Τα 3 ζώδια που το Μάρτιο θα μπορούν να δουν τη ζωή με νέες δυνατότητες 

 Ο Μάρτιος είναι ένας σημαντικός μήνας που τελειώνει πολλές δύσκολες καταστάσεις και οδηγεί σε μία νέα πορεία το κόσμο. Είναι μία περίοδος υπέρβασης για πολλά ζώδια που θα μπορέσουν να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο και το κυριότερο είναι τώρα η στιγμή της λύτρωσης για πολλούς. Μέσα από αυτή την καθαρτική περίοδο γεμάτο πληγές αυτά τα 3 ζώδια ατενίζουν στο μέλλον επιτέλους το φως του Ήλιου που ανατέλλει. 

Προσοχή δείτε τον ωροσκόπο σας πρώτα!

Αιγόκερως 

Τα 3 ζώδια που το Μάρτιο θα μπορούν να δουν τη ζωή με νέες δυνατότητες  3

Για εσάς ειναι έτσι και αλλιώς ένα τέλος εποχής. Μέσα απο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε όλα αυτά τα χρόνια η περίοδος αυτή έχει μέσα της τη δυναμική της κάθαρσης και της υπέρβασης καταστάσεων που καιρό σας είχαν ταλαιπωρήσει. Ο Μάρτιος λοιπόν είναι ένας μήνας υπέρβασης πολλών καταστάσεων που σας είχαν δημιουργήσει πολλά ζητήματα στη ζωή σας και θεωρείται μία περίοδος ανάπτυξης κέρδους και σημαντικής επιτυχίας. Κυρίως όμως το μεγαλύτερο κέρδος είναι οτι θα μπορεί η καρδιά σας να ανοίξει επιτέλους και να βρείτε το φως ακόμη και στα πιο σκοτεινά σημεία της ανθρώπινης ζωής. 

Καρκίνος 

Τα 3 ζώδια που το Μάρτιο θα μπορούν να δουν τη ζωή με νέες δυνατότητες  5

 Τελειώνει μία περίοδος βασάνων και δυσκολιών που σας απέτρεψε εδώ και καιρό να μπορέσετε να ευτυχήσετε και να ξεπεράσετε πολλά προβλήματα. Είναι λοιπόν η στιγμή που νοιώθετε δυνατοί και μπορείτε να αλλάξετε τα κακώς κείμενα στη ζωή σας. Ένας τομέας που επιτέλους θα δείτε οτι αλλάζει ριζικά είναι αυτός των διαπροσωπικών σχέσεων μιας και επιτέλους νοιώθετε οτι έχετε τη δύναμη να αλλάξετε όλα όσα σας είχαν ταλαιπωρήσει στα θέματα σχέσεων και να περιμένετε ένα καινούριο βήμα της ζωής σας με ανθρώπους που θα είναι κοντά σας και θα νοιώσετε οτι σας γεμίζουν με αγάπη και κατανόηση. 


Ζυγός 

Τα 3 ζώδια που το Μάρτιο θα μπορούν να δουν τη ζωή με νέες δυνατότητες  7

Τελειώνει μία περίοδος βασάνων μέσα στο σπίτι με δύσκολες καταστάσεις και εμπόδια που σας είχαν οδηγήσει σε αδιέξοδα. Μετά απο μία περίοδο ιδιαίτερων δυσκολιών νοιώθετε οτι μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο και κυρίως οτι έχετε την αποφασιστικότητα να βγείτε απο δύσκολες καταστάσεις του παρελθόντος και να γιατρευτείτε απο οικογενειακά τραύματα. Σίγουρα η ζωή σας για αρκετούς ήταν γεμάτη εμπόδια και οικογενειακές ευθύνες που δε μπορούσαν να σας ηρεμήσουν αλλά θεωρείται μία περίοδος όπου πολλές κακοφωνίες και εμπόδια του παρελθόντος επιτέλους σταματούν και έχετε μπροστά σας μοναδικές προοπτικές. 

Διαβάστε επίσης:

Η Σελήνη στο Λέοντα από 3 μέχρι 6 Μαρτίου

Η Σελήνη στο Λέοντα είναι αρκετά βοηθητική για να μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα τη ζωή μας και να μπορέσουμε να πετύχουμε στόχους που είχαμε βάλει καιρό στο μυαλό μας. Απο την άλλη η θέση αυτή είναι πολύ λειτουργική γιατί ειναι βοηθητική για θέματα που έχουν να κάνουν με την έκφραση μας και τη δυνατότητα να μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα που μας είχαν φανεί αδύνατο να πετύχουμε. 

Ακούστε και τον ωροσκόπο σας! 

Η Σελήνη στο Λέοντα από 3 μέχρι 6 Μαρτίου θα βοηθήσει αυτά τα 3 ζώδια.  – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Τι φέρνει ο Ερμής στους Ιχθύς; 

Οξυμένη διαίσθηση και φαντασία. Νοητικά χαρίσματα και ικανότητα αναπαραγωγής/δημιουργικής αντιγραφής. Ευαισθησία, δημιουργικοί συσχετισμοί νοημάτων. Καλλιτεχνία, αγάπη κι έντονα συναισθήματα, ο νους παρατηρεί. Ακόμα περισσότερο δε, αφουγκράζεται το περιβάλλον τριγύρω του. Αν ο καιρός είναι καλός και υπάρχουν λιακάδες, ο Ερμής θα σας χαμογελάσει καθώς βρεθείτε σε ύπαιθρο, χαζέψετε την φύση, αγγίξετε τα φυτά, μιλήσετε στα ζώα – ειδικά αν αυτά είναι του νερού. Με όσα ζούμε, γιατί όχι; Μπορεί να δείτε ιπτάμενες πέστροφες.  

Ταυτόχρονα όμως, και ειδικά αν δεν εκτιμηθεί η πρόσβαση σε συναισθηματικά και διαισθητικά ερεθίσματα, υπάρχει υπερευαισθησία, ψευδαίσθηση και η δυσκολία να εκφράσουμε αυτό που σκεφτόμαστεΈλλειψη ενεργητικότητας, ευθιξία και καταστάσεις ψεύδους εμφανίζονται. 

Μια δόση χάους σε επικοινωνίες, μετακινήσεις και νόηση, που θα γίνει εντονότερη καθώς ο Ερμής πλησιάζει τον Ποσειδώνα. Με τον Ερμή στον Ιχθύ και με τις όψεις που μέλλει να κάνει καθώς τον διασχίζει, είναι σοφό ν’ αρκεστούμε σε συναισθηματικές, διαισθητικές και καλλιτεχνικές καταστάσεις, αποφεύγοντας για λίγο αγορές ηλεκτρονικών, ενώ ενδέχεται ν’ αντιμετωπίσουμε μικροβλάβες με ηλεκτρονικά και υδραυλικά. 

Από αστρολογική τεχνική άποψη, ο Ερμής βρίσκεται στην αδυναμία και πτώση στους Ιχθύς, καθώς είναι σε αντίθεση με την Παρθένο που ο ίδιος κυβερνά, όπου και έχει την έξαρσή του. Αυτό απορρέει απ’ το γεγονός ότι ο πλανήτης της νόησης δυσκολεύεται όταν πλημμυρίζει από συναισθήματα και αισθητηριακά ερεθίσματα, άρα το νοητικό του λειτούργημα δυσχεραίνεται. Η ευθυκρισία κι η λογική δίνουν την θέση τους σε συναισθηματικά ποτάμια και παλίρροιες. 

Είναι βοηθητικό για τον Ερμή ότι πριν μπει στον Ιχθύ έκανε για φέτος την σύνοδό του με τον Κρόνο, ο οποίος τον εξόπλισε με μεθοδικότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ν’ αναφερθεί ότι ο Άρης εξακολουθεί να είναι στους Διδύμους, άρα και με κυβερνήτη τον Ερμή. Έτσι, οι δράσεις αποκτούν αυτό το διάστημα συναισθηματική χροιά, μαζί μ’ ένα μπέρδεμα ως προς το τι έχουμε να κάνουμε και πώς θα γίνει αυτό. 

Λόγω αυτής της συνθήκης μεταξύ Ερμή και Άρη, εμπόδια και δυσκολίες θα εμφανιστούν στις μετακινήσεις κι επικοινωνίες. Χρειάζεται προσοχή σε παθητικοεπιθετικές συμπεριφορές, επιβαρυμένες δε απ’ τον Άρη που βρίσκεται «εκτός ορίων» γι’ αρκετό διάστημα, προς αποφυγή εντάσεων και μπερδεμάτων. 

Η εκτός ορίων κατάσταση, όπου ο πλανήτης είναι σε υψηλή απόκλιση από τον ουράνιο ισημερινό, πάνω από το ανώτατο όριο 23.26΄που φτάνει ο Ήλιος,  δίνει μια επαναστατική και ασυμβίβαστη ποιότητα στον πλανήτη. Όπως καταλαβαίνετε, με τον Ερμή να είναι απορροφημένος σε φαντασία και συναισθήματα και τον Άρη να επαναστατεί στους Διδύμους, η πληροφόρηση και η μετάδοσή της μοιάζει με χαλασμένο τηλέφωνο. Άρα κι η εντολή, το έναυσμα προς όποια δράση, είναι καλό να ελεγχθεί δυο φορές. Τουλάχιστον. Εφόσον το θυμηθούμε. 

Άλλο σημαντικό σημείο είναι ο κυβερνήτης των Ιχθύων, άρα και του Ερμή για αυτό το διάστημα. Ο μοντέρνος είναι ο Ποσειδώνας, με την συνάντηση των δύο να γίνεται στα μέσα του μήνα, στο ζώδιο που ο ίδιος κυβερνά. Ο παραδοσιακός είναι ο Δίας. Την στιγμή που ο Ερμής μπαίνει στον Ιχθύ, ο Δίας έχει μόλις δεχτεί μια σύνοδο από την Αφροδίτη στον Κριό, προικίζοντας τον Ερμή με περισσότερη ενεργητικότητα για το πέρασμά του από το 12ο ζώδιο. 

Οι όψεις του Ερμή

 Η όψη με τους Δεσμούς της Σελήνης, γίνεται στις 6 Μαρτίου, στις 5ο11’ Ιχθύων και Ταύρου-Σκορπιού (εξάγωνο με τον Βόρειο στον Ταύρο και τρίγωνο με τον Νότιο στον Σκορπιό), επηρεάζοντας την ανταλλαγή ιδεών σε παρέες και ομάδες, ωθώντας μας σε κοινά σχέδια με γνώμονα την ευαισθησία, την σταθεροποίηση και διατήρηση σχέσεων και συνεργασιών. Ευνοούνται τα ζώδια Γης και Νερού (Ταύρος – Παρθένος – Αιγόκερως και Καρκίνος – Σκορπιός – Ιχθύς) στις μοίρες 4-5-6. 

Η Πανσέληνος στις 7 Μαρτίου γίνεται με την Σελήνη στις 16ο40’ της Παρθένου και τον Ήλιο ακριβώς απέναντι, στον Ιχθύ. Ο Ερμής είναι στην 8η μοίρα κι άρα κάπως μακριά για ν’ ασκήσει επιρροή σε συγκεκριμένες μοίρες, όμως φροντίζει να προσδώσει νότες ευαισθησίας και φαντασίας στην σχολαστική Σελήνη της Παρθένου. 

 Με τον Ουρανό ο Ερμής βρέθηκε σε τετράγωνο στις 21-22 Φεβρουαρίου, περνώντας από τον Υδροχόο. Μια σπίθα άναψε, έμπνευση για κάποια πρωτοπορία, δημιουργία, ενασχόληση ή και φιλοσοφία ζωής. Μια πιθανή αλλαγή που θα θέλαμε να φέρουμε στη ζωή μας. Τώρα Ερμής και Ουρανός θα κάνουν εξάγωνο, στις 11 Μαρτίου, και με τον παραδοσιακό κυβερνήτη του Ιχθύ (Δίας) να βρίσκεται στο μεσοδιάστημα των δυο. Ευνοούνται ιδιαίτερα τα ζώδια Γης (Ταύρος – Παρθένος – Αιγόκερως) και Νερού (Καρκίνος – Σκορπιός – Ιχθύς) στις 14-15-16-17 μοίρες.