστικός χάρτης μεταξύ του γενέθλιου του Oppenheimer με το χάρτη της αφαίρεσης της διαπίστευσης του.

Σαν σήμερα γέννηση του Oppenheimer. Μία προσωπικότητα που άλλαξε το κόσμο 15

Αρχικά παρατηρούμε τη Σελήνη στους Διδύμους στην 28ο 27’ να διελαύνει στον 1ο οίκο και να σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο ASc στους Διδύμους στην  27ο 03’ και αντίθεση με το γενέθλιο Ουρανό στον Τοξότη στην 29ο 48’R (ανάδρομο) στον 7ο οίκο. 

Είναι όψεις, οι οποίες αποτυπώνουν τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες μεταξύ του Oppenheimer και των πρώην συνεργατών του, νυν «αντιπάλων» του, οι οποίες επέφεραν τη ρήξη στις σχέσεις τους, όπου απόρροια αυτών ήταν η αφαίρεση της διαπίστευσής του. Επίσης δείχνει την προσπάθεια του να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη ζωή του.  

Ακόμη, στον 1ο οίκο διελαύνουν ο Ήλιος στον Καρκίνο στην 7ο 30’ σε σύνοδο με το Δία στον Καρκίνο στην 8ο 10’ και σχηματίζουν συνόδους με το γενέθλιο Ποσειδώνα στον Καρκίνο στην 3ο 33’ στον 1ο οίκο.

Συνυπολογίζοντας ότι, στο γενέθλιο χάρτη ο Ηλιος κυβερνά τον 3ο οίκο και ο Δίας τον 7ο οίκο θα λέγαμε πως είναι σύνοδοι οι οποίες μαρτυρούν ότι, ο Oppenheimer παραπλανήθηκε και εξαπατήθηκε από άτομα κύρους στα ζητήματα των συμβολαίων και των συνεργασιών, με αποτέλεσμα να έχει πολλές απώλειες. 

Στο 2ο οίκο διελαύνουν ο Ερμής στον Καρκίνο στη 17ο 12’R σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Καρκίνο στην 22ο 21’ και σχηματίζουν σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη στον Καρκίνο σε θέση κυβέρνησης στην 23ο 28’ στο 2ο οίκο.

Είναι όψεις οι οποίες αποκαλύπτουν τη συναισθηματική αναταραχή την οποία αισθάνθηκε στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, το οποίο κλόνισε την αυτοπεποίθηση του, προκαλώντας του πολλές σκέψεις για την πατρίδα του. (Ερμής κυβερνήτης 1ου και 4ου ,Ουρανός κυβερνήτης 9ου στο γενέθλιο).

Στον 3ο οίκο διελαύνουν η Αφροδίτη στο Λέοντα στη 14ο 16’ σε σύνοδο με το MC στο Λέοντα στη 17ο 52’ σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στο Λέοντα στην 23ο 14’ και σχηματίζουν όψεις αντίθεσης με το γενέθλιο Κρόνο στον Υδροχόο στη 19ο 46’ στον 9ο οίκο και η Αφροδίτη και το MC σχηματίζουν τρίγωνα με τη γενέθλια Αφροδίτη στον Κριό σε θέση αδυναμίας στην 11ο 32’, η οποία βρίσκεται σε σύνοδο με το γενέθλιο Δία στον Κριό στην 12ο 34’, στον 11ο οίκο.

Οι όψεις αντίθεσης μεταξύ των Αφροδίτη, MC και Πλούτωνα στο Λέοντα με το γενέθλιο Κρόνο, δείχνουν τα σοβαρότατα προβλήματα τα οποία του προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου για την αφαίρεση της διαπίστευσής του, σε θέματα συμβολαίων και συμφωνιών. Επίσης αποτυπώνουν τις ενδεχόμενες οικονομικές απώλειές τις οποίες είχε, λόγω της διακοπής κάποιων συμβολαίων και την παγωνιά την οποία αισθάνθηκε, οδηγώντας τον σε μοναχικούς δρόμους.

Τα τρίγωνα μεταξύ της Αφροδίτης και του MC στο Λέοντα με τους γενέθλιους Αφροδίτη και Δία στον Κριό αναδεικνύουν τη συμπάθεια και την εκτίμηση την οποία έχαιρε στους συλλόγους και τους οργανισμούς στους οποίους συμμετείχε, για τις λαμπρές ιδέες και το λόγο τον οποίο εξέφραζε.

Στον 5ο οίκο διελαύνει ο Ποσειδώνας στο Ζυγό στην 23ο 17’R (ανάδρομος) και σχηματίζει τετράγωνο ιδιομοιρίας με τη γενέθλια Σελήνη στον Καρκίνο στην 23ο 28’, στο 2ο οίκο. 

Είναι ένα τετράγωνο το οποίο δείχνει ότι, εκείνη την περίοδο ήταν συναισθηματικά ευάλωτος και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση, με αποτέλεσμα να πέσει θύμα εκμετάλλευσης, να εξαπατηθεί και να απογοητευθεί. Επίσης δείχνει ότι, πιθανότατα τα σχέδια και οι στόχοι του να ήταν άκρως ουτοπικοί, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Επίσης, στον 5ο οίκο διελαύνουν ο Κλήρος Τύχης στο Σκορπιό στην 1ο 16’ σε σύνοδο με τον Κρόνο στο Σκορπιό στη 2ο 20’R(ανάδρομος), όπου ο Κρόνος βρίσκεται σε ανοιχτή σύνοδο με τον ASc στο Σκορπιό στη 10ο 19’ και σχηματίζουν ο Κλήρος και ο Κρόνος αντίθεση με το γενέθλιο Ήλιο στον Ταύρο στην 1ο 58’ στον 11ο και ο ASc       αντίθεση με το γενέθλιο Άρη στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στην 11ο 37’, στον 11ο οίκο.

Είναι αντιθέσεις οι οποίες δηλώνουν τους σοβαρούς περιορισμούς τους οποίους θα βίωνε στην επίτευξη των σχεδίων του, το εχθρικό κλίμα το οποίο θα έπρεπε να διαχειριστεί από κάποιες ομάδες στενόμυαλων και ανυποχώρητων ατόμων κύρους, καθώς και τα εμπόδια τα οποία θα έπρεπε να υποσκελίσει.  

Στον 7ο οίκο διελαύνει ο Άρης στον Αιγόκερω σε θέση έξαρσης στην 1ο 03’R (ανάδρομος) και σχηματίζει ασύμφωνη σύνοδο με τον Ουρανό στον Τοξότη στην 29ο 48’R(ανάδρομο) και τρίγωνο ιδιομοιρίας με το γενέθλιο Ήλιο στον Ταύρο στην 1ο 58’, στον 11ο οίκο.

Είναι όψεις οι οποίες απεικονίζουν τη ρήξη η οποία θα υπήρχε στις σχέσεις με τους συνεργάτες του για στρατιωτικά ζητήματα και ταυτόχρονα τη στήριξη την οποία θα δεχόταν από άτομα κύρους, του κοινωνικού του περιβάλλοντος.

Όντως, όλη η επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ εξέφρασε δημόσια την απόλυτη στήριξή της στον Oppenheimer, συντάσσοντας μία επιστολή την οποία κατέθεσαν στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΑΕC). 

Στον 8ο οίκο διελαύνει ο Χείρωνας στον Αιγόκερω στην 26ο 56’R (ανάδρομος) και σχηματίζει αντίθεση με τη γενέθλια Σελήνη στον Καρκίνο στην 23ο 28’, στο 2ο οίκο. 

Eίναι μία όψη αντίθεσης, η οποία δείχνει το ισχυρό πλήγμα το οποίο θα δεχόταν ο Oppenheimer στην αυτοπεποίθηση του από ανθρώπους οι οποίοι λειτουργούσαν ύπουλα και είχαν σχέσεις με σκοτεινούς και «προβληματικούς» κύκλους.

Ανάλυση σημαντικότερων μεσοδιαστημάτων, σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin : 

Α) Δίας/Ποσειδώνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Oppenheimer, στην 23ο 03’ του Ταύρου κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Πλούτωνα στο Λέοντα στην 23ο 14’, με τετράγωνο. Δηλώνει μεγάλη απώλεια.

Β) Ποσειδώνας/ASc : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Oppenheimer, στη 0ο 10’ στον Καρκίνο κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Άρη στον Αιγόκερω στην 1ο 03’R , με τετράγωνο. Δηλώνει δυσαρέσκεια στην συνεργασία. Πρόκληση ζημίας, ή βλάβης στο άτομο. 

Γ) Κρόνος/ASc : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Oppenheimer, στην 23ο 24’ του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ουρανού στον Καρκίνο στην 22ο 21’, με τετράγωνο. Δηλώνει βεβιασμένο χωρισμό, εγκατάλειψη.

Δ) Ερμής/Δίας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Oppenheimer, στη 2ο 15’ του Ταύρου κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Κρόνου στο Σκορπιό στη 2ο 40’R, με αντίθεση. Δηλώνει την επιθυμία του ατόμου να αποσυρθεί – αποχωρήσει από τους άλλους, την αποχαιρετιστήρια πρόσκληση. Την αποχώρηση από κάτι.

Ε) Ποσειδώνας/MC : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Oppenheimer, στην 3ο 15’ του Ταύρου κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Κρόνου στο Σκορπιό στη 2ο40’R, με αντίθεση. Δηλώνει το να υποφέρει το άτομο από τις συνέπειες και τα επακόλουθα λανθασμένων ενεργειών. Η αρχή μιας ασθένειας.

Ο Oppenheimer ήταν πραγματικά ένας πολύ ιδιαίτερος και μεγαλοφυής άνθρωπος, ο οποίος έζησε την «ιστορία» του χάρτη του σε όλο του το μεγαλείο. Φτάνοντας στο τέλος της ανάλυσής μας επιλέξαμε να τελειώσουμε με μία δική του φράση, η οποία αποτυπώνει την αντίδραση των παρευρισκομένων μετά τη δοκιμή της πρώτης ατομικής βόμβας, η οποία όμως εμπερικλείει και την ιστορία της ανθρωπότητας, τα τελευταία τουλάχιστον 80 χρόνια, μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή. 

«Ξέραμε ότι ο κόσμος δεν θα ήταν πια ο ίδιος. Μερικοί γέλασαν, κάποιοι έκλαψαν. Οι περισσότεροι έμειναν σιωπηλοί»….

Από την Άννα Αλεξανδρινού

[email protected]