Κριός 2024

Κριός

Για εσάς τους Κριούς οι αστρολογικές τάσεις του 2024, υποδηλώνουν μια χρονιά σημαντικής προσωπικής ενδυνάμωσης, ευκαιριών για οικονομική ανάπτυξη και μεταμορφωτικών αλλαγών στις σχέσεις και την αυτοαντίληψη. Γνωστοί για την πρωτοβουλία, το θάρρος και την αμεσότητά σας, εσείς οι Κριοί θα βρείτε αυτές τις ιδιότητες ιδιαίτερα σημαντικές στο δυναμικό αστρολογικό τοπίο της χρονιάς. Ακολουθεί η λεπτομερής σας πρόβλεψη για το 2024:

Η επιρροή του Δία

Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τις 26 Μαΐου και μετά στους Διδύμους: Η διέλευση του Δία στον Ταύρο μπορεί αρχικά να επικεντρωθεί σε υλικά και οικονομικά θέματα για εσάς τους Κριούς, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη και την επέκταση σε αυτούς τους τομείς. Όταν ο Δίας μετακινείται στους Διδύμους, αυτή η εστίαση μετατοπίζεται προς την επικοινωνία, τη μάθηση και τα σύντομα ταξίδια. Μπορεί να γίνετε πιο περίεργοι, κοινωνικά δραστήριοι και να έχετε την τάση να συλλέγετε γνώσεις.

Δίας σύνοδος Ουρανός (22 Μαΐου στον Ταύρο): Αυτή η όψη μπορεί να φέρει ξαφνικές και απροσδόκητες αλλαγές, ειδικά σε οικονομικά θέματα. Είναι καιρός να ανοιχτείτε σε νέες ευκαιρίες, αλλά και να είστε προσεκτικοί με επενδύσεις και οικονομικές αποφάσεις.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας (24 Μαΐου): Αυτή η όψη ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη διαίσθηση. Οι Κριοί μπορεί να αισθάνεστε πιο συνδεδεμένοι με την πνευματική και ευφάνταστη πλευρά σας, καθώς είναι πιο εύκολο να εξισορροπήσετε την πρακτικότητα με τα όνειρα.

Δίας τρίγωνο Πλούτωνας (3 Ιουνίου): Μια ισχυρή όψη που μπορεί να σημαίνει μεταμόρφωση και προσωπική ανάπτυξη. Μπορεί να βιώσετε μια ισχυρή ώθηση για να πετύχετε και να ασκήσετε επιρροή, πιθανώς στην καριέρα ή στην προσωπική ανάπτυξη.

Δίας τετράγωνο Κρόνος (20 Αυγούστου και 24 Δεκεμβρίου): Αυτές οι προκλητικές όψεις υποδεικνύουν την ανάγκη σας να ισορροπήσετε την αισιοδοξία με τον ρεαλισμό. Είναι καιρός για δομημένη ανάπτυξη και αντιμετώπιση πρακτικών περιορισμών.

Δίας εξάγωνο Χείρωνας (12 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου): Ευκαιρίες για θεραπεία και μάθηση από προηγούμενες εμπειρίες. Ο Κριοί μπορεί να βρείτε τρόπους να ξεπεράσετε παλιές πληγές, πιθανόν  μέσω νέων γνώσεων ή συναντήσεων.

Ο ρόλος του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Κρόνος στους Ιχθύς: Μια περίοδος για εσάς τους Κριούς, ώστε να επικεντρωθείτε στην εσωτερική ανάπτυξη, την πνευματικότητα και την αντιμετώπιση υποσυνείδητων θεμάτων και φοβιών. Είναι καιρός να μάθετε από τη μοναξιά και την ενδοσκόπηση.

Ουρανός στον Ταύρο: Συνεχίζει να κλονίζει την οικονομική και υλική σταθερότητά σας, προτρέποντάς σας να αναζητήσετε καινοτόμους τρόπους σε αυτούς τους τομείς.

Ποσειδώνας στους Ιχθύς: Ενισχύει τη διαίσθηση και την πνευματική επίγνωση για εσάς τους Κριούς, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση στη διάκριση της πραγματικότητας από την ψευδαίσθηση.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μετά Υδροχόος (με αναδρομή): Μια περίοδος βαθιάς μεταμόρφωσης στην καριέρα και τη δημόσια εικόνα, ακολουθούμενη από εστίαση σε κοινωνικούς κύκλους και ιδανικά.

Το ταξίδι του Χείρωνα και ο Ανάδρομος Άρης

Χείρωνας στον Κριό και Σύνοδος με τον Βόρειο Δεσμό (5 Μαρτίου): Σημαντική στιγμή για αυτοανακάλυψη και θεραπεία ζητημάτων προσωπικής ταυτότητας. Αυτή η όψη μπορεί να φέρει αλλαγές στη ζωή ή σε γεγονότα για εσάς τους Κριούς.

Ανάδρομος Άρης (έναρξη 7 Δεκεμβρίου): Μια περίοδος για να αναθεωρήσετε, να επανεκτιμήσετε τις ενέργειες και τις στρατηγικές σας. Μπορεί να φέρει απογοητεύσεις, αλλά και πολύτιμα μαθήματα υπομονής και προγραμματισμού.

Εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής

Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (25 Μαρτίου): Προκλήσεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Πρέπει να προσπαθείτε για ισορροπία και αρμονία στις συναλλαγές με τους άλλους.

Ηλιακή έκλειψη στον Κριό (8 Απριλίου): Μια ισχυρή στιγμή για προσωπική επανεφεύρεση, αλλά μπορεί επίσης να φέρει στην επιφάνεια αδιευκρίνιστα ζητήματα.

Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς (18 Σεπτεμβρίου): Συναισθηματικές και πνευματικές αποκαλύψεις. Ώρα για ενδοσκόπηση και αντιμετώπιση εσωτερικών συγκρούσεων.

Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό (2 Οκτωβρίου): Θετικές εξελίξεις στις σχέσεις και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Ανάδρομες φάσεις του Ερμή: Περίοδος για εσάς τους Κριούς που πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία, τα ταξίδια και τα συμβόλαια. Πιθανές καθυστερήσεις και παρεξηγήσεις.

Σύνοψη για το ζώδιο του Κριού το 2024

Το έτος 2024 θα είναι ένας συνδυασμός ανάπτυξης, προκλήσεων και βαθιών μεταμορφώσεων για εσάς τους Κριούς. Τα βασικά θέματα περιλαμβάνουν οικονομικές προσαρμογές, προσωπική ανάπτυξη, πνευματική εξερεύνηση και δυναμική σχέσεων. Είναι ένας χρόνος για να αγκαλιάσετε την αλλαγή, να εξισορροπήσετε την αισιοδοξία με την πρακτικότητα και να μάθετε, τόσο από την ενδοσκόπηση, όσο και από τις εξωτερικές εμπειρίες. Όπως πάντα, το έμφυτο θάρρος και το περιπετειώδες πνεύμα σας, Κριοί, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πλοήγηση στο αστρολογικό τοπίο της χρονιάς.

Αισθηματικά από τη Βίρνα Κουτράκου

Μία ιδιαίτερα καλή περίοδος για εσάς (πέραν εκείνων που αναφέρθηκαν) είναι γύρω στα μέσα Απριλίου, όπου μπορεί να έρθει στη ζωή σας ένας άνθρωπος ο οποίος να σας δώσει αγάπη, αλλά και να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τον προορισμό σας. Άλλη ενδιαφέρουσα περίοδος είναι 11-14 Μαΐου και 15–18 Νοεμβρίου καθώς μπορεί να κάνετε μία γνωριμία που να σας “κεραυνοβολήσει” με πρόσωπο τελείως αντισυμβατικό σε σχέση με αυτό που συνήθως επιλέγετε, το οποίο μπορεί και να μην παραμείνει τελικά στη ζωή σας. 

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το διάστημα 15 έως 18 Μαρτίου και 19 έως 22 Σεπτεμβρίου καθώς τα πρόσωπα που μπορεί να έρθουν στη ζωή σας θα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που δείχνουν.

Επαγγελματικά από την Ελένη Στρατινάκη

Ο Πλούτωνας, θα προκαλέσει τους γεννημένους των τελευταίων ημερών να κλείσετε ένα σημαντικό κεφάλαιο στα επαγγελματικά. Με την είσοδο στον Υδροχόο, θα ανοίξει ένα κύκλο δυναμικών στόχων όπου θα σας βοηθήσουν σημαντικοί άνθρωποι. Στο χώρο εργασίας σας, να είστε υπομονετικοί στις απαιτήσεις που προκύπτουν, οργανωμένοι στην καθημερινότητά σας και να μην υπερφορτώνετε το πρόγραμμά σας. Να θυμάστε ότι κλείνετε εκκρεμότητες, κάνετε ξεκαθαρίσματα αλλά και θυσίες αυτή τη χρονιά, όμως παράλληλα χτίζετε τα επόμενα βήματα σας.   

Μάρτιο, Απρίλιο αλλά και Οκτώβριο οι εκλείψεις βάζουν τις συνεργασίες στο στόχαστρο. Βλέπετε ξεκάθαρα τα θέλω σας και τις ανάγκες σας, όπως και το τι σας δίνουν ή τι απαιτούν οι άλλοι. Αναθεωρείτε συμφωνίες και μπορείτε να κάνετε διαπραγματεύσεις. Κάποιες συνεργασίες θα πρέπει να τις αναπροσαρμόσετε ριζικά ή κάποιες θα χαλάσουν για να έρθουν καινούργιες. 

Από τις 26/5 ο Δίας στους Διδύμους σας βοηθάει να εξελίξετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, να διευρύνετε δημόσιες σχέσεις, να βρείτε λύσεις σε εργασιακά θέματα και να πληροφορηθείτε. Οι επαγγελματικές μετακινήσεις θα είναι αυξημένες, μπορεί να κάνετε καινούριες συμφωνίες, ακόμη και με συγγενείς ή ακόμη να κάνετε ένα σημαντικό σεμινάριο για τη δουλειά σας.

Εκλείψεις από την Αλεξάνδρα Στριγκλή

Η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη του έτους – ολική – σχηματίζεται στις 08/04 στο δικό σας ζώδιο, στις 19ο 24΄με συμμετοχή του Βορείου Δεσμού. Επηρεάζεται πιο έντονα το τέταρτο και πέμπτο πενθήμερο του ζωδίου σας και όσοι έχετε προσωπικούς πλανήτες από 18ο – 21ο στον Κριό. Μια μεταμφιεσμένη ευκαιρία για εσάς, ώστε να ενεργήσετε γρήγορα και δραστικά προς νέες κατευθύνσεις, που καθρεφτίζουν τα προσωπικά καλέσματα της ψυχής σας. 

Η Σεληνιακή έκλειψη στους Ιχθύς στις 18/09, αποκαλύπτει τις βαθιές ανησυχίες σας, τους φόβους αλλά και τα όνειρά σας, κυρίως ως προς τις ρουτίνες σας, τη φροντίδα της υγείας σας και τα εργασιακά σας καθήκοντα. Θα πρέπει να κάνετε έξυπνες επιλογές σε όλους αυτούς τους τομείς και να εφαρμόσετε πρακτικές που σας εξυπηρετούν καλύτερα και βελτιώνουν τη διάθεσή σας.

Με τις εκλείψεις που γίνονται στον άξονα του Ζυγού (Σεληνιακή στις 25/03 και Ηλιακή στις 02/10) θα κληθείτε να διαχειριστείτε ό,τι δεν είναι λειτουργικό στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Μην ψάχνετε να βρείτε μόνον τα σφάλματα των άλλων, αλλά εξετάστε πως και η δική σας συμπεριφορά προκαλεί τις εκδηλώσεις τους. Παιχνίδια κυριαρχίας, πάθους και ζήλιας τιθασεύονται, και μπορείτε να ελέγξετε τόσο το συναίσθημα όσο και τη σεξουαλική σας ορμή για να σοβαρέψετε τις πολύ προσωπικές σας σχέσεις και να φέρετε την επιθυμητή αρμονία.

Προβλέψεις ανα δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ (από 21 Μαρτίου έως 30 Μαρτίου) από την Βίρνα Κουτράκου

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες κατά τους οποίους μπορείτε να προάγετε τα οικονομικά σας θέματα αυξάνοντας το εισόδημά σας. Προσέξτε την υπερβολή και τις κινήσεις εντυπωσιασμού γύρω στην Πανσέληνο του Ιανουαρίου. Το αίσθημα μοναχικότητας και η ανάγκη να κλειστείτε στον εαυτό σας που αισθανθήκατε έντονα τους τελευταίους μήνες, θα κρατήσει και το πρώτο δίμηνο του 24 και στην συνέχεια θα υποχωρήσει.

Ο Μάρτιος είναι καλός μήνας για γνωριμίες, τις οποίες θα χρειαστεί να κρατήσετε κρυφές, ενώ η έκλειψη Σελήνης είναι προκλητική για τις διαπροσωπικές σας σχέσεις και συνεργασίες. Τον Απρίλιο θα αισθάνεστε εξαιρετικά γοητευτικοί και θα δώσετε έμφαση στην κοινωνική σας ζωή.

Από τα τέλη Μαΐου και για ένα δίμηνο θα έχετε μία καλή περίοδο σε θέματα επικοινωνίας και λήψης πληροφοριών και επιτυχία σε εκπαιδευτικά προγράμματα και συγγραφικές δραστηριότητες. Σε αυτά τα θέματα θα είναι ιδιαίτερα βοηθητική και η πανσέληνος του Μαΐου. Γύρω από την πανσέληνο του Ιουνίου θα χρειαστεί λίγο περισσότερη προσοχή στα εργασιακά σας.

Από τον Ιούλιο ο βόρειος δεσμός της Σελήνη μπαίνει στο δικό σας δεκαήμερο, οπότε μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρεθείτε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις και μοιραία γεγονότα. Τον Αύγουστο παρακινείστε να αφήσετε τα πλάνα και τις δεύτερες σκέψεις για τη δουλειά σας και να ανανεωθείτε. 

Τον Σεπτέμβριο εφαρμόζετε αποφάσεις που έχετε πάρει σε σχέση με τα εργασιακά σας. Ταυτόχρονα δώστε προσοχή και χρόνο στην οικογένεια και το σπίτι σας, ώστε να αποφύγετε αντιπαραθέσεις και έριδες. Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας με βαθιές σκέψεις και συναισθήματα. 

Ο Νοέμβριος θα είναι χαρούμενος μήνας, με καινούργιες γνωριμίες και ευκαιρίες για διασκέδαση αλλά και για εργασιακή ανέλιξη, ενώ ο Δεκέμβριος σας βρίσκει με πολλές δεύτερες σκέψεις και διορθωτικές κινήσεις σε θέματα που αφορούν το εξωτερικό και τις σχέσεις σας.

Οι γεννημένοι τις 3 πρώτες μέρες, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο να περιμένετε μεταμορφωτικές αλλαγές στον κοινωνικό σας περίγυρο.

Κριός (από 31 Μαρτίου έως 9 Απριλίου) από την Άννα Τσοπαναρίδου

Κριοί του δεύτερου δεκαημέρου έχετε τελειώσει με τις αλλαγές και τις μεταμορφώσεις στην καριέρα σας και στην κοινωνική σας εικόνα και προετοιμάζεστε για αλλαγές  στους στόχους σας, σε ομάδες και συλλόγους που έχετε ενταχθεί ή θέλετε να ενταχθείτε. Ο Ποσειδώνας έχει φύγει από το δεκαήμερο σας και έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι τάσεις απομόνωσης που αισθανόσαστε για πολύ καιρό.

Οι ξαφνικές ταραχές και προβλήματα που είχατε στα οικονομικά σας τελείωσαν και μπορείτε με ηρεμία πλέον να εκμεταλλευτείτε την ευεργεσία του Δία, που θα σας βοηθήσει από 22 Φεβρουαρίου έως 12 Απριλίου που θα βρίσκεται στο δεκαήμερο σας. Τα οικονομικά σας θα είναι σε καλύτερο επίπεδο και έχετε τη δυνατότητα να τα αυξήσετε, παράλληλα θα ανέβει και η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία σας.

Από 9 Ιουλίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου ο Δίας θα βρίσκεται στο χώρο της επικοινωνίας, των μετακινήσεων θα έχετε ευκαιρίες για νέα συμβόλαια, για καλύτερες επαφές με τα αδέλφια σας. Το διάστημα 7 Νοεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου του 2025 είναι καλό διάστημα για να επαναπροσδιορίσετε τις κινήσεις για την επέκταση σας. Ο Κρόνος στον 12ο κρυφό σας οίκο θα σας πιέσει από 2 Μαρτίου και όλη την υπόλοιπη χρονιά, στον τομέα των κρυφών μυστικών, των φόβων, των κρυφών εχθρών και της εσωστρέφειας. 

Περίοδοι ενεργοποίησης και έντονης δραστηριοποίησης είναι από τα μέσα έως το τέλος του Μαΐου και απαιτείται προσοχή το φθινόπωρο για προβλήματα στο σπίτι. Οι πιο ερωτικές περίοδοι ίσως και οικονομικά αποδοτικές είναι κάποιες μέρες τον Ιανουάριο, τον Απρίλιο, τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο, αρχές Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου. 

Επικοινωνιακά με δυνατότητες ταξιδιών επαγγελματικών ή για διασκέδαση σας ευνοεί η περίοδος του Μαρτίου, περίοδος επαναπροσδιορισμού των συμβολαίων κυρίως για τους εμπόρους αλλά και συμφωνιών και μετακινήσεων είναι ο Απρίλιος. Επίσης ευνοϊκή περίοδος για εσάς είναι ο Ιούνιος, Ο Ιούλιος είναι ευνοϊκός και για διακοπές, ο Οκτώβριος ευνοεί συζητήσεις για συνεργασίες και Οκτώβριος Νοέμβριος και Δεκέμβριος αφορούν περισσότερο οικονομικές και επαγγελματικές συναντήσεις και επαφές.

Κριός (από 10 Απριλίου έως 19 Απριλίου) από την Τζένη Tabary Βλαστάρη

Το 2024,  είναι χρονιά δράσης για κάποιους τομείς και περισυλλογής για κάποιους άλλους. Είναι η τελευταία «κατήχηση» του Πλούτωνα στον τομέα της καριέρας και των επαγγελματικών σας. Η δημόσια και κοινωνική σας εικόνα, ίσως έχει ήδη υποστεί αλλαγές, τις οποίες καλείστε να διαχειριστείτε. Από τον Οκτώβριο και μετά, να είστε έτοιμοι, για αλλαγές στον φιλικό και κοινωνικό σας κύκλο, ομάδες και σωματεία. 

Ο Ποσειδώνας παραμένει στον 12ο ηλιακό σας οίκο για όλο το 2024,  σας δίνει έμπνευση,  διαίσθηση και σίγουρα  ευνοεί ορισμένα ιατρικά και καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Θα υπάρξουν καταστάσεις περισυλλογής και μοναξιάς. Προσοχή σε ψυχολογικά θέματα κυρίως αλλά και αυταπάτες ή εξαπατήσεις στην καθημερινότητά σας.  

Τα οικονομικά σας επίσης χρειάζονται προσοχή. Δεν θα σας λείψουν  οι ξαφνικές καταστάσεις   στον οίκο των οικονομικών σας,  θα είναι έντονες και όχι πάντα θετικές.  Αν και η  παρουσία του Δία εκεί, μπορεί να προσφέρει βοήθειες, ενθαρρύνει όμως τις  υπερβολές και τις σπατάλες. Δείξτε εγκράτεια, διότι μπορεί ξαφνικά έξοδα να βγουν στην επιφάνεια και να δαπανήσετε περισσότερα από όσα υπολογίζατε. 

Τέλος Απριλίου και Ιουλίου, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες για να κάνετε μια γνωριμία που μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ καλή σχέση ή να ανανεώσετε την  ήδη υπάρχουσα σχέση σας και να περάσετε υπέροχες στιγμές  με τον σύντροφό σας.  Από το τέλος Μαΐου με τον κυβερνήτη σας να μπαίνει στο δικό  σας δεκαήμερο, θα νιώσετε έτοιμοι για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Τον Σεπτέμβρη  κυρίως, ευνοείτε ο τομέας των επικοινωνιών και της επέκτασης.

 Από τις 22 Μαρτίου έως και 1  Απριλίου  με τον Ερμή στο δικό σας δεκαήμερο, μπορείτε να κινηθείτε για ότι σας απασχολεί σε πρακτικό τομέα, αλλά  μην είστε βιαστικοί, σε κινήσεις και αποφάσεις. Απρίλιο, αποφύγετε να κάνετε νέα ξεκινήματα, αγορές, υπογραφές συμβολαίων, θα υπάρξουν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις. Αύγουστο, δώστε σημασία σε θέματα της υγείας σας, αλλά και της εργασίας σας. Νοέμβρη αποφύγετε οριστικοποιήσεις ή τελικές  μετακινήσεις για ζητήματα, σπουδών, ταξιδιών ή μετοίκισης, κυρίως στο εξωτερικό. Εκτός αν έχετε γεννηθεί με Ερμή ανάδρομο!