Ταύρος 2024

Ταύρος

Για εσάς τους Ταύρους οι πλανητικές κινήσεις και όψεις του 2024 παρουσιάζουν μια χρονιά σημαντικών αλλαγών και ευκαιριών για ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε τομείς αυτοέκφρασης, σχέσεων και καριέρας. Ακολουθεί η λεπτομερής πρόβλεψή σας για το 2024:

Η επιρροή του Δία 

Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τις 26 Μαΐου και μετά στους Διδύμους: Η χρονιά ξεκινά με τον Δία στον Ταύρο, ενισχύοντας τις φυσικές τάσεις σας προς την ανάπτυξη στα προσωπικά οικονομικά, την υλική άνεση και την αυτοεκτίμηση. Αυτή η διέλευση ενθαρρύνει την επέκταση και την αφθονία. Όταν ο Δίας μετακινείται στους Διδύμους, η εστίαση μετατοπίζεται στην επικοινωνία και τη μάθηση, ενισχύοντας μια πιο περίεργη και κοινωνική στάση.

Δίας σύνοδος Ουρανός (22 Μαΐου στον Ταύρο): Μια σημαντική όψη που φέρνει ξαφνικές και απροσδόκητες αλλαγές, επηρεάζοντας ιδιαίτερα την αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας για εσάς τους Ταύρους. Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί σε οικονομικά απροσδόκητα κέρδη ή απροσδόκητες αλλαγές στις προσωπικές αξίες.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας (24 Μαΐου): Αυτή η όψη ενθαρρύνει εσάς τους Ταύρους  να συνδυάσετε την πρακτικότητα με τα όνειρά σας. Είναι μια αρμονική στιγμή για επιδίωξη δημιουργικών ή πνευματικών προσπαθειών, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε συναισθηματική και καλλιτεχνική ανάπτυξη.

Δίας τρίγωνο Πλούτωνας (3 Ιουνίου): Μια ισχυρή πτυχή για μεταμόρφωση και ενδυνάμωση. Οι Ταύροι θα μπορούσατε να βιώσετε βαθιές αλλαγές στην καριέρα ή την κατεύθυνση της ζωής σας, με έντονη εστίαση στην προσωπική ανάπτυξη και επιρροή.

Δίας τετράγωνο Κρόνος (20 Αυγούστου και 24 Δεκεμβρίου): Αυτές οι όψεις μπορεί να φέρουν προκλήσεις που απαιτούν να εξισορροπήσετε τις φιλοδοξίες σας με την πραγματικότητα. Είναι μια περίοδος πειθαρχημένης ανάπτυξης και αναγνώρισης περιορισμών.

Δίας εξάγωνο Χείρωνας (12 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου): Προσφέρει ευκαιρίες για θεραπεία, ιδιαίτερα σε τομείς που σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση και την προσωπική ταυτότητα. Μπορεί να βρείτε νέους τρόπους για να ξεπεράσετε τις πληγές του παρελθόντος και να δυναμώσετε.

Ο ρόλος του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Κρόνος στους Ιχθύς: Μια περίοδος που μπορεί να προκαλέσει εσάς τους Ταύρους, ώστε να εμβαθύνετε συναισθηματικά, να αντιμετωπίσετε προβλήματα του παρελθόντος και να μάθετε από την ενδοσκόπηση και τις πνευματικές πρακτικές.

Ουρανός στον Ταύρο: Συνεχίζει να φέρνει μεταμορφωτική ενέργεια στη ζωή σας, προκαλώντας σας να καινοτομήσετε και να προσαρμοστείτε, ειδικά σε οικονομικά και προσωπικά θέματα.

Ποσειδώνας στους Ιχθύς: Αυτή η διέλευση μπορεί να αυξήσει τη διαίσθηση και τη δημιουργικότητα σας, αλλά και να δημιουργήσει σύγχυση ή απογοήτευση, αν δεν βασίζεται στην πραγματικότητα.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μετά Υδροχόος (με αναδρομή): Μια μετάβαση από τη μεταμόρφωση στην καριέρα και τη δημόσια θέση σε εστίαση στις φιλίες, τα κοινωνικά ιδανικά και τη συμμετοχή στην κοινότητα.

Το ταξίδι του Χείρωνα και ο Ανάδρομος Άρης

Χείρωνας στον Κριό: Είναι καιρός για εσάς τους Ταύρους να αντιμετωπίσετε τα υποκείμενα ζητήματα που σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση και τις προσωπικές αξίες, πιθανώς μέσω αντιπαραθέσεων ή διορατικών γνώσεων.

Ανάδρομος Άρης (έναρξη 7 Δεκεμβρίου): Σηματοδοτεί μια περίοδο για να επανεκτιμήσετε τις ενέργειες και τις στρατηγικές σας, ειδικά σε τομείς που σχετίζονται με την εργασία και την υγεία. Είναι καιρός για προβληματισμό παρά για δράση.

Εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής

Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (25 Μαρτίου): Αυτή η έκλειψη θα μπορούσε να φέρει προκλήσεις στην εξισορρόπηση των προσωπικών αναγκών με αυτές των άλλων, ιδιαίτερα σε σχέσεις και συνεργασίες.

Έκλειψη Ηλίου στον Κριό (8 Απριλίου): Σας ενθαρρύνει να επικεντρωθείτε στην προσωπική μεταμόρφωση και να επανεκτιμήσει την προσέγγισή σας στις σχέσεις και την φροντίδα του εαυτού σας.

Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς  (18 Σεπτεμβρίου): Μια στιγμή για συναισθηματικές και πνευματικές συνειδητοποιήσεις, που σας προτρέπει να συνδεθείτε με τις βαθύτερες συναισθηματικές ανάγκες και τη διαίσθησή σας.

Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό (2 Οκτωβρίου): Θετική επιρροή στις σχέσεις, φέρνοντας νέες ευκαιρίες για αρμονία και κατανόηση στις συνεργασίες.

Ανάδρομες φάσεις του Ερμή: Περίοδοι για εσάς τους Ταύρους που θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία και στη λήψη αποφάσεων. Πιθανότητα καθυστερήσεων και παρεξηγήσεων, ιδιαίτερα σε συμβόλαια και ταξίδια.

Σύνοψη για το ζώδιο του Ταύρου το 2024

Το έτος 2024 θα είναι μια μεταμορφωτική περίοδος για εσάς τους Ταύρους, που χαρακτηρίζεται από προσωπική ανάπτυξη, αλλαγές στις αξίες και σημαντικές αλλαγές, τόσο στον υλικό, όσο και στον πνευματικό τομέα. Η υιοθέτηση της αλλαγής, η εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ πρακτικότητας και ονείρων και η εστίαση στην αυτοθεραπεία θα είναι το κλειδί, Ταύροι, έτσι ώστε να πλοηγηθείτε με επιτυχία αυτή τη δυναμική χρονιά.

Αισθηματικά από τη Βίρνα Κουτράκου

Μια ιδιαίτερα καλή περίοδος για εσάς (πέραν εκείνων που αναφέρθηκαν) είναι 15 – 18 Ιουνίου όπου υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν άνθρωποι στη ζωή σας που να σας διασκεδάσουν με το χιούμορ τους και να σας κάνουν να περάσετε καλά!

Ιδιαίτερη προσοχή το διάστημα 7- 9 Μαρτίου, 26 – 30 Απριλίου και 24 – 26 Σεπτεμβρίου γιατί όπως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, έτσι κ τυχόν γνωριμία σε αυτά τα διαστήματα θα έχει αρκετά προβλήματα. Αντίστοιχα και το διάστημα 12 – 17 Ιουλίου γιατί η όποια γνωριμία ή σχέση γίνει εκείνο το διάστημα, θα φέρει το σπόρο της ρήξης και της διάσπασης.

Επαγγελματικά από την Ελένη Στρατινάκη

Ο Πλούτωνας θα προκαλέσει κάποιους από εσάς σε μεγάλες αλλαγές στα θέματα καριέρας. Η επιτυχία θα γίνει αυτοσκοπός και θα αντιμετωπίσετε αρκετά προβλήματα μέχρι να τα καταφέρετε, ακόμη και παιχνίδια εξουσίας. 

Να είστε προσεκτικοί, πρακτικοί και οργανωμένοι σε επενδυτικά σχέδια και στόχους που αφορούν ομάδες, συλλόγους και οργανισμούς, για να μην απογοητευτείτε, ιδίως με την έκλειψη του Σεπτεμβρίου. Ο Δίας σας δίνει μέχρι τον Μάιο εύνοια για να επεκταθείτε στους επαγγελματικούς σας στόχους και να πάρετε πρωτοβουλίες, για αυτό μην βολευτείτε, κινηθείτε. Προσέξτε τη τάση σας να είστε αδιάλλακτοι και απότομοι λόγω Ουρανού στο ζώδιο σας.  

Από τον Μάιο και μετά, τα οικονομικά σας πάνε πολύ καλύτερα και μπορείτε να προχωρήσετε σε επενδυτικές κινήσεις στη δουλειά σας, αρκεί να μείνετε μακριά από σπατάλες. Χρειάζεται προγραμματισμό για να προωθήσετε οικονομικά τα σχέδια σας και να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να μην έχετε τη στήριξη που περιμένατε από τρίτους. 

Οι εκλείψεις Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβρη φέρνουν δυσκολίες στο εργασιακό σας περιβάλλον. Υπάρχει αυξημένο άγχος, καθυστερήσεις και προβλήματα που σας καλούν να αναθεωρήσετε τον τρόπο που εργάζεστε, το ωράριό σας, τις συνήθειες σας ή ακόμη και την ίδια σας τη δουλειά. 

Εκλείψεις από την Αλεξάνδρα Στριγκλή

Η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Κριού στις 08/04, σας ωθεί σε ενδοσκόπηση και απολογισμό πεπραγμένων, ώστε να φέρετε στην επιφάνεια τις κρυφές σας επιθυμίες και να βρείτε τον βηματισμό σας για το μέλλον. Είναι η ώρα να αφήστε το θυμικό σας να αναδυθεί, και να βρείτε το μέσο για να το εκδηλώσετε παραγωγικά. Στις 18/09 η Σεληνιακή έκλειψη στους Ιχθύς σας βοηθάει να εδραιώσετε την κοινωνική σας εικόνα σε μεγάλους οργανισμούς με τέτοιο τρόπο που να προβάλλετε με έξυπνο τρόπο το δημιουργικό σας ταλέντο. Οι καλλιτέχνες του ζωδίου σας ευνοείστε, οπότε λάβετε θέσεις από νωρίς. 

Οι εκλείψεις Σελήνης και Ηλίου στον Ζυγό (25/03 και 02/10 αντίστοιχα) αποκαλύπτουν τις πτυχές της καθημερινότητάς σας που έχουν ανάγκη για εξισορρόπηση και ανανέωση. Η διαχείριση των οικονομικών σας βελτιώνεται. Δεν αποκλείεται να έχετε σημαντική στήριξη – ακόμα και οικονομική – από γυναίκες του επαγγελματικού σας χώρου που μπορούν να χορηγήσουν τα μέσα που χρειάζεστε. 

Πριν αποφασίσετε δραστικές αλλαγές, προτιμήστε να μελετήσετε πως αυτός ο τομέας θα γίνει πιο λειτουργικός, ώστε να αποφύγετε τον εκνευρισμό που μπορεί να έχει και επιπτώσεις στην υγεία σας. Θα μπορέσετε να έχετε εγκράτεια και να τιθασεύσετε τη ροπή σας για έξοδα και για επιβλαβείς απολαύσεις, οπότε μελετήστε την ένταξη της άσκησης και της σωστής διατροφής στη ζωή σας. 

Προβλέψεις Ανα δεκαήμερα

Ταύρος (από 20 Απριλίου έως 30 Απριλίου) από τη Βίρνα Κουτράκου

Οι δύο πρώτοι μήνες του χρόνου σας βρίσκουν ενθουσιώδεις και ανοιχτόκαρδους, ενώ η τύχη σας εξακολουθεί να είναι καλή. Η πανσέληνος του Ιανουαρίου θέτει θέματα σπιτιού και οικογένειας, ενώ η πανσέληνος του Φεβρουαρίου θα είναι η ώρα που θα αφήσετε πίσω σας κάποιες φιλικές και κοινωνικές σχέσεις που ξεθώριασαν και δεν ανταπεξήλθαν στο τεστ του χρόνου. 

Ο Μάρτιος θα σας αποζημιώσει καθώς νέα πρόσωπα θα έρθουν για να προστεθούν στον κοινωνικό σας περίγυρο, ενώ η έκλειψη Σελήνης θα φέρει τα εργασιακά σας θέματα στο προσκήνιο, ενώ η πανσέληνος του Απριλίου θα δοκιμάσει τις αντοχές των διαπροσωπικών σας σχέσεων

Ο Μάιος θα είναι ένας ευχάριστος μήνας με προσωπική λάμψη και γοητεία, αλλά προς το τέλος του μήνα θα πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά με τα οικονομικά σας. Τον Ιούνιο θα εξακολουθήσετε να ασχολείστε με τα οικονομικά σας καθώς για ένα δίμηνο θα σας παρουσιαστούν ευκαιρίες, ενώ μετά το δεύτερο μισό του μήνα θα αρχίσετε να προσπαθείτε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι, ή τις διακοπές σας.

Ο Ιούλιος σας παροτρύνει να ασχοληθείτε με την οικογένεια και το σπίτι σας και ίσως βγάλει και κάποια έξοδα ανακαίνισης, ενώ ο Αύγουστος θα είναι για εσάς κυριολεκτικά μήνας θερινής ραστώνης.

Ο Σεπτέμβριος σας βρίσκει δημιουργικούς, να ασχολείστε με τα εργασιακά σας και προς τα τέλη του μήνα με τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, ενώ θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα και επαφές με την ευρύτερη οικογένειά σας. Ο Οκτώβριος σας θέτει και πάλι το θέμα των διαπροσωπικών σας σχέσεων και της τακτοποίησης των οικονομικών σας εκκρεμοτήτων.

Ο Νοέμβριος θα είναι μήνας που θα σας ζητήσει να εστιάσετε την προσοχή σας στο θέμα του σπιτιού και της οικογένειάς σας, ενώ ο Δεκέμβριος θα είναι καλός μήνας για να προωθήσετε την καριέρα σας και να βελτιώσετε την δημόσια εικόνα σας.

Ειδικά οι γεννημένοι τις τρεις πρώτες μέρες, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο να περιμένετε μεταμορφωτικές αλλαγές στην καριέρα σας.

Ταύρος (από 1 Μαΐου έως 10 Μαΐου) Από την Άννα Τσοπαναρίδου

Έχετε ησυχάσει από τις ταραχές και τα ξαφνικά προβλήματα που σας έφερε ο Ουρανός. Θα επηρεάσει μόνο τις τελευταίες μέρες του δεκαημέρου σας τον Ιανουάριο. Οι φίλοι κι οι παρέες θα μπουν σε νέα πλαίσια και θα οριοθετήσετε τους στόχους που πρέπει να πραγματοποιήσετε. Ίσως προγραμματίσετε και κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή να φύγετε για σπουδές στο εξωτερικό. 

Ο Δίας, ο πλανήτης της φιλοσοφίας και της επέκτασης καθώς και των ταξιδιών, θα βρίσκεται στο δεκαήμερο σας Φεβρουάριο έως Απρίλιο, τονίζοντας τις φοβίες σας και θα συζητήσετε με φίλους και πολύ πιθανόν να έχετε και μία ερωτική γνωριμία από το φιλικό σας περιβάλλον. Το καλοκαίρι και Νοέμβριο-Δεκέμβριο θα επηρεάσει τα οικονομικά σας και με πολλή προσοχή μπορείτε να επεκταθείτε και σε επαγγελματικές ομάδες για αύξηση των εσόδων σας.

Δραστηριοποίηση και ευκαιρίες στην καριέρα σας αλλά και σε θέματα σχέσεων θα έχετε Ιανουάριο, Φεβρουάριο, αρχές Μαρτίου. Επίσης έντονη περίοδος σε οικονομικές επιτυχίες θα έχετε τον Μάιο, Ιούνιο και επικοινωνιακή περίοδο έντονη θα έχετε τον Αύγουστο.

Έρωτας και λάμψη  θα είναι έντονη τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο, ευκαιρίες διασκέδασης θα έχετε το Μάρτιο, Μάιο, πιθανότητες συγκατοίκησης τον Ιούλιο, νέες γνωριμίες Αύγουστο, Οκτώβριο. Πιθανή μονιμοποίηση σχέσεων τον Δεκέμβριο.

Επικοινωνιακά θα ευνοηθείτε το Φεβρουάριο, ευκαιρίες για διασκέδαση το Μάρτιο, Μάιο, έσοδα και νέες συμφωνίες Ιούνιο. Η ενασχόληση με τα παιδιά σας θα είναι πολύ ευνοϊκή το Σεπτέμβριο. Διαχείριση της καθημερινότητας, νέες σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες τον Οκτώβριο και επαναπροσδιόριση των επενδύσεων τον Δεκέμβριο.

Ταύρος (από 11 Μαΐου έως 20 Μαΐου) από την Τζένη Tabary Βλαστάρη

Το 2023 έφερε αλλαγές  σε θέματα πιστεύω αλλά και σπουδών, μετακομίσεων σε μακρινές αποστάσεις. Το 2024 καλείστε να  προσαρμοστείτε  σε αυτά, το καλύτερο δυνατόν και να ετοιμαστείτε για αυτά που θα έρθουν στον επαγγελματικό σας τομέα. Νέα βήματα και εγχειρήματα, με έναν διαφορετικό αέρα. Προετοιμάστε την σταθερή φύση σας γιατί πνέουν νέοι άνεμοι. 

Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να βρίσκεται στον 11ο ηλιακό σας οίκο και οι φιλικές σας αλλά και ομαδικές σχέσεις περνούν σκαμπανεβάσματα, μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Ο Κρόνος  ζητά σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ορθές επιλογές ανάμεσα στις φιλίες αλλά και σε σωματεία ή μεγάλους οργανισμούς που πιθανόν να ανήκετε. Όσο για τον Ουρανό, εξακολουθεί να παραμένει στο δικό σας  δεκαήμερο έως το τέλος της χρονιάς. Από τον Σεπτέμβρη έως και το τέλος του 2024, να είστε έτοιμοι, για όσα μπορεί να σας φέρει ξαφνικά στην επιφάνεια. 

Ο Άρης κάνει την είσοδό του στο δικό σας δεκαήμερο στις  13  Απριλίου και σας τονώνει την  αυτοπεποίθηση αλλά και την ενέργεια για να επιχειρήσετε νέα βήματα. Συνεργασίες και σχέσεις ευνοούνται αυτό το διάστημα αλλά και προς το τέλος Μαΐου, με την Αφροδίτη και τον Δία, τους δυο ευεργέτες του ζωδιακού κύκλου,  να  σας  φέρνουν θετικές εξελίξεις  σε διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και σε οικονομικά εγχειρήματα. 

Επίσης τέλος του Μάη ο Ερμής σας  πριμοδοτεί με το πέρασμά του, φέρνοντας νέες ιδέες  για τα οικονομικά σας αλλά και τις ερωτικές σας περιπτύξεις. Παρόλα αυτά, στις περιόδους των αναδρομών του Ερμή,  οφείλετε να είστε προσεκτικοί.  Τον Απρίλιο κάντε μια ενδοσκόπηση σε θέματα ψυχολογικά και φόβους ή κρυφούς εχθρούς που δεν έχετε  αντιμετωπίσει. Τον Αύγουστο, μην πάρετε αποφάσεις για τα ερωτικά ή θέματα παιδιών, σκεφτείτε τι σας  έχει βγει σε καλό έως τώρα και τι όχι.  Τέλος Νοέμβρη ξεκαθαρίστε  υποθέσεις δανείων, επενδύσεων ή και κληρονομιών.