Ζυγός 2024

Ζυγός

Για εσάς τους Ζυγούς οι αστρολογικές διαμορφώσεις του 2024 φέρνουν μια χρονιά πλούσια σε προσωπικές μεταμορφώσεις, εμβάθυνση των σχέσεων και οικονομικές ευκαιρίες. Οι Ζυγοί γνωστοί για την αίσθηση της ισορροπίας, της αρμονίας και τις δεξιότητες συνεργασίας, θα βρείτε αυτούς τους τομείς ιδιαίτερα τονισμένους αυτή τη χρονιά. Ακολουθεί η λεπτομερής σας πρόβλεψη για το 2024:

Η επιρροή του Δία

Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τις 26 Μαΐου και μετά στους Διδύμους: Η παρουσία του Δία στον Ταύρο στις αρχές του έτους δίνει έμφαση στη μεταμόρφωση, στους κοινούς πόρους και στην οικειότητα για εσάς τους Ζυγούς. Αυτή η περίοδος μπορεί να φέρει ανάπτυξη και επέκταση σε αυτούς τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων πιθανών οικονομικών κερδών μέσω συνεργασιών. Όταν ο Δίας θα εισέλθει στους Διδύμους, η εστίαση μετατοπίζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα ταξίδια και την εξερεύνηση νέων φιλοσοφιών, εμπλουτίζοντας την πνευματική σας ζωή.

Δίας σύνοδος Ουρανός (22 Μαΐου στον Ταύρο): Αυτή η όψη μπορεί να προκαλέσει ξαφνικές αλλαγές σε οικονομικά θέματα ή προσωπικές σχέσεις, φέρνοντας απροσδόκητες ευκαιρίες ή αποκαλύψεις.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας (24 Μαΐου): Μια αρμονική όψη που ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη διαίσθησή σας, Ζυγοί, ειδικά σε προσωπικά και οικονομικά θέματα. Είναι μια ευνοϊκή περίοδος για καλλιτεχνικές ή πνευματικές αναζητήσεις.

Δίας τρίγωνο Πλούτωνας (3 Ιουνίου): Αυτή η ισχυρή όψη σηματοδοτεί τη δυνατότητα για βαθύ μετασχηματισμό σε σχέσεις ή οικονομικές συνεργασίες, προσφέροντας μια ευκαιρία για ενδυνάμωση και ανανέωση.

Δίας τετράγωνο Κρόνος (20 Αυγούστου και 24 Δεκεμβρίου): Αυτές οι όψεις σας προσκαλούν να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ επέκτασης και ευθύνης, ιδιαίτερα σε τομείς κοινών πόρων και στενών σχέσεων.

Δίας εξάγωνο Χείρωνας (12 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου): Παρέχει ευκαιρίες για επούλωση πληγών του παρελθόντος, ειδικά εκείνων που σχετίζονται με σχέσεις και αυτοεκτίμηση.

Ο ρόλος του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Κρόνος στους Ιχθύς: Ενθαρρύνει εσάς τους Ζυγούς να επικεντρωθείτε στις συνεργασίες, προτρέποντάς σας να αξιολογήσετε και να σταθεροποιήσετε τις σχέσεις σας. Είναι καιρός για ωριμότητα και δέσμευση, τόσο σε προσωπικές, όσο και σε επιχειρηματικές συνεργασίες.

Ουρανός στον Ταύρο: Συνεχίζει να φέρνει μεταμορφωτικές αλλαγές σε οικονομικά θέματα και στενές σχέσεις, προτρέποντάς σας να προσαρμοστείτε σε νέους τρόπους συναλλαγών  και επαφών.

Ποσειδώνας στους Ιχθύς: Ενισχύεται η ενσυναίσθηση και η κατανόηση στις συνεργασίες, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σύγχυση, εάν τα όρια δεν είναι σαφώς καθορισμένα.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μετά Υδροχόος (με αναδρομή): Υποδεικνύει μια στροφή από τη μεταμόρφωση στις καθημερινές ρουτίνες εργασίας και υγείας, σε ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές και αλλαγές σε συλλογικό επίπεδο.

Το ταξίδι του Χείρωνα και ο Ανάδρομος Άρης

Χείρωνας στον Κριό: Είναι καιρός για εσάς του Ζυγούς να θεραπεύσετε ζητήματα που σχετίζονται με την αυτοεπιβεβαίωση και την ανεξαρτησία, βρίσκοντας μια ισορροπία μεταξύ των αναγκών σας και των άλλων.

Ανάδρομος Άρης (έναρξη 7 Δεκεμβρίου): Μια περίοδος επαναξιολόγησης και προβληματισμού σχετικά με τους στόχους σταδιοδρομίας και τη δημόσια εικόνα, προτρέποντάς σας να δώσετε προσοχή και να προβείτε σε στρατηγικό σχεδιασμό στα επαγγελματικά θέματα.

Εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής

Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (25 Μαρτίου): Αυτή η έκλειψη εστιάζει απευθείας σε εσάς, φέρνοντας ενδεχομένως προσωπικά θέματα στο προσκήνιο και προκαλώντας σημαντικές αλλαγές στη ζωή.

Ηλιακή έκλειψη στον Κριό (8 Απριλίου): Επηρεάζει συνεργασίες, προσωπικές και επαγγελματικές, προσφέροντας νέα ξεκινήματα ή σημαντικές αλλαγές σε αυτές τις σχέσεις.

Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς (18 Σεπτεμβρίου): Συναισθηματικές ιδέες και αποκαλύψεις σε στενές σχέσεις, σας προτρέπουν να συνδεθείτε πιο βαθιά με τους/τις συντρόφους σας.

Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό (2 Οκτωβρίου): Μια θετική επιρροή για εσάς τους Ζυγούς, φέρνοντας ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, νέα ξεκινήματα και ενισχυμένη αυτοέκφραση.

Ανάδρομες φάσεις του Ερμή: Περίοδοι, που θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία, ιδιαίτερα στις σχέσεις. Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές παρεξηγήσεις, ακόμα και στις διαπραγματεύσεις και στις συμφωνίες.

Σύνοψη για το ζώδιο του Ζυγού το 2024

Το έτος 2024 για εσάς τους Ζυγούς είναι ένα μείγμα προσωπικής μεταμόρφωσης, εμβάθυνσης σχέσεων και εξερεύνησης νέων πνευματικών οριζόντων. Η εξισορρόπηση της ανάπτυξης με την ευθύνη, η αποδοχή της αλλαγής στις σχέσεις και η εστίαση στην οικονομική και συναισθηματική συναλλαγή θα είναι βασικά θέματα. Η φυσική ανάγκη σας, Ζυγοί,  για αρμονία και συνεργασία θα είναι ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση στις αστρολογικές επιρροές του έτους.

Αισθηματικά

Ο Απρίλιος είναι ένας πολύ ενδιαφέρον μήνας για να μπορέσετε να προχωρήσετε σε νέες σχέσεις αλλά και να μπορέσετε να επιτύχετε μία σημαντική ανανέωση στις σχέσεις σας. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ο Οκτώβριος θα σας δώσει δυνατότητες να μπορέσετε να ανανεωθείτε και να πετύχετε πολλά από αυτά που έχετε βάλει στο μυαλό σας. Κοντά στις 13 Μαίου μπορεί να έχετε μία ξαφνική γνωριμία ενώ από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες για να μπορέσει το πάθος να σας αναστατώσει και να σας δώσει έναν καινούριο αέρα στη ζωή σας. Προσοχή θα πρέπει να δώσετε όμως στα τέλη Σεπτέμβρη όπως επίσης και στα μέσα Σεπτέμβρη καθότι θα υπάρξουν ξαφνικές κρίσεις και προβλήματα που θα σας ταράξουν και θα υπάρξουν αρκετοί κίνδυνοι χωρισμού.

Επαγγελματικά απο την Ελένη Στρατινάκη

Αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες έχετε στη δουλειά σας φέτος. Χρειάζεται να δουλέψετε με υπομονή κι επιμονή κι έτσι θα καταφέρετε να καταξιωθείτε και να σας εκτιμήσουν στο επαγγελματικό σας πεδίο. Με τη σωστή οργάνωση, θα καταφέρετε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να είστε πιο αποτελεσματικοί. Κρατήστε ισορροπία μεταξύ εργατικότητας και των αντοχών σας και χρησιμοποιήστε την διπλωματικότητα σας στο να λέτε όχι σε κάποιες απαιτήσεις.

Μπερδέματα, κάποιες απογοητεύσεις, ακόμη και εξαπατήσεις μέσα στο εργασιακό περιβάλλον, ιδίως με την έκλειψη στις 18 Σεπτεμβρίου, θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την αποτελεσματικότητα σας, τον τρόπο που εργάζεστε και ποιους εμπιστεύεστε.

Μέχρι το Μάιο οι συνεργασίες σας αποδίδουν ικανοποιητικά στα οικονομικά. Μετά τον Μάιο, ανοίξτε τους ορίζοντές σας, κάντε καινούργια επαγγελματικά σχέδια και προχωρήσετε ακόμη σε περαιτέρω εκπαίδευση πάνω στον τομέα σας η οποία θα σας βοηθήσει αργότερα στην επαγγελματική σας ανέλιξη. Επαφές με εξωτερικό, εμπόριο και νομικές υποθέσεις θα σας δυσκολέψουν αλλά θα τα καταφέρετε. 

Οι εκλείψεις Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβριο εστιάζουν στις συνεργασίες αλλά και σε ανθρώπους που συμβουλεύεστε. Θα αναθεωρήσετε τη στάση σας απέναντι τους, όπως και το τι σας δίνουν. 

Εκλείψεις από Αλεξάνδρα Στριγκλή

Αυτή τη χρονιά φιλοξενείτε στο ζώδιό σας δύο Εκλείψεις, την Σεληνιακή στις 25/03 που γίνεται στις 05ο 07΄του ζωδίου σας, και την Ηλιακή στις 02/10, από τις 10ο 03΄ με συμμετοχή του Νοτίου Δεσμού. Η επιρροή τους αφορά εσάς τους ίδιους, την «ταυτότητά» σας και τις σχέσεις σας σε όλο τους το φάσμα. Αρκετοί θα νιώσετε την ώθηση να ανανεώσετε όχι μόνο την εμφάνισή σας αλλά και τον τρόπο έκφρασης και συμπεριφοράς σας απέναντι στους άλλους. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε και την αλλαγή στάσης του συντρόφου, των συνεργατών και συναδέλφων σας στην «περσόνα» που θα προβάλετε. 

Η ολική έκλειψη του Ηλίου στις 08/04 στο ζώδιο του Κριού – με συμμετοχή του Βόρειου Δεσμού – είναι και αυτή συντονισμένη στον άξονα του Εγώ απέναντι στο Εμείς και Εσείς. Θεωρήστε δεδομένο λοιπόν ότι θα ξεκαθαρίσετε σχέσεις και συνεργασίες που έχουν χάσει το συντονισμό τους με τις απόψεις σας και με αυτό που σας κινητοποιεί. Το πιθανότερο; Θα είναι προς όφελός σας, καθώς θα μπορέσετε να ακολουθήσετε τα καλέσματα του πεπρωμένου σας. Στις 18/09 η Σεληνιακή έκλειψη στους Ιχθύς, ξεσκεπάζει θέματα της καθημερινότητας, της υγείας σας και των εργασιακών σας καθηκόντων. Ακολουθήστε τη διαίσθησή σας για να φέρετε τις αναγκαίες ισορροπίες σε αυτούς τους τομείς. 

Τα ζώδια ανα δεκαήμερα

ΖΥΓΟΣ (από 22 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου) από την Βίρνα Κουτράκου

Τον Ιανουάριο ασχολείστε με οικογενειακά και περιουσιακά θέματα, ενώ ο Φεβρουάριος είναι καλός μήνας για πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες και νέες γνωριμίες. Οι 2 πρώτοι μήνες του χρόνου ενδείκνυνται για να τελειώσετε τυχόν εκκρεμότητες με κληρονομικά θέματα, ή με τα οικονομικά του συντρόφου σας. Αντίστοιχα, είναι η τελευταία δύσκολη περίοδος που θα περάσετε στον εργασιακό σας χώρο και στην καθημερινότητά σας.

Τον Μάρτιο οι συνθήκες της καθημερινότητά σας βελτιώνονται, ενώ η έκλειψη Σελήνης φέρνει στο προσκήνιο το πώς τοποθετείστε εσείς απέναντι στις διαπροσωπικές σχέσεις και συνεργασίες σας, μοτίβο που συνεχίζεται και τον Απρίλιο.

Τον Μάιο προσέξτε τις σχέσεις σας και αποφύγετε ρήξεις και αντιπαραθέσεις. Καλή περίοδος για τακτοποίηση τυχόν οικονομικών εκκρεμοτήτων. Κατά το επόμενο δίμηνο μπορείτε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας, ή να κάνετε κάποιο πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης, ενώ ευνοούνται συνεργασίες και ταξίδια στο εξωτερικό. .Ο Ιούνιος είναι καλός για το δημόσιο προφίλ και την καριέρα σας,  προσοχή όμως στα οικονομικά σας.

Ο Ιούλιος σας στρέφει προς τον φιλικό σας περίγυρο και την ανάπτυξη κοινωνικής δράσης. Η μετάβαση του βόρειου δεσμού της Σελήνης στο δικό σας δεκαήμερο σας οδηγεί σε κρίσιμες αποφάσεις και μοιραία γεγονότα αναφορικά με τις σχέσεις σας. Τον Αύγουστο κάνετε κάποιες επαφές, ίσως και κάποια γνωριμία που δεν θα θα κοινολογήσετε.

Ο Σεπτέμβριος σας βρίσκει γοητευτικούς, με απόλυτη χάρη και αρμονία, χρειάζεται όμως να προσέξετε τη δημόσια εικόνα σας.Ο Οκτώβριος επικεντρώνεται στα οικονομικά και τις μετακινήσεις σας.

Ο Νοέμβριος θα έχει αρκετές μετακινήσεις, θα σας αποζημιώσει όμως η υποστήριξη και η γλυκιά ατμόσφαιρα στο σπίτι και την οικογένειά σας. Δώστε προσοχή στο πόσο δυναμικά κινείστε, γιατί μπορεί να παρεξηγηθείτε. Ο Δεκέμβριος σας βρίσκει να αναθεωρείτε τον τρόπο που επικοινωνείτε τις ιδέες σας, ενώ μια νέα γνωριμία είναι πιθανή. Επανεξετάζετε πολλές από τις φιλικές σας σχέσεις και την συμμετοχή σας στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ειδικά οι γεννημένοι τις τρεις πρώτες μέρες, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο να περιμένετε μεταμορφωτικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο χαίρεστε τη ζωή σας.

Ζυγός (από 2 Οκτωβρίου έως 11 Οκτωβρίου) Από την Άννα Τσοπαναρίδου

Τελείωσαν οι δυσκολίες από την επιρροή του Ποσειδώνα στην καθημερινότητα και στην εργασία και προχωράτε τώρα με ησυχία και με καθαρό μυαλό. Ο Κρόνος στον ίδιο τομέα θα σας επηρεάζει από το Μάρτιο μέχρι τέλος του χρόνου. Σας πιέζει να βάλετε τάξη και πρόγραμμα στην εργασία σας, να οριοθετήσετε τις εργασίες μπορείτε να αναλάβετε στην καθημερινότητα στο σπίτι και να ασχοληθείτε με τον προσωπικό σας χρόνο και με την ανάταση της υγείας σας κάνοντας τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Ο Ουρανός σας επηρεάζει από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και στη συνέχεια σας αφήνει ήσυχους και δεν σας ταράζει με ξαφνικές φοβίες και ενοχλήσεις. 

Ο Δίας σας δίνει αρκετή βοήθεια στο να τακτοποιήσετε οικονομικές υποχρεώσεις αλλά και να ασχοληθείτε με επενδύσεις χωρίς υπερβολές από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο. Από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο και από το Νοέμβριο μέχρι τέλος του χρόνου θα έχετε εύνοια σε σπουδές σε ταξίδια και σε επέκταση της εργασίας σας μέσω διαδικτύου ή και στο εξωτερικό. Αποφύγετε τις υπερβολές.

Ο Άρης σας κινητοποιεί στο χώρο του σπιτιού και της καριέρας τον Ιανουάριο και Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Τα θέματα των οικονομικών των δικών σας και τα κοινά με τους άλλους εντείνονται Ιούνιο, Ιούλιο. Στην εργασία και στις σχέσεις και συνεργασίες η κινητοποίηση είναι μεγαλύτερη Απρίλιο και Μάιο. Η δημιουργικότητα και η κοινωνικοποίηση ευνοούνται από τον Άρη Φεβρουάριο και αρχές Μαρτίου.

Ο κυβερνήτης σας η Αφροδίτη σας κάνει ερωτικούς και ευνοεί τις σχέσεις και τις συνεργασίες τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο. Αυτοπεποίθηση και οικονομικά ευνοούνται Μάιο και Οκτώβριο. Ταξίδια, σπουδές και γνωριμίες θα είναι πιο έντονες στην περίοδο του Ιανουαρίου, Οκτωβρίου, Ιουνίου. Θέματα συγκατοίκησης και κοινωνικής εικόνας τονίζονται Φεβρουάριο, Νοέμβριο, Ιούνιο, Ιούλιο. Νέες έντονες ερωτικές γνωριμίες, ίσως και από το φιλικό σας κύκλο, θα έχετε Φεβρουάριο, Μάρτιο, Δεκέμβριο και Ιούλιο. 

Επικοινωνίες, επαφές και ταξίδια, ευνοούνται Φεβρουάριο, αρχές Μαρτίου, Ιούνιο, Ιούλιο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο. Νέα συμβόλαια ίσως και επενδύσεις, το Μάιο και τον Οκτώβριο. Συζητήσεις για συνεργασίες και επαναπροσδιορισμό των υπαρχόντων συνεργασιών τον Απρίλιο.

Ζυγός (από 12 Οκτωβρίου έως 22 Οκτωβρίου) από την Τζένη Tabary Βλαστάρη

Τις μεταμορφώσεις και τις αλλαγές των τελευταίων ετών, σε οικογενειακές καταστάσεις και ζητήματα τις βιώσατε έντονα. Προς το τέλος  του 2024, μετά και την τελευταία του αναδρομή, θα επηρεάσει το κομμάτι των αισθηματικών σας, των ερώτων σας, της δημιουργικότητάς σας και των παιδιών!  Αλλαγές οι οποίες θα λαμβάνουν χώρο αργά και σταθερά, έστω κι αν δεν γίνουν κατανοητές από την αρχή. 

Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να σας προβληματίζει  σε θέματα  υγείας,  ίσως με λάθος διαγνώσεις ή φάρμακα, αλλά και στις επιλογές της εργασίας σας, των συναδέλφων σας και γενικότερα της καθημερινότητάς σας. Αν ασχολείστε με εναλλακτικά επαγγέλματα μπορεί να φανεί πολύ βοηθητικός! Γενικότερα στη  θετική του πλευρά, δίνει έμπνευση, πνευματικότητα και δημιουργικότητα, ακόμη και στο τομέα της Ιατρικής.  

Τα τερτίπια του Ουρανού, οι απροσδόκητες καταστάσεις, τα επαναστατικά ξεσπάσματα και  οι εκκεντρικές συμπεριφορές, βρίσκουν έδαφος στον 8ο ηλιακό σας οίκο, μέσα από τον  σεξουαλικό σας  τομέα, αλλά και πνευματικές ή μεταμορφωτικές αναζητήσεις, όπως και τα οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν.  Ο Δίας ήδη θα έρθει να μεγενθύνει όλα  αυτά, ενώ στην πορεία θα σας δώσει μεγάλες αναζητήσεις για γνώση, για κουλτούρες άλλων χωρών και  ιστορία αλλά και πνευματικούς οδηγούς για κάποιους από εσάς στα μακρινά ταξίδια που έχετε επιλέξει να κάνετε. 

Η Αφροδίτη πλανήτης κυβερνήτης του ζωδίου σας, σας βοηθά στην  εξέλιξη και διευθέτηση οικονομικών κινήσεων, κληρονομιών, φόρων, αλλά και ερωτικών και ψυχικών καταστάσεων. Ο Ερμής στις  8 του Οκτώβρη  θα βρεθεί στο δικό σας δεκαήμερο, ενδυναμώνοντας τις ψυχολογικές και πνευματικές αναζητήσεις, δίνοντας ίσως λύσεις σε φοβίες σας αλλά και αποκαλύπτοντας μυστικά ή καταστάσεις που πριν  ήταν ακατανόητα. Θα διευρύνει τους πνευματικούς σας ορίζοντες, αλλά και τους φυσικούς, μέσα από ταξίδια που θα κάνετε και νέους πολιτισμούς και ανθρώπους που θα γνωρίσετε.

Στις αναδρομές του Ερμή, τον Απρίλιο επανεξετάστε θέματα που ίσως υπάρχουν με τον σύντροφό σας και τους συνεργάτες σας. Τον Αύγουστο φιλίες, ομάδες, αλλά  και όνειρα, περνούν μια επανεξέταση που είναι απαραίτητη, ενώ τον Νοέμβρη/Δεκέμβρη θέματα μάθησης  των παιδιών  σας, ότι σας απασχολεί με τα αδέλφια  σας αλλά και στον  επικοινωνιακό σας τομέα. Εξάλλου μια δεύτερη ματιά δεν ήταν ποτέ κακή.