Τοξότης 2024

Τοξότης

Για εσάς τους Τοξότες οι αστρολογικές τάσεις του 2024 υποδεικνύουν μια χρονιά με σημαντικές ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, ανάπτυξη σχέσεων και εξέλιξη σταδιοδρομίας. Γνωστοί για το περιπετειώδες πνεύμα σας, την αγάπη για την ελευθερία και τη φιλοσοφική σας ματιά, οι Τοξότες  θα βρείτε αυτά τα χαρακτηριστικά ιδιαίτερα χρήσιμα για την πλοήγηση στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της χρονιάς. Ακολουθεί η λεπτομερής σας πρόβλεψη για το 2024:

Η επιρροή του Δία

Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τις 26 Μαΐου και μετά στους Διδύμους: Ο Δίας ξεκινά τη χρονιά στον Ταύρο, δίνοντας έμφαση στην υγεία, τις καθημερινές σας συνήθειες και το εργασιακό περιβάλλον για εσάς τους Τοξότες. Αυτή η διέλευση μπορεί να φέρει επέκταση και ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς, βελτιώνοντας τη συνολική ευημερία και την παραγωγικότητά σας. Όταν ο Δίας μπαίνει στους Διδύμους, η εστίαση μετατοπίζεται σε συνεργασίες και σχέσεις, προσφέροντας ευκαιρίες, τόσο για προσωπικές, όσο και για επαγγελματικές επαφές.

Δίας σύνοδος Ουρανός (22 Μαΐου στον Ταύρο): Αυτή η όψη μπορεί να φέρει ξαφνικές αλλαγές ή απροσδόκητες ευκαιρίες στη ρουτίνα εργασίας ή υγείας σας. Είναι καιρός για προσαρμοστικότητα και υιοθέτηση καινοτόμων προσεγγίσεων σε θεραπείες.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας (24 Μαΐου): Μια αρμονική όψη που ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη διαίσθησή σας, ιδιαίτερα σε καθημερινές εργασίες και θέματα υγείας. Είναι μια εξαιρετική περίοδος, για να εντάξετε πνευματικές πρακτικές στην καθημερινότητά σας.

Δίας τρίγωνο Πλούτωνας (3 Ιουνίου): Σηματοδοτεί ισχυρούς μετασχηματισμούς και ενδυνάμωση στις σχέσεις. Οι Τοξότες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φυσική σας αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό σας για να καλλιεργήσετε ουσιαστικές επαφές.

Δίας τετράγωνο Κρόνος (20 Αυγούστου και 24 Δεκεμβρίου): Προκλήσεις που απαιτούν την εξισορρόπηση των φιλοδοξιών με την πρακτικότητα, ιδιαίτερα στις συνεργασίες. Είναι καιρός για πειθαρχημένη ανάπτυξη και κατανόηση της πραγματικότητας των σχέσεών σας.

Δίας εξάγωνο Χείρωνας (12 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου): Προσφέρει ευκαιρίες για θεραπεία και προσωπική ανάπτυξη, ειδικά σε τομείς που σχετίζονται με την αυτοέκφραση και τις προηγούμενες εμπειρίες.

Ο ρόλος του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Κρόνος στους Ιχθύς: Ενθαρρύνει εσάς τους Τοξότες να επικεντρωθείτε στη δημιουργική έκφραση, την ερωτική ζωή και τα παιδιά. Είναι μια περίοδος για τη δημιουργία δομής και πειθαρχίας σε αυτούς τους τομείς.

Ουρανός στον Ταύρο: Συνεχίζει να φέρνει αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα εργασίας και υγείας, ενθαρρύνοντας καινοτόμες και αντισυμβατικές προσεγγίσεις.

Ποσειδώνας στους Ιχθύς: Ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη διαίσθησή σας σε ρομαντικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις, αλλά μπορεί επίσης να φέρει σύγχυση ή εξιδανίκευση σε ερωτικά θέματα.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μετά Υδροχόο (με αναδρομή): Μετατοπίζει την εστίαση από τη μεταμόρφωση στο σπίτι και την οικογενειακή σας ζωή, σε ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές και στην συλλογική κοινότητα.

Το ταξίδι του Χείρωνα και ο Ανάδρομος Άρης

Χείρωνας στον Κριό: Μιά χρονιά, για να θεραπεύσετε ζητήματα που σχετίζονται με την ταυτότητα και τις προσωπικές πρωτοβουλίες και δράσεις, ενισχύοντας μια πιο σίγουρη προσέγγιση στη ζωή.

Ανάδρομος Άρης (έναρξη 7 Δεκεμβρίου): Σηματοδοτεί μια περίοδο, για να επαναξιολογήσετε τις ενέργειες και τις φιλοδοξίες σας, ιδιαίτερα όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα ταξίδια και τις φιλοσοφικές πεποιθήσεις.

Εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής

Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (25 Μαρτίου): Μπορεί να φέρει προκλήσεις στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Οι Τοξότες μπορεί να χρειαστεί να βρείτε αρμονία μεταξύ των προσωπικών σας επιθυμιών και των επαγγελματικών σας ευθυνών.

Έκλειψη Ηλίου στον Κριό (8 Απριλίου): Μια στιγμή για νέα ξεκινήματα στην προσέγγισή σας στη φιλοσοφία, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα ταξίδια. Προσφέρει ευκαιρίες, για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.

Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς (18 Σεπτεμβρίου): Συναισθηματικές ιδέες και πνευματικές αποκαλύψεις, που σας προτρέπουν να συνδεθείτε πιο βαθιά με τη δημιουργική και ρομαντική πλευρά σας.

Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό (2 Οκτωβρίου): Θετικές εξελίξεις στο εργασιακό σας περιβάλλον ή στην καθημερινότητα και στην υγεία, που προσφέρουν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση.

Ανάδρομες φάσεις του Ερμή: Περίοδοι για εσάς τους Τοξότες, που θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία, ειδικά σε ταξιδιωτικά και εκπαιδευτικά θέματα. Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις.

Σύνοψη για το ζώδιο του Τοξότη το 2024

Για εσάς τους Τοξότες το 2024 είναι μια χρονιά ανάπτυξης σε προσωπικούς και επαγγελματικούς τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις και τις καθημερινές ρουτίνες. Η αποδοχή της αλλαγής, η εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ ελευθερίας και δέσμευσης και η εστίαση στην προσωπική θεραπεία και ανάπτυξη θα είναι βασικά θέματα. Η φυσική αισιοδοξία και η αγάπη σας, Τοξότες, για την περιπέτεια θα είναι σημαντικά πλεονεκτήματα στην πλοήγηση στις αστρολογικές επιρροές του έτους.

Αισθηματικά

Ο Μάιος και μάλιστα το τέλος του θα είναι εκπληκτικό για να μπορέσετε να κάνετε μία νέα γνωριμία που θα σας αναστατώσει και θα σας κάνει να αλλάξετε πολλά από τα δυσάρεστα στην αισθηματική σας ζωή. Ο Ιούνιος και ο Δεκέμβριος του 2024 ειναι οι μήνες με τις μεγαλύτερες ευκαιρίες να γνωρίσετε κάτι καινούριο αλλά και σας βοηθά να μπορέσετε να ανανεώσετε την υπάρχουσα σχέση σας. Όλο το διάστημα από τις 20 Μαίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου θεωρείτε μία περίοδος σχέσεων και επιτυχιών ενώ και ο Απρίλιος είναι ο μήνας που θα μπορούσε να σας φέρει μία ξαφνική σχέση στη ζωή σα.ς

Θα πρέπει να προσέξετε για κινδύνους χωρισμού κυρίως στα τέλη του Μαρτίου ενώ και ο Φεβρουάριος μπορεί να είναι ένας μήνας που θα σας κουράσει και μπορεί να υπάρχει μία έλλειψη συνεννόησης με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες παρεξηγήσεις.

Επαγγελματικά από την Ελένη Στρατινάκη

Μέχρι τον Μάιο, ο κυβερνήτης σας Δίας, σας δίνει απλόχερα ευκαιρίες στην εργασία σας. Γίνεστε πιο αποδοτικοί, το κλίμα στη δουλειά είναι ευχάριστο, μπορείτε να αυξήσετε τη πελατεία σας και κάποιοι να βρείτε καινούργια δουλειά. Δε θα λείψουν τα ξαφνικά γεγονότα και οι ανατροπές, αλλά παράλληλα καλείστε να βρείτε νέες μεθόδους προσέγγισης του επαγγέλματός σας. 

Από τον Μάιο και μετά, ευνοείστε για καινούργιες συνεργασίες και στο να βελτιώσετε τις υπάρχουσες. Έχετε αρκετές υποχρεώσεις στο σπίτι και την οικογένεια, όπου ιδίως με την έκλειψη του Σεπτεμβρίου, θα νιώσετε ότι θυσιάζετε πολλά και μπορεί να απογοητευτείτε. Πρέπει να αφήσετε πίσω τα προσωπικά σας θέλω και να εστιάσετε στα καθήκοντά σας, κάτι που από τη φύση σας είναι πολύ δύσκολο. Καινούργια δεδομένα στα επαγγελματικά σας σχέδια καλείστε επίσης να τα αντιμετωπίσετε με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα. 

Με τις εκλείψεις τον Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβριο επαναξιολογείτε στόχους σας, επιχειρηματικές κινήσεις, μπορεί να ενταχθείτε σε ομάδες, συλλόγους ή να έχετε αλλαγές στην εταιρία που εργάζεστε. Αποφύγετε κινήσεις που έχουν μεγάλο ρίσκο.         

Ο Ερμής ανάδρομος στο ζώδιο σας 26/11 με 15/12 σας καλεί σε επαναπροσδιορισμούς στις κινήσεις σας και σε συμφωνίες.      

Εκλείψεις από την Αλεξάνδρα Στριγκλή

Ο άξονας Κριού/Ζυγού όπου γίνονται οι Ηλιακές εκλείψεις (08/04 και 02/10) εστιάζει τόσο στην δημιουργική σας δράση όσο και στην έντονη κοινωνικότητά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε την ενασχόληση με κάτι που πάντα σας συγκινούσε, που νιώθετε ότι έχετε το ταλέντο και τις ιδέες να το κάνετε πραγματικότητα. Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα, ετοιμασθείτε να κοπιάσετε και δείτε ξανά και ξανά πως θα τα καταφέρετε. Μοιρασθείτε το όραμά σας με τους φίλους σας, τα παιδιά σας και τον ευρύ σας κύκλο. Η απομόνωση δεν είναι δόκιμη, οπότε με κάθε ευκαιρία συναντήστε κόσμο, μπείτε σε δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος και εισπράξτε εικόνες και εντυπώσεις. Αν έχετε παιδιά, πάρτε τα μαζί σας – για το καλό τους.

Η Σελήνη στις 25/03 στον Ζυγό και στις 18/09 στους Ιχθύς, θα σκοτεινιάσει από τις εκλείψεις. Η έκφρασή σας και οι δημιουργίες σας φαίνονται λίγο άτονες, λίγο θολές. Ενώ ξέρετε τι θέλετε, νιώθετε ίσως μπλοκάρισμα στην απόδοση του συναισθήματος και ο βηματισμός σας δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρος. Μην αφήσετε την απογοήτευση να σας κυριεύσει και μπείτε σε δύσκολες συζητήσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας. Σε θέματα σπιτιού και οικογενείας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε πολλά ζητήματα. Εξετάστε την επάρκεια της δουλειάς σας για τις οικογενειακές ανάγκες, και αποφύγετε τη θεωρητική κάλυψή τους, και συντονιστείτε με τις δυνατότητές σας.

Αναλυτικά ανα δεκαήμερα

ΤΟΞΟΤΗΣ (από 23 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου) από την Βίρνα Κουτράκου

Ο Ιανουάριος σας βρίσκει με καλή διάθεση αλλά και με οικονομικές ανησυχίες, ενώ ο Φεβρουάριος δίνει πολλές μετακινήσεις και ευκαιρίες επικοινωνίας. Το δίμηνο αυτό έχετε εύνοια στα εργασιακά καθώς και καλή υγεία, αν χρειάζεστε να προγραμματίσετε κάτι. Οι οικογενειακές δυσκολίες που σας έχουν ταλαιπωρήσει, τελειώνουν στο τέλος αυτού του διμήνου, αφού κορυφωθούν με την πανσέληνο του Φεβρουαρίου.

Ο Μάρτιος φέρνει βελτιωμένη ατμόσφαιρα στα οικογενειακά σας. Ο Απρίλιος θα είναι ένας χαρούμενος μήνας για εσάς, αλλά θα κληθείτε να επαναξιολογήσετε τις γνωριμίες που έχετε κάνει και αν θέλετε να παραμείνουν στη ζωή σας.

Ο Μάιος έχει καλές εργασιακές συνθήκες, ενώ από τα τέλη Μαΐου θα έχετε ισορροπία και ευτυχία στις διαπροσωπικές σας σχέσεις  και προτάσεις συνεργασίας, για το επόμενο δίμηνο. Ο Ιούνιος επανατοποθετεί τα οικονομικά σας θέματα επί τάπητος και σας δίνει μία ευκαιρία να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας εκκρεμότητες.

Ο Ιούλιος πιθανόν να φέρει ένα ταξίδι στο εξωτερικό με τον σύντροφό σας, ή κάποια συνεργασία με εξωτερικό, ενώ τον Αύγουστο σκέπτεστε πώς θα προωθήσετε την καριέρα σας, αναθεωρώντας πολλές από τις ιδέες και τα πλάνα σας.

Ο Σεπτέμβριος σας βρίσκει με νέες φιλοδοξίες, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσετε κοινωνική δράση και γίνεστε ιδιαίτερα αγαπητοί μεταξύ των φίλων σας. Προσέξετε τα οικονομικά σας. Ο Οκτώβριος σας δίνει μεγάλη προσωπική ακτινοβολία και καλή διάθεση, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνετε πληροφορίες, χωρίς να το ανακοινώνετε, για να προωθήσετε τα σχέδια σας.

Τον Νοέμβριο προσπαθείτε να βελτιώσετε τα οικονομικά σας, ενώ εξακολουθείτε να κάνετε σχέδια τα οποία περιλαμβάνουν είτε μία μορφή ανώτερης επαγγελματικής εξειδίκευσης είτε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Ο Δεκέμβριος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η Νέα Σελήνη σας ωθεί σε νέα εγχειρήματα, ο καιρός όμως δεν είναι καθόλου κατάλληλος, καθώς πρέπει να σκεφτείτε πολύ ψύχραιμα και να αναθεωρήσετε και το θέμα της επαγγελματικής επιμόρφωσης, και το θέμα του εξωτερικού.

Ειδικά οι γεννημένοι τις τρεις πρώτες μέρες, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο να περιμένετε μεταμορφωτικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας των ιδεών σας.

Τοξότης (από 3 Δεκεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου) από την Άννα Τσοπαναρίδου

Τα προηγούμενα χρόνια είχατε πολλές βλάβες στο σπίτι και απογοητεύσεις στον εργασιακό σας χώρο. Ο Κρόνος στο δικό σας δεκαήμερο από το Μάρτιο και για όλη την υπόλοιπη χρονιά, θα σας αναγκάσει να βάλετε σε πρόγραμμα σε εργασίες που απαιτούνται να γίνουν στο σπίτι σας, να βάλετε όρια στις υποχρεώσεις που σας ζητά η οικογένειά σας και γενικότερα να προγραμματίσετε έξοδα και απαιτήσεις στα θέματα του σπιτιού και της οικογένειας. 

Ο Ουρανός προκάλεσε πολλές ταραχές στην εργασία και στην καθημερινότητά σας και ίσως και κάποια θεματάκια υγείας. Θα βρίσκεται στο δεκαήμερο σας από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο και μετά θα σας αφήσει στην ησυχία σας.

Ο κυβερνήτης σας Δίας στον ίδιο χώρο της εργασίας διόγκωσε τα προβλήματα αλλά σας παρείχε και βοήθεια, ώστε να τα διαχειριστείτε. Θα βρίσκεται στο δεκαήμερο σας από Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο. Θα σας επηρεάσει πάλι από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο και από Νοέμβριο έως και Δεκέμβριο, αλλά πλέον στο χώρο των σχέσεων και των συνεργασιών. Θα δεχτείτε τότε την εύνοια του με νέες σχέσεις και νέες συνεργασίες αλλά και βοήθεια στην ανάπτυξη και επέκταση των υπαρχόντων σχέσεων.

Κινητοποίηση από τον Άρη σε θέματα οικονομικά δικά σας ή κοινά με το σύντροφο, θα έχετε Ιανουάριο και Οκτώβριο. Σε ταξίδια και επαφές θα σας βοηθήσει Φεβρουάριο και αρχές Μαρτίου. Αλλαγές στο σπίτι τον Απρίλιο, νέες σχέσεις και γνωριμίες το Μάιο, εργασιακές επιτυχίες Ιούνιο και Ιούλιο, σταθερές σχέσεις και συνεργασίες τον Αύγουστο, ίσως και διακοπές με τον σύντροφό σας.

Η Αφροδίτη αυξάνει τον ερωτισμό σας και ευνοεί τις σχέσεις σας Ιανουάριο, Απρίλιο, Ιούνιο, Οκτώβριο. Αυξημένη αυτοπεποίθηση ίσως και οικονομικά θα έχετε το Φεβρουάριο και Νοέμβριο. Νέες γνωριμίες και πιθανή συγκατοίκηση Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Κρυφές γνωριμίες και σχέσεις μπορεί να έχετε αρχές Οκτωβρίου.

Επικοινωνίες, επαφές, ταξίδια, αλλά και νέες σχέσεις είναι ευνοϊκές περισσότερο Φεβρουάριο, Μάρτιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Τοξότης (από 13 Δεκεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου) από την Τζένη Tabary Βλαστάρη

Οι οικονομικές αλλαγές των τελευταίων ετών με τον Πλούτωνα, σας απασχολούν για λίγο ακόμη, όμως κυρίως ως προς το να δείτε πώς θα τις διαχειριστείτε για να είναι λειτουργικές. Μέσα στο 2024, οι σχέσεις με τα αδέλφια σας, τα προσφιλή σας άτομα, ο τρόπος που επικοινωνείτε, είναι αυτά που έχει βάλει στο στόχαστρο να αλλάξει ο μεταμορφωτικός αυτός πλανήτης. Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί  να υπάρχει στα οικογενειακά ζητήματα που σας απασχολούν, άλλοτε με σύννεφα που δεν θέλετε να κατέβετε από αυτά και να πατήσετε το πόδι σας στη γη, κι άλλοτε με εμπνεύσεις για όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα  σας πρόσωπα.

 Όσο για τον Ουρανό,  δεν σταματά την εκκεντρική φύση του, και τα επαναστατικά συναισθήματα ή καταστάσεις σε τομείς, όπως η υγεία, η εργασία σας  και γενικότερα ό,τι αποτελεί την ρουτίνα σας. Τα θέματα των διαπροσωπικών σας σχέσεων  θα έχουν ευεργετικές καταστάσεις, μην περιμένετε  όμως θαύματα. Παρόλα αυτά, θα έχετε δυνατότητες και θέληση για να επιλέξετε καλούς συνεργάτες, αν αυτό είναι στα σχέδιά σας,  αλλά και έναν αρκετά καλό και ευγενικό σύντροφο!

Η Αφροδίτη βοηθά πολύ στις επιδιώξεις σας για τα θέματα της καθημερινότητά σας, όπως και των φιλικών σας σχέσεων. Μάλιστα δεν αποκλείεται μια σημαντική γνωριμία για εσάς, να έρθει μέσα από αυτά. Ενώ  ο Ερμής επηρεάζει τις διαπροσωπικές σας σχέσεις και την  καριέρα σας. Οι αναδρομές του, τον Απρίλιο ίσως  φέρουν επανασυνδέσεις ή σας κάνουν να επανεξετάσετε τους αισθηματικούς δεσμούς σας. 

Τον Αύγουστο, κάνετε ενδοσκόπηση στα  πιστεύω σας, σε   θέματα  σπουδών ή μακρινών μετακινήσεων. Όσο για την τελευταία του αναδρομή το χειμώνα, γίνεται στο δικά σας  δεκαήμερο και ζώδιο και σας αφορά άμεσα.  Στόχοι, επιτεύγματα, τα  θέλω σας, οι προσδοκίες σας και όσα θέλετε να εκπληρώσετε, αξίζουν μια ενδοσκόπηση, μια καλύτερη σκέψη, πριν πάτε παρακάτω.