Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 1ο
Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 1ο
Μέρος 1ο
Η γέννηση και η πορεία προς την εξουσία
Σταχυολογώντας κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα της πολυτάραχης και γεμάτης «φώτα» ζωής του, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και να αναλύσουμε, ποιοι ήταν εκείνοι οι πλανητικοί σχηματισμοί, οι οποίοι ενεργοποιούσαν και πυροδοτούσαν τους γενέθλιους πλανήτες του χάρτη του, δίνοντας κατά διαστήματα πολύ έντονα, ανατρεπτικά και πολλές φορές, απρόσμενα γεγονότα.
Από την Άννα Αλεξανδρινού
Ποιος ήταν όμως, ο Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι, ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ;
«Ένα ισχυρό σύμβολο μιας χαμένης στιγμής, ενός αυξανόμενου ιδεαλισμού και ελπίδας, που οι επόμενες γενιές προσπαθούν ακόμα να ανακτήσουν. Η γοητεία του – οι ρομαντικοί, σχεδόν μυστικιστικοί, συνειρμοί που προκαλεί το όνομα του – όχι μόνο επιβιώνει, αλλά ανθίζει». Έχει γραφτεί γι’ αυτόν.
Γεννήθηκε στις 29/5/1917 στις 15:00, στο Brookline της Μασαχουσέτης. Πατέρας του ήταν ο Τζόζεφ, ένας από τους πιο πλούσιους και αδίστακτους άνδρες στην Αμερική. Ο ίδιος, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Χάρβαρντ, κατατάσσεται στο Ναυτικό -κατά τον Β’ Π.Π.- όπου και παρασημοφορείται επ΄ανδραγαθία, μετά τον τραυματισμό του, στις 2/8/1943. Ήταν μία, από τις πολλές φορές, που βρέθηκε σε νοσοκομείο, αφού σε πορεία ζωής πάλευε με διάφορες – κατά καιρούς- ασθένειες.
Στις 12/8/1944 σκοτώνεται στον πόλεμο ο μεγάλος του αδελφός Τζόζεφ Τζούνιορ και η ζωή του παίρνει τελείως διαφορετική τροπή. Λαμβάνει το χρίσμα από τον πατέρα του για κάθοδο στην πολιτική σκηνή, όντας ο – αμέσως μετά – μεγαλύτερος αδελφός, εξυπηρετώντας έτσι, τα μεγαλόπνοα σχέδια του πατέρα του. Στις 13/5/1948 σκοτώνεται και η αδελφή του Kathleen, σε αεροπορικό δυστύχημα, αφού ο ίδιος έχει ήδη εκλεγεί από το 1946, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο όμορφος, αθλητικός και πλούσιος Τζον, όντας πνευματώδης και δεινός ρήτορας, ήταν φτιαγμένος για την εποχή της τηλεόρασης, η οποία διανύει τα πρώτα της βήματα. Μη έχοντας να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο κατά τη διάρκεια του πρώιμου κοινοβουλευτικού του βίου, με την αμέριστη συμπαράσταση του πατέρα του, αλλά και της προβολής του, ομολογουμένως, εντυπωσιακού προφίλ του, ξεκινά την αναρρίχησή του προς την εξουσία.
Καθοριστική συμβολή έχει ο γάμος του με τη Ζακλίν Λι Μπουβιέ (Τζάκι), στις 12-9-1953. Υπήρξαν το «χρυσό» ζευγάρι της Αμερικής. Αυτός, με όλους τους επιθετικούς προσδιορισμούς, τους οποίους προαναφέραμε. Κι αυτή, η «ιέρεια της μόδας» – όπως μετεξελίχθηκε, με άπειρα πρωτοσέλιδα σε Vogue, Life, Time κ.α., ασχολούμενη με την τέχνη και τον πολιτισμό, με τα άπταιστα γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά της και με ενεργότατο ρόλο σε όλες τις προεκλογικές του εκστρατείες.
Στις 8/11/1960 εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ και αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20/1/1961. Ο πρώτος χρόνος της προεδρικής του θητείας συνδυάζεται με το φιάσκο της εισβολής στον Κόλπο των Χοίρων στις 17/4/1961, το οποίο κατέληξε σε πολιτική πανωλεθρία των ΗΠΑ και θεωρήθηκε μεγάλη ντροπή για την εξωτερική τους πολιτική.
Το κλίμα άλλαξε τελείως τον επόμενο χρόνο, μετά τον έξοχο χειρισμό του στην Κρίση των Πυραύλων της Κούβας, τον Οκτώβριο του ‘62. Ήταν τα γεγονότα αυτά, καθώς και η αποτροπή ενός πυρηνικού ολέθρου, που τον κατέταξαν στην εγχώρια αλλά και παγκόσμια συνείδηση, ως έναν ειρηνιστή πρόεδρο (ερχόμενος και σε πλήρη αντίθεση με μέρος των μυστικών υπηρεσιών καθώς και του στρατιωτικού- παραστρατιωτικού κατεστημένου των ΗΠΑ).
Ήταν υποστηρικτής των πολιτικών δικαιωμάτων (ήλπιζε ότι έτσι θα έδινε τέλος στο φυλετικό διαχωρισμό), όμως οι αντιφατικότητες στη ζωή του, δεν ταιριάζουν στην παγκόσμια φήμη του.
Στις 22/11/1963 στις 12:30 μμ και στο Ντάλας του Τέξας, δολοφονείται από τον Harvey Lee Oswald, σύμφωνα με το FBI. Αργότερα, ο εισαγγελέας Jim Garrison υποστήριξε ότι στη δολοφονία εμπλεκόταν μία ομάδα ακροδεξιών ακτιβιστών, με δεσμούς και με τη CIA. Μέλη της ήταν ο Guy Banister, ιδιωτικός ερευνητής και συνεργαζόμενος με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), ο Clay Shaw πρώην στρατιωτικός και ο πιλότος David Ferrie.
Σε κάθε περίπτωση, πολλοί – και προερχόμενοι από διαφορετικές ομάδες συμφερόντων – ήταν αυτοί, οι οποίοι θα ήθελαν τον Κένεντι νεκρό. Οι συνθήκες του θανάτου του, τον μετέτρεψαν σε εθνική εμμονή. Μέχρι και σήμερα περίπου το 60% των Αμερικανών, πιστεύουν πως ο Κένεντι έπεσε θύμα συνωμοσίας.
Ως κατακλείδα στο βιβλίο της ζωής του θα λέγαμε ότι, πολλοί άνθρωποί τον έβλεπαν ως έναν ιδεαλιστή και παθιασμένο πρόεδρο – παρ’ όλες τις μετριοπαθείς, συγκριτικά, πολιτικές του – ο οποίος θα είχε αλλάξει το έθνος και τον κόσμο, αν ζούσε.
Αφού παραθέσαμε κάποιες ημερομηνίες σταθμούς στη ζωή του, θα περάσουμε στην ανάλυση τους.
Αυτός είναι ο χάρτης γέννησης του Κένεντι
Ο Τζον Κένεντι ήταν Δίδυμος με Ωροσκόπο Ζυγό. Συνδυασμός, ο οποίος τον χαρακτήριζε ως προσωπικότητα και τον έκανε να ξεχωρίζει για τη γοητεία, την κομψότητα, το πνευματώδες χιούμορ του, τις άριστες διπλωματικές και διαπραγματευτικές του ικανότητες, το επικοινωνιακό του χάρισμα, την ευστροφία και την ετυμολογία του.
Ο Ωροσκόπος του, όπως προαναφέραμε, βρισκόταν στο Ζυγό και σχημάτιζε ένα μεγάλο τρίγωνο μεταξύ της Αφροδίτης στους Διδύμους στη 16º:44’ στον 9ο οίκο, και του Ουρανού στον Υδροχόο σε θέση κυβέρνησης στην 23º:34’ S (στάσιμο), στον 5ο οίκο. Επίσης, σχημάτιζε όψεις χιαστί με την πολυαστρία στον Ταύρο στον 8ο οίκο, η οποία αποτελούταν από τον Άρη στον Ταύρο, σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:25’, τον Ερμή στον Ταύρο στην 20º:35’ S (στάσιμο) και το Δία στον Ταύρο, στην 23º:02’.
Το μεγάλο τρίγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στον ASc στο Ζυγό, την Αφροδίτη στους Διδύμους στον 9ο οίκο και τον Ουρανό στον Υδροχόο στον 5ο οίκο, με κορυφή την Αφροδίτη, στα ζώδια του αέρα, μας δείχνουν έναν άνθρωπο, ο οποίος αγαπούσε πολύ τα ταξίδια και συναναστράφηκε με πολλούς ανθρώπους διαφόρων πολιτισμών, από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Ήταν πολύ έξυπνος, αισιόδοξος, διανοούμενος, μορφωμένος, εύστροφος, πολυτάλαντος, αλλά και χειριστικός.
Κάποιες φορές μπορεί να αδιαφορούσε για τους κανόνες ηθικής και να ξεπέρναγε τα όρια. Στη ζωή του, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιζαν οι έρωτες, οι οποίοι ήταν ξαφνικοί, δυνατοί και τον συνέπαιρναν. Αν και δεν είχαν μεγάλη διάρκεια, τον έκαναν να αγνοεί τις φήμες και την κριτική που ασκούσαν για κείνον και την εκάστοτε αγαπημένη του.
Η όψη χιαστί που σχημάτιζε ο Ωροσκόπος στο Ζυγό με τον Ερμή στον Ταύρο, έδειχνε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε πολλές φορές στη ζωή του, σε όσα αφορούσαν τον τρόπο σκέψης και έκφρασης του. Πιθανότατα κάποιες φορές, να αναγκαζόταν να λέει διαφορετικά πράγματα από αυτά που πίστευε πραγματικά, προκειμένου να μη δυσαρεστεί το περιβάλλον του, ή αν αποφάσιζε να υλοποιήσει κάποιες από τις ιδέες του, να ερχόταν σε αντιπαραθέσεις και χωρισμούς με τους γύρω του.
Η όψη του Ωροσκόπου στο Ζυγό με τον Άρη στον Ταύρο, υποδηλώνει έναν άνθρωπο νευρικό, ανυπόμονο, δραστήριο και παράτολμο, ο οποίος συχνά βίωνε πολλές συγκρούσεις, χωρισμούς, αντιπαλότητες και θανάτους στη ζωή του.
Είναι μία όψη η οποία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, καταδεικνύει τους 2 πρόωρους και ξαφνικούς θανάτους του αδελφού του, Τζόζεφ Τζούνιορ και της αδελφής του Καθλίν. Καταδεικνύει τους πολλούς χωρισμούς που βίωσε στην ερωτική του ζωή, τις συγκρούσεις τις οποίες αντιμετώπισε στη σύντομη, αλλά έντονη πολιτική του καριέρα και την αντιπαλότητα που προκαλούσε σε κάποιους ανθρώπους, η οποία τελικά του στοίχισε ακόμα και τη ζωή του.
Ο Ωροσκόπος στο Ζυγό σχηματίζει μία όψη χιαστί με το Δία στον Ταύρο, αναδεικνύοντας τη φιλοδοξία η οποία τον κατέκλυζε, τις υπερβολές στις οποίες κατέφυγε, προκειμένου να αναγνωριστεί και να διακριθεί και τα ηθικά διλήμματα, με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος, ώστε να πετύχει τους στόχους του.
Ακόμη δείχνει την πιθανότητα απώλειας της ίδιας του της ζωής, λόγω των «πιστεύω» του, της φιλοσοφίας και των αντιλήψεων του, οι οποίες δεν ήταν αποδεκτές από κάποιους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, οι οποίοι αισθάνθηκαν ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντά τους.
Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, η Αφροδίτη, η οποία βρισκόταν στους Διδύμους στην 16º:44’ στον 9ο οίκο, πέρα από τις όψεις που προαναφέραμε, σχημάτιζε ένα τετράγωνο με τη Σελήνη στην Παρθένο στις 17º:12’, στον 11ο οίκο.
Είναι μία όψη, η οποία αναδεικνύει το συναισθηματικό κενό που υπήρχε στη ζωή του και την ανάγκη του να το καλύψει, ψάχνοντας διαρκώς να βρει τον έρωτα μέσα από παρέες φίλων, ή σε πρόσωπα τα οποία γνώριζε, στα ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό. Πιθανότατα να πίστευε ότι θα μπορούσε να γεμίσει την αίσθηση του ανικανοποίητου που τον κατέκλυζε, μέσα από εφήμερους και επιδερμικούς έρωτες.
Επίσης, τονίζει τις συγκρούσεις, τα προβλήματα και τις δυσκολίες, τις οποίες θα βίωνε μέσα στις ερωτικές του σχέσεις και το γάμο του, λόγω της έμφυτης κριτικής του διάθεσης, την οποία θα ασκούσε στην εκάστοτε σύντροφό του.
Ακόμη, καταδεικνύει την εμμονή του για την τελειότητα, η οποία συνεχώς τον έκανε να πιστεύει ότι η σύντροφος του έχει ελαττώματα και ότι θα μπορούσε να έχει κάποια καλύτερη, οδηγώντας τον στην επαναλαμβανόμενη απιστία και δημιουργώντας του το αίσθημα της απογοήτευσης και του ανικανοποίητου.
Ο Δίας στον Ταύρο στην 23º:02’ στον 8ο οίκο, πέρα από την όψη χιαστί που σχημάτιζε με τον Ωροσκόπο, την οποία προαναφέραμε, σχημάτιζε επίσης ένα εξάγωνο με τον Κρόνο στον Καρκίνο, σε θέση αδυναμίας στην 27º:09’ στο 10ο οίκο, και άλλο ένα εξάγωνο ιδιομοιρίας με το MC στον Καρκίνο, στην 23º:46’.
Το εξάγωνο του Δία με τον Κρόνο μας παραπέμπει σ’ έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν δίκαιος, ρεαλιστής, δυναμικός, με πίστη στον εαυτό του και τις δυνατότητές του. Διέθετε ανεπτυγμένο ένστικτο, το οποίο τον βοηθούσε στην άνοδο και τη σταθεροποίηση της καριέρας του. Επίσης, είχε σωστή και λογική αντίληψη για τη διαχείριση των οικονομικών και τον καταμερισμό των χρημάτων.
Το εξάγωνο το οποίο σχημάτιζε ο Δίας με το MC στον Καρκίνο, καταδεικνύει την εκπλήρωση των στόχων και των σκοπών του, την καλή φήμη η οποία θα δημιουργούταν γύρω από το όνομα του και την αναγνώριση, την οποία θα κέρδιζε σε παγκόσμιο επίπεδο για την πολιτική του πορεία.
Ο Ήλιος του, όπως προαναφέραμε, βρισκόταν στους Διδύμους στην 7º:50’ στον 8ο οίκο και σχημάτιζε ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στο Λέοντα, στη 2º:40’ στο 10ο οίκο.
Είναι μία όψη, η οποία δείχνει έναν άνθρωπο οραματιστή και πνευματικό, ο οποίος έχει την ικανότητα να μπορεί να «πιάσει», αυτό που λένε, «τον παλμό» της εποχής. Του ήταν εύκολο να διαισθανθεί τι θέλουν οι άνθρωποι γύρω του και να μπορεί να επικοινωνήσει σωστά και στοχευμένα, μαζί τους. Έτσι κέρδιζε την εκτίμηση και τη συμπάθεια τους, γενόμενος δημοφιλής και προσφιλής, στον κοινωνικό και επαγγελματικό του χώρο.
Ο Ουρανός στον Υδροχόο, σε θέση κυβέρνησης στην 23º:43’ S (στάσιμος) στον 5ο οίκο, σχημάτιζε τετράγωνα με την πολυαστρία στον Ταύρο στον 8ο οίκο και 2 όψεις χιαστί με τον Κρόνο στον Καρκίνο, σε θέση αδυναμίας, στην 27º:09’ στο 10ο οίκο και άλλο ένα ιδιομοιριακό χιαστί με το MC στον Καρκίνο, στην 23º:46’.
Το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή (στάσιμου) και του Ουρανού (στάσιμου), μας δείχνουν έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε κοφτερό μυαλό, δυναμικό και επιθετικό λόγο, πεισματάρη, νευρικό και ανυποχώρητο στις απόψεις του. Επίσης, είναι μία όψη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα λόγω πίεσης, άγχους και έντασης.
Το τετράγωνο του Άρη με τον Ουρανό είναι, επίσης, μία όψη, η οποία δείχνει έναν άνθρωπο νευρικό, ο οποίος εμπλέκεται σε συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις και διαμάχες. Τονίζει τον κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων που διατρέχει κατά την πορεία της ζωής του και την εσωτερική πίεση, την οποία βιώνει.
Τέλος, καταδεικνύει την έντονη σεξουαλική του φύση, τις πολλές ερωτικές του σχέσεις, οι οποίες στηρίζονταν στο πάθος και το σεξ και την απότομη και ξαφνική διακοπή των σχέσεων αυτών, όταν απλά του τελείωνε το ενδιαφέρον για το άτομο το οποίο ποθούσε.
Το τετράγωνο του Δία με τον Ουρανό είναι μία όψη, η οποία δείχνει κάποιες ευκαιρίες που μπορεί να έχασε στη ζωή του από υπεραισιοδοξία και την πιθανή άρνηση του να εμπλακεί σε σκοτεινές υποθέσεις, από τις οποίες θα μπορούσε να κέρδιζε πολλά χρήματα. Είναι μία όψη, η οποία μπορεί ν’ αλλάξει την τύχη και τη ζωή του ατόμου, μέσα από ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός.
Σ’ αυτήν την περίπτωση, η ερμηνεία που θα μπορούσαμε να δώσουμε είναι ότι, ο ξαφνικός θάνατος του αδερφού του, προφανώς και αποτελεί ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Μέσα απ’ αυτό το τραγικό και μοιραίο γεγονός, άλλαξε η ζωή και η τύχη του δευτερότοκου Τζον, με αποτέλεσμα λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν, να υπάρξει η κάθοδός του στην πολιτική σκηνή και εν συνεχεία, η εγκαθίδρυσή του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
Οι όψεις χιαστί που σχημάτιζε ο Ουρανός με τον Κρόνο και το MC, καταδεικνύουν τα διλήμματα και τους περιορισμούς τους οποίους αντιμετώπισε πολλές φορές στην καριέρα του, ανάμεσα σε αυτά που ήθελε πραγματικά να κάνει και σε αυτά που έπρεπε να πράξει, αναγκασμένος να συνεχίσει να εφαρμόζει παλιές και σκουριασμένες πολιτικές, οι οποίες δεν μπορούσαν να φέρουν την αλλαγή και την πρόοδο την οποία ονειρευόταν.
Ο Κρόνος στον Καρκίνο σε θέση αδυναμίας στην 27º:09’ στο 10ο οίκο, σχηματίζει όψη συνόδου με το ΜC, στην 23º:46’.
Η σύνοδος του Κρόνου με το ΜC, μας δείχνει έναν άνθρωπο πολύ συγκροτημένο, ο οποίος θα θέλει να πετύχει στη ζωή του και είναι αποφασισμένος να δουλέψει με όλες του τις δυνάμεις, για να το καταφέρει. Όταν φτάσει ψηλά, μπορεί να γίνει πολύ αυστηρός, απόλυτος και εκλεκτικός. Διέθετε μεγάλη αυτοπειθαρχία και υπευθυνότητα. Ίσως αυτά τα χαρακτηριστικά του να οφείλοντανι στον πατέρα του, ο οποίος πιθανόν να ήταν πολύ εξουσιαστικός και να μην του επέτρεπε λάθη και αποτυχίες.
Τέλος, έχουμε μια ασύμβατη σύνοδο μεταξύ του Ποσειδώνα στο Λέοντα στη 2º:40’ στο 10ο οίκο, με τον Κρόνο στον Καρκίνο σε θέση αδυναμίας στην 27º:09’ στο 10ο οίκο.
Είναι μια όψη ασθενειών, η οποία, λόγω του ότι είναι ασύμφωνη μέσα στο χάρτη, από τη μια πλευρά αναδεικνύει την ασθενική του φύση και το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τον Αύγουστο του ’43. Απ’ την άλλη πλευρά όμως, εξαιτίας του ότι είναι ασύμφωνη η σύνοδος, μειώνει σοβαρά τη δυναμική και την επιρροή της πάνω στο άτομο, με αποτέλεσμα, ναι μεν να υπάρχουν ασθένειες, οι οποίες όμως δε θα επηρέαζαν την κοινωνική του εικόνα και την επαγγελματική του διαδρομή.
Επίσης, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ότι, εξαιτίας της ασυμφωνίας της συνόδου, γλίτωσε το θάνατο απ’ το σοβαρότατο τραυματισμό που υπέστη.
Τώρα θα δούμε το χάρτη της ημέρας του τραυματισμού του Κένεντι το οποίο συνέβη στις 2/8/1943, στις 2:30 πμ στον Ειρηνικό, πάνω από τα νησιά του Σολομώντα. Εκείνη την εποχή ο Κένεντι υπηρετούσε ως κυβερνήτης τορπιλακάτου με το βαθμό του σημαιοφόρου, στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
Το ατύχημα έγινε λίγες ώρες μετά την ολική Ηλιακή έκλειψη στην 8º:02’ του Λέοντα, η οποία επηρέαζε αρκετά το γενέθλιο χάρτη του. Εμείς όμως, θα αναλύσουμε μόνο το χάρτη του ατυχήματος, διότι απέχει ελάχιστες ώρες από την έκλειψη και οι διαφορές του είναι πολύ μικρές επί της ουσίας.
Το ατύχημα έγινε σε ημέρα Ήλιου και σε ώρα Δία. Λόγω του ότι ο Ήλιος στο χάρτη του ατυχήματος βρίσκεται σε θέση κυβέρνησης, καταλαβαίνουμε ότι, ναι μεν θα υπήρχε προστασία, αλλά θα είχε διάρκεια το αποτέλεσμα και δε θα ήταν κάτι το οποίο θα περνούσε σε λίγες μέρες.
Όπως και συνέβη, το ατύχημα τελικά μπορεί να μην του άφησε κάποια μόνιμη βλάβη, αλλά συνέχισε να παίρνει φάρμακα για όλη του τη ζωή. Επίσης, ο Ήλιος σχημάτιζε θετικές όψεις με αρκετούς πλανήτες του χάρτη και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο γεγονός να το κουβαλά σε όλη του τη ζωή, ως ένα συμβάν όμως, το οποίο τον τιμούσε και τον βοήθησε, ιδιαιτέρως, στη μετέπειτα καριέρα του.
Η ώρα Δία καταδεικνύει ότι, αυτό το γεγονός, με κάποιο τρόπο, θα έφερνε στον Κένεντι τύχη, δόξα, άνοδο και φήμη. Αυτό το συμπεραίνουμε διότι ο Δίας, στο Χάρτη του ατυχήματος, είναι δυνατός και σχηματίζει θετικές όψεις. Στοιχείο το οποίο επαληθεύθηκε. Μετά τον τραυματισμό του, ξεκίνησε η ανοδική του πορεία προς την κατάκτηση της εξουσίας.
Παρατηρούμε ότι, ο ASc της ώρας του ατυχήματος βρισκόταν στους Διδύμους, στην 8º:01’ σε απόλυτη σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Ουρανό στους Διδύμους στην 8º:02’ και σε εξάγωνο, επίσης ιδιομοιρίας, με τον Ήλιο στο Λέοντα σε θέση κυβέρνησης στην 8º:30’, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με τη Σελήνη στο Λέοντα στη 13º:38’, στον 3ο οίκο. Όλες αυτές οι ιδιομοιριακές όψεις μας δείχνουν ένα νέο ξαφνικό γεγονός, το οποίο θα είχε δυναμική, διάρκεια και θα ήταν ικανό να αλλάξει κατεύθυνση στη ζωή του Κένεντι.
Ο Ωροσκόπος, όπως αναφέραμε, βρισκόταν στους Διδύμους και ο κυβερνήτης του, ο Ερμής, βρισκόταν στο Λέοντα στην 23º:23’ στον 3ο οίκο και σε εξάγωνο με τον Κρόνο στους Διδύμους, στην 22º:40’ στον 1ο οίκο.
Αυτή η όψη δείχνει ότι ο Κένεντι θα είχε τη δυνατότητα, μετά το γεγονός που συνέβη, να εργασθεί ως δημοσιογράφος και να προβάλει τις σκέψεις, τις ιδέες και γενικότερα τον εαυτό του, με τρόπο απλό, σοβαρό και κατανοητό, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης.
Το εξάγωνο το οποίο σχηματίζει ο Ωροσκόπος στους Διδύμους, ο οποίος βρίσκεται σε ακριβείας σύνοδο με τον Ουρανό στους Διδύμους και σε εξάγωνο με το Δία στο Λέοντα στην 6º:53’ στον 3ο οίκο, όπου βρίσκεται σε ακριβείας σύνοδο με τον Πλούτωνα στο Λέοντα στην 6º:57’ στον 3ο οίκο, καταδεικνύουν την ξαφνική και απρόσμενη κοινωνική του άνοδο και την αναγνώριση, την οποία θα αποκτούσε.
Επίσης, αναδεικνύει το «κέρδος», τελικά, που αποκόμισε από τον τραυματισμό του, αφού λίγο αργότερα, του απονεμήθηκε μετάλλιο ανδραγαθίας. Αυτό το γεγονός τον ακολουθούσε ως μέγα παράσημο σε όλη την υπόλοιπη ζωή του και κυρίως, μνημονευόμενο στη μετέπειτα πολιτική του καριέρα.
Το τετράγωνο που σχηματίζει Ήλιος στο Λέοντα στην 8º:30’, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με τη Σελήνη στο Λέοντα στη 13º:38’ στον 3 οίκο, με τον Άρη στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στην 16º:30’ στον 11ο οίκο, δείχνουν τις εντάσεις και τις συγκρούσεις, τις οποίες θα βίωνε αργότερα μέσα στο κοινωνικό του περιβάλλον, εξαιτίας των ιδεών αλλά και των απόψεών του.
Παράλληλα, στο τρίγωνο που σχηματίζει ο Άρης στον Ταύρο στην 16º:30’ στον 11ο οίκο με την Αφροδίτη στην Παρθένο σε θέση πτώσης, στη 17º:06’, στον 4ο οίκο, αναδεικνύονται οι απιστίες, τις οποίες θα είχε στο μετέπειτα συζυγικό του βίο.
Στοιχείο το οποίο επαληθεύεται, αφού όπως γράφεται εδώ και χρόνια, η σύζυγος του, Τζάκι, τις γνώριζε και δήλωνε ότι, για τις απιστίες του έφταιγαν τα φάρμακα, τα οποία του χορηγούσαν οι θεράποντες γιατροί μετά το ατύχημα του, για να μην πονά και αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, να του ανεβάζουν τη λίμπιντο.
Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από τον 4ο οίκο και τον κυβερνήτη του. Σε αυτή την περίπτωση, η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται στην Παρθένο και ο κυβερνήτης της, ο Ερμής, είναι στο Λέοντα στην 23º:23’ στον 3ο οίκο σε εξάγωνο με τον Κρόνο στους Διδύμους, στην 22º:40 στον 1ο οίκο.
Καταλαβαίνουμε ότι, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό διότι ο Ερμής είναι δυνατός και σχηματίζει μία όψη εξάγωνου με τον Κρόνο, η οποία αναδεικνύει την ευκαιρία την οποία θα είχε ο Κένεντι να προωθήσει, να επικοινωνήσει και να υλοποιήσει τις ιδέες και τις σκέψεις του, με έναν τρόπο λογικό, πρακτικό και ρεαλιστικό.
Συνυπολογίζοντας ότι το γεγονός συνέβη λίγες ώρες μετά τη νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη Βορείου Δεσμού, η οποία ήταν αρκετά θετική για το γενέθλιο χάρτη του Κένεντι, αντιλαμβανόμαστε ότι, του έδινε την ευκαιρία για πολλά νέα ξεκινήματα.
Τώρα θα δούμε πως εκείνη η μέρα επηρέασε το χάρτη του Τζον Κένεντι:
Παρατηρούμε πως ο διελαύνων Ωροσκόπος της ημέρας και της ώρας βρίσκεται στους Διδύμους στην 8º:01’ σε σύνοδο με το διελαύνοντα Ουρανό στους Διδύμους στην 8º:02’ μέσα στον 8ο οίκο και σε σύνοδο με το γενέθλιο Ήλιο του στους Διδύμους, στην 7º:50’ στον 8ο οίκο.
Επίσης, ο γενέθλιος Ήλιος του δεχόταν ταυτόχρονα όψεις εξάγωνου από τη διελαύνουσα πολυαστρία στο Λέοντα, η οποία αποτελούνταν από το διελαύνοντα Πλούτωνα στο Λέοντα στην 6º:53’, ο οποίος βρισκόταν σε σύνοδο με το διελαυνοντα Δία στο Λέοντα στην 6º:57’, ο οποίος βρισκόταν σε σύνοδο με τον Ήλιο στο Λέοντα στην 8º:30’, ο οποίος βρισκόταν σε σύνοδο με τη διελαύνουσα Σελήνη στο Λέοντα στη 13º:38’, μέσα στο 10ο οίκο.
Η σύνοδος που δέχθηκε ο γενέθλιος Ήλιος από τους διελαύνοντες Ωροσκόπο και Ουρανό, ήταν πραγματικά πολύ επικίνδυνη και θα μπορούσε να του έχει κοστίσει ξαφνικά και απροειδοποίητα τη ζωή του. Όμως, λόγω του ότι ο γενέθλιος Ήλιος του δεχόταν ταυτόχρονα πολλά εξάγωνα από την πολυαστρία στο Λέοντα, η οποία διέλαυνε στο 10ο οίκο, θεωρώ ότι υπήρξε μία στοιχειώδης προστασία, η οποία απέτρεψε τα «χειρότερα».
Επίσης, όλες αυτές οι όψεις εξάγωνου που δέχθηκε ο γενέθλιος Ήλιος στους Δίδυμους, από τον Ήλιο στο Λέοντα σε θέση κυβέρνησης, τη Σελήνη, το Δία και τον Πλούτωνα στο Λέοντα από το 10ο οίκο, καταδεικνύουν την ευκαιρία προς την έναρξη της πολιτικής και κοινωνικής του ανόδου.
Παράλληλα, αποτυπώνουν τη φήμη και το κύρος που θα αποκτούσε, την παγκόσμια καταξίωση που θα βίωνε, ως ο απόλυτος κυρίαρχος της εξουσίας, τα χρήματα τα οποία θα κέρδιζε από την πολιτική του καριέρα και το σεβασμό, καθώς και την αναγνώριση που θα εισέπραττε από τη διεθνή σκηνή.
Στη συνέχεια παρατηρούμε ότι, η διελαύνουσα Σελήνη στο Λέοντα στη 13º:38’ στο 10ο οίκο, σχημάτιζε όψεις τετραγώνου με το γενέθλιο Άρη σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:25’ και με το γενέθλιο Ερμή στον Ταύρο στην 20º:25’S (στάσιμο), στον 8ο οίκο.
Είναι όψεις, οι οποίες καταδεικνύουν την ψυχολογική ένταση την οποία αισθανόταν, τις εσωτερικές συγκρουσιακές καταστάσεις τις οποίες βίωνε, τις πιέσεις που δεχόταν υπογείως, και τις συχνές αντιπαραθέσεις που είχε με τη σύντροφό του, εξαιτίας της αδιαλλαξίας και της νευρικότητάς του.
Ο διελαύνων Ερμής στο Λέοντα στην 23º:23’ στο 10ο οίκο σχημάτιζε όψη τετραγώνου με το γενέθλιο Δία στον Ταύρο στην 23º:02’, στον 8ο οίκο. Είναι μία όψη, η οποία υποδηλώνει τους πολύ υψηλούς στόχους που έθετε ο Κένεντι στη ζωή του, την υπερβολή η οποία τον χαρακτήριζε και τις έντονες αντιπαραθέσεις – συγκρούσεις που είχε με άτομα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, για οικονομικά ζητήματα.
Ο διελαύνων Άρης στον Ταύρο, σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 16º:30’ στο 8ο οίκο, σχημάτιζε όψη συνόδου με το γενέθλιο Άρη στον Ταύρο στην 18º:25’, στον 8ο οίκο. Είναι μία σύνοδος, η οποία καταδεικνύει τον κίνδυνο, ο οποίος καιροφυλακτούσε, υπογείως, για ατυχήματα και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.
Η διελάυνουσα Αφροδίτη στην Παρθένο, σε θέση πτώσης στις 17º:06’ στον 11ο οίκο, σχημάτιζε όψη συνόδου ακριβείας με τη γενέθλια Σελήνη στην Παρθένο στις 17º:12’, στον 11ο οίκο. Είναι μία όψη, η οποία δείχνει τις καλές και αρμονικές σχέσεις τις οποίες είχε ο Κένεντι με το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον και ιδιαίτερα με τις γυναίκες. Αποτυπώνει τη διάθεση του για προσφορά και υπηρεσία έναντι συλλόγων, ομάδων, οργανισμών και κοινωφελών ιδρυμάτων.
Τέλος, θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε αυτή την όψη, ως προάγγελο του γάμου του, ο οποίος θα επακολουθούσε.
Ανάλυση μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin :
Α) Μεσοδιάστημα Ουρανού/MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 8º:44’ του Ταύρου και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ηλίου στο Λέοντα, στην 8º:30’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει μία νευρική φύση, έναν ευέξαπτο ανδρα.
Β) Μεσοδιάστημα Ουρανού/Ποσειδώνα: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του, στη 13º:11’ του Ταύρου και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση της Σελήνης στο Λέοντα, στην 13º:38’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει ένα ξέσπασμα αδυναμίας.
Γ) Μεσοδιάστημα Άρης/MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του, στην 21º:06’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Κρόνου στους Διδύμους, στην 22º:40’, με όψη συνόδου. Δείχνει απώλειές, διαμέσου υπερβολικού ζήλου. Το να υποφέρει κάποιος από βλάβη ή ζημιά. Εξαναγκασμός εκ μέρους άλλων.
Δ) Μεσοδιάστημα Δίας/MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του, στην 22º:24’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Κρόνου στους Διδύμους, στην 22º:40’, με όψη συνόδου. Δείχνει μία τάση για χωρισμό από τους άλλους. Δυσαρέσκεια για κάποια σχέση, απομόνωση από τους άλλους.
Ε) Μεσοδιάστημα Ήλιος/ASc : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του, στη 13º:50’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση της Σελήνης στο Λέοντα στη 13º:38’, με όψη συνόδου. Δείχνει μία σχέση με γυναίκα, ή την εμφάνιση μιας γυναίκας στο περιβάλλον του.
ΣΤ) Μεσοδιάστημα Δία/ASc : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του, στην 6º:31’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Πλούτωνα στο Λέοντα στην 6º:53’, με όψη συνόδου. Δείχνει έντονη επιρροή πάνω σε πολλά άτομα, δημοσιότητα και αναγνώριση.
Τώρα, θα δούμε την ημέρα θανάτου του Τζόζεφ Jr Κένεντι, αδελφού του Τζον Κένεντι, όπου ήταν εκείνος, ο οποίος προοριζόταν να ασχοληθεί με την πολιτική. Απαραίτητο είναι να γνωρίζουμε, προτού προχωρήσουμε στην ανάλυση ότι, όντας πιλότος της αεροπορίας των ΗΠΑ, προσφέρθηκε εθελοντικά, να απογειώσει ένα αεροπλάνο γεμάτο εκρηκτικά (drone), τοποθετώντας – σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια – τον αυτόματο πιλότο.
Έπειτα, στη συνδυασμένη αυτή επιχείρηση, θα τον έβγαζαν απ’ το αεροπλάνο, συνεχίζοντας αυτό, την καταστροφική του πορεία. Δυστυχώς, έγιναν δύο εκρήξεις νωρίτερα από το προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα το θάνατο αυτού και του συγκυβερνήτη του. Στη μετέπειτα έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Απόρροια αυτού, ακόμη και σήμερα, ουδείς γνωρίζει τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος.
Αυτός είναι ο χάρτης του δυστυχήματος του Τζόζεφ Jr Κένεντι, όπου υπηρετούσε ως πιλότος στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, στον 2o παγκόσμιο πόλεμο.
Το αεροπορικό δυστύχημα έγινε σε ημέρα Κρόνου και ώρα Άρη. Στοιχεία, τα οποία όταν εμφανίζονται σε ένα χάρτη, αστρολογικά υποδηλώνουν ότι, το γεγονός θα είναι τόσο σκληρό και επικίνδυνο, όπου θα παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χάρτης απλά μας επιβεβαιώνει την πραγματικότητα, ότι το αεροπορικό δυστύχημα, δηλαδή, έγινε σε καιρό πολέμου.
Σε αυτόν το χάρτη ο κυβερνήτης της ημέρας, όπως προαναφέραμε, είναι ο Κρόνος, ο οποίος βρίσκεται στον Καρκίνο, σε θέση αδυναμίας, εμπεριεχόμενος στον 7ο οίκο. Είναι ένα στοιχείο ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω της ζωδιακής θέσης του Κρόνου, αλλά και λόγω της οικοθεσίας του στο χάρτη. Αυτό διότι, όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε εμπεριεχόμενο οίκο, δηλώνει πολλά κρυμμένα μυστικά και καταπιεσμένες καταστάσεις.
Σε αυτήν την περίπτωση, όπου το αεροπορικό πολεμικό δυστύχημα έγινε σε καιρό πολέμου και παρατηρώντας ότι, ο Κρόνος βρίσκεται εμπεριεχόμενος στον 7ο οίκο, όπου στην πολιτική αστρολογία υποδηλώνει τον εχθρό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο εχθρός είχε κρυφούς συμμάχους, οι οποίοι μπορεί να προκάλεσαν δολιοφθορά και να ανατινάχθηκε το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο Τζοζεφ Jr Κένεντι.
Όπως και να έχει, είναι κάτι το οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ, αφού οι έρευνες εκείνης της εποχής, δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν πως και γιατί έγινε η ανατίναξη του αεροπλάνου.
Ο κυβερνήτης της ώρας, ο Άρης, βρίσκεται στην Παρθένο, περιπλανώμενος στον 8ο οίκο. Είναι ένα στοιχείο εξίσου δύσκολο, διότι ο Άρης σχετίζεται με την ενέργεια του οργανισμού και ο 8ος οίκος σχετίζεται με θέματα θανάτου. Συνδυασμός ο οποίος, αν συνυπάρχουν και άλλοι αστρολογικοί παράγοντες, υποδηλώνει θάνατο, είτε λόγω δυστυχήματος, είτε λόγω ασθένειας, ή ακόμα και εγκληματικής ενέργειας.
Παρατηρούμε ότι, ο Ωροσκόπος της ημέρας και της ώρας του δυστυχήματος βρίσκεται στην 24º:03’ του Τοξότη και σχηματίζει ενάμιση τετράγωνο με τον Πλούτωνα στο Λέοντα, στην 8º:41’ στον 8ο οίκο.
Είναι μία όψη η οποία υποδηλώνει βία, τραυματισμούς και ατυχήματα. Συνυπολογίζοντας ότι ο Πλούτωνας βρίσκεται στο Λέοντα, ζώδιο της φωτιάς και στον 8ο οίκο, η όψη «απλά» αποτυπώνει το θάνατο του Τζόζεφ, ο οποίος ήταν σκληρός και βίαιος, αφού το αεροπλάνο ανατινάχθηκε από τα εκρηκτικά που μετέφερε, τα οποία, για κάποιο άγνωστο λόγο μέχρι σήμερα, πυροδοτήθηκαν και έγινε η έκρηξη.
Ο Κρόνος στον Καρκίνο σε θέση αδυναμίας στην 6º:32’ στον εμπεριεχόμενο 7ο οίκο σχημάτιζε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό, στην 2º:25’ στον 9ο οίκο. Είναι μία πολύ δύσκολη όψη ασθενειών και θανάτου. Εδώ, καταδεικνύει τη σύγχυση που πιθανότατα επικράτησε στο αεροπλάνο, η οποία δεν τους επέτρεψε έγκαιρα, να αντιληφθούν τι συνέβαινε με τα εκρηκτικά που μετέφεραν, αποτέλεσμα αυτού να επέλθει ο θάνατος.
Η Σελήνη στους Διδύμους στην 9º:12’ στον 6ο οίκο σχημάτιζε μία όψη συνόδου με τον Ουρανό στους Διδύμους στη 12º:33’ στον 6ο οίκο.
Η σύνοδος της Σελήνης με τον Ουρανό στους Διδύμους στον 6ο οίκο, αποτυπώνει τη συναισθηματική ένταση, την οποία έζησε το πλήρωμα κατά την ώρα του καθήκοντός(εργασίας) από το ξαφνικό και αναπάντεχο γεγονός της έκρηξης. Αναδεικνύει την ταραχή, τη νευρικότητα και την πίεση που προφανώς ένιωσε το πλήρωμα για το αναπόφευκτο τέλος, το οποίο είδαν να έρχεται από τη μία στιγμή στη άλλη.
Ο Ήλιος στο Λέοντα σε θέση κυβέρνησης στη 19º:47’ στον 8ο οίκο, σχημάτιζε όψη μισού τετραγώνου με τον Κρόνο σε αδυναμία στην 6º:32’, στον εμπεριεχόμενο 7ο οίκο και άλλη μια μισού τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό, στη 2º:25’ στον 9ο οίκο.
Είναι μία δύσκολη όψη, η οποία και αυτή υποδηλώνει περιορισμό, ανυπέρβλητα εμπόδια και προβλήματα έκφρασης. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαμε να την ερμηνεύσουμε ως, την αδυναμία του πληρώματος του αεροπλάνου να επικοινωνήσει με το κέντρο ελέγχου και το επώδυνο τέλος το οποίο είχαν, μη μπορώντας να κάνουν το οτιδήποτε για να αντιδράσουν και να διασωθούν από την έκρηξη, η οποία προήλθε από μη εμφανείς και άγνωστους λόγους.
Το μισό τετράγωνο, το οποίο σχημάτιζε ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα, καταδεικνύει το χάος το οποίο επικρατούσε στο αεροπλάνο και την αδυναμία οποιασδήποτε αντίδρασης του πληρώματος, έναντι της κατάστασης στην οποία είχαν βρεθεί.
Ο Ουρανός στους Διδύμους στη 12º:33’ στον 6ο οίκο σχημάτιζε όψη ενάμιση τετραγώνου με το MC στην 29º:33’.
Είναι μία όψη και αυτή, η οποία έρχεται να προσμετρηθεί μαζί με τις προηγούμενες και να καταδείξει το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο συνέβη για αγνώστους λόγους και κόστισε τη ζωή του Τζόζεφ Τζούνιορ Κένεντι και του άλλου στρατιώτη που αποτελούσαν το πλήρωμα του αεροπλάνου.
Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από τον 4ο οίκο και τον κυβερνήτη του. Σε αυτή την περίπτωση, η ακμή του 4ο οίκου βρίσκεται στον Κριό και ο κυβερνήτης της, ο Άρης, ο οποίος ήταν και κυβερνήτης της ώρας του δυστυχήματος βρισκόταν στην Παρθένο περιπλανώμενος, στην 19º:35’, σε όψη συνόδου με τον Ερμή στην Παρθένο, σε θέση κυβέρνησης στη 17º:02’, στον 8ο οίκο.
Από τη θέση του Άρη καταλαβαίνουμε εξαρχής ότι, το αποτέλεσμα δε θα ήταν καλό εφόσον βρισκόταν στον 8ο οίκο, οίκο του θανάτου. Η όψη συνόδου που σχημάτιζε με τον Έρμη στον 8ο οίκο, αποτύπωνε την αδυναμία οποιασδήποτε επικοινωνίας του πληρώματος με το κέντρο ελέγχου και την αποσιώπηση του πληρώματος, η οποία προήλθε από το θάνατο τους.
Αναλύοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία, παρατηρούμε ότι, ο χάρτης του συμβάντος αποτυπώνει, πλήρως και με κάθε λεπτομέρεια, τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν μέσ’ το αεροπλάνο και την άκαρπη έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.
Στη συνέχεια, θα δούμε το συνδυαστικό χάρτη του Τζον Κένεντι και του χάρτη του αεροπορικού δυστυχήματος του αδελφού του Τζόζεφ Τζούνιορ Κένεντι και κατά πόσο επηρέασε τη μετέπειτα ζωή του, σε πολιτικό επίπεδο.
Αυτός είναι ο συνδυαστικός χάρτης :
Παρατηρούμε ότι, ο διελαύνοντας Ωροσκόπος στην 24º:03’ στον 3ο οίκο σχηματίζει 2 όψεις χιαστί με τον Ερμή στον Ταύρο στην 20º:38’S (στάσιμος) και μία με το Δία στον Ταύρο στην 23º:02’, στον 8ο οίκο. Είναι δύο όψεις, τις οποίες τις συναντήσαμε και στο γενέθλιο χάρτη του Τζον Κένεντι, οι οποίες μας μιλούσαν για τον πιθανό θάνατο αδελφών και βλέπουμε να επαναλαμβάνονται και στην ημέρα θανάτου του αδελφού του.
Ο 3ος οίκος, όπου διελαύνει ο Ωροσκόπος, σχετίζεται με τα αδέλφια και ο 8ος οίκος, ο οποίος εκτός από κληρονομικά και χρήματα τρίτων, συμβολίζει και το θάνατο. Μέσα στον 8ο υπάρχει και ο Ερμής, όπου στην αστρολογία συμβολίζει πάλι τα αδέλφια. Αυτός, λοιπόν, ο συνδυασμός καταδεικνύει εμφανέστατα το θάνατο του αδελφού του.
Αν συνυπολογίσουμε ότι μέσα στον 8ο οίκο βρίσκεται και ο Δίας, ο οποίος συμβολίζει τις αρχές, τις αντιλήψεις, τα πιστεύω και τη φιλοσοφία μας, και δέχεται και εκείνος όψη χιαστί από το διελαύνοντα Ωροσκόπο, δηλώνει ότι ο αδελφός του πέθανε για τα πιστευω του, αφού εκείνη την περίοδο ήταν στρατευμένος στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
Εν συνεχεία, βλέπουμε τη διελαύνουσα Σελήνη στους Διδύμους στην 9º:12’ σε σύνοδο με το διελαύνοντα Ουρανό στους Διδύμους στη 12º:33’ στον 8ο οίκο, να σχηματίζουν σύνοδο με το γενέθλιο Ηλιό του Τζον Κένεντι, στην 7º:50’ στον 8ο οίκο.
Αυτές οι όψεις συνόδου που δέχθηκε ο γενέθλιος Ήλιος, αποτυπώνουν την ξαφνική ταραχή, την πίεση, τη νευρικότητα και το θυμό που αισθάνθηκε ο Τζον, για τον ξαφνικό θάνατο του αδελφού του. Επίσης, δηλώνουν και την απρόβλεπτη τροπή και ξαφνική αλλαγή, την οποία θα έπαιρνε και η δική του ζωή, μετά το θάνατο του αδελφού του.
Βλέπουμε ότι ο διελαύνων Κρόνος στον Καρκίνο σε θέση αδυναμίας, στην 6º:32 στον 9ο οίκο, σχηματίζει όψη συνόδου με τον γενέθλιο Πλούτωνα στον Καρκίνο στην 3º:16, στον 9ο οίκο. Είναι μία πολύ σκληρή όψη, η οποία αποτυπώνει και αυτή ολοκάθαρα το θάνατο του αδελφού που συνέβη στο εξωτερικό.
Παρατηρούμε ότι, ο διελαύνων Ήλιος στο Λέοντα σε θέση κυβέρνησης στη 19º:47’ στο 10ο οίκο σχημάτιζε 3 τετράγωνα με την πολυαστρία στον Ταύρο στον 8ο οίκο, η οποία αποτελούνταν από τον Ερμή στην 20º:38’S (στάσιμος), τον Άρη στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:18’ και το Δία στον Ταύρο στην 23º:02’, καθώς και μία αντίθεση με τον Ουρανό στον Υδροχόο σε θέση κυβέρνησης στην 23º:43’S (στάσιμος) στον 5ο οίκο.
Τα 3 τετράγωνα, τα οποία σχηματίζει ο διελαύνων Ήλιος στο Λέοντα με τους γενέθλιους Ερμή, Άρη και Δία, στον Ταύρο, απεικονίζουν τις έντονες συγκρούσεις, τις οποίες θα είχε παρασκηνιακά με άτομα οικονομικά ισχυρά και τη μεγάλη προσπάθεια που θα έπρεπε να καταβάλει για την επαγγελματική του άνοδο και καριέρα.
Η αντίθεση που σχημάτιζε ο διελαύνων Ήλιος στο Λέοντα στο 10ο οίκο με το γενέθλιο Ουρανό στον Υδροχόο στον 5ο οίκο, είναι μία όψη η οποία καταδεικνύει, την ξαφνική και απρόσμενη τροπή που πήρε η καριέρα του Τζον και τα προοδευτικά σχέδια, τα οποία αργότερα θα προσπαθούσε να εφαρμόσει, ερχόμενος πολλές φορές σε αντιπαραθέσεις και ρίξεις με μια μερίδα αξιωματούχων της κυβέρνησης, εκείνης της εποχής.
Η διελαύνουσα Αφροδίτη στην Παρθένο, σε θέση πτώσης, στη 2º:37’ βρισκόταν σε σύνοδο με το διελαύνοντα Δία στην Παρθένο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας, στην 3º:41’ στον 11ο οίκο και σχημάτιζαν όψη εξάγωνου με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Καρκίνο στην 3º:16’, στον 9ο οίκο.
Είναι μία όψη, που καταδεικνύει την ευκαιρία την οποία θα είχε να αποκομίσει κέρδη, να αποκτήσει δύναμη και εξουσία τόσο στην χώρα του, όσο και στο εξωτερικό και να δεχθεί τη στήριξη, φαινομενικά ισχυρών ανθρώπων, από την οποία θα είχε τη δυνατότητα να προβληθεί μέσα από κάθε μορφής οργανισμών και μεγάλων ομάδων, ούτως ώστε να πετύχει τους στόχους και τους σκοπούς του.
Οι διελαύνοντες Ερμής στην Παρθένο σε θέση κυβέρνησης, στη 17º:02’ και ο Άρης στην Παρθένο στη 19º:36’, σε όψη συνόδου στον 11ο οίκο, σχημάτιζαν όψη συνόδου με τη γενέθλια Σελήνη στην Παρθένο στις 17º:12’ στον 11ο οίκο. Επίσης, οι διελαύνοντες Ερμής και Άρης στην Παρθένο σχημάτιζαν όψη τριγώνου με τη γενέθλια πολυαστρία στον Ταύρο, η οποία αποτελούταν από τον Ερμή στην 20º:36’S (στάσιμο), από τον Άρη, σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας, στη 18º:25’ και από το Δία στην 23º:02’ στον 8ο οίκο.
Οι όψεις συνόδου που σχημάτιζαν οι διελαύνοντες Ερμής και Άρης στην Παρθένο, με τη γενέθλια Σελήνη στην Παρθένο στον 11ο οίκο, αποτύπωναν τον πρακτικό και λογικό τρόπο σκέψης του, τη δύναμη της θέλησης που επέδειξε, προκειμένου να πέτυχει και προϊδέαζαν το μαχητικό πνεύμα, το οποίο θα παρουσίαζε μετέπειτα στο κοινωνικό του περιβάλλον, όπου θα τον έκανε να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από μεγάλες μερίδες ανθρώπων και ιδιαίτερα των γυναικών.
Οι όψεις τριγώνου που σχημάτιζαν οι διελαύνοντες Ερμής και Άρης, οι οποίοι βρίσκονταν σε όψη συνόδου στην Παρθένο στον 11ο οίκο, με τους γενέθλιους Ερμή, Άρη και Δία στον Ταύρο, (πολυαστρία) στον 8ο οίκο, αποτύπωναν το κοφτερό μυαλό του Τζον, την πειθώ του λόγου του, τη δυνατή και αμετακίνητη σκέψη του, αλλά και το χάρισμα το οποίο διέθετε να μπορεί να ασκεί κριτική, επιχειρηματολογώντας, χωρίς να προκαλεί αντιπάθειες.
Τέλος, αναδεικνύει τις άριστες διαπραγματευτικές του ικανότητες και τη στήριξη ισχυρών ανθρώπων, την οποία θα δεχόταν οικονομικά και ψυχολογικά. Προϊδεάζει για την καλή διαχείριση των οικονομικών που θα εφάρμοζε αργότερα, ούτως ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της χώρας και τον μυστικό, όσο και λογικό τρόπο, με τον οποίο θα διαχειριζόταν στην μετέπειτα πορεία του, δύσκολα και επικίνδυνα ζήτημα.
Ανάλυση μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin :
Α) Μεσοδιάστημα Ερμή /Πλούτωνα: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 11º:55’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ουρανού στους Διδύμους, στην 12º:33’, με όψη συνόδου. Δείχνει νευρική εξάντληση, υπερκόπωση διαμέσου της υπερεκτίμησης των δυνάμεων κάποιου.
Β) Μεσοδιάστημα Ήλιος/ Αφροδίτη: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στη 12º:17’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ουρανού στους Διδύμους, στη 12º:33’, με όψη συνόδου. Δείχνει ξαφνικές ορμές, ελεύθερο έρωτα, απρόοπτες ερωτικές εμπειρίες. Ερωτικός μεταρρυθμιστής.
Γ) Μεσοδιάστημα Άρης/ Πλούτωνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 10º:50’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ουρανού στους Διδύμους, στη 12º:33’, με όψη συνόδου. Δείχνει μεγάλες καταστροφές, συμφορές και πλήγματα με μεγάλες συνέπειες.
Δ) Μεσοδιάστημα Δίας/Πλούτωνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στη 13º:09’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ουρανού στους Διδύμους, στη 12º:33’, με όψη συνόδου. Δείχνει ξαφνικό ανασχηματισμό, γρήγορη ανάπτυξη και προσαρμογή σε νέες συνθήκες, ανάγκη να προσαρμοστείς σε κάτι καινούργιο.
Ε) Μεσοδιάστημα Ουρανός/ MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 8º:44’ του Ταύρου και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Πλούτωνα στο Λέοντα, στην 8º:41’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει μία νευρική κατάποση, εξαιτίας υπερφόρτωσης του οργανισμού από πολύ δουλειά.
ΣΤ) Μεσοδιάστημα Ερμής/ Άρης : βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 19º:38’ του Ταύρου και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ήλιου στο Λέοντα, στη 19º:47’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει ένα άτομο με γρήγορες αποφάσεις, ευερεθιστικότητα, διεγερτικότητα, ανάγκη να πάρει κάποιος γρήγορες αποφάσεις πάνω σε ένα θέμα.
Ζ) Μεσοδιάστημα Ερμής/ Αφροδίτη : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 3º:40’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Δία στην Παρθένο, στην 3º:41’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει πραγματοποίηση των ερωτικών σκέψεων, μία επωφελή ένωση.
Η) Μεσοδιάστημα Ήλιος/Κρόνος: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στη 2º:30’ του Καρκίνου και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ποσειδώνα στο Ζυγό, στη 2º:25’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει έντονη ανησυχία για θέματα ασθενειών, ψυχική κρίση.
Τώρα θα δούμε το χάρτη της ημέρας γάμου του Τζον Κένεντι με την Τζάκι
Ο γάμος του ζευγαριού έγινε σε ημέρα Κρόνου και ώρα Αφροδίτης. Η ήμερα Κρόνου έδειχνε ότι το ζευγάρι θα περνούσε δυσκολίες, περιορισμούς και προβλήματα. Λόγω του ότι ο Κρόνος βρίσκεται στο χάρτη σε θέση έξαρσης στο Ζυγό, υποδηλώνει ότι τα προβλήματα θα ήταν διαχειρίσιμα και αυτά τα οποία θα υπήρχαν, θα καλύπτονταν πίσω από μία όμορφη εικόνα αρμονίας και ρομάντζου.
Όμως, εξαιτίας του ότι ο Κρόνος σχημάτιζε μία πολύ δύσκολη όψη συνόδου με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό, κι ένα τετράγωνο με τον Ουρανό στον Καρκίνο, προειδοποιούσε ότι κάποια στιγμή θα υπήρχε ένα ξαφνικό γεγονός, από το οποίο θα κινδύνευε η ζωή του ενός εκ των 2 συζύγων, ή και των 2 μαζί. Όπως και έγινε. Τη στιγμή της δολοφονίας του Τζον, στο πλευρό του υπήρχε η σύζυγός του, Τζάκι.
Η ώρα τέλεσης του μυστήριου έγινε σε ώρα Αφροδίτης. Στο χάρτη, η Αφροδίτη βρισκόταν στο Λέοντα και σχημάτιζε όψεις συνόδου με τον Πλούτωνα και το MC στο Λέοντα και ένα τετράγωνο με τον Ωροσκόπο στο Σκορπιό. Απεικόνιζε τον οικονομικό πλούτο μέσα στον οποίο θα ζούσαν, τη λάμψη και τα φώτα τα οποία θα συγκέντρωναν στο δημόσιο βίο τους, αλλά και τα προβλήματα, τα οποία θα προέκυπταν στο γάμο τους, εξαιτίας του περιβάλλοντος του ζευγαριού και πιθανόν παράλληλων ερωτικών σχέσων.
Βλέπουμε ότι ο Ωροσκόπος της ημέρας και της ώρας βρισκόταν στο Σκορπιό στη 13º:00’, σε σύνοδο με τη Σελήνη στο Σκορπιό, σε θέση πτώσης στην 6:26’ και σε τετράγωνο με την Αφροδίτη στο Λέοντα στην 16º:06’, στον 10ο οίκο.
Είναι μία δύσκολη σύνοδος λόγω της προβληματικής ζωδιακής θέσης, στην οποία βρισκόταν η Σελήνη. Δείχνει το πάθος, την εμμονή, τα έντονα αισθήματα και την αλληλεξάρτηση που υπήρξε στο ζευγάρι, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Επίσης, αποτυπώνει την έντονη επιρροή της συζύγου, μέσα στο γάμο.
Το τετράγωνο μεταξύ Ωροσκόπου και Αφροδίτης αποτυπώνει τη ματαιοδοξία, το ναρκισσισμό και την υπέρ-προβολή που επιδίωκε το ζευγάρι, προκειμένου να συγκεντρώνει όλα τα φώτα, ώστε να προωθηθεί η καριέρα του Τζον.
Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, ο Πλούτωνας, βρισκόταν στο Λέοντα στην 23º:46’, στο 10ο οίκο και σχημάτιζε 3 όψεις συνόδου με το MC στο Λέοντα στην 22º:39’ με τον Άρη στο Λέοντα στην 23º:39’, στο 10ο οίκο, με την Αφροδίτη στο Λέοντα στη 16º:06’ στο 10ο οίκο και ένα εξάγωνο με το Δία στους Διδύμους σε θέση αδυναμίας, στην 24º:47’, στον 8ο οίκο.
Όλες αυτές οι όψεις συνόδου που σχημάτιζε ο Πλούτωνας, πιστοποιούσαν τη μεγάλη εξουσία που θα αποκτούσε ο Κέννεντυ, τα πολλά χρήματα τα οποία θα κέρδιζε, την αναγνώριση που θα εισέπραττε, την κοινωνική καταξίωση που θα βίωνε, αλλά και τη μεταμορφωτική κατάσταση την οποία θα βίωνε μέσα από τη δύναμη, τη δόξα, και την επιρροή που θα ασκούσε.
Επίσης, αποτυπώνει τους πολλούς πιθανούς κινδύνους που ελλόχευαν, λόγω της μεγάλης του δύναμης και εξουσίας που θα αποκτούσε, αλλά και τις πολλές ερωτικές σχέσεις που θα δημιουργούσε, προκαλώντας σκάνδαλα.
Το εξάγωνο που σχημάτιζε ο Πλούτωνας στο Λέοντα στο 10ο οίκο με το Δία στους Διδύμους στον 8ο οίκο απεικόνιζε την κοινωνική άνοδο, την οποία θα είχε ο Κένεντι μέσω του γάμου του, προβάλλοντας τον ως πρότυπο – το οποίο στηριζόταν στην ομορφιά, τον πλούτο, τη μόρφωση, την καλλιέργεια – στο αφήγημα του αμερικάνικου ονείρου.
Ακόμη αποτυπώνει την καλή οικονομική κατάσταση της συζύγου του, Τζάκι, και την ψυχική, πνευματική και οικονομική στήριξη που θα του παρείχε, τονώνοντας την αυτοπεποίθηση του και δημιουργώντας του ένα κλίμα ασφάλειας για την πολιτική του καριέρα.
Στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνεται από τις εφημερίδες και τα περιοδικά της εποχής, όπου τους αποθανάτιζαν πάντα μαζί, – με το Τζον να διατυμπανίζει, στο στενό του κύκλο, το κοφτερό μυαλό και τη σπουδαιότητα της Τζάκι στην καριέρα του – κατά την περίοδο της προεκλογικής του εκστρατείας.
Στη συνέχεια παρατηρούμε ότι, ο Ήλιος στην Παρθένο στη 19º:32’ στο 10ο οίκο σχημάτιζε όψη συνόδου με τον Ερμή στην Παρθένο, σε θέση κυβέρνησης, στην 24º:09’ στον 11ο οίκο και οι 2 πλανήτες μαζί σχημάτιζαν όψη τετραγώνου με το Δία στους Διδύμους σε θέση αδυναμίας, στην 24º:47’ στον 8ο οίκο.
Είναι μία όψη, η οποία αποτυπώνει τη δημοσιότητα την οποία είχαν ως ζευγάρι, το επικοινωνιακό χάρισμα που είχαν, τον πρακτικό, κατανοητό και εύστοχο τρόπο με τον οποίο μιλούσαν, όταν απευθύνονταν σε ομάδες ανθρώπων και την κριτική σκέψη που διέθεταν, η οποία τους βοηθούσε σε όλο τον έγγαμο βίο τους, στα ζητήματα επικοινωνίας που αφορούσαν θέματα καριέρας και κοινού.
Ο Ήλιος στην Παρθένο στον 10ο οίκο, σε συνοδο με τον Ερμή στην Παρθενο στον 11ο οίκο σχημάτιζαν όψη τετραγώνου με το Δία στους Διδύμους, στον 8ο οίκο.
Είναι μια όψη, η οποία υποδηλώνει την απολυτότητα και το πείσμα, με τα οποία θα υπερασπιζόταν κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με μία μερίδα ισχυρών οικονομικών παραγόντων, αλλά και συμφερόντων.
Τέλος, βλέπουμε τον Κρόνο στο Ζυγό σε θέση έξαρσης στην 25º:21’ να σχηματίζει όψη συνόδου με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό στην 22º:23’ στον 11ο οίκο και οι 2 πλανήτες μαζί να σχηματίζουν μία όψη τετραγώνου με τον Ουρανό στον Καρκίνο στην 22º:08’ στον 9ο οίκο και μία όψη τριγώνου με το Δία στους Διδύμους, στην 24º:47’ στον 8ο οίκο.
Όλες οι παραπάνω όψεις που αναφέραμε, απεικονίζουν το θάνατο του Κένεντι και αποτυπώνουν με κάθε λεπτομέρειά που και πως έγινε.
Συγκεκριμένα, η όψη συνόδου Κρόνου – Ποσειδώνα στον 11ο οίκο υποδεικνύει θάνατο σε κοινή θέα, παρουσία πολλών ομάδων ανθρώπων. Ο ουρανός στον 9ο οίκο σε τετράγωνο με Κρόνο – Ποσειδώνα υποδεικνύει ξαφνικό οδυνηρό θάνατο που θα διαπραχθεί για λόγους διαφορετικών «πιστεύω» και φιλοσοφίας και ο Δίας στον 8ο οίκο σε τρίγωνο με Κρόνο – Ποσειδώνα υποδεικνύει το γρήγορο θάνατο.
Ο χάρτης και σε αυτή την περίπτωση όπως και στην προηγούμενη, για το δυστύχημα του αδελφού του, Τζοζεφ Jr Κέννεντυ, μαρτυρά τι θα συνέβαινε. Ο Τζον Κέννενυ δολοφονήθηκε από τον Όσβαλντ για ιδεολογικούς λόγους, μπροστά σε πολύ κόσμο, ο οποίος είχε συγκεντρωθεί για να τον δει, κατά μήκος της διαδρομής της προεδρικής αυτοκινητοπομπής, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, για τις επερχόμενες εκλογές του 1964.
Η δολοφονία έγινε τόσο γρήγορα, όπου αρχικά κανείς δεν κατάλαβε τι συνέβη και ο Κέννεντυ πέθανε μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από τον 4ο οίκο και τον κυβερνήτη του. Σε αυτή την περίπτωση, η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται στον Υδροχόο και ο κυβερνήτης της, ο Ουρανός, στον Καρκίνο, στην 22º:08’ στον 9ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Κρόνο στο Ζυγό στην 25º:21’, στον 11ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό στην 22º:23’,στον 11ο οίκο. Μάλιστα, το τετράγωνο Ουρανού – Ποσειδώνα είναι ιδιομοιρίας, εξ ού και η σημαντικότητά του.
Είναι η τελευταία όψη που αναλύσαμε παραπάνω και δεν θα την επαναλάβουμε. Ο χάρτης, λοιπόν, μέσω αυτών των 2 όψεων, έδειχνε ποιο θα ήταν το τέλος της υπόθεσης, δηλαδή, ποια θα ήταν η κατάληξη του γάμου τους. Ο χάρτης αποτύπωνε, ότι η κατάληξη του γάμου θα ήταν σκληρή και θα έκλεινε με έναν ξαφνικό θάνατο, όπως δυστυχώς και επαληθεύθηκε με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.
Στην συνέχεια θα δούμε το συνδυαστικό χάρτη της ημέρας γεννήσεως του Τζον Κένεντι με την ημερομηνία του γάμου και θα αναφέρουμε κάποιες ενδεικτικές όψεις, οι οποίες θα μας δείξουν τι θα επακολουθούσε στη ζωή του.
Αρχικά βλέπουμε τους διελαύνοντες Κρόνο στο Ζύγο σε θέση έξαρσης στην 25º:21’ και τον Ποσειδώνα στο Ζυγό στην 22º:23’ σε όψη συνόδου, να σχηματίζουν μία σύνοδο με τον Ωροσκόπο του Τζον Κένεντι στη 19º:59’ και 2 όψεις χιαστί με τους γενέθλιους Ερμή στον Ταύρο στην 20º:35’S (στάσιμο) και το Δία στον Ταύρο, στην 23º:02’ στον 8ο οίκο.
Είναι πολύ δύσκολες όψεις συνδυαστικά και λόγω της οικοθεσίας των πλανητων, οι οποίες απεικόνιζαν ότι, κάποια στιγμή η ζωή του Τζον Κένεντι θα κινδύνευε σοβαρά και υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθεί στο θάνατο, εξαιτίας του τρόπου σκέψης του και των ιδεολογικών του αντιλήψεων.
Η διελαύνουσα Σελήνη στον Σκορπιό, σε θέση πτώσης, στην 6º:32’ στον 1ο οίκο, σχημάτιζε όψη χιαστί με τον Ήλιο στους Διδύμους, στην 7º:50’ στον 8ο οίκο.
Είναι μία όψη, η οποία αποτύπωνε και εκείνη, το χωρισμό ανάμεσα στον Κένεντι και την Τζάκι, με πιθανότερη αιτία το θάνατο. Αυτό το συμπεραίνουμε, διότι στην αστρολογία ο Ήλιος συμβολίζει τον άνδρα και η Σελήνη τη γυναίκα. Η όψη χιαστί συμβολίζει το οριστικό τέλος μίας κατάστασης. Ο 1ος οίκος συμβολίζει το ίδιο το άτομο και ο 8ος οίκος το θάνατο, οπότε όλα τα δεδομένα οδηγούν στον οριστικό χωρισμό του ζεύγους, εξαιτίας του θανάτου του.
Ο διελαύνων Ωροσκόπος στο Σκορπιό στη 13º:00’ της ημέρας και της ώρας γάμου διέλαυνε στον 1ο οίκο και σχημάτιζε όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Άρη στον Ταύρο, σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:35’, στον 8ο οίκο.
Είναι μία όψη, η οποία δείχνει τις πιθανές εντάσεις και συγκρούσεις που υπήρχαν ανάμεσα στο ζευγάρι, τις διαφωνίες τις οποίες αντιμετώπιζε ο Τζον στο ευρύτερο περιβάλλον του, αλλά και τον κίνδυνο τον οποίο διέτρεχε η ζωή του από ατυχήματα και από εγκληματικές ενέργειες.
Οι διελαυνοντες Άρης στο Λέοντα στην 28º:39’ και Πλούτωνας στο Λέοντα στην 23º:46’, σε όψη συνόδου στον 11ο οίκο, σχημάτιζαν όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Ουρανό στο Λέοντα, στην 23º:40’S (στάσιμο) στον 5ο οίκο.
Είναι μία σκληρή όψη, η οποία απεικονίζει την ξαφνική και βίαιη εγκληματική ενέργεια που διέπραξε ο δολοφόνος κατά του Κένεντι, η οποία τον οδήγησε στο θάνατο, προκαλώντας έντονη ταραχή, θυμό και στεναχώρια στη σύζυγο του, Τζάκι, τα παιδιά τους και σε μία μεγάλη κοινωνική ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι τον υποστήριζαν για τις απόψεις του και την προσπάθεια, την οποία κατέβαλε για την υλοποίησή τους.
Για παράδειγμα, ήταν ένθερμος υποστηρικτής του τερματισμού των φυλετικών διακρίσεων, ενός προβλήματος, το οποίο σοβούσε για τουλάχιστον 150 χρόνια, κάτι που δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα.
Τέλος, έχουμε το διελαύνον MC στο Λέοντα στην 22º:39’, στον 11ο οίκο σε σύνοδο με τη διελαύνουσα Αφροδίτη στο Λέοντα στη 16º:Ο6’, στο 10ο οίκο να σχηματίζουν αντίθεση με το γενέθλιο Ουρανό στον Υδροχόο, στην 23º:43’S (στασιμο) στον 5ο οίκο.
Το διελαύνον MC σε σύνοδο με τη διελαυνουσα Αφροδίτη στο Λέοντα σχημάτιζαν όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Ουρανό στον Υδροχόο. Είναι μία όψη, η οποία απεικόνιζε τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε η σύζυγος του στις εγκυμοσύνες της και τον απρόσμενο χαμό των 2 παιδιών τους λίγες ώρες μετά τη γέννηση τους. Το ένα παιδί πέθανε μετά από 39 ώρες και το άλλο παιδί, τη στιγμή της γέννησής του.
Επίσης, αποκαλύπτει τα προοδευτικά σχέδια τα οποία είχε για αναμόρφωση κάποιων μεγάλων οργανισμών και μεγάλων επιχειρήσεων, τα οποία προκάλεσαν έντονες διαφωνίες και αντιπαλότητες.
Ανάλυση μεσοδιαστημάτων βάση του Ebertin:
Α) Μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι, στην 27º:31’ στον Καρκίνο και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Κρόνου στο Ζυγό, στην 25º:21’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει δυσκολίες στις σχέσεις με το αντίθετο φύλο, τη διάλυση κάποιας σχέσης, διαζύγιο, ασθένεια, σωματικός πόνος.
Β) Μεσοδιάστημα Ηλίου/Ερμή: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 29º:13’ του Ταύρου και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Άρη στο Λέοντα, στην 28º:39’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει μία ταραγμένη σκέψη, ανησυχία σκεπτόμενου ατόμου, λογομαχία εξαιτίας διαφορετικών απόψεων.
Γ) Μεσοδιάστημα Σελήνης/Ποσειδώνα: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 24º:56’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Πλούτωνα στο Λέοντα, στην 23º:46’, με όψη συνόδου. Δείχνει ένα συναισθηματικό τράνταγμα – σοκ, μεγάλη και αιφνίδια αλλαγή στη ζωή κάποιου.
Δ) Μεσοδιάστημα Ερμή/Κρόνου: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 23º:52’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Δία στους Διδύμους, στην 24º:47’, με όψη συνόδου. Δείχνει μία επιτυχία, η οποία έρχεται διαμέσου δυσκολιών, ή σκληρής εργασίας.
Ε) Μεσοδιάστημα Άρη/Ποσειδώνα: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 25º:33’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Δία στους Διδύμους, στην 24º:47’, με όψη συνόδου. Δείχνει ένα διάλειμμά μετά από οδυνηρές απογοητεύσεις, μία απογοήτευση κάτω από τυχερές συνθήκες, λύπη ή κακή τύχη μέσα σε μία κατάσταση που υπάρχει ευφορία.
Στο 2ο μέρος: Η κατάληψη της εξουσίας, ο δύσκολος πρώτος χρόνος, η θριαμβευτική συνέχεια και ο απροσδόκητος θάνατος, μέσα σ’ έναν αστρολογικό φόντο, ο οποίος σίγουρα θα προβληματίσει.
Από την Άννα Αλεξανδρινού