Βασικά βήματα ανάλυσης συναστρίας. Μελετώντας τη σχέση 2 ατόμων.

 Βασικά βήματα ανάλυσης συναστρίας.

Πάρα πολλοί με ρωτούν, συνήθως μαθητές, αλλά και αναγνώστες, για το πώς μπορούμε να κάνουμε σε ένα χάρτη μία συναστρία  και πώς μπορούμε να καταλάβουμε, αν μία σχέση μπορεί να προχωρήσει. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζει ο αναγνώστης, ότι η συναστρία βασίζεται σε 2 πολύ βασικά επίπεδα ερμηνείας:

  • Το πρώτο επίπεδο είναι, ουσιαστικά, πριν ξεκινήσει κάποιος τη συναστρία
  • Το δεύτερο επίπεδο είναι η ίδια η συναστρία

 Το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να κοιτάξουμε, είναι ο ίδιος ο γενέθλιος χάρτης του ατόμου. Ο γενέθλιος χάρτης μας βοηθά να καταλάβουμε, κατά πόσο τα βασικά «θέλω» δύο ατόμων μπορούν να ταιριάξουν ή όχι. Αν, για παράδειγμα, ένας φίλος μας θέλει σταθερές σχέσεις και συνάψει σχέση με έναν ασταθή σύντροφο, σε αυτήν την περίπτωση ούτε η σχέση, αλλά ούτε και ο σύντροφος θα μπορέσει να τον καλύψει. Για αυτόν τον λόγο πρώτα μελετάμε τα άτομα ως ξεχωριστές οντότητες και μετά αρχίζουμε να μελετάμε τη συναστρία τους.

Ικανότητα ατόμου για σχέσεις

Η  ικανότητα ενός ατόμου να σχετιστεί με κάποιον άλλο και να δημιουργήσει μία σχέση, φαίνεται από την εξέταση του γενέθλιου χάρτη του. Μέσω της εξέτασης του γενέθλιου χάρτη φανερώνονται οι  δυνατότητες, που έχει κάποιος να σχετιστεί, τί είδους σχέσεις μπορεί να πετύχει, τί απαιτήσεις έχει από τον εαυτό του και από τους άλλους και μέχρι ποιο σημείο μπορεί να δώσει και να πάρει σε μία σχέση.

Επίσης μας φανερώνει, ποιες είναι οι βασικές ανάγκες και οι επιθυμίες του ατόμου, ποιος είναι ο γενικός προσανατολισμός του χάρτη και τί είναι αυτό, που έλκει και απωθεί. Κοιτάμε σε γενικές γραμμές το στοιχείο και την ποιότητα του χάρτη (νερό πχ και μεταβλητό μας παράγει Ιχθύ), ώστε να καταλάβουμε τη γενικότερη ενέργεια που υπάρχει.

Την ικανότητα του ατόμου για στενές σχέσεις τη βλέπουμε από τον 7ο Οίκο και για τις γυναίκες κοιτάμε τον Ήλιο, πού βρίσκεται , ζώδιο, οίκο και όψεις, ενώ για τους άνδρες την Σελήνη. Ακόμη βλέποντας την Αφροδίτη από ζώδιο, οίκο και όψεις συμπεραίνουμε, τι είδος άτομο κάποιος ψάχνει στις σχέσεις του.

Όσον αφορά τις συναισθηματικές και ερωτικές σεξουαλικές του ανάγκες, κοιτάμε ο Άρης, η Αφροδίτη και η Σελήνη, σε τι κατάσταση βρίσκονται στο χάρτη. Ο συναισθηματικός κόσμος είναι η Σελήνη, ο ερωτικός η Αφροδίτη και ο σεξουαλικός ο Άρης.

Κοιτάμε τον 1ο – 7ο Οίκο μαζί με τους κυβερνήτες τους, για να καταλάβουμε, πώς λειτουργεί στις σχέσεις του γενικότερα, ενώ και τον 5ο – 11ο  Οίκο για να δούμε κατά πόσο μπορεί να δώσει και να πάρει αγάπη στις σχέσεις του.

ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ τις διελεύσεις και τα προοδευτικά του, για να μπορέσουμε να δούμε, αν υπάρχουν αλλαγές στις βασικές ανάγκες, που μελετήσαμε προηγουμένως, ενώ αν είναι και η κατάλληλη περίοδος, το άτομο να ερωτευτεί.

Πως αλληλεπιδρούν οι δύο χάρτες μεταξύ τους – Βασικές κινήσεις μελέτης συναστρίας

Τα βήματα, που ακολουθούμε, είναι τα εξής:

  • Κοιτάμε όλες τις κλειστές όψεις, που έχουν οι δύο χάρτες.  Αν είναι μικρότερες από 4 μοίρες, φανερώνει αυτό το βήμα, πως ταιριάζουν τα άτομα μεταξύ τους
  • Σε γενικές γραμμές κοιτάμε και συγκρίνουμε τα στοιχεία μεταξύ τους (ο ένας έχει περισσότερο νερό και ο άλλος πχ αέρα), αλλά και τις ποιότητες, για να δούμε αν υπάρχει μία τελική ταυτότητα (πχ ο ένας έχει πολύ αέρα και σταθερό, άρα έχει ταυτότητα Υδροχόο και ο άλλος έχει πολύ νερό και παρορμητικό, άρα έχει ταυτότητα Καρκίνο) 
  • Αν υπάρχει αρμονία μεταξύ Ήλιου  – Σελήνης, Ερμή  – Ερμή, Αφροδίτης – Αφροδίτης, Άρη – Άρη, Αφροδίτης – Άρη, Αφροδίτης – Σελήνη, Άρη – Ήλιου (του 1ου ατόμου με το 2ο)
  • Βασική είναι η πιο κλειστή όψη μεταξύ των προσωπικών πλανητών και αξόνων, η οποία θα χρωματίσει αρκετά μία σχέση.
  • Πρέπει να μελετήσουμε, αν υπάρχουν σύνοδοι μεταξύ προσωπικών πλανητών με ωροσκόπο ή κατερχόμενο ή ακόμη και με τους κυβερνήτες του 1ου και του 7ου.
  • Σε ποιον Οίκο του ενός ατόμου πέφτει ο Ωροσκόπος, ο Ήλιος, η Σελήνη και οι κυβερνήτες του 1ου και 7ου Οίκου στο χάρτη του άλλου ατόμου.
  • Οποιαδήποτε όψη επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο χαρτών, είναι πρωτεύουσας σημασίας και επικρατεί στο σύνολο.
  • Όταν ένας πλανήτης του ενός ατόμου δέχεται ή κάνει πολλές όψεις με πλανήτες του άλλου ατόμου, επίσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η Σελήνη είναι πολύ σημαντική σε μια συναστρία, γιατί απομονώνοντάς την, βλέπουμε κάποιες ιδιαίτερες και σημαντικές λεπτομέρειες, όπως, τι ανάγκες, τί διαθέσεις έχει το άτομο και τί τύπο ατόμου θέλει να έχει στο σπίτι του. Πχ μία Σελήνη στον Κριό δεν αντέχει να έχει στο σπίτι ένα άτομο, που την καταπιέζει και είναι πολύ σημαντικό αυτό κριτήριο, όταν ένα ζευγάρι πάει να συγκατοικήσει ή να παντρευτεί. 

Από το ζώδιο και τον Οίκο της Σελήνης φαίνεται η εσωτερική άνεση ενός ατόμου, με τί αισθάνεται το άτομο καλά, τί του είναι φυσικό και τί απολαμβάνει.  Οι όψεις θα φανερώσουν, κατά πόσο το άτομο καταφέρνει να αισθανθεί, αυτά που έχει ανάγκη.  Αν υπάρχουν δύσκολες όψεις μεταξύ της Σελήνης του ενός και τους πλανήτες του άλλου ατόμου, τότε έχουμε σημαντικό πρόβλημα στη σχέση.  

Τα τετράγωνα είναι τα πιο ύπουλα, γιατί προκαλούν εντάσεις στο ζευγάρι. Το ζευγάρι δεν μπορεί να ξεχωρίσει, ποιος από τους δύο φταίει για τις εντάσεις αυτές  και χρειάζεται πολλές φορές η παρέμβαση ενός τρίτου ανθρώπου για την επίλυση των εντάσεων αυτών. Ενώ οι αντιθέσεις μπορεί να φέρνουν συγκρούσεις, είναι όμως αρκετά πιο ορατές και πιο διαπραγματεύσιμες.  Η πιο δύσκολη όψη σε ένα ζευγάρι είναι: ο Κρόνος του ενός να κάνει μία όψη, ακόμη και τρίγωνο, με τη Σελήνη. Αυτό θα φέρει συναισθηματική καταπίεση στη σχέση και πολλαπλά προβλήματα, ακόμη και συναισθηματικής επιβίωσης του ατόμου που έχει τη Σελήνη.

Προφανώς αυτά είναι τα πλέον βασικά. Για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε σε άλλα άρθρα!