Παρθένος 2024

Παρθένος

Για εσάς τους Παρθένους το αστρολογικό τοπίο του 2024 υποδηλώνει ένα έτος σημαντικής ανάπτυξης στην προσωπική εξέλιξη, την εξερεύνηση των πεποιθήσεων και πιθανές αλλαγές στην καριέρα και τη δημόσια ζωή. Γνωστοί για τη σχολαστικότητα, την πρακτικότητα και τις αναλυτικές σας δεξιότητες, θα βρείτε αυτά τα χαρακτηριστικά καθοριστικά για την αντιμετώπιση στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της χρονιάς. Ακολουθεί η λεπτομερής σας πρόβλεψη για το 2024:

Η επιρροή του Δία

Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τις 26 Μαΐου και μετά στους Διδύμους: Ο Δίας στον Ταύρο στην αρχή του έτους δίνει έμφαση στην επέκταση σε τομείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ταξιδιών και πνευματικής εξερεύνησης εσάς τους Παρθένους. Αυτή είναι μια εξαιρετική περίοδος για εκπαιδευτικές αναζητήσεις και διεύρυνση των οριζόντων. Όταν ο Δίας εισέρχεται στους Διδύμους, η εστίαση μετατοπίζεται στην καριέρα και τη δημόσια ζωή, προσφέροντας ευκαιρίες για ανάπτυξη και αναγνώριση.

Δίας σύνοδος Ουρανού (22 Μαΐου στον Ταύρο): Αυτή η όψη θα μπορούσε να φέρει ξαφνικές αλλαγές ή απροσδόκητες ευκαιρίες στα συστήματα πεποιθήσεων, την εκπαίδευση ή τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Είναι καιρός να αγκαλιάσετε νέες ιδέες και εμπειρίες.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας (24 Μαΐου): Μια αρμονική όψη που σας ενθαρρύνει να συνδυάσετε τις πρακτικές σας δεξιότητες με τη δημιουργικότητα και τη διαίσθηση. Είναι μια ευνοϊκή περίοδος για καλλιτεχνικές ή πνευματικές προσπάθειες.

Δίας τρίγωνο Πλούτωνας (3 Ιουνίου): Μια ισχυρή επιρροή για μεταμόρφωση και ενδυνάμωση, ιδιαίτερα στην επαγγελματική σας ζωή. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις αναλυτικές και οργανωτικές σας δεξιότητες, για να κάνετε σημαντικά βήματα.

Δίας τετράγωνο Κρόνος (20 Αυγούστου και 24 Δεκεμβρίου): Προκλήσεις που απαιτούν εξισορρόπηση των φιλοδοξιών σας με την πραγματικότητα, ειδικά στην καριέρα σας. Είναι μια περίοδος πειθαρχημένης ανάπτυξης και αναγνώρισης περιορισμών.

Δίας εξάγωνο Χείρωνας (12 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου): Προσφέρει ευκαιρίες για θεραπεία και μάθηση από προηγούμενες εμπειρίες,εστιάζοντας ιδιαίτερα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση και την προσωπική ταυτότητα.

Ο ρόλος του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Κρόνος στους Ιχθύς: Σας προκαλεί να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στους κοινούς πόρους, την εξοικείωση και τη μεταμόρφωση. Είναι μια περίοδος πειθαρχίας και κατανόησης των βαθύτερων πτυχών σε αυτούς τους τομείς.

Ουρανός στον Ταύρο: Συνεχίζει να διεγείρει αλλαγές στις πεποιθήσεις, την εκπαίδευση και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, προτρέποντάς σας να αναζητήσετε καινοτομίες και νέες εμπειρίες.

Ποσειδώνας στους Ιχθύς: Ενισχύει τη διαίσθηση και την ενσυναίσθηση στις στενές σας σχέσεις, αλλά μπορεί επίσης να φέρει σύγχυση ή απογοήτευση σε αυτές.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μετά στον Υδροχόο (με αναδρομή): Υποδεικνύει μια στροφή από τον μετασχηματισμό στις συνεργασίες, σε μια εστίαση σε ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές και ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Το ταξίδι του Χείρωνα και ο Ανάδρομος Άρης

Χείρωνας στον Κριό: Ένας χρόνος για να αντιμετωπίσετε και να θεραπεύσετε θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία και τη μάθηση, ενισχύοντας μια πιο σίγουρη προσέγγιση για την έκφραση των ιδεών σας.

Ανάδρομος Άρης (έναρξη 7 Δεκεμβρίου): Σηματοδοτεί μια περίοδο για να επιβραδύνετε και να επαναξιολογήσετε τις ενέργειες και τις φιλοδοξίες σας, ιδιαίτερα στην επαγγελματική σας ζωή.

Εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής

Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (25 Μαρτίου): Μπορεί να φέρει προκλήσεις στην εξισορρόπηση της προσωπικής ζωής με τις επαγγελματικές ευθύνες. Μπορεί να χρειαστεί να αγωνιστείτε για αρμονία και κατανόηση και στους δύο τομείς.

Έκλειψη Ηλίου στον Κριό (8 Απριλίου): Μια εποχή για νέα ξεκινήματα στην επικοινωνία, τη μάθηση και τα σύντομα ταξίδια, ανοίγοντας νέους δρόμους για πνευματική ανάπτυξη.

Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς (18 Σεπτεμβρίου): Συναισθηματικές ιδέες και πνευματικές αποκαλύψεις, σας ενθαρρύνουν να συνδεθείτε με τις βαθύτερες συναισθηματικές ανάγκες και τη διαίσθησή σας.

Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό (2 Οκτωβρίου): Θετικές εξελίξεις σε συνεργασίες, προσφορά νέων ευκαιριών για συνδέσεις ή ενίσχυση υπαρχουσών σχέσεων.

Ανάδρομες φάσεις του Ερμή: Περίοδοι, που θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία και στη λήψη αποφάσεων. Υπάρχει πιθανότητα παρεξηγήσεων και καθυστερήσεων, ιδιαίτερα σε συμβόλαια και ταξίδια.

Σύνοψη για το ζώδιο της Παρθένου το 2024

Για εσάς τους Παρθένους το 2024 είναι μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από ευκαιρίες για πνευματική επέκταση, επαγγελματική ανάπτυξη και βαθύτερη κατανόηση των προσωπικών πεποιθήσεων και αξιών. Η αγκαλιά της αλλαγής, η εξισορρόπηση της πρακτικότητας με τη δημιουργικότητα και η εστίαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη θα είναι βασικά θέματα. Οι εγγενείς αναλυτικές και οργανωτικές δεξιότητές σας, Παρθένοι, θα είναι σημαντικά πλεονεκτήματα στις αστρολογικές επιρροές του έτους.

Αισθηματικές προβλέψεις από τη Βίρνα Κουτράκου.

Μια ιδιαίτερα καλή περίοδος για εσάς (πέραν εκείνων που αναφέρθηκαν) είναι το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου καθώς εσείς οι ίδιοι θα έχετε διάθεση να βγείτε και να επιδιώξετε να συναντήσετε καινούργιους ανθρώπους. Καλό και το διάστημα 20 με 24 Μαΐου, καθώς θα υπάρξει και δυνατότητα νέων γνωριμιών αλλά και βελτίωσης του κλίματος στις ήδη υπάρχουσες, ενώ και το διάστημα 1 – 4 Ιουλίου προσφέρεται για να παγιώσετε και να σταθεροποιήσετε τις σχέσεις που ήδη έχετε.

Προσοχή θα πρέπει να δείξετε το διάστημα 19 – 22 Μαρτίου καθώς οι σχέσεις σας θα περάσουν μία περίοδο ψυχρότητας και εμποδίων, όπως και το διάστημα 15 – 24 Αυγούστου όπου θα υπάρχει μεν η δυνατότητα γνωριμιών, αυτές όμως δεν θα εξελίσσονται.

Επαγγελματικές προβλέψεις από την Ελένη Στρατινάκη

Είναι μια δύσκολη χρονιά σε θέματα συνεργασιών όπου θα αντιμετωπίσετε αυξημένες ευθύνες, περιορισμούς στις φιλοδοξίες σας και απογοητεύσεις. Θα δείτε ξεκάθαρα ποιες από αυτές αλλά και ποια άτομα που συμβουλεύεστε, αξίζει να μείνουν, ιδίως με την έκλειψη στις 18 Σεπτεμβρίου.        

Απρόσμενα γεγονότα αναστατώνουν το προγραμματισμό στη δουλειά σας, όμως σας οδηγούν να προωθήσετε τη δουλειά σας σε καινούρια πεδία, με νέες μεθόδους, ίσως και σε άλλες χώρες. Με την αλλαγή του Πλούτωνα στον Υδροχόο, έρχονται ριζικές αλλαγές για κάποιους από εσάς στο εργασιακό σας περιβάλλον και στον τρόπο που δουλεύετε.  

Έχετε ευκαιρίες επέκτασης σε υποθέσεις που αφορούν εξωτερικό, εμπόριο, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νομικές υποθέσεις μέχρι τον Μάιο. Από τις 26 Μαΐου και μετά, να είστε ανοικτοί σε καινούργιες επαγγελματικές προοπτικές και προτάσεις γιατί μπορείτε να αναγνωριστείτε και να έχετε μεγάλη πρόοδο. Με κόπο και σωστές κινήσεις, θα φτάσετε τη καριέρα σας εκεί που επιθυμούσατε. 

Οι εκλείψεις Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβριο φέρνουν αναπροσαρμογές σε οικονομικά θέματα και επενδυτικές κινήσεις. Κινηθείτε προσεκτικά και μεθοδικά. 

Τον Αύγουστο, με τον κυβερνήτη σας Ερμή ανάδρομο στο ζώδιό σας, αναθεωρείτε κινήσεις, συμφωνίες και τον τρόπο που επικοινωνείτε, ενώ είναι ευκαιρία να οργανωθείτε. Αποφύγετε να κλείσετε καινούργιες συμφωνίες.    

Εκλείψεις από την Αλεξάνδρα

Οι εκλείψεις στο Ζυγό, Σεληνιακή στις 25/03 και Ηλιακή στις 02/10, αφορούν την οικονομική σας ευρωστία, την διαχείριση των πόρων σας και την επιρροή των συνεργασιών σας πάνω σε αυτά τα θέματα. Μπορείτε να εξισορροπήσετε το «δούναι και λαβείν» αγαθών, υπηρεσιών και προσωπικής προσπάθειας ώστε να γίνετε και εσείς αποδέκτες τους από τους άλλους. Καλείσθε όμως, ειδικά το φθινόπωρο να εξετάσετε νεφελώδεις συνεργασίες που μοιάζουν συντονισμένες με τους στόχους σας, αλλά μπορεί να εκμεταλλεύονται τους πόρους σας προς όφελός τους. Ευνοϊκές περίοδοι για να εισπράξετε καλές αποδόσεις σε επενδύσεις που κάνατε πριν καιρό και να διαπραγματευθείτε συμφέρουσες οικονομικές συμφωνίες.

Στις εκλείψεις Ηλίου (08/04 στον Κριό) και Σελήνης (18/09 στους Ιχθύς) η δυναμική στρέφεται πάλι στη διαχείριση οικονομικών υποχρεώσεων που αφορούν θεσμικούς φορείς (τράπεζες, ασφάλειες, εφορίες και συντάξεις). Καλείσθε να κλείσετε υποθέσεις εκεί, που χρόνιζαν και είχαν γίνει συνέταιροι της τσέπης σας χωρίς να το καταλάβετε. Υποχρεώσεις που αναλάβατε για τους δικούς σας ή τον σύντροφό σας τελειώστε τες ώστε να κάνετε φρέσκα ξεκινήματα στο τομέα αυτόν, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και την προσωπική σας οικονομική επιφάνεια.

Προβλέψεις ανα δεκαήμερα

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (από 23 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου) από την Βίρνα Κουτράκου

Οι δύο πρώτοι μήνες είναι η τελευταία δύσκολη περίοδος που περνάτε στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και συνεργασίες, η οποία θα κορυφωθεί με την πανσέληνο του Φεβρουαρίου. Τα πράγματα στην εργασία σας πάνε καλά, ενώ και τους δύο μήνες έχετε εύνοια σε θέματα εξωτερικού, ή να ακολουθήσετε κάποια επαγγελματική επιμόρφωση.

Ο Μάρτιος θα φέρει βελτίωση των διαπροσωπικών σας σχέσεων, ενώ η έκλειψη σελήνης θα θέσει οικονομικά θέματα που αυτή την χρονιά θα χρειαστούν προσοχή. Τον Απρίλιο μπορείτε να τακτοποιήσετε τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες και οφειλές.

Ο Μάιος θα έχει έμφαση στον τομέα της κοινωνικής σας δράσης και των φιλικών σας συναναστροφών, ενώ από το τέλος Μαΐου για ένα δίμηνο, θα έχετε εύνοια στον τομέα της καριέρας και θα προβάλλετε μια αισιόδοξη δημόσια εικόνα, ενώ ο Ιούνιος προσφέρει ευκαιρίες τόσο στον εργασιακό, όσο και στον φιλικό τομέα.

Ο Ιούλιος θα είναι περίοδος που η δράση που θα αναπτύξετε και η συλλογή πληροφοριών θα θελήσετε να μην κοινοποιηθεί, ενώ προσοχή χρειάζεται να μην είστε εριστικοί και προκαλείτε. Ο Αύγουστος θα είναι κάπως έντονος μήνας για εσάς, με δεύτερες σκέψεις και κάποια πισωγυρίσματα, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά, αν θέλετε να διασφαλίσετε τη θέση σας.

Ο Σεπτέμβριος σας βρισκει να ασχολείστε με τα οικονομικά σας αλλά και με τις φιλικές σας συναναστροφές, ενώ ο Οκτώβριος θέτει θέματα μετακινήσεων και επαφών, αλλά και βελτίωσης του κλίματος μέσα στο σπίτι και την οικογένειά σας.

Τον Νοέμβριο έχετε οικογενειακή θαλπωρή και γαλήνη και δυνατότητα νέων γνωριμιών που εσείς θα αποφασίσετε αν θα μείνουν στη ζωή σας. Ο Δεκέμβριος σας βρίσκει σε θετική κατάσταση με τη δουλειά σας, ξανασκέπτεστε όμως και αναθεωρείτε κάποια οικογενειακά σας θέματα. Μεγάλη προσοχή σε αυτά που γίνονται πίσω από την πλάτη σας και μπορεί να αφορούν είτε θέματα της καριέρας και δημόσιας εικόνας σας, είτε πράγματα που έχετε πει και δεν έχουν περάσει σωστά.

Ειδικά οι γεννημένοι τις τρεις πρώτες μέρες, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο να περιμένετε μεταμορφωτικές αλλαγές στην δουλειά και την καθημερινότητά σας.

Παρθένος (από 2 Σεπτεμβρίου έως 11 Σεπτεμβρίου) από την Άννα Τσοπαναρίδου

Περάσατε μία δύσκολη περίοδο σε σχέσεις και συνεργασίες με απάτες, εξαπατήσεις και απογοητεύσεις. Ξεκαθάρισε το τοπίο και προχωράτε με σταθερότητα. Ταραχές και ανατροπές σε σπουδές, σε δικαστικές υποθέσεις και σε ταξίδια μπορεί να έχετε Ιανουάριο και Μάρτιο και μετά θα ηρεμήσετε και θα μπορείτε να κάνετε το πρόγραμμά σας κανονικά. Από Μάρτιο και μετά ο Κρόνος στον τομέα των σχέσεων και συνεργασιών σας ωθεί για σταθεροποίηση και σοβαρότητα. Μην σας πτοούν τάσεις απομόνωσης, αντίθετα σας βοηθούν για να οριοθετήσετε κάθε είδους σχέση.

Επέκταση και επαφές με άτομα από το εξωτερικό, σε σπουδές και επιμορφώσεις θα έχετε Φεβρουάριο έως Απρίλιο. Ανάπτυξη στην καριέρα σας και στην κοινωνική σας εικόνα θα φέρει ο Δίας από τους Διδύμους Ιούλιο έως Σεπτέμβριο και επαναπροσδιόριση των κινήσεων σας Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 

Δραστηριοποίηση και διαχείριση προσωπικών θεμάτων και σχέσεων, θα είναι έντονη τον Απρίλιο και Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο. Έντονες ενέργειες σε οικονομικά και επενδύσεις τον Μάιο. Επικοινωνίες, επαφές και επαγγελματικά ταξίδια, θα έχετε τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Ένταση και προσπάθεια για την καριέρα και την βελτίωση της κοινωνικής σας εικόνας θα έχετε τον Αύγουστο. Κοινωνικοποίηση με παρέες και ένταξη σε ομάδες και νέα χόμπι, είναι πιο έντονα τέλος Σεπτεμβρίου και Οκτώβριο.

Θέλετε να ζήσετε τον έρωτά σας στο σπίτι τον Ιανουάριο και Οκτώβριο. Έντονα ερωτική περίοδος είναι το Φεβρουάριο και το Νοέμβριο. Νέες σχέσεις και ερωτικές στιγμές με το υπάρχον ταίρι το Μάρτιο και τον Αύγουστο. Αυξημένη αυτοπεποίθηση και ερωτισμός Απρίλιο και Σεπτέμβριο.  Γνωριμίες με άτομα από το εξωτερικό ή σε ταξίδι το Μάιο. Επισημοποίηση σχέσεων είναι πιθανή τον Ιούνιο. 

Ο κυβερνήτης σας Ερμής, σας ευνοεί σε προσωπικά και στις σχέσεις τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο. Οικονομικά και επενδύσεις Μάρτιο και Οκτώβριο. Εκδρομές και ταξίδια τον Μάιο και τον Οκτώβριο. Αλλαγή σπιτιού ίσως και εργασίας που θα ευνοήσει την καριέρα σας Ιούνιο και Νοέμβριο. Προωθείται τα δημιουργικά σας σχέδια σε φίλους και ομάδες τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο. Θέματα καθημερινότητας και εσωτερικές αναζητήσεις κινητοποιούνται Φεβρουάριο και Ιούλιο.

Παρθένος (από 12 Σεπτεμβρίου έως 21 Σεπτεμβρίου) Από την Τζένη Tabary Βλαστάρη

Μεγάλες αλλαγές,  μεταλλάξεις, ακόμη και ισοπεδώσεις έφερε ο Πλούτωνας στα αισθηματικά σας.  Γνωριμίες που δεν περιμένατε, σχέσεις που δεν  φανταστήκατε.  «Εγώ ποτέ» είπατε.. κι όμως το τολμήσατε! Προς το τελείωμα  της χρονιάς σας αφήνει ήσυχους από αυτό τον  τομέα, για να φέρει αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή. Επιζητά φροντίδα στην υγεία, βοήθεια και προσφορά στους γύρω σας, αλλαγές στις  συνήθειες σας! 

Ο Ποσειδώνας θα εξακολουθήσει να σας δημιουργεί αυταπάτες αλλά και έμπνευση σε  σχέσεις συνεργατικές αλλά και σχέσεις συμβίωσης. Μην αφήνετε να θολώνει το τοπίο. Όσο για το Ουρανό, ούτε και φέτος θα σταματήσει να σας δυναμιτίζει την καθημερινότητα, με περίεργες σκέψεις, εκκεντρικές καταστάσεις και ξεσπάσματα, σε ότι αφορά, σπουδές, ταξίδια αλλά και όσα πρεσβεύετε και  υποστηρίζετε! Ο Δίας θα προσθέσει σοφία στη ζωή σας με τις επιλογές που  θα κάνετε,  ενώ σε θέματα καριέρας ή γενικότερα επαγγελματικά,  σας βοηθά περισσότερο ιδεαλιστικά και λιγότερο πρακτικά.

Ο Άρης ίσως δημιουργήσει  κάποιες προστριβές με φιλικά σας πρόσωπα, αλλά  θα σας φέρει νέες γνωριμίες. Η Αφροδίτη και ο Ερμής, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη αντίστοιχα, σας  βοηθούν  πολύ στα οικονομικά αλλά και στις όποιες επεκτάσεις θέλετε να κάνετε, όπως και στα επαγγελματικά σας!  Στις αναδρομές του Ερμή, τον Απρίλιο επανεξετάστε υποθέσεις δανείων,  κληρονομιών, σχέσεων  που στηρίζονται κυρίως στον σεξουαλικό τομέα. 

Τον Αύγουστο σε «απόκρυφους» τομείς  της ζωής σας, κρυφούς εχθρούς, ψυχολογικά θέματα,  πνευματικές  αναζητήσεις, αλλά και παρασκηνιακές καταστάσεις, ενώ το Νοέμβρη/Δεκέμβρη για αποκλειστικά οικογενειακές καταστάσεις που ζητούν μια δεύτερη ματιά.