Το Μεσουράνημα στα 12 ζώδια. Τι καριέρα θα κάνεις;

Το Μεσουράνημα στα 12 ζώδια

 Το Μεσουράνημα στα 12 ζώδια. Η μέση του Ουρανού. Το υψηλότερο σημείο. Ερχόμενο από το ελληνιστικό Μεσουρανέω. Το Ζενίθ,  όπως το λέμε δανειζόμενο από την γαλλική λέξη zénith. Medium Coeli ή Midheaven , από τα λατινικά. 

  Όπως και να το πούμε, σε όποια γλώσσα και να το προφέρουμε, η σημασία του παραμένει μία και μοναδική: Το Μεσουράνημα αντιπροσωπεύει το υψηλότερο σημείο στον ορίζοντα που ένας πλανήτης μπορεί να φτάσει. Και αυτό, είναι η κορυφή του 10ου οίκου μας στον αστρολογικό μας χάρτη. 

  Η σημασία του Μεσουρανήματος στον κάθε χάρτη, μπορεί να μας δείξει πολλά πράγματα και να αντλήσουμε πολλές πληροφορίες για το άτομο που εξετάζουμε. Η φήμη του , οι επαγγελματικές του ικανότητες και ιδιότητες, οι επιτυχίες του, η κοινωνική του εικόνα, το κύρος του, οι φιλοδοξίες του, το έναν από τους δυο γονείς του ατόμου. 

  Είναι ένας Γωνιώδης οίκος, πολύ σημαντικός! Και θα πρέπει πάντα να εξετάζετε εξονυχιστικά, μιας και η θέση του από την Ελληνιστική Αστρολογία, αλλά και πρωτύτερα τον καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό! Ο Δωρόθεος ο Σιδώνιος τον θεωρούσε σαν τον πρώτο οίκο που θα εξέταζε και φυσικά δεν ήταν ο μοναδικός.

  Σίγουρα, δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για να δούμε και να ιχνηλατήσουμε το αποτύπωμα του κομματιού της ζωής του ατόμου. Αλλά, είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και είναι γεγονός πως μπορούμε να πάρουμε πολλές πληροφορίες από αυτό. Οι πληροφορίες μας μπορεί να είναι θετικές και αρνητικές , όπως ακριβώς είναι κι ένας αστρολογικός χάρτης. 

  Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, είναι πως, όπως ο Ωροσκόπος μας αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της πολυπλοκότητας  της φύσης μας, έτσι και το Μεσουράνημά μας,  αποτελεί ένα ακόμη. Κι είναι δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος την φύση του. Πόσο μάλλον όταν η φύση αυτή έχει να κάνει με το Μεσουράνημα του χάρτη σου. Με αυτό που καλείσαι να ζήσεις αλλά και να επωμιστείς. 

  Είναι ακριβώς σαν να πρέπει να ανοίξεις μία εργαλειοθήκη, και να σμιλέψεις ένα μέλλον, να αποκρυσταλλώσεις ένα παρελθόν, να χτίσεις, αλλά ίσως και να γκρεμίσεις,  για να μπορέσεις και πάλι να φτιάξεις ένα οικοδόμημα που λέγεται “Εγώ και τα Μπορώ μου”, “Εγώ και τα Διεκδικώ μου”, “Εγώ και τα Θέλω μου”, το Μεσουράνημά μου, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι μου. 

Για να δείτε που είναι το μεσουράνημα σας μπορείτε να βάλετε το χάρτη σας να δείτε εδώ: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

  Πάμε να εξετάσουμε λοιπόν, ένα προς ένα τα κομμάτια αυτά που, αφορούν όλους μας και δείχνουν στοιχεία όχι μόνο του χαρακτήρα μας αλλά και των δυνατοτήτων μας.

 Το Μεσουράνημα στα 12 ζώδια. Τι καριέρα θα κάνεις; 3
Τζένη Tabary Βλαστάρη

                           Μεσουράνημα στον Κριό

Η δυναμικότητα και η μαχητικότητα , δεν είναι οι μοναδικές λέξεις που θα περιγράψουν ένα  Μεσουράνημα  στο ζώδιο αυτό. Τα κοσμητικά επίθετα ποικίλουν και η ουσία δεν χάνεται πουθενά, γιατί η διεκδικητικότητα  των ατόμων με το Μεσουράνημα στη θέση αυτή, είναι αδιαμφισβήτητη.

Συνδυασμοί θάρρους και τόλμης, ρίσκου και παρόρμησης , είναι αυτοί που παίρνουν μέρος στο  δικό τους προσωπικό παιχνίδι ζωής. Κι αυτό συμβαίνει από το να προστατέψουν αυτούς που αγαπούν, έως το να ανταγωνιστούν οποιονδήποτε, όταν διεκδικούν μία θέση στον επαγγελματικό στίβο ή ακόμη και στο ερωτικό κυνήγι. 

Τρωτά τους σημεία, η απολυτότητα, η ισχυρογνωμοσύνη, η παρόρμηση. Αυτή η παρόρμηση που άλλοτε θα τους βοηθήσει για να γίνουν αρχηγοί κι άλλοτε δυστυχώς θα τους  παρασύρει σε άκαιρες ενέργειες, που είναι δυνατόν να τους κοστίσει ένα μέλλον που με τόσο μένος αποζητούν.

Τα άτομα με Μεσουράνημα στον Κριό , δεν θα δίσταζαν να πάρουν μέρος σε παιχνίδια εξουσίας, κάθε είδους. Είτε θα ήταν ένα παιχνίδι καριέρας, είτε  προσωπικής ζωής, αλλά ακόμη και φιλίας. Μειονέκτημα και πιθανή ήττα;  Επειδή πρώτα πράττουν και μετά σκέφτονται.  Πολλές φορές εστιασμένοι με ζήλο στην κορυφή της πυραμίδας, θα πλησιάσουν άτομα,  προς χάρη της τέρψης, νομίζοντας ότι μπορούν να τους βοηθήσουν στην αναρρίχηση. 

Επαγγέλματα που τους ταιριάζουν: Στρατιωτικοί, Πυροσβέστες, Μεταλλουργοί, Ξυλουργοί, Αθλητές, Χειρουργοί, Πολεμικές Τέχνες, Σιδηρουργοί κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στον Κριό: Meghan Markle, Anthony Quinn, Angelina Jolie, John Travolta, Al Pacino, Meryl Streep κ.α.

Μεσουράνημα στον Ταύρο

  Το πείσμα είναι συνώνυμο των ατόμων με αυτό το Μεσουράνημα. Με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις, όπου εμπλέκεται και ο εγωισμός, σε συγκεκριμένα ζητήματα, δεν θα μπορούσε κάποιος να μην παραδεχθεί, πως ένα “δουλεμένο” μεσουράνημα στον Ταύρο, μπορεί να προσφέρει πολλά, από αυτά, που τα άτομα που ανήκουν σε αυτό, μπορούν να κατακτήσουν.

 Αποφασιστικοί , οπλισμένοι  με επιμονή και σταθερά αλλά αργά βήματα, θα κάνουν τις δικές τους κινήσεις όταν νιώθουν πραγματικά έτοιμοι. Άτομα γεμάτα τόλμη, που δεν θα την εκδηλώσουν με ακραίο τρόπο, αν δεν υπάρξει η ανάγκη να το κάνουν.

  Μεγάλη τους ανάγκη το συναίσθημα της ασφάλειας. Όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και  για την οικογένειά τους. Θα οικοδομήσουν σχέσεις προσωπικές και φιλικές, συνήθως λίγες και καλές. Επιλεκτικοί όχι μόνο στην τροφή τους αλλά και στους ανθρώπους που τους περιστοιχίζουν, δίνουν έναν τόνο μεγαλοπρέπειας στο φυσικό τους περιβάλλον και στους γύρω τους.

  Εκλεπτυσμένοι και κομψοί βιώνουν τις δικές του συγκινήσεις μέσα από την προσφορά, προς αυτούς που αγαπούν και νοιάζονται. Η δική τους σκέψη επιτυχίας έγκειται στο να καταφέρουν, έστω και με πραγματικό μόχθο να έχουν την δική τους στέγη, δουλειά κι ακόμη, να μπορούν να προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς η συμπόνια δεν τους είναι μια “ξένη” λέξη.  

Οξύθυμοι καθώς είναι, δείχνουν αμέσως στους άλλους πως το τρωτό  τους σημείο είναι ο θυμός. Αν και τους καταβάλλει ειλικρινή κατανόηση, όταν κάποιος θίξει τους ίδιους ή αγαπημένα τους άτομα, περνάει σε κατακερματισμένο κελάκι του μυαλού τους και στην συγκεκριμένη περίπτωση, η “διαγραφή” είναι η καλύτερη προοπτική που μπορούν να προσφέρουν σε αυτούς που έχουν πάψει να εκτιμούν.

Επαγγέλματα με Μεσουράνημα στον Ταύρο: Καλλιτεχνικά, Γεωργοί, Οικονομικά, Δικηγόροι, Χρηματιστές, Τραπεζίτες κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στον Ταύρο: Eddie Redmayne, Ashley Olsen, Dolly Parton, Jessica Alba, Selena Gomez, Eddie Murphy κ.α.

Μεσουράνημα στους Διδύμους

 Η λέξη επικοινωνία βρίσκει όλη τη σημασία της στο συγκεκριμένο Μεσουράνημα. Επικοινωνώ γιατί μέσα από αυτό ζω, υπάρχω, αναπνέω.

  Άτομα που τους διακατέχει η εξωστρέφεια, θα γίνουν η ψυχή της παρέας, ζητώντας την ποικιλία. Οι συναναστροφές είναι το άλλο τους μισό, καθώς αγαπούν την κοινωνικοποίηση, και αντλούν πραγματική χαρά όταν βρίσκονται με κόσμο. Εξάλλου χωρίς δυσκολία και με απίστευτη ροή στον λόγο τους, γίνονται πολύ καλοί συνομιλητές και ανάλογα την περίσταση εντυπωσιακοί.

  Το γεγονός ότι δεν μπορούν να επικεντρωθούν σε ένα μόνο πράγμα, ότι δεν τους είναι εύκολο να εστιάσουν, είναι ακριβώς το σημείο που πρέπει να προσέξουν. Χάνοντας τον  στόχο σε επαγγελματική ή και προσωπική ζωή, δεν είναι εύκολο να συνεχίσεις αλώβητα τις περισσότερες φορές.

  Μπορεί η φύση του συγκεκριμένου μεσουρανήματος να τους βοηθά να ελίσσονται, ακόμη και στις δύσκολες καταστάσεις, όμως η στεναχώρια που μπορεί να νιώσουν τους αποσυντονίζει και τους κάνει νευρικούς. Στην ουσία διογκώνεται ένα κομμάτι που ήδη κατέχουν, κι αυτό φέρνει την δυσκολία.

Απόλυτα φιλικοί και προσιτοί, έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο όπλο τους, το λόγο τους και να ευχαριστήσουν ή να κατακεραυνώσουν.

Επαγγέλματα με Μεσουράνημα στον Δίδυμο: Συγγραφείς, Δάσκαλοι, Δημοσιογράφοι, Οδηγοί, Μεταφραστές, Φύλακες, Βιβλιοθηκάριοι κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στον Δίδυμο: Keanu Reeves, Tom Hanks, Charlize Theron, Madonna, Steve Jobs, κ.α.

Μεσουράνημα στον Καρκίνο

  Η σημαντικότητα της οικογένειας τους αφορά κι είναι γι’ αυτό το κέντρο της ζωής τους, ειδικά όταν υπάρχουν καλές βάσεις. Είναι τα άτομα που πραγματικά αποζητούν να ενωθούν στην καθημερινότητά τους, ζώντας με το ταίρι τους στον ίδιο χώρο. Δεν σημαίνει ότι ευδοκιμεί πάντοτε η συμβίωση, αλλά ότι το θέλω τους, σε αυτό το κομμάτι είναι έντονο. 

  Με επίκεντρο την οικογενειακή τους ζωή, ξεκινούν να χτίζουν τριγύρω  τους τα πάντα. Δεν  θα διστάσουν φυσικά να απομακρυνθούν αν το απαιτεί το επάγγελμά τους, αλλά κτητικοί καθώς είναι θα “ασφαλίσουν” πρώτα, τουλάχιστον όπως εκείνοι θεωρούν, τα δικά τους δεδομένα. 

  Ιδιαίτερα ευαίσθητοι, μπορούν να αφεθούν κυριολεκτικά σε ένα συναισθηματικό κατακλυσμό, θετικό ή αρνητικό. Αυτόματα, αναπτύσσετε η ζήλια ή η γκρίνια τους ή η  αμέριστη αγάπη τους,  προς το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει.  Γλυκείς και ήρεμοι, μπορεί να μεταμορφωθούν σε κάτι που είναι πολύ μακρινό, από τις δυο αυτές λέξεις, όταν θυμώσουν ή θεωρήσουν ότι προδόθηκαν.

 Παρότι δεν φαίνεται,  είναι αρκετά δυναμικοί και συχνά πετυχαίνουν τους στόχους τους. Εξάλλου δεν είναι οι τύποι που θα αποχωρίσουν έτσι απλά, ούτε από τα κοινωνικά δρώμενα αλλά ούτε και από τους στόχους τους, κι αυτό τις περισσότερες φορές τους καθιστά νικητές.

Επαγγέλματα που Μεσουράνημα στον Καρκίνο: Ιστορικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Μάγειρες, Νοσοκόμοι, Αρχαιολόγοι κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στον Καρκίνο:  Dwayne Johnson, Jean-Claude Van Damme, Rita Wilson, Leonardo di Caprio, Jennifer Anniston κ.α.

Μεσουράνημα στον Λέοντα

  Ηγετικοί και γενναιόδωροι με το Μεσουράνημα στον Λέοντα, δεν μπορεί παρά να κατέχετε τις θέσεις VIP στα μεγάλα γεγονότα που είστε καλεσμένοι. Ή που θα θέλατε να είστε. Η αυτοπεποίθηση σας είναι έντονη και αυτό σας βοηθά να στηρίξετε την εικόνα σας. Εξάλλου μια ρανίδα κατακραυγής, θα ήταν μεγάλο  πλήγμα για εσάς.

 Προτιμάτε τις ηγετικές θέσεις στα επαγγελματικά σας ή τη δική σας δουλειά , αυτό σας προσφέρει την ελευθερία κινήσεων αφενός  και αφετέρου να λάμψετε και να νιώσετε άνετα, ένθρονοι και μεγαλόπρεποι.

   Μέσα από την φιλανθρωπία, βρίσκετε ικανοποίηση και βιώνεται ένα άλλο είδος αγάπης, διαφορετικής από αυτή που συνήθως νιώθετε ή θέλετε από τους άλλους. 

   Ο τρελός χορός του Είναι σας με την χλιδή, δεν σταματά ποτέ, εκτός κι αν υπάρξει ανάγκη ή αν πρέπει να αλλάξετε τα παπούτσια που πατάτε ή για να ξεκουράσετε τα πόδια σας. 

   Έντονες παρουσίες στους φιλικούς σας κύκλους, αρέσκεστε να είστε το επίκεντρο και τρέφεστε από αυτό, που όντως αναζωογονεί τη διάθεσή σας.

Επαγγέλματα με Μεσουράνημα στον Λέοντα: Πολιτικοί, Ειδικοί Ομιλητές, Ορυχεία Χρυσού, Επιχειρηματίες, κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στον Λέοντα: Adolf Hitler, Vladimir Putin, Nicole Kidman, Tom Cruise, Grace Kelly, Napoleon I, Sigmund Freud, κ.α.

Μεσουράνημα στην Παρθένο 

  Σκεπτικιστές , στοχαστές, αναλυτικοί είναι κάποιες από τις λέξεις που θα μπορούσαν να σας περιγράψουν. Μόνο λίγες όμως, γιατί η ακολουθία θα μπορούσε να είναι μια μακρόσυρτη λίστα από μεγαλόσχημα, όμορφα ή ακόμη και λιγότερο αρεστά κοσμητικά επίθετα.

 Η λεπτομέρεια για εσάς  χρωματίζει την καθημερινότητά σας, έστω κι αν δεν είναι το κομμάτι που θέλετε να βγάζετε πάντα προς τα έξω. Ή τουλάχιστον φραστικά, πολλές φορές δεν το χρησιμοποιείτε.  

  Η ευαισθησία σας δεν είναι το δυνατό σας σημείο και δεν αφήνετε να φανεί. Το γεγονός όμως πως είστε απόλυτα ρεαλιστές , σας βοηθά να προχωράτε  παρακάτω, ακόμη και τις ώρες που ο πόνος μπορεί να τρυπά κυριολεκτικά τη σάρκα σας.  Υπάρχει ένας κρυμμένος δυναμισμός κάτω από μια απρόσωπη ή δήθεν αδιάφορη έκφραση. 

  Αρνητικά, μπορεί να γίνεται ιδιαίτερα επικριτικοί, ειδικά όταν είστε εκνευρισμένοι, παρόλα αυτά έχετε κατανόηση για ανθρώπους γύρω σας , απλά από ένα σημείο και μετά, τείνετε να είστε παγερά αδιάφοροι για ότι δεν σας αφορά.

  Συχνά οι στόχοι σας ευδοκιμούν, ακριβώς γιατί η γη που επιλέγετε να “καλλιεργήσετε”, ξέρετε ότι είναι γόνιμη, διαφορετικά.. Δεν θα την αγοράζατε! 

Επαγγέλματα με Μεσουράνημα στην Παρθένο: Γιατροί, Παραϊατρικά επαγγέλματα, Ερευνητές, Καθηγητές κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στην Παρθένο: Bruce Lee, Isabella Rossellini, Brad Pitt, Bob Marley, Gloria Estefan, Joe Binden κ.α.

Μεσουράνημα στον Ζυγό

  Η αρμονία κι εσείς, είναι σχέση ζωής, ακόμη κι όταν δεν την βιώνεται στον απόλυτο βαθμό. Δεν θα πάψετε όμως ποτέ να την αποζητάτε και να την βιώνεται στα πλαίσια που μπορείτε.

  Είστε διπλωματικοί γι’ αυτό κι έχετε την ικανότητα να διαπρέψετε σε συγκεκριμένους τομείς επαγγελματικούς , αλλά το ίδιο  καλά  μπορείτε να διαχειριστείτε τις φιλικές και κοινωνικές σας σχέσεις κι έτσι δεν θα μείνετε ποτέ μόνοι. Η διασκέδαση αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής σας και το απολαμβάνετε.   

  Εξάλλου η δική σας Αχίλλειος πτέρνα , είναι η ανασφάλεια που νιώθετε για την ερωτική σας ζωή. Σας είναι δύσκολο να μείνετε μόνοι κι ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

  Η περιποίηση  του εαυτού σας, το γούστο σας, η ομορφιά που σας διακατέχει , όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά , δεν κρύβονται κι αυτό σας χαροποιεί. Γιατί παρότι για την εμφάνισή σας μπορεί να καταβάλλεται προσπάθειες, για τα υπόλοιπα παραμένετε αυθεντικοί και… αυθεντίες, σε κάτι που ξέρετε πολύ καλά πως να το διαχειριστείτε.

Επαγγέλματα με Μεσουράνημα στο Ζυγό: Διπλωμάτες, Μόδα, Νομικοί, Διακοσμητές, Καλλιτέχνες, Μοντέλα, Μουσικοί, Σύμβουλοι Γάμου κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στο Ζυγό: Diana, Princess of Wales, Jodie Foster, Catherine Zeta-Jones, Brigitte Bardot, Lionel Messi, Sylvester Stallone κ.α.

Μεσουράνημα στον Σκορπιό

   Γύρω σας πλανάται η φύση του μυστηρίου. Μυστηριώδεις, σκιώδεις κατά κάποιο τρόπο, αφήνεται τους άλλους να σας εξερευνήσουν, ενώ ουσιαστικά , είστε οι διεκδικητές των όσων  θέλετε να έχετε στην κατοχή σας. Η διορατικότητά σας είναι ένα από τα δυνατά σας στοιχεία. Αφού κατέχοντες αυτήν, κάνει αδύνατο για τους άλλους να σας ξεγελάσουν, σε όποιο τομέα.

  Αποφασιστικοί και λάτρεις της απόλαυσης, έχετε την ικανότητα να φτάσετε ψηλά, μιας και το ένστικτό σας για κατάκτηση δεν σιγάζει και τόσο εύκολα.

  Θα μπείτε στην αρένα και θα παλέψετε μέχρι να βγείτε νικητές ή να νιώσετε την διάλυση. Παρόλες σας τις προσπάθειες, πολλές φορές είναι σαν να παραιτείστε ή ξαφνικά να μένετε πίσω ενώ έχετε κατατροπώσει τους υπολοίπους και μπορείτε να απολαύσετε τη θέα από την κορυφή. Ίσως επειδή ο ενθουσιασμός κρατά έως ότου κατακτήσετε τον στόχο σας. Κι  αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να προσέξετε.

  Θα προτιμήσετε να έχετε μια δική σας δουλειά, έτσι ώστε να είστε ο αρχηγός, κι αν όχι , η επιλογή σας θα είναι σε αυτές που θα δώσουν ένα πραγματικά καλό μισθό, άσχετα αν η εργασία είναι στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο.  Εξάλλου, ακόμη και “πίσω από τις κάμερες”, θα είστε πάντα ο πρωταγωνιστής.

  Αγαπάτε τις παρέες και να βρίσκετε με φιλικά άτομα ή σε συγκεντρώσεις, γενικά η διασκέδαση αποτελεί έντονο κομμάτι της ζωής σας αν και την προσωπική σας ζωή, προτιμάτε να την κρατάτε για εσάς ή την μοιράζεστε με πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους. Οι υπόλοιποι, απλά μένουν στην .. θέαση.

Επαγγέλματα με Μεσουράνημα στον Σκορπιό: Ιδιωτικοί πράκτορες, Χειρουργοί, Ιατρική, Επιστήμες, Λογιστές, Οικονομικά, κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στο Σκορπιό: Dustin Hoffman, Jane Fonda, Chuck Norris, Barak Obama, Prince William, κ.α.

Μεσουράνημα στον Τοξότη

  Χαρούμενη διάθεση, φιλικότητα και αισιοδοξία, θα ήταν για εσάς το ιδανικό περιβάλλον της καθημερινότητάς σας. Όχι, πως δεν προσπαθείτε να το βιώνεται, αφού είναι αυτό που σας ικανοποιεί. 

  Οι φιλικές συναντήσεις, η ανταλλαγή απόψεων και ότι εμπεριέχει για εσάς η λέξη “κοινωνικότητα”, είναι αυτά που τρέφουν το δικό σας Είναι.  Εξάλλου η φροντίδα όχι μόνο όσων αγαπάτε αλλά και φιλικών σας ατόμων είναι κι  αυτό στις καθημερινές σας ενασχολήσεις.  Φιλικοί και προσιτοί, προσφέρετε τη βοήθειά σας όπου και όσο μπορείτε.

  Αυτό που πρέπει να προσέχετε πάντοτε, στις  συνομιλίες σας είναι το πως και πόσα μεταφέρετε και σε ποιους… Δεν το κάνετε σκόπιμα, είναι η φύση σας, αλλά πολλές φορές σας οδηγεί σε παρεξηγήσεις.

  Ταξιδευτές, με μια βαλίτσα στο χέρι, έστω κι αν πρόκειται για μικρές ή και μεγαλύτερες εξορμήσεις. Το να γεμίζετε τα μάτια και την ψυχή σας για να μπορείτε να πάτε παρακάτω, είναι σημαντικό για εσάς. Και θα ήταν το ιδανικό επάγγελμα για εσάς.

  Εραστές της γνώσης , αν και τις περισσότερες φορές, αρκείστε σε πολύ λιγότερα από  αυτά που έχετε  την δυνατότητα να πετύχετε απλά και μόνο, γιατί αποφασίζεται να δώσετε τον χρόνο σας κάπου αλλού. Αυτοί όμως που επικεντρώνονται στον στόχο τους είναι ικανοί να φτάσουν στην κορυφή, και ευτυχώς δεν είστε λίγοι που το καταφέρνετε.

 Τρωτό σας σημείο η ηθελημένη αφέλειά σας, γιατί επί της ουσίας δεν είστε καθόλου αφελείς. Επιλέγετε τον τρόπο αυτό, σαν μια ασπίδα ενάντια στην “ασχήμια” που μπορεί να βλέπετε γύρω σας. Χρειάζεται πολλές φορές να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και τα προβλήματά  μας κατάματα, να στεκόμαστε μπροστά τους, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να τα φοβίσουμε.  Αλλιώς… θα γίνουν το παντοτινό μας παρεάκι.

Επαγγέλματα με Μεσουράνημα στον Τοξότη: Αεροσυνοδοί, Ξεναγοί, Φωτογράφοι, Μουσικοί, Τουριστικά Επαγγέλματα, Μπαρίστες, Ιεραπόστολοι κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στον Τοξότη: James Cromwell, John Stamos, Kaley Cuoco, Michael Jackson, Demi Moore, George Clooney, Audrey Hepburn, Robert Redford.

Μεσουράνημα στον Αιγόκερω

Φειδωλοί στις εκφράσεις σας , αλλά γεμάτοι δυναμισμό στις επιδιώξεις σας. Χαριτολογώντας θα λέγαμε πως είστε τα μυρμήγκια, που εργάζονται όλο το καλοκαίρι για να έχουν την άνεσή τους το χειμώνα. Η διαφορά θα ήταν πως εκείνα σταματούν , ενώ εσείς όχι. 

  Και δεν είναι δυνατόν να σταματήσετε αφού οι στόχοι σας δεν σταματούν  ποτέ, γιατί πάντα θα έχει και λίγο παραπάνω σύμφωνα με την οπτική σας. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό , όμως συμβαίνει να γίνεται πολύ κουραστικό για κάποιους από εσάς.

  Είστε οι άνθρωποι που κυριολεκτικά θα αφοσιωθούν στη δουλειά τους. Φυσικά προτιμάτε να είστε καριερίστες κι όχι εργάτες σε ορυχεία, αν και… θα μπορούσατε. Ότι αναλαμβάνεται θέλετε να το φέρνετε σε πέρας και έχετε υπευθυνότητα στα επαγγελματικά σας. 

  Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, μέσα στις πολλές επιδιώξεις σας και στην προσπάθειά σας να ανέλθετε, είναι να μην στερήσετε κάποια θέση από άτομα που ίσως την έχουν ανάγκη. Και δεν μιλάμε γι’ αυτούς που απλά δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αυτοί, αργά ή γρήγορα θα την στερηθούν χωρίς τη δική σας βοήθεια.

  Αγαπάτε πολύ και έντονα αλλά  μ’ ένα λιγότερο εκφραστικό τρόπο. Ότι είναι έξω από το κύκλο των φιλικών ή ερωτικών σας συναισθημάτων, δεν υπάρχει για εσάς, δεν υφίσταται. Όσους όμως λατρεύετε , αυτοί πραγματικά θα δουν έναν άνθρωπο, που κανείς άλλος δεν  έχει την  δυνατότητα να  γνωρίσει, δοτικό κι εκφραστικό στο έπακρο!

Επαγγέλματα με Μεσουράνημα στον Αιγόκερω: Διευθυντές, Γιατροί, Οικονομικοί  διευθυντές, Τραπεζίτες, Μηχανικοί κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στον Αιγόκερω: Kendall  Jenner, Bo Derek, Robert Pattinson, Nick Nolte, James Dean, John Lennon κ.α.

Μεσουράνημα στον Υδροχόο

  Καινοτόμοι, πρωτοποριακοί και ευχάριστοι. Ο ιδανικός συνδυασμός για μια χαρούμενη επαγγελματική σχέση, κι όχι μόνο. Δουλεύετε πολύ και συνήθως είστε μπερδεμένοι ανάμεσα στη δουλειά, στην επικοινωνία και στα δεινά του κόσμου τούτου. 

  Αγαπάτε τις φιλικές συνευρέσεις  και θα είστε αυτοί που θα πετάξατε την ατάκα για να γελάσουν οι υπόλοιποι.  Δεν δίνεται σημασία σε πράγματα που θεωρείτε, πως δεν σας αφορούν και αυτό πολλοί το εκλαμβάνουν ως αδιαφορία, ενώ απλά είναι εκτός του οπτικού σας πεδίου.

  Κοινωνικοί και προσιτοί, θα φτιάξετε σχετικά εύκολα έναν κύκλο ανθρώπων γύρω σας, ο οποίος όμως δεν θα είναι απαραίτητα “φιλικός”, τουλάχιστον όχι σε όλες τις εκφράσεις του.  Εραστές του Όλου, κινδυνεύετε να παρεξηγηθείτε, αλλά το συναίσθημα ανθρωπιάς δεν καταλαγιάζει.

  Επίμονοι αλλά και ανυπόμονοι, είστε αυτοί που θα κάνετε ότι μπορείτε για να διευρύνετε τον επαγγελματικό σας τομέα. Λάτρεις της τεχνολογίας, δεν είναι απίθανο να ακολουθήσετε ένα  σχετικό  επάγγελμα. Είστε όμως και λάτρεις του Ουρανού, του Σύμπαντος και μπορεί να στραφείτε και προς τα εκεί!

Επαγγέλματα με Μεσουράνημα στον Υδροχόο: Αστρολόγος, Αστρονόμος, Μαθηματικός, Μηχανικός, Επιστήμες, Ανθρωπιστικά επαγγέλματα κ.α.

Διάσημοι με Μεσουράνημα στον Υδροχόο: Anthony Geslin,  Orson Welles, Jean Dujardin, Milla Jovovich, Jackie Chan, Mickey Rourke, Drew Barrymore κ.α.  

Μεσουράνημα στον Ιχθύ

  Η αρχή και το τέλος, μια ομίχλη που πάντα μέσα της θα ξεπροβάλλει υπέρλαμπρη μια πανσέληνος, ή τα άστρα θα λαμπυρίζουν, για να φωτίζουν ένα απόκοσμο σκηνικό και να του προσδίδουν το απαραίτητο μυστήριο. Κάπως έτσι είναι οι άνθρωποι με το Μεσουράνημα στο ζώδιο αυτό. 

  Εθελοντές στη λέξη “θύμα” , από αγάπη και υπερβολικό δόσιμο. Αγαπημένη φράση το “να δίνεσαι, αλλά να μην σκορπίζεσαι” – Αλκυόνη Παπαδάκη – , που εδώ δεν θα μπορούσε να λάβει χώρο. Γιατί είστε εκείνοι που σκορπίζεστε, μεταφορικά και ουσιαστικά. Για τον διπλανό σας, για τους συγγενείς σας, για την οικογένειά σας, για τους ξένους, τους γνωστούς και τους φίλους. Ένα σκόρπισμα η ζωή σας….  Που το κάνετε με ευχαρίστηση. 

  Το πρόβλημα είναι ότι στα επαγγελματικά σας κυρίως μπορεί να πέσετε θύμα εκμετάλλευσης αλλά και στην προσωπική σας ζωή. Δεν ξέρω κατά πόσο το επιλέγετε ή κατά πόσο το ασυνείδητό σας , σας οδηγεί εκεί.  

  Επιλέγετε πάντα Ωκεανούς, γιατί οι κόλποι είναι “ρηχοί” για εσάς, κι αυτό ακριβώς είναι το κομμάτι που μπορεί να σας κάνει να κερδίσετε ή να αυτοκαταστραφείτε. Είναι αυτό που μπορεί να σας φτάσει στην κορυφή ενός επαγγέλματος ή να σας αφαιρέσει κυριολεκτικά τη θέληση για να προσπαθήσετε. 

  Στοργικοί και μητέρες Τερέζες, σε μια εποχή μη παραδείσια. Παρόλη την ευαισθησία σας, είστε ικανοί να κατορθώσετε το αδύνατο, μέσα από τον μυστικισμό σας και το τεράστιο πέπλο των συναισθημάτων που απεριόριστα ρίχνετε σε όλους.

  Επαγγέλματα με Μεσουράνημα στους Ιχθύες: Ηθοποιοί, Τραγουδιστές, Λογοτέχνες, Εναλλακτικοί θεραπευτές, Φωτογράφοι, Ποιητές, Ιερείς κ.α. 

  Διάσημοι με Μεσουράνημα στους Ιχθύες: Robert De Niro, Mel Gibson, Sandra Bullock, Liv Tyler, Steven Spielberg, Cher  κ.α.

Τζένη Tabary Βλαστάρη