Λέων 2024

Λέων

Για εσάς τους Λέοντες οι αστρολογικές επιρροές του 2024 παρουσιάζουν μια χρονιά σημαντικής εξέλιξης στην επαγγελματική ζωή, την προσωπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Γνωστοί για το χάρισμα, τη δημιουργικότητα και τις ηγετικές σας ιδιότητες, οι Λέοντες θα βρείτε αυτά τα χαρακτηριστικά ιδιαίτερα σημαντικά για την πλοήγηση στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της χρονιάς. Δείτε πώς οι πλανητικές κινήσεις και οι όψεις του 2024 είναι πιθανό να σας επηρεάσουν:

Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τις 26 Μαΐου και μετά στους Διδύμους: Στην αρχή της χρονιάς ο Δίας στον Ταύρο δίνει έμφαση στην καριέρα και τη δημόσια θέση, φέρνοντας δυνητικά ανάπτυξη και επέκταση σε αυτούς τους τομείς. Όταν ο Δίας μετακομίζει στους Διδύμους, η εστίαση μετατοπίζεται στις φιλίες, τις ομαδικές δραστηριότητες και την κοινωνική συμμετοχή, ενισχύοντας την κοινωνική ζωή και τις ευκαιρίες δικτύωσής σας, Λέοντες.

Δίας σύνοδος Ουρανός (22 Μαΐου στον Ταύρο): Αυτή η όψη μπορεί να φέρει απροσδόκητες ευκαιρίες ή αλλαγές στην επαγγελματική σας ζωή. Είναι καιρός να είστε προσαρμοστικοί και ανοιχτοί σε νέα μονοπάτια, που μπορεί να προκύψουν.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας (24 Μαΐου): Μια αρμονική όψη που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα και την επιδίωξη των ονείρων σας. Οι Λέοντες μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να βρίσκει μεγάλη έμπνευση και ικανότητα να συνδέσει τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα με τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες.

Δίας τρίγωνο Πλούτωνας (3 Ιουνίου): Σηματοδοτεί μια ισχυρή περίοδο μετασχηματισμού και ενδυνάμωσης, ειδικά σε επαγγελματικό και δημόσιο χώρο. Οι Λέοντες μπορείτε να αξιοποιήσετε τις φυσικές ηγετικές σας ικανότητες για να κάνετε σημαντικά βήματα.

 Δίας τετράγωνο Κρόνος (20 Αυγούστου και 24 Δεκεμβρίου): Προκλήσεις που απαιτούν την εξισορρόπηση της φιλοδοξίας με την πρακτικότητα. Αυτές οι πτυχές μπορεί να απαιτήσουν από εσάς τους Λέοντες να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας και να εργαστείτε επιμελώς για την επίτευξη των στόχων σας.

Δίας εξάγωνο Χείρωνας (12 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου): Προσφέρει ευκαιρίες για θεραπεία και μάθηση από προηγούμενες εμπειρίες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της προσωπικής και κοινωνικής ταυτότητας.

Ο ρόλος του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Κρόνος στους Ιχθύς: Μια περίοδος που προκαλεί εσάς τους Λέοντες στον τομέα των πεποιθήσεων, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων. Είναι καιρός για πειθαρχία στη διεύρυνση των γνώσεων και της κοσμοθεωρίας σας.

Ουρανός στον Ταύρο: Συνεχίζει να υποκινεί αλλαγές στην καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας, ενθαρρύνοντας την καινοτομία και μια νέα προσέγγιση στην επαγγελματική σας ζωή.

Ποσειδώνας στους Ιχθύς: Ενισχύει τη διαίσθηση και την ενσυναίσθηση, αλλά μπορεί επίσης να φέρει κάποια σύγχυση ή απογοήτευση σε θέματα πίστης ή εκπαίδευσης.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μετά Υδροχόος (με αναδρομή): Μια μετάβαση από τη μεταμόρφωση στους κοινούς πόρους και την εξοικείωση με τους άλλους, σε μια εστίαση σε ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές και ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Το ταξίδι του Χείρωνα και ο Ανάδρομος Άρης

Χείρωνας στον Κριό: Μια στιγμή για να αντιμετωπίσετε και να θεραπεύσετε θέματα που σχετίζονται με το Εγώ και την έκφραση του εαυτού, βοηθώντας εσάς του Λέοντες να βρείτε έναν πιο αυθεντικό τρόπο να λάμψετε.

Ανάδρομος Άρης (έναρξη 7 Δεκεμβρίου): Σηματοδοτεί μια περίοδο, για να επιβραδύνετε και να επαναξιολογήσετε τις ενέργειες και τις φιλοδοξίες σας, ειδικά στο πλαίσιο της καριέρας και της δημόσιας ζωής.

Εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής

Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (25 Μαρτίου): Μπορεί να φέρει προκλήσεις στην εξισορρόπηση της προσωπικής ζωής με τις επαγγελματικές ευθύνες. Μπορεί να χρειαστεί να αγωνιστείτε για αρμονία και κατανόηση και στους δύο τομείς.

Έκλειψη Ηλίου στον Κριό (8 Απριλίου): Μια εποχή για νέα ξεκινήματα στην επικοινωνία και τη μάθηση, ανοίγοντας νέους δρόμους για αυτοέκφραση και πνευματική ανάπτυξη.

Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς (18 Σεπτεμβρίου): Συναισθηματικές ιδέες και πνευματικές αποκαλύψεις σας ενθαρρύνουν να συνδεθείτε με τις βαθύτερες συναισθηματικές ανάγκες και τη διαίσθησή σας.

Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό (2 Οκτωβρίου): Θετικές εξελίξεις σε συνεργασίες, προσφορά ευκαιριών για νέες συνδέσεις ή ενίσχυση υπαρχουσών σχέσεων.

Ανάδρομες φάσεις του Ερμή: Περίοδοι για σας τους Λέοντες, που θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία και στη λήψη αποφάσεων. Πιθανότητα παρεξηγήσεων και καθυστερήσεων, ιδιαίτερα σε συμβόλαια και ταξίδια.

Σύνοψη για τον Λέοντα το 2024

Το έτος 2024 για εσάς τους Λέοντες χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη στον επαγγελματικό στίβο, μια ζωντανή κοινωνική ζωή και ευκαιρίες για προσωπική μεταμόρφωση. Η εξισορρόπηση των επαγγελματικών φιλοδοξιών με τις προσωπικές σχέσεις, η αποδοχή της αλλαγής και η εστίαση στην αυθεντική αυτοέκφραση θα είναι βασικά θέματα. Η φυσική ηγεσία και η δημιουργικότητά σας, Λέοντες, θα είναι σημαντικά πλεονεκτήματα στην πλοήγηση στις αστρολογικές επιρροές του έτους.

Αισθηματικά από τη Βίρνα Κουτράκου

Μια ιδιαίτερα καλή περίοδος για εσάς (πέραν εκείνων που αναφέρθηκαν) είναι το πρώτο μισό του Ιανουαρίου, καθώς θα έχετε την δυνατότητα να αναθερμάνετε κάποιες γνωριμίες που είχατε κάνεις το παρελθόν αλλά δεν προχώρησαν και να τις σταθεροποιήσετε. Καλή θα είναι και η Νέα Σελήνη της 1ης Δεκεμβρίου η οποία μπορεί να σας δώσει νέες γνωριμίες από τον φιλικό σας χώρο, οι οποίες όμως δεν θα εξελιχθούν άμεσα σε κάτι περισσότερο.

Προσοχή χρειάζεται η Νέα Σελήνη της 10ης Φεβρουαρίου καθώς η όποια επανεκκίνηση επιχειρήσετε να κάνετε στις σχέσεις σας, θα έχει μέσα της τον παράγοντα της αστάθειας και της αποσταθεροποίησης και τελικά μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη, ή σε μία πολύ αντισυμβατική κατάσταση.

Επαγγελματικά από την Ελένη Στρατινάκη

Αξιοποιείστε ευκαιρίες και βελτιώστε την επαγγελματική σας πορεία μέχρι το Μάιο. Μπορείτε να προχωρήσετε σε σημαντικές αλλαγές και αναθεωρήσεις. Μετά τον Μάιο, αναπτύξτε τον κοινωνικό σας κύκλο και εστιάστε σε ομάδες, συλλόγους ή μεγάλες εταιρίες που θα σας βοηθήσουν να επεκταθείτε στους στόχους σας. Ριζικές αλλαγές σε συνεργασίες θα έχουν κάποιοι από εσάς.  

Αρχές του έτους είστε πολύ παραγωγικοί στη δουλειά σας και μπορείτε να προωθήσετε σημαντικά τα εργασιακά σας. Το καλοκαίρι επιδιώκετε δυναμικά την επαγγελματική σας αναγνώριση. Προσέξτε μην υπερεκτιμήσετε τις δυνάμεις σας και δημιουργήσετε έντονες αντιδράσεις.    

Οι εκλείψεις Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβριο φέρνουν αναπροσαρμογές σε θέματα ταξιδιών, επικοινωνίας, εμπορίου ή σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Στην έκλειψη του Σεπτεμβρίου, προσέξτε οικονομικές συμφωνίες, ανοίγματα και επενδύσεις, ενώ πρέπει να είστε τυπικοί σε οφειλές όλο το έτος.

Με την αναδρομή του Ερμή στο ζώδιο σας τον Αύγουστο, να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας για να αποφύγετε μπερδέματα, ενώ μπορείτε να διαπραγματευτείτε και να οργανώσετε τις υποθέσεις σας. Δεκέμβριο, αποφύγετε νέα ξεκινήματα και το να πάρετε πρωτοβουλίες. Προσέξτε την αλαζονική συμπεριφορά γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα και ανταγωνιστικό κλίμα στα επαγγελματικά σας. 

Εκλείψεις από την Αλεξάνδρα Στριγκλή.

Οι Ηλιακές εκλείψεις του έτους αφορούν τον κυβερνήτη σας, οπότε αδράξτε την ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Τόσο αυτή στον Κριό (08/04) όσο και εκείνη στον Ζυγό (02/10) σας καλούν να διευρύνετε τους ορίζοντές σας πάνω στα γνωστικά σας αντικείμενα. Επιχειρήστε να μάθετε κάτι νέο και μη διστάσετε να καθήσετε στο «θρανίο» ανεξαρτήτως της ηλικίας σας, παρακολουθώντας σεμινάρια, διαδικτυακά μαθήματα ή επιδιώκοντας ακόμα και ένα μεταπτυχιακό τίτλο. Το ζουζούνι των ταξιδιών θα σας τσιμπήσει και μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε ένα καινούργιο μέρος, που πάντα θέλατε. Ακόμα και μικρές οργανωμένες εκδρομές θα σας ανανεώσουν καθώς θα γνωρίσετε και νέους ανθρώπους. Την άνοιξη ευνοείστε να διευθετήσετε νομικές εκκρεμότητες που σας έχουν ταλαιπωρήσει.

Οι εκλείψεις της Σελήνης στον Κριό (25/03) και στους Ιχθύς (18/09) έχουν έντονο το κάλεσμα του ζυγίσματος των αξιών σας, της σχέσης σας με το χρήμα και τα υλικά σας αγαθά, και τους πόρους που μοιράζεστε με τους συντρόφους σας. Αποφύγετε τις ψευδαισθήσεις ότι όλα βαίνουν καλώς, στις οικονομικές σας ανάγκες και υποχρεώσεις. Προσπαθήστε να βάλετε όρια στο να ξοδεύετε εύκολα για τους άλλους, και για αγαθά που σας έλκουν λόγω της υψηλής τους αισθητικής. Προσοχή σε θέματα δανεισμού και πιστωτικών υποχρεώσεων. Πριν δεσμευτείτε, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εξυπηρετήσετε ό,τι αναλάβετε και μείνετε συνεπείς στους λογαριασμούς σας. 

Προβλέψεις ανα δεκαήμερα

ΛΕΩΝ (από 23 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου) από την Βίρνα Κουτράκου

Ο Ιανουάριος σας βρίσκει αρκετά δραστηριοποιημένους, καθώς οι δύο πρώτοι μήνες του έτους παραμένουν ιδιαίτερα ευνοϊκοί για να προωθήσετε τα θέματα της καριέρας σας. Η πανσέληνος του Ιανουαρίου μπορεί να βγάλει υπερβολή στον τρόπο που προβάλετε τον εαυτό σας. Ο Φεβρουάριος θέτει θέματα διαπροσωπικών σχέσεων και συνεργασιών και των εσόδων από αυτές, ενώ με το τέλος αυτού του μήνα έρχεται και το τέλος μιας περιόδου εσωστρέφειας που περνούσατε.

Ο Μάρτιος έρχεται με δυνατότητα τακτοποίησης των οικονομικών σας εκκρεμοτήτων. Ο Απρίλιος σας βρίσκει να σκέπτεστε θέματα εξωτερικού, κάποιο ταξίδι ή συνεργασία, ή και κάποια επιμορφωτικά προγράμματα, ενώ η πανσέληνος του μήνα επικεντρώνει την προσοχή σας στα θέματα του σπιτιού και της οικογένειάς σας.

Ο Μάιος είναι αρκετά καλός για την καριέρα και την δημόσια εικόνα σας, ενώ για ένα περίπου δίμηνο θα μπορείτε να προβάλετε ένα πιο ιδεαλιστικό προφίλ και θα έχετε εύνοια στις φιλικές συναναστροφές. Ο Ιούνιος ζητάει να μην κάνετε πολύ επιθετικές κινήσεις στον χώρο της καριέρας σας, ενώ αν έχετε ανοιχτά κληρονομικά θέματα, μπορεί να τα δείτε να πηγαίνουν πίσω.

Ο Ιούλιος θα σας βοηθήσει να βγάλετε την λάμψη σας και να κατακτήσετε του άλλους με την προσωπικότητά σας, ενώ ο Αύγουστος θα σας θέσει οικονομικά θέματα και έξοδα τα οποία θα χρειαστεί να κάνετε.

Ο Σεπτέμβριος είναι καλή περίοδος για μετακινήσεις και για να επικοινωνήσετε με πειστικό τρόπο τις ιδέες σας, όμως προσοχή σε πράγματα τα οποία μπορεί να γίνονται πίσω απο την πλάτη σας, ενώ ο Οκτώβριος σας θέτει ως κεντρικά θέματα την οικογένεια και το σπίτι σας ενώ πιθανή είναι μία νέα γνωριμία.

Ο Νοέμβριος έχει αρκετή δουλειά για εσάς. Αισθάνεστε έτοιμοι να κατακτήσετε τον κόσμο, προσέξτε όμως μην γίνετε εκνευριστικοί. Ο Δεκέμβριος φέρνει στο προσκήνιο τις διαπροσωπικές σχέσεις και συνεργασίες σας. Λόγω των πολλών δραστηριοτήτων σας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα επίπεδα της ενέργειάς σας για να μη πάθετε υπερκόπωση.

Ειδικά οι γεννημένοι τις τρεις πρώτες μέρες, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο να περιμένετε μεταμορφωτικές αλλαγές στον τομέα των σχέσεων και συνεργασιών σας.

Λέων (από 2 Αυγούστου έως 12 Αυγούστου) από την Άννα Τσοπαναρίδου

Ξαφνικές αλλαγές και επαναπροσδιόριση στην καριέρα σας θα σας απασχολήσουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Από το Μάρτιο και όλη τη χρονιά θα πρέπει να διαχειριστείτε τους φόβους και την απομόνωση για να μπορέσετε να προχωρήσετε σε θέματα εργασιακά και σχέσεων. Πρέπει να βάλετε σε μία σειρά και να τακτοποιήσετε τις οφειλές και αν ασχολείστε με επενδύσεις να κινείστε με πολύ προσεκτικά βήματα.

Ο Δίας υπόσχεται για σας επέκταση και ανάπτυξη της καριέρας και της κοινωνικής σας εικόνας Φεβρουάριο έως Απρίλιο, κοινωνικοποίηση και επέκταση των στόχων σας Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα ξεδιαλέξετε τους φίλους και τους επαγγελματικούς συλλόγους που είναι κατάλληλοι για την ανάπτυξη της καριέρας και της κοινωνικής σας εικόνας. 

Δραστηριοποιείστε για να λύσετε θέματα της εργασίας και της καθημερινότητας τον Ιανουάριο, συνεργασιών και σχέσεων του Φεβρουάριο. Τακτοποιείτε οφειλές τον Απρίλιο, επεκτείνεστε στο εξωτερικό το Μάιο. Ιούνιο και Ιούλιο η ενέργεια σας είναι όλοι στην καριέρα σας και τον Αύγουστο και για την πραγματοποίηση των στόχων σας. 

Ερωτικά ευνοείστε πολύ τον Ιανουάριο και τον Οκτώβριο. Θέματα καθημερινότητας και σχέσεων Φεβρουάριο, αρχές Μαρτίου και Νοέμβριο, Δεκέμβριο. Πάθος στον έρωτα ακόμη και με άτομα από το εξωτερικό, Μάρτιο, Απρίλιο. Έντονη και λαμπερή κοινωνική εικόνα παρουσιάζετε το Μάιο. Κοινωνικοποίηση και σχέσεις από φιλικές παρέες, ίσως και κρυφές, Ιούνιο και αρχές Ιουλίου. Λάμψη με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας τον Ιούλιο και ανεβασμένη αυτοπεποίθηση τον Αύγουστο. Επικοινωνία και συγκατοίκηση Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. 

Οικονομικές ευκαιρίες και επικοινωνιακή δεινότητα στην εργασία και σε επαγγελματικές ομάδες, τον Ιανουάριο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Επαφές και συναντήσεις, ταξίδια ακόμη και στο εξωτερικό Μάρτιο, Οκτώβριο. Έντονη επικοινωνία των δημιουργικών σχεδίων και επαναπροσδιορίσεις Νοέμβριο, Δεκέμβριο. Νέες οικονομικές συμφωνίες και συνεργασίες τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο.

Λέων (από 13 Αυγούστου έως 22 Αυγούστου) από την Τζένη Tabary Βλαστάρη

Θέματα δουλειάς, υγείας και καθημερινότητας, έχουν ήδη πάρει τον δρόμο τους και τώρα πρέπει να δείτε πόσο καλά  μπορείτε να βιώσετε και να διαχειριστείτε τις αλλαγές που έχουν γίνει. Ο Πλούτωνας στην πορεία του 2024 αλλά και αργότερα, θα μεταλλάξει, θα ανακατευθύνει τις συνεργατικές και τις προσωπικές σας σχέσεις, μια μεταμόρφωση που πιθανόν να χρειάζεστε μιας και η σταθερή σας φύση δεν αρέσκεται στις αλλαγές οι οποίες είναι απαραίτητες. 

Ο Ποσειδώνας στον 8ο ηλιακό σας οίκο, σας δίνει τις σεξουαλικές συγκινήσεις για ιδεώδη έρωτες αλλά και αυταπάτες.  Όπως και αρκετές λανθασμένες επιλογές για κάποια οικονομικά σας ζητήματα. Αντίστοιχα βέβαια σας δίνει εμπνεύσεις και πνευματικότητα, κάτι που μπορεί να εξισορροπήσει τα πράγματα. Ο Ουρανός θα εξακολουθήσει και αυτή τη χρονιά να δημιουργεί πιέσεις και ξαφνικές εντάσεις στα επαγγελματικά σας και γενικότερα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. 

Η αναδρομή του Δία αλλά και η παρουσία του γενικότερα στον  οίκο των φίλων, των ομάδων, αλλά και των ελπίδων που τρέφετε, θα σας ευεργετήσει. Θα σκεφτείτε τι αξίζει να κρατήσετε στη ζωή σας, τι είναι  λειτουργικό και τι δεν μπορεί να αποδώσει πλέον. Ο Άρης θα σας αποκαλύψει κρυφούς εχθρούς, αλλά και τις ψυχικές  και πνευματικές σας ικανότητες, ενώ σας κάνει ιδιαίτερα διαισθητικούς. Μπορεί όμως και να  υπάρξουν οικογενειακά προβλήματα  που δεν περιμένατε. 

Τέλος Ιουλίου και αρχές  Αυγούστου, ο Ερμής και η Αφροδίτη μπαίνουν στο δικό σας δεκαήμερο και χαρίζουν πρόσχαρες στιγμές στο καλοκαίρι σας. Κοντινές διαδρομές με παρέες, φίλους ή αδέλφια θα γίνουν εστία  χαράς για εσάς. Μια επαγγελματική σχέση δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε πιο προσωπική, ενώ κάποιοι θα δείτε αλλαγές στα οικονομικά σας. Οι αναδρομές του Ερμή μέσα στη χρονιά,  σας ζητούν να ξανασκεφτείτε  θέματα σπουδών, πίστης, φιλοσοφίας αλλά και μετακίνησης κυρίως στο εξωτερικό. Η αναδρομή του Αυγούστου σας  αφορά, μιας  και συμβαίνει στο δεκαήμερό σας.  

Αναλογιστείτε τα θέλω  σας και τα πεπραγμένα σας, δείτε τι λειτούργησε και είναι βιώσιμο και τι όχι. Αποδιώξετε τα περιττά και φτιάξτε τις εκκρεμότητες  σας. Τον Νοέμβρη/Δεκέμβρη  θέματα ερωτικά,  αλλά και παιδιών,  τυχερών παιχνιδιών, επενδύσεων, ζητούν την προσοχή σας και μια καλή επανεξέταση.