Ιχθύες 2024

Ιχθύες

Για εσάς τους Ιχθύς το αστρολογικό τοπίο του 2024 υποδηλώνει μια χρονιά σημαντικής προσωπικής ανάπτυξης, ευκαιριών για ενισχυμένη επικοινωνία και αλλαγές στις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις. Γνωστοί για την ενσυναίσθηση, τη διαίσθηση και την προσαρμοστικότητά τους, οι Ιχθύες θα βρείτε αυτά τα χαρακτηριστικά ιδιαίτερα ευεργετικά στην ανταπόκριση στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της χρονιάς. Ακολουθεί η λεπτομερής σας πρόβλεψη για το 2024:

Η επιρροή του Δία

Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τις 26 Μαΐου και μετά στους Διδύμους: Η αρχή της χρονιάς με τον Δία στον Ταύρο υπογραμμίζει την ανάπτυξη στην επικοινωνία, τη μάθηση και τα σύντομα ταξίδια για εσάς τους Ιχθύς. Αυτή η περίοδος μπορεί να φέρει επέκταση σε αυτούς τους τομείς, ενδεχομένως να περιλαμβάνει νέες ευκαιρίες μάθησης ή επαφές και νέες γνωριμίες. Όταν ο Δίας εισέρχεται στους Διδύμους, η εστίαση μετατοπίζεται στο σπίτι και την οικογενειακή ζωή, προσφέροντας ευκαιρίες για βελτίωση και χαρά και στα δύο.

Δίας σύνοδος Ουρανός (22 Μαΐου στον Ταύρο): Αυτή η όψη μπορεί να φέρει απροσδόκητες αλλαγές ή ευκαιρίες στον τρόπο που επικοινωνείτε ή μαθαίνετε. Είναι καιρός να αγκαλιάσετε νέες ιδέες και μεθόδους έκφρασης.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας (24 Μαΐου): Ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη διαίσθηση, ιδιαίτερα στις καθημερινές σας αλληλεπιδράσεις. Είναι μια εξαιρετική περίοδος για καλλιτεχνικές αναζητήσεις και πνευματική ανάπτυξη.

Δίας τρίγωνο Πλούτωνας (3 Ιουνίου): Σηματοδοτεί ισχυρούς μετασχηματισμούς στην καριέρα ή την κοινωνική εικόνα σας, προσφέροντας ευκαιρίες για σημαντική ανάπτυξη και αναγνώριση.

Δίας τετράγωνο Κρόνος (20 Αυγούστου και 24 Δεκεμβρίου): Προκλήσεις που απαιτούν την εξισορρόπηση των φιλοδοξιών σας με την πρακτικότητα, ιδιαίτερα στην οικογένεια και τη ζωή στο σπίτι. Είναι καιρός για δομημένη ανάπτυξη και δημιουργία γερών θεμελίων.

Δίας εξάγωνο Χείρωνας (12 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου): Προσφέρει ευκαιρίες για θεραπεία και ανάπτυξη, ειδικά σε τομείς που σχετίζονται με την προσωπική ταυτότητα και παλαιότερες συναισθηματικές πληγές.

Ο ρόλος του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Κρόνος στους Ιχθύς: Ενθαρρύνει εσάς τους Ιχθύς να επικεντρωθείτε στην αυτοπειθαρχία και την προσωπική ευθύνη, προτρέποντάς σας να καθορίσετε τα όριά σας και να σταθεροποιήσετε τους στόχους σας.

Ουρανός στον Ταύρο: Συνεχίζει να φέρνει αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας και επεξεργασίας πληροφοριών, ενθαρρύνοντας την καινοτόμο και αντισυμβατική σκέψη.

Ποσειδώνας στους Ιχθύς: Ενισχύει τη διαίσθησή σας και το συναισθηματικό σας βάθος, αλλά μπορεί επίσης να φέρει κάποια σύγχυση ή εξιδανίκευση. Μείνετε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, ενώ εξερευνείτε τα δημιουργικά και πνευματικά σας βάθη.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου και μετά Υδροχόο (με αναδρομή): Μετατοπίζει την εστίαση από τον μετασχηματισμό στις εργασιακές σας συνήθειες και την υγεία, σε ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές και τη συμμετοχή στην συλλογική κοινότητα.

Το ταξίδι του Χείρωνα και ο Ανάδρομος Άρης

Χείρωνας στον Κριό: Μια περίοδος για τη θεραπεία ζητημάτων που σχετίζονται με τη διεκδίκηση και την ανεξαρτησία, βοηθώντας εσάς τους Ιχθύς να βρείτε μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση, για να διεκδικήσετε τις ανάγκες σας.

Ανάδρομος Άρης (Έναρξη 7 Δεκεμβρίου): Σηματοδοτεί την ώρα που θα πρέπει να επιβραδύνετε και να επαναξιολογήσετε τις ενέργειες και τις στρατηγικές σας, ειδικά στην καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας.

Εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής

Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (25 Μαρτίου): Μπορεί να φέρει προκλήσεις στην εξισορρόπηση των προσωπικών σας αναγκών με τις επαγγελματικές σας ευθύνες. Μπορεί να χρειαστεί να βρείτε αρμονία και κατανόηση και στους δύο τομείς.

Έκλειψη Ηλίου στον Κριό (8 Απριλίου): Μια στιγμή για νέα ξεκινήματα στις σχέσεις, προσφέροντας ευκαιρίες για να ξεκινήσετε νέες ή να επαναπροσδιορίσετε τις σχέσεις με τους άλλους.

Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς (18 Σεπτεμβρίου): Μια σημαντική έκλειψη στο ζώδιό σας, που φέρνει προσωπικά θέματα στο προσκήνιο και προκαλεί σημαντικές αλλαγές στη ζωή ή αποκαλύψεις.

Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό (2 Οκτωβρίου): Θετικές εξελίξεις στην καριέρα ή τη δημόσια ζωή, που προσφέρουν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και αναγνώριση.

Ανάδρομες φάσεις του Ερμή: Περίοδοι για εσάς τους Ιχθύς, που θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία, ειδικά στην καριέρα και τις δημόσιες σχέσεις. Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις.

Σύνοψη για το ζώδιο των Ιχθύων το 2024

Το έτος 2024 για εσάς τους Ιχθύς χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη στην επικοινωνία, τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις και τη ζωή στο σπίτι. Η αποδοχή της αλλαγής, η εξισορρόπηση των ονείρων με την πραγματικότητα και η εστίαση στην προσωπική ανάπτυξη θα είναι βασικά θέματα. Η φυσική ενσυναίσθηση και η διαίσθησή σας, Ιχθύες, θα είναι σημαντικά πλεονεκτήματα στην πλοήγηση στις αστρολογικές επιρροές του έτους.

Αισθηματικά

Σημαντικές ευκαιρίες για σχέσεις θα έχετε από τα μισά του Φλεβάρη μέχρι και τις Αρχές του Μάρτη όπου και θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες για νέες σχέσεις και επιθυμίες ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρξουν νέες δυνατότητες να ξεπεράσετε προβλήματα στη σχέση σας που σας έχουν ταλαιπωρήσει καιρό. Επίσης ευκαιρίες για σχέσεις θα υπάρξουν και το Σεπτέμβριο με ξαφνικές επαφές με κόσμο που θα σας αναστατώσει και θα σας κάνει να θέλετε να μπείτε δυναμικά σε νέα σχέση που όμως θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις κινήσεις σας.

Τον Μάιο από τις 20 – 24 θα μπορούσατε να περιμένετε μία ξαφνική ερωτική γνωριμία ενώ και ο Ιανουάριος στις αρχές θα μπορούσε να σας προσφέρει μία σημαντική ευκαιρία αν και πρέπει και εσείς να κινηθείτε προς νέες κατευθύνσεις.

Στις αρχές Ιουλίου μέχρι τις 5 θα μπορούσατε να περιμένετε κάτι ξαφνικό να σας αλλάξει τη ζωή.

Προσοχή μέσα στον Αύγουστο και ιδιαίτερα από τις 16 και μετά καθότι μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις και έντονες επαφές και παρεξηγήσεις.

Επαγγελματικά από την Ελένη Στρατινάκη

Είστε ιδιαίτερα απαιτητικοί και πειθαρχημένοι στις φιλοδοξίες σας. Αναγνωρίζεστε για την αξιοπιστία σας στη δουλειά σας. Κάνοντας υπεύθυνες επιλογές αυτή τη χρονιά, χτίζετε μακροπρόθεσμα την εικόνα σας.   

Εξελίσσετε αυτή τη χρονιά τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες και μπορείτε να αναβαθμίσετε τη δουλειά σας μέσω ευκαιριών που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Μέχρι τον Μάιο διευρύνετε τις δημόσιες σχέσεις και προωθήστε τη δουλειά σας. Μετά, έχετε εύνοια να αξιοποιήσετε την ακίνητη περιουσία σας αλλά και να εξισορροπήσετε, μέσα από εντάσεις όμως, θέματα της καριέρας με θέματα της οικογένειας. 

Οι εκλείψεις Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβριο εστιάζουν στο να κρατήσετε ισορροπία μεταξύ των αναγκών και υποχρεώσεων στην εργασία σας, και της ανάγκης σας για ξεκούραση. Είστε παραγωγικοί, μπορείτε να οργανώσετε εκκρεμότητες και θα υπάρξουν αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον και στη καθημερινότητα σας. Είστε ιδιαίτερα δυναμικοί, ιδίως Μάρτιο και Απρίλιο, έως αδιάλλακτοι στα θέλω σας. Προσέξτε σε παρεξηγήσεις με το περιβάλλον σας. Η σεληνιακή έκλειψη στις 18 Σεπτεμβρίου σας φέρνει αντιμέτωπους με την απογοήτευση από συνεργάτες και ανθρώπους που εμπιστεύεστε. 

Νοέμβριο και Δεκέμβριο αντιμετωπίζετε κάποιες καθυστερήσεις στα επαγγελματικά σας. Είναι κατάλληλη περίοδος να οργανωθείτε, να συζητήσετε και να διαπραγματευτείτε. Αποφύγετε πρωτοβουλίες και νέα ξεκινήματα. 

Εκλείψεις από την Αλεξάνδρα Στριγκλή

Οι εκλείψεις Ηλίου στον Κριό (08/04) και στον Ζυγό (02/10) ζητούν την προσοχή σας στο πορτοφόλι σας και την διαχείριση των πόρων σας, τόσο των δικών σας όσο και του συντρόφου σας. Οι ισορροπίες που πρέπει να τηρήσετε είναι λεπτές, καθώς οι διαπροσωπικές σχέσεις σας όπου μπαίνει και το «χρήμα» μπορεί να επηρεασθούν προς κάθε κατεύθυνση. Αποφύγετε τη χρήση κοινών λογαριασμών, ακόμα και με συνεταίρους – προτιμήστε ξέχωρους για καθαρές συνεννοήσεις. Η άνοιξη ευνοεί την τακτοποίηση του προϋπολογισμού σας, την απαλλαγή από περιττές δαπάνες και ίσως διακανονισμούς για κάποιες υποχρεώσεις. Μια πηγή εισοδήματος (μισθωτός π.χ.) ίσως την αντικαταστήσετε με κάτι άλλο (ελεύθερο επάγγελμα). 

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 23/05 στον Κριό, έχει στόχο να ξεσκεπάσει θολές καταστάσεις στις συνεργασίες σας. Ξεκαθαρίστε συνθήκες πίεσης και κατάθλιψης στις σχέσεις σας. Στις 18/09 η δεύτερη Σεληνιακή έκλειψη του έτους που σχηματίζεται στις 25ο 40΄του ζωδίου σας, επηρεάζει έντονα τους εκπροσώπους του 6ου πενθημέρου. Ίσως νιώσετε έξω από το πετσί σας κάποιες στιγμές, ειδικά απέναντι σε ανθρώπους που έχετε στενή προσωπική σχέση. Μπορεί να έχετε δώσει άθελα λάθος εντυπώσεις και η όλη σχέση να έχει στηριχθεί πάνω σε ένα όραμα ή και σε ψέμα. Αποφύγετε τέτοιες θλιβερές καταστάσεις που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε χωρισμούς, ταραχές και απογοητεύσεις. 

Προβλέψεις ανα δεκαήμερα

ΙΧΘΥΕΣ (από 19 Φεβρουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου) Από την Βίρνα Κουτράκου

Ο Ιανουάριος σας βρίσκει χαλαρούς με φίλους σας, ενώ ο Φεβρουάριος σας βγάζει μία τάση απόσυρσης και μοναχικότητας. Το βάρος που αισθάνεστε θα κορυφωθεί με την πανσέληνο του Φεβρουαρίου, η οποία θα φέρει τις διαπροσωπικές σας σχέσεις στο προσκήνιο. Έχετε περάσει δύσκολα, αλλά τα προβλήματα σας μετά από αυτό το δίμηνο θα τελειώσουν. Το δίμηνο αυτό θα είναι πολύ αποδοτικό για να επεκτείνετε τις φιλικές σας σχέσεις και την κοινωνική σας δράση.

Τον Μάρτιο αισθάνεστε ιδιαίτερα όμορφοι και ελκυστικοί, ενώ ανεβαίνουν τα επίπεδα της ενέργειάς σας και τον Απρίλιο ασχολείστε εντατικά με τα οικονομικά σας.

Ο Μάιος σας δίνει ευκαιρία να σταθεροποιήσετε την επέκταση που επιτύχατε στον φιλικό και κοινωνικό σας περίγυρο, ενώ από τα τέλη Μαΐου θα έχετε αισιοδοξία, τύχη και ευημερία στο σπίτι και την οικογένειά σας που θα διαρκέσει για ένα περίπου δίμηνο. Ο Ιούνιος ενδείκνυται για καινούργια δημιουργικά σχέδια και νέες γνωριμίες.

Ο Ιούλιος σας φέρνει πολλές νέες ιδέες για τη δουλειά σας και καλό κλίμα στον εργασιακό χώρο, χρειάζεται όμως προσοχή να μην υπάρξουν αντιπαραθέσεις στο σπίτι, ενώ ο Αύγουστος ξαναφέρνει τις διαπροσωπικές σας σχέσεις στο προσκήνιο και σας καλεί να σκεφτείτε προσεκτικά πώς θέλετε να εξελιχθεί η σχέση σας.

Ο Σεπτέμβριος θα είναι βοηθητικός για τα οικονομικά του συντρόφου σας, αλλά και για να τακτοποιήσετε τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες, ενώ θα αισθάνεστε χαρούμενοι και αν δεν είστε σε σχέση, μπορεί να φέρει και κάποια γνωριμία. Ο Οκτώβριος κυλάει πιο ήρεμα καθώς ψάχνετε απαντήσεις στα φιλοσοφικά σας ερωτήματα.

Ο Νοέμβριος σας παρακινεί να ασχοληθείτε με την καριέρα σας, αλλά προσέξτε μήπως κινείστε ασυνήθιστα δυναμικά στον εργασιακό σας χώρο και προκαλέσετε αντιπάθεια, ενώ ο Δεκέμβριος σας καλεί να ξανασκεφτείτε τις κινήσεις στον χώρο της καριέρας σας και να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις που έχετε πάρει. 

Ειδικά οι γεννημένοι τις τρεις πρώτες μέρες, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο να περιμένετε μεγάλη διαφοροποίηση στον ψυχισμό σας.

Ιχθύες (από 1 Μαρτίου έως 10 Μαρτίου) Από την Άννα Τσοπαναρίδου

Ο κυβερνήτης σας ο Ποσειδώνας προκάλεσε στο δεκαήμερο σας πολλές ακυρώσεις, απογοητεύσεις και θολωμένο τοπίο γύρω σας. Ο Κρόνος έρχεται στο δεκαήμερο σας από το Μάρτιο μέχρι τέλος του χρόνου με σκοπό να σας προσγειώσει και να σας βάλει τάξη και πρόγραμμα ίσως και ευθύνες στη ζωή σας. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το χάος και να δείτε καθαρά τις καταστάσεις.

Ο Ουρανός έφερε αναταραχές, ίσως και ατυχήματα στις μετακινήσεις σας, βλάβες στο μεταφορικό σας μέσο και προβλήματα στις σχέσεις με τα αδέρφια σας. Θα σας επηρεάσει για λίγο ακόμη από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο.

Ο παραδοσιακός κυβερνήτης σας ο Δίας, σας βοήθησε να ξεπεράσετε τις ταραχές που είχατε από τον Ουρανό στις μετακινήσεις. Θα σας επηρεάσει σε αυτόν τον τομέα από Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο. Στη συνέχεια θα μπει στο χώρο του σπιτιού, της οικογένειας και τις ρίζες από τις οποίες προέρχεστε, από τον Ιούλιο έως αρχές Σεπτέμβρη και Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Έντονη δραστηριοποίηση από τον Άρη θα έχετε Ιανουάριο σε θέματα φίλων και ομάδων, Μάρτιο εσωτερική δουλειά και αναζήτηση, Απρίλιο στο ζώδιο σας θα σας κινητοποιήσει σε όλους τους τομείς, Μάιο στα οικονομικά σας, Ιούνιο σε ταξίδια, Αύγουστο στο χώρο του σπιτιού και στον εργασιακό χώρο, στις ερωτικές σχέσεις, στις σχέσεις με τα παιδιά σας, στα καλλιτεχνικά και δημιουργικά σχέδια Σεπτέμβριο έως 10 Οκτωβρίου.

Ο πλανήτης του έρωτα η Αφροδίτη, θα σας δώσει πολύ ερωτική διάθεση το Μάρτιο που θα βρίσκεται στο ζώδιό σας και τον Αύγουστο στον τομέα των σταθερών σχέσεων. Η αυτοπεποίθηση και ίσως και οικονομικά έσοδα θα αυξηθούν τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο. Επικοινωνιακά και γνωριμίες σε ταξίδια το Μάιο και τον Οκτώβριο. Η κοινωνική σας εικόνα και η συγκατοίκηση με το σύντροφό σας θα είναι πιο ερωτική τον Ιανουάριο, τον Ιούνιο, Οκτώβριο και αρχές Νοέμβρη. Νέες ερωτικές σχέσεις σε διασκέδαση και σε φιλικές παρέες είναι πιθανές το Φεβρουάριο, Ιούνιο έως αρχές Ιουλίου, και το Νοέμβριο. Κρυφές σχέσεις και γνωριμίες στο χώρο που κινείστε καθημερινά ίσως έχετε Μάρτιο, Ιούλιο και τον Δεκέμβριο.

Η επικοινωνία οι μετακινήσεις και τα νέα συμβόλαια θα είναι πιο δυνατά τις περιόδους του Μαρτίου, Μαΐου, του Ιουνίου και Ιουλίου. Επικοινωνία με το ταίρι σας ευνοείται τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ταξίδια ή νέες επενδύσεις τον Οκτώβριο, στην καριέρα και την κοινωνική σας εικόνα το Νοέμβριο, με κάποιους επαναπροσδιορισμούς προς το τέλος Δεκεμβρίου.

Ιχθύες (από 11 Μαρτίου έως 20 Μαρτίου) από την Τζένη Tabary Βλαστάρη

Ο Πλούτωνας θα παραμείνει για λίγο ακόμη στον οίκο της φιλίας, των προσδοκιών και των ομάδων, στα οποία σας έφερε ήδη αλλαγές. Ενώ θα περάσει οριστικά πια προς το τέλος της χρονιάς στον 12ο ηλιακό σας οίκο. Εκεί θα σας κάνει να δείτε όχι  απλά την αναγέννηση, αλλά και μια πραγματικότητα την οποία ίσως αγνοείτε. Ψυχολογία, φαντασία, όνειρα και φόβοι θα πάρουν σάρκα και οστά για να πραγματωθούν και να αντιμετωπιστούν, με την πάροδο του χρόνου. 

Ο Ποσειδώνας παραμένει όλο το 2024 στο δεκαήμερό σας και μέσα από εμπνεύσεις αλλά και λάθος εκτιμήσεις προχωράτε,  παίρνοντας μαθήματα. Ο Ουρανός δεν θα σταματήσει ούτε και φέτος να φέρνει προκλητικές επικοινωνιακές καταστάσεις και εμπειρίες όπως και  ξαφνικές μετακινήσεις που πολλές φορές ναι μεν είναι ευχάριστες, ενώ πρέπει πάντα να προσέχετε για ενδεχόμενα ατυχήματα αλλά και απροσδόκητες καταστάσεις με αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Ο Δίας στα οικογενειακά σας θέματα ενώ  σας βοηθά, δεν σας  αφήνει να συγκεντρωθείτε όπως πρέπει, μιας  και παραμένετε ανήσυχοι, ενώ ο Άρης μέσα στο δικό σας δεκαήμερο σας ζητά να λειτουργήσετε πιο σωστά στα οικονομικά σας αλλά και να πάρετε αποφάσεις για  θέματα  σπουδών, ταξιδιών ή ακόμη και πίστης. 

Η Αφροδίτη στο δικό σας δεκαήμερο τον Απρίλιο  σας βοηθά πολύ να διευρύνετε τις επαφές σας και τον επικοινωνιακό σας τομέα και κύκλο, όπως και να βελτιώσετε τιςσχέσεις με τα  οικεία  σας πρόσωπα, ενώ δεν θα λείψουν τα μικρά ευχάριστα ταξίδια, αλλά  και πιθανά κέρδη από επενδύσεις, κληρονομιές, ακόμη και επιστροφή φόρων! 

Ο Ερμής ήδη τον Μάρτιο, αν και δεν έχει καλή θέση στους Ιχθύς, ίσως δώσει ζητήματα με τον σύντροφο ή τους συνεργάτες σας ή με οικογενειακά θέματα, προς επίλυση. Όμως έμπνευση διαίσθηση, φαντασία θα φέρει σε καλλιτέχνες, συγγραφείς, λογοτέχνες και γενικότερα σε ό,τι δημιουργικό! Στις αναδρομές του, τον  Απρίλιο επανεξετάστε τα οικονομικά σας, τον Αύγουστο την  υγεία και την εργασία σας και τέλος της χρονιάς τον επαγγελματικό  σας τομέα.