Σκορπιός 2024

Σκορπιός

Για εσάς τους Σκορπιούς οι αστρολογικές διελεύσεις και όψεις του 2024 υποδεικνύουν μια χρονιά γεμάτη με ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, εξέλιξη σχέσεων και επαγγελματική ανέλιξη. Οι Σκορπιοί γνωστοί για την ένταση, το βάθος και τη μεταμορφωτική σας φύση, θα βιώσετε σημαντικές κινήσεις σε αυτούς τους τομείς.  Ακολουθεί η λεπτομερής σας πρόβλεψη για το 2024:

Η επιρροή του Δία

Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τις 26 Μαΐου και μετά στους Διδύμους: Στην αρχή της χρονιάς, ο Δίας στον Ταύρο δίνει έμφαση στις σχέσεις και τις συνεργασίες για εσάς τους Σκορπιούς. Αυτή η διέλευση μπορεί να φέρει ανάπτυξη και επέκταση, τόσο στις προσωπικές όσο και στις επιχειρηματικές σχέσεις. Όταν ο Δίας μετακομίζει στους Διδύμους, η εστίαση μετατοπίζεται στους κοινούς πόρους, την εξοικείωση με τους άλλους και τη μεταμόρφωση, φέρνοντας ενδεχομένως οικονομικά κέρδη ή βαθιές συναισθηματικές συνδέσεις.

Δίας σύνοδος Ουρανός (22 Μαΐου στον Ταύρο): Αυτή η όψη μπορεί να φέρει ξαφνικές αλλαγές ή απροσδόκητες ευκαιρίες στις σχέσεις σας. Είναι καιρός να είστε προσαρμοστικοί και να αγκαλιάσετε νέους τρόπους σύνδεσης με τους άλλους.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας (24 Μαΐου): Μια αρμονική όψη που ενισχύει τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα και την ενσυναίσθηση στις σχέσεις σας. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για εμβάθυνση συναισθηματικών δεσμών.

Δίας τρίγωνο Πλούτωνας (3 Ιουνίου): Μια ισχυρή πτυχή για μεταμόρφωση και ενδυνάμωση, ειδικά σε κοινούς πόρους και στενές σχέσεις. Οι Σκορπιοί μπορείτε να αξιοποιήσετε τη φυσική σας ανθεκτικότητα για να προχωρήσετε και να επωφεληθείτε από αυτές τις αλλαγές.

Δίας τετράγωνο Κρόνος (20 Αυγούστου και 24 Δεκεμβρίου): Προκλήσεις που απαιτούν εξισορρόπηση των φιλοδοξιών σας με την πραγματικότητα, ιδιαίτερα σε οικονομικά και συναισθηματικά θέματα. Είναι μια περίοδος δομημένης ανάπτυξης και αναγνώρισης περιορισμών και ορίων.

Δίας εξάγωνο Χείρωνας (12 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου): Ευκαιρίες για θεραπεία και προσωπική ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε τομείς που σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση και τα τραύματα του παρελθόντος.

Ο ρόλος του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Κρόνος στους Ιχθύς: Σας προκαλεί να εστιάσετε στην καθημερινή ρουτίνα, την υγεία και τη δουλειά. Είναι μια περίοδος πειθαρχίας και οργάνωσης σε αυτούς τους τομείς, ενθαρρύνοντάς σας να χτίσετε μια σταθερή βάση για μελλοντική ανάπτυξη.

Ουρανός στον Ταύρο: Συνεχίζει να φέρνει αλλαγές στις σχέσεις σας, προτρέποντάς σας να καινοτομήσετε και να βρείτε νέους τρόπους να σχετίζεστε με τους άλλους.

Ποσειδώνας στους Ιχθύς: Ενισχύει τη διαίσθηση και τη δημιουργικότητα στην καθημερινή σας εργασία, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση, αν δε βασίζεται στην πρακτικότητα.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μετά Υδροχόος (με αναδρομή): Υποδεικνύει μια αλλαγή και μεταμόρφωση στην ερωτική σας ζωή και τη δημιουργική έκφραση, σε ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές και συμμετοχή στην κοινότητα.

Το ταξίδι του Χείρωνα και ο Ανάδρομος Άρης

Χείρωνας στον Κριό: Ένας χρόνος για να αντιμετωπίσετε και να θεραπεύσετε ζητήματα που σχετίζονται με την ταυτότητα και την προσωπική διεκδίκηση, βοηθώντας εσάς τους Σκορπιούς να βρείτε μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση στην αυτοέκφραση.

Ανάδρομος Άρης (έναρξη 7 Δεκεμβρίου): Σηματοδοτεί μια περίοδο για να επιβραδύνετε και να επαναξιολογήσετε τις ενέργειες και τις φιλοδοξίες σας, ιδιαίτερα στην καριέρα και τη δημόσια ζωή σας.

Εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής

Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (25 Μαρτίου): Μπορεί να φέρει προκλήσεις στην εξισορρόπηση των προσωπικών σας επιθυμιών με τις ανάγκες των συνεργασιών σας. Μπορεί να χρειαστεί να προσπαθήσετε για αρμονία και κατανόηση.

Έκλειψη Ηλίου στον Κριό (8 Απριλίου): Μια εποχή για νέα ξεκινήματα στην προσωπική ανάπτυξη και την αυτοέκφραση, προσφέροντας ευκαιρίες για να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας.

Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς (18 Σεπτεμβρίου): Συναισθηματικές ιδέες και πνευματικές αποκαλύψεις, ενθαρρύνουν εσάς τους Σκορπιούς να συνδεθείτε με τον εσωτερικό κόσμο και τη διαίσθησή σας.

Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό (2 Οκτωβρίου): Θετικές εξελίξεις στις σχέσεις, προσφορά ευκαιριών για νέες συνδέσεις ή εμβάθυνση υπαρχόντων δεσμών.

Ανάδρομες φάσεις Ερμή: Περίοδοι, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Σκορπιοί θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία και στη λήψη αποφάσεων. Πιθανότητα παρεξηγήσεων και καθυστερήσεων, ιδιαίτερα σε προσωπικά και οικονομικά θέματα.

Σύνοψη για το ζώδιο του Σκορπιού το 2024

Το έτος 2024 για εσάς τους Σκορπιούς χαρακτηρίζεται από ευκαιρίες για εμβάθυνση σχέσεων, εξερεύνηση συναισθηματικού βάθους και πρόοδο στην καριέρα. Η αγκαλιά της αλλαγής, η εξισορρόπηση του μετασχηματισμού με τη σταθερότητα και η εστίαση στην προσωπική ενδυνάμωση θα είναι βασικά θέματα. Η φυσική ανθεκτικότητα και η έντασή σας, Σκορπιοί, θα είναι σημαντικά πλεονεκτήματα στην αντιμετώπιση των αστρολογικών επιρροών του έτους.

Αισθηματικά

Η περίοδος αυτή είναι πολύ σημαντική καθότι θα μπορέσετε φέτος να ερωτευτείτε και μέχρι και 25 Μαίου θα έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες για να μπορέσετε να πάρετε τα πάνω σας και να κερδίσετε το χαμένο έδαφος. Ο Ιούνιος θα είναι ένας μήνας έντονης ερωτικής δυναμικής και κατάκτησης και θα καταφέρετε να αλλάξετε πολλά στις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

Ο Νοέμβριος θα είναι ένας μήνας με σημαντικές ευκαιρίες για νέα πάθη αλλά γενικά θεωρείτε και ένα διάστημα που θα μπορέσετε να ανανεωθείτε σε θέματα ερωτικών σχέσεων και να έχετε πολλές κατακτήσεις.

Προσοχή θα πρέπει να δώσετε στις αρχές Μαρτίου για ξαφνικές εντάσεις στις διαπροσωπικές σας επαφές όπως και τέλη Απρίλιου που είναι μία περίοδος όπου θα βρεθείτε σε ξαφνικές εντάσεις και ανατροπές.

Επαγγελματικά από την Ελένη Στρατινάκη

Υπάρχει η έντονη ανάγκη σε πολλούς από εσάς για αλλαγές στις συνεργασίες σας. Κρατώντας την ψυχραιμία σας και εστιάζοντας σε έξυπνες λύσεις, θα καταφέρετε είτε να αναδιαμορφώσετε τις υπάρχουσες συνθήκες, είτε να προχωρήσετε σε νέες συμφωνίες που θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε τα σχέδια σας.   

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα αλλάξει ριζικά τις ισορροπίες μεταξύ επαγγελματικών φιλοδοξιών και την οικογένεια. Χρησιμοποιήστε την διαίσθησή σας για οικονομικές συνεργασίες και επενδύσεις, οι οποίες ευνοούνται από τις 26 Μαΐου και μετά. Κρατήστε και πάλι ισορροπίες μεταξύ των οικονομικών δυνατοτήτων σας, και των δημιουργικών, καλλιτεχνικών ή επιχειρηματικών σας σχεδίων, τα οποία αυτή τη χρονιά μπορούν να πάρουν μορφή.  

Μάρτιο και Οκτώβριο μπαίνετε σε διαδικασία «περιορισμού» λόγω πολλών υποχρεώσεων, αλλά και στο να δείτε τα κίνητρά σας πιο καθαρά. Κρατήστε για εσάς τα σχέδια σας και αποφύγετε μυστικές ή και παράνομες κινήσεις. Η έκλειψη του Απριλίου, σας αναγκάζει σε αλλαγές στο προγραμματισμό σας, σε αναδιαρθρώσεις στο εργασιακό περιβάλλον και σε οργάνωση των εκκρεμοτήτων της δουλειάς. 

Με την αναδρομή του Άρη τον Δεκέμβριο αντιμετωπίζετε εμπόδια στα επαγγελματικά σας βήματα. Κινηθείτε προσεκτικά, αφήστε για αργότερα πρωτοβουλίες για νέα εγχειρήματα και αναθεωρήστε τη στρατηγική σας.

Εκλείψεις Από την Αλεξάνδρα Στριγκλή

Η έκλειψη Ηλίου στις 08/04 στον Κριό στρέφει την προσοχή σας στις καθημερινές σας συνήθειες, την υγεία σας και τον εργασιακό σας χώρο, όπου θα αποκαλυφθούν τα κακώς κείμενα της ζωής σας. Όποιες δράσεις σας κουράζουν και σας πληγώνουν θα πρέπει να τις απομακρύνετε. Εστιάστε στην ευεξία σας, εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας και αναθεωρήστε ρουτίνες και συνήθειες που δεν είναι λειτουργικές. 

Η έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό στις 02/10, σας βρίσκει σε βαθιές σκέψεις, τόσο υπαρξιακές όσο και μυστικοπάθειας. Μυστικά, ψέματα και κρυφά έργα που φυλάτε από τους άλλους θέλουν προσοχή – μπορεί να αποκαλυφθούν χωρίς καν να το καταλάβετε. Ειδικά αν αφορούν εργασιακές αλλαγές που σχεδιάζετε, προσέξτε μην προδοθείτε από τον παρορμητισμό σας. 

Οι Σεληνιακές εκλείψεις πάλι, (25/03 στον Ζυγό και 18/09 στους Ιχθύς) στρέφουν και αυτές την προσοχή σας σε θέματα εργασίας, και την κρυφή σας επιθυμία για περισσότερη εξέλιξη. Ίσως οι οικονομικές προσδοκίες που έχετε από τον χώρο της δουλειάς δεν ευοδωθούν και νιώσετε απογοήτευση για τις προσπάθειες που καταβάλετε. Εξετάστε μήπως υπήρξαν εκ μέρους σας ψευδαισθήσεις, και λαθεμένη εκτίμηση της πραγματικότητας εκεί. Ειδικά το φθινόπωρο πρέπει να αξιολογήσετε τα σημάδια που δείχνουν τις εξελίξεις που θα έρθουν την επόμενη χρονιά, ώστε να συντονιστείτε και να ενεργήσετε έγκαιρα. 

Προβλέψεις Ανα δεκαήμερα

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (από 23 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου) από τη Βίρνα Κουτράκου

Ο Ιανουάριος έχει πολλές μετακινήσεις και επαφές, ενώ παρέχει δυνατότητα βελτίωσης των οικονομικών σας. Η Πανσέληνος θέτει θέμα ισορροπίας ανάμεσα σε οικογένεια και καριέρα. Τον Φεβρουάριο δίνετε την ενέργειά σας στην οικογένεια και το σπίτι σας. Εκμεταλλευτείτε το πρώτο δίμηνο του έτους για να βελτιώσετε σχέσεις και συνεργασίες. Τα προβλήματα που δεν σας άφηναν να απολαύσετε τη ζωή σας και δημιουργούσαν ένταση στη σχέση με τα παιδιά σας (για όσους έχετε), απομακρύνονται αφού κλιμακωθούν με την πανσέληνο του Φεβρουαρίου.

Ήδη από τον Μάρτιο θα δείτε βελτίωση στους τομείς αυτούς. Ο Απρίλιος σας ωθεί να ξανασκεφτείτε κάποια εργασιακά σας θέματα.

Ο Μάιος ξαναφέρνει τις διαπροσωπικές σας σχέσεις και συνεργασίες στο προσκήνιο, ενώ από το τέλος Μαΐου και για ένα δίμηνο, θα ζήσετε μία περίοδο εξαιρετικά ωφέλιμη για το υποσυνείδητο σας που δεν ησυχάζει ποτέ από τις ανησυχίες, ενώ θα έχετε και οικονομική εύνοια. Ο Ιούνιος εστιάζεται στα οικονομικά σας, ενώ παράλληλα σκέπτεστε μήπως κάνετε κάποια δουλειά ή κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό.

Ο Ιούλιος σας προτρέπει να ασχοληθείτε με τα θέματα της καριέρας σας, ενώ χρειάζεται προσοχή στα έξοδα. Ο Αύγουστος θα κυλήσει ευχάριστα με φιλικές επαφές, αν και θα επαναξιολογήσετε κάποιες από αυτές τις σχέσεις. 

Ο Σεπτέμβριος θα σας δώσει την ευκαιρία για παρασκηνιακή δράση αλλά και έντονο προσωπικό μαγνητισμό, ενώ ο Οκτώβριος φέρνει ακόμα περισσότερο βάθος στη σκέψη σας και ορθοκρισία.

Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου σας ωθεί να ξεκινήσετε για καινούργιες περιπέτειες οι οποίες θα αφορούν και την καριέρα σας. Συγκρατηθείτε όμως γιατί η περίοδος δεν είναι καλή. Τον Δεκέμβριο μην κάνετε καμία αλλαγή στην καριέρα ή την δημόσια εικόνα σας, μόνον έρευνα μπορείτε να κάνετε για το τι θέλετε να αλλάξετε. Επίσης, μπορεί να αναθεωρήσετε και κάποιες οικονομικές σας αποφάσεις. Η ατμόσφαιρα στο σπίτι και την οικογένειά σας καλή και υποστηρικτική.

Ειδικά οι γεννημένοι τις τρεις πρώτες μέρες, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο να περιμένετε μεταμορφωτικές αλλαγές στον χώρο του σπιτιού και της οικογενείας σας.

Σκορπιός (από 2 Νοεμβρίου έως 11 Νοεμβρίου) από την Άννα Τσοπαναρίδου

Εξαπατήσεις και απογοητεύσεις σε ερωτικές σχέσεις, προβλήματα με τα παιδιά σας ίσως και υπερβολική διασκέδαση αλλά και απώλειες από τυχερά παιχνίδια, έρχεται ο Κρόνος για να τα τακτοποιήσει. Οι αισθηματικές σχέσεις που αξίζουν θα επισημοποιηθούν. Τα προβλήματα με τα παιδιά θα μπουν σε σειρά και θα μπει πρόγραμμα στις δραστηριότητές τους. Δημιουργικά σχέδια και καλλιτεχνικά που είχαν καθυστερήσεις, θα μπουν σε πρόγραμμα υλοποίησης. Η επιρροή του Κρόνου είναι από το Μάρτιο και για όλη την υπόλοιπη χρονιά. 

Διασπάσεις, προβλήματα και χωρισμοί σε σχέσεις και συνεργασίες, θα συνεχίσουν να υπάρχουν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο. Θα ξανασκεφτείτε θέματα συγκατοίκησης αλλά και αλλαγή εργασίας.

Από τη μία ο Ουρανός προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις, από την άλλη ο Δίας φέρνει νέες σχέσεις και επέκταση σε συνεργασίες και με άλλα άτομα. Ο Δίας σας επηρεάζει από Φεβρουάριο έως Απρίλιο. Ιούλιο και Ιούνιο που θα βρίσκεται στο χώρο των κοινών οικονομικών, θα είναι καλή περίοδος για επενδύσεις αλλά και τακτοποίηση χρεών. Νοέμβριο και Δεκέμβριο επαναπροσδιορίζετε το κοινό οικονομικό σας πρόγραμμα με το σύντροφο ή το συνέταιρό σας.

Ο παραδοσιακός κυβερνήτης σας ο Άρης, σας ευνοεί και σας κινητοποιεί τον Ιανουάριο για θέματα νέων συμβολαίων και μετακινήσεων, Φεβρουάριο για θέματα σπιτιού και εργασιακού χώρου.  Απρίλιο ευνοεί νέες σχέσεις και δημιουργικές αναζητήσεις. Μάιο είναι στο χώρο της εργασίας και της καθημερινότητας, Ιούνιο και αρχές Ιουλίου πιθανές νέες σχέσεις και συνεργασίες, Αύγουστο δεν ευνοούνται οι επενδύσεις, καλύτερα να πάτε διακοπές. Το Σεπτέμβριο σας απασχολούν οι σπουδές ή επιμόρφωση για την εργασία σας.

Έρωτες και πάθη ευνοούνται Μάρτιο, Μάιο, αρχές Ιουνίου, Ιούλιο, Αύγουστο. Πιθανές γνωριμίες που θέλετε να κρατήσετε κρυφές ίσως να υπάρχουν το Σεπτέμβριο. Τόνωση αυτοπεποίθησης Ιανουάριο και Οκτώβριο. Ήρεμες στιγμές στο σπίτι Φεβρουάριο και Δεκέμβριο. Γνωριμίες σε μετακινήσεις στο χώρο εργασίας ή σε ταξίδια ίσως έχετε στο Φεβρουάριο, τον Απρίλιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Επικοινωνία, μετακινήσεις, συμβόλαια και συμφωνίες τον Ιανουάριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, επαναφέρετε στο πρόγραμμα εργασιακά ταξίδια τον Απρίλιο, καλύτερες σχέσεις αλλά και κοινές μετακινήσεις με τον σύντροφο ή τους συνεταίρους το Μάιο, επενδυτικές συμφωνίες τον Ιούνιο. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό θα μπορούσατε να κάνετε το τέλος Ιουνίου, διακοπές με την οικογένειά σας τον Ιούλιο, επαφές με φίλους το Σεπτέμβριο.

Σκορπιός (από 12 Νοεμβρίου έως 22 Νοεμβρίου) από την Τζένη Tabary Βλαστάρη

Ο μοντέρνος κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Πλούτωνας, έχει ήδη μεταμορφώσει  αδελφικές σχέσεις  αλλά  και αυτές με τα κοντινά σας άτομα,  όπως και τον τρόπο που πλέον επικοινωνείτε. Αυτή τη χρονιά λοιπόν, ο τομέας που θα κάνει τα «μαγικά» του, θα είναι αυτός  της οικογένειας. Είστε όμως αρκετά έμπειροι από τη φύση του αλλά και  την δική σας κι έχετε την δυνατότητα να διαχειριστείτε αρκετά καλά τα πάντα. 

Ο Ποσειδώνας σας ταλανίζει κάπως με τους έρωτες  μιας  και κάνει το  τοπίο ομιχλώδες και μυστηριακό, κάτι που σας έλκει ιδιαίτερα  να το εξερευνήσετε. Βέβαια στην καλή του έκφανση, σας  δίνει ακόμη μεγαλύτερο ερωτισμό και δημιουργικότητα. Αν είστε καλλιτέχνες θα διαπρέψετε βρίσκοντας διόδους έκφρασης  και απολαμβάνοντας  την αποδοχή των γύρω σας.  

Στις διαπροσωπικές σας σχέσεις  ο Ουρανός και φέτος θα είναι το αλατοπίπερο… το σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί να πιείτε νερό! Όσο για τον Δία και τον Άρη, ερωτικές σχέσεις θα μεγαλοποιηθούν, αλλά προσέξτε και τα οικονομικά σας, που δεν είναι πάντα ευεργετικά, ενώ κάποια θέματα με άτομα προσφιλή σας τα  οποία βρίσκονται σε απόσταση, ίσως υπάρξουν. 

Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας δεν είναι σε καλή θέση, όμως θα σας φέρει καταστάσεις που επιθυμείτε να βιώσετε κυρίως σε ερωτικά αλλά και οικονομικά, όπως και σε θέματα συντρόφου ή και συνεργατών, αλλά και σε πνευματικές, ψυχολογικές αναζητήσεις. Δεν αποκλείεται να τολμήσετε μια βουτιά στους φόβους σας για να τους λύσετε!  

Ο Ερμής αντίστοιχα, διευρύνει την εκ βαθέων έρευνα, ιδιαίτερα στις προσδοκίες, στον φιλικό  σας τομέα, αλλά και στις ομαδικές εργασίες, ενώ δεν  μένει απ’ έξω το σεξουαλικό και οικονομικό κομμάτι  της ζωή σας. Τον Απρίλιο στην πρώτη του αναδρομή επανεκτιμήστε θέματα υγείας, προσφοράς και εργασίας, ενώ τον Αύγουστο στη δεύτερη τα επαγγελματικά σας, την καριέρα σας αλλά και ό,τι  υπάρχει με κάποιον από τους γονείς σας. Ενώ για το τέλος του χρόνου τα οικονομικά σας και οι πηγές που αυτά προέρχονται.