The coronation of his Majesty King Charles III ή αλλιώς η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου

The coronation of his Majesty King Charles III ή αλλιώς η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου, θα λάβει χώρα στη Μεγάλη Βρετανία στις 6 Μαΐου 2023 και ώρα 11:00 τοπική. Μια ενθρόνιση που ο ίδιος ως πρίγκιπας χρειάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια για να την δει να υλοποιείται, μιας και η Βασίλισσα Ελισάβετ έμεινε στον θρόνο μέχρι τα βαθιά γεράματα. 

The coronation of his Majesty King Charles III ή αλλιώς η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου 3

Αυτή είναι μια ενθρόνιση για την οποία αδημονεί ολόκληρος ο βρετανικός λαός, καθώς και ολόκληρος ο παγκόσμιος τύπος και οι οπαδοί του βασιλικού θρόνου. Το παλάτι κάνει πρόβες νυχθημερόν, οι λεπτομέρειες σχεδιάζονται στην εντέλεια, τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και όσα μπορούμε, αλλά και δε μπορούμε να φανταστούμε, επιμελούνται με άκρα μυστικότητα και χειρουργική ακρίβεια.

Ολόκληρη όμως η αστρολογική κοινότητα έχει βγάλει χάρτες, αναλύει, συζητάει, αγωνιά και κυρίως αναρωτιέται!!

Μα καλά, έναν αστρολόγο δεν έχουν εκεί στο παλάτι; Δεν έχουν ακούσει, δεν έχουν διαβάσει; 5 Μαΐου 2023 γίνεται μια δύσκολη κι εκρηκτική σεληνιακή έκλειψη, η οποία ενεργοποιεί τον Saros 141 των εκλείψεων κι έχει κάποια δύσκολα θέματα προς αντιμετώπιση. Είναι άραγε καλό να γίνονται ξεκινήματα με τέτοιες δύσκολες όψεις;

Και από όλες τις πιθανές ημερομηνίες, το παλάτι επέλεξε αυτή ως καταλληλότερη για την ενθρόνιση, λες κι ήθελε να βάλει μια μικρή τρικλοποδιά σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Λες και ήθελε η βασιλεία να έχει τις προκλήσεις της. Ας δούμε λοιπόν βήμα βήμα τις επιρροές της έκλειψης στην ενθρόνιση, στον ίδιο τον Βασιλιά Κάρολο και στη Μεγάλη Βρετανία.

Από την Σταυρούλα Σιώκη

The coronation of his Majesty King Charles III ή αλλιώς η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου 5

Ας πούμε αρχικά λίγα λόγια για τον ίδιο τον Κάρολο και τον χάρτη του

The coronation of his Majesty King Charles III ή αλλιώς η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου 7

Σίγουρα δεν θα αποπειραθούμε να κάνουμε πλήρη ανάλυση, μιας και αυτό θα αποτελούσε μόνο του ένα ολόκληρο άρθρο, όμως θα σταθούμε σε μερικά πολύ βασικά σημεία που μας δείχνουν βασικές κατευθύνσεις στη ζωή του.

Αρχικά ο ωροσκόπος του είναι στον βασιλικό Λέοντα και μέσα στον 1ο οίκο του έχει τον Πλούτωνα, θέση η οποία βγάζει πολύ συχνά διάσημους ανθρώπους. Ο Πλούτωνας είναι σε όψη τετραγώνου με την σύνοδο Σελήνης και Βόρειου Δεσμού μέσα στον 10ο οίκο, η οποία σύνοδος από μόνη της, μας δίνει όψη βασιλείας από τον θάνατο της μητέρας του (λόγω του τετραγώνου), η οποία έτσι κι έγινε.

Ο χάρτης του έχει πολλούς πλανήτες σε σταθερά ζώδια δίνοντάς του μια δίκαιη προσωπικότητα, με την ανάγκη να δει την αλήθεια και να μιλήσει με τιμή. Του δίνει όμως και μια σκληρή και άκαμπτη στάση, λόγω του έντονου στοιχείου των σταθερών ζωδίων.

Ο Ερμής στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό και αντίθεση με την Σελήνη μας δίνει έναν άνθρωπο με βαθιά σκέψη μεν, σκληρή γλώσσα δε, κυρίως απέναντι στην μητέρα του (Σελήνη). Οι διαμάχες που είχαν οι δυό τους είναι γνωστές σε όλους μας και δεν θα μπορούσαν να λείψουν με μια τέτοια όψη. Άλλωστε υπάρχει και μια παραλληλία της Σελήνης με τον Κρόνο και αντίθεση με τον Ερμή, που δείχνει επιπλέον τον σκληρό λόγο που μπορεί να χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Η παρουσία της Σελήνης του Καρόλου στον 10ο οίκο της δημόσιας υπηρεσίας και της καριέρας υποδηλώνει έναν συμπαθή ηγεμόνα που θα επενδύσει στους σκοπούς του, καθώς και θα προσπαθήσει να συνεχίσει την κληρονομιά της μητέρας του. Επιπλέον, ο Δίας στον Τοξότη, σε ζώδιο κυβέρνησής του και μέσα στον 6ο οίκο, μας δείχνει έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί το πνεύμα του και το μυαλό του, ώστε να υπηρετήσει τους άλλους.

Οι ερωτικές του σχέσεις, Αφροδίτη σύνοδος Ποσειδώνας μέσα στον 4ο οίκο ήταν ιδεατές για τον ίδιο, όμως ήταν σε αντίθεση με την δημόσια του εικόνα, την οποία και επηρέασαν αρνητικά, όπως επίσης επηρέασαν την σχέση με την οικογένειά του και δημιουργούσαν σκάνδαλα στο παλάτι. Άλλωστε και ο κυβερνήτης του 5ου οίκου των ερώτων του, αλλά και του Ήλιου του είναι μέσα στον 1ο οίκο, το οποίο αφενός μεν μας δείχνει ότι οι έρωτες θα τον απασχολούν έντονα και με έναν τρόπο θα τον “χαρακτηρίζουν”, αφετέρου ότι δεν κρύβεται αλλά τους «διαφημίζει» κιόλας.

Τον ερωτισμό του και τον ρόλο που παίζει αυτός στη ζωή του, τον ενισχύει η θέση του Άρη στον Τοξότη μέσα στον 5ο οίκο που τον ωθεί να ρισκάρει για τον έρωτα και να τον κυνηγά παθιασμένα.

Στο τέλος, θα ήθελα να σημειώσω συνοπτικά και χωρίς περαιτέρω ανάλυση, κάποια σημαντικά μεσοδιαστήματα που έχει στον χάρτη του, ώστε να τα συνδέσουμε παρακάτω με τον χάρτη της έκλειψης της 5ης Μαΐου. 

Πλούτωνας / Ωροσκόπος στην 10η του Λέοντα

Ήλιος / Ερμής στην 14η του Σκορπιού

Άρης / Ποσειδώνας στην 17η του Σκορπιού

Αφροδίτη / Άρης στην 18η του Σκορπιού

Ήλιος / Βόρειος Δεσμός στην 13η του Υδροχόου

Άρης / Μεσουράνημα στην 17η του Υδροχόου

Ο χάρτη της Αγγλίας.

The coronation of his Majesty King Charles III ή αλλιώς η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου 9

Στο ωροσκόπιο για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ήλιος, καθώς κινείται στον Αιγόκερω, είναι πιθανό να αντανακλά βαθιές αλλαγές στην αίσθηση της εθνικής ταυτότητας και τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις του παρελθόντος. Ορισμένες από αυτές τις αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν μια νέα ερμηνεία της μοναρχίας ή αλλαγές στη σχέση μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους (βλέπε Glorious Revolution) και μεταξύ του μονάρχη και της κυβέρνησης.

Η φύση του ίδιου του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να χρειαστεί να επαναπροσδιοριστεί με πιο ευέλικτους και δημιουργικούς τρόπους, με νέες προσεγγίσεις από και προς τις επιμέρους οντότητες – Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία – που το αποτελούν. Αυτό μπορεί επίσης να ισχύει για τα έθνη που συνδέονται με το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω κοινών προηγούμενων ομολόγων, όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο που συνδέεται με τη δομή και την ιεραρχία, και ο Ήλιος στον 4ο οίκο (είναι στον 3ο και με την ανοχή των 7 μοιρών για γωνιώδεις οίκους πάει στον 4ο), του εθνικού χάρτη αντανακλά μια αρχαία και πολύτιμη κληρονομιά βασιλικών, ταξικής δομής και αυτάρκειας που με τη σειρά τους αντανακλώνται στη συλλογική στάση απέναντι στη συμμετοχή με άλλα έθνη, καθώς και προς τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η κοινωνία. Είναι πιθανό ότι μια ανανεωμένη αίσθηση ανεξάρτητης ταυτότητας μπορεί να απαιτεί αλλαγές στους υπάρχοντες δεσμούς και συνθήκες με άλλα έθνη.

Είναι επίσης πιθανό ότι η στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον μπορεί να μεταμορφωθεί, συνοδεύοντας την αφύπνιση του σεβασμού προς την ίδια τη γη και τη συνειδητοποίηση της σημασίας της πραγματικής διατήρησης των φυσικών πόρων. Άλλωστε πρόσφατα, ο ίδιος ο Κάρολος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για θέματα της πράσινης βιωσιμότητας της γης.

Επειδή η αίσθηση της εθνικής ταυτότητας είναι τόσο ριζωμένη στις δομές του παρελθόντος, είναι απίθανο η Βρετανία να γίνει ποτέ δημοκρατία. Αλλά οι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη βασιλική τους οικογένεια μπορεί να αλλάξουν δραματικά και να τους ζητηθούν νέοι ρόλοι και ευθύνες, ενώ οι παλιοί, ξεπερασμένοι μπορεί να παραληφθούν.

(Πηγή ανάλυσης χάρτη Αγγλίας: Liz Greene, 2005)

Ο χάρτης της έκλειψης και η σημασία της.

The coronation of his Majesty King Charles III ή αλλιώς η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου 11

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος εμφανίζεται όταν ο Ήλιος στον Ταύρο σχηματίζει αντίθεση με τη Σελήνη στον Σκορπιό. Η Πανσέληνος είναι μια εποχή κορύφωσης και υπόσχεσης  εκπλήρωσης αυτού που ξεκίνησε στη Νέα Σελήνη. Είναι μια συναισθηματική στιγμή,  μια περίοδος ρομαντισμού, γονιμοποίησης και σχέσεων.

Αυτή η φάση της Σελήνης εμφανίζεται στις 14,51’ του Σκορπιού, επηρεάζοντας τους ανθρώπους που γεννήθηκαν με προσωπικούς πλανήτες στις 10 – 18 μοίρες των Σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), καθώς και αυτούς που έχουν ευαίσθητα σημεία του χάρτη τους, στα παραπάνω.

Η πολικότητα Ταύρου-Σκορπιού ασχολείται με την ισορροπία ανάμεσα σε ό,τι είναι δικό μου (Ταύρος) και ό,τι είναι δικό σου (Σκορπιός). Τονίζει επίσης την έννοια της μορφής (Ταύρος) έναντι της μεταμόρφωσης (Σκορπιός). Ενώ ο Ταύρος ασχολείται με την ύλη, τις προσωπικές αξίες, τα υλικά αγαθά, τα υπάρχοντα και την ασφάλεια, ο Σκορπιός κυβερνά την καταστροφή της μορφής, τα κοινά υπάρχοντα, την αλλαγή και τη μεταμόρφωση. Ο Ήλιος στον Ταύρο ενθαρρύνει την ευτυχία με τα απλά, απτά πράγματα στη ζωή, ενώ η Σελήνη του Σκορπιού εφιστά την προσοχή μας σε πολυπλοκότητες, άυλα και μυστήρια.

Αυτή η Πανσέληνος αφορά συναισθηματικές δηλώσεις. Κάτι έχει χτιστεί μέσα μας, πιθανότατα οικείας φύσης, και τώρα είναι η στιγμή που η ενέργεια του σύμπαντος απαιτεί να το αφήσουμε απέξω.

Τους επόμενους μήνες, θα ανακαλύψουμε τι σημαίνει για εμάς αυτή η δήλωση. Προς το παρόν, δεν μπορούμε να «κάτσουμε» στα συναισθήματά μας,  πρέπει να τα εκφράσουμε. Η Πανσέληνος φωτίζει αυτή τη σύγκρουση μεταξύ κατέχω και μοιράζομαι.

Η Πανσέληνος αφορά την έκθεση ή τον φωτισμό θεμάτων που υπάρχουν ήδη, αλλά δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί. 

Επειδή αυτή η Πανσέληνος είναι μια σεληνιακή έκλειψη και μέρος ενός συνόλου εκλείψεων που πέφτουν κατά μήκος του άξονα Ταύρου-Σκορπιού (από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Οκτώβριο του 2023), έχει σημαντικό βάρος και είναι μια από τις πολλές κοσμικές ωθήσεις προς την κατανόηση και τη βελτίωση των προσκολλήσεων μας, την οικονομική κατάσταση και την οικεία ζωή. 

Σε αυτή την έκλειψη συμμετέχει πολύ δυναμικά ο Πλούτωνας με μια όψη Ταυ τετραγώνου μεταξύ Ήλιου – Ερμή και Σελήνης (αλλά και των δεσμών, γι’ αυτό θεωρείται κι έκλειψη). Με αυτή την όψη η ανθρωπότητα θα ζήσει σημαντικά γεγονότα βίας, τάσεις επιβολής εξουσίας, δογματισμό, ωμή ειλικρίνεια και ανάγκη επιβολής στην κοινή γνώμη. Μια ανάγκη οριστικής μεταμόρφωσης σε θέματα που μας πίεζαν από το παρελθόν, βγαίνει στην επιφάνεια. Οριστικό τέλος θα γραφτεί σε σχέσεις οι οποίες έπρεπε να τελειώσουν εδώ και καιρό, αλλά τις κρατούσαμε ζωντανές με το ζόρι.

Ο Κρόνος σε τετράγωνο με τον Κλήρο της Τύχης μας λέει ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε ως ανθρωπότητα, να φροντίζουμε δηλαδή τον συνάνθρωπό μας, εκλείπει.

Ό Άρης σε τετράγωνο με τον Δία δείχνει ότι η εξουσία προσπαθεί να επεκταθεί με τη βία, μην υπολογίζοντας τις ανάγκες του λαού.

Άρης σε ενάμιση τετράγωνο με τον Κρόνο δηλώνει απογοήτευση και προβλήματα επιθετικότητας. Ξεσπά ενέργεια που ήταν συσσωρευμένη και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Σελήνη σε αντίθεση με τον Ουρανό βγάζει συναισθηματικά ξεσπάσματα.

Ήλιος σε σύνοδο με τον Ουρανό, ξαφνική στέρηση ζωτικής ενέργειας, αλλά και οικονομικών πόρων λόγω της φύσης του ζωδίου του Ταύρου στο οποίο βρίσκεται.

Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, έντονες συναισθηματικές εξαπατήσεις.

Ακόμη, ο Βόρειος Δεσμός είναι στο Μεσοδιάστημα του Πλούτωνα / Ποσειδώνα, που σύμφωνα με τον Έμπερτιν, προκαλεί διανοητική κυριαρχία πάνω στις μάζες.

Τέλος, ο Κρόνος είναι το μεσοδιάστημα Ήλιου / Ποσειδώνα, αλλά και Σελήνης / Ποσειδώνα, το οποίο βγάζει σωματικές και ψυχικές ασθένειες αντίστοιχα.

Ο χάρτης της ενθρόνισης

The coronation of his Majesty King Charles III ή αλλιώς η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου 13

Η πολυαστρία του χάρτη στον Ταύρο και μέσα στον 10ο οίκο, αλλά και το γεγονός ότι ο κυβερνήτης του χάρτη βρίσκεται μέσα στον 10ο οίκο, μας δείχνει ξεκάθαρα αυτό που ήδη γνωρίζουμε από τα ΜΜΕ, ότι δηλαδή η τελετή της ενθρόνισης έχει φροντιστεί στις λεπτομέρειες, ώστε να διέπεται από αισθητικά στοιχεία, χωρίς νεωτερισμούς και πρωτοτυπίες, αλλά τηρώντας όλα τα παραδοσιακά στοιχεία. Ο Ερμής εκεί μας δείχνει ότι η τελετή έχει επικοινωνηθεί και απασχολεί όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Η Σελήνη σε ζώδιο πτώσης της μέσα στον 4ο οίκο μας δίνει κάποιες ενδείξεις ότι πιθανόν ο τρόπος που γίνεται η τελετή δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και υπάρχουν συναισθηματικές διαμάχες και δυσαρέσκειες. Επίσης φαίνονται με αυτή την Σελήνη να γίνονται και κάποιες υπόγειες κινήσεις που σίγουρα δεν μας είναι γνωστές.

Ο Ωροσκόπος στον Λέοντα φανερώνει την όψη της πολυτέλειας και του πλούτου που θα υπερισχύει στην τελετή. Άλλωστε η λιτότητα δεν θα ταίριαζε ποτέ σε έναν τέτοιο ωροσκόπο και κανένας άλλος ωροσκόπος δεν θα ταίριαζε καλύτερα σε μια τέτοια τελετή.

Ο Άρης μέσα στον 12ο οίκο δηλώνει ότι ίσως υπάρξουν κάποια επεισόδια βίας από ομάδες ανθρώπων που είναι ενάντια στη βασιλεία.

Ο Πλούτωνας στον 6ο οίκο και ο Κρόνος στον 8ο μας κάνει σκεπτικούς σχετικά με το αν υπάρχουν λόγοι υγείας που θα προκαλέσουν δυσκολίες κατά την διάρκεια της τελετής.

Ο Ποσειδώνας στον 9ο μας δείχνει ότι η στέψη θα φανεί πολύ ειδυλλιακή και ιδανική στα μάτια των πολιτών του κόσμου. Σαν βγαλμένη από παραμύθι.

Ο Βασιλιάς Κάρολος σε σχέση με τον χάρτη της Αγγλίας.

The coronation of his Majesty King Charles III ή αλλιώς η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου 15

Ο ωροσκόπος του Καρόλου βρίσκεται μέσα στον 10ο οίκο της χώρας του καθώς και ο Πλούτωνας του και μας δείχνει ότι η βασιλεία του θα προσφέρει πολλά στην εξωτερική πολιτική της χώρας και θα προωθήσει μεταμορφωτικές αλλαγές που θα επηρεάσουν την εικόνα της Αγγλίας.

Το δύσκολο κομμάτι που θα πρέπει να διαχειριστεί για να τα πετύχει όλα αυτά, είναι η αντίθεση του Άρη της χώρας στην 11η μοίρα του Ταύρου με τον Ερμή του στην 6η μοίρα του Σκορπιού. Και αυτό γιατί ο Ταύρος αναζητά να ενεργεί με σταθερότητα και σαφήνεια και ο οίκος που βρίσκεται απαιτεί να φέρνει και την οικονομική ωφέλεια στην χώρα, καθώς και να ξεκαθαρίσει δάνεια και οφειλές που μπορεί να έχουν τρίτοι προς την Αγγλία.

Ο Ερμής στον Σκορπιό όμως από απέναντι είναι παθιασμένος και ιντριγκαδόρος και τον κάνει κάποιες φορές να φέρεται δογματικά και να πληγώνει με τα λόγια του. Ουσιαστικά, αυτή η αντίθεση έχει τόσες ομοιότητες όσες και διαφορές. Αν καταφέρει να μην είναι τόσο αιχμηρός στη διαλεκτική του ως εκπρόσωπος της χώρας, μπορεί να καταφέρει την ολιστική της μεταμόρφωση και μια εξαιρετική δημόσια εικόνα αυτής, αλλά και οικονομική υπεροχή.

Ο Ουρανός του στον 9ο οίκο, θα φέρει συμμάχους και υποστηρικτές από το εξωτερικό, οι οποίοι μάλιστα είναι και οι από παλιά παραδοσιακοί σύμμαχοι της Αγγλίας. Δεν αποκλείεται να βελτιωθούν τα μέγιστα οι σχέσεις με την Σκωτία  και αντί να αποζητά απόσχιση, να ενωθούν ουσιαστικά. 

Ο Ποσειδώνας της Αγγλίας στην 18η μοίρα του Σκορπιού και μέσα στον 2ο οίκο, μας δείχνει πως η χώρα έχει υποφέρει από οικονομικές καταστροφές, αλλά έχει καταφέρει να επιβιώσει. Επάνω στον Ποσειδώνα κάνει σύνοδο ο γενέθλιος Ήλιος του Βασιλιά και τετράγωνο ο Πλούτωνάς του. Αυτό μας δείχνει ότι στα χρόνια της βασιλείας του, η οικονομική κατάσταση της χώρας θα περάσει αρκετές δυσκολίες, μάλιστα κάποιες από αυτές θα είναι «καταστροφικές», αλλά ο Σκορπιός ξέρει πάντα να επιβιώνει κι επιπλέον πιστεύω ότι η χώρα θα δεχτεί μια βοήθεια και από συμμάχους ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Ο Ήλιος του Καρόλου σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα της Αγγλίας και τρίγωνο με την Σελήνη της χώρας μας δείχνουν ότι οι διαισθητικές του ικανότητες και η ροπή του να εμβαθύνει στα πράγματα ενισχύουν την παραπάνω άποψη, ότι η βοήθεια του στην κυβέρνηση θα είναι σημαντική ώστε να βρει λύσεις σε οικονομικά ζητήματα που θα βοηθήσουν τον λαό.

Η σχέση του με τα ΜΜΕ της χώρας δεν θα είναι πάντα η καλύτερη, καθώς ο Άρης του συναντά τον Ερμή της χώρας μέσα στον 3ο οίκο, αλλά και οι απόψεις του για την δημόσια παιδεία και τις συμφωνίες του κράτους θα φαίνονται κάποιες φορές επιθετικές. Βέβαια βοηθάει πολύ στο να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση, η ύπαρξη του Δία εκεί σε θέση κυβέρνησης.

Το Triwheel της έκλειψης, της ενθρόνισης και του Καρόλου ή αλλιώς σε ποιους τομείς της Βασιλείας του Καρόλου είναι σημαντική αυτή η έκλειψη

The coronation of his Majesty King Charles III ή αλλιώς η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου 17

Εδώ θα δείτε να είναι χρωματισμένες με διαφορετικό χρώμα κάποιες όψεις, ώστε να σας διευκολύνουν το περισσότερο δυνατόν να τις διακρίνετε όταν τις αναφέρουμε παρακάτω.

Αρχικά θα ήθελα να σας γυρίσω προς τα πίσω, στον χάρτη του Βασιλιά Καρόλου, όπου αναφέραμε κάποια βασικά μεσοδιαστήματα και να πούμε τώρα, πώς οι μοίρες της επιρροής της έκλειψης επηρεάζουν τον ίδιο ως άνθρωπο, καθώς ενεργοποιούν κάποια βασικά μεσοδιαστήματα του γενέθλιού του χάρτη για τους επόμενους πέντε μήνες.

Πλούτωνας / Ωροσκόπος στην 10η του Λέοντα. Τραυματισμοί και ατυχήματα.

Ήλιος / Ερμής στην 14η του Σκορπιού. Νευρικότητα λόγω υπερβολικής δουλειάς, νοητικής κατάπτωσης και σύγχυσης.

Άρης / Ποσειδώνας στην 17η του Σκορπιού. Άξονας ασθένειας. Έλλειψη ενέργειας, σωματική αδυναμία, παράλυση, ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή, αίσθημα ανικανοποίητου, ισχυρογνωμοσύνη και λοιπά παρόμοια. 

Αφροδίτη / Άρης στην 18η του Σκορπιού. Απιστία (λέτε να ζήσουμε κι άλλα σκάνδαλα στο παλάτι;). Αυτός ο άξονας μπορεί να φέρει και περιπέτειες όμως υγείας. 

Ήλιος / Βόρειος Δεσμός στην 13η του Υδροχόου. Τέλος μιας σχέσης, οριστική διάλυση κάποιας οργανωμένης ομάδας ανθρώπων.

Άρης / Μεσουράνημα στην 17η του Υδροχόου. Αποτυχίες από λανθασμένες συνεργασίες με τρίτους. Φιλονικίες και καυγάδες.

Εν συνεχεία, ας αναλύσουμε κάποιες βασικές όψεις για να δούμε με τι είδους ενέργεια ξεκινά και η επίσημη ενθρόνισή του. Βέβαια, είναι ήδη εστεμμένος βασιλιάς από τον Σεπτέμβριο, όμως ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως αυτό της ενθρόνισης, έχει μια συμβολική σημασία.

Πράσινη όψη – Το μεσουράνημα της ημέρας της ενθρόνισης είναι σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό και σύνοδο με τον γενέθλιο του Β. Δεσμό και την Σελήνη του, σε αντίθεση με τον Ερμή του και την Σελήνη της έκλειψης και τέλος σε Ταυ τετράγωνο με τον Πλούτωνα και το Μεσουράνημα της έκλειψης. Αυτό μας δείχνει ότι ήταν μοιραίο να στεφθεί βασιλιάς και μάλιστα η συγκεκριμένη ημέρα διόλου παρά τυχαία δεν θεωρείται.

Κατά την διάρκεια της βασιλείας του, θα τον απασχολήσουν πολύ οι σχέσεις της Αγγλίας με τα άλλα κράτη, ζητήματα πολέμου (όχι μέσα στην χώρα) κι εμπορίου και οι αντιδράσεις του λαού σε θέματα της κυβέρνησης. Η περιουσία του κράτους θα δεχτεί κάποιες πιέσεις και είναι πιθανό η Αγγλία να βιώσει και κάποιες δύσκολες φυσικές καταστροφές.

Κόκκινη όψη – Ο ωροσκόπος της ενθρόνισης είναι πάνω στον γενέθλιο Πλούτωνά του και σε όψη τετραγώνου με τον Ήλιο και τον Ουρανό της έκλειψης και ενθρόνισης. Ή αλλιώς αποτελούν το μεσοδιάστημα Ηλίου και Ουρανού. Σε προσωπικό επίπεδο, φαίνεται ότι θα περάσει μια μεγάλη σωματική ταλαιπωρία, η οποία θα περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Θα έχει όμως και κάποιες νέες συναναστροφές οι οποίες θα βοηθήσουν τη δημόσια του εικόνα. Σε επίπεδο βασιλείας, κατά την διάρκεια αυτής, θα υπάρξουν αναταραχές στις σχέσεις κράτους – πολιτών.

Μωβ όψη – Ο γενέθλιος του Κρόνος είναι σε αντίθεση ιδιομοιρίας με τον χάρτη της έκλειψης – ενθρόνισης και σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της έκλειψης. Είναι μια περίοδος που αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες και γίνεται ο απολογισμός των πεπραγμένων του, των τελευταίων 14 ή 7 ετών. Θα κριθεί γι’ αυτές του τις πράξεις και αν είχε κάνει λάθη, θα τα βρει μπροστά του και μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσει τις τακτικές του.

Οι αποφάσεις του σήμερα θα επηρεάσουν τα επόμενα 14 χρόνια της ζωής του. Το τετράγωνο με τον ωροσκόπο της έκλειψης θα δοκιμάσει τις σχέσεις του και θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Κρίνονται σοβαρά σχέσεις και συνεργασίες. Σε επίπεδο κράτους, θα πρέπει να κρίνει ποιους συμμάχους εμπιστεύεται, ώστε να βοηθήσει στην αύξηση του εισοδήματος της χώρας και να κάνει ισχυρές οικονομικές συμμαχίες με άλλες χώρες.

Σιέλ όψη – Ο Ποσειδώνας της έκλειψης – ενθρόνισης κάνει τετράγωνο με τον γενέθλιο του Δία και τον Γενέθλιο του Ουρανό, ο οποίος είναι σε αντίθεση με τον Δία. Επίσης η διελαύνουσα Αφροδίτη είναι πάνω στον Ουρανό του. Θα βιώσει απροσδόκητες αλλαγές, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην μείνει προσκολλημένος στις απόψεις του. Βιώνει καινούργια και ταχύτατα γεγονότα και πρέπει να είναι ευέλικτος και προοδευτικός.

Ο Ποσειδώνας θα τείνει να θολώνει την κρίση του και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις αποφάσεις του. Πιθανόν να τον απασχολήσουν τα θέματα της δημόσιας υγείας, που ήδη ταλανίζουν το εθνικό NHS (national health system), αλλά πολύ πιθανόν να τον απασχολήσουν και σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στη δική του υγεία.
Κλείνοντας και συνοψίζοντας τα παραπάνω, παρατηρούμε ότι η τελετή γίνεται πολύ κοντά στην επιρροή μιας δύσκολης έκλειψης, αλλά υπάρχουν και δυναμικές που μπορούν να την υποστηρίξουν. Προβληματισμό αποτελεί ότι υπάρχουν αρκετοί δυσμενείς δείκτες σε σχέση με την υγεία του Βασιλιά Καρόλου, όμως εμείς ευχόμαστε βάσει και του τυπικού χαιρετισμού God save the King! May the Smith grand him strength, that he might bear this heavy burden.

στέψη του βασιλιά Καρόλου Στεψη καρολου